Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-17, 18:52   #4861
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
no to niezła różnica... rodziła sn?
Miała od 9.30 cewnik, wypadl jej sam ok 6 następnego dnia. Po 10 poszła rodzić z rozwarciem 3 albo 4 cm. I o 17 zrobili cc.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 18:54   #4862
virginia
Zakorzenienie

navioe nie dają mi żadnych lęków bo w sumie na co?
ja skurcze nauczyłam się rozpoznawać jak mi powiedzieli że je mam (z ktg). u mnie to idzie takimi jakby falami, trudno to opisać...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 19:03   #4863
joasia4786
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Dziewczynie z pokoju szacowali wagę na 3700 a syn ma 4670.
U mnie był identyczny niemalże przypadek tyle że syn miał 4650g

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
joasia4786 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 19:08   #4864
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez navioe Pokaż wiadomość
Nooo ja jestem w wielkim szoku, bo w poprzednim szpitalu to była lipa mega.

: to jabłko pieczone albo gotowane, dodawane do śniadań i kolacji

Dziewczyna z sali ma diete cukrzycowo- watrobowa i niestety aż tylu warzyw nie ma obiady moim zdaniem najgorsze, bez soli sie nie da niestety...

Wracam do żywych, odłaczyli mnie wreszcie od pompy i zaczynam wracać do żywych.. Muszę czekać 24h i będą mnie badać, zobaczymy co stwierdza. Przynajmniej mogę się do ubikacji wybrać sama..

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Ty nie masz żadnych tabletek, nic?

A jak Wy zauwazacie te skurcze? Ja myślałam, że skurczybyki mam a tu polozna mi mówi, że to nie skurcze : a do 85 mi dobijaja czasem

Kciuki za dobre wyniki badań.

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
ale śliczny!

:

Dzięki!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
mam nadzieję,że wyjdzie książkowo

mi położna mówiła,że zazwyczaj usg zaniża wagę..

co tam mąż upichcił?

super..nie spodziewałabym się tego po państwowym szpitalu..
:
a kiedy Ty sie wybierasz do szpitala?

super:

Rosołek i schabowego oraz deserek lodowy.

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Jutro idę jeszcze na wizytę do poradni patologii ciazy i jak sie nic nie zmieni to gdzieś w okolicach środy bede próbowała wykorzystać skierowanie.

Muszę jeszcze w domu odebrać paczki z materacem i z łóżeczkiem.

Przez cały czas mam stresa ze mnie nie przyjmą

Jakoś nie mogę sie doliczyć który dziś sie zaczyna TC. Zostało 5tyg do terminu czyli wychodzi ze dziś 35 sie zaczyna z drugiej strony wychodzi ze dziś 36 mój mózg przestaje normalnie działać najprostszych obliczeń nie potrafię wykonać

Wysłane za pomocą magii

Powodzenia jutro na wizycie!

No i oby Cię bez problemu przyjęli.

Cytat:
dzisiaj mamy 35t0d czyli zaczynamy 36
gdyby nie chcieli Cię przyjąć poproś o pisemną odmowę:

Brawa za 36.

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Jeśli będziesz go miała, zostanie włączony do dokumentacji medycznej, bo jest oficjalnym dokumentem. W moim jako wstęp jest coś takiego:

Do Personelu Medycznego,

Wiem, że ten dokument powinien stać się częścią dokumentacji medycznej, w myśl

obowiązującego od 8 kwietnia 2011 r. standardu opieki okołoporodowej (Rozporządzenie Ministra Zdrowia, określające procedury postępowania w opiece nad kobietą i dzieckiem podczas ciąży fizjologicznej, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem, Dziennik Ustaw Nr 187 z dn. 7.10.2010 poz.1259).

Zawarłam w nim swoje oczekiwania związane z opieką okołoporodową. Mam nadzieje, że uda się mi przy pomocy personelu medycznego przeżyć poród zgodnie z moimi oczekiwaniami.

Równocześnie zaznaczam, że mam świadomość, o możliwościach wystąpienia sytuacji uniemożliwiających zrealizowanie poniższych planów, ale proszę, abyście nawet po ich zweryfikowaniu pozwolili mi na uzyskanie możliwie jak najlepszych doświadczeń, pomagając nam zgodnie z zasadami bezpieczeństwa.

To jest tylko plan, bo wiadomo, że pewnych rzeczy nie przewidzisz. Ale masz prawo wymagać, żeby personel go respektował (w miarę możliwości/rozwoju sytuacji), a skoro już w PL mamy cos takiego jak standardy opieki okołoporodowej, to warto z nich korzystać moim zdaniem

Tez mysle nad zainstalowaniem tgo, żeby zobaczyc o co tyle szumu wszędzie W geocache graliśmy, fajna zabawa::

Brawa za 38 tydzień :, ale przeżyć u gin nie zazdroszczę: Odpoczywaj teraz ile się da::

Wygląda naprawdę nieźle:

No to trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań:

Co do skurczy, to ja też nie jestem pewna, czy to na pewno to: Kilka razy zdarzył mi się taki ból jak na okres, tylko intensywniejszy, trwał kilkanaście - kilkadziesiąt sekund i puszczal. Ale czy to nie cos innego, to sobie ręki nie dam uciąć

Mama odwieziona na autobus, wszystkie wyprane ciuszki poprasowane i poukładane. Jutro jade na pobranie gbs, a potem na chwilke do pracy no i po południu do chirurga - dermatolog zaleca wycięcie trzech zmian skórnych jak najszybciej, ale chirurg musi dać zgodę ze względu na ciążę. Mam nadzieje, że to nie będzie problem, bo dwa sa na plecach, jedno na udzie, ma to byc robione w nieczuleniu miejscowym i chciałabym to załatwić przed porodem. Niestety mam na ciele mnóstwo mniejszych i większych pieprzyków, co mnie straszliwie irytuje, a w okresie ciąży takie rzeczy lubią się albo rozrastać albo zmieniać albo wyzłosliwiać :

Powodzenia u chirurga.

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
mam dziś taka zgagę, że mi się odechciewa wszystkiego. W ogóle się jakoś kiepsko czuje- niby nic mi nie jest, a czuje się paskudnie. Spróbuje troszkę chociaż nadrobić

Współczuję zgagi i gorszego samopoczucia. :/
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 19:43   #4865
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Miała od 9.30 cewnik, wypadl jej sam ok 6 następnego dnia. Po 10 poszła rodzić z rozwarciem 3 albo 4 cm. I o 17 zrobili cc.
I to jest opcja, której najbardziej się boję bo raz już przeszłam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 19:57   #4866
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

to się postarał..super..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 20:27   #4867
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:

mój też dzisiaj gotował mielone po grecku z sałatką i sosem ze świeżą miętą. Pycha było

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
navioe nie dają mi żadnych lęków bo w sumie na co?
ja skurcze nauczyłam się rozpoznawać jak mi powiedzieli że je mam (z ktg). u mnie to idzie takimi jakby falami, trudno to opisać...
ja nie potrafię odróżnić skurczu od bólu brzucha

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-07-17 o 20:24
pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 20:32   #4868
florencee
Zadomowienie

Fajnie, z miętą na pewno pycha.

Ja się zastanawiam co jutro zrobić z mięsem z rosołu, normalnie bym wykonała sos chrzanowy do niego, ale jakoś mi nie pasuje w wersji bez zasmażki, a ostatnio za bardzo zaszalałam z produktami złymi dla słodkiej mamy. :P
Stary 2016-07-17, 20:36   #4869
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
witam
My już w domu

Dziękujemy za wszystkie kciuki, gratulacje

Koło 4:40 starszy syn mnie obudził. Poszłam do niego do pokoju i położyłam się koło niego na łóżku i w tym momencie odeszły mi wody...
W momencie tysiąc myśli na minutę, jak tu zorganizować wszystko itp - miałam mnóstwo planów od czwartku do niedzieli.... Zaczeliśmy się pakować itp. Potem śniadanko reorganizacja planów naszych, dziadków. Koło 6 poczułam pierwsze skurcze, które najczęściej były co 2 minuty. Mi się za bardzo nie śpieszyło do szpitala ale mój mąż bardzo nalegał, żeby jak najszybciej wyruszyć do szpitala. Po 7 byliśmy na IP, gdzieś koło 7:30 przyjeli mnie do szpitala. Pani mnie zbadała i stwierdziła 3 cm rozwarcia. U mnie bóle zaczęły się bardzo mocne. Bolały krzyża i biodra...Potem od razu USG, które trwało bardzo długo, nie wiem czy to normalne Następnie podpieli mnie pod KTG i niestety tak leżałam do końca. Między czasie badanie - 7 cm. Nie wiem czy prawidłowo oddychałam bo jakoś ta pozycja leżąca strasznie mnie spinała . Minęła chwila i ku wielkiemu zaskoczeniu położnej bo ona nie gotowa, przyszły skurcze parte. Udało mi się wywalczyć pozycję na klęczkach. Główka rodziła się ładnie sama, potem na resztę ciałka trochę poparłam i Jakub był na świecie Urodził się o 8:20.

Niestety od razu mi go zabrali... dosłał 9 pkt odjęli za oddech, który coś im się nie podobał i niestety dopiero po 3 h nam go przynieśli... czego za bardzo do dziś nie rozumiem, bo niby po chwili z oddechem było już dobrze. Bardzo żałuję, że nie było kangurowania . Po urodzeniu łożyska okazało się, że coś zostało i musieli mnie łyżeczkować u mnie w szpitalu robią to bez znieczulenia. Ogólnie chyba źle trafiłam. Położna 62 lata, nie była zadowolona z mojej prośby rodzenia w innej pozycji niż leżąca na łóżku. Na prośbę o nie nacinanie straszyła pęknięciem 3 stopnia... normalnie średniowiecze... obstawiam, że jakby miała więcej czasu to by mnie nacieła.
Jednak jak będzie dane mi być kolejny raz matką nie zawacham się umówić się wcześniej z położną bo ewidentnie źle trafiłam.

Za to jak ostatnio narzekałam na opiekę po porodzie tak teraz było ekstra.

Moje piersi właśnie przechodzą nawał pokarmu zaraz chyba pękną.
Super że piszesz. Całuski dla Was Jednak syn ma wrodzony talent ginekologiczny skoro przewidział Twój poród Szkoda ze ominęło Was kangurowanie, nie chciałabym rodzic u 60cio letniej położnej, bo one mają zazwyczaj poglądy z innej epoki ale w sunie nigdy nie wiadomo na kogo się trafi? Najważniejsze że wszystko już dobrze

Cytat:
W 6 dniu w szpitalu zaliczyłam po raz pierwszy powtórkowe ktg. Bobo do tej pory modelowe, a dziś szaleństwo. Na szczęście lekarzowi ponowny zapis się spodobał. Pobrali mi dzis krew i mocz na badania. Gdyby bylo cos nie tak to bym sie juz dowiedziała. Do jutra holter i mam nadzieję, ze do domu. Tylko będzie inny lekarz dyżurujący i ciekawe co z tego wyjdzie.

