|
|
#2821 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Cytat:
To ja mój Elvis, jak do zdjęcia to foch
|
|
#2822 |
|
Wtajemniczenie
|
a mój dzidziuś znowu się ukrywa i płeć pewnie poznamy w 7 miesiącu tak jak w pierwszej ciąży
![]()
|
#2823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
on zawsze mówił, że nie lubi tych obrazków z usg bo to przerażająco wygląda ale stwierdził że przy swoim dzieciatku to inaczej no i zaczął sie denerwować bo maluszek nie chciał współpracować i sie przekręcić a ginekolog koniecznie chciała tą przeziorność sprawdzić. On biedny myślał że już coś jest nie tak i martwić sie zaczął ale pytałam czy na następną wizyte też idzie to stwierdził że tak bo może w końcu pindolka zobaczy![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Hehe dokładnie tak samo u mnie ![]() No i też się ukrywa więc na płeć pewnie poczekamy A powiedzcie mi jakie tętno wasze dzieciątka miały?
|
|
#2824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ta radość i miłość w jego oczach jak na ekran spojrzał jest nie do opisania
|
|
#2825 |
|
Zadomowienie
|
Sto sześćdziesiąt coś, jak dobrze pamiętam
|
#2826 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam pojęcia , lekarz nic nie mówił
|
#2827 |
|
Raczkowanie
|
A wy już czujecie coś w stylu jakiejś więzi, czy miłości z dzieciątkiem ?
Czytałam wczoraj różne artykuły i nie czarujmy się nie jest jak w filmach, że od poczęcia juz się szaleje za tym dzieciaczkiem. Ciekawa jestem jak to u Was jest ![]() Ja podchodzę do tego jakoś z rezerwą, tzn nie czuje jakiegoś szału, euforii ze względu na ciążę, nie czuje się jakoś wyjątkowo na co dzień ale to normalne całkowicie. Jestem osobą raczej twardo stąpającą po ziemi, żadna tam romantyczna dusza chociaż ostatnio jak zobaczyłam pierwszy raz na usg małego człowieczka który ma ręce, nóżki to kilka łez poleciało. Nie wiem czy to wzruszenie czy nawał emocji ale ważne, że nie obojętność ![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Moje dzieciątko ( wow jak to brzmi ) 161 na wydruku z usg jest napisane u mnie.
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówi się, że facet czuje miłość, przywiązanie i generalnie czuje się tatą dopiero jak dziecko się urodzi. No ja na razie się matką też nie czuje
|
|
#2829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja się ciesze bardzo, ze w ciąży jestem. Staraliśmy się 2 lata i od początku czuję więź z moim małym Bąbelkiem ![]() Ciąża była dla nas wprawdzie zaskoczeniem hehehe bo się nie spodziewaliśmy, ze się w końcu udało i nadal nie mogę w to uwierzyć a teraz jak kopie to juz w ogóle mega radość i szczęście
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-07-15 o 12:38 |
|
|
|
|
#2830 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mogę się tych kopnięć doczekać, wydaje mi się to takie abstrakcyjne
Ciężko dalej uwierzyć ze tam mieszka mały człowieczek
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Synuś spokojniejszy był na początku i do dzisiaj taki jest grzeczniutki![]()
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
W ciąży z córką jak byłam to do samego porodu było to dla mnie nierealne,abstrakcyjne. Niby w ciąży jestem niby będę miała dziecko ale to tak jakby obok się działo. Jak ją pierwszy razzobaczyłam to się popłakałam ze wzruszenia. Pierwsze uczucia jakie pamiętam to raczej chęć zaopiekowania się, ogromny strach, przytłaczające poczucie odpowiedzialności za tak kruchą istotkę, a miłość przyszła z czasem, nawet nie wiem kiedy, ale na pewno nie od razu.
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
U mnie 159 tętno dzieciątka i myślałam , że to sporo ale widze że chyba w tych tygodniach ma tak być
![]() U nas też wyczekana ciąża więc ogromnie sie cieszę, chociaż może tego nie pokazuje bo do tej pory bałam sie ze jednak coś będzie nie tak. Myśle że takie bardziej matczyne uczucia pojawią sie jak brzuszek urośnie i poczuje kopniaczki, a jak już maleństwo sie urodzi to przepadne
|
#2834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I rozmawiamy z nim, chociaż wiemy że jeszcze nie słyszy nas, i planujemy W. Tej chwili oddalabym wszystko za moje dziecko, z każdy ból mnie przeraża ;-) Czekam z niecierpliwością na 25 bo wtedy mamy USG Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strach czy sobie poradzimy, jak to będzie. Ale jak go tylko zobaczyłam to była miłość od pierwszego wejrzeniaNo i od początku strach czy ciąża sie utrzyma, bo lekarze mi powiedzieli, że nie będę miała dzieci a jak mi się uda zajść w ciążę to nie donoszę. a tu psikus-wszystko było od początku ok, żadnych dolegliwości nie było(oprócz tych typowo ciążowych) i szczęsliwie się wszystko skończyło
Edytowane przez obca7 Czas edycji: 2016-07-15 o 12:59 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2836 |
|
Zadomowienie
|
U nas ostatnio niestety było kiepskie tętno bo tylko 120 i już się zdenerwowałam, lekarz mnie uspokajał że to może być chwilowe i mam się nie denerwować bo ciąża rozwija się prawidłowo ale ja i tak się martwię i nie mogę doczekać się poniedziałkowego usg..
|
|
|
|
#2837 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Czytam Was i po raz kolejny mi ulżyło, że nie jestem sama. Jasne, strrrasznie cieszę się z ciąży, wzruszam się jak mąż snuje plany, co będziemy z Bąbelkiem robić, ale nie czuję się "błogosławiona" i boję się stycznia... Nie mam jeszcze tego poczucia, że wszystko co robię dostosowuję do potrzeb i dla dobra dziecka, zdarza mi się jeść świństwa, bo mam na nie apetyt, nie unikam stresu itd. Boję się, że nie będę w stanie się tak w 100% poświęcić dla dziecka, ale myślę, że takie uczucia jeszcze się pojawią. Na razie jeszcze nie zawsze do mnie dociera, że jestem w ciąży... |
|
|
|
|
#2839 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
najewiększą fala uczuć pojawi się właśnie wtedy, gdy maleństwo będzie już na zewnątrz po tylu miesiącach oczekiwania to jest wyjątkowa chwila i naprawdę wynagradza męki porodu ![]() Cytat:
Z Frankiem staraliśmy się ponad dwa lata. gdzieś tam pojawiał się juz temat in vitro, może adopcji. Wolę nie wspominać tamtego okresu Ciąża to był strach czy szczęśliwie się zakonczy i wreszcie po tylu miesiącach pojawi się w naszym życiu dziecko. A miłość przyszła dopiero pod sam koniec, kiedy już mogliśmy się osobiście poznać :p---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Kochane! Przypominam, ze HP dzisiaj
|
|||
|
|
|
#2840 |
|
Raczkowanie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63056191]161 uderzeń na minutę
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Czytam Was i po raz kolejny mi ulżyło, że nie jestem sama. Jasne, strrrasznie cieszę się z ciąży, wzruszam się jak mąż snuje plany, co będziemy z Bąbelkiem robić, ale nie czuję się "błogosławiona" i boję się stycznia... Nie mam jeszcze tego poczucia, że wszystko co robię dostosowuję do potrzeb i dla dobra dziecka, zdarza mi się jeść świństwa, bo mam na nie apetyt, nie unikam stresu itd. Boję się, że nie będę w stanie się tak w 100% poświęcić dla dziecka, ale myślę, że takie uczucia jeszcze się pojawią. Na razie jeszcze nie zawsze do mnie dociera, że jestem w ciąży...[/QUOTE] Wszystkie z nas chyba mają podobne uczucia, z jednej strony radość , z drugiej przerażenie o tą wielką odpowiedzialność i wiele wątpliwości jak życie będzie wyglądać. Nie masz poczucia, że wszystko co robisz dostosowujesz do dziecka i moim zdaniem to bardzo dobrze ! Wciąż jesteśmy tymi samymi osobami, nie stałyśmy się inkubatorami. Nasze życie dalej trwa, zmieni się diametralnie ale musimy pamiętać że MY istniejemy, trzeba robić coś dla siebie, teraz i kiedy urodzi się dziecko. Nasze postrzeganie na wiele spraw będzie inne i wiele poświęcimy dla dziecka ale nie wszystko ![]() Ja mam wiele wątpliwości, nie czuje się również błogosławiona, nie czuję na razie jakiejś wielkiej więzi, poza bąbelkiem widzę też wiele moich potrzeb czy potrzeb Tż ale oczywiście cieszę się i wcale nie przejmuje swoimi wątpliwościami, uważam, że dzięki temu co czuje jestem normalna, nie zbzikowałam już na punkcie dzieciaczka
|
|
|
|
#2841 |
|
Zadomowienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63057126]
Kochane! Przypominam, ze HP dzisiaj [/QUOTE]zobaczcie jaki cudny
Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-07-15 o 15:16 |
|
|
|
#2842 |
|
Zakorzenienie
|
Obydwie ciaze sa dla mnie wyjatkowe przez sam fakt bycia w ciazy- uwielbiam to!
Jednak milosc zrodzila sie po porodzie i to dluugo po... Nie bylo zadnego 'wow' jak kladli mi ja taka cieplutka i mokra na brzuchu... 2h kangurowania tez nie wspominam za dobrze- mala plakala wrecz wrzeszczala a mi z wycienczenia pekala glowa i tylko patrzylam na zegar kiedy mina te 2h- brzmi strasznie wiem ale tak wlasnie u mnie bylo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2843 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to też totalna abstrakcja, że jestem w ciąży, czasami mam wrazenie, że może to sobie wymyśliłam.
![]() Jednocześnie jesteśmy bardzo związani z Bąbelkiem, Tż codziennie daje mu buziaka, a ja jak nikt nie słyszy do niego mówię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2844 |
|
Zadomowienie
|
Ja piszę pamiętnik dla Dzidziolka
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
Coooo? Ale ekstra pomysł! Co w nim zapisujesz?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2846 |
|
Zadomowienie
|
No na przykład "Dzis widziałam Cię po raz pierwszy" "Zastanawiam się czy będziesz dobrym piłkarzem jak Twoi dziadkowie a może świetną kucharką jak Babcie" albo "Kochana Fasolko dziękuję że mnie nie męczysz wymiotami"
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2848 | |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zarezerwowaliśmy sobie pokój (a właściwie apartament, a co!) i zapłaciliśmy za wakacje
W zeszłym roku byliśmy tam kilka dni po ślubie, w tym roku z brzuchem, a za rok pojedziemy z Bąbelkiem! Nie mogę się doczekać tego wyjazdu A w poniedziałek mamy pierwszą rocznicę ślubu, zaprosiliśmy nasze rodzinki do restauracji i będziemy świętować razem ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() Notuję sobie takie rzeczy, ale może pomyślę, żeby przygotować coś takiego dla dziecka też
|
|
|
|
|
#2849 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
obca7 Super, że wizyta udana!!
No właśnie nie! I to też jest piękne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Broń Boże któreś nadać jej wnukowi! Cytat:
![]() Cytat:
Twój strasznie słodki jest! U mnie ostatnio było 151 ![]() Głowa do góry! |
||||
|
|
|
#2850 |
|
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63061341]Właśnie zarezerwowaliśmy sobie pokój (a właściwie apartament, a co!) i zapłaciliśmy za wakacje
W zeszłym roku byliśmy tam kilka dni po ślubie, w tym roku z brzuchem, a za rok pojedziemy z Bąbelkiem! Nie mogę się doczekać tego wyjazdu A w poniedziałek mamy pierwszą rocznicę ślubu, zaprosiliśmy nasze rodzinki do restauracji i będziemy świętować razem ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Świetny pomysł i wspaniała pamiątka! ![]() Notuję sobie takie rzeczy, ale może pomyślę, żeby przygotować coś takiego dla dziecka też [/QUOTE]My mamy zarezerwowane w Karpaczu 17-21 też krótko ale ważne że jedziemy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:46.

Ciąża to był strach czy szczęśliwie się zakonczy i wreszcie po tylu miesiącach pojawi się w naszym życiu dziecko. A miłość przyszła dopiero pod sam koniec, kiedy już mogliśmy się osobiście poznać :p