![]() |
#2581 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007
Cytat:
my również dziekujemy za życzonka. u nas noc jak zawsze czyli mała nadal mało sypia ale mój kochany tż całą noc do niej wstawał żebym ja mogła w końcu chociaż troche pospać i teraz juz rozumie dlaczego się wściekam jak ją uczę spać w nocy(tzn jak ona marudzi to ja jej nie biorę na ręcę tylko ona tak marudzi kilka minut i zasypia, no czsem chwilkę głosniej pokrzyczy). a on ostatnoi stwierdził że weźmie ją do nas do łóżka to mu powiedziałam że cały tydzięń będzie teraz do niej wstawał i niech zobaczy jak to jest. jedna noc mu wystarczyła. i zrozumiał dlaczego wole się troche pomęczyć a ona sie w końcu przyzwyczai do spania w nocy( mam taka nadzieję). no i rano sniadanko, naszykowałam obiadek i poszliśmy na orkiestrę i przy okazji zobaczyć co tam w manufakturze ciekawego. spotkałam tez koleżanke ( z małym synkiem)i do domku poźno dotarliśmy. no i cos stronka nie chciała mi sie otworzyć. ciekawa jestem jak dzisiejsza noc przebiegnie bo zjadła kaszkę i na razie smacznie śpi.
![]() |
#2582 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego naj z okazji miesięcznic dla Darii i Klaudii, oraz imieninowe dla Weroniczki
U nas nocka była spokojna, ale to chyba dlatego, że Maja poszła wczoraj spać po 23. Dziś byliśmy z wizytą u teści, małą trochę marudziła, więc szybko się skończyła ![]() Teraz Maluch słodko śpi a mama ma czas na wizaż ![]() lea Maja też często puszcza bąki, więcej jednak w dzień jak nie śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Wtajemniczenie
|
życzonka dla Darii
stronka miała problemy i pewnie dlatego tak pusto. jutro znowu ciężki dzień- musze zrobić badania i odwiedzić kolejny salon meblowy. no i nie wiem czy zajrzę, jeżeli juz to wieczorkiem.
#2584 |
Zakorzenienie
|
hej cos wczoraj wizaz sie zawieszal..... ja dzis ma inspekcje tesciowej- wiec ide posprzatac troszke, ma byc juz przed 10
![]()
#2585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się wyżalić, po prostu muszę... Rano po 7 pojechaliśmy do szpitala na pobranie krwi (przypominam, że ciągle ciągnie się za nami jak smród kiedy Ola zrobi kupę, sprawa złych wyników krwi Olci). No więc ok, przyjechaliśmy, nikogo nie było, rozebraliśmy Olę na spokojnie i już mamy wchodzić i przychodzi jakaś lalunia. Widzimy, że z moczem w rękach mój mąż delikatnie zwrócił jej uwagę, że my pierwsi byliśmy w kolejce na co odparła, że tylko zostawi. Wyszła, no więc my wchodzimy, na co pielęgniarka do nas, że jeszcze ta pani na pobranie krwi ![]() Miałam jej nawciskać kur... po wyjściu, ale doszłam do wniosku, że kultury można uczyć ludzi rozumnych, a nie z próżnią zamiast mózgu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
Mój Piotruś wczoraj caly dzień spędził z dziadkami jak to zwykle w weekend. W nocy spał tez super. Obudził sie o 3 i o 7 rano. Mam pytanko od kiedy zaczęłyście dokarmiac dzieciaczki (mam na myśli te cycowe-bo mój mały narazie tylko na piersi ). Zastanawiam się czy mogę mu zacząć juz coś innego wprowadzać czy jeszcze za wcześcnie. Piotrus 21 skończy 3 miesiące. Jeżeli można to co mu podawać? Mlody zasnął więc ide na śniadanko Miłego dnia i udanych sapcerków bo zapowiada się śliczny słoneczny dzionek-przynajmniej u mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Rozeznanie
|
Witajcie! Maatra w sumie to nie wiem czy te kulki ziemniaczane to tak jak Ty coś wspomniałaś ale napisz dokładnie jak zrobie to bedę wiedziałą czy to to właśnie, tamte miały lekko rumiany kolorek, tylko nie wiem czy z surowych czy ugotowanych ziemniaczków?
