Studentki 2016/2017 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja > Studia

Notka

Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-11, 17:16   #301
szklankawkropki
.

Dot.: Studentki 2016/2017

Cytat:
Napisane przez Koczek_2014 Pokaż wiadomość
Hej! Mam poważny problem z rekrutacją, niestety to mój błąd.
podczas wpisywania danych pominęłam rubrykę "wykształcenie" zapomniałam wpisać nr świadectwa dojrzałości . Zrobiłam to 10 lipca, a do 8 lipca można było wprowadzać zmiany. Mam pytanie czy będę jeszcze w ogóle brana pod uwagę w rekrutacji?
Cytat z Facebooka UWr.:
" Wyniki nowej matury ściągamy z KREMU po peselu. Nawet jeśli nie wpisaliście numeru dokumentu, one i tak zostaną pobrane." Nie wiem, jak podchodzą do tego inne uczelnie.
szklankawkropki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-11, 17:21   #302
Koczek_2014
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez szklankawkropki Pokaż wiadomość
Cytat z Facebooka UWr.:
" Wyniki nowej matury ściągamy z KREMU po peselu. Nawet jeśli nie wpisaliście numeru dokumentu, one i tak zostaną pobrane." Nie wiem, jak podchodzą do tego inne uczelnie.
Dziękuję za odpowiedź m.in. zrobiłam tak na UWr i UWM, jutro będę dzwonić, może da się to naprawić jeszcze
Koczek_2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 06:36   #303
Kornellis
Raczkowanie

Ja złożyłam dokumentu na UAM...
i się dostałam i teraz się zastanawiam czy iść....
Złożyłam dokumenty na resocjalizacje...

Dwukierunkowa studentka po przejściach
Kornellis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 09:27   #304
TelephoneDesire
Evil olivE

Cytat:
Napisane przez Kornellis Pokaż wiadomość
Ja złożyłam dokumentu na UAM...
i się dostałam i teraz się zastanawiam czy iść....
Złożyłam dokumenty na resocjalizacje...

Jeśli cię to interesuje i jest to kierunek na którym sie widzisz i na który chcesz iść, to czemu nie?
Stary 2016-07-12, 13:15   #305
wolfvvess
Raczkowanie

Dziewczyny, dostałam się na FiR na UE we Wrocławiu. Udało się!!! Próg to 145 punktów. Jeju, w pierwszej turze... A jak wasze wyniki?
Stary 2016-07-12, 13:44   #306
lunka_aa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wolfvvess Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam się na FiR na UE we Wrocławiu. Udało się!!! Próg to 145 punktów. Jeju, w pierwszej turze... A jak wasze wyniki?
Gratuluję!
Ja dostałam się na ekonomię na UE we Wrocławiu
lunka_aa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-12, 13:49   #307
wolfvvess
Raczkowanie

Mój chłopak tak samo jak Ty. Dostał się jeszcze na analitykę gospodarczą, ale wybiera ekonomię. Dla Ciebie też gratulacje!!
Stary 2016-07-12, 13:57   #308
lunka_aa
Raczkowanie

Cytat:
Mój chłopak tak samo jak Ty. Dostał się jeszcze na analitykę gospodarczą, ale wybiera ekonomię. Dla Ciebie też gratulacje!!
Dzięki, dzięki Dla Twojego chłopaka też gratulacje
Drukowałaś już może ze swojego konta na UE ankiete osobową i zgłoszenie kwalifikacyjne? Bo nie mogę znaleźć możliwości drukowania ankiety, nie wiem gdzie to jest :/
Stary 2016-07-12, 14:13   #309
wolfvvess
Raczkowanie

Tak, drukowałam. Zaraz Ci wyjaśnię jak.

Logujesz się, klikasz dalej, a potem wyskakuje Ci strona z Twoim zgłoszeniem. Klikasz na numer zgłoszenia (u mnie to NE BLABLABLA) i powinno być napisane DRUKUJ.

Z ankietą jest podobnie. Też klikasz, potem jest "Sprawdź", zapisz i drukuj. Nie pamietam dokładnie, a jestem na telefonie.
Stary 2016-07-12, 15:19   #310
Kornellis
Raczkowanie

TelephoneDesire
No właśnie ciężki temat... bo to raczej nie moje klimaty. Jednak jeśli chce wykonywać zawód jaki chce wykonywać to większe szanse mam po resocjalizacji i prawie... niż po samym prawie.

Wysłałam właśnie ankietę i dokumenty pocztą więc będę próbować w razie co się po prostu nie uda!

Stary 2016-07-12, 15:54   #311
lunka_aa
Raczkowanie

Cytat:
Tak, drukowałam. Zaraz Ci wyjaśnię jak.

Logujesz się, klikasz dalej, a potem wyskakuje Ci strona z Twoim zgłoszeniem. Klikasz na numer zgłoszenia (u mnie to NE BLABLABLA) i powinno być napisane DRUKUJ.

Z ankietą jest podobnie. Też klikasz, potem jest "Sprawdź", zapisz i drukuj. Nie pamietam dokładnie, a jestem na telefonie.
Dzięki
Stary 2016-07-12, 22:14   #312
joannawhite
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kornellis Pokaż wiadomość
Jeszcze dwa dni i będą wyniki rekrutacji

A jest tu ktoś kto wybiera się na jakąś inż.? albo jakiś inny kierunek niż językowy, medyczny?
ja automatyka i robotyka na agh
joannawhite jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 13:21   #313
Kika3342
Raczkowanie

Dziewczyny,dostałam się na UWr na politologię! Teraz czekam na wyniki na UW ale w razie czego mam gdzie iść
Kika3342 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 13:32   #314
lunka_aa
Raczkowanie

Ja dostałam się na UWr na ekonomię! Ale teraz nie wiem co robić, bo dostałam się też na Uniwersytet ekonomiczny we Wrocławiu. Jak myślicie, co powinnam wybrać?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-07-13, 13:57   #315
wolfvvess
Raczkowanie

Chodź na ekonomiczny!! Warto.
Stary 2016-07-13, 15:46   #316
Koczek_2014
Przyczajenie

Hej! Jeśli mam: "Miejsce na liście:83", miejsc jest 80 (limit) GENETYKA I BIOLOGIA EKSPERYMENTALNA. Czy jest to miejsce na liście rezerwowej czy ogólnej? UWr
Koczek_2014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-13, 16:08   #317
Ocomichodzi
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Koczek_2014 Pokaż wiadomość
Hej! Jeśli mam: "Miejsce na liście:83", miejsc jest 80 (limit) GENETYKA I BIOLOGIA EKSPERYMENTALNA. Czy jest to miejsce na liście rezerwowej czy ogólnej? UWr
Powinnaś mieć napisane 'Kandydat do przyjęcia', jeśli to ogólna.
Ocomichodzi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 10:00   #318
heavydirtysoul
Raczkowanie

Jak tam?
Ja jestem załamana... Na filologię szwedzką nie przyjęli mnie ani na UJ ani na UAM. Na UJ nie wiem ile miała ostatnia przyjęta osoba, ale na UAM 95.40... Masakra. Tu i tu jestem za daleko na liście, żeby myśleć, że jeszcze mnie przyjmą.
Teraz została mi tylko psychologia, i to w Lublinie, bo w końcu gdzie indziej nie składałam... Przynajmniej tam mnie przyjęli. Gorzej, że nie jestem pewna, czy chcę to studiować... Niby myślałam o tym od lat, ale nic już nie wiem. Zastanawiam się, czy nie próbować gdzieś jeszcze anglistyki albo polonistyki. Na Ignatianum rejestracja trwa do dzisiaj, to mogłabym tam próbować, ale nie wiem czy to dobra uczelnia. No albo gdzieś w jakichś drugich turach rekrutacji... Sama już nie wiem :x

Edytowane przez heavydirtysoul
Czas edycji: 2016-07-14 o 10:18
heavydirtysoul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 11:00   #319
jiata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez heavydirtysoul Pokaż wiadomość
Jak tam?
Ja jestem załamana... Na filologię szwedzką nie przyjęli mnie ani na UJ ani na UAM. Na UJ nie wiem ile miała ostatnia przyjęta osoba, ale na UAM 95.40... Masakra. Tu i tu jestem za daleko na liście, żeby myśleć, że jeszcze mnie przyjmą.
Teraz została mi tylko psychologia, i to w Lublinie, bo w końcu gdzie indziej nie składałam... Przynajmniej tam mnie przyjęli. Gorzej, że nie jestem pewna, czy chcę to studiować... Niby myślałam o tym od lat, ale nic już nie wiem. Zastanawiam się, czy nie próbować gdzieś jeszcze anglistyki albo polonistyki. Na Ignatianum rejestracja trwa do dzisiaj, to mogłabym tam próbować, ale nie wiem czy to dobra uczelnia. No albo gdzieś w jakichś drugich turach rekrutacji... Sama już nie wiem :x
Może spróbuje na skandynawistykę na uniwersytet szczeciński? Rekrutacja jest jeszcze otwarta do 18.07. Co prawda jest to specjalność norweska nie szwedzka ale wiele te języki od siebie się nie różnią no chyba że zależy ci tylko na filologii szwedzkiej to nie wiem co ci doradzić
Ja natomiast marzę o sinologii.. Ale i na uwr i na uj jestem na liście rezerwowej, na wrocławskim bardzo daleko to nawet nie liczę na cud, natomiast na uj jestem 24 na liście rezerwowej, jak myślicie jest szansa że przesunie się lista o tyle miejsc? Mam 86 pkt, a ostatnia przyjęta osoba ma 89 wiec w sumie tylko 3 punkty ale aż 24 osoby osoby przede mną
jiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 11:14   #320
heavydirtysoul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jiata Pokaż wiadomość
Może spróbuje na skandynawistykę na uniwersytet szczeciński? Rekrutacja jest jeszcze otwarta do 18.07. Co prawda jest to specjalność norweska nie szwedzka ale wiele te języki od siebie się nie różnią no chyba że zależy ci tylko na filologii szwedzkiej to nie wiem co ci doradzić
Ja natomiast marzę o sinologii.. Ale i na uwr i na uj jestem na liście rezerwowej, na wrocławskim bardzo daleko to nawet nie liczę na cud, natomiast na uj jestem 24 na liście rezerwowej, jak myślicie jest szansa że przesunie się lista o tyle miejsc? Mam 86 pkt, a ostatnia przyjęta osoba ma 89 wiec w sumie tylko 3 punkty ale aż 24 osoby osoby przede mną
Do Szczecina mam 800 km, więc raczej spasuję :c
A ile osób przyjęli? Bo np. na filologię szwedzką limit miejsc to 30 (31? 32? coś takiego, nie pamiętam już dokładnie), a przyjęli teraz 51 osób, pewnie od razu zakładając, że część zrezygnuje. W związku z tym zakładam, że z rezerwowej jeśli kogoś przyjmą, to nieliczne osoby. Nie wiem jak to jest na sinologii. W każdym razie jesteś w lepszej sytuacji niż ja, ja jestem dalej na liscie rezerwowej :< Trzymam kciuki, jakaś szansa jeszcze jest! A rejestrowałaś się jeszcze na coś tak awaryjnie, jakbyś nie dostała się na sinologię?
Wiem, że na KUL w Lublinie jest jeszcze sinologia i pewnie łatwiej się dostać, ale rekrutacja też już zakończona :<

Edytowane przez heavydirtysoul
Czas edycji: 2016-07-14 o 11:16
Stary 2016-07-14, 11:17   #321
201709061003
Konto usunięte

Na szwedzkiej w tamtym roku próg spadł z początkowych 97 pkt do 94.50. Może w tym roku też spadnie.

