Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-13, 08:43   #1291
Emosz
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez DoDoo Pokaż wiadomość
Miala ktoras w 19t polowkowe? Ja mam jutro wizyte na nfz, bede w 18t5d, czyli 19t.
Alez mnie ladnie karateka przywital, kop za kopem
Ja miałam w zeszłym tygodniu niby na wizycie, nie wiem czy można ją nazwać połówkową (19tc) ale na genetyczne idę w 22 tc

Dziewczyny te realistyczne sny mnie zabiją :P obudziłam się dziś wybudzona ze snu, w którym już teraz rodziłam moje maleństwo, nie zdążyłam dojechać do szpitala i rodziłam w domu, do tego nie miałam nic oprócz ubranek, które okazały się za duże, więc jechałam z tż i dzieckiem na rękach do smyka po tę wszystkie rzeczy, po czym zorientowałam się że nie mamy nawet pampersów. Więc sru do biedronki, tam nie było rozmiaru na młodą i jak w tym sklepie patrzyłam na dziecko, które cały czas tuliłam to okazało się że wygląda jak szczur hodowlany, co wcale mnie nie zdziwiło, bardziej się zastanawiałam czy to na pewno dziewczynka

Masakra co nie? :P
Emosz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 09:11   #1292
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Miala ktoras w 19t polowkowe? Ja mam jutro wizyte na nfz, bede w 18t5d, czyli 19t.
Ja miałam a na usg średnia wyszła 17t6d a to był 18t1d.

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziewczyny te realistyczne sny mnie zabiją :P obudziłam się dziś wybudzona ze snu, w którym już teraz rodziłam moje maleństwo, nie zdążyłam dojechać do szpitala i rodziłam w domu, do tego nie miałam nic oprócz ubranek, które okazały się za duże, więc jechałam z tż i dzieckiem na rękach do smyka po tę wszystkie rzeczy, po czym zorientowałam się że nie mamy nawet pampersów. Więc sru do biedronki, tam nie było rozmiaru na młodą i jak w tym sklepie patrzyłam na dziecko, które cały czas tuliłam to okazało się że wygląda jak szczur hodowlany, co wcale mnie nie zdziwiło, bardziej się zastanawiałam czy to na pewno dziewczynka

Śni ci się to, o co się martwisz Oczywiście poza szczurkiem

Ja też miewam dziwaczne sny ostatnio... Dzisiaj jakaś baśń/horror chyba, bo najpierw śniło mi się, że po wielu latach odkryłam, że mój partner to oszust i postanowiłam go zabrać na wycieczkę nad klif, z którego go zepchnęłam i obliczyłam, że zanim go zwierzyna zje minie 30 tygodni, po czym przyszły dziki go szamać a ja zeszłam zbierać szkiełka (???). Wtedy dziki mnie zobaczył i chciały zaatakować, ale przejeżdżali tamtędy na koniach jacyś faceci i jeden przygalopował i dziki odpędził, po czym się w sobie zakochaliśmy i on jak super romantyk wręczył mi piękny bukiet kwiatów i przysięgał miłość i oddanie...

A w nocy się obudziłam po śnie, gdzie kosiłam zboże na grządkach i jeszcze śniąc na siedząco chciałam zapytać mojego tż śpiącego obok mnie czy trzeba jeszcze 14 grządek skosić, ale się ocknęłam

Co do cen wózków zauważyłam jedną niesprawiedliwość.
W Polsce zarabiamy np 1600zł, w Niemczech tyle samo, ale w euro.. Wtedy idziemy do sklepu i w Pl za wózek wydamy np 1500zł a w Niemczech 500E i to za tyle samo godzin pracy

Jeszcze coś, znów 2 dni nie czuję Niuni :/

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-07-13 o 09:13
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 09:24   #1293
Emosz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaniMigdalek Pokaż wiadomość

Ja też miewam dziwaczne sny ostatnio... Dzisiaj jakaś baśń/horror chyba, bo najpierw śniło mi się, że po wielu latach odkryłam, że mój partner to oszust i postanowiłam go zabrać na wycieczkę nad klif, z którego go zepchnęłam i obliczyłam, że zanim go zwierzyna zje minie 30 tygodni, po czym przyszły dziki go szamać a ja zeszłam zbierać szkiełka (???). Wtedy dziki mnie zobaczył i chciały zaatakować, ale przejeżdżali tamtędy na koniach jacyś faceci i jeden przygalopował i dziki odpędził, po czym się w sobie zakochaliśmy i on jak super romantyk wręczył mi piękny bukiet kwiatów i przysięgał miłość i oddanie...

A w nocy się obudziłam po śnie, gdzie kosiłam zboże na grządkach i jeszcze śniąc na siedząco chciałam zapytać mojego tż śpiącego obok mnie czy trzeba jeszcze 14 grządek skosić, ale się ocknęłam

W Polsce zarabiamy np 1600zł, w Niemczech tyle samo, ale w euro.. Wtedy idziemy do sklepu i w Pl za wózek wydamy np 1500zł a w Niemczech 500E i to za tyle samo godzin pracy

Haha świetne te sny :P ja się utożsamiłam z koleżanką, która wczoraj miała termin porodu
Co do cen wózków, to niestety tak jest i nic na to raczej nie poradzimy

Może spróbuj zjeść coś słodkiego? Ja ostatnio też nie czułam żadnych wyraźniejszych ruchów a jak wczoraj zjadłam loda frugo to zostałam wręcz skopana od środka tak się Lusia zaczęła wiercić
Stary 2016-07-13, 10:24   #1294
motylek85
Zakorzenienie

ooo losie no to ja myślałam, że mam dziwne sny ale wy bijecie mnie na głowę;D mi tradycyjnie chyba w ciąży, śnił się poród i, że urodziłam grubiutkiego czarnowłosego chłopca ciekawe czy spełni się na odwrót jak to ma być w zwyczaju tłumaczenia snów ale macie rację z tymi obawami, to o czym myślimy na co dzień udziela się we snach.

PaniMigdałek ja też mam takie dni, że maleństwo nie daje żadnych znaków. Próbuj różnych metod tzn, napij się czegoś mega słodkiego, gazowanego, zimnego albo zjedz coś słodkiego po prostu tak jak pisze Emosz. Jeśli niepokoi cię brak ruchów to zawsze możesz wybrać się do lekarza i to jest normalne. Ja jak nie czułam dwa dni dzidzi to obiecałam sobie, że jeśli do wieczora nie kopnie to następnego dnia idę do gina żeby przystawił to urządzonko do słuchania tętna dziecka. Na szczęście nie było to konieczne

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 10:52   #1295
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Może spróbuj zjeść coś słodkiego? Ja ostatnio też nie czułam żadnych wyraźniejszych ruchów a jak wczoraj zjadłam loda frugo to zostałam wręcz skopana od środka tak się Lusia zaczęła wiercić
Ostatnio ciągle słodkie wtryniam, chyba się przyzwyczaiła... :P

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
PaniMigdałek ja też mam takie dni, że maleństwo nie daje żadnych znaków. Próbuj różnych metod tzn, napij się czegoś mega słodkiego, gazowanego, zimnego albo zjedz coś słodkiego po prostu tak jak pisze Emosz. Jeśli niepokoi cię brak ruchów to zawsze możesz wybrać się do lekarza i to jest normalne. Ja jak nie czułam dwa dni dzidzi to obiecałam sobie, że jeśli do wieczora nie kopnie to następnego dnia idę do gina żeby przystawił to urządzonko do słuchania tętna dziecka. Na szczęście nie było to konieczne
Rano zjadłam czekoladowe płatki z mlekiem i cisza... Może ja po prostu jeszcze nie umiem tego wyczuć, ale wydawało mi się, że po badaniu bardziej czułam jakieś ruchy, a teraz niezbyt. Może on są tak delikatne, że ja ich nie czuję przez mój ruch i warstwę tłuszczu :P

Zobaczcie jakie cudo znalazłam... Ale cena z kosmosu, podana cena jest tylko za łóżeczko, reszta jest w opisie... O.O
http://allegro.pl/meble-niemowlece-z...301802239.html
Stary 2016-07-13, 10:56   #1296
kociulek
Zakorzenienie

Motylku, to czekam z niecierpliwością co powie ci lekarz, co zaleci. Dobrze, że chociaż po no spie (też brałam Deespę jak nie mogłam już wytrzymać przez ból żołądka) trochę ci lepiej
Mnie właśnie po Chorwacji powiedział, że jest troszkę twardy czego ja nie odczuwałam. Teraz od niedzieli grzecznie leżę właśnie ze względu na brzuch. Nie dosyć, że już budzę się z bólem, to jeszcze to twardnienie. Ale ja luteinę + spasmolinę biorę 3 razy dziennie więc nie wiem co u mnie jeszcze można zrobić. A co do kolejnej ciąży to właśnie ze względu na obciążenie organizmu lekarz już po Karolinie odradzał mi kolejną ciążę. Usłyszałam, że jak nie odczekam minimum 5 lat, to może być źle. Powiedział, że dziecko jest silne i sobie poradzi, gorzej ze mną. Dlatego właśnie rozwiązywał moje ciąże 2 tyg. przed terminem i tym razem spodziewam się tego samego.
A tak w ogóle, to cieszę się, że w końcu się nas odezwałaś, bo chyba wszystkie już się tu o ciebie martwiłyśmy

Folinka, a ja jednak trochę zazdroszczę ci tych porządków i że miałaś na to siły. Korci mnie strasznie jak patrzę na stan swoich szafek żeby zrobić to samo, ale wiem, że póki co mi nie wolno. A wierz mi, z punktu widzenia leżącego naprawdę dużo jest w domu do zrobienia