Poiss ja zawsze spokojem ludzi wyprowadzam z równowagi ale w tym przypadku to bym tej pielęgniarce powiedziała kilka słów że do roku to dzieciaczki mają pierszeństwo i jak jest taka uczynna dla śpieszących się to niech nieoczekuje że społeczeństwo będzie je popierać w wlace o podwyżki, mówię Ci jak je to rusza (kasa). Wiem bo w rodzinie mam dwie i jak im zwracam uwagę że co to za nocki jak pójdą i się w pracy wyśpią to wielkie poruszenie że nie każdej nocy....Dobre są |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale oczywiście do Ciebie należy decyzja. Cytat:
![]() To nie wina pielęgniarki, bo ona o niczym przecież nie widziała, a że zaczęła już wstukiwać dane w komputer, to trudno żeby wszystko czyściła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś chyba też będzie super pogoda, licze na to... ![]() p.s. Fotki z sobotniego spacerku + samoobsługa czyli udało się trzymać butlę samemu huuuuuuuuuuuurrrrrrrrrraa aaaaaaaaaa ![]()
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda nerwów z takimi małpiszonami. Edit: Pysiu jaki Twój Kubuś już samodzielny jest. No to jak już sam trzyma sobie butlę, to jest prawdziwym mężczyzną. Edytowane przez poissonivy Czas edycji: 2008-01-14 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miłego dnia jesienne mamy ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
I Tobie Patrilla miłego dnia życzę
![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6288353] PS. Ivy: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja mam taką nadzieję Lea, że to babsko teraz oberwało od Ciebie, a nie ja ![]() Najnowsze zdjęcia Oli 1. Jestem duża i mam już śliniaczek 2. Pierwszy i ostatni raz w szlafroczku 3. Moja ulubiona zabawa - zakładanie nóżek na przewijak 4. Śliniak mam idę spać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Raczkowanie
|
co tam słychać u was mamuśki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zadomowienie
|
Maja spała dziś całą noc, o 7 wstała na krótkie jedzonko, a potem dalej komar do 9:30. Może jej się przypomniało, że w nocy się śpi
![]() ivy każdy by się zdenerwował na Twoim miejscu, nie znoszę takich ludzi. My ostatnio jak byliśmy z Maja na badaniach, jak weszliśmy, spytałam kto ostatni, to od razu ktoś powiedział abym weszła pierwsza z takim maleństwem. No ale są ludzie i taborety. Olcia jaka piękna panna. Moja Maja ma identyczny przewijak ![]() Lipinko dobrze, że się nie przejmujesz gadaniem teściowej, bo by Ci dziecko zakisiła w domu ![]() Dziś ładna pogoda więc pewnie koło południa pójdziemy na spacerek. Miłego dnia ![]() Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2008-01-14 o 09:50 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Zakorzenienie
|
Ivy kung-fu Oleńki na przewijaku, bardzo mi się podoba, pomysłowa Pannica
![]() Cytat:
![]() A dziewczynki kupilam takie : http://www.allegro.pl/item295278120_...ory_super.html dla Kubusia krzeselko do karmienia, bo już niedługo marcheweczki, zupki itp.... ( z jednej strony nie mogę się doczekać by zobaczyć jak mały na nowe smaki i na jedzonko z łyżeczki a z drugiej się trochę boję)
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez 82anusia Czas edycji: 2008-01-14 o 10:02 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
BAN stały
|
u nas też łądnie, szkoda, że tylko na polu
![]() jestem po pierwszej nocy w klubie, K. zaproponował mi, żebym przyszła na jeną noc, bo akurat jednej dziewczyny miało nie być i miałam spróbować, czy praca mi odpowiada TŻ został w domu z dziećmi, miał mnie odebrać o 3.30 po zamknięciu klubu no i mnie odebrał ale w miedzyczasie wyszła pewna nieprzyjemna sytuacja z K. i powiem Wam szczerze, że do tej pory nie myślałam przez te pieć lat, ze mojego meża taki drobiazg moze wkurzyć, do tego wydarł się na mnie w domu cholerka o takie byle gó*** za przeproszeniem rano zadzwoniłam do K. przeprosić z J i pewnie wszystko byłoby ok. gdyby nie TŻ, który od rana nie pokazał sie w domu W sumie, to juz raz jakieś dwa lata temu przegięłam pałę i może dlatego teraz TZ sie zbulwersował, ale bez przesady znowu poza tym chyba dobrze widział, że tam wszyscy mają ze sobą raczej dobre kotakty i częśto to, co on moze nie wiadomo jak zrozumieć jest tylko żartem więc nie wiem czy w ogóle będzie sens, żeby K. po pierwsze wstępował po mnie w drodze do tej całej pracy a z drugiej strony to nie wiem czy jest sens, zeby w ogóle tam pracować, skoro on tak mylnie wszystko odbiera mam już po prosru dosć, nie wiem jak sie to wszystko skończy, najgordsze jest, ze my oboje raczej zatwardziali jestesmy i ja nie mysle go o nic przepraszac jutro zostawiam dzieci z rodzicami i jadę do przyjaciółki SAMA to się jej wyryczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
BAN stały
|
no, a co do wychodzenia na pole to my też jak sie zbierzemy to potrafimy ze dwie godziny sie wietrzyć
tylko, że ja teraz na wizazu usiadłam zamiast dzieciom jesć dać - wyrodna matka! no, ale już idę wykarmić biedactwa i zaczynam ubierać w zimówki u mnie samo ubieranie dzieci jak chcę z wszystkimi na pole wyjsć trwa jakieś pół godziny teraz gabcia śpi twardo po zjedzonej zupie, wiec będę ja musiała troszkę rozbudzić, zeby na dwór wyciagnać buziolki smutno mi dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
Roxette
![]() ![]()
#2602 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja wczoraj tez sie na wkurzalam.koles wisi 10 000 zl ( 2 miesiace nie oddaje) i pow,ze nie odda, bo narazie nie ma,ale zada skonczenia rozpoczetej pracy. i nie wytlumaczysz mu,ze musi najpierw zaplacic.jego odp na tel: no przeciez kur.. nie mam, to z czego mam dac ? ![]() [1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6288353]Maly diabelek spal wczoraj od 19.30 do 21.30 no a potem.... ![]() ![]() ![]() [/quote] u nas to samo, juz nie mam sily ;( ledwo zyje ;/ na dodatek moje dziecie ma niedowage, tak wynikia z tych glupich schemtow ;/ czy 6,5kg w 16 tyg to malo?? Cytat:
![]() Cytat:
moj syneki jest maksymalnie rozkapryszony, nie radze juz sobie ;/ caly czas musi ktos przy nim siedziec, bo drze sie niesamowicie ![]()
![]() |
#2603 |
Zadomowienie
|
Czesc!
Patrilla, Lea - wspolczuje nocek ![]() Pysiu - spacerowe fotki super, dla Jasia tym lepiej jak sie troszke dotleni ![]() ![]() ![]() Ivy - szkoda gadac, co za babiszon:/ U nas nocka ok, zaraz zbieram sie z mala do mojej pracy skladac wniosek o wychowawczy a pozniej z kolezanka na ploty i kawusie ![]() wrzucam fotki spacerowe zachecona waszymi zdjeciami wyjsciowymi, oraz nasza najmlodsza wizazanke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
biankaa super foty czy to na moście koło zoo
![]() ![]() poissy Olcia jaka duza panna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziwi mnie to, bo siatki centylowe są używane przez pediatrów na całym świecie i WHO. Męczarnia i dla niej i dla nas. No i szlafrok nie spełnia swojej roli. No bo zanim ją w niego ubiorę, to i tak muszę ją wytrzeć do sucha. Kancia nie boję się, bo mam wszystko w zasięgu ręki, zaraz niedaleko (1m) mam biurko i tam kładę aparat po zrobieniu zdjęcia, mam ją w zasięgu wzroku. Nawet jak odkładam aparat, to nie patrzę na aparat, tylko na nią. W imieniu Olci dziękuję ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zadomowienie
|
kancia-dokladnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
Bianka dzięki
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nie panikuje,ale moj Simon przy cycu wytrzymuje 5 min i KONIEC,traci zainteresowanie jedzeniem ;/ dziewczyny,mozecie mi polecic jakas chuste ??? w miare niedroga, bo nie wiem czy sie u nas sprawdzi ![]() a bylo tak pieknie....
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.potomek.pl/siatka_chlop_masa12.html Według mnie jest na 50centylu. Według siatki centylowej na końcu książeczki jest na 25centylu. W obu przypadkach jest to środkowa norma. No i jeszcze maatra powiedz mi co to znaczy idealna waga? 97 centyl? O proszę normy centylowe: otyłość (powyżej 97 centyla) nadwaga (90-97 centyl) ryzyko rozwoju otyłości (85-90 centyl) prawidłowa masa ciała (5-85 centyl) Z wiekiem dzieci nabierają wprawy w ssaniu (Ola to samo max. to 7 min.), a jak już zaczyna wolniej lecieć pokarm, to puszcza cyca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:31.