|
|
#1261 |
|
Ania
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Cierpliwość- krostki hormonalne mówisz?? a jak długo się mogą utrzymywać? moja od jakiś dwóch tygodni ma na twarzy praktycznie cały czas.. i wiem, że to nie od jedzenia mojego.
I tak właśnie dumam, co to może być.. Lekarka kazała obserwować i smarować bephantenem i przemywać nagietkiem-herbatką. I obserwuję.. ![]() Super, że znalazłaś sukieneczkę jaka cena sukienki??
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-07-13 o 13:58 |
|
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dwa dni miałam offa na wszystko. Hania miała kolke łydki mnie bolą od przysiadow dobrze, że tz wieczorami był w domu to nosil Hanie a ja moglam zrobić kolację czy cokolwiek ogarnąć. Dziś mamy dużo lepszy dzień drugą godzinę jestemm z małą na dworze. Na 17 jedziemy do pediatry i szczepienia.Oczko dalej ropieje ale przy wrzasku/płaczu dziś skonsultuje to z pediatra. Mleko Bebilon akurat się skonczylo więc dajemy polecane tutaj Hipp Bio Combiotik zobaczymy czy będzie poprawa, zamówiłam na gemmini butelki dr browns żeby karmic tylko i wyłącznie nimi. Dziś Hania była tak łaskawa i spała w nocy 7godz nie przebijam Hani córki Ani ale w szoku jestem że tak ładnie spala.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cieszę się, że olejek ze słodkich migdałów się u Was sprawdza. Ja dalej daję krople i na mokro smaruje lekko Hanie. Zero przesuszen skory ![]() Justynka głowa do góry ja też czasem nie wiem jak pomoc Hani. Raz się rozplakalam bo nic jej nie pomagało, tz wziął ja i sie uspokoiła. Od tej pory staram się być spokojna przy dziecku bo ono to na pewno czuję.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1263 |
|
Zadomowienie
|
Justynka, Krzysiowi tez sie tak skórka luszczyla, kapalismy go w emolium ale wg mnie to nic nie dawalo, po prostu samo zeszlo
![]() U mnie wizyta tesciowej, juz sie nie moge doczekac niedzieli, albo chociaz sb jak maz caly dzien bedzie! Niby tragedii nie ma, tesciowa stosunkowo malo marudzi, ale na kazde stekniecie Krzysia ma cos do powiedzenia. Troche irytujace... |
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę na weekend miała teściowa, tz chcę do przyjaciela jechać na szybkie spotkanie a jego mama bardzo Nas chcę odwiedzic. Pojadę sobie do galerii i Tesco na ciuszki bo wyprzedaże są ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
Na początku bardzo mocno łapie a potem jak ssie to zdecydowanie lżej. A położna mówi ze ładnie się przystawia.
|
|
#1266 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
jak piszesz ile ściągasz to zazdroszczę bo u mnie takiej ilości nie ma
|
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62946521]Hana już ma pewno ponad 4,5kg ale te pampersy premium care nr 1 w udach wydają mi się dla niej.idealne. mam wrażenie że ma takie szczuplutkie uda na pewno nie po mamie ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- To mnie drażni jak ktoś mówiąc do.moich dzieci zmienia intonacje glosu na bardziej piskliwa i przekreca słowa, nie używając twardych spolglosek tylko wszystko zmiekcza Dokładnie! Jakby nie można bylo po polsku![/QUOTE] Moja mama z kolei wkurza mnie bo wciąż mówi zdrobnialle np.kopareczka, traktorek, autko, nocniczek itp. Zwracalam jej uwagę, że dziecko, które zaczęło mówić potrzebuje słyszeć normalne formy a nie dziubdziane. Ale jak do ściany. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Do mojej córki na poczatku ktoś zaczął zdrabniać więc przy calej rodzinie zeby nie piwtarzac kilka razy powiedzialam, ze to jest maly czlowiek a nie debil i mają do niej mówić normalnie
|
|
#1272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie takim czarodziejem była mama, teraz jest mąż. U mnie na rękach zazwyczaj niespokojny Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Albo i nie będą Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1273 | |
|
Zakorzenienie
|
Znajoma polozna powiedziala abym dawala Mai wody przygotowanej. Wiec dzisiaj Jej podalam zaczela pic i nagle zrobilo mine bleee wypila 10 ml
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#1274 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz się przyzwyczaic, że na większość dziecięcych dolegliwości lekarZe będą odsylali Cię z kwitkiem i tekstem, że samo przejdzie. Oliwka.nie smaruj bo może pogorszyć bo zatyka te krostki. Kup lepiej Oilatum lub podobne i kap i smaruj tym Gabrysia, ewentualnie krochmal do kąpieli. Ja przy pierwszym też byłam taka podlamana bo długo miał problemy skórne a lekarze wciaz mówili, że minie albo dawali sterydy. Głowa do góry. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
Współczuję kolki. Dobrze, że minęła. A co do oczka, to my już jesteśmy po tygodniowej kuracji kropelkami i nadal ropieje. Dzisiaj lekarz stwierdził, żeby przemywać rumiankiem. Jak.nie przejdzie to znów będą krople. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Dobitnie, oby skutecznie! Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- My po wizycie z okazji 6 tygodnia. Moj syn wazy... 6230g i ma 62cm. Wymiary proporcjonalne wszystkie na jednym centylu. big boy!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1276 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już trójki kupiłam :p ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Brawo Ty Dziewczyny walczące z ropa w oczkach masujecie kanalik lzowy? |
||
|
|
|
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Miszkaa
za wizytę! Jest co dźwigać klaskiU nas na usg bioderek wszystko ok, następna wizyta za dwa miesiące. Dołączam się do tych, które nie lubią zarabiania do dzieci. Tez mnie szlag trafia, jak babcia mojego męża do trzyletniego Bartka mówiła "idziesz dada? " (idziesz na spacer), albo "oj to si! " (czyli gorące) i mogłabym tak jeszcze wymieniać i wymieniać. . Od początku zwracalam uwagę jak ktoś mówił w ten sposób albo zdrabnial niepotrzebnie każde słowo. I tlumaczylam ze dziecko musi się osluchiwac z normalną mowa, uczyć się od małego poprawnie mówić, a nie się piescic. Teściowa oczywiście się obraziła wtedy
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Miszkaa rozbawilas mnie szczerze
czemu lubisz moje wpisy? Bo dramat jo? Haneczka maz jest w pracy przewaznie.a jak ma wolne to juz mamuska go na remont do siebie ciagnie.wiec nie ma go wcale praktycznie.tak go gnebi ze zygac sie chce.dzwoni kilka razy dziennie i pieprzy ze ma jechac i robic...nie mam sily z tym walczyc.moja mama pomaga mi popoludniami.ale dotrwac do tej 18 to koszmar.
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Kolezanka do mnie jedzie z moimi rzeczami. Pójdziemy na spacer
|
|
|
#1280 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Identycznie czulam, ze nie wiem co robic, ze nie potrafie pomóc. Trzeba czasu na wszystko.Teraz to wiem. Choc wiele razy sobie pluje, ze np wczesniej nie podałam koperku do picia, ze prawdopodobnie przekarmialam dziecko. Ale musimy się uczyć i eksperymentować-niestety. Kazde dziecko inne i nie kazda rada się sprawdzi. Też mialam złe dni. Ale spokojnie, nabierzesz i pewności wprawy. Dla mnie najwazniejsze czego sie nauczylam to nie reagować na każde kwęknięcie. Dzieci chyba tak mają. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko słowo debil zastąpie- ułomna.A ciekawostka, czemu podczas snu na poduszce do karmienia brzuchem dotykajac mojego, albo na klacie dzieci ani trochę nie wierzgają, noe stękają itd? Zawsze wydawalo mi się, ze niemowlaczki tak słodko spią, a tu prężenie i czerwienienie. A cumel czasem jak różdżka działa-nogi rece nie ruchomo, wypadnie to wierzga jak opętana. O co to chodzi? No chyba, ze brzuch dokucza wtedy zawsze stęka.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-13 o 16:53 |
||||
|
|
|
|
#1281 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz być osobą z poczuciem humoru lub z bardzo optymistycznym podejściem do życia Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Ograniczenie odwiedzenia po stronie lewej.
|
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Stawiam na kłopot ze zrobieniem koopy i z puszczeniem bąków . Fajnie czytać Cię z takim dobrym podejściem bo pamiętam, że na początku też było Ci ciężko Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Ale ze co? Nic nie zrozumiałam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz rozumiem
|
|
|
|
|
#1286 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Miszkaa zgadza sie mam spore poczucie humoru ktore nieraz mnie ratuje.ale do poludnia byl prawdziwy kryzys... Polnoc sie klania! Najmniejsze miasto z tramwajem. Hehe chyba te moje "jo" cie zaintrygowalo co? Dostalam dzis w prezencie karty kontrastowe.malemu sie podobaja.
Doświadczenie przemawia: Istnieją tylko dwie bezwarunkowe miłości- miłość między matką,a dzieckiem oraz miłość Boga do ludzi. Edytowane przez PikPik09 Czas edycji: 2016-07-13 o 19:17 |
|
|
|
|
|
#1287 |
|
Konto usunięte
|
Miszka brawa za wagę! ,to kawał chłopa.
Sorki za literówki, piszemy znad cyca Pokażcie te karty kontrastowe ![]() Cierpliwość pokaż kiecke dla małej ![]() Ja kupiłam dwie- jedna taka lekka jakby byly bardzo upały, druga bardziej strojna. Obie po 30zl tak to można.Tyllo nie mam nic dla siebie .. Mam nadzieję zer do tego 24 jeszcze schudne i wcisne się w coś co mam w domu. Właśnie-jak u was z kg po porodzie? Mi zostalo jeszcze k 8... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1288 |
|
Konto usunięte
|
Jestem kilka stron do tyłu, może później uda mi się nadrobić i coś pocytować. Ignaś ma dzisiaj masakryczny dzień, śpi tylko podczas karmienia i kilka minut po. Jeszcze nie zdążyłam zrobić sobie obiadu Może po kąpieli wreszcie uśnie porządnie.Wczoraj byliśmy na ważeniu, przez dwa tygodnie przybrał pół kilograma i waży równo 4. Dowiedzieliśmy się też w przychodni że nie ma szczepionek tych 5 w 1 dla dzieci szczepionych po raz pierwszy, są tylko dla tych co kontynuują. Jakieś problemy podobno w hurtowanich. Zdecydujemy się chyba w takim razie na tą 6 w 1. Lecę poczytać co tam u Was ciekawego. Acha, udało mi się napisać opis porodu. Może później uda mi się napisać zakończenie i wkleić. Miłego wieczoru Mamusie i Dzidziusie |
|
|
|
|
#1289 |
|
Konto usunięte
|
Sliweczka super! Czekamy na Twój opis porodu
![]() Jest jeszcze kilka dziewczyn które nie podzieliły się opisem dziewczyny to.nasz ostatni wątek tutaj!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Kurde założyłam Hanie na noc pampers 2 i body mokre Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym musiała do lapka usiąść by opis porodu napisać, a to ciężkie do wykonania.
Wyskoczyłam dziś na godzinę do galerii by coś kupić. Przymierzyłam kombinezony i fajnie się w nich czuje i całkiem nieźle wyglądam tylko cena zabijała 180zł Kupiłam bluzkę w mohito i kolczyki. Założę jakaś spódnice i mam strój na chrzciny Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2016-07-13 o 20:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

łydki mnie bolą od przysiadow
dobrze, że tz wieczorami był w domu to nosil Hanie a ja moglam zrobić kolację czy cokolwiek ogarnąć. Dziś mamy dużo lepszy dzień
nie przebijam Hani córki Ani 

big boy!
za wizytę! Jest co dźwigać
klaski