|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
My po spacerku i butli. Zazwyczaj wieczorem dostaje mm i roznie zjada raz 30 raz 90:/
Wracajac z parku o 19 bardzo się rozzalila. Cycki nie pomogly wiec migiem do domu i mm. Teraz się cycami i raz slysze ze polyka a raz czujesz ze sie bawi. Zazwyczaj usypiala przy cycku i czekam az teraz usnie. ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Dzień inny niz wczorajszy ale przyjemny ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Dziewczyny co może oznaczać takie wypluwanie cycka? Od wczoraj tak czasami robi a wcześniej tego nie bylo.
|
|
#1292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
U mnie niestety Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam wagi więc nie wiem ile jeszcze mi zostało... Na pewno duzo bo tylek wchodzi w spodnie które nosilam w 6miesiacu ciąży więc szalu nie ma... No i cyce jak donice więc garderoba " górna" do wymiany... A za miesiąc wesele
Aniu moja Marcelinka też tak cyca wypuszcza jak je. Zazwyczaj żeby zlapac oddech i odpocząc i za chwilę znowu otwiera pysia i szuka
|
|
#1294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za dużo myślę....
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzis to już tak sie wkurzała, ze aż płakała:/ Cytat:
Kupie jutro delicol i floracin, bo akurat acidolac sie skonczył. Chyba razem mozna to podawac, bo to dwie rozne rzeczy? A espumisan podajesz? Bo nie wiem czy jak kupie te co piszesz dalej ten espumisan dawać. Karmisz piersią? (Sorki ze nie wiem, ale ja na tym wątku to taka przylepa ) Ja tak i kazdy mowil abym nie dopajała - nowa szkola. A jakos babcie i prababcie dawaly ziółka wiec zaczełam dawac koperek.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-13 o 21:28 |
||
|
|
|
|
#1297 | |||||||
|
Ania
|
Cytat:
oby już przeszło małej!!![]() Mojej też ropieje dalej oczko, choć używałyśmy kropelek- więc ewidentnie to zatkany kanalik i pozostaje masowanie ![]() Brawo za spanie!! ![]() Ty już karmisz tylko butlą prawda? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakbym słyszała swojego męża!Też nie lubię zdrobnień- ok czasami i mi się pewnie coś wyrwie- ale tylko czasami. Mówię do niej ciepłym, ale normalnym głosem i bez zdrobnień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- na to trzeba czasu, czasami bardzo dużo czasu![]() Cytat:
.. jeszcze jakby było wszystko ok, to niech jedzie, ale w takiej sytuacji jak jesteś...[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62978276]Miszka brawa za wagę! ,to kawał chłopa. Ja kupiłam dwie- jedna taka lekka jakby byly bardzo upały, druga bardziej strojna. Obie po 30zl tak to można.Tyllo nie mam nic dla siebie .. Mam nadzieję zer do tego 24 jeszcze schudne i wcisne się w coś co mam w domu. Właśnie-jak u was z kg po porodzie? Mi zostalo jeszcze k 8... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Mi jakieś 6kg.. ale ogólnie do zrzucenia: minimum 30 ![]() Cytat:
![]() No i oby noc była spokojna! ![]() Dzwoniłam dziś do sanepidu- szczepionka 5w1 jest za darmo dla wcześniaków- tylko że pentaxim.- u mnie w przychodni szczepią tą drugą, i dlatego jest płatna, ale nic mi nie powiedzieli, że jest możliwość za darmo... Ok, Hania śpi, idę prasować bo się sterta zrobiła
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||||
|
|
|
|
#1298 |
|
Konto usunięte
|
Haneczka i.bierzesz tą płatną?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Wałśnie czytam- dawkowanie delicolu 1-2 miesiące 9-11 kropel do jednego posiłku. Masakra!
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
To tak mam od dwóch dni :/
|
|
#1302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zdradzili Cię jo. Kilkanaście lat temu jeździłam pod namioty do Bialogory. Wiesz, przyjaźnie, miłości... i właśnie to JO Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62978276]Miszka brawa za wagę! ,to kawał chłopa.
Sorki za literówki, piszemy znad cyca Pokażcie te karty kontrastowe ![]() Cierpliwość pokaż kiecke dla małej ![]() Ja kupiłam dwie- jedna taka lekka jakby byly bardzo upały, druga bardziej strojna. Obie po 30zl tak to można.Tyllo nie mam nic dla siebie .. Mam nadzieję zer do tego 24 jeszcze schudne i wcisne się w coś co mam w domu. Właśnie-jak u was z kg po porodzie? Mi zostalo jeszcze k 8... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja niby na wadze jestem na O ale najdziwniejsze jest to, że w nic się nie mogę zmieścić. Bez sensu. Muszę zważyć się na innej bo coś mi się wydaje, że waga mnie oszukuje A te karty kontrastowe można zrobić samemu. Ja robiłam dla starszaka. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
Maja śpi chociaż co jakis czas poplakuje przez sen
przykro mi to slyszec bo wiem ze tak ma przez to co przechodzilam w ciąży- jak nikogo źle nie życzę to tej osobie tak!
|
|
#1306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62979261]Sliweczka super! Czekamy na Twój opis porodu ![]() Jest jeszcze kilka dziewczyn które nie podzieliły się opisem dziewczyny to.nasz ostatni wątek tutaj!Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Kurde założyłam Hanie na noc pampers 2 i body mokre Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Może gdzieś odstawalo i przecieklo Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#1307 |
|
Zadomowienie
|
Ja po dzisiejszym dniu nie wiem jak się nazywam
Dzisiaj starszaki zostały w domu, syn nabawił się kontuzji a córcia złapała wirusa. I tak do końca tygodnia... Był u nas nasz pediatra obejrzeć całą trójkę i tak jak myślałam 100% u juniora to kolki, kontynuować espumisan, biogaje, dodatkowo debridat i w razie ostrych wieczorów czopek viburcol lub paracetamol a i modlić się, żeby szybko przeszły ![]() My też dzisiaj po bioderkach i wsio ok. Kontrola za 4 miesiące. Spokojnej nocy. Sorry że nie cytuje, ale dzisiaj wymiękam
|
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciaczki się zmieniają a my nie możemy analizować wszystkiego Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#1309 | |
|
Ania
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62984871]Haneczka i.bierzesz tą płatną?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie nie, pojde do sanepisu po ta pentaxim Szczerze, to nie znam sie... Cytat:
![]() Jaka kontuzja? I co za wirus? Dobrej i lekkiej nocy
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Kubuś nie spał dzisiaj rano od 6 do 8. Potem zrobił WIELKA kupe-od paska do paska i pospaliśmy do 10. I moje dziecko odsypia cały dzień. Normalnie nakarmic go nie mogłam bo wciąż zasypial.
I na noc poszedł spać ok.21 i śpi godzinę. Modlę się aby w nocy też normalnie spał. Nie wiem, może poczuł taka ulgę po tej bombie w pueluszce i teraz może spokojnie spac Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-07-13 o 23:06 |
|
|
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Która z dziewczyn pila herbate hipp na laktacje? ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cosik odciagne na noc i n ide spać. Oczy same się zamykają.
|
|
|
#1312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam koperkowej tej dla dzieci bo tu nigdzie nie ma. Zaparzylam taka slaba normalna ekspresowa i ta podalam . Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-07-13 o 23:10 |
|
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wypilam i myślałam spróbować co innego
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
A ile razy dziennie ja pilas?
Bo jak dla mnie jest super. Ja piję 3-4 takie wielkie, chyba pół litrowe kubki. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1315 |
|
Konto usunięte
|
Nadrobiłam
![]() Mój Ignaś od tygodnia ma krosty na policzkach . W piątek była położna i powiedziała, że to trądzik noworodkowy i żeby nic z tym nie robić. Na razie jest tego coraz więcej, niektóre są takie ropne, czerwone i ogólnie wygląda to masakrycznie. Pojedyncze krostki ma też na główce i rączkach. Wczoraj byliśmy w przychodni na ważeniu i poprosiłam lekarkę żeby na to spojrzała i potwierdziła że to trądzik i żeby niczym tego nie smarować- jedynie woda przegotowana do mycia buzi i ropne można przemyć octeniseptem 1 raz dziennie. Veronique, przypomniałaś mi że w ten sposób zdarzało mi się karmić któregoś starszaka i jakoś mi to nie szło. Ale w sumie nie zaszkodzi spróbować. A tak w ogóle to niezły z Ciebie leniuch Honcia, cieszę się że wszystko u Was ok ![]() MamaNiny, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Oby nie potwierdziła się ta diagnoza ![]() justyna,jestem pewna że jesteś świetną mamą! Przemęczenie robi swoje po prostu. Z czasem będzie dużo lepiej, grunt to się nie załamywać i pamiętać, że dziecko nie płacze żeby nam zrobić na złość tylko dlatego że coś mu dokucza. Korzystaj z pomocy jak tylko masz możliwość. ania... Ja dzisiaj karmiłam młodego chyba z tryliard razy. Cycki mam jak flaki już od południa jednak za każdym razem jak przystawiam i Ignaś zacznie ssać to mleko zaczyna lecieć ( bo jak już pisałam produkuje się na bieżąco). Nie analizuj, nie zastanawiaj się, nie rozkminiaj tylko jak trzeba wyjmuj cyca i Maja będzie miała co jeść. I czemu uważasz że haneczka ma więcej mleka od Ciebie? Przecież nie wiesz ile Maja przed odciąganiem wypiła. Co do kg. po porodzie... Mi zostało 4,5 kg. na plusie i sporo tłuszczyku na udach, tyłku i brzuchu. Generalnie mam problem z garderobą, bo w nic się nie mieszczę (oprócz getrów i ubrań ciążowych ). Ogólnie to wielkość tyłka mi nie przeszkadza, bo wcześniej był płaski ale brzuch to jakaś masakra. I ten pionowy pasek i wystający, ciemny pępek mogłyby zniknąć...
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Rozeznanie
|
Co Sikh zostało ni 2 kg do zgubienia i masakrycznie płaska dupa zawsze była duża jędrna a teraz została tylko wiotka deska wrr:: masakra i te boczki mało co mi zostało do ztzudebiavake do ciuchów jeszcze nie wchodzę
|
|
#1317 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A sukienka z 125zł na jakieś 83 z groszami, mogłoby być taniej, ale w zasadzie to poza ciuszkami na wyjście ze szpitala, nic jej nie kupiliśmy, więc chociaż ta jedna kreacja. Cytat:
![]() Cytat:
Czyli Maja ssie idealnie ![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62978276] Pokażcie te karty kontrastowe ![]() Cierpliwość pokaż kiecke dla małej ![]() Ja kupiłam dwie- jedna taka lekka jakby byly bardzo upały, druga bardziej strojna. Obie po 30zl tak to można.Tyllo nie mam nic dla siebie .. Mam nadzieję zer do tego 24 jeszcze schudne i wcisne się w coś co mam w domu. Właśnie-jak u was z kg po porodzie? Mi zostalo jeszcze k 8... [/QUOTE] O taka sukienka http://www.mayoral.com/pl/polska/sukienka-haftowana Na żywo ładniejsza jest, ten hafcik na dole śliczny Pochwal się swoimi! I gdzieś dorwała w takiej cenie? Dla siebie też sukienkę kupiłam z tzw. szybkim dostępem (u nas będzie Msza, obiad, kawa ciastko i zimna płyta, to Esia z 2-3 razy będzie jadła), weszłam w rozmiar 34, ale ma poziome pasy i robi mi bigdupę, no i brzuch się jednak odznacza:/ Jak się jakoś tydzień temu ważyłam, to zeszło 8, 10kg zostało, ale mi to kurde wszytko w brzuchu siedzi i tyłku trochę:/ Brzuszek mi został jakbym w 6miesiącu była Cytat:
Też bym sobie kupiła (w sh ich sporo jest), ale przez brzuszek wyglądam strasznie ![]() I też muszę znaleźć czas, odpalić kompa i machnąć opis porodu Cytat:
i trzymam żeby noc była lepszaKup normalną koperkową-w markecie albo aptece i zaparz. Te typowo dziecięce to samo zło. Koperku mają śladowe ilości, za to na I miejscu w składzie cukier. Śliweczko dobrze, że się odezwałaś, bo już rozmyślałam co Cię tak wsysło. No ale współczuję dnia , oby noc była lepsza.A co do pionowej kreski na brzuchu, jeśli chodzi Ci o kresę czarną, to Cię nie pocieszę, przy starszej miałam przez cały okres karmienia, trochę tylko zbladła. Także no... ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Idę spać zanim zaczniecie się witać z nocnych karmień ![]() Hmm...trochę tu pustawo ostatnio, co nie? Tzn. wiele dziewczyn przestało się odzywać albo wpadają rzadko (tak jak ja ), albo jeszcze rzadziej.Ewka skrobnij, co tam u Was! Radena też chyba dawno się nie odzywała, z resztą nie tylko ona... Australia znajdź chwilkę żeby porządek na I stronie zrobić. Gerda się odezwała (czy mi się przyśniło ), to możesz zlikwidować oczekujące. I głupio jakoś tu siedzieć skoro nasz miesiąc się skończył, wszystkie urodziły... Nigdzie nie piszą o tym, kiedy można opuścić poczekalnie, więc chyba musimy więcej pisać, żeby szybko wątek wykończyć
|
|
|
|
#1318 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Cytat:
Wode kazala mi dawac jak jest upalnie i parno. Wypila Maja z 30 ml i na wieczór miala wodnista kupe. Teraz obudziła się z strasznym placzem Tz przybiegl ja utulal. Teraz leży kolo mnie i cycamy się. Czasami jak ścisne brodawki nic nie leci... musze je trochę potemosic. Niby taki masaż wskazany. ---------- Dopisano o 02:01 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ---------- Cytat:
U mnie 15 kg do zrzucenia. Najwięcej w pupie i udach. Brzuch ładnie schodzi ale wygląda jeszcze jak balon.
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Ania też mam canpola elektryczny. Dla mnie super bo nie dość ze ustawiasz rodzaj ssania to i siłę
Dziś u nas ciężka noc. Sutki mi już odpadają. Bola od wiszenia. |
|
|
|
|
#1320 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Dziękuję za link Piękna sukienusia Ja np tej pionowej kreski nie miałam w ogóle ![]() Pusto pusto. Nie ma co nadrabiać.. Dziewczyna zajęły sie dziećmi i ich ni ma A szkoda ![]() Cytat:
![]() Ja ściągam mleczko, Hania usypia.. Tzn chyba juz śpi, albo drzemie
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

) Ja tak i kazdy mowil abym nie dopajała - nowa szkola. A jakos babcie i prababcie dawaly ziółka wiec zaczełam dawac koperek.
łydki mnie bolą od przysiadow
dobrze, że tz wieczorami był w domu to nosil Hanie a ja moglam zrobić kolację czy cokolwiek ogarnąć. Dziś mamy dużo lepszy dzień
nie przebijam Hani córki Ani 

jakbym słyszała swojego męża!
big boy!
Może po kąpieli wreszcie uśnie porządnie.

). Ogólnie to wielkość tyłka mi nie przeszkadza, bo wcześniej był płaski ale brzuch to jakaś masakra. I ten pionowy pasek i wystający, ciemny pępek mogłyby zniknąć...

i trzymam
), to możesz zlikwidować oczekujące. I głupio jakoś tu siedzieć skoro nasz miesiąc się skończył, wszystkie urodziły... Nigdzie nie piszą o tym, kiedy można opuścić poczekalnie, więc chyba musimy więcej pisać, żeby szybko wątek wykończyć