Urodzone w 1989 :) cz. III - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-15, 18:19   #4111
Ywonula
Zadomowienie

Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. III

fuksja używałam przez 4 lata garniera czysta skóra.
Ale jakieś pół roku temu stwierdziłam ze już dość. Tear mam loreal pure zone. To dopiero jest drastyczne w porównaniu z garnierem. Tak czy siak nadal mam zaskórniki na nosie ale już sie nie łudze ze takie specyfiki to zwalczą... Ważne ze pryszcze mi nie wyskakują
Stary 2008-01-15, 19:10   #4112
mathilda
Zakorzenienie

GG do mathilda

fuksja no właśnie garnier jest dość ostry ale efekty są świetne

dziewczyny napiszcie na PW jak macie konto na naszej klasie. No oprócz tych co wysłały mi już zaproszenia

głowa coś mnie boli ech ...
i w sumie to nic mi się nie chce a powinnam się pouczyć z fizyki leeeeń

mathilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 19:28   #4113
pamelija
Rozeznanie

GG do pamelija Wyślij wiadomość przez MSN do pamelija

Witajcie

ale się wyspałam

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
jeżeli czujesz się gotowa i wszystko poukładałaś to wracaj!
Może nie jest tak jak powinno być, ale jest lepiej i wiem, że będzie lepiej sytuacja wygląda teraz zupełnie inaczej niż wtedy jak Ci pisałam na gg.. dobrze nie jest.. ale ja nie umiem wszystkiego poukładać sobie.. to nie na moją głowę wszystko
I jeszcze ostatnio.. no hm.. kurcze.. powiem tylko, że to nie był łatwy okres w moim życiu..

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość
em fuksja no bo moja koleżanka kupiła tabletki antykoncepcyjne. I w środe dała mi pare. Więc zażyłam w sumie 3 do soboty.... Ani mnie piersi nie bolą ani nic nie zapowiada okresu. Ona dostała w czwartek. Ja poczekam jeszcze troche. Moze to przez stres. Takiej dziewczynie podobno opóźnił sie kiedyś o miesiąc, ale nie zabzrdzo w to wierze. Zobaczymy
Rany jak to czytałam to nie wierzyłam własnym oczom.. Nie rób tak nigdy więcej.. Tobie siię uda przesunąć okres, a Twój organizm zwariuje w między czasie..

Kasia, Nija dostałam Wasze Studniówkowe zdjęcia muszę powiedzieć, że widać, że się super bawiłyście i też bym tak chciała na swojej studniówce

Kasia bardzo ślicznie wyglądałaś i ten diadem bardzo dobrze wyglądał, choć na początku jak nam pokazywałaś wogóle nie widziało mi się to, to w połączeniu z Tobą i Twoją sukienką było ślicznie ale masz chłopaków w klasie no matfizu chodzisz?? Bo ja tak i też mam ich tylu.. O właśnie Kasia bo mam takie pytanie co do Twoich bucików.. Ty miałaś rajstopy/pończochy na studniówce? bo ja też kupiłam sobie peep toe'y i właśnie nie wiem czy zakładać, ale chyba założę, bo wypada, choć już stópka nie będzie tak ładnie wyglądać.. natomiast koleżanka mi mówi bym nie zakładała.. ale to chyba, tak trochę nieelegancko...

Nija Twoja kreacja mimo, że skoromna też mi się podobała I ta sukienka się tak fajnie mieniła.. wcześniej tego nie widziałam A na jednym ze zdjęć od Ciebie chyba widziałam flaszkę pod stołem

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
Ja wpadłam powiedzieć do widzenia, bo zaraz spadam na szeroko pojęte plotyyy A później prosto do Ustronia niestety.

Okej, znikam
Wracaj jak najszyciej

Cytat:
Napisane przez mathilda Pokaż wiadomość
oj biedna ale chorujecie.
Naszczęście nie choruje..

Cytat:
Napisane przez tak-po-prostu Pokaż wiadomość
Kupiłam sukienkę... Później pokażę fotkę. Nie wiem sama czy jestem zadowolona czy nie Ona się tak mieni na srebrno ale na zdjęciach przy błysku flesza wygląda jakby była jakaś srebrna :/ I mnie to wkurza ;p
POKAŻ
Też sobie kupiłam i buciki i torebeczkę i inne pierdoły..
Może sukienka nie jest taka o jakiej marzyłam, ale ja sie sobie w niej podobam i to najważniejsze odrazu mówię, że zdjęć nie wkleję, bo nie mam aparatu ale za to prześlę zdjęcia ze studniówki i tam sobie zobaczycie Ogólnie jest zwykła prosta czarna

Cytat:
ja niby też mam wrażliwą skórę, ale zaobserwowałam, że od czasu do czasu moja cera potrzebuje takiej 'terapii wstrząsowej' no właśnie, ten alkoholowy zapach to jedyna rzecz, która tak mi przeszkadza w tej serii.

a peeling to taki w niebieskiej tubce (100ml), mechaniczny (ma bardzo ostre drobinki), Rosmann wprowadził nową linię Synergen i to właśnie z niej ten peeling pochodzi. kosztował 5.99zł.
Też używałam kiedyś tej serii muszę przyznać, że jest świetna
pamelija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 20:19   #4114
blaque
Zakorzenienie

Cześć

Ależ jestem zmęczona!
Byłam dzisiaj na zawodach. Jestem cała w siniakach.. Jak mi to nie zejdzie do 100 to...
Bolą mnie mięśnie, boli mnie wszystko. Jutro mam 2 spr na które umiem tyle, co nic. Ech.

Mówiłyście o kosmetykach- ja używam Ziaja Calma HLC i jest naprawdę wspaniała (żel). Do tego bawię się w lekkie kwasy- Acne Derm + rano Biodermine. Czasami Isotrexin na brodę. No i nawilżanie oczywiście.
Dzisiaj smarnęłam się Garnierem opalizującym. Cała

A, no i peeling z płatków owsianych- kocham!
Jak mi się nie chce go robić, to biorę St. Ives bodajże brzoskwiniowy
Fajny.
Idę w piątek na 100 z gościem, którego nie znam....(jego 100( Umówiłam się z nim na jutrzejsze popołudnie..:rolleyes : Oby był jakiś w porządku... : pliz:!!!!

em- Ważne, że przystąpiłaś do niego i w ogóle spróbowałaś.
Ja i tak Cię podziwiam, za wszystko co robisz i jaka jesteś

fuksjaa-jesteś taka szczęśliwa To dobrze kochana

Edytowane przez blaque
Czas edycji: 2008-01-15 o 20:53
blaque jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 20:22   #4115
Nija_
Zakorzenienie

Ja używam tonika Garnier (taki zielony, z tej młodzieżowej serii), mleczka Ziaja (różowe ), kremu Garnier czysta skóra, żelu do mycia twarzy też z Garnier

Cytat:
Napisane przez pamelija
Nija Twoja kreacja mimo, że skoromna też mi się podobała I ta sukienka się tak fajnie mieniła.. wcześniej tego nie widziałam A na jednym ze zdjęć od Ciebie chyba widziałam flaszkę pod stołem
o kurde, no jest, widzę ją
W końcu została przemycona w mojej torebce...

Byłam na zakupach, kupiłam NAJLEPSZA na świecie torbę w Reserved, 109zł czarna, z takiej ekologicznej skórki, ale CUDO!
Jeszcze w życiu z żadnego zakupu nie byłam tak zadowolona

No i bluzkę nawet nie pamiętam gdzie, z jakiegoś kosza z wyprzedażami czarna, z długim rękawem, najzwyklejsza na świecie.

A to mama miała sobie coś kupić, a ja jechać w charakterze doradcy
Stary 2008-01-15, 20:30   #4116
emememsik
po prostu Em :)

Ywonula, blaque, no cóż, żyje się dalej. Wiecie co mnie najbardziej rozśmieszyło? Przeszła dziewczyna, która w zeszłym roku już wygrała w tej olimpiadzie indeks, a teraz ponownie bierze udział..

I, kurde, już sama nie wiem gdzie chcę iść. Może jednak romanistyka..?
Stary 2008-01-15, 20:43   #4117
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamelija Pokaż wiadomość
O właśnie Kasia bo mam takie pytanie co do Twoich bucików.. Ty miałaś rajstopy/pończochy na studniówce? bo ja też kupiłam sobie peep toe'y i właśnie nie wiem czy zakładać, ale chyba założę, bo wypada, choć już stópka nie będzie tak ładnie wyglądać.. natomiast koleżanka mi mówi bym nie zakładała.. ale to chyba, tak trochę nieelegancko...
Wiesz wypadało by mieć rajstopy. kup sobie takie bez podwójnego materialu na palcach tylko z pojedynczym, takim jak na całej dlugości.

