Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-14, 04:38   #1321
ania230
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Ania też mam canpola elektryczny. Dla mnie super bo nie dość ze ustawiasz rodzaj ssania to i siłę

Dziś u nas ciężka noc. Sutki mi już odpadają. Bola od wiszenia.
A mi się wydaje ze slabo ciągnie mimo ze mam n ustawione na 3 i na expres.

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ----------

My po drugiej pobudce do 5 powinna zasnąć...

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 04:51   #1322
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Chyba juz dzien dobry, bo 4. Byla kupa po karmienii, eirc Gabi sie rozbudzila, a ja zagladam. Nie mam ostatnio czasu na wizaz, odstawiam troche telefon, bo za duzo na nim siedzialam,a w nocy Gabi szybko je i od razu w kime. W dzień juz roznie. Aktywnosci coraz dluSze, a drzemki krotsze. Ma dluzsza jedna 12-15, a tak po 40min. Generalnie jest nieźle. Mam mniej czasu z dwójką niz tylko z Igim, pomimo ze mlody do przedszkola chodzi (sierpień ma caly wolny). Jutro przychodzi polozna to dowiem sie ile wazy. Ostatnio 4600 (tydzien temu), więc wiem, ze przybiera i jestem spokojna. Poza tym.pyzunia sie juz robi na usg bioderek ok. Teraz tylko mam rozkmine ze szczepieniem, bo planowalam w polowie sierpnia, ale nie ma jednej szczepionki, bo firma ja ograniczyla, zeby zmusic do brania 5w1. Eh... a ja nie chce skojarzonych...
Mam tytaj sporo do czytania...i zaleglosci..

MADZIA jak u was?
Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
08.07.2016 przyszła na świat o 13.25 Ida 3630g i 55cm.Porod bardzo ciężki ale już za nami najgorsze.Od dziś jesteśmy w domu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Moja córeczka

GRATULACJE!!
Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie mam czasu na forum. Nie ogarnę. W skrócie wczoraj wypisali nas do domu. U Mikiego zdiagnozowano wadę serca z tych co same się nie zarastają. Kazano zgłosić się pod opiekę kardiologa i wsio. Tyle informacji :-( pewnie domyślacie się jak się czuję. Na czwartek umówiliśmy się prywatnie do kardiologa. Marzę o tym, żeby się to okazało straszną pomyłką.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Przytulam bardzo mocno!

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Trzymam mocne kciuki zeby sytuacja się wyjasnila i kardiolog stwierdzil pomylkę

My juz po usg główki. Krwawienia juz nie ma, niestety pozostał po nim slad w postaci pomniejszonej jednej z komór mózgowych. Prawdopodobnie nie bëdzie to rzutowac na rozwój Marcelinki, ale mamy ją obserwowac i w razie czego konsultowac neurologolicznie. Jestesmy dobrej myśli bo jak na razie córcia rozwija się jak należy A i z wagą juz jest ok, w tydzien przypakowała 240gram

Dziękujemy za wszystkie kciuki zacisnięte dla Marcelki
Dobrze ze krwawienie ustalo. kontrolujcie.

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

PIKPIK skad do dokladnie jestes?
Nie wiem.czy wam wrzucalam, książeczkę kontrastowa: http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...ata-droga.html a jeszcze o kartach bede pisac

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

ANIA wypliwanie cyca oznacza ze sie dziecko najadlo - przewaznie. Chyba ze nalykalo sie powietrza, to tezeba odbic, bo wtedy tez jlmoze sie wydawac, ze najedzone. A czasami odpoczywa w ten sposob.

Z kg u mnie zostało jeszcze 8. W spodnie zadne nie wchodzę, nawet sprzed pierwszej ciąży. Juz wypatruje, kiedy 5 z przodu na wadze sie pokaże

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 05:18   #1323
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ANIA wypliwanie cyca oznacza ze sie dziecko najadlo - przewaznie. Chyba ze nalykalo sie powietrza, to tezeba odbic, bo wtedy tez jlmoze sie wydawac, ze najedzone. A czasami odpoczywa w ten sposob.
doświadczone Mamy zawsze madrze powiedza i dobrze doradza!