Migdałku, niestety to są nasze polskie realia. Ale co mamy na to poradzić. Ponarzekamy ale ostatecznie godzimy się z tym i jakoś żyjemy dalej. Mase moich znajomych właśnie z tego powodu wyjechała za granicę, a konkretnie to jest tak, że żona została tu w domu z dziećmi i chodzi do pracy chociażby za najniższą, a mąż, żeby chociaż stać było na spłatę kredytu wyjeżdża za granice przyjeżdżając do domu 3 razy na rok. Tak też nie powinno być, ale co zrobić jak nie ma innego wyjścia?
A czytając o Twoich snach uśmiała się niesamowicie
Twojej Niuni na pewno nic złego się nie dzieje, choć wiem, że pewność chciałybyśmy mieć poprzez odczuwanie kopniaczków. Mój Mały też się do mnie przez 1,5 dnia nie odzywał co przy poprzednim nawale ruchów było aż dziwne, ale wczoraj jak miałam przymusowy wyjazd podczas którego i tak siedziałam w samochodzie odezwał się w bardzo zaskakującym momencie. Samochód stał przy ulicy i na każdy przejazd samochodu czy motoru dostawałam takie kopniaki, że aż byłam w szoku Czy to znaczy, że już wykazuje miłość do motoryzacji??

Blondi, nie oglądaj się na nikogo tylko idź na l4. Myśl teraz o sobie i dziecku, a dodatkowy stres w pracy na pewno nie jest wskazany. To przykre, że spotkały cię nieprzyjemności i nigdy nie byłam za zasadą "jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie", ale nie za wszelką cenę, na pewno nie kosztem waszego zdrowia, choćby psychicznego.

Aniaamelia, witaj wśród oczekujących mamusiek

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 10:59   #1297
PaniMigdalek
Zadomowienie

I jeszcze znalazłam bardzo ciekawy wózeczek

http://allegro.pl/wozek-chicco-urban...,1&bi_c=114881
Stary 2016-07-13, 11:09   #1298
MK_02
Raczkowanie

Cytat:

Rano zjadłam czekoladowe płatki z mlekiem i cisza... Może ja po prostu jeszcze nie umiem tego wyczuć, ale wydawało mi się, że po badaniu bardziej czułam jakieś ruchy, a teraz niezbyt. Może on są tak delikatne, że ja ich nie czuję przez mój ruch i warstwę tłuszczu :P

Zobaczcie jakie cudo znalazłam... Ale cena z kosmosu, podana cena jest tylko za łóżeczko, reszta jest w opisie... O.O
Piękne te meble, no ale nie za tyle. Już się ucieszyłam że to cena już za wszystko ( to co widać na obrazku ) pewnie bym się na to napaliła. Ale każda rzecz z osobna jest liczona

Rozglądam się za meblami do pokoiku. Myślałam właśnie nad łóżeczkiem łączonym z przebierakiem, myślę że to trafniejsze rozwiązanie niż komoda z wbudowanym drewnianym przebierakiem.. Ale jak na razie nie udało mi się takiego znaleźć...
MK_02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 11:11   #1299
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MK_02 Pokaż wiadomość
Piękne te meble, no ale nie za tyle. Już się ucieszyłam że to cena już za wszystko ( to co widać na obrazku ) pewnie bym się na to napaliła. Ale każda rzecz z osobna jest liczona
Też się na to napaliłam strasznie a potem przeczytałam opis...
Ale można kupić np łóżeczko, a resztę mebli tanio w białym kolorze i samemu ozdobić na wzór łóżeczka Np dokupić ładne klamki, dobić listewki ozdobne...

Znalazłam kolejny fajny wózek Tam są różne kolory
http://allegro.pl/raf-pol-wozek-whit...2,1&bi_c=66010

Edytowane przez PaniMigdalek
Czas edycji: 2016-07-13 o 11:15
PaniMigdalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 11:20   #1300
MK_02
Raczkowanie

Cytat:
Też się na to napaliłam strasznie a potem przeczytałam opis...
Ale można kupić np łóżeczko, a resztę mebli tanio w białym kolorze i samemu ozdobić na wzór łóżeczka Np dokupić ładne klamki, dobić listewki ozdobne...

W sumie też masz rację. No to łóżeczko jest boskie i bardzo praktyczne. W Ikei taki dodatki są sporo tańsze ( półeczki, klameczki..itd. ) Widziałam też piękny fotel do karmienia..

Zaczynam wpadać w szał zakupów
Stary 2016-07-13, 11:29   #1301
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:

Może tak być, że dzidzia się inaczej ułożyła i nie czujesz już tak dobrze. Nieraz to tylko takie bulgoty czuć, ale to można pomylić z pracą jelit na tym etapie ruchy są jeszcze bardzo nieregularnie wyczuwalne. Zaleca się liczenie ruchów dopiero najwcześniej od 28 tygodnia bo dopiero one się jakoś normują i dziecko ma swój rytm dnia co można doskonale wyczuć. Wtedy każde odstępstwo od normy (ruchy mniej wyczuwalne lub wcale, bądź też mocno pobudzone dziecko) trzeba zgłaszać lekarzowi i nie wolno tego lekceważyć. Pamiętam jak w pierwszej ciąży dostałam burę od gina jak spytał o ruchy a mój mały miał jakiś leniwy dzień i było mocno spokojny. Powiedział, że to ja mam wiedzieć czy coś się dzieje nie tak i pilnować ruchów, ale wtedy to był już ponad 30 tydzień ciąży. Od razu wysłał mnie na ktg z jednoczesnym liczeniem ruchów (taki pstryczek miałam naciskać jak poczułam ruch).