Brakuje mi 5 dni do donoszonej ciąży. 5 dni wprawdzie w 37 tyg dzieci dostają jeszcze zastrzyk ze sterydami, ale jakoś tak optymistycznie na to patrzę.
tylko 5 dni? Szybko zleci

Cytat:
Napisane przez emenyx Pokaż wiadomość
dzien dobry

37 tydzien jeszcze 3 tygodnie....

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Kupiłam agrest i czerwoną porzeczkę - nie do zjedzenia Sam kwas
Co mogę z tym zrobić?
a dużo tego masz? Może kompot tak jak dziewczyny pisały, albo Pavlova- beza, bita śmietana + owoce

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Witam się w niedziele i oficjalnie w 38 tyg...

2 dni miałam intensywne i dziś nawet nie wstaje z kanapy. Tak na wszelki wypadek...
W piątek na wizycie gin najpierw pobrała gbs, zbadała mnie, spojrzała wymownie i mówi: nooooo szyjka 1,5 cm szykujecie się pani Aniu... jakbym głębiej włożyła palec to dotknełabym główki.
Zrobiła usg, zwróciła uwagę na wysypkę ale ani słowa o telefonie. Twierdzi, że to nic z ciążą i mam się nie martwić tylko smarować tym specyfikiem. Dziś widze ze poszło dalej na uda...
Potem podpieła mnie do ktg i tu wyszły jaja, przez cały pomiar mała miała wysokie tetno ponad norme, bardzo się ruszała. Uważam, że sama do tego doprowadziłam pijąc kawę przed wizytą (od razu mówie, że kawe pije bardzo słabą, bardzo małą i zdarza mi się może raz w tygodniu). Gin się chyba przestraszyła nie wiem bo od razu dzwonila na IP i jak przyszła to wypisała mi skierowanie i kazała jechac natychmiast do sprawdzenia. W międzyczasie ja nawet usiaść nie mogłam tak nisko czułam kłucie i bardzo często. Dlatego napisałam, że to "chyba" skurcze bo nie wiem tak naprawde jak one bolą... Gin pomacała mnie po brzuchu i powiedziała, że bardzo prawdopodobnie zaczęłam rodzić...

W aucie takie skurcze mialam jeszcze 2 i.... przeszło...
Na IP okazało się że ktg ok, że jest już zupełnie inny zapis, a w pewnym momencie znowu tetno było zbyt słabe/stabilne i położna ruszała brzchem czy mała aby na pewno śpi. No i bądz tu mądry...
Lekarz nie widział powodów aby mnie zatrzymać w szpitalu, znowu bylam badana i znowu usg. Gin na IP powiedział, że faktycznie szyjka skrócona ale że to juz na tym etapie normalne. No i mojej gin waga małej wyszła 3050 - na IP 3200...

Nie wiem myśle, że bardzo się zdenerwowalam tym tetnem bo widzialam ze az mi sie rece trzesly i stad te skurcze (jezuuuu jak to bolało!!!!!! to tak boli????).

W każdym razie dostaliśmy takiego kopa tym zdarzeniem, że całą sobote konczyliśmy wyprawke - tak tak zamiast lezec do góry brzuchem to wybieralam materac, reczniki i dywan dla małej w ikei. Przyjechała tez moja mama (to my mielismy jechac do niej) przywiozła pyszne ciasto i nie spuszczała mnie z oka.

A teraz chce mi sie soku pomaranczowego i nie wiem jak zagadac męża żeby mi kupil
za 38tc. W sumie już jesteś donoszona, to nic dziwnego że organizm zrobił ci próbę generalną
A co do TŻa to po prostu powiedz "Dziecku chce się soku pomarańczowego"

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Żyje. :P podpisalismy umowę. Po oglądaliśmy chatę dokładniej i mamy plan działania idealny ten dom nie jest ale na początek da radę. Dobrze że już jest załatwione przynajmniej to. Teraz mogę poczekać jak maluszek się pojawi, narazie mu bardzo wygodnie i ani myśli wychodzić

Cytat:
Dziewczynie z pokoju szacowali wagę na 3700 a syn ma 4670.

Cytat:

kolacja wege na Polnej
Nieźle

Cytat:
dzisiaj mamy 35t0d czyli zaczynamy 36
gdyby nie chcieli Cię przyjąć poproś o pisemną odmowę

Florencee super wózek

Ja dziś zakończyłam pranie, wyszło 5 pralek (albo 6 już nie pamiętam), i wyprasowałam już chyba 3/4 z tego. Umęczyło mnie to dość mocno.
Skurcze momentami robią się już bolesne, tak samo jak ruchy małej. Coraz częściej budzę się ze skurczem W ciągu dnia jest nawet ok ale pod wieczór się zaczyna znowu, pewnie organizm jest już zmęczony. Do tego mam takie dziwne bóle brzucha/jelit/krzyża? jakbym miała mieć rozwolnienie Mam nadzieję że to nie oczyszczanie przed porodem bo jeszcze 2 tygodnie mi zostały do donoszonej ciąży.
Muszę przepakować torbę do szpitala bo jednak nie zmieszczę się w tej do której chciałam się spakować
A jutro postoję przy słoikach bo dostałam siatkę ogórków od sąsiadki
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 20:47   #4870
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
:

Florencee super wózek

Ja dziś zakończyłam pranie, wyszło 5 pralek (albo 6 już nie pamiętam), i wyprasowałam już chyba 3/4 z tego. Umęczyło mnie to dość mocno.

