|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Ja na allegro przegladalam i sa spoko niektore. Mysle ze stad zamowie jakies. ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- O tym nie pomyslalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W ciaży,ile było gadania ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-13 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4023 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak planujecie chrzciny jesli w lokalu? obiad czy obiad deser?czy z alkoholem?
#4024 | |
Raczkowanie
|
Mi też ginekolog mówiła, że zalecane po cc są 2 lata.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4025 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze nie zdecydowaliśmy. Napisaliśmy wczoraj do kilku lokali z zapytaniem ofertowym, odpisza to pomyślimy
#4026 |
Zakorzenienie
|
.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-13 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Z deszczem w butach
|
Ja zaszlam po niespelna 2 latach od cc (1rok i 9msc). Mimo ogromnego brzuszyska problemow nie bylo, jesli chodzi o blizne.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4028 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alkochol raczej nie. Chyba, ze jakies winko. Cytat:
Spisałam pytania do położnej na ostatnią wizyte. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Ja pitole, zamòwiłam drugi raz staniki z h&m aby przymierzyč i jedne oddać. I teraz się kapłam, ze zamiast wyższą literke ja wziełam cyferke. Czyli obwòd zamiast miseczek ![]() Na szybkiego przy chwili wolnego ehhh Cycki mi obwisną do czasu posiadania lepszych stanikòw.
![]() ![]() |
![]() |
#4029 |
Zakorzenienie
|
Próbuję przyzwyczajać Ninę do łóżeczka, no chociaż trochę, żeby wiedziała do czego ten gadżet służy w ogóle. Na 20 minut drzemki, już 3ci raz się wybudza, chyba postawie sobie termos z kawą, śpiwór i jakiś kojec kolo tego łóżeczka bo dreptanie tam co chwile już mnie nuży
![]() A wczoraj wieczorem uspalam Ninę i odłożyłam do łóżeczka, i był wielki dramat! Dramat ojca championa! "Ale Monika! Ona nie może tam spać! To niebezpieczne! Słyszałaś o śmierci łóżeczkowej? Nikt nie słyszał o śmierci łóżkowej, tylko o łóżeczkowej! Monika, narażasz ja! Monika, przyrzeknij że Ona będzie z nami zawsze spała! Monika, obiecaj!" ![]()
#4030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa dzieki ![]() ![]() ![]() Jednak wyszlam z nim jak zasnał. Obudzil sie w trakcie przechadzki iiiiii ucieklam z nim do domu taki wstyd darł sie az sie ludzie patrzyli. Co za matka ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Luuuudziiiieeee bedzie z Wami spac do pełnoletnosci! ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Co do chrzcin beda w lokalu. Tesciowa juz wybrala i zarezerwowala tak tak tesciowa dobrze ze zapytala nas o termin (i tak z jednej str narzucony na sierpien jak jej reszta dzieci przyjedzie na wakacje z za granicy) a moze ja bym chciala w Boze Narodzenie ale dobra szkoda gadac. Wczoraj pouczala meza mojego a jej synia co ma powiedziec jak pojdzie do ksiedza "przywitasz sie powiedz szczesc Boze chcialem ovhrzcic dziecko" itp no co za babsko czy my jestesmy niedorozwinieci jacys??? Na szczescie moj sie wkurzyl i huknął co to ma byc ![]() Co do alkoholu tez bym wolala bez lub jakos delikatnie ale u nas nawet nie ma tematu ze alkoholu moze nie byc. Jak to? Bez wodki??? Boszzzz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4032 |
Moderatorka z pazurem
|
Mona, nie obiecalas, czy lubisz zycie na krawedzi?
![]() Moj bobas tez drzemie tak, ze co chwile sie budzi. Rzucilam jej tego tyciego bambusika na twarz i poki co od jakis 10min cisza...a to ci eureka ![]() Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Cytat:
Zgapiam. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4034 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mona Twoj K. wymiata ![]() ![]() Mamy karmiace mm- jaka butelke najbardziej lubia Wasze dzieci? Bo ja albo mam lenia co nie chce ssac albo naprawde mam za malo mleka i ona sie zbytnio meczy. Mamy Dr. Brown"sa ale jak raz zalapala Avent natural(?) to juz doktorka nie chce tknac. Zastanawiam sie ck z nia zrobic- karmic butla, zeby przybierala (jest na 3 centylu) czy walczyc o kp i nie dawac butli.... same dylematy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4035 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahahaha Jakbym slyszala swojego!!! Ale ja twardo odkldam go do lozeczka ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Ja mialam tylko jakas nazwyklejsza aventa. I tak zostalo. Ale tez zauwazylam, ze maly juz sie rozleniwil przy piersi. O ile nie leci jak z wodospadu to zacznie sie drzec o butelke... Moze z tych aventowych leci za latwo? U mnie juz po ptakach, bo i tak bede odstawiala piers ale zauwazylam to rozleniwienie. Ba!! Nawet tz zauwazyl ![]() A jesli chcesz uratowac kp to chyba musialabys odstawic butelke calkowicie bo inaczej dziecko odmowi piersi w ktoryms momencie. Chyba ginger o tym pisala.. ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Dziecie mi odlecialo przy mozarcie! Edytowane przez AnneMariie Czas edycji: 2016-07-13 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4036 |
Zadomowienie
|
nie kojarzycie czy Dady Extra Soft to jakieś inne nowe lepsze? bo są własnie w Biedronce w promocji i myślę czy by nie spróbować
![]()
#4037 |
Rozeznanie
|
A mi dziś diabetolog powiedziała- odczekać 2,3 lata z kolejną ciąża.
I przy okazji spieszę donieść że po cukrzycy śladu nie ma, za to jest -9 kg niż przed ciąża. Mam się tego trzymać+ zdrowy styl życia i będzie gites ![]() Więc apeluje do Was słodkie Mamy, nie ma się czego obawiać cukrzyca ciążowa przechodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4038 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem, bo jeszcze z nich nie korzystałam a chętnie usłyszę odpowiedź bo właśnie dziś miałam pojechać na zakupy
#4039 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak wypije te 40 czy 60 to wtedy tak co 1,5 - 2 godz max Ciężko mi ocenić kiedy jest głodna, bo ogólnie jest taka marudna trochę. Budzi się przeważnie i juz marudzi, a jeszcze oczu nie zdarzy otworzyć i jak wiem, że minął czas i powinna być głodna to próbuje Jej dać na tym polspiku wtedy mi czasami spokojnie około 80-90 wypije (jak nie chce to mi butelkę języczkiem wypchnie, a smoczka weźmie...) Potem otworzy oczy i uśmiech od ucha do ucha. I ten stan trwa około pół godz, a potem znowu maruda nawet na rękach. Nawet się zastanawiałam czy coś Jej nie jest, ale np. nocki są b.spokojne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4040 |
Zakorzenienie
|
Promocje obejmuje też dwójki? Bo na stronie jest promocja ale od rozmiaru 3
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba jeszcze nie widziałam w biedrze promocji na niższe numery niż 3. :|
#4042 |
Zadomowienie
|
nie no wlasnie 3 najmniejsze ale my powoli juz przesiadamy sie na 3jki jeszcze musimy wykonczyc paczke 2 premium care ale juz 3 tez sa ok dlatego mysle o Dadzie tym razem
#4043 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tesciowa mistrz! ![]() U nas chrzciny w lokalu, ja mam imprezowa rodzinke alko bedzie tyle ze u nas tradycja ze my i rodzice chrzestni nie pijemy. Bedzie obiad i dwa cieple dania takie male wesele ![]() Cytat:
![]() Monaaa czas leci !!! Cytat:
Ona uwielbia a mnie wkurza to ze wszedzie z ta pielucha i taka opatuciona. Czy tylko moje dziecko od poczatku przesypia noce w lozeczku? Pierwsza drzemka w lozeczku zaliczona w dzien po powrocie ze szpitala. Na poczatku w dzien tylko lozeczko teraz tez wozek bujaczek czy nasze lozko ale w nocy tylko lozeczko nad ranem dopiero nasze lozko. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4044 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja nie wiem czy w łóżeczku leżała chociaż raz, zupełnie niepotrzebny gadżet ![]() Ale w dzień kładę do wózka albo do kosza Mojżesza ![]() Chrzciny robimy w lokalu, pewnie będzie wino, raczej nic więcej, ale moja rodzina to i tak głównie wino pije, a rodzina męża niepijąca ![]() Z tą poduszką na głowę to serio mówicie? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4046 |
Zakorzenienie
|
3. Dady są duże, sporo za duże na Ninę, a teraz już pewnie 6 kg jej stuknelo
#4047 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale z pieluszką możesz spróbować bo o tym dziewczyny pisały ![]() U nas na chrzcinach też będzie obiad i dwa dania gorące, do tego na stole przystawki, zakąski, sałatki itp. Płacimy 80zł/os więc chyba dobra cena za taki pakiet. Alkohol będzie, ja bym wolała bez ale dziadkowie to by się chyba piętą przeżegnali jakby usłyszeli o bezalkoholowych chrzcinach więc nie upieram się |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4048 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natomiast wydaje mi się, że w środku nocy i rano dojada mniej - nie jestem w stanie tego stwierdzić na 100% bo zawsze dostaje wtedy tylko z piersi, ale na ogól karmienia trwają krócej niż te popołudniu czy wieczorem. Poza tym on dostaje tylko moje mleko, więc może tez być tak, że potrzebuje go więcej niż potrzebowałby tego zmodyfikowanego. Cytat:
![]() Co do śmierci łóżeczkowej to niestety właśnie spanie z rodzicami podobno powoduje zwiększenie jej ryzyka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4049 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Położyłam jej poduszkę na buzię tak jak radziłyście i faktycznie cisza i spokój od razu" ![]() Anika, u hafiji czytałam, że wręcz przeciwnie... Więc albo nowe źródła podają inaczej, albo są różne opinie na ten temat ![]() Edit. Nie, przepraszam, inaczej trochę to zinterpretowałam, pisze, że chyba nie zwiększa to ryzyka ![]()
![]() Edytowane przez agassek Czas edycji: 2016-07-13 o 12:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Zakorzenienie
|
Mia, wysłałam już rano, nie dostałaś?
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.