Mamy styczniowe 2017 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-14, 14:35   #2791
KPZ
Raczkowanie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Ależ mam dziś humor zje....

Wczoraj sie pokłucliśmy wieczorem z Tż o głupią ładowarkę!
Ja chodzę i ciągle sprzątam po nim rzeczy nie odłożone na miejsce. Wczoraj pretensje do mnie że nie ma ładowarki i pyta gdzie jest to mu mówię, że nie wiem.
Ciołek nawet nie sprawdził dokładnie w miejscu gdzie zawsze jest ( a tam była) tylko czeka aż ja jak ta służąca wstane z łózka i mu podam. Tak jest z wszystkim !
W lodówce jajek nie może znaleźć, bo mu sie popatrzeć dokładnie nie chce.
Gorzej niż z dzieckiem... i mi się jeszcze obrywa za to ze sprzątam jego rzeczy.
Kurde w burdelu mieszkać nie będę !

No ! Wyżyłam się troszkę :P

No i tak od rana zła jestem na wszystko i wszystkich, nawet w pracy chyba na ludziach się lekko wyzyłam
KPZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 14:56   #2792
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez KPZ Pokaż wiadomość

Ja chodzę i ciągle sprzątam po nim rzeczy nie odłożone na miejsce. Wczoraj pretensje do mnie że nie ma ładowarki i pyta gdzie jest to mu mówię, że nie wiem.
Ciołek nawet nie sprawdził dokładnie w miejscu gdzie zawsze jest ( a tam była) tylko czeka aż ja jak ta służąca wstane z łózka i mu podam. Tak jest z wszystkim !
Gorzej niż z dzieckiem... i mi się jeszcze obrywa za to ze sprzątam jego rzeczy.

No i tak od rana zła jestem na wszystko i wszystkich, nawet w pracy chyba na ludziach się lekko wyzyłam
Oj to mieli dzisiaj pecha, ze na ciebie trafili :p
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 15:36   #2793
Konkardia
Wtajemniczenie

wild_girl1 Aaa! I super! Teraz się proszę przestać stresować, bo to wszystko wpływa na Maluszka i cieszyć się ciążą!

pequenina_ Współczuję remontu! Wasza piwnica ma chyba takie właściwości jak namioty w Harrym Potterze Kciuki za wizytę, daj oczywiście znać jak już będziesz po

obca7 Pozytywne podejście to podstawa. Kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Teoretycznie jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży. Maluszek jest 1cm mniejszy niż powinien ale myślę, że to do nadrobienia bo nie jest to jakaś duża różnica. Najważniejsze, że widziałam jak się rusza, macha rączkami i podskakuje, skoro ma tyle siły to da radę.
Cudownie, gratulacje! My jeszcze nie myślimy. Tzn. mąż ma jedno ukochane dla dziewczynki, które u mnie nie przejdzie i się spieramy. Ale na razie nie myślimy o innych

Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Hej ! Melduję się po wczorajszej wizycie
Następne super wieści! Cudownie!
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 15:46   #2794
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konkardia Pokaż wiadomość
My jeszcze nie myślimy. Tzn. mąż ma jedno ukochane dla dziewczynki, które u mnie nie przejdzie i się spieramy. Ale na razie nie myślimy o innych
Święta prawda z tym, że dopiero jak człowiek wymyśla imię dla swojego dziecka, to się orientuje jak wielu ludzi nie lubi

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:

ja uwielbiam jak np. leżą naczynia w zlewie do pozmywania.... leżą i leżą.... nie weźmie sie za to. ale jak tylko wezmę do ręki gąbkę to zaraz jest "zostaw, przecież już się miałem za to zabrać" i zgubił ostatnio moje słuchawki przez co wpadłam w taki szał, że przez pół niedzieli go nie chciałam widzieć. Ale nie sądzę że to wina humorków, nie odczuwam jakiś szalejących humorów, po prostu czasem przeleje się gorycz męskiej beznadziejności i kobieta musi wybuchnąć
Stary 2016-07-14, 15:54   #2795
KPZ
Raczkowanie

U nas w sumie to ja sprzątam i gotuje, on naprawi coś, poza tym nie ma go całymi dniami ale wkurza mnie coraz bardziej, że cokolwiek zacznie robić to zostawi porozwalane rzeczy, tu koszulka, tam ładowarka, gdzie indziej wypije i pustą butelke zostawi a ja chodze jak głupia i to zbieram po nim bo nie mogę patrzeć na syf. A sie ma za takiego czyścioszka.
Wrr lepiej nich dzisiaj szybko z pracy nie wraca
Stary 2016-07-14, 16:15   #2796
Konkardia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Święta prawda z tym, że dopiero jak człowiek wymyśla imię dla swojego dziecka, to się orientuje jak wielu ludzi nie lubi

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
ja uwielbiam jak np. leżą naczynia w zlewie do pozmywania.... leżą i leżą.... nie weźmie sie za to
Cytat:
cokolwiek zacznie robić to zostawi porozwalane rzeczy, tu koszulka, tam ładowarka, gdzie indziej wypije i pustą butelke zostawi a ja chodze jak głupia i to zbieram po nim bo nie mogę patrzeć na syf.
Tak Was dziewczyny czytam i stwierdzam, że to ja jestem facetem w tym związku To mąż chodzi za mną i wypomina, że coś porozwalałam, no i moje naczynia leżą i leżą w zlewie... Jakoś nigdy nie przeszkadzał mi taki artystyczny nieład ehh... Może na swoim mi się zmieni
2018: 29; 2019: 9; 2020: 20; 2021: 6
Konkardia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 16:59   #2797
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
a gdzie jedziesz?? My w poniedziałek do Dziwnowa, oby tylko pogoda była i lekarz nie miał przeciwwskazań
Rodzinka wymyśliła Mrzeżyno, ale jeśli nadal utrzyma się taka brzydka pogoda to nie wiem co będziemy robić w tak małym miasteczku..

Gratuluje udanych wizyt U nas miała być Kornelia, a będzie Antek
Podróż "jakoś" przeżyłam ale ledwo żyje...

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 18:44   #2798
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Rodzinka wymyśliła Mrzeżyno, ale jeśli nadal utrzyma się taka brzydka pogoda to nie wiem co będziemy robić w tak małym miasteczku..
Też sie boje, że pogoda będzie beznadziejna,ale mam spisane wszystkie atrakcje z okolic i będziemy jeździć

Po wizycie wszystko ok Dzidzia rośnie zdrowo nie wiemy jaka płeć, bo maleństwo sie ukrywało przybrało pozycje jakby klęczało i się modliło i nie dało się nic podejrzećmi waga znowu spadła o ponad 1,5 kg co jest dziwne, bo ostatnio jem bardzo duzo-nadrabiam czas mdłości i wymiotów
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 18:44   #2799
NiEBiE
Zakorzenienie

Dzień dobry, witam się po kilkudniowej nieobecności.

Byłam z mamą na działce nad jeziorem. Co prawda pogoda nie dopisała, ale i tak było fajnie, bardzo odpoczęłam.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt, cieszę się, że wszystko u Was dobrze.

Byliśmy z Tż oglądać płytki do łazienki, znalazłam piękne, ale jemu się nie podobają. Niestety sam nie potrafi wskazać, co by chciał, ale najlepiej białe od góry do dołu (jak w wariatkowie) i ewentualnie przy suficie ciemny pasek... Nie ma za grosz gustu. Bardzo będzie ciężko cokolwiek zdecydować, przecież ja nie chcę go unieszczęśliwiać i zmuszać do patrzenia na coś według niego brzydkiego. Echhh.

Imiona to też będzie batalia, nie wyobrażam sobie, że uda nam się znaleźć jakieś, które spodobają się obojgu. Ja bym chciała Emilkę i Tymka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 22:17   #2800
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość

Gratuluje udanych wizyt U nas miała być Kornelia, a będzie Antek
Podróż "jakoś" przeżyłam ale ledwo żyje...
Mam z mężem sentyment do Mrzezyna tam mój mąż był 10 lat temu w jednostce wojskowej. I od tamtej pory obiecuje sobie, że kiedyś się wybierze w tamte strony

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość

Byłam z mamą na działce nad jeziorem. Co prawda pogoda nie dopisała, ale i tak było fajnie, bardzo odpoczęłam.

Byliśmy z Tż oglądać płytki do łazienki, znalazłam piękne, ale jemu się nie podobają. Niestety sam nie potrafi wskazać, co by chciał, ale najlepiej białe od góry do dołu (jak w wariatkowie) i ewentualnie przy suficie ciemny pasek... Nie ma za grosz gustu. Bardzo będzie ciężko cokolwiek zdecydować, przecież ja nie chcę go unieszczęśliwiać i zmuszać do patrzenia na coś według niego brzydkiego. Echhh.

Imiona to też będzie batalia, nie wyobrażam sobie, że uda nam się znaleźć jakieś, które spodobają się obojgu. Ja bym chciała Emilkę i Tymka.

U nas łazienka przede wszystkim w białych płytkach z dodatkiem brązowym. I nie wiem co nas podkusilo o biała podłogę! Masakra z czyszczeniem! Nie polecam!
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-14, 22:22   #2801
NiEBiE
Zakorzenienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63032526]Mam z mężem sentyment do Mrzezyna tam mój mąż był 10 lat temu w jednostce wojskowej. I od tamtej pory obiecuje sobie, że kiedyś się wybierze w tamte strony

U nas łazienka przede wszystkim w białych płytkach z dodatkiem brązowym. I nie wiem co nas podkusilo o biała podłogę! Masakra z czyszczeniem! Nie polecam![/QUOTE]
Dzięki za radę, na pewno nie wybierzemy białej podłogi. Pasuje nam najbardziej taka drewnopodobna w odcieniu szarości.
Pocieszę Cię, że ja kiedyś pokusiłam się na biały dywan typu shaggy. Bardzo szybko poszarzał i wygląda strasznie! Nigdy więcej nic białego na podłodze.

Stary 2016-07-14, 22:43   #2802
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki za radę, na pewno nie wybierzemy białej podłogi. Pasuje nam najbardziej taka drewnopodobna w odcieniu szarości.
Pocieszę Cię, że ja kiedyś pokusiłam się na biały dywan typu shaggy. Bardzo szybko poszarzał i wygląda strasznie! Nigdy więcej nic białego na podłodze.

Niestety płytek tak szybko nie zmienimy, więc pozostaje częste mycie :banghead: a tak to widać wszystkie farfocle i klaczki :-/
Stary 2016-07-14, 23:11   #2803
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:

Moj tz tez ma taki gust, ze ciezko Nam znalezc porozumienie. Walczylam o imiona i w koncu sie udalo. Dziewczynka Lena, a chlopak Norbert (do synka jeszcze nie jestesmy pewni imienia)
Stary 2016-07-14, 23:16   #2804
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

My nie mamy na razie typow imion. Nie chcemy zadnych starodawnych i chcemy zeby imie bylo latwe do wypowiedzenia za granica, bo planujemy tutaj zostac. Poki co, smiejemy sie, ze to Brajan jest w brzuchu, bo teraz w polsce moda na zagraniczne imiona typu wlasnie brajanek, dżon, dżesika, nikolas itp, ale w zyciu nie damy takiego imienia. Karyna, sebastian tez odpadaja. Zbigniew, Antoni, wlodzimierz, jan, halina, jadwiga itp, ogolnie wszystkie babciowe i dziadkowe tez odpadaja....
Oj bedzie ciezko cos wybrac, ale mamy jeszcze czas

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-14, 23:17   #2805
dontbesoshine
Zadomowienie

Cytat:

No ! Wyżyłam się troszkę
Moj tez balaganiarz i dokladnie mam to samo
Stary 2016-07-15, 07:18   #2806
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Dziewczyny chyba większość facetów tak ma z tym bałaganem, ja za swoim też chodzę i zbieram porozrzucane rzeczy, wycieram okruchy ostatnio oskarżał mnie że mu spodenki schowałam bo ciągle tylko sprzątam to powiedziałam mu żeby poszukał u mamusi jak na weekend pojedzie bo jestem przekonana że zostawił i miałam racje

My mamy imię dla chłopca Dominik, a z dziewczynką będzie problem ale podoba nam się Nina, Alicja, Magdalena, Paulina Nina chyba najbardziej... Ninka, Ninuś

Edytowane przez Candid
Czas edycji: 2016-07-15 o 07:20
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 07:51   #2807
NiEBiE
Zakorzenienie

Hehehe i jak tu nie mówić, że wszyscy faceci są tacy sami.

Stary 2016-07-15, 07:53   #2808
pequenina_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Teoretycznie jestem w 12 tygodniu i 5 dniu ciąży. Maluszek jest 1cm mniejszy niż powinien ale myślę, że to do nadrobienia bo nie jest to jakaś duża różnica. Najważniejsze, że widziałam jak się rusza, macha rączkami i podskakuje, skoro ma tyle siły to da radę.

Myślałyście już nad imionami?
Cytat:
Napisane przez hope2016 Pokaż wiadomość
Hej ! Melduję się po wczorajszej wizycie wszystko jest dobrze moja truskaweczka ma 6,5cm i ślicznie do rodziców machala termin porodu sie przesunął na 19.01 ale lekarz kazal już się tym nie sugerować i trzymać pierwotnej daty z usg jedyny problem mam z ciśnieniem które jest niskie 90/50 i w związku z tym ciągle brak mi energii a chciałabym tyle rzeczy zrobić
Cytat:
Po wizycie wszystko ok Dzidzia rośnie zdrowo nie wiemy jaka płeć, bo maleństwo sie ukrywało przybrało pozycje jakby klęczało i się modliło i nie dało się nic podejrzećmi waga znowu spadła o ponad 1,5 kg co jest dziwne, bo ostatnio jem bardzo duzo-nadrabiam czas mdłości i wymiotów
Gratulacje wizyt!

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
może i macie racje, zresztą kiedyś neta nie było i tak sie o tym pewnie nie słyszało...
Co do imion dla dziewczynki mi najbardziej podoba sie Marysia a później Julcia ale mój kręci nosem... Dla chłopca Franek, Jaś, no i ewentualnie Staś... Ale mój też kręci nosem... A sam nie podaje jakie jemu imiona sie podobają więc nie wiem jak będzie:P
U nas nadal Franek lub Julianna (Julka, Julianka, Julcia, itp :P), więc w sumie podobnie jak u Ciebie Marysia ładne, tylko kojarzy i się z Maryją :/

Cytat:
pequenina_ Współczuję remontu! Wasza piwnica ma chyba takie właściwości jak namioty w Harrym Potterze Kciuki za wizytę, daj oczywiście znać jak już będziesz po
Nie ma co współczuć, sama chciałam Strasznie się wczoraj wkurzyłam, bo ekipa miała zacząć w poniedziałek, a wczoraj wieczorem nadal było nieruszone! I gościu nie odbiera telefonów! To po co my się gnieździmy u mamy ja się pytam?
Mam fotkę piwnicy, dołączam do posta :P
Na górze drzwi od lodówki, niżej tapczan, szuflada od szafy od lodówki, półki z tej szafy, lodówka sama w sobie, po prawej fotele i krzesła, po lewej front od lodówkowej szafy, poniżej widać panele Byłam z TŻta i trochę ze mnie (lewitujące drzwi od lodówki to moja sprawka) dumna
A wizyta dzisiaj po południu dopiero, dam znać. Dzięki za kciuki!

Cytat:

Tak Was dziewczyny czytam i stwierdzam, że to ja jestem facetem w tym związku To mąż chodzi za mną i wypomina, że coś porozwalałam, no i moje naczynia leżą i leżą w zlewie... Jakoś nigdy nie przeszkadzał mi taki artystyczny nieład ehh... Może na swoim mi się zmieni
Stwierdzam dokładnie to samo :P Nie czuję potrzeby ciągłego mycia naczyń, ale bez przesady, do much nie dopuszczę :P Tak samo nie irytuje mnie nieład, ale raz dziennie odkładam wszytko na miejsce (wtedy włącza się epizod, w którym TŻ nie umie znaleźć swoich rzeczy mimo że są na miejscu ) Nie muszę codziennie zamiatać, bo wiem, że przy psie i tak ciągle będzie syf na podłodze - TŻ zamiatałby pare razy dziennie. Ale dogadujemy się :P
Może cię zasmucę, ale na swoim to się nie zmieniło, teraz liczę na to, że po remoncie mi się odmieni

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63033591]Niestety płytek tak szybko nie zmienimy, więc pozostaje częste mycie :banghead: a tak to widać wszystkie farfocle i klaczki :-/[/QUOTE]

Istnieją farby do płytek, podobno działają nawet na podłogę, nawet na zewnątrz, więc w łazience powinny dać radę. Niestety nie mam konkretnego namiaru, ale Google mają na pewno Zawsze łatwiej przemalować niż skuć.

Cytat:
Napisane przez dontbesoshine Pokaż wiadomość
Moj tz tez ma taki gust, ze ciezko Nam znalezc porozumienie. Walczylam o imiona i w koncu sie udalo. Dziewczynka Lena, a chlopak Norbert (do synka jeszcze nie jestesmy pewni imienia)
Śliczne imiona, oba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg piwnica.jpg (105,5 KB, 31 załadowań)
pequenina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 07:53   #2809
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Od kilku nocy męczy mnie sen, że mój mąż nie żyje Taki baaardzo realny, gdzie dobijają mnie proste sytuacje, jak poczucie ruchu dziecka, fakt, że zrobiłam odruchowo więcej obiadu, że potykam się o jego buty, że nie umiem zdyscyplinować kota, bo W zawsze to robił i wiele wiele innych sytuacji... Obudziłam się i rozryczałam, mimo że On leży obok. Po 10 latach razem nie umiem sobie wyobrazić siebie bez niego...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 08:18   #2810
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

To ja mam chyba wymarzonego faceta to on u nas w zwiazku myje naczynia, odkurza, a i czasem pranie wstawi, kurze zetrze jak byla ostatnio ładna pogoda, to pozwolil mi sie lenic na ogrodku, a on ze sluchawkami na uszach ogarnial, scieral kurze i odkurzal

Stary 2016-07-15, 08:20   #2811
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pequenina_ Pokaż wiadomość
Gratulacje wizyt!

U nas nadal Franek lub Julianna (Julka, Julianka, Julcia, itp :P), więc w sumie podobnie jak u Ciebie Marysia ładne, tylko kojarzy i się z Maryją :/

Nie ma co współczuć, sama chciałam Strasznie się wczoraj wkurzyłam, bo ekipa miała zacząć w poniedziałek, a wczoraj wieczorem nadal było nieruszone! I gościu nie odbiera telefonów! To po co my się gnieździmy u mamy ja się pytam?
Mam fotkę piwnicy, dołączam do posta :P
Na górze drzwi od lodówki, niżej tapczan, szuflada od szafy od lodówki, półki z tej szafy, lodówka sama w sobie, po prawej fotele i krzesła, po lewej front od lodówkowej szafy, poniżej widać panele Byłam z TŻta i trochę ze mnie (lewitujące drzwi od lodówki to moja sprawka) dumna
A wizyta dzisiaj po południu dopiero, dam znać. Dzięki za kciuki!

Stwierdzam dokładnie to samo :P Nie czuję potrzeby ciągłego mycia naczyń, ale bez przesady, do much nie dopuszczę :P Tak samo nie irytuje mnie nieład, ale raz dziennie odkładam wszytko na miejsce (wtedy włącza się epizod, w którym TŻ nie umie znaleźć swoich rzeczy mimo że są na miejscu ) Nie muszę codziennie zamiatać, bo wiem, że przy psie i tak ciągle będzie syf na podłodze - TŻ zamiatałby pare razy dziennie. Ale dogadujemy się :P
Może cię zasmucę, ale na swoim to się nie zmieniło, teraz liczę na to, że po remoncie mi się odmieni

Istnieją farby do płytek, podobno działają nawet na podłogę, nawet na zewnątrz, więc w łazience powinny dać radę. Niestety nie mam konkretnego namiaru, ale Google mają na pewno Zawsze łatwiej przemalować niż skuć.

Śliczne imiona, oba
Nie wiem czy bym przekonała mojego męża do przemalowania płytek... ciężki temat! Zresztą po 4 latach się przyzwyczaiłam

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63038091]Od kilku nocy męczy mnie sen, że mój mąż nie żyje Taki baaardzo realny, gdzie dobijają mnie proste sytuacje, jak poczucie ruchu dziecka, fakt, że zrobiłam odruchowo więcej obiadu, że potykam się o jego buty, że nie umiem zdyscyplinować kota, bo W zawsze to robił i wiele wiele innych sytuacji... Obudziłam się i rozryczałam, mimo że On leży obok. Po 10 latach razem nie umiem sobie wyobrazić siebie bez niego...[/QUOTE]

masakra! Straszny sen!
Stary 2016-07-15, 09:35   #2812
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Orlica ... Straszne masz te sny... Mi przed wizytą u gina śniło sie że płód obumarł i po zabiegu czyszczenia zobaczyłam takie małe dzieciątko, a drugi sen to to że psa urodziłam:/ eh... Te sny... Pewnie za bardzo wizytą sie przejmowałam i dlatego tak. Ale gdyby mi sie taka sytuacja z mężem przyśniła też bułabym przerażona. U nas w ogóle tydzień po ślubie mąż jechał z tatą motorem na grzyby i wjechał w nich samochód... Koniec końców skończyło się na potłuczeniach, siniakach, mój miał z kolanem troche problem ale na szczęście nic poważniejszego. No ale tydzień po ślubie już takie coś...

Co do imion to jako że w przedszkolu pracuje i mam w grupie 2 Marysie i są tak rozkoszne że chyba dlatego to imie tak mi się podoba... Mam skojarzenia z imionami chyba jak każdy i dlatego np. Zraziłam się do imienia Antek... Bo znów w grupie jest straszny łobuz o tym imieniu... I cały czas było tylko Antek zostaw, Antek to Antek tamto...:P no i tak to wygląda
A co do bałaganu w domu to raczej przejmuje tą męską stronę:P mój mąż chodzi i sprząta, do tego gotuje czego też nie lubie więc dobraliśmy się

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 09:46   #2813
Karoloo
<3 <3 <3

hej
widzę, że nie tylko ja mam problem z TŻ Jak jeszcze wcześniej mi pomagał tak teraz..... normalnie mam dość tej codziennej rutyny i ciągłego sprzątania po nim

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość
To ja mam chyba wymarzonego faceta to on u nas w zwiazku myje naczynia, odkurza, a i czasem pranie wstawi, kurze zetrze jak byla ostatnio ładna pogoda, to pozwolil mi sie lenic na ogrodku, a on ze sluchawkami na uszach ogarnial, scieral kurze i odkurzal

kochana gdzie go znalazłaś

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-15, 09:59   #2814
obca7
Wtajemniczenie

hej

współczuję tych strasznych snów

mój mąż też mi pomaga i wszystko w domu zrobi-posprząta, odkurzy, podłogi wytrze,kurze zetrze, naprawi jak coś sie popsuje, dziecko ogarnie bez problemu jedynie wszystko co z kuchnią i z praniem związane zostawia mi
Stary 2016-07-15, 10:53   #2815
NiEBiE
Zakorzenienie

Czy jest na sali architekt?
Potrzebuję "na już" pomysł na aranżację łazienki o wymiarach UWAGA! 124 cm x 240 cm. Zmieścić musimy prysznic, wc, umywalkę, pralkę i jakieś szafki do przechowywania.
A to wszystko chyba jest niemoźliwe, im dłużej myślę, tym mniej mi się tam mieści. A to dopiero początek remontu...

Stary 2016-07-15, 10:56   #2816
furjatka
Zadomowienie

Nie no mój też sprząta, odkurza, podłogi chyba nigdy sama nie myłam. ALE... sam się raczej za nic nie weźmie, dopiero jak widzi że ja coś zaczynam to leci mi wyrywać z rąk ścierkę Ale nie będę narzekać, bo weekendy się lenię, a od koło mnie skacze i gotuje.

A mi się dziś śniło że byliśmy na usg a tam tak brzdąc się kręci, rozkraczył się... a tam taki mały pindolek czyli miałam już sen że dziewczynka, teraz że chłopiec. Zobaczymy

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Co do imion to jako że w przedszkolu pracuje i mam w grupie 2 Marysie i są tak rozkoszne że chyba dlatego to imie tak mi się podoba...
Na parktykach miałam taką kochaną Juleczkę, miód malinka
Stary 2016-07-15, 11:04   #2817
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

W ogóle dochodze do wniosk,, że moje dziecie strasznie niefotogeniczne jest:P w ogóle współpracować i pozować nie chce:P pokaże Wam moje przedwczorajsze usg... Wygląda jak mały obcy... W sumie podejrzewam że przy głowie ma ręke a tak to za bardzo nic tu nie widze:P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0015.jpg (53,9 KB, 34 załadowań)

Stary 2016-07-15, 11:08   #2818
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle dochodze do wniosk,, że moje dziecie strasznie niefotogeniczne jest:P w ogóle współpracować i pozować nie chce:P pokaże Wam moje przedwczorajsze usg... Wygląda jak mały obcy... W sumie podejrzewam że przy głowie ma ręke a tak to za bardzo nic tu nie widze:P
a który to tydzień?? mój wczoraj wygladał jak mały człowieczek i kręgosłup tak wyraźnie było mu widać a zdjęcia już nie dostałam, tylko kartkę z wymiarami.
eehhhh teraz zauwazyłam dopiero, ze suwaczek masz na następnej wizycie już na pewno będzie widać małego człowieczka

Edytowane przez obca7
Czas edycji: 2016-07-15 o 11:25 Powód: dopisek
Stary 2016-07-15, 11:27   #2819
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Cytat:
a który to tydzień?? mój wczoraj wygladał jak mały człowieczek i kręgosłup tak wyraźnie było mu widać a zdjęcia już nie dostałam, tylko kartkę z wymiarami.
Z usg 13t3d a z om 14t1d. Na usg które trwalo z10 min też wyglądał jak człowieczek i miał wszystko na miejscu więc sie nie martwie ale jak do zdjęcia przyszło to sie oooo tak ustawił:P

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

ja dostałam zdjęcie usg malucha, zdjęcie tej przeziarności karkowej z wykresem bicia serduszka i do tego wszystkiego opis

Stary 2016-07-15, 11:28   #2820
KPZ
Raczkowanie

Mój Tz sie przyzwyczaił że jak zmęczony przychodził po pracy i budowie to nic mu nie kazałam robić tylko odpoczywać, miał obiad czy kolacje podaną, gary umyte i wszystko posprzątane.
Jakoś naturalnie same się role u nas porozkładały tak stereotypowo, ja sprzatam, gotuje robie pranie i zajmuje sie mieszkaniem , on ewentualnie jakies naprawy itd.
Od pół roku mieszkamy razem i jeszcze nigdy nie zmywał podlogi, nie robił prania
Fakt ze jak rzeczywiście trzeba to posprząta bo lubi porządek ale co ma się wysilać jak ja się tym zajmę ?
Tylko zapomniałam chyba o tym ze nie tylko on zmęczony po pracy przychodzi, przecież ja też pracuję i dodatkowo jestem w ciąży.
No dobra ale za ten remont dam mu jeszcze troche odpocząć a potem będę gonić do garów !
Dzisiaj jedziemy spontanicznie nad zalew pod namiot. Fakt ze jutro upału nie będzie ale przynajmniej uciekniemy z miejskiego betonu.

Byłam dzisaj na badaniach. Babeczka tak mnie pokłuła ;/ kilka razy się wbijała i grzebała w żyłach bo krew nie leciała.
A w poniedziałek wizyta. Wezmę Tż pierwszy raz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości