|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() Dziewczyny te realistyczne sny mnie zabiją :P obudziłam się dziś wybudzona ze snu, w którym już teraz rodziłam moje maleństwo, nie zdążyłam dojechać do szpitala i rodziłam w domu, do tego nie miałam nic oprócz ubranek, które okazały się za duże, więc jechałam z tż i dzieckiem na rękach do smyka po tę wszystkie rzeczy, po czym zorientowałam się że nie mamy nawet pampersów. Więc sru do biedronki, tam nie było rozmiaru na młodą i jak w tym sklepie patrzyłam na dziecko, które cały czas tuliłam to okazało się że wygląda jak szczur hodowlany, co wcale mnie nie zdziwiło, bardziej się zastanawiałam czy to na pewno dziewczynka ![]() Masakra co nie? :P |
|
|
|
|
#1292 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście poza szczurkiem ![]() Ja też miewam dziwaczne sny ostatnio... Dzisiaj jakaś baśń/horror chyba, bo najpierw śniło mi się, że po wielu latach odkryłam, że mój partner to oszust i postanowiłam go zabrać na wycieczkę nad klif, z którego go zepchnęłam i obliczyłam, że zanim go zwierzyna zje minie 30 tygodni, po czym przyszły dziki go szamać a ja zeszłam zbierać szkiełka (???). Wtedy dziki mnie zobaczył i chciały zaatakować, ale przejeżdżali tamtędy na koniach jacyś faceci i jeden przygalopował i dziki odpędził, po czym się w sobie zakochaliśmy i on jak super romantyk wręczył mi piękny bukiet kwiatów i przysięgał miłość i oddanie... A w nocy się obudziłam po śnie, gdzie kosiłam zboże na grządkach i jeszcze śniąc na siedząco chciałam zapytać mojego tż śpiącego obok mnie czy trzeba jeszcze 14 grządek skosić, ale się ocknęłam ![]() Co do cen wózków zauważyłam jedną niesprawiedliwość. W Polsce zarabiamy np 1600zł, w Niemczech tyle samo, ale w euro.. Wtedy idziemy do sklepu i w Pl za wózek wydamy np 1500zł a w Niemczech 500E i to za tyle samo godzin pracy ![]() Jeszcze coś, znów 2 dni nie czuję Niuni :/
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-13 o 09:13 |
||
|
|
|
#1293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do cen wózków, to niestety tak jest i nic na to raczej nie poradzimy Może spróbuj zjeść coś słodkiego? Ja ostatnio też nie czułam żadnych wyraźniejszych ruchów a jak wczoraj zjadłam loda frugo to zostałam wręcz skopana od środka tak się Lusia zaczęła wiercić
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
ooo losie no to ja myślałam, że mam dziwne sny ale wy bijecie mnie na głowę;D mi tradycyjnie chyba w ciąży, śnił się poród i, że urodziłam grubiutkiego czarnowłosego chłopca
ciekawe czy spełni się na odwrót jak to ma być w zwyczaju tłumaczenia snów ale macie rację z tymi obawami, to o czym myślimy na co dzień udziela się we snach. PaniMigdałek ja też mam takie dni, że maleństwo nie daje żadnych znaków. Próbuj różnych metod tzn, napij się czegoś mega słodkiego, gazowanego, zimnego albo zjedz coś słodkiego po prostu tak jak pisze Emosz. Jeśli niepokoi cię brak ruchów to zawsze możesz wybrać się do lekarza i to jest normalne. Ja jak nie czułam dwa dni dzidzi to obiecałam sobie, że jeśli do wieczora nie kopnie to następnego dnia idę do gina żeby przystawił to urządzonko do słuchania tętna dziecka. Na szczęście nie było to konieczne
|
|
#1295 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zobaczcie jakie cudo znalazłam... Ale cena z kosmosu, podana cena jest tylko za łóżeczko, reszta jest w opisie... O.O http://allegro.pl/meble-niemowlece-z...301802239.html
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku, to czekam z niecierpliwością co powie ci lekarz, co zaleci. Dobrze, że chociaż po no spie (też brałam Deespę jak nie mogłam już wytrzymać przez ból żołądka) trochę ci lepiej
Mnie właśnie po Chorwacji powiedział, że jest troszkę twardy czego ja nie odczuwałam. Teraz od niedzieli grzecznie leżę właśnie ze względu na brzuch. Nie dosyć, że już budzę się z bólem, to jeszcze to twardnienie. Ale ja luteinę + spasmolinę biorę 3 razy dziennie więc nie wiem co u mnie jeszcze można zrobić. A co do kolejnej ciąży to właśnie ze względu na obciążenie organizmu lekarz już po Karolinie odradzał mi kolejną ciążę. Usłyszałam, że jak nie odczekam minimum 5 lat, to może być źle. Powiedział, że dziecko jest silne i sobie poradzi, gorzej ze mną. Dlatego właśnie rozwiązywał moje ciąże 2 tyg. przed terminem i tym razem spodziewam się tego samego. A tak w ogóle, to cieszę się, że w końcu się nas odezwałaś, bo chyba wszystkie już się tu o ciebie martwiłyśmy Folinka, a ja jednak trochę zazdroszczę ci tych porządków i że miałaś na to siły. Korci mnie strasznie jak patrzę na stan swoich szafek żeby zrobić to samo, ale wiem, że póki co mi nie wolno. A wierz mi, z punktu widzenia leżącego naprawdę dużo jest w domu do zrobienia ![]() Migdałku, niestety to są nasze polskie realia. Ale co mamy na to poradzić. Ponarzekamy ale ostatecznie godzimy się z tym i jakoś żyjemy dalej. Mase moich znajomych właśnie z tego powodu wyjechała za granicę, a konkretnie to jest tak, że żona została tu w domu z dziećmi i chodzi do pracy chociażby za najniższą, a mąż, żeby chociaż stać było na spłatę kredytu wyjeżdża za granice przyjeżdżając do domu 3 razy na rok. Tak też nie powinno być, ale co zrobić jak nie ma innego wyjścia? A czytając o Twoich snach uśmiała się niesamowicie ![]() Twojej Niuni na pewno nic złego się nie dzieje, choć wiem, że pewność chciałybyśmy mieć poprzez odczuwanie kopniaczków. Mój Mały też się do mnie przez 1,5 dnia nie odzywał co przy poprzednim nawale ruchów było aż dziwne, ale wczoraj jak miałam przymusowy wyjazd podczas którego i tak siedziałam w samochodzie odezwał się w bardzo zaskakującym momencie. Samochód stał przy ulicy i na każdy przejazd samochodu czy motoru dostawałam takie kopniaki, że aż byłam w szoku Czy to znaczy, że już wykazuje miłość do motoryzacji??Blondi, nie oglądaj się na nikogo tylko idź na l4. Myśl teraz o sobie i dziecku, a dodatkowy stres w pracy na pewno nie jest wskazany. To przykre, że spotkały cię nieprzyjemności i nigdy nie byłam za zasadą "jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie", ale nie za wszelką cenę, na pewno nie kosztem waszego zdrowia, choćby psychicznego. Aniaamelia, witaj wśród oczekujących mamusiek
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
I jeszcze znalazłam bardzo ciekawy wózeczek
![]() http://allegro.pl/wozek-chicco-urban...,1&bi_c=114881
|
|
#1298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozglądam się za meblami do pokoiku. Myślałam właśnie nad łóżeczkiem łączonym z przebierakiem, myślę że to trafniejsze rozwiązanie niż komoda z wbudowanym drewnianym przebierakiem.. Ale jak na razie nie udało mi się takiego znaleźć...
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale można kupić np łóżeczko, a resztę mebli tanio w białym kolorze i samemu ozdobić na wzór łóżeczka Np dokupić ładne klamki, dobić listewki ozdobne...Znalazłam kolejny fajny wózek Tam są różne kolory ![]() http://allegro.pl/raf-pol-wozek-whit...2,1&bi_c=66010
Edytowane przez PaniMigdalek Czas edycji: 2016-07-13 o 11:15 |
|
|
|
|
#1300 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zaczynam wpadać w szał zakupów
|
|
|
|
|
#1301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na tym etapie ruchy są jeszcze bardzo nieregularnie wyczuwalne. Zaleca się liczenie ruchów dopiero najwcześniej od 28 tygodnia bo dopiero one się jakoś normują i dziecko ma swój rytm dnia co można doskonale wyczuć. Wtedy każde odstępstwo od normy (ruchy mniej wyczuwalne lub wcale, bądź też mocno pobudzone dziecko) trzeba zgłaszać lekarzowi i nie wolno tego lekceważyć. Pamiętam jak w pierwszej ciąży dostałam burę od gina jak spytał o ruchy a mój mały miał jakiś leniwy dzień i było mocno spokojny. Powiedział, że to ja mam wiedzieć czy coś się dzieje nie tak i pilnować ruchów, ale wtedy to był już ponad 30 tydzień ciąży. Od razu wysłał mnie na ktg z jednoczesnym liczeniem ruchów (taki pstryczek miałam naciskać jak poczułam ruch).Łóżeczko bosssssssssskie Cytat:
Ty się tam na bałagany nie oglądaj, masz odpoczywać i basta! Zdrowie wasze najważniejsze. Zresztą gdzieś widziałam tabliczkę gdzie było napisane "Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy" i tego się trzymaj hahaha ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
o coś takiego mają: http://olx.pl/oferta/pinio-lozeczko-...8-IDeJlar.html
USG: 03.10 - 2090g szczęścia USG: 22.11 Wizyta: 28.11 Edytowane przez motylek85 Czas edycji: 2016-07-13 o 11:45 |
|||
|
|
|
#1302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za w czasu nie stresujmy się tym za mocno. Lekarz nas obejrzy i zdecyduje co dalej. Cytat:
![]() Motto idealne dla mnie Folinka, jak po wizycie u położnej?
|
|
|
#1303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sobie chyba muszę sprawić taką tabliczkę i pokazywać jakby ktoś się krzywo patrzył na moje bałaganyCytat:
Co do cen to chyba zależy od danego sklepu z tego linku co ja wstawiłam to babka napisała, że nowe kosztowało 1500zł, sporo ale o tysia mniej niż tamto z allegro, choć tamto w innym stylu jest no i chyba podobnego w niższej cenie nie da rady znaleźć
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A oto kilka rzeczy, które upolowałam ostatnio na jednej stronie. Używane, ale buciki wyglądają jak nowe, biały kombinezon jest tylko lekko obrany, więc go tylko wypiorę i przejadę maszynką, a zielone wdzianko jest lekko brudne, więc do prania też. Całość za całe 14zł
|
|
#1306 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Ale u nas w nocy lało i grzmiało 😨
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Odnośnie ubrań to ja bardzo szybko kupilam sobie spodnie z tym pasem ciążowym. Wszystko mnie denerwowało co za bardzo przyciskało do brzusia. Teraz to majtki muszę mieć takie mega niskie bo mnie coś trafia ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Zresztą dzidzia rośnie i ma też z czego brać, trochę z boczków, trochę z ud śmiało niech się częstuje hehe---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
a tak to zostanie youtube ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
ja mam duże i póki co nie zmieniły swojego rozmiaru. Ale chyba brodawki ciemnieją.---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() Co do naszych zarobków to ehh szkoda gadać. W Irlandii np jest mnóstwo okazji na ciuszki a zarobki są oczywiście o wiele wyższe niż u nas. Niunia może preferuje teraz wylegowanie pupą do Twojego brzusia i dlatego mniej czujesz kopniaczków ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Ależ wysoka cena łóżeczka! 😨 Mi też się białe podobają
|
||||||||||||
|
|
|
#1307 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już dzisiaj okna umylam wszystkie jakie mam. Teściowa miała przyjechać za tydzień ale okazało się że dowód ma nie ważny w tydzień nowego nie wyrobi a paszport może jest nadzieja. Ciekawe co jej powiedza dzisiaj idzie na rozmowę. Teraz kawka i odpoczywam. Chyba 2 dni Was nie czytałam więc czas nadrabiać.
|
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno cieplutkie ![]() Cytat:
Teraz piję zimną ice tea, zobaczę czy zareaguje :P Znalazłam kolejny prześliczy wózek i ma tyle wersji kolorystycznych, że aż trudno którąś wybrać ![]() http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-ca...324311227.html
|
|
|
#1310 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poszłam dziś na ryneczek i przytaszczyłam tyle owoców, że nigdy tego nie zjemy ale nie mogłam się powstrzymać ...Byłam również w h&m i chyba pierwszy raz cieszyłam się, że nie znam płci bo chyba bym tam majątek zostawiła... ostatecznie wzięłam coś neutralnego
Edytowane przez jjb Czas edycji: 2016-07-13 o 13:26 |
|||
|
|
|
#1311 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi polozna na poczatku ciazy powiedziala, ze mam sie do niej zglosic jeśli nie czula bym ruchow do 24 tygodnia. Podobniez do tego czasu wiekszosc wyczuwa juz ruchy dzieciatka. Cytat:
|
||
|
|
|
#1312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajniutki ten wózek, kolorystycznie można poszaleć ![]() Cytat:
Ale poczekam, aż mąż wróci z pracy i pojedziemy samochodem, bo jakoś mam dzisiaj lenia wychodzić do sklepu i wlec to potem do domu ![]() Urocze ciuszki
|
|
#1313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozwiązanie do małego mieszkania ![]() Cytat:
ciekawe jak się prezentuje na żywo
|
||
|
|
|
#1314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam właśnie telefon z przychodni i już się martwię bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam w pracy jestem i jest tu głośno ale wykryli infekcje wód mam się zgłosić po receptę. Normalnie tak mi serce bije ze nie wiem. Powiedziałam że będę jutro ale idę zaraz do szefa o pół dnia i polece do przychodni. |
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po drzemce
Też się tak czujecie po obudzeniu, że z martwych wstajecie? Ja siebie widzę tak:![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Yhym... i ja siebie tak widze i zapytalam meza... on mnie tak samo widzi po kazdej drzemce... ale nie po nocy, wtedy wstaje pelna energii.
|
|
|
|
#1317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wydaje mi się, że jest ciężki. Jeśli ktoś mieszka w bloku na piętrze to trzeba to rozważyć.Ja jeszcze nie wiem w którym szpitalu chcę rodzić. Cały czas się waham pomiędzy dwoma. |
||
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dziś cały dzień spędziłam na sprzątaniu mieszkania Ugotowałam pyszny rosół i czekam na męża żeby z nim zjeść, chociaż już mam wrażenie że pół garnka zniknęło od kosztowania łyżką ![]() Pisałyście o szkole rodzenia, ja chciałam iść ale jakoś czas tak zleciał że teraz to nie wiem czy coś znajdę ![]() Daliśmy auto do naprawy bo klimatyzacja nie działała koszt 690zł myślałam że się przewrócę...
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie. Slyszalam serduszko <3 macica na wysokosci pepka, ja nadal nie przytylam co lekarza martwi bo ja nadal wymiotuje.
Jutro zaczynam 17 tc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

ciekawe czy spełni się na odwrót jak to ma być w zwyczaju tłumaczenia snów
ale macie rację z tymi obawami, to o czym myślimy na co dzień udziela się we snach. 

czytalam was ale nie mam sily pisac bo nadal choruje
obudziłam się dziś wybudzona ze snu, w którym już teraz rodziłam moje maleństwo, nie zdążyłam dojechać do szpitala i rodziłam w domu, do tego nie miałam nic oprócz ubranek, które okazały się za duże, więc jechałam z tż i dzieckiem na rękach do smyka po tę wszystkie rzeczy, po czym zorientowałam się że nie mamy nawet pampersów. Więc sru do biedronki, tam nie było rozmiaru na młodą i jak w tym sklepie patrzyłam na dziecko, które cały czas tuliłam to okazało się że wygląda jak szczur hodowlany, co wcale mnie nie zdziwiło, bardziej się zastanawiałam czy to na pewno dziewczynka