Odnośnie polonistyki - na UAMie zawsze jest drugi nabór.
201709061003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 11:27   #322
jiata
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez heavydirtysoul Pokaż wiadomość
Do Szczecina mam 800 km, więc raczej spasuję :c
A ile osób przyjęli? Bo np. na filologię szwedzką limit miejsc to 30 (31? 32? coś takiego, nie pamiętam już dokładnie), a przyjęli teraz 51 osób, pewnie od razu zakładając, że część zrezygnuje. W związku z tym zakładam, że z rezerwowej jeśli kogoś przyjmą, to nieliczne osoby. Nie wiem jak to jest na sinologii. W każdym razie jesteś w lepszej sytuacji niż ja, ja jestem dalej na liscie rezerwowej :< Trzymam kciuki, jakaś szansa jeszcze jest! A rejestrowałaś się jeszcze na coś tak awaryjnie, jakbyś nie dostała się na sinologię?
Wiem, że na KUL w Lublinie jest jeszcze sinologia i pewnie łatwiej się dostać, ale rekrutacja też już zakończona :<
To tak samo na sino limit miał być 24 osoby a przyjęli 41 ja jestem 65 ;(( i nie wiem właśnie jak to rozumieć czy tak jak piszesz przyjęli więcej osób bo wiedza że cześć zrezygnuje i ostatecznie przyjmą tylko te 24? Jeśli tak to jednak nie mam szans :/ złożyłam jeszcze na uś angielski + chiński tam napewno sie dostanę ale nie chcę tam iść w ogóle mnie do Sosnowca nie ciągnie :/
jiata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 14:14   #323
Kornellis
Raczkowanie

Na UAM do jutra można dostarczać dokumenty
więc wszystko się wyjaśni
Może jeszcze wszystko się ułoży dużo osób na kilka kierunków składało!

Stary 2016-07-14, 14:24   #324
werona237
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez OotS Pokaż wiadomość
Tak, UW Lingwistyka angielski + francuski, myślałam jeszcze o szwedzkim jako drugim języku, ale skoro to nowy kierunek, to pewnie będzie dużo chętnych.
Moi rodzice podają koronny argument, że bez studiów ani rusz. Pracodawca patrzy na papierek, nie zawsze ważne z jakiego kierunku, więc lepsze jakiekolwiek studia niż wykształcenie średnie... Twierdzą, że wcale nie chcą się mnie pozbyć z domu
Ale wizja przeprowadzki z mojej malutkiej mieściny do tak wielkiego miasta jak Warszawa czy Kraków trochę mnie przeraża

a jak Ci poszła matura? jak wyniki? Myślisz, że masz szanse się dostać? Ja złożyłam na lingwistykę stosowaną, francuski+angielski, ale strasznie się boję, że się nie dostanę

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Hej, mogę dołączyć? Wybiera się ktoś na UW na lingwistykę stosowaną?
werona237 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 14:27   #325
Korcia_91
Raczkowanie

ja lecę na ekonomię do poznania )
Stary 2016-07-14, 15:12   #326
Alinali
Raczkowanie

Dostałam się na Gospodarkę Przestrzenną na PB! Nie mogę w to uwierzyć, udało się! Co prawda czekam jeszcze na wyniki z Łodzi i Gdańska i jeśli się jeszcze gdzieś dostane to nie wiem gdzie pójdę, ale tak czy siak - będę studentkąąąą

Gratuluję wszystkim, którzy także się dostali na wymarzone kierunki! A jeśli ktoś się nie dostał - proszę się nie łamać, rok temu mi tez się nie udało a dziś cieszę się jak szalona, także wszystko się ułoży!
Alinali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 17:23   #327
Sweetgirl19
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Studentki 2016/2017

Mam 47pkt na PG i 38pkt na AM. Zastanawiam się czy się gdzieś dostane. Aplikowałam na PG na elektronike i telekomunikacje, budownictwo, energetyke, elektrotechnike i matme, a na AM tylko na elektronike i telekomunikacje. Wyniki będą 18 lipca na AM.
Sweetgirl19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 19:21   #328
dizziness
Przyczajenie

Hej, ja też wybieram się na UW na lingwistykę (rosyjski+francuski)
dizziness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-15, 09:40   #329
heavydirtysoul
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Yeowe Pokaż wiadomość
Na szwedzkiej w tamtym roku próg spadł z początkowych 97 pkt do 94.50. Może w tym roku też spadnie.
Zastanawia mnie tylko ile osób było między tym 97, a 94.50, bo ja np. jestem dopiero 17 na liście rezerwowej... :<
Stary 2016-07-15, 10:07   #330
Kornellis
Raczkowanie

heavydirtysoul
A do kiedy można dostarczać dokumenty?
A nie macie listy rankingowej takiej z podaną ilością punktów konkretnej osoby?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Studia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości