|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
U nas było to samo, Marysia padła jakimś cudem po 1,5 godzinie
Ale na szczęście to była jedyna pobudka w nocy ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1562 |
|
Konto usunięte
|
Haneczko dzieki za info.odnośnie tego ile Hania zjada. Ja myślałam ze 100ml wystarczy... a mijar Hana to żarlok wiec trzeba będzie zrobić wiejszy zapas.
Nuedlugo kolega zosi konczy 2 lata i chce isc z nią na kinderparty. Hana raczej zostanie z tatą Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1563 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie kp więc po prostu czekam aż,przejdzie,![]() Cytat:
podziwiam zaparcia i dobrej organizacji w,odciaganiu mleczka Cytat:
![]() Nawet tutaj Soffinka pisała że położna była,zdumnioma że,Ignas tak ładnie przybiera i pewnie mm a tu nie kp ![]() Aniu podziwiam że tak skrupulatnie notujesz ile Hania,zjadła ja nigdy tego nie robiłam![]() Buuu U mnie rano było marudzenie po butli i to takie spore, ale brzuszek lekko wzdety. Zjadła 100ml trochę ulala/zwymiotowala. Btw jak odróżnić ulanie od zwymiotowania? Finalnie po 30min marudzenia zasnela. Cytat:
duza koopa i taka radość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1564 |
|
Raczkowanie
|
No wesoła nocka była pobudki co godz lub mniej, czemuż to? Beniś ma katar! a bylam z nim dluzszy czas w klimatyzowanym pomieszczeniu.myslicie ze to od tego?nawet mi bylo nieprzyjemnie.dramat.dziś pójde do apteki po jakis nasivin czy cos... zdeptana jestem kompletnie. no i krzyczy jak mu sciagam frida...ale lepsze to niz gruszka :# pyt do osob co maja katarek:w nocy tez wlaczacie odkurzacz? jak ktos ma domek to zrozumiale ale tak w bloku?powiedza ze zwariowalam he he
ale za to dzien mialam wspanialy.co prawda tz udawal moje rece i noisil ale ja moglam zrobic obiad i zjesc cieply.bylam na zakupach tylko z Benim i nawet nie wrzeszczal w markecie.i w nagrode dalam nam za to spacer nad Wisłą. odetchnelam wreszcie psychicznie- na zielone na wode popatrzylam.ebooka poczytalam...wiele dobrych rzeczy sie wczoraj wydarzylo acz z pomoca czy to tzta czy moich rodzicow.no to nocka za to po-szłaaa! teraz sie cycamy. a dzis w planie samodzielne znoszenie wozka, trzymajcie kciuki za moj kręgowy-słup!
|
|
#1565 |
|
Raczkowanie
|
a to mój kochany pomagier:
IMG_20160714_115213.jpg tym razem pod kontrola i swiadomie!
|
|
#1566 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze nigdy dziecko nie narzygalo mi przez spodnie do majtek(na szczescie po biodrze poszlo)- zawsze musi byc ten pierwszy raz...
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja mam być spokojna i dziecko odetkany komfortowy nosek a sąsiedzi niech myślą co chcą Dużo masz schodów do pokonania z wózkiem? Ja swojego nie noszę tylko ściągam/wyciągam tak jak Weronika pisała. Hania czeka w mieszkaniu aż wyniose wozek i wrwcam po nią. Z,powrotem też dziecko wnoszę i biegiem po wózek. Czasem ktoś wchodzi/wychodzi z,klatki to mi pomoże ![]() Fajnie, że miałaś wczoraj dobry dzień i zrobiłaś coś dla siebie ![]() Siedzę na kanapie w salonie,Hania na mnie zasypia. Odkładam ja do łóżeczka, zjem śniadanie i ogarne się trochę. Tz wraca ze szkolenia (od piątku wieczorem go nie ma) coby mnie potargana i w,piżamie nie zastał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
u nas pobudka o 3:00 i 6:00 pospalam ![]() Mój na domowej wadze ok 4,5kg już waży ![]() No i u nas cyc na czkawkę nie działa ![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hi hello
A taki byl wczoraj udany wieczór... Marcelina po kapieli trochę pobuszowala a potem spala pięknie a rodzice mogli się odprężyć i poogladali film jak ludzie a dzis od 6 do teraz walka z bąkami i placz Mąz pojechal do apteki bo szwagierka polecila Esputicon. A moja sisotra pojazala jak ulozyc takie biedactwo zeby mu ulzyć. Teraz Królewna śpi Zalączam zdjęcie ułożenia na leniwca, przepraszam za balagan i mój autfit
|
|
#1571 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
U nas cyc tez nie dziala.
Zasnela dopiero o 6! , Musiałam ululac na rękach. Teraz się obudziła. Tz walczyl godzine z Nia i nie udało się. Wzielam Maje i dalam cycocha i udalo się oczywiście na chwile bo placz i raczki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1573 |
|
Konto usunięte
|
U nas standardowo problen z bakami od 5, ,poszla kupa ale do 7 się jeszcze prezyla. No i potem wlasnie jest problem z zasmieciem. Może nie tyle zasnieciem co.odlozeniem
Od kilka dni używam rano otulacza. Jak ma unieruchomione rączki to się tak szybko nie wybudza. Wczoraj spała rano 2,5h jak na nią to aż szok. Dziś ja uspalam i poszłam ustalić menu na chrzciny za tydzień. Fajnie bo knajpe widzę z okna Dziś w planach obiad u rodziców a potem jedziemy na kawe i.grilla do szwagra. Wyszedł ze szpitala i jedziemy go odwiedzić. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- PikPik ty to masz przygody z tymi dziećmi ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1574 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63107011]U nas standardowo problen z bakami od 5, ,poszla kupa ale do 7 się jeszcze prezyla. No i potem wlasnie jest problem z zasmieciem. Może nie tyle zasnieciem co.odlozeniem
Od kilka dni używam rano otulacza. Jak ma unieruchomione rączki to się tak szybko nie wybudza. Wczoraj spała rano 2,5h jak na nią to aż szok. Dziś ja uspalam i poszłam ustalić menu na chrzciny za tydzień. Fajnie bo knajpe widzę z okna Dziś w planach obiad u rodziców a potem jedziemy na kawe i.grilla do szwagra. Wyszedł ze szpitala i jedziemy go odwiedzić. [/QUOTE] Ja zauważylam ze cos baczki i kupa w mniejszych ilościach. Jak na razie bez płaczu...chociaż kto wie czy wczoraj cos Mai nie dolegalo. Nie prezyla sie ale za żadne skarby zasnąć nie chciala. Udanego grillowania życzę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Dzisiaj się wybiorę na spacer. Jest chłodno ale powinno to dobrze wpłynąc na Nia. Ostatnio ładnie sypiala i czułam się w miarę wypoczeta. Dzisiaj jestem juz zmęczona. Glowa mnie boli jak cholera. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1575 | |||
|
Ania
|
Współczuję
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63103501]Haneczko dzieki za info.odnośnie tego ile Hania zjada. Ja myślałam ze 100ml wystarczy... a mijar Hana to żarlok wiec trzeba będzie zrobić wiejszy zapas. Nuedlugo kolega zosi konczy 2 lata i chce isc z nią na kinderparty. Hana raczej zostanie z tatą Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] nie ma za co, faktycznie lepiej wiecej niz mniej miec przygotowane Cytat:
kazde jedzenie, ilosc i godzine, o ktorej skonczyla jesc Az sama sie sobie dziwię Nie wiem jak odróżnić... Moze jakos ze ulanie to świeżym dopiero zjedzonym mlekiem. A zmymiotowanie niekoniecznie? Moze wtedy takim tez starym mlekiem wymiotuje ? Nie wiem.. Tak strzelam. Mamusie doświadczone jak to jest? Da sie to odroznic? Czy tylko po ilosci? Wiecej niz iles tam razy to wymioty? Cytat:
No oby nic Ci nie bylo ![]() Jeśli bylaby taka potrzeba, to bym wlaczyla niw myśląc o ludziach - przecież wlaczasz na chwile Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-07-17 o 11:32 |
|||
|
|
|
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63107011]U nas standardowo problen z bakami od 5, ,poszla kupa ale do 7 się jeszcze prezyla. No i potem wlasnie jest problem z zasmieciem. Może nie tyle zasnieciem co.odlozeniem
Od kilka dni używam rano otulacza. Jak ma unieruchomione rączki to się tak szybko nie wybudza. Wczoraj spała rano 2,5h jak na nią to aż szok. Dziś ja uspalam i poszłam ustalić menu na chrzciny za tydzień. Fajnie bo knajpe widzę z okna Dziś w planach obiad u rodziców a potem jedziemy na kawe i.grilla do szwagra. Wyszedł ze szpitala i jedziemy go odwiedzić. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- PikPik ty to masz przygody z tymi dziećmi ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Story of my life! 😂 Na rękach jest cud miód, sen twardy, a po odłożeniu - "hihihi żartowałam, ja wcale nie śpię!" ![]() Zastanawiam się nad otulaczem właśnie, bo bywają momenty, kiedy Młoda tak macha rękami we śnie, że się przez to budzi... A miało to niby do miesiąca minąć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też Hania macha rączkami i się wybudza, ale otulona scislo wydziera się jak nie wiem co
![]() Jedziemy pospacerować z Hania i psem nad stawem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
A my właśnie wracamy do domku, po prawie dwutygodniowej nieobecności
Kwiaty na balkonie to pewnie umarły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1580 |
|
Konto usunięte
|
Usmialismy z mężem jak mu przeczytałam niektóre wpisy o koopach baczkach i rzygach ;-) Jak to inne tematy nagle schodzą na dalszy plan ggdy ma się małe dziecko...
Dziewczyny, wymioty to pod ciśnieniem lecą, ulewanie to wypłynięcie z buzi i mniejsza ilość. Fiazo udanej imprezy! My zaraz jedziemy gdzieś na obiad, nikomu się nie chce gotować :-P Pozdrowienia! |
|
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie znowu usypianie od 1.5 godz
![]() Deszcz wiec nici ze spaceru Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-17 o 13:36 |
|
|
|
|
#1582 |
|
Konto usunięte
|
Ja czytałam ze nie ma znaczenia czy "twarożek" czy czyste mleko. Chodzi o ilość, o to czy byl odruch wymiotny i czy leci pod ciśnieniem. Może się normalnie dziecku ulac gładkim mlekiem niedługo po karmieniu. Twarożek to po prostu mleko juz częściowo przetrawione.
|
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
hahaha Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Usnela...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1585 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To widzę nasze szkraby podobne charakterki mają ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- O tak, dziecko wymiotuje pod ciśnieniem, jak mi tak Zosia kirdtse zrobiła to aż się wystraszyłam, jak z fontanny. |
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy dzisiaj jest jakis ciężki dzień czy co ale moje dziecko w ogóle nie chce spać. Raptem chwile spala i znowu się obudziła.
Jak tak będzie to ja nic nie zrobie i nic nie zjem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Jest kupa! Po 3 dniach :P
CZy jeśli wasze maleństwa nie załatwiają się z parę dni to jak zrobią to też nie wiecie jak się zabrać za czyszczenie tego i wszystko macie uwalone?:P
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
Maly czuwa od 2 h a od 30 min probuje go uspic.niby oczy zamyka ale spania nie ma.usypianie przerwala tez koopa...
Wozek ogarnelam.plecki bola ale atak mnie nie chwycil zobaczymy co noc powie bo to pozniej sie potrafi ujawnic. Zrobilam tez i zjadlam obiad.cieply bo maly po spacerze spal w domu tak jak go wnioslam.teraz juz kicha...
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jest tak samo, wierzga i sie wybudza a otulona sie drze
![]() I tez na rączkach sie spi cudownie ale po odlozeniu oczy jak 5 zl a nie mowiac o odlozeniu do lpzeczka to wgl jakiś matrix :-D Jutro będziwmy miec ten lezaczek Tiny Love to moze w tym pospi.. ![]() 4 dni walki o mleko i noc z tego, wczoraj 3 herbatki na laktacje, femaltiker, karmi, co godzine pobudzanie laktatorem i ledwo kap kap kap.. muszę kupic dzisiaj kapuste bo piersi mnie bolą a są miekkie ![]() Ostatnie 3 dnie to jakas katastrofa, wieczorem tak kolo 19 zaczynaja sie ataki jak kolki, jak zasnie kolo 1 to od 5 prężenie się, stękanie i drzemki po 10 minut i placz Teraz od 2 dni je tylko tego Hippa wiec moze będą jakies efekty za kilka dni . . juz nie mam sily serio ciagle chodzi suszarka bo tylko przy tym troche sie uspokaja a w nocy nawet jesc nie chciala przez ten brzuszek . . głowa mi pęka z niewyspania, meksyk
|
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dawmo nie zrobiła koopy do pampersa tak żeby w niej leżeć. U Nas koopa co 2a czasem 3dni :/ dobrze, że baczki ładnie idą chociaż niektóre są bollesne.Wracamy ze spaceru nad stawm dobre 8km zrobione na obiad kupujemy tortille, nie chcę Nam się gotować![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:19.

Ale na szczęście to była jedyna pobudka w nocy 
ostatni była w czwartek rano

ja nigdy tego nie robiłam

a dzis od 6 do teraz walka z bąkami i placz

hahaha

a nie mowiac o odlozeniu do lpzeczka to wgl jakiś matrix :-D Jutro będziwmy miec ten lezaczek Tiny Love to moze w tym pospi..