My dzisiaj bioderka i się zastanawiam czy uda mi się Maje zwazyc w tej przychodni tak dla sprawdzenia Ile przybrala.

Cyc wypluty,zamknięte oczy wiec usnela i powinna tak do 7-7.30 spać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-14, 05:23   #1324
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam z nocnego karmienia. Tzn maly nakarmiany, wierzga wesolo w lozeczku wiec czekam az sie zmeczy i dakej cyc. Ogolnie kazda polozna co widzi moje dziecko mowu ze bardzo aktywne jak na noworodka.
Dziekuje dziewczyny za dobre slowa i rady na pewno wykorzystam. Dzis idac za ciosem wykorzysyalam szwagierke i spedzilysmy popoludnie razem. Zamiast spaceru wspolne zakupy i potem obserwowala jak karmie itd. Ulozyla plan zeby do skutku karmic jedym cyckiem az sie naje Fabrys bo moze nie wypija tego tresciwszego mleka a ja juz go przekladam do drugiego. Pomogla mi go umyc i fakt dlygo sie karmil ale za to spal cztery godziny co po cyckach sie nie zdarzalo. Teraz drugi raz bwde stosowac zobaczymy co wyjdzie. No i dzis bez krzyku, bardzo zrelaksowany Gabrys. Chyba potrzebowal kogos innego, takiej odskoczni od matki
Chyba ja tez duzo skorzystalam. Kaminy dalej, jestem ciekawa kkiedy padnie :/

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 05:35   #1325
ania230
Zakorzenienie

My jeszcze nie spimy. Dwie kupy i cyc.
Wam tez idzie tak dużo pieluch? Bo tak sobie myślę ze zaraz to mi się zapas skończy.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-14, 05:52   #1326
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Ania powodzenia na bioderkach.
Uf dwie godziny karmienua z przerwa na "bieganie w lozeczku" ale wyglada na zadowolonego. Jeszcze poczekam az smoczek wypluje i moge isc spac )) oby kazda byla tak spokojna noc )

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

Aniu mi bardzo szybko ida bo Gabrys robi sporo kup. I do tego kilka bardzo mokrych. Wiec tak minimum z 8 do 10 dziennie.

Stary 2016-07-14, 06:14   #1327
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
U mnie byla woda, ale jutro w aptece zakupie herbatkę koperkowa

Która z dziewczyn pila herbate hipp na laktacje?

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cosik odciagne na noc i n ide spać. Oczy same się zamykają.
Ja pije tego hipa co prawda dopiero od dwoch dni.a i pije tez karmi bo na laktacje jest dobre.

Delicol i floractin to zupelnie inne leki.chyba mozna je laczyc. U mnie kp ale nie dopajam niczym.

Nie spie od 2:47.... Po karmieniu oczy jak 5 zl.udalo sie go uspic po 5 a 5:45 wileka kupa i baki go obudzily.teraz znowu karmie a juz czas swoja droga.a gdzie tu przezyc dzien...

---------- Dopisano o 04:14 ---------- Poprzedni post napisano o 04:01 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Chyba juz dzien dobry, bo 4. Byla kupa po karmienii, eirc Gabi sie rozbudzila, a ja zagladam. Nie mam ostatnio czasu na wizaz, odstawiam troche telefon, bo za duzo na nim siedzialam,a w nocy Gabi szybko je i od razu w kime. W dzień juz roznie. Aktywnosci coraz dluSze, a drzemki krotsze. Ma dluzsza jedna 12-15, a tak po 40min. Generalnie jest nieźle. Mam mniej czasu z dwójką niz tylko z Igim, pomimo ze mlody do przedszkola chodzi (sierpień ma caly wolny). Jutro przychodzi polozna to dowiem sie ile wazy. Ostatnio 4600 (tydzien temu), więc wiem, ze przybiera i jestem spokojna. Poza tym.pyzunia sie juz robi na usg bioderek ok. Teraz tylko mam rozkmine ze szczepieniem, bo planowalam w polowie sierpnia, ale nie ma jednej szczepionki, bo firma ja ograniczyla, zeby zmusic do brania 5w1. Eh... a ja nie chce skojarzonych...
Mam tytaj sporo do czytania...i zaleglosci..

MADZIA jak u was?

GRATULACJE!!

Przytulam bardzo mocno!

Dobrze ze krwawienie ustalo. kontrolujcie.

---------- Dopisano o 04:43 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

PIKPIK skad do dokladnie jestes?
Nie wiem.czy wam wrzucalam, książeczkę kontrastowa: http://www.rudymspojrzeniem.pl/2016/...ata-droga.html a jeszcze o kartach bede pisac

---------- Dopisano o 04:51 ---------- Poprzedni post napisano o 04:43 ----------

Z kg u mnie zostało jeszcze 8. W spodnie zadne nie wchodzę, nawet sprzed pierwszej ciąży. Juz wypatruje, kiedy 5 z przodu na wadze sie pokaże

No coz zadna tajemnica Grudziadz
Ktos pytal o karty ja mam takie http://www.czuczu.pl/karty-kontrastowe-sznureczku/

Starszak mial tylko jednirazowy incydent z ta jelitowka.
A i znalazlam sposob na szybki obiad! Ulice dalej mam bar mleczny.albo robie ziemniaczki surowke w domu i kupuje samo miesko np zrazy czy dewolaje albo w razie afery przynosze gotowe zestawy do domu( lub olewam i jem u nich).
Stary 2016-07-14, 06:34   #1328
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Ania powodzenia na bioderkach.
Uf dwie godziny karmienua z przerwa na "bieganie w lozeczku" ale wyglada na zadowolonego. Jeszcze poczekam az smoczek wypluje i moge isc spac )) oby kazda byla tak spokojna noc )

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:50 ----------

Aniu mi bardzo szybko ida bo Gabrys robi sporo kup. I do tego kilka bardzo mokrych. Wiec tak minimum z 8 do 10 dziennie.
Oby Gabrys dal pospac! Życzę tego!

A u mnie dziś noc w wlasnym łóżeczku i jak na razie bez krzyków.

Chcialam powiedzieć ze Maja juz bardzo ładnie podnosi głowe i dość długo trzyma

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-14, 08:06   #1329
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
My jeszcze nie spimy. Dwie kupy i cyc.
Wam tez idzie tak dużo pieluch? Bo tak sobie myślę ze zaraz to mi się zapas skończy.
Sporo, co kamienie przebieram bo ciezkie i mokre (czyli co 2h w.dzień). W nocy raz, bo jak nie przebiore to pielucha nie daje rady.
Herbatki laktacyjnej nie pije poki co bo duzoo mleka mam

JUSTYNA przydaje sie taki dzien i dobrze ze z pomocy skorzystalas. A mleko jest zawsze dobre, nie ma zlego.

PIKPIK b.dobry sposób z tym barem mlecznym! Dobrze, ze u starszaka to nie jelitowka tylko jednorazowe.

Czas wstawac, budzic starszaka i do przedszkola. Leje, więc dupki nie chce mi się podnieść to i później dzisiaj pójdzie.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 08:25   #1330
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
Ja po dzisiejszym dniu nie wiem jak się nazywam.
Dzisiaj starszaki zostały w domu, syn nabawił się kontuzji a córcia złapała wirusa. I tak do końca tygodnia... Był u nas nasz pediatra obejrzeć całą trójkę i tak jak myślałam 100% u juniora to kolki, kontynuować espumisan, biogaje, dodatkowo debridat i w razie ostrych wieczorów czopek viburcol lub paracetamol a i modlić się, żeby szybko przeszły
My też dzisiaj po bioderkach i wsio ok. Kontrola za 4 miesiące.
Spokojnej nocy. Sorry że nie cytuje, ale dzisiaj wymiękam
Oj to się wam nazbierało zdrówka dla wszystkich!!!
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 08:40   #1331
ania230
Zakorzenienie

U mnie pobudka i ochota na zabawę! A ja ledwo na oczy patrze....spać spać spać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-14, 08:45   #1332
Konto usunięte

Cierpliwość śliczna sukienka!
Rozmiar 34...ja chyba nigdy takiego nie nosiłam
To nasze kreacje na chrzest

Udało mi się je wyhaczyc z sklepie który się likwiduje na wyprzedaży. Dlatego takie tanie i dlatego wzięłam obie najwyżej będziemy się przebierać

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 08:55   #1333
ania230
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62993261]Cierpliwość śliczna sukienka!

Udało mi się je wyhaczyc z sklepie który się likwiduje na wyprzedaży. Dlatego takie tanie i dlatego wzięłam obie najwyżej będziemy się przebierać

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Śliczne takie delikatne.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-14, 09:33   #1334
agusiia69
Zakorzenienie

Ja jestem -1 kg

Przed chwilka wróciłam z małą z przychodni, bo musiałam zanieść jej kupsko do badania. Nie robiła od 3 dni a jak zrobiła to taką wielką ze musiałam ją cała przebierać i na dodatek zielona, co cały czas mnie martwi wyniki dzis po południu więc jutro będę musiała się umówić do lekarza z małą.
Stary 2016-07-14, 10:27   #1335
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie

My po dlugim poranku. Marcelinka obudzila się o 5 i spala tylko pół godzinki okolo 9 a tak caly czas ręce i cycek Teraz chwilowo oezy w lóżeczku ale zobaczymy jak długo

Aniu kciki za bioderka

Milego dnia wszystkim

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 11:03   #1336
ania230
Zakorzenienie

Właśnie się obudziłam:/ Maja jeszcze śpi.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-14, 11:04   #1337
Konto usunięte

Cytat:
Śliczne takie delikatne.
Dzięki ta pierwsza bawełniana, taka będzie idealna na upał, się mała nie będzie męczyć. Druga już bardziej strojna, pod spodem ma podszewke i jest jakby atlasowa. Do kościoła ok bo tam chłodniej, ale jak będzie ciepło to potem się przebieramy

Hana je trzecie sniadanie od 7 i może w koncu sobie zasnie bo chciałam na kompa wejść i rachunki poplacic
Stary 2016-07-14, 11:07   #1338
australia87
Zakorzenienie

Hej hej Podczytuję, ale nie zawsze mam jak pisać My cały czas u moich rodziców jesteśmy. Marysia dziś miała ciężką noc i ja tym samym też
Pisałyście coś kiedyś o piciu herbatki koperkowej... Ile tego można pić dziennie? W sensie ja bym chciała to pić, dziecku na razie daruję dopajanie Niepotrzebnie chyba pochwaliłam probiotyk, bo jak widać nie do końca u nas działa... A i dziecko mi się zrobiło wygodne i przytulaśne, bo najczęściej zasypia na rękach... Kręgosłup woła o pomoc

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 11:41   #1339
madzius90
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62978276]
Ja kupiłam dwie- jedna taka lekka jakby byly bardzo upały, druga bardziej strojna. Obie po 30zl tak to możnaschudne i wcisne się w coś co mam w domu.

Właśnie-jak u was z kg po porodzie? Mi zostalo jeszcze k 8...

ja też już dla Zuzi mam kreacje, ale taka delikatna, nie chce żeby wyglądała jak beza. I dla siebie też już mam tylko buty dobiore pod pogodę.

U mnie 5 tyg po cc waga w końcu pokazała mniej niż 70 kg
Zostało mi 6 kg to wagi sprzed ciąży

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Dowiedzieliśmy się też w przychodni że nie ma szczepionek tych 5 w 1 dla dzieci szczepionych po raz pierwszy, są tylko dla tych co kontynuują. Jakieś problemy podobno w hurtowanich. Zdecydujemy się chyba w takim razie na tą 6 w 1. :
u nas taka sama sytuacja, dlatego dziwilam się ze w końcu nich przychodniach bez problemu można szczepić5w1 , nawet te dzieci co na pierwsze szczepienie

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cierpliwosc śliczna sukienusia dla Esi !

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62993261]Cierpliwość śliczna sukienka!

Śliczne, szczególnie ta druga

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Ja jestem -1 kg

Przed chwilka wróciłam z małą z przychodni, bo musiałam zanieść jej kupsko do badania. Nie robiła od 3 dni a jak zrobiła to taką wielką ze musiałam ją cała przebierać i na dodatek zielona, co cały czas mnie martwi wyniki dzis po południu więc jutro będę musiała się umówić do lekarza z małą.

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2016-07-14 o 11:31
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 11:47   #1340
australia87
Zakorzenienie

Dzanet, bardzo ładne te sukienki! I cena bardzo ładna Też bym na Twoim miejscu wzięła obie

Ja mam jeszcze 5 kg do zrzucenia

Stary 2016-07-14, 11:58   #1341
ania230
Zakorzenienie

Ale Wam malo zostalo do zrzucenia.
U mnie musza cos te spacery pomoc.

Maja sobie jeszcze spi a ja cosik odciagam.
Wymalowalam się bo dziś lekarz...trzeba wyglądac

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-14, 12:24   #1342
Konto usunięte

My się usypiamy od 10 :-P na rękach ok, odkładam to sie pręży. Eh coś ją dziś męczy...

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-07-14, 12:28   #1343
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

My na spacerku. W końcu moja Niunia zasnela bo w domu na 5min oczy zamknięte i pobudka

O 4:30mialysmy pobudke i tak do 6 trochę na rękach, trochę na mnie, chwilę udało się nawet w wózku pojeździć, burza u mnie była w nocy i w sumie cała nie spała
Łącze się w bólu z kolkowymi mamusiami. U nas codziennie koło 19 zaczynają się wieczorne marudzenia, prezy się wygina jest płacz a nawet momentami wrzask, bobotic średnio nam pomaga. Najlepsze lekarswto to ręce, trochę przysiady, trochę trucht. Chyba Australia pisała że plecy bolą, dołączam do klubu Trzeba będzie o jakimś dobrym masażu pomyśleć. Muszę męża nakręcić na wyjazd do jakiegoś spa na jesień z Małą oczywiście
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 12:51   #1344
australia87
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63005296]My się usypiamy od 10 :-P na rękach ok, odkładam to sie pręży. Eh coś ją dziś męczy...

Jezu, u nas to samo A ja już ledwo na oczy patrzę po 2 godzinach snu w nocy

Stary 2016-07-14, 13:14   #1345
fiazo
Zakorzenienie

Ja zrobiłam 30min drzemki dzięki mamie. Pogoda lipa bo deszcz, nawet na spacer wyjść nie można.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 13:47   #1346
Radena
Zadomowienie

Hej Laseczki
Sto lat nie pisałam,ale jestem zakręcona jak lato z radiem odkąd mąż wrócił do pracy. Chociaż podczytujac Was dochodzę do wniosku że mam całkiem nieźle,bo mam względny porządek,często mam obiad od mamy albo teściowej,nawet zdarzyło mi się samej kilka razy ugotować. Tylko to jeżdżenie po lekarzAch mnie dobija. Szczególnie okulista. Ostatnio byłam na wizycie z teściowa,po fakcie się poplakala. Ja po szpitalu zrobiłam sie twarda i już nie płacze.
Wczoraj byłam u gina,2 godziny poza domem bez dziecka,jejku,jestem okropna,ale tak świetnie się poczułam!!!
W grazy wszystko ok, a ja przeczuwam zblizajacy się @. dziś idę pierwszy raz do pediatry z Basia, chce zapytać o ropiejace oczko i o żelazo. Po zelazie młoda prawie nie daje się uspokoic. Jak myslicie,da się tak zrobić żebym ja tylko brała żelazo? Chyba przechodzi coś do mleka?
Smutno mi jak siedzimy tu z Basia same całymi dniami. Tylko rodzina męża wpada, czasem ktoś ode mnie. Nie znam nikogo na tej wsi i nie wiem czy poznam,może jak młoda pójdzie do przedszkola
Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
My na spacerku. W końcu moja Niunia zasnela bo w domu na 5min oczy zamknięte i pobudka

O 4:30mialysmy pobudke i tak do 6 trochę na rękach, trochę na mnie, chwilę udało się nawet w wózku pojeździć, burza u mnie była w nocy i w sumie cała nie spała
Łącze się w bólu z kolkowymi mamusiami. U nas codziennie koło 19 zaczynają się wieczorne marudzenia, prezy się wygina jest płacz a nawet momentami wrzask, bobotic średnio nam pomaga. Najlepsze lekarswto to ręce, trochę przysiady, trochę trucht. Chyba Australia pisała że plecy bolą, dołączam do klubu Trzeba będzie o jakimś dobrym masażu pomyśleć. Muszę męża nakręcić na wyjazd do jakiegoś spa na jesień z Małą oczywiście
Kasia,u nas też Koło 19 się pręży itd.Ale na szczęście po kąpieli o 21 i cycusiu jej przechodzi

Pisalyscie coś o kreacjach na chrzciny Waszych dzieci,ja nie wiem w co się ubiore kompletnie. Prócz tego czekają mnie 2 wesela i chrzciny synka kuzynki. Chrzciny 24 to coś wykombinuje bez sukienki a później... może na weselach odciagac mleko i dawać butla?

Życzę miłego dnia Mamusie:-*
Radena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 14:10   #1347
Miqesi
Wtajemniczenie

dżanet, podoba mi się ta druga sukienka

Ja już mam dla małej kreację na chrzciny, też nie chciałam takich falbaniastych albo tiulowych, bo dziecko wygląda w tym jak stara maleńka. Podobają mi się takie proste w kroju

Radena, chwila bez dziecka jest czasem bardzo potrzebna. Korzystaj, i nie miej wyrzutów sumienia Po rozłące będziesz mieć więcej chęci i energii do zajmowania się małą.

U nas problem kolek nie istnieje na szczęście.

Do zrzucenia zostało 5 kilo. Po wizycie u gina zaczynam ćwiczyć

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 15:13   #1348
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

OPIS PORODU
Tak jak wiecie zaczeło sie od poniedziałku, 27/06 gdzie na 14 miałam na wywołanie. O 16 miała pierwszy żel na szyjke macicy, który miał spowodować skrócenie jej i rozwarcie. oczywiście zaserwowano mi z masażem i próba rozwarcia lekko palcem co szło wytrzymać. o godzinie 22 druga dawka i było to samo, lecz moja szyjka nie reagowała. położna kazała isc spac, mąz pojechał do domu. Od rana czekałam co zdecyduja lekarze, przy porannej toalecie pociekło mi cos po nogach to ja zaraz na toalete siadałam a dopiero potem pomyslalam ze to moze wody mi odeszły a ja bez podkładu łaziłam. jak go załozyłam przestało cieknąć, wiec położnej trudno bylo stwierdzic czy to to.
Po 10 przyszli lekarze i stwierdzili ze beda przebijac mi wody plodowe. ucieszyłam sie ze to juz bedzie, ale niestety nie było miejsca na sali do wywolywania porodu wiec podali mi trzecia dawke zelu. oczywiscie zaczely mi cieknac wody o kolorze arbuza ale caly czas nie wiadomo bylo czy na pewno to wody plodowe czy zel. o 14 zjechałam na pododówke i musialam czekac na lekarzy do 16. stwierdzili ze cos sie ruszylo jest ninimalne rozwarcie podali mi czwarta dawke zelu chociaz prosilam ich o cesarke bo wiecialam ze ten zel nie pomaga. oczywiscie nic to nie pomagalo, nawet wsadzanie paluchow do szyjki aby ja roztworzyc co juz bylo bolesne. do 22 chodzilam po schoach, skakalam na pilce, co jakis czas pod ktg lezalam, a tu zero skorczow. w koncu dostałam kroplowke. po pol godzinie mialam skurcze co minuta co dwie. to byla najgorsza noc.
podpieta pod ktg, skurcze co minuta, wdychałam gaz, z pipki mi sie lalo, a siku tylko z kroplówka, marzyłam zeby to sie skonczylo. moje ciało niestety wciaz zamkniete. lekarz probowała przebic wody wpychajac ten pogrzebacz ale nic to nie dało. i tak trwałam do 6 rano. przez cała noc prosilam meza zeby pojechał do domu odpoczac bo meczyl sie od rana na krzesle, ale on twrał wiernie. chociaz zasypial na nim.
o 6 rano przeniesli mnie na prawdziwa sale porodowa, bo stwierdzili ze nie moge sie zrelaksowac posrod cztwrech innych pacjeek. ja juz malo kojarzylam. stalam siedzialam ciagle ze skurczami, myslalam ze wyjde z siebie. przyszla znowu lekarka z pogrzebaczem bo stwierdzili ze wciaz musza gdzies byc wody ktore blokuja porod, a rozwarcie mialam tylko na dwa cm. w koncu widzac ze nie mam sily dali mi epidural, badalo mnie chyba z pieciu lekarzy. srednio juz kojarzylam co sie dzieje. wiem od meza ze juz szykowali sie albo na cesarke, albo zebym meczyla sie jeszcze 8 h no bo rozwarcie jakies w koncu ruszylo.
w koncu ciapata lekarka stwierdzila ze to wszystko nie ma sensu, ze ja juz wykonczona jestem i nawet jesli przyjda skurcze parte to nie bede miala sily wypchnac dziecko. i tak przygotowali mnie do cesarki, pojechałam na sale i wyciagneli malego o 10;54. szczerze nawet nie mialam sily sie cieszyc. widzialam tylko lzy w oczach mojego meza.
wycierpialam duzo, i tak naprawde dopiero teraz moge powiedziec ze ciesze sie ze zostalam mama, bo dopiero teraz odespalam to wszystko. w szpistalu ciagle plakalam bo pokarmu bylo malutko, a synek tak ciagle plakal, bo glodny. kazda polozna mnie znala bo widzialy jak placze i jak juz ostatkiem sil nocami ze lazmi w oczach prosilam o pomoc bo nie potrafilam sobie poradzic bo w ogole nie spalam. a maly po butki te 4 h spal. w domu na poczatku tez ciezko. ale juz sie stabilizuje. jest teraz wspaniale ze szkrabikiem kochanym )
sorrki za tak dlugi opis

Stary 2016-07-14, 15:23   #1349
Honcia
Zakorzenienie

Cytat:
OPIS PORODU
Tak jak wiecie zaczeło sie od poniedziałku, 27/06 gdzie na 14 miałam na wywołanie. O 16 miała pierwszy żel na szyjke macicy, który miał spowodować skrócenie jej i rozwarcie. oczywiście zaserwowano mi z masażem i próba rozwarcia lekko palcem co szło wytrzymać. o godzinie 22 druga dawka i było to samo, lecz moja szyjka nie reagowała. położna kazała isc spac, mąz pojechał do domu. Od rana czekałam co zdecyduja lekarze, przy porannej toalecie pociekło mi cos po nogach to ja zaraz na toalete siadałam a dopiero potem pomyslalam ze to moze wody mi odeszły a ja bez podkładu łaziłam. jak go załozyłam przestało cieknąć, wiec położnej trudno bylo stwierdzic czy to to.
Po 10 przyszli lekarze i stwierdzili ze beda przebijac mi wody plodowe. ucieszyłam sie ze to juz bedzie, ale niestety nie było miejsca na sali do wywolywania porodu wiec podali mi trzecia dawke zelu. oczywiscie zaczely mi cieknac wody o kolorze arbuza ale caly czas nie wiadomo bylo czy na pewno to wody plodowe czy zel. o 14 zjechałam na pododówke i musialam czekac na lekarzy do 16. stwierdzili ze cos sie ruszylo jest ninimalne rozwarcie podali mi czwarta dawke zelu chociaz prosilam ich o cesarke bo wiecialam ze ten zel nie pomaga. oczywiscie nic to nie pomagalo, nawet wsadzanie paluchow do szyjki aby ja roztworzyc co juz bylo bolesne. do 22 chodzilam po schoach, skakalam na pilce, co jakis czas pod ktg lezalam, a tu zero skorczow. w koncu dostałam kroplowke. po pol godzinie mialam skurcze co minuta co dwie. to byla najgorsza noc.
podpieta pod ktg, skurcze co minuta, wdychałam gaz, z pipki mi sie lalo, a siku tylko z kroplówka, marzyłam zeby to sie skonczylo. moje ciało niestety wciaz zamkniete. lekarz probowała przebic wody wpychajac ten pogrzebacz ale nic to nie dało. i tak trwałam do 6 rano. przez cała noc prosilam meza zeby pojechał do domu odpoczac bo meczyl sie od rana na krzesle, ale on twrał wiernie. chociaz zasypial na nim.
o 6 rano przeniesli mnie na prawdziwa sale porodowa, bo stwierdzili ze nie moge sie zrelaksowac posrod cztwrech innych pacjeek. ja juz malo kojarzylam. stalam siedzialam ciagle ze skurczami, myslalam ze wyjde z siebie. przyszla znowu lekarka z pogrzebaczem bo stwierdzili ze wciaz musza gdzies byc wody ktore blokuja porod, a rozwarcie mialam tylko na dwa cm. w koncu widzac ze nie mam sily dali mi epidural, badalo mnie chyba z pieciu lekarzy. srednio juz kojarzylam co sie dzieje. wiem od meza ze juz szykowali sie albo na cesarke, albo zebym meczyla sie jeszcze 8 h no bo rozwarcie jakies w koncu ruszylo.
w koncu ciapata lekarka stwierdzila ze to wszystko nie ma sensu, ze ja juz wykonczona jestem i nawet jesli przyjda skurcze parte to nie bede miala sily wypchnac dziecko. i tak przygotowali mnie do cesarki, pojechałam na sale i wyciagneli malego o 10;54. szczerze nawet nie mialam sily sie cieszyc. widzialam tylko lzy w oczach mojego meza.
wycierpialam duzo, i tak naprawde dopiero teraz moge powiedziec ze ciesze sie ze zostalam mama, bo dopiero teraz odespalam to wszystko. w szpistalu ciagle plakalam bo pokarmu bylo malutko, a synek tak ciagle plakal, bo glodny. kazda polozna mnie znala bo widzialy jak placze i jak juz ostatkiem sil nocami ze lazmi w oczach prosilam o pomoc bo nie potrafilam sobie poradzic bo w ogole nie spalam. a maly po butki te 4 h spal. w domu na poczatku tez ciezko. ale juz sie stabilizuje. jest teraz wspaniale ze szkrabikiem kochanym )
sorrki za tak dlugi opis
Justynko dziękuję za opis
Namęczylaś się, ale najważniejsze, ze jestescie obydwoje zdrowi

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-14, 15:44   #1350
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
OPIS PORODU
sorrki za tak dlugi opis
Opis super nie przepraszaj ze dlugi cos ty! Cale szczescie ze oszczedzili ci tych partych bez sily.i tak uwazam ze za dlugo zwlekali.kazdy wie ze jsk chca wywolac porod to potrafia! Galgany jedne...slow nie mam.ale dobrze ze dzis juz z malym macie radosc.i dobrze zw tz siedzial caly czas.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości