|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Zapeszyłam 😂 Chyba za długi ten sen był, bo teraz nie może Mała usnąć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza pobudka ok, druga tez. Mleko odciagniete zjedzone teraz cyc.
Wczoraj odciagalam katar Mai i teraz wydaje mi się ze ma wiekszy. Wiec rano jeszcze raz to zrobie. Pisze żeby sola popsikac po sciaganiu a nie przed a ja przed również psiknelam. Również go kiedyś użyje dla siebie jak będzie potrzeba. Moja córcia znowy mokre wloski ma :/ a jest w pajacyku. Ja odkąd pije melise jestem spokojniejsza. ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:08 ---------- Cytat:
Oby szybciutko usnela. ---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Faktycznie za katarek nobel się należy
|
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
Haneczka tez mysle ze ptzejsce na butle bedzue lepszym rozwuazaniem niz sciaganie z cyckow i bycie nieszczesliwym
waznw zeby Tobie bylo dobrze i tak dwa miesiace to bardzo dlugo. Kto by pomyslal ze to juz tak zlecialo. Sliweczka, dzieku za opis a niby trzeci porod powinien byc lekki,latwy i przyjemny, a tez sie biedna wycierpialas ![]() Dziekuje dziewczyny za mile slowa. Ja juz nie chcialam opisywac szczegolowo makabrycznych elementow mojego porodu. Nie chce o tym pamietac. Czego nie wybacze lekarce, to to ze na sile jezdzia mi tym pogrzebaczem szukajac do przebicia wod plodowych i porysowala nim glowke mojego synka. Mial az strupy po porodzie na czubku glowy :/ Teraz chce cieszyc sie synkiem i macierzynstwem. Wiem ze dopadl mnie baby blues po porodzie, kazdego dnia plakalam bo chcialam zeby byl szczesliwy a ja nie potrafilam mu tego dac, bo sama bylam w rozsypce. Tak jak Ania bylam nastawiona na porod sn, bylam w stanie zniesc wiele aby to zrobic. Polozna ktora opiekowala sue mna jak mialam kroplowke, mowila ze pierwszy raz widzi kobiete ktora tak dkugo wytrzymuje ze skurczami tylko na gazie, a naprawde bylo ciezko. Mialam tez wyrzuty sumienia bo przez ten porod, zmeczenie i nowa sytuacja, sprawily ze nie zalal mnie ogrom matczynej milosci, jaki dopiero teraz odczuwam. Ale widocznie czasami milosc przychodzi po chwili, gdy uswiadomisz sobie po bolach i odespaniu wszystkiego, ze to to na co sie czekalo tyle czasu, ze marzylam o takuej istotce, ktora bede mogla tulic i bawic sie z nia. Ja dostosowuje sie do niej, a ona do mnie. Kocham go kazdego dnia uczymy sie od siebie i odjrywamy jest wspaniale )
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Justynko piękne slowa!
|
|
#1386 |
|
Rozeznanie
|
Oczwiscie dzis na przekor metodzie szwagierki, maly nie chcial usnac, ale staralam sie zeby nie bylo duzo krzyku. Pomogl w uspokajanu okap na najwyzszym poziomie. Po godzinie lulania, Gabrys pospal 3 h. Teraz jadl 40 min i zobaczymy jak dalej bedzie. Oby pospalo biedactwo. Cos wieczorami ma trudnosci ze spaniem, niby zje do konca, usnie, a po 20 min sie budzi i drze sie. Ale mam nadzieje ze i z tym sobie poradzimy i po umyciu sie grzecznie bedzie chodzil spac
)
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ja się obawiałam w ciąży , czy będę w stanie pokochać drugie dziecko tak samo jak pierwsze, czy to w ogóle możliwe, żeby oboje kochać równie mocno. Ale jak usłyszałam pierwszy płacz Zuzi, jak ja zobaczyłam to ta miłość po prostu się pojawiła, bez żadnych wątpliwości. Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-07-15 o 08:36 |
|
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sniadanko i powinien byc jeszcze sen do okolo 10. W planach mam wyjść na spacer i na pocztę.
---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- A później henne na brwiach ![]() ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Malutka śpi a ja mam czas na śniadanie i ziola
|
|
#1389 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Justyna - współczuję... Ważne, ze pomimo tych wszystkich trudności teraz jestes juz szczęśliwa, to najważniejsze. Problemy były sa i będą. Ważne zeby jakis sobie z nimi radzic... Cytat:
widzę humor lepszy, tak trzymaj Aniu
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
|
#1390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Młoda usnęła o 4 No ale tylko jedna nocna pobudka, więc nie jest źle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1391 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie super sie dogaduje z Maja
oczywiście nie zapeszam...
|
|
#1392 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa
haneczko Z tego co czytałam porody przez cc niosą ze sobą dokładnie te same emocje Czy ja wiem czy się tak bardzo wycierpiałam... Tak naprawdę te ciężkie bólowo momenty trwały nie dłużej niż jedną godzinkę. To przecież nic przy tym co przeszły niektóre z Was. Może to ja po prostu znosiłam poprzednio ten ból lepiej jako młoda, wysportowana dziewczyna i dlatego teraz tak panikowałam ![]() justynko, aniu, cieszę się, że z czasem u Was coraz lepiej haneczko, dobra decyzja moim zdaniem z tym porzuceniem odciągania. Zresztą już kiedyś pisałam, że mi na pewno nie starczyłoby samozaparcia żeby się tak męczyć i poświęcać na odciąganie czas swój czy ten który można by przeznaczyć dziecku. Nic się nie przejmuj, 2 miesiące to i tak długo, sporo Hania przeciwciał od Ciebie dostała. Teraz będziesz miała więcej czasu i spokoju ducha A odnośnie odciągania. Wyjęłam wczoraj swój laktator, bo stwierdziłam że dobrze byłoby mieć jakiś zapas mleczka chociaż na 1 karmienie w razie W. Mam elektroniczny canpol easy start. Za chiny nie umiałam nic odciągnąć. Laktator dobrze ciągnął ale przez to, że dziecko ssie inaczej nie pobudził piersi do produkcji. Może z 10 ml. poszło. W laktatorze brodawka jest tylko wyciągana ale nie masowana. Wyłączyłam i zaczęłam masować brodawki, po chwili mleko zaczęło lecieć. Z jednej piersi poszło do wkładki, z drugiej udało się uzyskać jeszcze 30 ml. Może uda mi się znowu dzisiaj ze 40 ml. złapać to zamrożę to i już więcej bez potrzeby się nie męczę
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
A tak a propos pampersów, to my nadal jedynki używamy
Przymierzyłam dziś Marysi dwójki, ale to jeszcze nie moment na ten rozmiar, chudą dupkę mamy Chociaż 5 kg już na pewno waży ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zaczęły się kolki
wizyta u lekarza o 16, zobaczymy co powie na wyniki i co poradzi na kolki. Przypomnijcie mi jeszcze raz co wy dajecie na kolki? No i przez ten tydzień tylko niecałe 100 gram mala przybrała, bo nie bardzo chciała jeść jak miała te kolki![]() Co do odciagania mleka laktatorem- ja już dawno temu się pogodzilam, że karmię małą mieszanie. Tak jak Haneczka ja już 2 msce odciagam i chciałabym to jeszcze robić. Nie dlatego, ze mam parcie na kp ale czuję że jesZcze trochę powinnam Nie wiem ile wytrzymam: dwa dni, tydzień a może dwa miesiące? Mleko odciagam jak mała śpi więc już nie co 3-4 h tylko nawet co 6-7 h bo jestem sama. Haneczka gratuluję wytrwałości 2 msce to i tak długo a ja JesZCe ręcznym:PAustralia moja ma 4 kg i już 2 zakładam jej
|
|
#1396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz przed karmieniem zaczęłam sobie masować brodawki podobno ma to pomoc z wypływem mleka i udrażnianiem kanalików mlekowych . Nic nie zaszkodzi to robię ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Teraz trzeba się cieszyć i dawać jak najwięcej miłości i ciepła dla naszych pociech ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Maja dalej smacznie śpi a ja już odkurzyłam, umyłam gary, zmieniłam pościel, umyłam włosy, przeglądnęłam lodówkę i jem arbuza popijając go miętą Jak na razie nic nie uczuliło Mai aaaa i zjadłam trochę krakersów, prince polo, borówki, fasolkę szparagową. Więc nie jest źle Przeglądne jeszcze allegro cos trzeba sobie kupić aaa co
|
|
|
#1397 |
|
Raczkowanie
|
Aniu coś mi się kojarzy, że mięta hamuje laktację. Sprawdź to sobie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1398 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u nas cyc co godzinę, ale zasypiala od razu więc ja też spałam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie chyba zaczynam się godzić z tym, że to po prostu jest niedojrzałość układu pokarmowego i trzeba ten okres przetrwać, bez zbędnego faszerowania dziecka specyfikami... Robimy przysiady, masujemy brzuszek, przyciskamy nóżki do brzuszka, włączamy suszarkę, no i po 2-3 godzinach w końcu obydwie padamy ![]() Wow Ale pewnie rozmiar rozmiarowi nierówny, co firma to naczej wypada, my używamy Pampersów Premium Care akurat ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63050586]Wow! Brawo u nas cyc co godzinę, ale zasypiala od razu więc ja też spałam Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] E, to nieźle, bo najgorzej to własnie jak zje, al jeszcze świruje przez godzinę lub dwie
|
|
|
|
|
|
#1400 | ||
|
Ania
|
Cytat:
Tylko chodzi o to, ze chyba natura w jakis sposob dziala, i jakos tak gdzies sie chciałoby naturalnie Nie przejmuje sie, mm tak samo wartosciowe w niczym dziecku nie ujme jak podam mm Tak saml po prostu, bez "ściągania" reka? Tylko masaz? Cytat:
oby szybko minęły ![]() No właśnie najgorzej właśnie z czasem. Najważniejsze szczęście rodziny Recznym? Podziwiam na recznym juz dawno bym sie poddała
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||
|
|
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Mięta też, Dzanet o tym kiedyś pisała i wrzuciła do klubu.
Oczywiście kubek nie zaszkodzi
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Aa Melisa na stres boszeee a juz prawie zeszłam ![]() Po 2 godz śnie nastąpiła pobudka. Odciagnelam katar tym razem więcej go zeszło i teraz lezymy i się cycolimy
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-15 o 14:00 |
|
|
|
|
|
#1404 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny pozdrawiam Was serdecznie po przerwie. Buziaki i gratulacje dla rozpakowanych
Przepraszam Was, ale odpuściłam sobie czytanie i nadrabianie, bo musiałam postawić na dzieci w 100%.Męża nie ma pn-pt w domu i jestem sama z moją dwójką. Tu by była długa litania powodów dla których jestem zmęczona, ale myślę że mamy podwójne z taką samą różnicą wieku między dziećmi wiedzą o co chodzi, także sobie daruję. Leoś jest kochanym małym stworzonkiem- ładnie przybiera na kp- tyle że ma od paru tyg krostki. Powoli znikają po Delicolu więc się nie martwię. Rafek ma etap wszystkiego na nie- najpierw pojawił się brat, teraz zniknął tata i przeżywa poprzez dokazywanie i histerie jak mu czegoś zabronię. Cofnął się w sikaniu do toalety niestety. Dzisiaj po wypraniu całej pralki jego ciuszków tylko z wczoraj, odpuściłam i ma pampucha. Wiecie, że podobno najbardziej zestresowana grupa społeczna to są młode mamy? Coś podobnego |
|
|
|
|
#1405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1406 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu, chyba ciepłe okłady też są dobre przed odciąganiem. Ja też czasem odciągam, to zawsze wieczorem po prysznicu
Haneczka, Ty jesteś cudowną mamą! I zrobiłaś wszystko co w twojej mocy jeśli chodzi o kp. Hania dużo skorzystała z dobrodziejstwa twojego mleczka przez te dwa miesiące szczerze Cię podziwiam, bo ja myślę, że bym sobie nie poradziła w takiej sytuacji. Cudowna kobieta!!A my byłyśmy dzisiaj na usg jamy brzusznej i nerek (z racji naszego wcześniactwa). Jeśli chodzi o brzuszek, wątrobę i śledzionę to jest ok. Natomiast jeśli chodzi o nerki, to na obydwu pani doktor coś znalazła. Narazie mamy się nie martwić, tylko zrobić badanie moczu i posiew, bo może to być zwykła infekcja.
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Veronique oby to byla tylko infekcja !
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mało mleka, ale bardzo bolą mnie piersi ale są miekkie więc to chyba nie zastój?..
co do pampersów to my od tygodnia 1, ale już mogę powiedzieć , że na pewno dla nas białe pampersa są lepsze od zielonych. Zielone jakieś takie cerowate i od razu czuje siuśki.. w nocy 1 raz użyliśmy rurki Windii bo cierpiała, od razu poszła mega wielka kupa, i przed chwilą sama zrobiła drugą więc radość w domu
|
|
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Rozleciala mi się szuflada od łóżeczka:/ mam nadzieje ze Tz znajdzie czas i ja naprawi.
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Zreszta bede chciała przemeblowac pokoj poniewaz łóżeczko jest kolo drzwi i łazienki i jest halas:/
|
|
|
#1410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja bym na Twoim miejscu zostawiła, niech lepiej sie uczy spać przy dźwiękach różnych niż w ciszy bo potem będziesz na palcach chodzić musiała u nas cały dzień rumor i śpi :PI tak samo przy świetle w dzień itd, wieczorem tylko przy lampce i tv, w szpitalu cały dzień miałam zasłonięte rolety i położna powiedziała, "niech pani to odsloni bo sie przyzwyczai i w domu będzie jak w jaskini "
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.

a niby trzeci porod powinien byc lekki,latwy i przyjemny, a tez sie biedna wycierpialas 
Okazało się, że był w pobliżu, bo czekał u naszych znajomych w mieszkaniu niedaleko szpitala. Dotarł przed piątą, skurcze miałam wtedy co 5 minut i były na tyle mocne, że w ich trakcie musiałam kucać i nie dałam rady odpowiadać na pytania. Zobczyłam wtedy strach w oczach męża
Jakaś pielęgniarka zabrała Ignasia na oddział noworodkowy, a mnie zabrali na zabieg. Nie umiałam się wysikać więc założyli mi cewnik. Nie zgodziłam się na narkozę, więc kolejne bólowe przygody były przede mną. Nie było to zbyt przyjemne ale jakoś dałam radę.

Chociaż 5 kg już na pewno waży
u nas cyc co godzinę, ale zasypiala od razu więc ja też spałam
Generalnie chyba zaczynam się godzić z tym, że to po prostu jest niedojrzałość układu pokarmowego i trzeba ten okres przetrwać, bez zbędnego faszerowania dziecka specyfikami... Robimy przysiady, masujemy brzuszek, przyciskamy nóżki do brzuszka, włączamy suszarkę, no i po 2-3 godzinach w końcu obydwie padamy