|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
![]()
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie? Ja mam mamę pielęgniarkę i od niej wyniosłam taki nawyk, myślalam, że wszyscy tak robią. Serio. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Hej dziewczyny, naczekalam sie w kolejce dzisiaj jak nigdy. Także bylam na bieżąco ale od 14 musze nadrobić
![]() Byłam planowo a tu 10 osób przede mną. Ma branie moj lekarz. Umawiałam sie na wizyte za 3 tygodnie - dostępna godzina 19:15 ![]() Niestety nie widzę zdjeć na tym zrabanym taptalku ![]() Gratuluje Powrotu do domu ![]() Udanych wszystkich wizyt Tija - wynajęcia mieszkania Asicucha - cieszę sie ogromnie, ze mama sie wybudziła, teraz moze być tylko lepiej i takie trzeba mieć nastawienie! Bedzie dobrze! ![]() Współczuje zepsutej pralki :-/ to chyba gorsze niz zepsute auto :P To tyle co pamietam... A teraz opowiem co na wizycie. Szyjka "miękka jak masełko" wg doktora :P ale nie ma rozwarcia. Chciał mi odstawić luteinę ale w takim wypadku powiedział, ze nie moze tego zrobić i mam brać dalej... Pobrał mi wymaz do GBS ale tylko z Bożenki - kazał zawieść do szpitala - ma tam swoj oddział wiec powinien wiedzieć czy z pupy tez sie pobiera wiec widocznie nie jest to konieczne skoro tego nie zrobił ![]() Te bóle mogą być powodem, ze szyjka jest miękka i ze cos tam sie zadziało ale główna sprawczynią tego jest moje dziecko. Które wazy 2,5kg ![]() ![]() Mogę sobie brać co dwa dni np. Albo w ogóle. No i czekam teraz na wyniki wymazu i na wizyte... 3.08. Na szczęście doktorek nigdzie nie wyjeżdża mówi ze jest pod telefon jak cos i mam dzwonić lub pisać. A to nasza kluseczka (wychodzi ze jest 2 tyg starsza) ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez superhuman Czas edycji: 2016-07-13 o 18:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Mąż dzwonił, dostalam dwa antybiotyki do stosowania na zmianę aż do kolejnej wizyty, czyli równo trzy tygodnie pakowania sobie kolejnych piguł. Masakra!
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Najgorzej, jak dziecko z przedszkola/ szkoły wszy przyniesie. To trzeba prać WSZYSTKO jak leci. Mieliśmy w szkole epidemię co jakiś czas i prowadziłyśmy na zebraniach rozmowy uświadamiające. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I piekna waga ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
superhuman
Te zdjecie jest niesamowite! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
superhuman jaka boska fotka!
![]() ![]()
#4121 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja bym jednak do tej wagi z usg się aż tak nie przywiązywała ![]() ![]() My o 20 kąpiel ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem jak teściowa kiedy dokładnie gdzieś jedzie, ale u nich to z dnia na dzień zazwyczaj... Ja idę za tydzień do lekarza to mam zamiar zapytać jaka indukcja wchodzi w grę i mnie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O WOW ![]() Faktycznie fota idealna ![]() A który Ty masz tydzień? To CC miałoby być ze względu na wagę dziecka?
