|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Cytat:
Cytat:
![]() co do wagi to w naszej sr co tydzień wypełniamy takie jakby ankiety, że TŻtowie mierzą obwód brzucha (swoich partnerek oczywiście ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4382 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie to samo. Pfffff ale TZ nie zagłada w kartę i zawsze stoi daleko od wagi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
Golenie zakończone sukcesem. Bożena cała 😃 jutro lub w pn odbieram wyniki na paciorkowce i jestem gotowa- mogę rodzić 😉
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Rozeznanie
|
Ja na wagę nie narzekam. W 6tc wazylam 49,6 teraz na wizycie w pn 63,8 (to był 37+3). Poszło mi w brzuch głównie. Jedyna zmora to cellulit ciążowy na udach i dupie. ..
Myślę że po ciąży zajmiemy się wspólnie powrotem do wymarzonych sylwetek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mimo tego ze zawsze byłam pulchna to dzięki aktywności nie miałam celulitu :/ i miałam fajna pupę ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko ta ciąża zmotywowala mnie do zrobienia prawka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i gratuluje pasji! My jesteśmy wielkimi fanami namiotów, campingów i gór i mam nadzieję, że w przyszłe wakacje Helenka zaliczy swój pierwszy szczyt na plecach taty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tż znowu na Śląsku, wróci koło północy. Niech juz skończą ten projekt bo nie cierpię, jak tak po nocy samochodem jeździ ![]() Spakowałam obie torby, zrobiłam porządek z dokumentami i wynikami badań, na prasowanie juz nie mam siły ![]() Jutro rano mam lekarkę, potem sr, a potem jadę po mamę na dworzec -przyjeżdża na weekend więc pewnie na wizażowanie nie będę miała za dużo czasu - ciekawe, ile nowych mam odkryję w poniedziałek ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za kolejne podejście ![]() Na pocieszenie - mój brat podchodził do prawka 8x ![]() A teraz jest świetnym kierowcą ![]() Ja miałam fuksa i mimo nogi w szynie zdałam do strzału ale podobno to mój urok osobisty zadziałał hahaha a tak serio zagadałam gościa na śmierć ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat mam cukinię z działki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oho..puszczamy Panią przodem na porodówkę.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- o! mniam |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() (Ja się dalej zastanawiam, jak załatwię temat Bożeny, żeby nie narazić się na podrażnienia... ![]() Cytat:
![]() Mi prowadzenie auta idzie teraz zdecydowanie słabiej. ![]() Cytat:
![]() Powodzenia u lekarki! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Jakby nie było wolę sama się golić 😃 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4398 |
Rozeznanie
|
Dzięki za kciuki dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Wtajemniczenie
|
Tyle pocytowalam i mi ucieklo
![]() Piernik sos slodko-kwasny zapusuje i tez zrobie, a co! A fasolke po bretonsku wekujesz czy mrozisz? Ja nigdy nic nie wekowalam :P Kasmina podziwiam za gotowosc, chyba tez musze porzadnie ogarnac bozenke, w koncu jutro razem mamy 38+0 ![]() Ja na wadze mam +16 :/ ale mam to na razie gdzies :P I wiecej nie pamietam co mualam cytowac ![]()
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
Uwaga będzie długo....
Dziś na grupie FB ktoś wrzucił link do tego porodu w rzece. Komentarze były bardzo nieprzychylne. Wręcz bym powiedziała hejterskie na maksa i to wśród kobiet. Zrobiło mi się bardzo źle, bo po pierwsze, na świecie są różni ludzie, różne sytuacje, różna kultura i różne podjęte decyzje. Jest też wiedza, doświadczenie - które może być bardzo odmienne od naszego. Dlatego antyszczepionkowcy nie dogadają się z pro, weganie z mięsożercami, pro choice vs prolife, itd. Ale jedno jest pewne. Możemy a nawet powinniśmy próbować chociaż zrozumieć argumenty drugiej strony, wysłuchać dlaczego podejmują takie a nie inne decyzje. Każda inna opcja niż ich (dziewczyn z FB) własna jest patologiczna, głupia itd co jest niezwykle krzywdzące. W dodatku nie poparte żadnymi konkretnymi argumentami, w szerokim stopniu niewiedzą. Dlaczego im tak bardzo żal kobiety, która zrobiła to ŚWIADOMIE, z wiedzą, i przygotowaniem siebie psychicznie i fizycznie a nie żal jest kobiet w afryce? One tam rodzą w dużo gorszych warunkach bez PRAWA DO WYBORU. Wstrętne to wszystko. Przebywanie wśród różnych grup ludzi nauczyło mnie jednego, że prawo wyboru jest świętym prawem człowieka. Że najważniejsze co może być to ktoś bliski, kto ten nasz wybór uszanuje. Nawet jeśli go nie rozumie. Zobaczcie chociaż na naszym rodzimym podwórku sytuacja z oknem życia. Specjalne miejsce gdzie jeśli sytuacja nas zmusza, można oddać dziecko. Nie ma dla takiego maluszka chyba lepszej opcji. Może zostać adoptowane, szybko zaopiekowane itd itp. Usunąć nie - bo gadają, że można oddać, a jak oddajesz to też jest źle. Teraz jest wielkie halo, jakby była jakąś najgorszą suką ever. Zrobiła to co uznała za słuszne i bezpieczne dla tego dziecka. Nikt nie znalazł go na śmietniku czy w worku na plaży. Oczywiście nie rozumiem tego, ale szanuję za to, bo to była trudna decyzja i zakładam, że przemyślana. Być może to dziecko mogło się wychowywać w tragicznych warunkach a takie maluszki szybko trafią do rodziny adopcyjnej, która go pokocha i da mu cudowny dom nad głową. Ja bym takiej decyzji nie podjęła, ale to nie ja byłam w JEJ skórze i JEJ sytuacji życiowej. Tak samo jest w innych sferach życia i jakże byłoby piękne gdybyśmy same dla siebie miały więcej tolerancji ![]()
![]() |
#4401 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Rozeznanie
|
Tinker tez sie z Toba zgadzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
origa ale z tym brakiem wolnych miejsc to tylko takie gadanie, jak się przeszłam po oddziale to nawet 2 sale wolne...
uf to nie tylko ja z 9 z przodu...
![]() |
#4404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może to nie o ilość łóżek chodzi tylko pacjentów na personel?
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bede rodzic w mojej rodzinnej miejdcowosci - Chodziezy ![]()
![]() |
#4407 | |
Zadomowienie
|
Właśnie mam takiego głoda jak Talantea...otwieram lodówkę a tam nie ma nic
![]() ![]() Najgorzej, że TŻ wyszedł już do pracy i nie ma kogo wysłać do sklepu po zachcianki:P ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Ja po niektórych postach wątpię w dorosłość niektórych uczestniczek....albo ja jestem mentalnie stara, choć nie wydaje mi się by było aż tak źle.
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam do poznania koło 35 km z tym że jeśli zacznę rodzić gdy mój mąż będzie w pracy to będzie musiał przyjechać po mnie 22 km i potem te 35 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do fb i poziomu wypowiedzi/komentarzy to juz dawno zauważyłam że dużo dziewczyn jest niedojrzałych emocjonalnie... i jak czasem przejrzę pobieżnie to jedno mi się słowo narzuca, którego bardzo nie lubię "gimbaza" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
TinkerrBell, popieram w 100%. W ogole jest jakaś taka tendencja na tych grupach na fb, że babki skaczą sobie do oczu, każda musi mieć rację, najczęściej nie ma odpowiedzi na zadane pytania, a złośliwości i awantury, jakaś tragedia.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.