|
|
#2791 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Ależ mam dziś humor zje....
Wczoraj sie pokłucliśmy wieczorem z Tż o głupią ładowarkę! Ja chodzę i ciągle sprzątam po nim rzeczy nie odłożone na miejsce. Wczoraj pretensje do mnie że nie ma ładowarki i pyta gdzie jest to mu mówię, że nie wiem. Ciołek nawet nie sprawdził dokładnie w miejscu gdzie zawsze jest ( a tam była) tylko czeka aż ja jak ta służąca wstane z łózka i mu podam. Tak jest z wszystkim ! W lodówce jajek nie może znaleźć, bo mu sie popatrzeć dokładnie nie chce. Gorzej niż z dzieckiem... i mi się jeszcze obrywa za to ze sprzątam jego rzeczy. Kurde w burdelu mieszkać nie będę ! No ! Wyżyłam się troszkę :P No i tak od rana zła jestem na wszystko i wszystkich, nawet w pracy chyba na ludziach się lekko wyzyłam
|
|
|
|
#2792 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2793 | |
|
Wtajemniczenie
|
wild_girl1 Aaa! I super!
![]() pequenina_ Współczuję remontu! Wasza piwnica ma chyba takie właściwości jak namioty w Harrym Potterze obca7 Pozytywne podejście to podstawa. Kciuki za wizytę! ![]() Cytat:
![]() Następne super wieści! Cudownie! |
|
|
|
|
#2794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
i zgubił ostatnio moje słuchawki przez co wpadłam w taki szał, że przez pół niedzieli go nie chciałam widzieć. Ale nie sądzę że to wina humorków, nie odczuwam jakiś szalejących humorów, po prostu czasem przeleje się gorycz męskiej beznadziejności i kobieta musi wybuchnąć
|
|
#2795 |
|
Raczkowanie
|
U nas w sumie to ja sprzątam i gotuje, on naprawi coś, poza tym nie ma go całymi dniami ale wkurza mnie coraz bardziej, że cokolwiek zacznie robić to zostawi porozwalane rzeczy, tu koszulka, tam ładowarka, gdzie indziej wypije i pustą butelke zostawi a ja chodze jak głupia i to zbieram po nim bo nie mogę patrzeć na syf. A sie ma za takiego czyścioszka.
Wrr lepiej nich dzisiaj szybko z pracy nie wraca
|
|
|
|
#2796 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakoś nigdy nie przeszkadzał mi taki artystyczny nieład ehh... Może na swoim mi się zmieni
|
|||
|
|
|
#2797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluje udanych wizyt U nas miała być Kornelia, a będzie Antek Podróż "jakoś" przeżyłam ale ledwo żyje...
|
|
#2798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Po wizycie wszystko ok Dzidzia rośnie zdrowo nie wiemy jaka płeć, bo maleństwo sie ukrywało przybrało pozycje jakby klęczało i się modliło i nie dało się nic podejrzeć mi waga znowu spadła o ponad 1,5 kg co jest dziwne, bo ostatnio jem bardzo duzo-nadrabiam czas mdłości i wymiotów
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, witam się po kilkudniowej nieobecności.
Byłam z mamą na działce nad jeziorem. Co prawda pogoda nie dopisała, ale i tak było fajnie, bardzo odpoczęłam. Gratuluję wszystkim udanych wizyt, cieszę się, że wszystko u Was dobrze. Byliśmy z Tż oglądać płytki do łazienki, znalazłam piękne, ale jemu się nie podobają. Niestety sam nie potrafi wskazać, co by chciał, ale najlepiej białe od góry do dołu (jak w wariatkowie) i ewentualnie przy suficie ciemny pasek... Nie ma za grosz gustu. Bardzo będzie ciężko cokolwiek zdecydować, przecież ja nie chcę go unieszczęśliwiać i zmuszać do patrzenia na coś według niego brzydkiego. Echhh.Imiona to też będzie batalia, nie wyobrażam sobie, że uda nam się znaleźć jakieś, które spodobają się obojgu. Ja bym chciała Emilkę i Tymka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2800 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tam mój mąż był 10 lat temu w jednostce wojskowej. I od tamtej pory obiecuje sobie, że kiedyś się wybierze w tamte strony ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63032526]Mam z mężem sentyment do Mrzezyna
tam mój mąż był 10 lat temu w jednostce wojskowej. I od tamtej pory obiecuje sobie, że kiedyś się wybierze w tamte strony ![]() U nas łazienka przede wszystkim w białych płytkach z dodatkiem brązowym. I nie wiem co nas podkusilo o biała podłogę! Masakra z czyszczeniem! Nie polecam![/QUOTE] Dzięki za radę, na pewno nie wybierzemy białej podłogi. Pasuje nam najbardziej taka drewnopodobna w odcieniu szarości. Pocieszę Cię, że ja kiedyś pokusiłam się na biały dywan typu shaggy. Bardzo szybko poszarzał i wygląda strasznie! Nigdy więcej nic białego na podłodze. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie mamy na razie typow imion. Nie chcemy zadnych starodawnych i chcemy zeby imie bylo latwe do wypowiedzenia za granica, bo planujemy tutaj zostac. Poki co, smiejemy sie, ze to Brajan jest w brzuchu, bo teraz w polsce moda na zagraniczne imiona typu wlasnie brajanek, dżon, dżesika, nikolas itp, ale w zyciu nie damy takiego imienia. Karyna, sebastian tez odpadaja. Zbigniew, Antoni, wlodzimierz, jan, halina, jadwiga itp, ogolnie wszystkie babciowe i dziadkowe tez odpadaja....
Oj bedzie ciezko cos wybrac, ale mamy jeszcze czas ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chyba większość facetów tak ma z tym bałaganem, ja za swoim też chodzę i zbieram porozrzucane rzeczy, wycieram okruchy
ostatnio oskarżał mnie że mu spodenki schowałam bo ciągle tylko sprzątam to powiedziałam mu żeby poszukał u mamusi jak na weekend pojedzie bo jestem przekonana że zostawił i miałam racje![]() My mamy imię dla chłopca Dominik, a z dziewczynką będzie problem ale podoba nam się Nina, Alicja, Magdalena, Paulina Nina chyba najbardziej... Ninka, Ninuś
Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-07-15 o 07:20 |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
Hehehe i jak tu nie mówić, że wszyscy faceci są tacy sami.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2808 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Marysia ładne, tylko kojarzy i się z Maryją :/Cytat:
Strasznie się wczoraj wkurzyłam, bo ekipa miała zacząć w poniedziałek, a wczoraj wieczorem nadal było nieruszone! I gościu nie odbiera telefonów! To po co my się gnieździmy u mamy ja się pytam? Mam fotkę piwnicy, dołączam do posta :P Na górze drzwi od lodówki, niżej tapczan, szuflada od szafy od lodówki, półki z tej szafy, lodówka sama w sobie, po prawej fotele i krzesła, po lewej front od lodówkowej szafy, poniżej widać panele Byłam z TŻta i trochę ze mnie (lewitujące drzwi od lodówki to moja sprawka) dumna ![]() A wizyta dzisiaj po południu dopiero, dam znać. Dzięki za kciuki! Cytat:
) Nie muszę codziennie zamiatać, bo wiem, że przy psie i tak ciągle będzie syf na podłodze - TŻ zamiatałby pare razy dziennie. Ale dogadujemy się :PMoże cię zasmucę, ale na swoim to się nie zmieniło, teraz liczę na to, że po remoncie mi się odmieni ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63033591]Niestety płytek tak szybko nie zmienimy, więc pozostaje częste mycie :banghead: a tak to widać wszystkie farfocle i klaczki :-/[/QUOTE] Istnieją farby do płytek, podobno działają nawet na podłogę, nawet na zewnątrz, więc w łazience powinny dać radę. Niestety nie mam konkretnego namiaru, ale Google mają na pewno Zawsze łatwiej przemalować niż skuć.Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2809 |
|
Konto usunięte
|
Od kilku nocy męczy mnie sen, że mój mąż nie żyje
Taki baaardzo realny, gdzie dobijają mnie proste sytuacje, jak poczucie ruchu dziecka, fakt, że zrobiłam odruchowo więcej obiadu, że potykam się o jego buty, że nie umiem zdyscyplinować kota, bo W zawsze to robił i wiele wiele innych sytuacji... Obudziłam się i rozryczałam, mimo że On leży obok. Po 10 latach razem nie umiem sobie wyobrazić siebie bez niego...