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Superhuman, fantastyczne zdjęcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Superhuman słodka fotka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Później już do młodej szamponu dolewałam olejek z drzewa herbacianego i przez ostatni rok nic nam się nie przypałętało. Uffff Ale to jest straszne jak rodzice nie dbają o dzieci. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
A wiesz, że u nas to zwykle były dzieci zadbane? W sensie "pacjent 0"
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra, ale to konieczność. Wszy też były w pkolu, moja na szczęście nie miała ale też po tej informacji wyprałam jej wierzchnie ubrania (zima akurat była ) i w fomu odrazu szampon na to dziadostwo. Współczuję antybiotyków ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuje dziewczyny ![]() Jutro 34t0d Także jeszcze czasu trochę zostało. Tak w związku z waga ale Lekarz nie kazał narazie panikować powiedział tylko, ze jest duża a pózniej ja sie dopytywałam i powiedział, ze jeśli bedzie tak rosła to wyjmiemy góra :P wiem zeby nie wierzyć w 100% w te maszyny ale jakoś mam do niego duże zaufanie. Aha i przyszła mi dzisiaj paka z gemini także jeszcze przewijak i rożek i będziemy mieli z niezbędnych rzeczy wszystko. Aha i kocyk jakiś. Szumisia i pierdołki planuje juz w sierpniu kupic... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety u nas w klasie to były głównie dwie dziewczynki o których głowy rodzice nie dbali. Doszło do tego, że czesanie tym specjalnym grzebieniem to był nasz codzienny rytuał. Człowiek dba, pilnuje a i tak to nic nie dawało, bo tamte dziewczynki wiecznie miały wszy. To samo było u mojej znajomej. Jej syn CO TYDZIEŃ przychodził z wszami na głowie. Jego kolega, ma włosy do ramion i wiecznie brudne, jego rodzice to tacy "ziołowi" luzacy. I w końcu zakazali mu przychodzić do ich syna dopóki rodzice nie zrobią porządku z jego włosami. Podziałało ale na krótko. Jak już pisałam, tutaj środki dostajesz za darmo, więc to nawet nie chodzi o pieniądze. Tylko o tumiwisizm.....
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale skąd założenie,że to była parka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wwoooww..piękna córcia ![]() a mówił Ci ile szyjka ma mm? czy jeżeli jest tak miękka to znaczy,że jest już zgładzona?który masz tc?masz normalnie funkcjonować czy tryb oszczędny? Cytat:
![]() ![]() powodzenia z kąpielą..ale to musi być wyzwanie ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- no to duża dzidzia ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 |
Zadomowienie
|
Wielocytat mi sie popsuł ;(
Kasia- współczuje bakterii oby szybko przeszło. Mi sie w ciazy tak porobiło ze wszystko muszę mieć do pary ![]() ![]() Ale wcześniej zauważyłam ze radio w samochodzie głośność nie moze byc na 15 jedno niżej lub wyżej jest Ok byle nie 15. Superhuman- śliczne zdjęcie i mala ma słuszna wagę. Gratulacje Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio zrobiłam spory rekonesans dotyczący porodu SN i dużego dziecka. I przy okazji nacinania krocza. Ale zrobiłam to na UK stronach, bo w PL to faktycznie przy 3800 to już chcą ciąć a przy 3kg połowa kobiet jest nacinana. I z tego co wyczytałam gdzieś ok 70% porodów było bez nacięcia. Nacięcie było jeśli np potrzeba było użyć kleszczy. Czasami zdarzały się pęknięcia, ale rzadko takie, które docierały do odbytu. Pęknięcia często miały faktycznie związek z szybkością porodów. Czyli im szybsza druga faza porodu tym większa szansa na pęknięcie. Przy większym dziecku na korzyść porodu działa grawitacja i wcale nie jest tak trudno je urodzić. ![]() Także, ja tam nadal mam nadzieję, że mój młody (jest do przodu o prawie 3 tyg w zależności, z którego pomiaru) pozwoli się urodzić przed terminem tp ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4136 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie
poczytam Was jutro jak Bozia są, dzis Natalka cały dzień wisi mi na rekach/na kolanach,ledwie już zipie :/ o 20.30 jedziemy z nią prywatnie do doktora
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
no sama nie wiem... ;D
Cytat:
![]()
![]() |
#4138 |
Raczkowanie
|
Musiałam przełożyć wizyte - auto nam padło...
![]() ![]() ![]() Nie zapytalam co z L4 - mam do dzis... MASAKRA!
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlatego nie będę sie nastawiać ani panikować zwłaszcza, ze któraś z was ostatnio pisała o koleżankę która urodziła 5kg dziecko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to będziecie monitorować wagę, może niekoniecznie trzeba będzie CC. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ojej, a jutro jakoś dałabyś radę tam podjechać po samo zwolnienie? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:53.