Łóżeczko bosssssssssskie ale faktycznie ta cena powala Może stolarz na zamówienie zrobiłby taniej
Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Motylku, to czekam z niecierpliwością co powie ci lekarz, co zaleci. Dobrze, że chociaż po no spie (też brałam Deespę jak nie mogłam już wytrzymać przez ból żołądka) trochę ci lepiej
Mnie właśnie po Chorwacji powiedział, że jest troszkę twardy czego ja nie odczuwałam. Teraz od niedzieli grzecznie leżę właśnie ze względu na brzuch. Nie dosyć, że już budzę się z bólem, to jeszcze to twardnienie. Ale ja luteinę + spasmolinę biorę 3 razy dziennie więc nie wiem co u mnie jeszcze można zrobić. A co do kolejnej ciąży to właśnie ze względu na obciążenie organizmu lekarz już po Karolinie odradzał mi kolejną ciążę. Usłyszałam, że jak nie odczekam minimum 5 lat, to może być źle. Powiedział, że dziecko jest silne i sobie poradzi, gorzej ze mną. Dlatego właśnie rozwiązywał moje ciąże 2 tyg. przed terminem i tym razem spodziewam się tego samego.
A tak w ogóle, to cieszę się, że w końcu się nas odezwałaś, bo chyba wszystkie już się tu o ciebie martwiłyśmy

Folinka, a ja jednak trochę zazdroszczę ci tych porządków i że miałaś na to siły. Korci mnie strasznie jak patrzę na stan swoich szafek żeby zrobić to samo, ale wiem, że póki co mi nie wolno. A wierz mi, z punktu widzenia leżącego naprawdę dużo jest w domu do zrobienia

Migdałku, niestety to są nasze polskie realia. Ale co mamy na to poradzić. Ponarzekamy ale ostatecznie godzimy się z tym i jakoś żyjemy dalej. Mase moich znajomych właśnie z tego powodu wyjechała za granicę, a konkretnie to jest tak, że żona została tu w domu z dziećmi i chodzi do pracy chociażby za najniższą, a mąż, żeby chociaż stać było na spłatę kredytu wyjeżdża za granice przyjeżdżając do domu 3 razy na rok. Tak też nie powinno być, ale co zrobić jak nie ma innego wyjścia?
A czytając o Twoich snach uśmiała się niesamowicie
Twojej Niuni na pewno nic złego się nie dzieje, choć wiem, że pewność chciałybyśmy mieć poprzez odczuwanie kopniaczków. Mój Mały też się do mnie przez 1,5 dnia nie odzywał co przy poprzednim nawale ruchów było aż dziwne, ale wczoraj jak miałam przymusowy wyjazd podczas którego i tak siedziałam w samochodzie odezwał się w bardzo zaskakującym momencie. Samochód stał przy ulicy i na każdy przejazd samochodu czy motoru dostawałam takie kopniaki, że aż byłam w szoku Czy to znaczy, że już wykazuje miłość do motoryzacji??

Blondi, nie oglądaj się na nikogo tylko idź na l4. Myśl teraz o sobie i dziecku, a dodatkowy stres w pracy na pewno nie jest wskazany. To przykre, że spotkały cię nieprzyjemności i nigdy nie byłam za zasadą "jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie", ale nie za wszelką cenę, na pewno nie kosztem waszego zdrowia, choćby psychicznego.

Aniaamelia, witaj wśród oczekujących mamusiek
Na pewno dam znać co lekarz powie. Wiem, że są leki na podtrzymanie ciąży (nie luteina i nie duphaston) ale ja brałam dopiero po 30 tygodniu jakoś bo pisały mi się na ktg regularne skurcze na 100% (czego ja nie odczuwałam boleśnie). To było wlaśnie takie twardnienie brzucha z jednoczesnym uczuciem przechodzenia gorąca przez całe ciało. Szkoda w ogóle, że te ktg to dopiero później podłączają bo to daje pewność czy są te skurcze czy nie ma. o ale najważniejsze to i tak żeby przy tych skurczach szyjka się nie skracała.
Ty się tam na bałagany nie oglądaj, masz odpoczywać i basta! Zdrowie wasze najważniejsze. Zresztą gdzieś widziałam tabliczkę gdzie było napisane "Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy" i tego się trzymaj hahaha

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

Rozglądam się za meblami do pokoiku. Myślałam właśnie nad łóżeczkiem łączonym z przebierakiem, myślę że to trafniejsze rozwiązanie niż komoda z wbudowanym drewnianym przebierakiem.. Ale jak na razie nie udało mi się takiego znaleźć...
Chyba Pinio ma takie łóżeczko i tańsze od tego z aukcji o coś takiego mają: http://olx.pl/oferta/pinio-lozeczko-...8-IDeJlar.html

♥37/40♥

Edytowane przez motylek85
Czas edycji: 2016-07-13 o 11:45
Stary 2016-07-13, 11:40   #1302
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno dam znać co lekarz powie. Wiem, że są leki na podtrzymanie ciąży (nie luteina i nie duphaston) ale ja brałam dopiero po 30 tygodniu jakoś bo pisały mi się na ktg regularne skurcze na 100% (czego ja nie odczuwałam boleśnie). To było wlaśnie takie twardnienie brzucha z jednoczesnym uczuciem przechodzenia gorąca przez całe ciało. Szkoda w ogóle, że te ktg to dopiero później podłączają bo to daje pewność czy są te skurcze czy nie ma. o ale najważniejsze to i tak żeby przy tych skurczach szyjka się nie skracała.
Nie ukrywam, że tego właśnie najbardziej się boję, bo u mnie po tym moim Sthundorfie już tam nie ma co się skracać
Ale za w czasu nie stresujmy się tym za mocno. Lekarz nas obejrzy i zdecyduje co dalej.

Cytat:
Ty się tam na bałagany nie oglądaj, masz odpoczywać i basta! Zdrowie wasze najważniejsze. Zresztą gdzieś widziałam tabliczkę gdzie było napisane "Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy" i tego się trzymaj hahaha
Hahaha
Motto idealne dla mnie

Folinka, jak po wizycie u położnej?

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 11:44   #1303
MK_02
Raczkowanie

Cytat:
Może tak być, że dzidzia się inaczej ułożyła i nie czujesz już tak dobrze. Nieraz to tylko takie bulgoty czuć, ale to można pomylić z pracą jelit na tym etapie ruchy są jeszcze bardzo nieregularnie wyczuwalne. Zaleca się liczenie ruchów dopiero najwcześniej od 28 tygodnia bo dopiero one się jakoś normują i dziecko ma swój rytm dnia co można doskonale wyczuć. Wtedy każde odstępstwo od normy (ruchy mniej wyczuwalne lub wcale, bądź też mocno pobudzone dziecko) trzeba zgłaszać lekarzowi i nie wolno tego lekceważyć. Pamiętam jak w pierwszej ciąży dostałam burę od gina jak spytał o ruchy a mój mały miał jakiś leniwy dzień i było mocno spokojny. Powiedział, że to ja mam wiedzieć czy coś się dzieje nie tak i pilnować ruchów, ale wtedy to był już ponad 30 tydzień ciąży. Od razu wysłał mnie na ktg z jednoczesnym liczeniem ruchów (taki pstryczek miałam naciskać jak poczułam ruch).

Łóżeczko bosssssssssskie ale faktycznie ta cena powala Może stolarz na zamówienie zrobiłby taniej

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Chyba Pinio ma takie łóżeczko i tańsze od tego z aukcji
Hmm..Pinio też ma piękne te mebelki ale nie doszukalam się cen. Ale jest w czym wybierać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-13, 11:54   #1304
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
Nie ukrywam, że tego właśnie najbardziej się boję, bo u mnie po tym moim Sthundorfie już tam nie ma co się skracać
Ale za w czasu nie stresujmy się tym za mocno. Lekarz nas obejrzy i zdecyduje co dalej.

Hahaha
Motto idealne dla mnie

Folinka, jak po wizycie u położnej?

To prawda, my możemy sobie gdybać a lekarz i tak najlepiej nas obejrzy i powie co dalej No a te motto idealne haha sobie chyba muszę sprawić taką tabliczkę i pokazywać jakby ktoś się krzywo patrzył na moje bałagany
Cytat:
Hmm..Pinio też ma piękne te mebelki ale nie doszukalam się cen. Ale jest w czym wybierać

Oj piękne piękne Co do cen to chyba zależy od danego sklepu z tego linku co ja wstawiłam to babka napisała, że nowe kosztowało 1500zł, sporo ale o tysia mniej niż tamto z allegro, choć tamto w innym stylu jest no i chyba podobnego w niższej cenie nie da rady znaleźć

♥37/40♥
Stary 2016-07-13, 11:59   #1305
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
https://www.instagram.com/p/BHxcQ5-gqqC/

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
hahahaha świetne

A oto kilka rzeczy, które upolowałam ostatnio na jednej stronie. Używane, ale buciki wyglądają jak nowe, biały kombinezon jest tylko lekko obrany, więc go tylko wypiorę i przejadę maszynką, a zielone wdzianko jest lekko brudne, więc do prania też. Całość za całe 14zł
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160713_115200.jpg (207,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160713_115310.jpg (242,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160713_115405.jpg (187,6 KB, 14 załadowań)

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 12:42   #1306
monika0185
Zakorzenienie

Dzień dobry! Ale u nas w nocy lało i grzmiało 😨

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Odnośnie ubrań to ja bardzo szybko kupilam sobie spodnie z tym pasem ciążowym. Wszystko mnie denerwowało co za bardzo przyciskało do brzusia. Teraz to majtki muszę mieć takie mega niskie bo mnie coś trafia

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez snufey Pokaż wiadomość
Ja w 2 tygodnie schudłam kilogram, a mąż cały czas mi powtarza, że jestem zdecydowanie chudsza
Mi jeszcze brakuje 1kg do wagi wyjściowej. Gin się tym nie przejął więc może nie jest tak źle Zresztą dzidzia rośnie i ma też z czego brać, trochę z boczków, trochę z ud śmiało niech się częstuje hehe

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
wszystkie wybieracie się do szkoły rodzenia? Ja jakoś sobie odpuszczam ten temat
Ja pójdę jak mi lekarz da zielone światło na wychodzenie z domu a tak to zostanie youtube

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Skończyli mi robić kuchnie jutro mogę gotować bożeeee tak się cieszę
Super

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Gratuluje odkrytych plci, udanych wizyt i ciuszkow czytalam was ale nie mam sily pisac bo nadal choruje jeszcze jutro mam wolne wiec juz jutro MUSZE wyzdrowiec. Jak bede sie czula lepiej to zaczne sie udzielac znowu
Zdrówka :-*

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Ja też nie idę ani nie byłam w pierwszej ciąży.

A to przy drugim dziecku też bym nie poszła 😊

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
https://www.instagram.com/p/BHxcQ5-gqqC/

Hahaha padłam ja mam duże i póki co nie zmieniły swojego rozmiaru. Ale chyba brodawki ciemnieją.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Kurcze, a mi sie wydawalo, ze na myslenie o szkole rodzenia to mam jeszcze mnóstwo czasu a Wy juz lecicie z tematem :$
Sama nie wiem czy chce chodzic....

Gratuluje poznanych plci i witam nowa kolezanke

My dzis bylismy na wizycie i mamy juz 10cm dziecka B-) na i dalej prognoze na chlopca

Strasznie mnie dzis plecy bola, nawet siasc sama nie moge tylko mi maz pomaga, mam nadzieje, ze szybko przejdzie :-/

Bierzecie witamine d3?
Witaminę d mam w pregna plus

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Odnośnie szkoły rodzenia podrzucę Wam jeszcze taką myśl, że poza oczywistym walorem poszerzenia wiedzy jest to super pomocne, jeśli chodzi się do szkoły rodzenia przy szpitalu, w którym będzie się rodzić. Po pierwsze odnośnie przebiegu porodu czy zwyczajów na oddziale, odnośnie różnych procedur dowiadujecie się nie jak to zwykle jest, tylko jak to oni konkretnie w tym szpitalu przeprowadzają, jak jest z dostępnością zzo i wiele innych. Po drugie zwykle w ramach takiej szkoły rodzenia jest też oprowadzenie po porodówce, więc kiedy później tam przyjeżdżacie nie jest to aż takie obce miejsce. Wiecie chociaż odrobinę co, gdzie i jak. Myślę, że to dodaje sporo poczucia bezpieczeństwa tak bardzo potrzebnego podczas porodu.
Właśnie na tym mi bardzo zależy aby przy okazji szkoły rodzenia oswoić się ze szpitalem, w którym będę rodzić

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Ja mam w przyszły czwartek prenatalne więc to będzie też jakoś 18t5d

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Ja miałam w zeszłym tygodniu niby na wizycie, nie wiem czy można ją nazwać połówkową (19tc) ale na genetyczne idę w 22 tc

Dziewczyny te realistyczne sny mnie zabiją obudziłam się dziś wybudzona ze snu, w którym już teraz rodziłam moje maleństwo, nie zdążyłam dojechać do szpitala i rodziłam w domu, do tego nie miałam nic oprócz ubranek, które okazały się za duże, więc jechałam z tż i dzieckiem na rękach do smyka po tę wszystkie rzeczy, po czym zorientowałam się że nie mamy nawet pampersów. Więc sru do biedronki, tam nie było rozmiaru na młodą i jak w tym sklepie patrzyłam na dziecko, które cały czas tuliłam to okazało się że wygląda jak szczur hodowlany, co wcale mnie nie zdziwiło, bardziej się zastanawiałam czy to na pewno dziewczynka

Hehe te sny są rozwalające. Mnie ostatnio w śnie chcieli porwać do Kijowa na prostytutkę haha

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:

Też masz niezłe bajki senne
Co do naszych zarobków to ehh szkoda gadać. W Irlandii np jest mnóstwo okazji na ciuszki a zarobki są oczywiście o wiele wyższe niż u nas.

Niunia może preferuje teraz wylegowanie pupą do Twojego brzusia i dlatego mniej czujesz kopniaczków

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Ostatnio ciągle słodkie wtryniam, chyba się przyzwyczaiła...

Rano zjadłam czekoladowe płatki z mlekiem i cisza... Może ja po prostu jeszcze nie umiem tego wyczuć, ale wydawało mi się, że po badaniu bardziej czułam jakieś ruchy, a teraz niezbyt. Może on są tak delikatne, że ja ich nie czuję przez mój ruch i warstwę tłuszczu

To może coś kwaśnego dla odmiany?

Ależ wysoka cena łóżeczka! 😨 Mi też się białe podobają
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 12:44   #1307
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
wszystkie wybieracie się do szkoły rodzenia? Ja jakoś sobie odpuszczam ten temat
Nie byłam w poprzedniej ciąży i teraz też nie idę a chciałabym ale godzinę w ogóle mi nie odpowiadają niestety.

Ja już dzisiaj okna umylam wszystkie jakie mam. Teściowa miała przyjechać za tydzień ale okazało się że dowód ma nie ważny w tydzień nowego nie wyrobi a paszport może jest nadzieja. Ciekawe co jej powiedza dzisiaj idzie na rozmowę.
Teraz kawka i odpoczywam.

Chyba 2 dni Was nie czytałam więc czas nadrabiać.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 12:56   #1308
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja pójdę jak mi lekarz da zielone światło na wychodzenie z domu a tak to zostanie youtube
youtube to ogromna skarbnica wiedzy

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Nie byłam w poprzedniej ciąży i teraz też nie idę a chciałabym ale godzinę w ogóle mi nie odpowiadają niestety.

Ja już dzisiaj okna umylam wszystkie jakie mam. Teściowa miała przyjechać za tydzień ale okazało się że dowód ma nie ważny w tydzień nowego nie wyrobi a paszport może jest nadzieja. Ciekawe co jej powiedza dzisiaj idzie na rozmowę.

Też mnie czeka mycie okien, ale sobie dzisiaj odpuściłam. Jakoś nie mam dzisiaj weny do tego ;/

Stary 2016-07-13, 13:16   #1309
PaniMigdalek
Zadomowienie

Cytat:
A oto kilka rzeczy, które upolowałam ostatnio na jednej stronie. Używane, ale buciki wyglądają jak nowe, biały kombinezon jest tylko lekko obrany, więc go tylko wypiorę i przejadę maszynką, a zielone wdzianko jest lekko brudne, więc do prania też. Całość za całe 14zł
Bardzo ładne te ciuszki Na pewno cieplutkie

Cytat:

Niunia może preferuje teraz wylegowanie pupą do Twojego brzusia i dlatego mniej czujesz kopniaczków

To może coś kwaśnego dla odmiany?

Ależ wysoka cena łóżeczka! 😨 Mi też się białe podobają
Zjadłam kwaśne porzeczki i sama nie wiem czy to był ruch czy jelita :P
Teraz piję zimną ice tea, zobaczę czy zareaguje :P

Znalazłam kolejny prześliczy wózek i ma tyle wersji kolorystycznych, że aż trudno którąś wybrać
http://allegro.pl/wozek-dzieciecy-ca...324311227.html
Stary 2016-07-13, 13:24   #1310
jjb
Raczkowanie

Dzień dobry

Cytat:
Ja się nie wybieram, aczkolwiek rozważałam to bo są u nas darmowe i tak ze względów towarzyskich może fajnie byłoby pochodzić.. ale raczej nie znajdę czasu.

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Skończyli mi robić kuchnie jutro mogę gotować bożeeee tak się cieszę
Ale super, nie ma to jak gotować w nowej kuchni

Cytat:
Połówkowe od 18 można robić, ja poprzednim razem miałam w 19tc.

Poszłam dziś na ryneczek i przytaszczyłam tyle owoców, że nigdy tego nie zjemy ale nie mogłam się powstrzymać ...
Byłam również w h&m i chyba pierwszy raz cieszyłam się, że nie znam płci bo chyba bym tam majątek zostawiła... ostatecznie wzięłam coś neutralnego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _DSC1235.jpg (95,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _DSC1236.jpg (56,1 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez jjb
Czas edycji: 2016-07-13 o 13:26
jjb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 13:56   #1311
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:

Chyba Pinio ma takie łóżeczko i tańsze od tego z aukcji o coś takiego mają: http://olx.pl/oferta/pinio-lozeczko-...8-IDeJlar.html

Mi polozna na poczatku ciazy powiedziala, ze mam sie do niej zglosic jeśli nie czula bym ruchow do 24 tygodnia. Podobniez do tego czasu wiekszosc wyczuwa juz ruchy dzieciatka.

Cytat:

Jestes pewna, ze sie nie da... pojade prosto z mostu... niech zapyta czy za extra oplata sie nie da zrobic dowodu w tydzien. Moj wujek mial identyczna sytuacje. Powiedzieli mu konkretnie ile bedzie kosztowalo wyrobienie dowodu w tydzien. Zaplacil i w 5 dni roboczych zrobili.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 15:16   #1312
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Znalazłam kolejny prześliczy wózek i ma tyle wersji kolorystycznych, że aż trudno którąś wybrać
cieplutkie z polaru
fajniutki ten wózek, kolorystycznie można poszaleć

Cytat:
Napisane przez jjb Pokaż wiadomość
Poszłam dziś na ryneczek i przytaszczyłam tyle owoców, że nigdy tego nie zjemy ale nie mogłam się powstrzymać ...
Byłam również w h&m i chyba pierwszy raz cieszyłam się, że nie znam płci bo chyba bym tam majątek zostawiła... ostatecznie wzięłam coś neutralnego
A ja nie mam żadnych owoców w domu Ale poczekam, aż mąż wróci z pracy i pojedziemy samochodem, bo jakoś mam dzisiaj lenia wychodzić do sklepu i wlec to potem do domu
Urocze ciuszki

Stary 2016-07-13, 15:51   #1313
Emosz
Zadomowienie

Cytat:

Świetne to łóżeczko, idealne
rozwiązanie do małego mieszkania

Cytat:

Zjadłam kwaśne porzeczki i sama nie wiem czy to był ruch czy jelita :P
Teraz piję zimną ice tea, zobaczę czy zareaguje :P

Fajny ten wózek ciekawe jak się prezentuje na żywo
Stary 2016-07-13, 15:52   #1314
Nesu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Mi polozna na poczatku ciazy powiedziala, ze mam sie do niej zglosic jeśli nie czula bym ruchow do 24 tygodnia. Podobniez do tego czasu wiekszosc wyczuwa juz ruchy dzieciatka.

Jestes pewna, ze sie nie da... pojade prosto z mostu... niech zapyta czy za extra oplata sie nie da zrobic dowodu w tydzien. Moj wujek mial identyczna sytuacje. Powiedzieli mu konkretnie ile bedzie kosztowalo wyrobienie dowodu w tydzien. Zaplacil i w 5 dni roboczych zrobili.
Będzie dowód na pon albo wtorek. Nie wiem jak zalatwiala Ale jest taka szczęśliwa jak nigdy. Chyba jakiś znajomy znajomego i tak dalej.

Ja miałam właśnie telefon z przychodni i już się martwię bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam w pracy jestem i jest tu głośno ale wykryli infekcje wód mam się zgłosić po receptę. Normalnie tak mi serce bije ze nie wiem. Powiedziałam że będę jutro ale idę zaraz do szefa o pół dnia i polece do przychodni.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 16:07   #1315
monika0185
Zakorzenienie

Dzień dobry po drzemce Też się tak czujecie po obudzeniu, że z martwych wstajecie? Ja siebie widzę tak:

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Ja miałam właśnie telefon z przychodni i już się martwię bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam w pracy jestem i jest tu głośno ale wykryli infekcje wód mam się zgłosić po receptę. Normalnie tak mi serce bije ze nie wiem. Powiedziałam że będę jutro ale idę zaraz do szefa o pół dnia i polece do przychodni.
Infekcja wód? A nie o mocz chodzi?
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 16:35   #1316
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry po drzemce Też się tak czujecie po obudzeniu, że z martwych wstajecie? Ja siebie widzę tak:

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Yhym... i ja siebie tak widze i zapytalam meza... on mnie tak samo widzi po kazdej drzemce... ale nie po nocy, wtedy wstaje pelna energii.
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 16:47   #1317
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Słyszałam cos o nich ale z tego co pamietam trzeba chyba od nich wziac położna żeby miec za darmo szkole (a watpię żeby przyjeżdżały do mnie poza poznań)
Do mnie poza Poznań przyjadą dwa razy za darmo a pozostałe dwa razy albo musimy zwrócić koszty dojazdu albo sami przyjechać.
Cytat:
Ładny wózek Wydaje mi się, że jest ciężki. Jeśli ktoś mieszka w bloku na piętrze to trzeba to rozważyć.

Cytat:
Właśnie na tym mi bardzo zależy aby przy okazji szkoły rodzenia oswoić się ze szpitalem, w którym będę rodzić
Ja jeszcze nie wiem w którym szpitalu chcę rodzić. Cały czas się waham pomiędzy dwoma.
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 17:10   #1318
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:

To moje zdjecie! Ja tak wygladam nawet bez ciazy

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-13, 17:23   #1319
xjustyniaaax
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Dziś cały dzień spędziłam na sprzątaniu mieszkania
Ugotowałam pyszny rosół i czekam na męża żeby z nim zjeść, chociaż już mam wrażenie że pół garnka zniknęło od kosztowania łyżką

Pisałyście o szkole rodzenia, ja chciałam iść ale jakoś czas tak zleciał że teraz to nie wiem czy coś znajdę

Daliśmy auto do naprawy bo klimatyzacja nie działała koszt 690zł myślałam że się przewrócę...
Stary 2016-07-13, 17:27   #1320
iwona335
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Slyszalam serduszko <3 macica na wysokosci pepka, ja nadal nie przytylam co lekarza martwi bo ja nadal wymiotuje.
Jutro zaczynam 17 tc

iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości