|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lato nadchodzi, słońce świeci, coraz większe rosną nam dzieci. Mamy luty 2016 c
Apropo. Szlam sobie i stal żul. I do mnie trzymaj sie helena piekne piersi masz............... Jak ja kocham to miasto ;-)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja do wyplakania nigdy nie zostawiam. W sekundzie tez do niego nie latam i czasem zanim mogę podejść to sam się czymś zainteresuje i uspokoi. A jak juz podejdę a dalej placze to biorę na ręce i w momencie jest spokój 😊
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
Dobry komplement nie jest zły 😉 mi tam nikt nigdy nic... |
|
|
|
|
|
#3244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Ta komplement. Jakby on chociaz nie smierdzial wszystkim czym sie da...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
|
#3246 |
|
Zadomowienie
|
A o moją mamą mówi że jest zwyczaj że osobie która pierwsza zobaczy zabek kupuje się biżuterię bądź np mamie sukienkę a tacie garnitur
a dla dziecka coś białego na białe zęby lub zlotego na zdrowe zabkiWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, ja teraz ucieszylabym sie z komplementu od zula, bo po porodzie czuje sie jak pasztet
|
|
|
|
|
|
#3248 |
|
Zadomowienie
|
Jezu.... Nie wiem co wystąpiło w Zuzię. Cały dzień chce być na rękach, śpi na mnie i najlepiej chodź z nią i pokazuj świat. A mnie dzisiaj tak kręgosłup boli, że jak tylko się ruszę to z bólu az mi łzy lecą 😢
|
|
|
|
#3249 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
|
#3250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nawet na rocznicę ślubu niczego nie spodziewam...nie mówiąc juz o ząbkach czy czymś innym... |
|
|
|
|
|
#3251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proszę nie szufladkować i nie wrzucać wszystkich do jednego wora typu albo odkładasz i wychodzisz albo bierzesz na ręce i potrząsasz. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Ale ręce plus cyc w 90% to sukces 😀 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||||
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marcia od dzisiaj mówie na ciebie Helenka ![]() ![]() ![]() moja juz spi a tz akuje autko
|
|
|
#3253 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja nie sadze ze ktokolwiek tu kogos potepia. Ja wiem ze rozne mysli przychodzą do glowy w desperacji.. U mnie to sie i tak przysiadami kończy.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Zoska wykapana. Zjadla troszke z jednego cyca.. I nie chce wiecej. Ale jesli by zasnela to za pol h pobudka. Ratunku.... I miele sie jeczy dzizas. Co za dziecko 😖 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
Marcia ja proszonego nie uznaję...jeżeli sam z siebie nie to lepiej w ogóle...
Wszystkie dzieci śpią na moim łóżku- dwoje najcięższych muszę wynieść... |
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#3259 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Marcia hahaha dobre z Helenką. Mnie kiedyś zul w tyłek klepnal masakra i to do tego jak biegam na autobus, nie wiem jak to mu się udało
Dziewczyny, ale Wy też mnie niektóre zdemonizoqałyscie. Nie chciałam robić na zasadzie jak to się nazywa? Że do stanu wyplakania czy czegoś tam. Pisałam, że ręce cyc butla nic nie pomagało, miałam 100% że jest senna bo dzień zaczęła o 6 co dla Hani jest wcześnie a nie chciała zasnąć a jak pisałam fatalnie się czuję przez @ i skoro nic to odłożyłam i wyszłam w nerwach a co miałam? I nie dusila się z płaczu jak Marta pisała o Zosi, moja też tak czasem płacze ale to nie był ten płacz tylko takie jedzenie marudzenie. I kryfykujcie ale po 10 min spała i spała mi 3 h. I od tamtej pory jest bardzo grzeczna i usmiechnieta. No terwz marudzi ale to normalka u nas wieczorem. też uważam że porównanie mnie do mojej mamy było mocno dla mnie krzywdzące i po prostu okrutne. Zresztą moja mama była "dobra mama" dopóki nie miałam naście lat. Wtedy zaczęła mnie dręczyc psychicznie. Jak byłam mała to drecxyla "tylko" tatę. Tak czy siak teraz zabawiam Hanie i niedługo spróbuję trzecia noc bez bujania może się uda A z tym stukaniem łyżeczka też nie słyszałam haha. Ale to zanim wyjdzie ząb na wierzch czy jak? Bo jak widać zęba na wierzchu to po co stukac? ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Na pewno kocham nad życie moja Hanie i cierpię zawsze jak ona płacze i mam nadzieję że o tym wiecie że nie chcę jej przecież skrzywdzić
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie potrafię odłożyć i co... mam kłamać, że tak robię? Bo jestina uważa, że jak się bierze na ręce to się potrząsa. 😂😂😂 Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Agata ale właśnie większość musi mieć powiedziane wprost. Uważam że mam super męża ale też muszę mu mówić takie rzeczy, organizować jakieś randki (nawet jeśli randka jest film w domu) rozmowy itp bo faceci nie robią tego ze złej woli tylko po prostu nie odczuwają takiej potrzeby. Tzn nie wszyscy ale duża większość. I o ile niektórzy przez kilka lat potrafią się nauczyć "zależy jej to na rocznicę coś zorganizuje" to inni jak Twój czy mój mąż do końca życia tego pewnie nie zrozumieją
|
|
#3262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łyżeczka dzwoni nawet jak ząbek nie widać ale się przebił Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Paula - szerokiej drogi!! 😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
|
#3264 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczęśliwej podróży życzę i wracaj do nas szybko Cytat:
Lilcia malutka mama się nie złości Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
biorę na ręce i zaraz jakąś zabawką zabawiam coś zapiszczy lub zagra i przestaje płakać ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
no tego to mój nie pamięta ale miejsce pierwszej randki to tak z datą byłoby gorzej
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam do wyboru 1 lub 4 więc stwierdziłam ze 4 to lepsza opcja bo M wraca 31 lipca to niech se dycha w poniedziałekJa pierdziu....ale gdzieś fajerwerkami napieprzają....masakra |
|
|
|
|
|
#3266 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
U mnie zabawki ani nic nie działało dziś, przecież nie robię "o Hania płacze to ja odłoże i przeczekam" Wiedzialam, że są dwie opcje albo jest w błędnym kole zmęczona to krzyczy, krzyczy to nie może zasnąć, albo bolą bardzo ząbki, ale wolałam właśnie najpierw poczekać zanim dam przeciwbólowe bo to jest coś czego najbardziej chce unikać. Tak czy siak uważam, że zostałam bardzo ostro oceniona i właśnie potepiona a przecież nie chciałam absolutnie źle dla mojego dziecka. Kurde nie idzie mi to usypianie dziś w łóżeczku płacze ciągle podchodzę daje smoka bo jej wypada karuzela a ona nic. Może jeszcze za wcześnie na nią... Wezmę ja na chwilę jeszcze do zabawy i za 15 min spróbuję.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Dobra bawimy się na macie i jest ok to odpisuje dalej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
wiem że tacy są ale to mniejszość.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
a co do łyżeczki to sprawdzę jutro hihi jak będę dawać Wit C A no właśnie Paula szerokiej drogi kochana. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
||
|
|
|
|
#3268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty najlepiej wiesz co ja uwazam. Nie dopowiadaj rzeczy ktorych nie napisalam. Przeciez ja tez biore swoje dziecko na rece. Napisalam, ze CZASAMI lepiej jest zostawic dziecko w lozeczku. Brak slow, ze takie rzeczy trzeba tlumaczyc doroslej kobiecie... Chociaz Esor mnie zrozumiala![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3269 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Hania zamiast spać próbuje raczkowac
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny ale cyrk na kółkach byl u nas. Ale po kolei. Pisalam wam ze wykapana zosia zjadla jednego cyca inara. Za bawama calego. Po jakis 10 min zrobilam mm. 60ml. Najpierw dawalam łyżeczka potem kieliszkiem.nawwt zadowolona byla . wlewalam malutkie ilosci z butelki do kieliszka i do dzioba. I tak ubylo 40ml (40 nie wypila bo duzo sie wylalo). Ale wiecej nie chciala. Bekla. I cyca nie. No to czekam. Mis wlaczony. Zosia zaczyna plakac. Suszarke dolaczam a ja ciagle leze z cyckiwm na wierzchu. Zachcialo jej sie przewracac na brzuch... Losie. No to tarza sie po łóżku.. Ja ze 100 razy probowalam dac cycka. Raz zalapala. Puszcza. Dalej tarza sie kreci. Ja ciagle ja atakuje cyckiem. Po jakims czasie zalapala. Pojadla troszeczke i zasnela. Oderwala sie od cycka i spi. Ale uparciuch. Ciekawe jaka noc Bedzie. Ja esor ciebie nie potepiam. Mi sie raz w życiu zdarzylo delikatnie potrzasnac Zoska i nigdy nie zapomne tego. W jakims amoku bylam i nigdy sobie tego nie wybacze. A w lozeczku raz odłożyłam i mowie 3 min moze wytrzymalam albo i nawet tyle nie. Najczesciej leze obok z cyckiem i spokojnie czekam zaciskajac zeby jesli juz jestem na skraju. Wczoraj lezalam tak i plakalam razem z nią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:19.

Kurcze, ja teraz ucieszylabym sie z komplementu od zula, bo po porodzie czuje sie jak pasztet

płacze ciągle podchodzę daje smoka bo jej wypada karuzela a ona nic. Może jeszcze za wcześnie na nią... Wezmę ja na chwilę jeszcze do zabawy i za 15 min spróbuję.