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Cześć

Ależ jestem zmęczona!
Byłam dzisiaj na zawodach. Jestem cała w siniakach.. Jak mi to nie zejdzie do 100 to...
Bolą mnie mięśnie, boli mnie wszystko. Jutro mam 2 spr na które umiem tyle, co nic. Ech.
ach nie pękaj. będzie dobrze ja to już tak dawno na wf nie ćwiczyłam a co dopiero zawody
Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ywonula, blaque, no cóż, żyje się dalej. Wiecie co mnie najbardziej rozśmieszyło? Przeszła dziewczyna, która w zeszłym roku już wygrała w tej olimpiadzie indeks, a teraz ponownie bierze udział..

I, kurde, już sama nie wiem gdzie chcę iść. Może jednak romanistyka..?
Też nie wiesz jeszcze na co chcesz iść? Mam tak samo - 1000 myśli na minute...Dziś postanowiłam zrezygnować z rozszerzonej matmy. nie wiem czy to dobrze ale po co się męczyć jak i tak kiepsko by mi poszło...

Dziewczyny cobyście powiedzialy, gdybym napisała, że nie używam kosmetyków?? a by było co ?? zart oczywiście ;]
mam prawie wszystko od pani Eris te z apteki plus jakas emulsja z oriflame i krem na noc z vichy. ale cały czas szukam takiego kremu, ktory mi naprawdę pomoże
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 20:48   #4118
Nija_
Zakorzenienie

em
Ja tak samo jak napisała blaque, podziwiam Cię za to, że tak dobrze dajesz sobie radę w ogóle... z życiem A na maturze pokażesz co potrafisz, umiejętności i wiedza nie znikną
Chociaż wiem jak jest, tyle przygotowań i potem... przykro jest

Ja też jeszcze nie wiem gdzie chcę iść, kiedyś, parę miesięcy temu miałam już parę kierunków, między którymi się wahałam, a teraz? Ekonomia? Co mi do głowy przychodzi w ogóle?
Stosunki międzynarodowe na Opolskim, czy w GWSH w Katowicach? A kto za to będzie płacił? Może historia na śląskim? Może jakaś europeistyka we Wrocławiu... Albo zarządzenie na GWSH?
Ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad historią sztuki podziwiając obrazy Veermeera

Stary 2008-01-15, 21:06   #4119
laylaaa
Zakorzenienie

co do kosmetyków to twarz myję kostką myjącą z Iwostinu bodajże, jako kremu uzywam dermoprotektora Cethapil z apteki, co drugi dzień żel clindacne (na receptę). nie używam do twarzy kosmetyków z młodzieżowych serii, wszystkie bez wyjątku mi szkodzą, chociaż np krem garniera do strefy A był w porządku, ale po jakimś czasie skóra się na niego uodparnia i przestaje działać.

Cytat:
Napisane przez Nija_;6304297

Ja też jeszcze nie wiem gdzie chcę iść, kiedyś, parę miesięcy temu miałam już parę kierunków, między którymi się wahałam, a teraz? [B
Ekonomia[/B]? Co mi do głowy przychodzi w ogóle?
Stosunki międzynarodowe na Opolskim, czy w GWSH w Katowicach? A kto za to będzie płacił? Może historia na śląskim? Może jakaś europeistyka we Wrocławiu... Albo zarządzenie na GWSH?
Ostatnio zaczęłam się zastanawiać nad historią sztuki podziwiając obrazy Veermeera

hehe
ja ostatnio wymyslilam administracje.. wpisalam w google fraze "co można robić po administracji?" i wyskoczyło mi jakieś forum z odpowiedzią "w ch** rzeczy!" czy jakos tak
gdybym chociaz trochę rozumiala matmę poszłabym na ekonomię
na pewno złożę też na prawo. zaczęlam o tym myśleć od kiedy matka powiedziała mi, że w rodzinie ojca jest prokurator i kilku adwokatów..
poza tym myślę o.. politechnice () na ktorej otwierają nowy kierunek - europeistyke i przyjmują z wosem i historią.. paradoks, ale zawsze to politechnika, no nie? :P
aha, bardzo ładne zdjęcia

Cytat:

Też sobie kupiłam i buciki i torebeczkę i inne pierdoły..
Może sukienka nie jest taka o jakiej marzyłam, ale ja sie sobie w niej podobam i to najważniejsze odrazu mówię, że zdjęć nie wkleję, bo nie mam aparatu ale za to prześlę zdjęcia ze studniówki i tam sobie zobaczycie Ogólnie jest zwykła prosta czarna
na pewno ladna ja trochę zaluje wyboru sukienki, gdybym miala isc jeszcze raz kupilabym w innym stylu, chociaz moja mi sie podoba.. ale juz nie będzie okazji, żeby ją ubrać, niestety.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-15, 22:12   #4120
pamelija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Wiesz wypadało by mieć rajstopy. kup sobie takie bez podwójnego materialu na palcach tylko z pojedynczym, takim jak na całej dlugości.
też mi się wydaje, żeby wypadało.. a są takie bez podwójnego materiału? a one się jakoś nazywają? dziękuję

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
na pewno ladna ja trochę zaluje wyboru sukienki, gdybym miala isc jeszcze raz kupilabym w innym stylu, chociaz moja mi sie podoba.. ale juz nie będzie okazji, żeby ją ubrać, niestety.
Mi się Twoja bardzo podobała też mam taką jak Ty prostą i długą.. może jeszcze kiedyś się przyda.. zawsze warto mieć jakąś w domu na wesela itp.. zresztą nie mamy sukienek typu balowych więc mam nadzieję, że swoją jeszcze kiedyś założę..
a ta moja to na brzuchu ma jeszcze takie marszczenia, że jak się najem to nie będzie mi brzuch odstawał

Też sobie ostatnio zaszalałam z torebkami kupiłam sobie dwie i żałuję, że jeszcze takiej jednej nie wziełam
I chyba przed 100dniówką kupię sobie aparat to Wam wkońcu to wszystko pokaże
Stary 2008-01-15, 23:04   #4121
Nija_
Zakorzenienie

Sprawdźcie pocztę, wysłałam Wam jeszcze parę zdjęć

Na wszystkich zdjęciach tak mi wychodzi stanik spod sukienki :pomido r:
Idiotycznie to wygląda, kupując stanik nie zwróciłam uwagi, że jest taki zabudowany, po prostu świetnie leżał i byłam nim oczarowana... teraz widzę jak głupio wyglądałam... Mama mówi, że nawet nikt nie zauważy, że to stanik, ale jak...

Ale kokarda B. jest boska

Cytat:
Napisane przez laylaaa
hehe
ja ostatnio wymyslilam administracje.. wpisalam w google fraze "co można robić po administracji?" i wyskoczyło mi jakieś forum z odpowiedzią "w ch** rzeczy!" czy jakos tak
gdybym chociaz trochę rozumiala matmę poszłabym na ekonomię
na pewno złożę też na prawo. zaczęlam o tym myśleć od kiedy matka powiedziała mi, że w rodzinie ojca jest prokurator i kilku adwokatów..
poza tym myślę o.. politechnice () na ktorej otwierają nowy kierunek - europeistyke i przyjmują z wosem i historią.. paradoks, ale zawsze to politechnika, no nie? :P
aha, bardzo ładne zdjęcia
A jak ja bym chociaż trochę rozumiała matmę Jakbym tak założyła zeszyt, znalazła podręcznik i chociaż raz na 2 miesiące spróbowała zrobić zadanie domowe
Nie no, przyznaję, wracam do myśli o prawie, ale nie mam szans, chyba, że na zaoczne. Jeżeli zacznę się porządnie uczyć, to jest duża szansa, że bardzo dobrze zdam WOS, ale co do historii pozbywam się złudzeń
Stary 2008-01-15, 23:09   #4122
pamelija
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Do mnie nie doszły

a stanikiem nie ma się co przejmować..
ja dwa lata temu na studniówce miałam biały, bo to był mój najwygodniejszy stanik który mogłam nosić bez ramiączek i się swobodnie czuć.. a sukienkę miałam czarną, z której co chwilka spadały mi ramiączka i kamerzysta jak nas cały czas kamerował, to raz mi zleciały tak ramiączka, ze widać było cały stanik..
Naszczęście na filmie tego nie ma... przynajmniej na filmie z klasy mojego TŻ..
Ale nie ma się co przejmować najważniejsze, że było fajnie
Stary 2008-01-15, 23:13   #4123
Nija_
Zakorzenienie

Pamelija zobacz teraz
Masz rację, nie ma się co przejmować
Stary 2008-01-15, 23:15   #4124
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:

Na wszystkich zdjęciach tak mi wychodzi stanik spod sukienki :pomido r:
Idiotycznie to wygląda, kupując stanik nie zwróciłam uwagi, że jest taki zabudowany, po prostu świetnie leżał i byłam nim oczarowana... teraz widzę jak głupio wyglądałam... Mama mówi, że nawet nikt nie zauważy, że to stanik, ale jak...

Ale kokarda B. jest boska

A jak ja bym chociaż trochę rozumiała matmę Jakbym tak założyła zeszyt, znalazła podręcznik i chociaż raz na 2 miesiące spróbowała zrobić zadanie domowe
Nie no, przyznaję, wracam do myśli o prawie, ale nie mam szans, chyba, że na zaoczne. Jeżeli zacznę się porządnie uczyć, to jest duża szansa, że bardzo dobrze zdam WOS, ale co do historii pozbywam się złudzeń
Dzięki za zdjęcia, niestety nie mam czasu dziś obejrzeć
Jak dostaniesz jakąś bibliografię o moglabyś mi przesłać? bo też mam związek z innymi dziedzinami

Cytat:
też mi się wydaje, żeby wypadało.. a są takie bez podwójnego materiału? a one się jakoś nazywają? dziękuję
Są są. Na opakowaniu jest napisane: rajstopy z efektem bosej stopy
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 00:31   #4125
pamelija
Rozeznanie

Cytat:
Pamelija zobacz teraz
Masz rację, nie ma się co przejmować
Dziękuję dostałam.. chyba jakoś wolno szły, bo dostałam je aż dwa razy
Ślicznie wyszłaś
a kokarda jest boska

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Są są. Na opakowaniu jest napisane: rajstopy z efektem bosej stopy
o to dzięki poszukam w weekend ich
ja to nigdy o takich nie słyszałam

DOBRANOC
Stary 2008-01-16, 01:33   #4126
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamelija
a kokarda jest boska
wiem

Idę czytać Dziennik Bridget Jones, to się pouczyłam przez 2 pierwsze dni ferii, oj, aż przeuczona jestem

Ale moja torba z Reserved - cudo
Stary 2008-01-16, 09:32   #4127
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się Twoja bardzo podobała też mam taką jak Ty prostą i długą.. może jeszcze kiedyś się przyda.. zawsze warto mieć jakąś w domu na wesela itp.. zresztą nie mamy sukienek typu balowych więc mam nadzieję, że swoją jeszcze kiedyś założę..
a ta moja to na brzuchu ma jeszcze takie marszczenia, że jak się najem to nie będzie mi brzuch odstawał
moja sie już raczej nie przyda.. zadnych wesel w rodzinie nie ma.
podczas studniówki odkryłam, ze moja sukienka ma na górze takie druty.. zeby całość ładnie lezała. przeszkadzały mi troche, musiałam się prostować

a co do rajstop to u mnie dziewczyny miały nawet do sandałków z odkrytymi palcami.. i wyglądało to beznadziejnie, chociaz pewnie wiekszość osob nie zwróciła uwagi. ale jak do peep toe założysz rajstopy bezszwowe to na pewno nie będzie razić.

nija fajna ta kokarda
co do torby to ja jestem baaardzo zadowolona z mojej nowej z h&m, wszystko tam wejdzie

wczoraj i przedwczoraj szukałam rurek i nic nie znalazłam.. chcialam takie do 100 zł najlepiej, zwykłe, mierzylam kilka ale zadne nie leżały tak jakbym chciała. dlatego dzisiaj zanosze proste spodnie do krawcowej. przerobi mi je za 15 zł.. mam nadzieje, że dobrze to będzie wyglądać.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 10:07   #4128
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

laylaaa, pokaż torbę z H&M
Nija, dzięki za fotki.
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 10:53   #4129
emememsik

fuksjaa, już miałam zapytać czy Ty też chora, ale sobie przypomniałam o feriach.
A ja straciłam głos, mogę tylko szeptać.
Stary 2008-01-16, 11:17   #4130
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Właśnie na TVNie leci odcinek Szymon Majewski Show, w którym byłam Ach, te wspomnienia!

Ja używam chyba najmniej kosmetyków do twarzy z Was wszystkich, bo tylko żel oczyszczający Ziaji i.. zwykły krem Nivea I jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość

Cytat:
U mnie na politechnice otworzyli wełasnie europistykę i cieszy sie bardzo złą renomą Kierunek utworzony po to aby polibuda nie upadła.Wszyscy sie wyśmiewają, że to kierunek dla głąbów, ktorzy są za głupi na przedmioty ścisłe wiec idą na łatwiznę-europistykę o niczym.
Nie mówię, że u Ciebie musi tak być, ostrzegam tylko

Nija, faktycznie-kokarda pierwsza klasa

Pamelija!

Bardzo brakuje mi Ines..Wpadła rzadko, ale czuć mi jej brak
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 11:26   #4131
fuksjaa

Cytat:
fuksjaa, już miałam zapytać czy Ty też chora, ale sobie przypomniałam o feriach.
A ja straciłam głos, mogę tylko szeptać.
nie, ja w sumie tylko kaszlę, kicham i od czasu do czasu mam gorączkę odpukać - przechodzi mi a wpadam na wizaż tak często bo właśnie mam ferie

jestem sama w domu, jak codziennie - brat pojechał na obóz, rodzice pracują i czuję się jak jedynaczka, dosłownie. teraz sprzątam w domu, bo niestety 'samo się nabałaganiło' a potem wpada do mnie P.

wczoraj dzwoniła do mnie taka dziewczyna. dostała mój numer od naszego wspólnego kumpla. poprosiła mnie o zrobienie tłumaczenia z francuskiego za kasę... tekst ma 5 stron A4, określiłabym go jako średnio trudny, tylko problem taki, że muszę go zrobić do piątku, więc czasu niewiele. powiedziała, że mam się zastanowić ile $ chcę, bo dla niej to nie gra roli. jak myślicie, ile mam jej zaproponować?
Stary 2008-01-16, 11:31   #4132
emememsik

Cytat:
wczoraj dzwoniła do mnie taka dziewczyna. dostała mój numer od naszego wspólnego kumpla. poprosiła mnie o zrobienie tłumaczenia z francuskiego za kasę... tekst ma 5 stron A4, określiłabym go jako średnio trudny, tylko problem taki, że muszę go zrobić do piątku, więc czasu niewiele. powiedziała, że mam się zastanowić ile $ chcę, bo dla niej to nie gra roli. jak myślicie, ile mam jej zaproponować?
Ja bym sobie pomnożyła ilość godzin, którą by mi to pewnie zajęło przez 10 zł.
Stary 2008-01-16, 11:34   #4133
fuksjaa

Cytat:
Ja bym sobie pomnożyła ilość godzin, którą by mi to pewnie zajęło przez 10 zł.
myślisz, że to będzie odpowiednia stawka?
bo ja sama nie wiem..

w sumie powiedziała, że pieniądze to nie problem.
Stary 2008-01-16, 11:52   #4134
emememsik

Myślę, że będzie ok.

Dodałam swoją kolorówkę.
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3913
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3914
Stary 2008-01-16, 12:06   #4135
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Em, boskie!
A jak ładnie poukładane i uporządkowane!
Strasznie mi sie podobają, takie babskie zabaweczki
EDIT: Paletka Inglota jest świetna! Te kolory kuszą mnie zawsze kiedy je widzę i może kiedyś je nabędę

Blaque, przypomniało mi się! Co z tą piątkowa studniówką? Skąd Ty tego kolesia wytrzasnełaś? ;> Opowiedz coś ,bo sie strasznie tajemnicza zrobiłaś ! : *
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 12:10   #4136
fuksjaa

Cytat:
świetny zbiorek
widzę kilka rzeczy, które miałam/mam
Stary 2008-01-16, 12:26   #4137
P-o-n-y
Zakorzenienie

Co do Europeistyki... U mnie na ta uczelnie mowia "wydział gier i zabaw" co chyba mowi samo za siebie :P
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 12:45   #4138
emememsik

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
Co do Europeistyki... U mnie na ta uczelnie mowia "wydział gier i zabaw" co chyba mowi samo za siebie :P
Na jaką uczelnię? Europeistyka to kierunek..
Stary 2008-01-16, 12:51   #4139
P-o-n-y
Zakorzenienie

no tak tak wiem, tak mi sie po prostu napisalo
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-16, 13:24   #4140
emememsik

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
no tak tak wiem, tak mi sie po prostu napisalo
Ale o jakiej uczelni piszesz?

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości