|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
Jego też głowa nie boli Cytat:
To się tyczyło moich :P Bo mi się nie śnią erotyczne, tylko jakieś totalne bzdury
"Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć." Coco Chanel Edytowane przez Velvet Wave Czas edycji: 2016-07-13 o 23:22 |
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Tak, mnie pobolewa przy skurczu po orgaźmie. Jak na @. I teraz nie pamiętam czy to już miałam a nie zwracałam uwagi czy w ciąży się tak dzieje. |
|
|
|
|
#1353 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobranoc dziewczyny!
|
|
|
|
|
#1356 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja właśnie też kombinuje z grilowanymi I paluszkami krabowymi które podpiekam parę minut w piekarniku Jakoś idzie wytrzymać Ale niech no znowu będzie można to nie ręcze za siebie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ---------- Cytat:
Orgia nad origami 😎 Bunga bunga we dwoje będzie 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
Ja też ogladam...czy tym motywem są teraz kobiety ciężarne? 😉 Ja zerknelam celem zainpisowania się ale to nie moja bajka 😶 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:20 ---------- Cytat:
Dzis zamiast seksu śniła mi się... Rura napowietrzajaca kanalizację ! O którą teraz są u nas boje Ja to w ogóle mam tak często Że miesza mi się real ze snem Tzn śnie o tym co mi się wydarzy w danym dniu To bicie ze sniu przemilczmy ok?😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:26 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
Nie pije dużo ale od czasu do czasu lubię sobie wieczorem zrobić drinka czy lampkę wytrawnego i zalec na kanapie i gadać z tz Jak mogłam pić to mało piłam teraz to mi szkoda ze tak mało piłam 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:26 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:27 ---------- Nie ma Haha Emoszku Tylko gadaj swoje sny😜 Na pewno coś VI się śniło ciekawego 😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:29 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- Zaspamowalam z Karolem cała stronę Brawo synus😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rura napowietrzająca kanalizację?! Dobry pomysł na sen Mewko ale zaszalałaś :P poprawię się ale dzisiejszego snu nie pamiętam, więc chyba nie był zbyt ciekawy co do erotycznych to mnie w zeszłym tygodniu nachodziły, tż chyba aż niedowierzał że rzeczywiście mogę po nich mieć ochotę ale w końcu go zaskoczyłam ![]() Dziewczyny pomóżcie, w niedziele robię imprezę urodzinową dla rodziny i nie mam zielonego pojęcia co zrobić do jedzenia, a marzy mi się coś co przygotuję w sobotę i w niedzielę tylko do piekarnika. Może macie jakieś sprawdzone przepisy? |
|
|
|
|
#1358 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym można przyjść na indywidualne spotkania w ich siedzibie. |
|
|
|
|
#1359 | ||
|
Rozeznanie
|
Odgrzebuje, ale dwa dnibnie czytalam i nadrabiam
Cytat:
Cytat:
Ech, nie mam pojecia w ktorym szpitalu chce rodzic, bede to wszystko rozgryzac jak Na l4 pojde w sierpniu. PrzEmawia do mnie ta logika, zeby isc do szkoly rodzenia przy szpitalu, w ktorym chce sie rodzic. |
||
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do snow to ja dzis mialam chory sen... snilo mi sie, ze u rodzicow za domem rozbil sie helikopter. Szyby w domu poszly... dzwonilam na 999 zeby wezwac pomoc to odebrala babka z pobliskiej wioseczki twierdzac, ze sobie jaja z niej robie. Na 112 odebral burmistrz, koniec koncow ludzie, ktorzy sie rozbili ( 4 osoby po 70) zaczely biegac i zbierac szczatki helikoptera i nagl3 z nimi znikneli... ubezpieczalnia nie chciala zaplacic za szyby twierdzac, ze sami je wybilismy i jak przyjechała katetka i policja to mielismy problemy... ze skladamy fakszywe alarmy...
Obudzilam sie zalana potem... telepiac sie z zimna i sie smiejac jednoczesnie. Tz nie wiedzial co sie ze mna dzieje... akurat szefowa mi wczoraj opowiadala i serialu gdzie sa na pary okolo70... i nagle faceci okazuja sie gejami... maze to stad widzialam tych ludzi po 70. Chory ten sen... chyba wolałabym miec erotyczne niz jakies nierealne... Po tym snie tym bardziej do porodu nie wsiade do samolotu.. |
|
|
|
#1361 |
|
Zadomowienie
|
Ale seksowy temat wam się rozwinął
![]() U mnie niestety cisza Mój tż się boi zrobić krzywdę i ja jakoś też ochoty nie mam W trakcie miałam wrażenie, że jakoś zaszkodzę...Ale tż mówi, że po ciąży sobie odbije CO GODZINĘ... Taaak, jasne.Przez to mam wrażenie, że go nie pociągam i głupie myśli, że mnie zdradzi ![]() Szczególnie teraz jak jest na kilku dniowym wyjeździe gdzie będzie pełno ludzi
|
|
#1362 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka mutsy ma amortyzację ale w tych wózkach od 2015roku.
A co do podnoszenia gondoli to nie patrzyłam. Musze zapytać przyjaciółkę. Blondi2989 opowiedz co tam w tej pracy ci zrobili. Masakra. Jak sam człowiek nie zadba o siebie to wszyscy mają w nosie. W pracy jesteśmy tylko od robienia dla innych pieniędzy. Marny los kobiet... Ania amelia witaj Kurde a gdzie mama trojaczkow? Juz chyba dawno jej nie bylo? Sorki, dziś nie dobrne do końca Waszych postow. Przeczytałam tylko polowe. Idę składać pranie, myć naczynia i potem na trochę do pracy. Musze iść kupić prezent na 30tke dla siostry. Kupię jej złoty pierścionek. I od razu zareklamuje moj. Bo wypadł mi diament :-( ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hihi ale jest tyle różnych fajnych motywów 😉 Ja też mało pije alkoholu, mało mi trzeba. Ale właśnie te wieczorne lampki wina z Mężusiem i dobry film |
|
|
|
|
#1365 |
|
Raczkowanie
|
A ja dziewczyny jak na razie nie mam ochoty na seks.. W ciągu dnia mnie nachodzi, ale jak wrócę do domu to już mi przechodzi. A Sny właśnie mam erotyczne. Śni mi się taki namiętny seks.. Dziś też tak było, tylko rolę kochanka odegrał mój były :/ więc obudziłam się z taki nie smakiem. Może dziś się zmobilizuję i zaciągnę mężula na małe bara bara..
I tak pewnie nie uwierzy mi od razu ( biedak cierpi od 3 tygodni..)
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie to wygląda i cieszy się dużą popularnością ![]() Oprócz tego na moją 30 zrobiłam: Sernik karpatkę dwa rodzaje sałatek (z gyrosem, druga seler naciowy, jajka, szynka, ananas itp) Zimna płyta Jajka z majonezem i kawiorem I wieczorem bigos 😉 (tu akurat Mama pomogła) |
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj tyle tu bylo o seksie, ze poruszylam ten temat z mezem... oczywoscie uslyszalam, ze w tej chwili najwazniejsze sa moje potrzeby, samopoczucie i bezpieczenstwo Amelii. Stwierdzil, ze radosc z seksu musi odczuwac i kobieta i mężczyzna... wiec on nie czuje sie super po seksie jak ja nie odczuwam rozkoszy albo jak czuje bol... Od wczoraj chodzę troszke przerażona. Okazalo sie,ze moja szefowa ma operacje w tym samym czasie gdzie moj manager wyjezdza na urlop z rodzina. Wszystko zostanie na mojej glowie... moj maz sie wscieka, bo nie chce zebym brala sobie na glowe extra stres... na nowa aministratorke nie moge liczyc w 100%... ha... ja na siebie nie moge liczyc w 100%... bo nie wiadomo kiedy moge potrzebowac wyjsc do domu albo czuc sie zmeczona ta cala sytuacja. Jedyne co mi zostanie to isc na chorobowe na jakis czas, gdzie bede dostawala 1/4 mojego wynagrodzenia... jesliby nie patrzec na pieniadze to to bylboby najlepsze wyjscie... nie wiem hak wybrnac z tej sytuacji... zawsze lubilam moja prace i bylam w stanie ogarnac wszystko ale teraz mnie to zaczyna przerastac... do tego to ma byc we wrzesniu... wiec bedzie to 6 miesiac... Nie wiem co robic ;( |
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Carolka te łóżeczko to pinio paso doble. Ja w sumie i tak kupię jakieś tańsze więc się nie wczytywałam w opinie
po prostu ogólnie mebelki pinio bardzo mi się podobają ale jak się ma na głowie wykańczanie domu to niestety takie przyjemności trzeba odłożyć... może kiedyś urządzę pokoik na górze dla maleństwa to będę szukała opinii![]() Emosz podam ci kilka moich hitów imrezowych: -zupa serowa z pieczarkami (jako pierwsze danie, można ugotować dzień wcześniej) - karkówka w plastrach pod pieczarkami i cebulką w mega pysznym sosie (koncentrat pomidorowy, ocet, cukier, maggi, woda) i do tego kluski śląskie albo po prostu chlebek też można wcześniej przygotować bo im dłużej stoi tym moim zdaniem lepsze -sałatka ze szpinaku świeżego (szpinak baby, ser feta, żurawina suszona, prażone pestki słonecznika, sos francuski) -sałatka z gotowanych: kalafiora, brokuła, marchewki (ja kupuję trio warzywne mrożone w biedronce) do tego sos czosnkowy, ser feta i prażone pestki słonecznika. Też pycha -z przystawek to zazwyczaj mini kanapeczki z ciasta francuskiego Jak byś chciała jakiś przepis dokładny to daj znać ![]() Och te wasze sny czyli musiał mi się coś fajnego śnić ale nie pamiętam co Lucky kurcze, trudna sytuacja, zwłaszcza, że nie jest to decyzja na już tylko dopiero we wrześniu i w sumie nie wiadomo jak będziesz się czuła w tym czasie... najważniejsze to nie forsować i nie stresować się za bardzo i tutaj sprawa prosta - idziesz na chorobowe ale dochodza względy finansowe i tutaj musicie po prostu z mężem pogadać czy w razie co dali byście sobie radę czy będzie ciężko...
|
|
#1369 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jajka w majonezie też chyba zrobię, zimna płyta jak najbardziej ![]() Motylku a dasz przepis na tą karkówkę? Jako zupę zrobię chyba porową z ptysiami
|
|||
|
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepis na około kilogramową karkówkę: - 1kg karkówki - 0,5kg pieczarek - 3 średnie cebule - sól, pieprz, olej do smażenia sos: - szklanka wody - 4 duże łyżki octu - koncentrat pomidorowy (słoiczek) - 8 dużych łyżek maggi - cukier do smaku (dodać tyle, żeby sos nie był zbyt kwaśny a cukier musi być lekko wyczuwalny w smaku - taki sos słodko kwaśny ma wyjść) Karkówkę pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Podsmażyć na patelni z obu stron. Dopiero po smażeniu posypać solą i pieprzem z obu stron i ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczarki pokroić w talarki a cebulę w piórka. Ułożyć równomiernie na karkówce. Wszystkie składniki sosu dokładnie ze sobą wymieszać. Sos tak na prawdę ma tobie smakować i podane proporcje są orientacyjne, można dodać czegoś mniej a czegoś więcej ale ostrożnie z octem, ma być go czuć ale nie może palić w przełyku Zalać przygotowane wcześniej mięso i warzywa. Szczelnie przykryć blachę folią (matowym do góry) żeby wszystko dusiło się pod przykryciem. Piec w 180 stopniach przez około 1,5 godziny. Można zaglądać sprawdzając czy warzywa są już miękkie.
|
|
|
#1371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale podobno wiele kobiet nie ma ochoty na seks w ciąży i to jest całkiem normalne ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
No właśnie gdzie Mamusia trojaczków? ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
A co do Twojej pracy to patrzyłabym przede wszystkim na siebie. Świat się nie zawali jak Cie nie będzie w pracy. |
|||
|
|
|
#1372 |
|
Zadomowienie
|
Ojc... tak. Tez wiem, ze zdrowie moje i coreczki najwazniejsze. Tz to wrecz nalega zebym poszla na chorobowe albo zazadala zeby ktos usiadl na miejsce mojej szefowej... teoretycznie dalej mialabym duzo pracy ale jakby ktos z mojego managera menagerwo usiadl... wszyscy czuli by wiekszy respekt(chociaz mam super pomocny staff) i wtedy czesc stersu by mi odeszło ale nie wiem czy moge o to poprosic... przed tym wszystkim jesli nie zdecyduje sie na chorobowe pogadam z szefem.
Gdybym wiedziala, ze po powrocie z maciezynskiego beda mi to pamietac(te poświęcenie). |
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
jezu zglodnialam od tych przepisow
![]() oo wlasnie jajka w majonezie moja ciocia robi tez schabowe po hawajsku z ananasem i serem moze jakies koreczki albo sledziki ![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, standard bez usg pfffffffffffffff, wychodzi na to, ze dopiero za miesiac poznam plec
Pieprzony NFZ!!!
|
#1378 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej ale tu seksowne tematy
u nas cisza bo zakaz a ostatnio zapomnialam sie zapytac czy juz mozna czy dalej nie :p zapytam we wtorek ![]() Co do alkoholu to ja mało piłam jedynie Mohito teraz biore poprostu bezalkoholowe ale czasem w taki upał zimne piwko z sokiem ahhh Wlasnie jestem u babci, zebralam warzywka z ogródka U mnie taka paskudna pogoda leja niemiłosiernie od samego rana.. Miesiąc temu bylam na pediciure i znow sie zapisalam i na henne ostatnio mam wiecej energi w końcu
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
aa i podobno super jest salatka imprezowy krol imprezy czy jakos tak
![]() Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
ja plec poznam w sierpniu bo malenstwo woli dupke pokazac Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Bo mi się nie śnią erotyczne, tylko jakieś totalne bzdury

na tym etapie ruchy są jeszcze bardzo nieregularnie wyczuwalne. Zaleca się liczenie ruchów dopiero najwcześniej od 28 tygodnia bo dopiero one się jakoś normują i dziecko ma swój rytm dnia co można doskonale wyczuć. Wtedy każde odstępstwo od normy (ruchy mniej wyczuwalne lub wcale, bądź też mocno pobudzone dziecko) trzeba zgłaszać lekarzowi i nie wolno tego lekceważyć. Pamiętam jak w pierwszej ciąży dostałam burę od gina jak spytał o ruchy a mój mały miał jakiś leniwy dzień i było mocno spokojny. Powiedział, że to ja mam wiedzieć czy coś się dzieje nie tak i pilnować ruchów, ale wtedy to był już ponad 30 tydzień ciąży. Od razu wysłał mnie na ktg z jednoczesnym liczeniem ruchów (taki pstryczek miałam naciskać jak poczułam ruch).