Skurcze momentami robią się już bolesne, tak samo jak ruchy małej. Coraz częściej budzę się ze skurczem W ciągu dnia jest nawet ok ale pod wieczór się zaczyna znowu, pewnie organizm jest już zmęczony. Do tego mam takie dziwne bóle brzucha/jelit/krzyża? jakbym miała mieć rozwolnienie Mam nadzieję że to nie oczyszczanie przed porodem bo jeszcze 2 tygodnie mi zostały do donoszonej ciąży.

Muszę przepakować torbę do szpitala bo jednak nie zmieszczę się w tej do której chciałam się spakować

Dzięki.

Brawa za załatwienie prania!

Ja dzisiaj też mam takie bóle w krzyżu jakby nadchodziło rozwolnienie, połączone są z bólami pseudomiesiączkowymi lub twardnieniami... Mam nadzieję, że to właśnie nie jakieś oczyszczanie. Oby to przeszło nam.
Stary 2016-07-17, 20:52   #4871
Orange_tree1
Zadomowienie

Natalia dzięki za opis.
Ja dziś szczęśliwie z mężem znalazłam mebel pasujący w naszą lukę w sypialni i tym samym ruszyłam z praniem ubranek dla Janka. Mamy w końcu miejsce na jego ciuszki jupi Na zakupach w agacie złapały mnie takie skurcze - chyba to skurcze, że mąż się bał ze mnie na porodówke prosto powiezie. Od razu po powrocie mąż z bratem skręcili nowa mini szafę a ja ogldnelam film Jutro rano zamawiam łóżeczko i materac. No i może uda się skończyć zamówienie w Gemini - byłoby idealnie Zostanie jeszcze zakupienie bazy do fotelika no i zamówić ze otulacze i jakoś rożek. Stres przed porodem zamiast się zmniejszać staje się coraz bardziej upierdliwy hmm za dużo chyba o tym myślę

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-17, 20:53   #4872
agnszp
Rozeznanie

My jutro jedziemy odebrać wózek od koleżanki wreszcie zoabCzymy jaki bo głupio mi było dopytywać skoro daje nam za darmo.....i pewnie kupimy fotelik maxi cosi cabriofix do niego, bo watpie zeby ona nam dała fotelik z atestami, raczej ma taki z zestawu 3w1
I to bedzie koniec naszej wyprawki <3 tżet musi teraz tylko poprasować rzeczy do szpitala (bo reszty nie prasujemy) i Zlozyc łóżeczko dostawne mamy zdecydowanie za duzo wszystkiego i na pewno masę całkowicie zbędnych rzeczy, ale trudno, nie przyda sie przy Maksiu to przyda przy następnym albo sie komuś odda
Jestem juz od dawna gotowa na przytulanie mojego synka i nie moge sie tego doczekać <3
Dzis zaczęłam jesc daktyle i pic olej z wiesiołka, ciekawe czy to wpłynie rzeczywiście na cokolwiek
Byliśmy dzis w komandorze, zeby nam wycenili szafy w mieszkaniu, ceny Zdecydowmaie niższe niż sie spodziewaliśmy, pozytywnie jestem zaskoczona oby jakość nie była zła.
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 21:00   #4873
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Natalia dzięki za opis.
Ja dziś szczęśliwie z mężem znalazłam mebel pasujący w naszą lukę w sypialni i tym samym ruszyłam z praniem ubranek dla Janka. Mamy w końcu miejsce na jego ciuszki jupi Na zakupach w agacie złapały mnie takie skurcze - chyba to skurcze, że mąż się bał ze mnie na porodówke prosto powiezie. Od razu po powrocie mąż z bratem skręcili nowa mini szafę a ja ogldnelam film Jutro rano zamawiam łóżeczko i materac. No i może uda się skończyć zamówienie w Gemini - byłoby idealnie Zostanie jeszcze zakupienie bazy do fotelika no i zamówić ze otulacze i jakoś rożek. Stres przed porodem zamiast się zmniejszać staje się coraz bardziej upierdliwy hmm za dużo chyba o tym myślę

Fajnie, że już prawie wszystko załatwione i macie mebel na ubranka - znam radość z trafienia wymiarowego w lukę w pokoju.

Ojej, te skurcze musiały stracha napędzić, odpoczywaj teraz koniecznie!

Cytat:
Napisane przez agnszp Pokaż wiadomość
My jutro jedziemy odebrać wózek od koleżanki wreszcie zoabCzymy jaki bo głupio mi było dopytywać skoro daje nam za darmo.....i pewnie kupimy fotelik maxi cosi cabriofix do niego, bo watpie zeby ona nam dała fotelik z atestami, raczej ma taki z zestawu 3w1
I to bedzie koniec naszej wyprawki <3 tżet musi teraz tylko poprasować rzeczy do szpitala (bo reszty nie prasujemy) i Zlozyc łóżeczko dostawne mamy zdecydowanie za duzo wszystkiego i na pewno masę całkowicie zbędnych rzeczy, ale trudno, nie przyda sie przy Maksiu to przyda przy następnym albo sie komuś odda
Jestem juz od dawna gotowa na przytulanie mojego synka i nie moge sie tego doczekać <3
Dzis zaczęłam jesc daktyle i pic olej z wiesiołka, ciekawe czy to wpłynie rzeczywiście na cokolwiek
Byliśmy dzis w komandorze, zeby nam wycenili szafy w mieszkaniu, ceny Zdecydowmaie niższe niż sie spodziewaliśmy, pozytywnie jestem zaskoczona oby jakość nie była zła.

To ciekawe jaki będzie wózek, fajnie go dostać od kogoś. I super, że już będzie zamknięta wyprawka.
Fajnie, że dali dobrą ofertę w Komandorze, mi oni wysłali ostatnio propozycję cenową, która mnie rozwaliła. :P
Stary 2016-07-17, 21:20   #4874
Krefetka
Zadomowienie

Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
myślę,że nikt nie zdobęcie się na "odwagę",żeby wystawić taką adnotację na piśmie..
a czemu pytałaś o te tygodnie? to ma znaczenie,jeżeli chodzi o szpital?

powodzenia na wizycie..

dobrze,że jednak zgaga odpuściła .. oby nie wróciła, mimo ciasta

Nie chciałabym za długo leżeć w szpitalu i zaczęłam liczyć ze jak w 36 sie położę to 1,5-2 tyg jakoś wytrzymam tyle ze nie mogłam sie doliczyć który teraz tydzień
NO nic zobaczymy czy jutro sie cos uda ustalić z lekarka jak nie to będziemy kombinować

Wysłane za pomocą magii

Edytowane przez Krefetka
Czas edycji: 2016-07-17 o 21:27
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 21:37   #4875
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie, z miętą na pewno pycha.

Ja się zastanawiam co jutro zrobić z mięsem z rosołu, normalnie bym wykonała sos chrzanowy do niego, ale jakoś mi nie pasuje w wersji bez zasmażki, a ostatnio za bardzo zaszalałam z produktami złymi dla słodkiej mamy. :P
Ja zrobiłam TŻ pastę z kurczaka do kanapek.
Stary 2016-07-17, 22:22   #4876
agnszp
Rozeznanie

Cytat:
Fajnie, że już prawie wszystko załatwione i macie mebel na ubranka - znam radość z trafienia wymiarowego w lukę w pokoju.

Ojej, te skurcze musiały stracha napędzić, odpoczywaj teraz koniecznie!

To ciekawe jaki będzie wózek, fajnie go dostać od kogoś. I super, że już będzie zamknięta wyprawka.
Fajnie, że dali dobrą ofertę w Komandorze, mi oni wysłali ostatnio propozycję cenową, która mnie rozwaliła. :P

Aż tak duzo chcieli za szafy? Czy inne meble na wymiar?
agnszp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-17, 22:24   #4877
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Super ze dostaniecie wózek
Też bym chciała juz przytulić córeczkę
u mnie wózek tez będzie ostatni w wyprawce

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 00:09   #4878
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Gratulacje 34!!

Podziwiam Tz, cudowne jest takie wsparcie

Polecam ciasto plesniak, lub inna nazwa skubaniec. Najlepsze sa kwaskowe owoce do niego

Moj Tz tez gra w pokemony ile wczoraj nazbieralyscie?
Ja wlasnie zrobilam plesniaka z jagodami. Pyszka! Tylko za malo piany i jagody mi ja wciagnely Ale i tak w smaku rewelka. Uwielbiam to ciasto, bo jest smiesznie proste, a smakuje znakomicie!

Moj tz tez dzis zasluguje na oklaski, bo wysprzatal prawie cale mieszkanie. Wstawil pranie, pieknie odkurzyl i zmyl podlogi oraz blaty. Ja skromnie-upieklam to ciasto i umylam wanne
Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,
mam dziś taka zgagę, że mi się odechciewa wszystkiego. W ogóle się jakoś kiepsko czuje- niby nic mi nie jest, a czuje się paskudnie. Spróbuje troszkę chociaż nadrobić
Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu. To co dziś przeżyłam to była chyba najgorsza i najdłuższa zgaga
Jak tak czytam o wszystkich dolegliwosciach to zaczynam watpic. A to zgagi, a to skurcze...Mnie znow muli i ciagle mam wrazenie, ze musze na dwojke-czuje takie napieranie tam w dole. Kolezanka mnie dzis pocieszyla, ze w tej ciazy lepiej juz nie bedzie i trzeba jakos dotrwac do konca :/

Origa, myslisz, ze ten plan ktos czyta? Mnie w obydwu szpitalach powiedziano, ze ustala sie wszystko ustnie z polozna na poczatku...

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
Hej!

Ojej to mieliście pecha z tymi owadziskami!

Super, że karmienie idzie dobrze.

I szkoda, że tak wyszło z brakiem kangurowania. :/ I że z tym szczepieniem cisnęli, niefajnie!

Najwyżej rzeczywiście dokupicie 56. Ja się najpierw naczytałam na jakimś blogu, żeby najlepiej od razu 62 brać, bo rękawek się podwinie, a dziecię w moment urośnie. I miałam zamiar kupić mało 56, ale znalazłam super ofertę na allegro - jednak mam tego dużo. Ale może się przydać, bo mały podobno jest bardzo mały.

I mój ma jeden bladoróżowy śpiworek, który w necie wyglądał na kremowy.
Moja kolezanka urodzila mala coreczke (2900) i 62 zalozyla dopiero w 3 miesiacu zycia. Na dzien dobry nawet w 56 plywala Ja najchetniej juz teraz polecialabym po jakies komplety, ale wstrzymam sie. Najwyzej ze szpitala szybko zamowie

Cytat:
Napisane przez aneks17 Pokaż wiadomość
Natalia, gratuluje i szybkiej akcji porodowej, i syna cycoholika

No, jesli nasz syn urodzi sie za wcześnie, to też zabraknie nam ubranek na 56, mam tylko 3 komplety - body+pajac. Ale tez uważamy, że najwyżej sie dokupi... poza tym po przeprasowaniu ubranek zauważyłam, ze niektóre 62 są troszkę za małe...

Ja mam 3 body z krotkim rekawem, 2 z dlugim, ze 4 pajace i kilka spiochow z kaftanikami, do ktorych podchodze jak do jeza. Aczkolwiek czytalam dzis, ze kaftaniki sa spoko do szpitala, bo dziecko moze lezec w zestawie kaftanik+pielucha+kocyk i jak siki lub kupa poleca poza pieluche, to przynajmniej ciuch sie nie ubrudzi
Cytat:
A jak Mikołaj zareagował/reaguje na brata?

Przykre ze stało sie tak w szpitalu i ze nie wiesz dlaczego przetrzymywali synka tak długo.
Nie dasz rady cofnac czasu wiec juz nie rozpamiętuj bo tylko robi sie bardziej przykro. Miłego i spokojnego dnia.

Z Twojej wypowiedzi wnioskuje ze jeszcze nie przyznałaś sie mężowi ze te dzieło sztuki to Twoja działalność

Jeszcze zdążysz w róż ubrać córkę
Dla dziewczynek podobają ni sie opaski z kwiatkiem ale nie wiem czy są one w jakiś sposób praktyczne

Wysłane za pomocą magii

---------- Dopisano o 06:05 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ----------

Zamierzasz zostać w szpitalu juz do rozwiązania czy bedziesz starała sie o wyjście ?

Wysłane za pomocą magii
Wydalo sie w idiotyczny sposob. Myslalam, ze spi, a juz nie spal...Rozmawialam z mama i cichutko jej opowiedzialam, ze go wymalowalam, no i ofc slyszal to. Do bani!
Ale najlepsze, ze ponoc na imprezce rozmawiali z chlopakami o tym, co robia ojcowie, gdy zostaja sami z dziecmi. No i w necie wynalezli, ze tatusiowie maluja te biedne dzieci-kotki, wasy, brodki itp. Ktorys rzucil, ze jesli ktos tak sie schla, ze zasnie to tez go wymaluja. Stad tz myslal, ze stalo sie to w taksowce Szkoda, ze spalilam

Tez mi sie podobaja opaski i chce nabyc droga kupna opaske ze sklepu Babi.

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-07-18 o 00:10
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 04:58   #4879
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dzień dobry szpitalna pobudka po raz siódmy. Za to noc przespana. Nawet ktg u sasiadki Mi nie przeszkadzało.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-18, 05:08   #4880
navioe
Zakorzenienie

U mnie już po lekach i lecą z ktg
navioe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 05:33   #4881
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja czekam jeszcze chwilę żeby zjeść po euthyroxie i tez moga mnie podpiąć. Bobo jeszcze śpi.

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Jest ze mna w pokoju dziewczyna i rece opadają. 31tyg, wyglada na 42, brzuch ogromny i dziecko lata po nim hak z latawcem po polu. To tego trochę tluszczyku i maly detektor tetna tego nie łapie. Dzisiaj wyskoczyla z tesktem ze jeszcze sie nie urodzilo a juz stwarza problemy.
Stary 2016-07-18, 06:07   #4882
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam się w pn rano. Masakra co za pogoda. Leje okrutnie i w ogóle wednie na tym polu. Najchętniej bym się przykryla i spala dalej. A tu nie ma lekko i trzeba do pracy. Ehh byle te dwa tyg przetrwać i będę mogła w końcu pospać do woli. Byle Jasio wcześniej się nie pchal do wychodzenia bo nie ukrywam ze liczę chociaż na parę dni względnego lenistwa w tej ciazy . Miłego dnia mamuśki !!

12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 06:36   #4883
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

za ogarnięcie wyprawkowe..
współczuję bóli/straszaków itp..u mnie wieczorami też bywa gorzej..choc typowych skurczy jeszcze chyba nie mam (tfu tfu)..

Cytat:

Ja dzisiaj też mam takie bóle w krzyżu jakby nadchodziło rozwolnienie, połączone są z bólami pseudomiesiączkowymi lub twardnieniami... Mam nadzieję, że to właśnie nie jakieś oczyszczanie. Oby to przeszło nam.
ja myślę,że chyba dzieci też gdzieś tam uciskają na ukł.pokarmowy stąd takie wrażenia..u mnie od dłuższego czasu jelitowe "rewolucje"

Cytat:
Natalia dzięki za opis.

no na reszcie- się odezwałaś i ruszasz z przygotowaniami..

Cytat:
pochwal się wózkiem..
to się szykujesz do porodu z tym wiesiołkiem i daktylami..

Cytat:
Nie chciałabym za długo leżeć w szpitalu i zaczęłam liczyć ze jak w 36 sie położę to 1,5-2 tyg jakoś wytrzymam tyle ze nie mogłam sie doliczyć który teraz tydzień
NO nic zobaczymy czy jutro sie cos uda ustalić z lekarka jak nie to będziemy kombinować

Wysłane za pomocą magii
no tak myślałam,że chodzi Ci o to,żeby tam zbyt długo nie zabawić..
daj znać co pani dr Ci powie..

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość

Moj tz tez dzis zasluguje na oklaski, bo wysprzatal prawie cale mieszkanie. Wstawil pranie, pieknie odkurzyl i zmyl podlogi oraz blaty. Ja skromnie-upieklam to ciasto i umylam wanne

Kolezanka mnie dzis pocieszyla, ze w tej ciazy lepiej juz nie bedzie i trzeba jakos dotrwac do konca :/
czyżby to przejaw skruchy?

fajne pocieszenie.. a to napieranie jak na dwójkę to też może być schodzenie dziecka w kanał rodny..chyba

Cytat:
Dzień dobry szpitalna pobudka po raz siódmy. Za to noc przespana. Nawet ktg u sasiadki Mi nie przeszkadzało.
za nockę..

Cytat:
trzymam kciuki,żeby było ok..

Cytat:
Ja czekam jeszcze chwilę żeby zjeść po euthyroxie i tez moga mnie podpiąć. Bobo jeszcze śpi.

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:10 ----------

Jest ze mna w pokoju dziewczyna i rece opadają. 31tyg, wyglada na 42, brzuch ogromny i dziecko lata po nim hak z latawcem po polu. To tego trochę tluszczyku i maly detektor tetna tego nie łapie. Dzisiaj wyskoczyla z tesktem ze jeszcze sie nie urodzilo a juz stwarza problemy.
szkoda maluszka koleżanki..ale może takie ma "poczucie humoru"?

Cytat:
Witam się w pn rano. Masakra co za pogoda. Leje okrutnie i w ogóle wednie na tym polu. Najchętniej bym się przykryla i spala dalej. A tu nie ma lekko i trzeba do pracy. Ehh byle te dwa tyg przetrwać i będę mogła w końcu pospać do woli. Byle Jasio wcześniej się nie pchal do wychodzenia bo nie ukrywam ze liczę chociaż na parę dni względnego lenistwa w tej ciazy . Miłego dnia mamuśki !!

parę dni lenistwa to Ci się należy jak nic.. Jasio na pewno grzecznie poczeka aż będziecie gotowi..
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 06:50   #4884
florencee
Zadomowienie

Cześć.

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam TŻ pastę z kurczaka do kanapek.
Dobry pomysł, dzięki.

Cytat:
Aż tak duzo chcieli za szafy? Czy inne meble na wymiar?
Za szafę, 120x200x60 sobie wymyśliłam, bez jakichś cudów, z płyty MDF i 2700 zł... Kiedyś za dużo szerszą szafę na wymiar po sam sufit z różnymi sprytnymi półkami i bajerami, z forniru zapłaciłam 3100 zł. Pewnie dlatego, że w przypadku tej nowej to nie miała być zabudowa wnęki, tylko zwykła szafa z plecami i bokami.

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Ja wlasnie zrobilam plesniaka z jagodami. Pyszka! Tylko za malo piany i jagody mi ja wciagnely Ale i tak w smaku rewelka. Uwielbiam to ciasto, bo jest smiesznie proste, a smakuje znakomicie!

Jak tak czytam o wszystkich dolegliwosciach to zaczynam watpic. A to zgagi, a to skurcze...Mnie znow muli i ciagle mam wrazenie, ze musze na dwojke-czuje takie napieranie tam w dole. Kolezanka mnie dzis pocieszyla, ze w tej ciazy lepiej juz nie bedzie i trzeba jakos dotrwac do konca :/

Origa, myslisz, ze ten plan ktos czyta? Mnie w obydwu szpitalach powiedziano, ze ustala sie wszystko ustnie z polozna na poczatku...

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Moja kolezanka urodzila mala coreczke (2900) i 62 zalozyla dopiero w 3 miesiacu zycia. Na dzien dobry nawet w 56 plywala Ja najchetniej juz teraz polecialabym po jakies komplety, ale wstrzymam sie. Najwyzej ze szpitala szybko zamowie

Ja mam 3 body z krotkim rekawem, 2 z dlugim, ze 4 pajace i kilka spiochow z kaftanikami, do ktorych podchodze jak do jeza. Aczkolwiek czytalam dzis, ze kaftaniki sa spoko do szpitala, bo dziecko moze lezec w zestawie kaftanik+pielucha+kocyk i jak siki lub kupa poleca poza pieluche, to przynajmniej ciuch sie nie ubrudzi

Wydalo sie w idiotyczny sposob. Myslalam, ze spi, a juz nie spal...Rozmawialam z mama i cichutko jej opowiedzialam, ze go wymalowalam, no i ofc slyszal to. Do bani!
Ale najlepsze, ze ponoc na imprezce rozmawiali z chlopakami o tym, co robia ojcowie, gdy zostaja sami z dziecmi. No i w necie wynalezli, ze tatusiowie maluja te biedne dzieci-kotki, wasy, brodki itp. Ktorys rzucil, ze jesli ktos tak sie schla, ze zasnie to tez go wymaluja. Stad tz myslal, ze stalo sie to w taksowce Szkoda, ze spalilam

Tez mi sie podobaja opaski i chce nabyc droga kupna opaske ze sklepu Babi.

Brawa dla TŻ.

Plan porodu to myślę, że się najwyżej przyda do tej rozmowy na początku, żeby o czymś nie zapomnieć.

Hmm, no to byłoby jakieś wykorzystanie tych kilku kaftaników, które były w używanym zestawie i sądziłam, że są niepraktyczne.

Ja wczoraj jeszcze dostałam od rodziców jeden komplecik z body, spodenkami i czapeczką na 50/56 z Tchibo, więc moja kolekcja dodatkowo się rozrosła. :P

Cytat:
To super, że się dobrze wyspałaś.

Cytat:
Oby ładnie wyszło badanie.

Cytat:

To już niedługo, dwa tygodnie i w końcu baaardzo zasłużony odpoczynek.
Stary 2016-07-18, 07:35   #4885
joasia4786
Zakorzenienie

Cytat:
Super że piszesz. Całuski dla Was Jednak syn ma wrodzony talent ginekologiczny skoro przewidział Twój poród Szkoda ze ominęło Was kangurowanie, nie chciałabym rodzic u 60cio letniej położnej, bo one mają zazwyczaj poglądy z innej epoki ale w sunie nigdy nie wiadomo na kogo się trafi? Najważniejsze że wszystko już dobrze

tylko 5 dni? Szybko zleci

a dużo tego masz? Może kompot tak jak dziewczyny pisały, albo Pavlova- beza, bita śmietana + owoce

za 38tc. W sumie już jesteś donoszona, to nic dziwnego że organizm zrobił ci próbę generalną
A co do TŻa to po prostu powiedz "Dziecku chce się soku pomarańczowego"

Nieźle

Florencee super wózek

No ja się wczoraj przestraszyłam,bo mnie dopadło i to takie porządne, ale skurcze sie uspokoily na szczęście.

Stary 2016-07-18, 07:40   #4886
tija93
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj pojechaliśmy po znajomych do Kostrzyna na Woodstock. 2h do nas wracaliśmy Tosia dostała od nich body z wielkiej orkiestry świątecznej pomocy Znajomi po zobaczeniu Esika stwierdzili, że on musi być zmieszany z jakimś rasowym kotem. Podobno jest duży, ma dużo sierści. Śmiałam się, że będziemy Esika na wystawy dawać i kasę trzepać

Dzisiaj mam wizytę. Rano skoczyłam siuśki zanieść, by wyniki były akurat na wizytę. Oby białka nie było

Chyba mi się przepuklina pępkowa robi Gdy napinam brzuch jak leżę na wznak to pępek się brzydko unosi i uwypukla. Oby to nie było to.

Dzisiaj też do mnie mama przyjeżdża i powoli ruszamy z pakowaniem, więc może mnie być trochę mniej
Stary 2016-07-18, 07:46   #4887
joasia4786
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
U mnie pierwsza noc prawie przespana -tylko jedna wycieczka do WC

Skurcze dzisiaj dopuściły przynajmniej na ktg Usg zapisane na jutro, więc w końcu się okaże co z nami dalej..

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
za ogarnięcie wyprawkowe..
współczuję bóli/straszaków itp..u mnie wieczorami też bywa gorzej..choc typowych skurczy jeszcze chyba nie mam (tfu tfu)..

ja myślę,że chyba dzieci też gdzieś tam uciskają na ukł.pokarmowy stąd takie wrażenia..u mnie od dłuższego czasu jelitowe "rewolucje"

no na reszcie- się odezwałaś i ruszasz z przygotowaniami..

pochwal się wózkiem..
to się szykujesz do porodu z tym wiesiołkiem i daktylami..

no tak myślałam,że chodzi Ci o to,żeby tam zbyt długo nie zabawić..
daj znać co pani dr Ci powie..

czyżby to przejaw skruchy?

fajne pocieszenie.. a to napieranie jak na dwójkę to też może być schodzenie dziecka w kanał rodny..chyba

za nockę..

trzymam kciuki,żeby było ok..

szkoda maluszka koleżanki..ale może takie ma "poczucie humoru"?

parę dni lenistwa to Ci się należy jak nic.. Jasio na pewno grzecznie poczeka aż będziecie gotowi..
A ten olej z wiesiolka i daktyle jak działają? Nie słyszałam jeszcze o nich

Stary 2016-07-18, 07:49   #4888
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj pojechaliśmy po znajomych do Kostrzyna na Woodstock. 2h do nas wracaliśmy Tosia dostała od nich body z wielkiej orkiestry świątecznej pomocy Znajomi po zobaczeniu Esika stwierdzili, że on musi być zmieszany z jakimś rasowym kotem. Podobno jest duży, ma dużo sierści. Śmiałam się, że będziemy Esika na wystawy dawać i kasę trzepać

Dzisiaj mam wizytę. Rano skoczyłam siuśki zanieść, by wyniki były akurat na wizytę. Oby białka nie było

Chyba mi się przepuklina pępkowa robi Gdy napinam brzuch jak leżę na wznak to pępek się brzydko unosi i uwypukla. Oby to nie było to.

Dzisiaj też do mnie mama przyjeżdża i powoli ruszamy z pakowaniem, więc może mnie być trochę mniej
Dla nierasowych kotów też są wystawy

Z tym pępkiem to mnie zmartwiłaś bo też tak mam, ale myślałam że to normalne!

Wgl dziś dla mnie dołujący dzień... niby przyjemnie w takiej temperaturze / pogodzie jest fizycznie ale psychicznie do dooopy... niech już słonko wyjdzie jakieś bo zwariuje

Idę dziś na wizytę na 10.00, zobaczę maleństwo Wgl ostatnio cały czas strach mnie bierze że się dziecię obróci główką do góry ... ehh te hormony

dobrego początku tygodnia Dziewczyny
Stary 2016-07-18, 07:51   #4889
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

To masz dziś pracowity dzień. I ruszajcie pełna para do przeprowadzki.

Oby ominęła Cie ta przepuklina.

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-18, 07:54   #4890
aneks17
Raczkowanie

Cześć!
Ja juz dzisiaj zaliczyłam badania wyniki najpóźniej w środę, a usg i wizyta w piątek 😀
TZ od dzisiaj w pracy i jeszcze późno wraca...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości