|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Miałam kupić Cabriofix, ale wybrałam Pebble, w sklepie wydawał się porządniejszy, nie wiem czy będzie główka latała, jest ta wkładka, mam nadzieję że nie. ![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
Wzięłam Familyfix, bo tak bym chciała, żeby potem w obecnym foteliku i bazie jeździł nowy dzidziuś, a starszak dostanie większy fotelik może już bez bazy, bo nie będzie wtedy tyle tego wpinania. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 | |||||||
Zakorzenienie
|
rób rób..chwila moment przygotowań,a nigdy nie smakuje lepiej niż latem..chociaż mogę być nieobiektywna , bo mi wszystko smakuje teraz..
wow..nieźle.. ale też bym przy Malcu zjechała je ![]() znaczy ja bym zjechała przy pierwszym sprzataniu mieszkania znając moją "subtelność" Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale że kot wejdzie , przebije balona i z zawałem ucieknie? czy wogóle nie wejdzie jak zobaczy balony? to my chyba też musimy się przemeldować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
5 km zrobione
![]() ![]() Ale taka piękna pogoda, ze aż żal było siedzieć na kanapie ![]() Oby jutro było tak jak dzisiaj to sobie pójdziemy jeszcze trochę dalej na spacer ![]() ![]() U nas tez tak mówią o skurczach. Te przepowiadające mogą byc teraz o rożnym natężeniu i nawet na kilka tygodni przed. Dlatego ja sie swoimi nie denerwuje. Tutaj z nieregularnymi wyślą po prostu do domu, a ze szpital nie jest aż tak pod ręka to ja nie zamierzam tam jechać po nic ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#4324 |
Zadomowienie
|
Sie robi kierowniku
![]() A serio to urosept już dziś zapobiegawczo czy czekać na wyniki posiewu?
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4326 |
Raczkowanie
|
hej hej!
Wielkie gratulacje dla Natalki ![]() Ale się dzieje... to ja dla odmiany napiszę że u mnie brak rozwarcia, szyjka trzyma. ![]() ![]() Dziś 35+0 (nie wierzę!!) Pierniczku, pytałaś jakie ciasto robiłam. Biszkopt z bitą śmietaną, malinami i galaretką. Takie proste, ale rozeszło się w mig i dziś robię znowu. Wczoraj narobiaś smaka tymi pierożkami z jagodamiiii ![]() Orange piękne te pazurki Afrodita ale z Ciebie sexy mama ![]() zona kciuki za szybki powrót do domu
#4327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I kontrole u położnej. Bez wód na skurcze czekają 3 dni. W Pl to chyba tylko 24h? Chyba, że jest to ciąża wysokiego ryzyka to indukują.
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() świetnie,że szyjka trzyma..możesz spokojnie oczekiwać.. u mnie zawsze gin mierzy po 3razy ciśnienie..choc ostatnio uznał 130/80 za dobry wynik i nie męczył mnie ciśnieniomierzem.. dzięki za odpowiedź..dziś maliny wrzuciłam do ciacha , więc problemu nie mam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Poszłam się dokimać i wstałam z bólem podbrzusza i krzyża
![]() Cytat:
![]() ![]() No proszę proszę ![]() Cytat:
![]() Słaba zagadka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
mamusie ja po wizycie w szpitalu wyladowalam,ilość wód plodowych na granicy normy...
Poza tym szyjka zamknięta,Kasia waży 2600 czy 2700 nie pamiętam a kartę ciąży mi zabrali. na izbie przyjęć mnie pytali czy dziś koniecznie chce się położyć bo niby miejsca nie ma a z tego co widzę miejsca pełno a na badaniu lekarz się śmiał że wód już nie przybędzie i ze co ja chce miesiąc w szpitalu leżeć, tak jakbym sama tu się wpraszala...
#4331 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwaga podaje przepis, zeby na wadze mieć w 8mc tyle co przed ciąża należy byc na diecie cukrzycowej plus dieta wątrobowa w międzyczasie (średnio raz na trymestr) byc na oddziale przez 4 dni bazując na wikcie szpitalnym. ![]() W szpitalu jakoś tak bezpieczniej bo teoretycznie wszystko bedzie pod kontrola ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4332 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Orange_tree1, ja mam słabe paznokcie, co za tym idzie zazwyczaj mam krótkie ![]() No chyba że pamietam o odżywkach itepe to cos tam podrosną ![]() Znowu odczuwam kłucie ![]() ale Niunio się akurat kręci, więc to chyba nie skurcze ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I ewentualnie będziesz jeździć na kontrole? Bez sensu tak leżeć jeśli niczego nie planują ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Zakorzenienie
|
Pierniku, jak robisz sos słodko-kwaśny ??
Poproszę o przepis ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale takie rzeczy tylko pod kontrolą lekarza i są możliwe ![]() Ja niestety poczułam ZEW przy wprowadzeniu insuliny i jem jak mam ochotę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4336 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedno pewne... Celowo i umyślnie nie traciłam na wadze ![]() Pewnie z insulina byłoby mi łatwiej. Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
Ja nie jem więcej niż przed ciążą a na wadze + 12
![]() Taki mój urok chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chciałabym kiedyś psa, goldena właśnie...
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 |
Zadomowienie
|
Ja staram się teraz jeść więcej i biorę więcej insuliny, ale chudnę, z rana znów widuję ketoniska, nie wiem co robię nie tak, trochę martwię się wagą dzieciaka.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4340 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4341 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Brawa za 35+0. ![]() To dobrze, że z szyjką ok i ciśnienie też spoko. ![]() Cytat:
Ojej, ale na granicy czyli że jeszcze w normie? Hmm to niech wypiszą jak tak miejsca nie mają i tylko byś na kontrole przychodziła rzeczywiście...? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4342 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
Moje koty do balonów też nie podejdą. Nie będę ukrywać, że tereny mam tutaj cudne i w zeszłym roku jak odkrywaliśmy okolice na nowo na rowerach to były chyba moje wakacje życia ![]() Teraz mi się tylko wspomnienia na FB pokazują a ja zęby zaciskam ![]() Dziś już oglądaliśmy foteliki do rowerów, bo za rok o tej porze młody będzie podróżować z nami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekne zdjecia, i ladny pieseł ![]() ![]() Glodna jestem ale nie wiem co zjesc, cos tam w domu mam, ale tylko otwieram lodówke i szafki i meh :/ mam ochote na kurczaka z kfc lub cos innego mniej zdrowego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4344 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze nie robiłam,ale zrobię stąd: http://gotowaniecieszy.blox.pl/2016/...o-sloikow.html zrobię z połowy porcji i będzie na jeden obiad do ryżu, a resztę w słoiki ![]() a może umów się do tej dietetyk, u której byłas? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Kocham Goldeny ♡ cudne są - na razie moje niespełnione marzenie.. zazdroszczę waszego małego przyrostu wagi - u mnie ze skłonnością do tycia to było pewne, że będzie sporo. Początkowo szło całkiem fajnie, ale pod koniec drugiego trymestru skoczyło i tym sposobem jestem na +16
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mówicie, że te balony dadzą rade? Bo ja mam puste łóżeczko skręcone, właśnie przez kocura, ale fakt ze po urodzeniu dziecka nie bedzie wskakiwał nawet bardziej mnie przekonuje!!!! dopisać do listy...balony... ![]() Co do rowerów to TŻ jest fanem ale tak amatorsko, żadnych jakichś technologii itd, ale chcielibyśmy oboje tak spedzac czas z małą. Ja się przyznaje - zero kondycji i wogole średnio u mnie ze sportem ale nie mogę przy nim "zdziadzieć" nie? ![]()
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4347 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeżeli pies jest wybiegany to metraż mieszkania nie robi mu nic, ponieważ np mój przytulas resztę dnia spędza na kanapie chcąc być mizianym za uchem ![]() Właściwie taki pies też celowo został wybrany, by jednak zmuszać nas do tej aktywności i konsekwentnie, chcesz czy nie chcesz, deszcz czy wiatr trzeba podnieść dupsko z kanapy i wyjść. Ja z psem też dużo przed ciążą biegałam i przygotowywałam go do Cannicrossu (bieganie na specjalnych uprzężach, na różnych terenach) ![]() Tyle, że nie mogłam zacząć z grubej rury bo vet chciał być pewny, że pies nie będzie miał problemów z biodrami. Więc biegaliśmy tak tylko 5-10 km. No ale to trzeba mieć bzika jak my. Wiem, że większość znajomych nas nie rozumie ![]() A co do rowerów to my zaczynaliśmy bardzo amatorsko. Najpierw kupiliśmy jakiś zdezelowany rower dla TŻ bo on ma tak blisko do pracy, a jednak daleko i musi tam jechać dwoma autobusami i zajmuje to ponad godzinę gdzie na piechotę idzie 30-40 min. Jest też super droga, ale nie ma tam chodnika, więc ten rower był idealny i do pracy jechał w 10-12 minut. Później rower dostała Oliwia i jeździliśmy gdzieś tutaj pod domem aż wyciągnęłam mapy i się okazało, że są tutaj przepiękne drogi rowerowe. I najpierw 10 km, później 40 aż ja w końcu stanęłam na moim rekordzie 120 robiąc moją trasę życia:P Ale przy 90km myślałam, że umrę ![]() Z każdą kolejną trasą zaczęło się robić mniej amatorsko. Nowe rowery, koła w zależności od trasy, sprzęty, torby, ubrania:P Moja Oliwka z nami potrafiła przejechać 50km. I dziś na spacerze widzieliśmy rodzinkę z 5 dzieciaków i wszyscy na rowerach a najmłodszy mógł mieć 2-3 latka i tak pięknie jechał, że razem z TŻ to zrobiliśmy takie wielkie AwwwWWWw ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |||||
Zakorzenienie
|
Piernik wie wszystko
![]() Cytat:
![]() zaskoczona,czym? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
porodowe ![]() Cytat:
![]() ja tu na pewno się nie dam trzymać bez potrzeby...
![]() |
#4349 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Tak, wody na dolnej granicy normy podobno...
a i gbs mi dziś robiła, z 2 miejsc. mąż się przejął i każe mi w szpitalu siedzieć...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.