Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-11, 15:44   #1891
hania811
Zakorzenienie

Dot.: Mężatki, co tam u Was słychać? cz.II

Cytat:
Napisane przez Melliana Pokaż wiadomość
gratuluję - fajny pomysł, ja tez uwielbiam narty
Może się doczekam, ale duuuużo do zrobienia przed urlopem jeszcze. No i jest warunek: terminy w pracy, które może się w końcu pokryją - moje z TŻ-etowymi no, chyba, że taka podróż poślubna - osobno - każde wyjedzie wtedy, kiedy będzie mogło
My tez mielismy ten problem. Jak ja moglam wzias urlop to mąz miał ważne wyjazdy zarobkowe. Jak on mogł to znowu ja z pracy wyrwac się nie mogłam.
Wkoncu się wkurzyłam zarezerwowałam hotel od 1 marca i powiedziałm ze musimy jechać. Teraz sprawy zawodowe podpożądkowane sa urlopowi- a nie na odwrót...ale mój TZ jest swoim pracodawca więc troszkę łatwiej..

Cytat:
Prawko - mam 9 lat. Ale mamy tylko jedno auto, więc kierowca ze mnie sporadyczny. Tacy są najgorsi i wobec takich właśnie ograniczone zaufanie to jedyna metoda akceptacji
Ja ma prawko 7 lat a jezdze dopiero od wrzesnia i cały czas nie potrafie parkować
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 11:06   #1892
Melliana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Ja ma prawko 7 lat a jezdze dopiero od wrzesnia i cały czas nie potrafie parkować
podobno kobiety po prostu mają kłopoty z oszacowaniem odległości i "wyczuciem" gabarytów pojazdu. Coś w tym jest - jak patrzę na sąsiadkę, która parkując zajmuje 4 miejsca (skandal, wiadomo jak jest teraz z osiedlowymi parkingami!) i wyjeżdżając potrafi jeszcze zahaczyć lusterkiem odległe (!) auto, to moja samooocena kierowcy wzrasta
Melliana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 11:45   #1893
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
podobno kobiety po prostu mają kłopoty z oszacowaniem odległości i "wyczuciem" gabarytów pojazdu. Coś w tym jest - jak patrzę na sąsiadkę, która parkując zajmuje 4 miejsca (skandal, wiadomo jak jest teraz z osiedlowymi parkingami!) i wyjeżdżając potrafi jeszcze zahaczyć lusterkiem odległe (!) auto, to moja samooocena kierowcy wzrasta

Ja mam prawko juz ponad 10 lat Fakt, na poczatku też miałam problemy z oszcowaniem odległości, wydawało mi się, że kierownica jest po środku auta, czyli z jednego i drugiego boku mam taką sama odległośc
Oj chwilę to trwało nim przestałam jezdzić na przysłowiowe lusterka Zaznaczam nikogo nie uszkodziłam
Nie wydaje mi się jednak by kobiety były gorszymi a faceci lepszymi kierowcami i tu i tu mozna znaleśc takie ofermy jak twoja sąsiadka
Ja mam na prawde dosyć duże auto i nawet w moim bardzo zakorkowanym miescie nie mam kłopotów z parkowaniem. A na parkingach niejednokrotnie widziałam facetów podjezdzających swoimi wielkimi autami (takiej wilkości jak moje na parking pod centrum handlowe i parkujacymi po skosie na 2 miejscach na raz.. Masakra

Moje anioły z masy solnej:
kulbit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-12, 12:50   #1894
Melliana
Rozeznanie

nie no jasne, że mężczyźni też są kiepskimi kierowcami, wcale nie generalizuję. Po prostu my jesteśmy z natury lepsze np. w werbalizacji tego, co myślimy, oni - w ocenianiu odległości. Ale i tu i tu są wyjątki.

Centra handlowe, jak np. pasaż grunwaldzki z podjazdem pod górę, gdzie trza ruszać co 5 m z ręcznego, przy naszym wielkim i ciężkim aucie... o zgrozo. To chyba jedyna rzecz, która mnie stresuje!
Stary 2008-01-12, 13:02   #1895
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
nie no jasne, że mężczyźni też są kiepskimi kierowcami, wcale nie generalizuję. Po prostu my jesteśmy z natury lepsze np. w werbalizacji tego, co myślimy, oni - w ocenianiu odległości. Ale i tu i tu są wyjątki.

Centra handlowe, jak np. pasaż grunwaldzki z podjazdem pod górę, gdzie trza ruszać co 5 m z ręcznego, przy naszym wielkim i ciężkim aucie... o zgrozo. To chyba jedyna rzecz, która mnie stresuje!
O kurcze kochana to ja cię w 100% roumiem W jednym centrum handlowym u mnie jest bardzo stromy zjazd/podjazd. Za każdym razem mam wrazenie jak jade do góry, ze moje auto wyskoczy na górze w niebo a jadac w dól, jak jest korek i musze wciskac mocno hamulec mam zaraz wrazenie, że hamulce odmówia posłuszeństwa i zjadę w sznur aut przede mna;D Tak dla mnie to tez duzy stres!

Stary 2008-01-12, 13:31   #1896
Melliana
Rozeznanie

prawda? naprawdę mniej mnie denerwują kręte drogi np. w Bieszczadach, niż te zakorkowane podjazdy/zjazdy.

myślę, że panów też stresują takie sytuacje. Tylko po nich mniej widać
Stary 2008-01-12, 14:11   #1897
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
prawda? naprawdę mniej mnie denerwują kręte drogi np. w Bieszczadach, niż te zakorkowane podjazdy/zjazdy.

myślę, że panów też stresują takie sytuacje. Tylko po nich mniej widać

Oj wiesz kręte drogi to mnie wręcz przyciagają i jeszcze wąskie Parę takich zaliczyłam będąc w zeszłym roku na Krecie, po której podróżowalismy autem na własną rękę Tam to są drogi Kręte, wąskie wśród skał Moje zapędy "rajdowe" w pełni były zaspokojone

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-01-12, 19:04   #1898
Melliana
Rozeznanie

ho ho, to jak już uda nam się zaplanować jakiś urlop (ha ha ha) to chyba na Kretę w takim razie bo Bieszczady za spokojne, ja też to lubię
Stary 2008-01-12, 19:08   #1899
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
ho ho, to jak już uda nam się zaplanować jakiś urlop (ha ha ha) to chyba na Kretę w takim razie bo Bieszczady za spokojne, ja też to lubię

Stary 2008-01-12, 21:20   #1900
Taverney
Zakorzenienie

dziewczyny, gdzieś mi się obiło o uszy, że można zrobić kursy bezpiecznej szybkiej czy tam ekstremalnej jazdy samochodem...
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 00:07   #1901
OnYoo
Raczkowanie

Ja jeżdzę dwa lata ale bardzo intensywnie i wydaje mi się że jestem całkiem dobrym kierowcą. Z resztą pasażerowie zwykle chwalą i widzę że się nie boją ze mną jeżdzić. Ale bardzo uczciwie przyznaję, że nie mam wyczucia odległości, zwłaszcza jak mam tyłem zaparkować. Zawsze się boję że w coś przydzwonię . Przodem ok - oczywiście na początku mnie to bardzo stresowało ale tyłem - dużo nerwów mnie to kosztuje.

Drogi na Krecie poznałam własnie w te wakacje i w życiu bym się tam nie uczyła ekstremalnej jazdy. Zwłaszcza jak pooglądałam auta rozwalone na skałach
OnYoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-13, 00:28   #1902
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
dziewczyny, gdzieś mi się obiło o uszy, że można zrobić kursy bezpiecznej szybkiej czy tam ekstremalnej jazdy samochodem...
Tak sa teki "szkółki". U mnie jest Chodzi o wyuczenie pewnych zachowań w ekstremalnych sytuacjach, np. jak wpadniesz w poślizg.
Fajna sprawa ale z tego co wiem nieźle kosztuje;0

Cytat:
Napisane przez OnYoo Pokaż wiadomość
Drogi na Krecie poznałam własnie w te wakacje i w życiu bym się tam nie uczyła ekstremalnej jazdy. Zwłaszcza jak pooglądałam auta rozwalone na skałach
Nikt tutaj do tego nie namawiał, broń boże!
A tak apropos jak raz zabłądziliśmy na Krecie w górskich drogach (ja i 2 innych pasażerów mieśliśmy niezłego pietra już, mąż się cieszył że bedzie co wspominać ), to zaniosło nas już w bardzo górzyste tereny, gdzie skończyłą się asfaltowa droga i zaczełą utwradzana Ale "tubylcy" dopomogli i szczęsliwie odnaleźliśmy powrotną drogę Mapa okazała się mało dokłądna

Edytowane przez kulbit
Czas edycji: 2008-01-13 o 11:43
Stary 2008-01-13, 10:31   #1903
Pomidora
Zakorzenienie

Czytam o tych waszych perypetiach za kierownicą i nie mogę się wypowiedzieć, bo... nie mam prawka I pewnie nigdy nie zrobię, ale was podziwiam

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 11:53   #1904
kulbit
Zakorzenienie

Pomidorku mówisz perypetie hehe Mogę tu cos napisac w tym zakresie
To było zaraz po tym jak zdobyłam prawo jazdy Jak mówiłam było to ponad 10 lat temu. Postanowiłam na rozruch kupić sobie starego malucha, żeby w razie co nie było szkoda Po pól roku jazdy, ale dzień w dzień, zmieniłam na nowe autko

I to było tak. Pojechałam z mamą na zakupy do pobliskiego marketu. Zaparkowałam przed. Parking ogrodzony był takim łańcuchem zaczepionym na pojedynczych, wąskich słupkach i ja zaparkowałam przy takim słupku Zrobiłyśmy zakupy, wracamy. Ja odpalam auto i wsteczny i ruszam. Nagle samochód odmawia posłuszeństwa i nie jedzie do tyłu! Wrzuciłam 1 bieg, do przodu podjechał więc ja wsteczny i on lekko do tyłu i potem nie chce jechać.. Więc wrzucam 5, 10 raz ten wsteczny bo myślałam ze coś się sknociło w tym starym trupie i nic dalej opór! I nagle ktoś puka w szybe ja otwieram drzwi a tu młody chłopak mówi do mnie tak: Wyrwałaś sobie prawie cały zderzak. Okazało się, że cofajac i wykręcając jednocześnie zaczepiłam zderzakiem od malucha o ten słupek, zderzak objął słupek i ja nie mogłam cofnąć. Zderzak od malucha wiadomo jak wygladał Więc ja pełna wstydu wychodzę z auta a ten zderzak odgięty na kilometr!!!!! A chłopak mówi do mnie: nie martw sie ja mam taki zderzak na zbyciu I dostałam zderzak gratis Ale ja się wstydu najadłam!

Stary 2008-01-13, 12:04   #1905
Taverney
Zakorzenienie

Pomidora, ja też nie mam prawka, ale w tym roku postanowiłam zebrać się w sobie i zrobić, bo bez samochodu ciężko jest czasem cokolwiek załatwić.
Dasz radę zrobić, więc nigdy nie mów nigdy trochę więcej wiary w siebie!
Stary 2008-01-13, 13:29   #1906
Pomidora
Zakorzenienie

Kulbit, zagięłaś mnie tą opowieścią Muszę zapamiętać

Taverney, nawet o strach nie chodzi tylko o kaskę, zawsze jest coś ważniejszego niż prawko, no i szykuje się kredyt mieszkaniowy, więc każdy grosz się liczy Ale za to mam szofera w postaci mojego męża. I jest to kochany szofer bo często się zdarza, że wstaje wcześniej niż ma do pracy, żeby mnie do pracy zawieźć

28.09.2014

Stary 2008-01-13, 14:11   #1907
iszsza
Zadomowienie

ja mam prawko - ale pierwszego dzwona" mam juz za soba. i to bylo na poczatku mojej kariery. jechalam do Czestochowy dluga droga, maz ( jeszcze wtedy narzeczony ) popil i wsadzil mnie za kolko. Wszystko szlo ok dopoki nie wjechalam do miasta i dalam na luz i nie przyuwazylam znaku STOP a jechalam dosc szybko a glowna droga sie skonczyla i jechalam na pewniaka ....az tu Iveco z piskem opon wyjechalo mi z prawej no i stalo sie!!! auto cale rozwalone z przodu, my cale ale ja w takim szoku bylam ze nie moglam wyjsc. facet z Iveco na mego Daniela z morda bo myslal ze to on! potem policja: pierwszy mandat, pierwsze ostrzezenie (chcieli mi prawko zabrac!) i stes...a najgorsze to ze auto kupilismy moze 2 tyg. temu i jeszcze nie przepisalismy ubezepieczenia cae szczéscie nam sie nic nie stalo
dzis to wspominam tylko, oczywsicie wszystko dobrze sie skonczylo ale podzielic sie z Wami moge. teraz juz nie jezdze bo nie mam czym w tym momencie, poza tym z 3 miesiace sie przyzwyczajalam do lewostronnego ruchu drogowego :P

iszsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-13, 20:46   #1908
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Kulbit, zagięłaś mnie tą opowieścią Muszę zapamiętać
Zagiełam to ja zderzak, a właściwie wygięłam

Stary 2008-01-13, 21:25   #1909
Taverney
Zakorzenienie

zagięłaś nas... zderzakiem

Pomidorku, fajnie że masz kierowcę w domu. Ja niestety nie i oboje będziemy pewnie robić prawko. No fakt... kasy trochę na to pójdzie niestety.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-01-13, 21:38   #1910
kulbit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
zagięłaś nas... zderzakiem
Dobraaaa na usparwiedliwienie powiem, ze teraz już nie wyginam zderzaków i generalnie można jeździć po mieście jak ja na nie autem wyruszam

Stary 2008-01-14, 16:16   #1911
mollya
Raczkowanie

GG do mollya

ja mam 2 stłuczki na koncie jedena zakonczyła sie nawet potraceniem pieszego ( nie widział samochodu i wlazł na jezdnie) ale na szczęście nic nikomu sie nie stało, skonczyło sie na lekkiej wymianie przedniej klapy i zderzaka też
Stary 2008-01-14, 17:36   #1912
iszsza
Zadomowienie

Pomidora - zajrzyj na PB :P

iszsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 19:21   #1913
Taverney
Zakorzenienie

a ja dzisiaj szłam z pracy i dziewczynie z L na dachu gościu wjechał w zderzak z tyłu dość mocno...
masakra tak, dopiero się uczysz, a już Ci ktoś stłuczkę zafundował.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-01-14, 21:43   #1914
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Skoro ciągniecie temat o prawie jazdy, to i ja się włączę. Pomidorko, nie martw się! Ja też nie mam prawka. Kurs robiłam 9 lat temu - dwa razy oblałam egzamin na placu manewrowym. Potem wyjechałam do pracy w Niemczech i nie chciało mi się trzeci raz go zdawać, szczególnie że przyjechałam na Boże Narodzenie (wtedy śnieżne). No i tak kurs przepadł... Trochę tego żałuję, bo lubiłam jeździć samochodem. Teraz nie spieszy mi się, bo nie mamy samochodu i forsy brak.

A teraz z innej beczki. Jeszcze niedawno były święta, a już w sklepach zalew upominków i kartek walentynkowych (jej! pomyśleć, że jeszcze 4 lata temu denerwowało mnie to cho....nie). Czy kombinujecie coś już na ten dzień dla Waszych mężulków? Bo ja dziś kupiłam za 5,99 zł "Poradnik Domowy" z książeczką pt. "Kuchnia erotyczna" (opłaca się, bo na niej jest wydrukowana cena 21,90). Mój TŻ lubi gotować, to akurat mam dla niego prezent na Walentynki
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-14, 22:05   #1915
Pomidora
Zakorzenienie

My raczej Walentynek jakoś specjalnie nie obchodzimy z prostej przyczyny-trzy dni później mamy rocznicę (piątą już ale nie ślubu tylko "bycia razem") więc bardziej na ten dzień się szykujemy. No i od jakiś dwóch lat nie robimy sobie prezentów z tej okazji, tylko po prostu kaskę, którą byśmy na prezenty wydali przeznaczamy na taki mega wspólny dzień W tym roku na pewno chcę mężusia na gokardy wziąć, potem pewnie kino i kolacja w jakiejś knajpce. On jakiś pomysł też doda i cały dzień będzie jak zwykle bajkowy

28.09.2014

Stary 2008-01-15, 07:38   #1916
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Bo ja dziś kupiłam za 5,99 zł "Poradnik Domowy" z książeczką pt. "Kuchnia erotyczna" (opłaca się, bo na niej jest wydrukowana cena 21,90). Mój TŻ lubi gotować, to akurat mam dla niego prezent na Walentynki
Fajne przepisy? to bym tak z ciekawości, bo uwielbiamy gotować

A na Walentynki owszem, w końcu to rocznica oświadczyn Więc idziemy tam, gdzie rok temu spędzaliśmy ten dzień
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 10:37   #1917
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Hihi, nie wiem. Nie sprawdzałam jeszcze, bo bałam się, że mąż mnie na tym nakryje
Pomidora, super pomysł z gokartami.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 10:43   #1918
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Hihi, nie wiem. Nie sprawdzałam jeszcze, bo bałam się, że mąż mnie na tym nakryje

To sama się rozejrzę dzisiaj jak będę w Empiku
hihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 12:50   #1919
hania811
Zakorzenienie

14 luty to straszny dzień , w kazdej knajpce ful ludzi, wszyscy biegaja z rózami, balonikami, maskotkami i czyms tam jeszcze. My obchodzimy walentynki 15 lutego...jest spokojnie i stolik w restauracji można znaleźć bez problemu.
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 13:45   #1920
Melliana
Rozeznanie

nigdy nie obchodziłam i nie będę obchodzić. Sztuczne i plastikowe święto. Toleruję jedynie życzenia od rodziny (mam, tata, siostrzyca).

A poza tym każdego miesiąca, w połowie, jest najwięcej pracy i wątpię, żebym wóciła do domku przed 20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości