|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Dzień dobry
Kolejny zapis ktg. Bobo szaleje. Jest minimalna szansa ze wyjdę w niedzielę. Ale tak mała, że nawet sie nie nastawiam. |
|
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
Ten deszcz z Gdańska to dziś chyba dziś do mnie przyszedł;/
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę jeszcze zanim zaszłam w ciążę lubiłam sobie czytać wątki dziewczyn z danego miesiąca - mamy marcowe, grudniowe itd. a konkretnie opisy ich porodów.
I właśnie do mnie dotarło że teraz piszą lipcówki to znaczy że potem już my... Chodzę do sr, torba już spakowana, wszystko gotowe a ja nadal nie mogę uwierzyć że to już zaraz ![]() Którejś z Was miałam napisać jak się sprawdza stanik do karmienia, ten z allegro noszę go tydzień i jestem zadowolona - jakby co
|
#4594 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
30 dni ![]() robi się poważnie.. Cytat:
wiem o co chodzi z tymi odwiedzinami..też nie lubię "nalotów'"..lubię mieć posprzątane, wolny czas, coś smacznego itp.. Cytat:
następnym razem i wtedy jej powiedz..chałwy nie jadłam ze sto lat..pyszne to ale ma mega obwódkę wokół oczu ja dziś zakupiłam balony, jutro mąż skręca łóżeczko..zobaczymy co kot na to.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś przekąskę serwuje mąż
|
|||||||
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to marzę tylko by wyjść do domu przed porodem. |
|
|
|
|
#4597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przypomnisz jaki to dokładnie stanik? Bo to Kleopatra jest Dla przyjaciół Kleo. podziel się!
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czas leci jak szalony ![]() Trzymam kciuki za wyjście
|
|
#4599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a to wszystko wyjaśnia..piękna dama Kochana ja tu myślę jak zmotywować męża pomiędzy wekowaniem leczo, przygotowywaniem zakwasów na chleb, myciem okna, prasowaniem pościeli o dostarczenie kolejnej porcji zapieksów
|
||
|
|
|
#4600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piernik, to nieźle zakupy zrobiliście ![]() Ja się wzięłam za porządki. ogarnelam swoją garderobę, wywaliłam trochę ciuchów wysprzatalam sypialnie. Padam! I mam już komode dla Syna
|
|
|
|
|
#4601 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dziś znowu boli brzuch :/ nieprzyjemne to jest strasznie... Wzielam nospe i leżę. Ile można maksymalnie wziąć tabletek dziewczyny?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie czy jechac czy nie jechac jutro podpisac umowe z TZtem bo lepiej zebym jednak tam była. To bedzie okolo 2 godziny w kazda strone. Czuje sie dobrze, zadnych sygnałów to chyba moge zaryzykowac. Wezme moje dokumenty ciazy i moze torbe i powinno byc ok?
|
|
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa nie daje raczej prezentów.
Na 6 lat małżeństwa dostałam raz ręczniki i raz czekoladki ![]() Jedynie dla wnuków dają kasę na urodziny i BN żeby coś kupić. I tyle. |
|
|
|
#4605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaka droga? TZ chciał jechać do naszego miasta rodzinnego po autko dla mnie i przez myśl mi przeszło ze moze pojedziemy razem bo nie chciałam sama na weekend zostawać ale zrezygnowałam, po ostatniej wycieczce w kwietniu nie było za ciekawie wiec nie chciałabym ryzykować. A auto przywiezie nam jutro brat TZ ze swoją dziewczyna przy okazji nas odwiedza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4606 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy zgadzacie się z twierdzeniem że chłopcy lubią posiedzieć dłużej w brzuchu? Nie chcę przenosić, chciałabym żeby Bartuś już był z nami ale już 38tc i nie mogę się doczekać
|
||
|
|
|
#4607 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz wiele razy jezdzilismy tam do mojej rodziny. wlasnie ja tez nie chce zostawac sama. Skoro TZ bedzie taka odleglosc, to juz lepiej byc razem.Oj pewnie wezme. jeszcze zobacze co TZ powie. na szczescie moga mnie przyjac do kazdego szpitala bez problemu jak cos. |
|
|
|
|
#4609 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kumpela urodziła wczoraj chłopaka dokładnie tydzień przed terminem ![]() Cytat:
Jak prosta i gładka to nic nie powinno sie zadziac weź dokumenty torbę i będziesz spokojniejsza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4610 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam dzisiaj wymyślne dania, TŻ nie ma to nie chce mi się normalnego obiadu robić. Więc był już makaron z jagodami, a teraz zjadłam makaron z prażonymi jabłkami szaleje
|
|
#4611 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba dwie bo mówił mi moj gin ale wiecie jak to ma wizytach...ale z tego co sobie próbuje przypomnieć to tak wlasnie chyba powiedział. Do tego kłucie teraz doszło tak w podbrzuszu. a TZ rozmawia ze mną przez telefon i mówi co tak dyszysz mowię, ze boli mnie i czy słyszy to? A on, ze tak :cojest?: niech chociaż do wizyty bedzie spokojnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Prysznic spróbuje ale to chyba nie moze byc jakiś bardzo ciepły prawda? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Synek szwagierki idealnie w terminie...więc to chyba przypadek z płcią też nie chcę przenosić
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bracia rodzili sie na czas
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Nospę max (80) można 3 dziennie, więc tę zwykłą (40) 3x2.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobradusza dobra organizacja to podstawa! na tesciowa rzeczywiście brak slow, co za wyczucie taktu... ![]() a co do dzieci w szpitalu też tak myślałam dopóki sama nie miałam dzieci,weźmy np teraz gdybym miała tu dłużej leżeć i nie widzieć Natalki to bym chyba nie wytrzymała... Cytat:
była u mnie tesciowa i szwagierka, dowiedziałam się ze szwagierka w ciąży, 3 mc. Tesciowa próbowała poruszyć temat ostatnich kwasów, zaczęła tłumaczyć dlaczego ona nie może zająć się Natalka, swoją drogą mi podawała inne powody,potem mówi że Marcin-mąż się na nią obraził...kurde po 1sze to chyba nie pora i miejsce na roztrzasanie tego, po drugie co ona myśli ze mi się poskarzy na Tzeta a ja na niego wsiade czy co....? nawet szwagierka zmieniała temat a tak na marginesie nie jada jednak teraz z tym remontem bo jej mężowi trafiła się jakąś fucha, to nie mogą zrozumieć ze Tzet ma w pracy taka a nie inną sytuację, oni mają firmę więc nikogo o wolne nie muszą prosić, mąż musi... a potem też coś tesciowa niby w zartach próbowała pogrozic szwagierce-córce ze będzie musiała niani sobie szukać a ona jej od razu odparowala ze nianiek pełno... szwagierka nie z tych co dadzą sobie pojechać.... z innych spraw - każdy mi mówi że z tymi wodami to poważna sprawa i ze lepiej żebym leżała w szpitalu. żona mojego brata ciotecznego tez tak miala tyle ze na sam koniec i wiem ze bylo niewesolo .... rozmawiałam z Natalka przez tel, mówiła żebym do domu przyjechała....
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
Ciepły, ale nie gorący. Taki żeby był przyjemny dla Ciebie.
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Tija, z tego co słyszę wśród koleżanek i własnego doświadczenia te położne z przychodni mają totalnie w nosie pomoc młodym matkom itp.
Dla mnie taka wizyta to pic na wodę.... Serio nie spotkałam się jeszcze z nikim kto by miał dobre zdanie w tym temacie :/ ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() Ja córkę przenosiłam, więc ciągle myślę jak to teraz będzie
|
|
|
|
|
#4618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a kiedy masz wizytę? Cytat:
"Przy małowodziu problemem nie jest mała ilość wód płodowych "jako taka" bo nawet przy 5cm płynu płuca płodu rozwiną sie prawidłowo a dziecko jest wystraczająco chronione tą ilością płynu- problemem jest to, że ta mała ilość wód świadczy o INNYM problemie a jeszcze większym problemem jest to że nie zawsze taki problem nawet istnieje - czyli czesto mała ilośc wód płodowych wzbudza alarm potencjalnie zupełnie nie potrzebnie- i napewno bedzie tu mase kobiet które powiedzą- "miałam mało wód płodowych a dziecko urodziło sie zdrowe" i "tylko miałam niepotrzebnym stres, że lekarze to rozpoznali". My ginekolodzy u każdej pacjentki z mniejszą ilością płynu owodniowego musimy jakiś problem podejrzewać...nawet jeżeli okaże się, że go nie ma- martwimy sie na tzw. zaś. Głównie chodzi o niewydolność łożyska - ponieważ małowodzie będzie jej pierwszym objawem - jeszcze zanim dziecko przestanie dobrze rosnąć, zanim pogorszą sie przepływy w pępowinie i mózgu pojawi się zmniejszona ilość płynu owodniowego. Czyli IUGR- wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrastania płodu- rozpoczyna sie od małowodzia. Co ciekawe - wlasnie pro forma zgooglowłam malowodzie i o tym, że jest objawem niewydolności łożyska - co dla mnie jest najistotniejszym problemem związanym z malowodziem nie ma chociażby by głównym źródle wiedzy wszystkich pacjentek czyli Wikipedii.😱😉 #Małowodzie może być związane z przedwczesnym odwoływaniem płynu owodniowego i wtedy też stanowi poważny problem ponieważ miejsce dopłynięcia płynu stanowi wrota infekcji dla płodu. Może być też spowodowane chorobami nerek i dróg moczowych. Często niestety lub stety nie ma żadnej przyczyny. Ważne jest też, żeby pamietać, że małe dziecko bedzie mniej siusiać i bedzie miec mniej płynu- po prostu. Nie wyczerpałam tematu tylko napisałam to co uważam za najistotniejsz" |
|||
|
|
|
#4619 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kutwa, wyszło mi białko w moczu
Przeczuwam szpital Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dość często pierwiastki rodzą po terminie.Ja wiem, że są położne środowiskowe co mają gdzieś wizyty patronażowe. Dlatego uważam, że trzeba dobrze wybrać, a nie położną pierwszą z brzegu.
|
|
#4620 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bedzie dobrze Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

pani która nas oprowadzała bardzo fajna
Ona jest doradcą laktacyjnym i bardzo ją kobiety chwalą, cały sierpień ma być w pracy więc jestem spokojna o karmienie 

Bo to jest jego wnuczka. On na punkcie robienia zdjęci ma fioła. Kiedyś jak ja i brat byliśmy mali to nawet wywoływał sam zdjęcia i z okresu niemowlęcego mamy rzeczywiście mnóstwo zdjęć (ale wtedy nie było fb