|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4591 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Dzień dobry
![]() Kolejny zapis ktg. Bobo szaleje. Jest minimalna szansa ze wyjdę w niedzielę. Ale tak mała, że nawet sie nie nastawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 |
Zadomowienie
|
Ten deszcz z Gdańska to dziś chyba dziś do mnie przyszedł;/
![]() |
#4593 |
Zakorzenienie
|
Kurczę jeszcze zanim zaszłam w ciążę lubiłam sobie czytać wątki dziewczyn z danego miesiąca - mamy marcowe, grudniowe itd. a konkretnie opisy ich porodów.
I właśnie do mnie dotarło że teraz piszą lipcówki to znaczy że potem już my... Chodzę do sr, torba już spakowana, wszystko gotowe a ja nadal nie mogę uwierzyć że to już zaraz ![]() Którejś z Was miałam napisać jak się sprawdza stanik do karmienia, ten z allegro ![]() ![]()
#4594 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
30 dni ![]() robi się poważnie.. Cytat:
![]() wiem o co chodzi z tymi odwiedzinami..też nie lubię "nalotów'"..lubię mieć posprzątane, wolny czas, coś smacznego itp.. Cytat:
![]() chałwy nie jadłam ze sto lat..pyszne to ale ma mega obwódkę wokół oczu ![]() ja dziś zakupiłam balony, jutro mąż skręca łóżeczko..zobaczymy co kot na to.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś przekąskę serwuje mąż ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz to marzę tylko by wyjść do domu przed porodem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4597 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przypomnisz jaki to dokładnie stanik? Bo to Kleopatra jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za wyjście ![]()
![]() |
#4599 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a to wszystko wyjaśnia..piękna dama Kochana ja tu myślę jak zmotywować męża pomiędzy wekowaniem leczo, przygotowywaniem zakwasów na chleb, myciem okna, prasowaniem pościeli o dostarczenie kolejnej porcji zapieksów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4600 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Piernik, to nieźle zakupy zrobiliście ![]() Ja się wzięłam za porządki. ogarnelam swoją garderobę, wywaliłam trochę ciuchów ![]() I mam już komode dla Syna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4601 |
Zadomowienie
|
A mnie dziś znowu boli brzuch :/ nieprzyjemne to jest strasznie... Wzielam nospe i leżę. Ile można maksymalnie wziąć tabletek dziewczyny?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4603 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam sie czy jechac czy nie jechac jutro podpisac umowe z TZtem bo lepiej zebym jednak tam była. To bedzie okolo 2 godziny w kazda strone. Czuje sie dobrze, zadnych sygnałów to chyba moge zaryzykowac. Wezme moje dokumenty ciazy i moze torbe i powinno byc ok?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa nie daje raczej prezentów.
Na 6 lat małżeństwa dostałam raz ręczniki i raz czekoladki ![]() Jedynie dla wnuków dają kasę na urodziny i BN żeby coś kupić. I tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A jaka droga? TZ chciał jechać do naszego miasta rodzinnego po autko dla mnie i przez myśl mi przeszło ze moze pojedziemy razem bo nie chciałam sama na weekend zostawać ale zrezygnowałam, po ostatniej wycieczce w kwietniu nie było za ciekawie wiec nie chciałabym ryzykować. A auto przywiezie nam jutro brat TZ ze swoją dziewczyna przy okazji nas odwiedza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4606 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny czy zgadzacie się z twierdzeniem że chłopcy lubią posiedzieć dłużej w brzuchu? Nie chcę przenosić, chciałabym żeby Bartuś już był z nami ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4607 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj pewnie wezme. jeszcze zobacze co TZ powie. na szczescie moga mnie przyjac do kazdego szpitala bez problemu jak cos. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja kumpela urodziła wczoraj chłopaka dokładnie tydzień przed terminem ![]() Cytat:
Jak prosta i gładka to nic nie powinno sie zadziac weź dokumenty torbę i będziesz spokojniejsza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4610 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam dzisiaj wymyślne dania, TŻ nie ma to nie chce mi się normalnego obiadu robić. Więc był już makaron z jagodami, a teraz zjadłam makaron z prażonymi jabłkami ![]() ![]()
![]() |
#4611 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
To chyba dwie bo mówił mi moj gin ale wiecie jak to ma wizytach...ale z tego co sobie próbuje przypomnieć to tak wlasnie chyba powiedział. Do tego kłucie teraz doszło tak w podbrzuszu. a TZ rozmawia ze mną przez telefon i mówi co tak dyszysz ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Prysznic spróbuje ale to chyba nie moze byc jakiś bardzo ciepły prawda? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Zakorzenienie
|
Nospę max (80) można 3 dziennie, więc tę zwykłą (40) 3x2.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobradusza dobra organizacja to podstawa! na tesciowa rzeczywiście brak slow, co za wyczucie taktu... ![]() a co do dzieci w szpitalu też tak myślałam dopóki sama nie miałam dzieci,weźmy np teraz gdybym miała tu dłużej leżeć i nie widzieć Natalki to bym chyba nie wytrzymała... Cytat:
była u mnie tesciowa i szwagierka, dowiedziałam się ze szwagierka w ciąży, 3 mc. Tesciowa próbowała poruszyć temat ostatnich kwasów, zaczęła tłumaczyć dlaczego ona nie może zająć się Natalka, swoją drogą mi podawała inne powody,potem mówi że Marcin-mąż się na nią obraził...kurde po 1sze to chyba nie pora i miejsce na roztrzasanie tego, po drugie co ona myśli ze mi się poskarzy na Tzeta a ja na niego wsiade czy co....? nawet szwagierka zmieniała temat a tak na marginesie nie jada jednak teraz z tym remontem bo jej mężowi trafiła się jakąś fucha, to nie mogą zrozumieć ze Tzet ma w pracy taka a nie inną sytuację, oni mają firmę więc nikogo o wolne nie muszą prosić, mąż musi... a potem też coś tesciowa niby w zartach próbowała pogrozic szwagierce-córce ze będzie musiała niani sobie szukać a ona jej od razu odparowala ze nianiek pełno... szwagierka nie z tych co dadzą sobie pojechać.... z innych spraw - każdy mi mówi że z tymi wodami to poważna sprawa i ze lepiej żebym leżała w szpitalu. żona mojego brata ciotecznego tez tak miala tyle ze na sam koniec i wiem ze bylo niewesolo .... rozmawiałam z Natalka przez tel, mówiła żebym do domu przyjechała.... ![]()
![]() |
#4616 |
Rozeznanie
|
Ciepły, ale nie gorący. Taki żeby był przyjemny dla Ciebie.
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Tija, z tego co słyszę wśród koleżanek i własnego doświadczenia te położne z przychodni mają totalnie w nosie pomoc młodym matkom itp.
Dla mnie taka wizyta to pic na wodę.... Serio nie spotkałam się jeszcze z nikim kto by miał dobre zdanie w tym temacie :/ ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() Ja córkę przenosiłam, więc ciągle myślę jak to teraz będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a kiedy masz wizytę? Cytat:
"Przy małowodziu problemem nie jest mała ilość wód płodowych "jako taka" bo nawet przy 5cm płynu płuca płodu rozwiną sie prawidłowo a dziecko jest wystraczająco chronione tą ilością płynu- problemem jest to, że ta mała ilość wód świadczy o INNYM problemie a jeszcze większym problemem jest to że nie zawsze taki problem nawet istnieje - czyli czesto mała ilośc wód płodowych wzbudza alarm potencjalnie zupełnie nie potrzebnie- i napewno bedzie tu mase kobiet które powiedzą- "miałam mało wód płodowych a dziecko urodziło sie zdrowe" i "tylko miałam niepotrzebnym stres, że lekarze to rozpoznali". My ginekolodzy u każdej pacjentki z mniejszą ilością płynu owodniowego musimy jakiś problem podejrzewać...nawet jeżeli okaże się, że go nie ma- martwimy sie na tzw. zaś. Głównie chodzi o niewydolność łożyska - ponieważ małowodzie będzie jej pierwszym objawem - jeszcze zanim dziecko przestanie dobrze rosnąć, zanim pogorszą sie przepływy w pępowinie i mózgu pojawi się zmniejszona ilość płynu owodniowego. Czyli IUGR- wewnątrzmaciczne zahamowanie wzrastania płodu- rozpoczyna sie od małowodzia. Co ciekawe - wlasnie pro forma zgooglowłam malowodzie i o tym, że jest objawem niewydolności łożyska - co dla mnie jest najistotniejszym problemem związanym z malowodziem nie ma chociażby by głównym źródle wiedzy wszystkich pacjentek czyli Wikipedii.😱😉 #Małowodzie może być związane z przedwczesnym odwoływaniem płynu owodniowego i wtedy też stanowi poważny problem ponieważ miejsce dopłynięcia płynu stanowi wrota infekcji dla płodu. Może być też spowodowane chorobami nerek i dróg moczowych. Często niestety lub stety nie ma żadnej przyczyny. Ważne jest też, żeby pamietać, że małe dziecko bedzie mniej siusiać i bedzie miec mniej płynu- po prostu. Nie wyczerpałam tematu tylko napisałam to co uważam za najistotniejsz" |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | ||||||
Zakorzenienie
|
Kutwa, wyszło mi białko w moczu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wiem, że są położne środowiskowe co mają gdzieś wizyty patronażowe. Dlatego uważam, że trzeba dobrze wybrać, a nie położną pierwszą z brzegu.
![]() |
#4620 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.