|
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja mam chyba wymarzonego faceta
to on u nas w zwiazku myje naczynia, odkurza, a i czasem pranie wstawi, kurze zetrze jak byla ostatnio ładna pogoda, to pozwolil mi sie lenic na ogrodku, a on ze sluchawkami na uszach ogarnial, scieral kurze i odkurzal ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
#2811 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63038091]Od kilku nocy męczy mnie sen, że mój mąż nie żyje Taki baaardzo realny, gdzie dobijają mnie proste sytuacje, jak poczucie ruchu dziecka, fakt, że zrobiłam odruchowo więcej obiadu, że potykam się o jego buty, że nie umiem zdyscyplinować kota, bo W zawsze to robił i wiele wiele innych sytuacji... Obudziłam się i rozryczałam, mimo że On leży obok. Po 10 latach razem nie umiem sobie wyobrazić siebie bez niego...[/QUOTE]masakra! Straszny sen! |
|
|
|
|
#2812 |
|
Rozeznanie
|
Orlica ... Straszne masz te sny... Mi przed wizytą u gina śniło sie że płód obumarł i po zabiegu czyszczenia zobaczyłam takie małe dzieciątko, a drugi sen to to że psa urodziłam:/ eh... Te sny... Pewnie za bardzo wizytą sie przejmowałam i dlatego tak. Ale gdyby mi sie taka sytuacja z mężem przyśniła też bułabym przerażona. U nas w ogóle tydzień po ślubie mąż jechał z tatą motorem na grzyby i wjechał w nich samochód... Koniec końców skończyło się na potłuczeniach, siniakach, mój miał z kolanem troche problem ale na szczęście nic poważniejszego. No ale tydzień po ślubie już takie coś...
Co do imion to jako że w przedszkolu pracuje i mam w grupie 2 Marysie i są tak rozkoszne że chyba dlatego to imie tak mi się podoba... Mam skojarzenia z imionami chyba jak każdy i dlatego np. Zraziłam się do imienia Antek... Bo znów w grupie jest straszny łobuz o tym imieniu... I cały czas było tylko Antek zostaw, Antek to Antek tamto...:P no i tak to wygląda ![]() A co do bałaganu w domu to raczej przejmuje tą męską stronę:P mój mąż chodzi i sprząta, do tego gotuje czego też nie lubie więc dobraliśmy się
|
#2813 | |
|
<3 <3 <3
|
hej
widzę, że nie tylko ja mam problem z TŻ Cytat:
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() współczuję tych strasznych snów ![]() mój mąż też mi pomaga i wszystko w domu zrobi-posprząta, odkurzy, podłogi wytrze,kurze zetrze, naprawi jak coś sie popsuje, dziecko ogarnie bez problemu jedynie wszystko co z kuchnią i z praniem związane zostawia mi![]()
|
#2815 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jest na sali architekt?
![]() Potrzebuję "na już" pomysł na aranżację łazienki o wymiarach UWAGA! 124 cm x 240 cm. Zmieścić musimy prysznic, wc, umywalkę, pralkę i jakieś szafki do przechowywania. ![]() A to wszystko chyba jest niemoźliwe, im dłużej myślę, tym mniej mi się tam mieści. A to dopiero początek remontu...
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Nie no mój też sprząta, odkurza, podłogi chyba nigdy sama nie myłam. ALE... sam się raczej za nic nie weźmie, dopiero jak widzi że ja coś zaczynam to leci mi wyrywać z rąk ścierkę
A mi się dziś śniło że byliśmy na usg a tam tak brzdąc się kręci, rozkraczył się... a tam taki mały pindolek ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
|
|
#2817 |
|
Rozeznanie
|
W ogóle dochodze do wniosk,, że moje dziecie strasznie niefotogeniczne jest:P w ogóle współpracować i pozować nie chce:P pokaże Wam moje przedwczorajsze usg... Wygląda jak mały obcy... W sumie podejrzewam że przy głowie ma ręke a tak to za bardzo nic tu nie widze:P
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój wczoraj wygladał jak mały człowieczek![]() i kręgosłup tak wyraźnie było mu widać![]() a zdjęcia już nie dostałam, tylko kartkę z wymiarami.eehhhh teraz zauwazyłam dopiero, ze suwaczek masz ![]() na następnej wizycie już na pewno będzie widać małego człowieczka![]()
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-07-15 o 11:25 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- ja dostałam zdjęcie usg malucha, zdjęcie tej przeziarności karkowej z wykresem bicia serduszka i do tego wszystkiego opis
|
|
#2820 |
|
Raczkowanie
|
Mój Tz sie przyzwyczaił że jak zmęczony przychodził po pracy i budowie to nic mu nie kazałam robić tylko odpoczywać, miał obiad czy kolacje podaną, gary umyte i wszystko posprzątane.
Jakoś naturalnie same się role u nas porozkładały tak stereotypowo, ja sprzatam, gotuje robie pranie i zajmuje sie mieszkaniem , on ewentualnie jakies naprawy itd. Od pół roku mieszkamy razem i jeszcze nigdy nie zmywał podlogi, nie robił prania Fakt ze jak rzeczywiście trzeba to posprząta bo lubi porządek ale co ma się wysilać jak ja się tym zajmę ? Tylko zapomniałam chyba o tym ze nie tylko on zmęczony po pracy przychodzi, przecież ja też pracuję i dodatkowo jestem w ciąży. No dobra ale za ten remont dam mu jeszcze troche odpocząć a potem będę gonić do garów ! Dzisiaj jedziemy spontanicznie nad zalew pod namiot. Fakt ze jutro upału nie będzie ale przynajmniej uciekniemy z miejskiego betonu. Byłam dzisaj na badaniach. Babeczka tak mnie pokłuła ;/ kilka razy się wbijała i grzebała w żyłach bo krew nie leciała. A w poniedziałek wizyta. Wezmę Tż pierwszy raz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Wasza piwnica ma chyba takie właściwości jak namioty w Harrym Potterze 

i zgubił ostatnio moje słuchawki przez co wpadłam w taki szał, że przez pół niedzieli go nie chciałam widzieć. Ale nie sądzę że to wina humorków, nie odczuwam jakiś szalejących humorów, po prostu czasem przeleje się gorycz męskiej beznadziejności i kobieta musi wybuchnąć
Jakoś nigdy nie przeszkadzał mi taki artystyczny nieład ehh... Może na swoim mi się zmieni 

Nie ma za grosz gustu. Bardzo będzie ciężko cokolwiek zdecydować, przecież ja nie chcę go unieszczęśliwiać i zmuszać do patrzenia na coś według niego brzydkiego. Echhh.

Taki baaardzo realny, gdzie dobijają mnie proste sytuacje, jak poczucie ruchu dziecka, fakt, że zrobiłam odruchowo więcej obiadu, że potykam się o jego buty, że nie umiem zdyscyplinować kota, bo W zawsze to robił i wiele wiele innych sytuacji... Obudziłam się i rozryczałam, mimo że On leży obok. Po 10 latach razem nie umiem sobie wyobrazić siebie bez niego...