|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Cytat:
![]() Dacie rade ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1712 |
Rozeznanie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Ja tutaj oszaleje. No nic do roboty. Leżę już na polozniczym bo na patologii nie było miejsc. Dzieci płaczą za ścianą. Jakoś nie wierzę,że ja też niedługo będę leżeć z dzieckiem.
Zu do mnie dzwoniła i płakała, że wieczorem zawsze byłam w domu i dlaczego na noc nie wrócę. Biedna. M dostał opierdziel, bo na kolację dostała tylko jogurt. Ja już chce do domu!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1713 | |
Zakorzenienie
|
Bosko ![]() Cytat:
Oby jak najszybxiej udało się urodzić i wrócić do domu!! ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Gadałam z kumpelą ponad godzinę przez telefon. Dopiero idę do przepakowywania torby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zadomowienie
|
Po wieczornym obchodzie dalej nic nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1715 |
Raczkowanie
|
Misia kciuki za wizytę u pediatry
![]() Aloffkowa bidulko, tez się namęczyłaś bez sensu z tym cewnikiem. Tulam. Stay urodziła tak? Jak urodzi Kamila to będzie biba na wątku ![]() Co do pupki to my tez zielony linomag co któraś pieluszka, na większe akcje bepanten extra. Sudokremu uzylam raz, bo mam w torbie od wózka jak przewijalam na dworze i nie podoba mi sie konsystencja,taki maziasty. Jesli chodzi o kupska,bo byl temat, to Rozal tez na rzadko, raz zrobi raz na dobę a reszta kleksy i mokraki, a sa dni,ze co karmienie obsrana po pachy i słychać jak kasztani to aż bulgocze ![]() W ogóle jestem wykończona. Wisi na cycu caly dzień, ciumka i placze i tak 20 godzin. Ciezka noc przed nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zadomowienie
|
Chyba dzisiaj wszystkie dzieci maja taki kryzysowy dzien.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Allofkowa a.czemu nie przebili ci wod? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1717 |
Zadomowienie
|
Mezzaluna a coś smoczkujecie,te 20 godz pewnie wynika z dużej potrzeby ssania?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 |
Zadomowienie
|
Po kim moje dziecko jest takie uparte?! Chyba po teściowej :[ 6 godz oxytocyny i nic! Tzn podobno jesteśmy o krok bliżej - miałam i mam nadal silne bole jak przy okresie, trochę plamie wiec szyjka sie skraca ale to jeszcze nie porod. Jutro dzień przerwy i w srode znowu oxy. Warunki sa tu dobre, położne to zlote kobiety ale nie chce tu tyle gnić ;(
Teraz czekam z utęsknieniem do polnocy na kolejna dawke przeciwbolowego. Boli cholernie w krzyzu i juz sama nie wiem czy to od kolki, czy to krzyżowe, czy moze 2w1. Ale licze ze po kroploweczce minie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zadomowienie
|
Widać juz ze większość Lipcowek siedzi z Maluszkami przy cyckach i nie ma czasu sie udzielać:P a reszta nie aktywna bo sa zestresowane porodami które niedługo(bądź w listopadzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Zadomowienie
|
Marcylina, Margosia- gratuluje wspaniałych chłopaków!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny współczuję wam tych nieudanych oxy
![]() ![]() Nutik ucichla, na pewno juz rzyga tecza ![]() Ja się topie, nawet wentylator nie pomaga. Będzie kolejna super nocka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1723 |
Zadomowienie
|
My już od wczoraj w domku. Poród miałam calkiem znośny, ale to opiszę następnym razem. Córa daje popalić. W szpitalu non stop ryczała, a ja razem z nią. Nie dała mi odespać porodu, i tak caly dzień i noc. W domu jest trochę lepiej, dzisiaj sprawdzę nowy patent. I ciągle ktoś mi się zwala na chatę. Chce się wyspać, odpocząć, mam dosyć, a tu niezapowiedziani goście.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1724 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Ci. Rozumiem, że dziś nic konkretnego się nie zadziało? ![]() Cytat:
Oby minęło i obyś miała jak moja kumpela, której oxy niby nie zadziałała, ale w dniu przerwy akcja sama ruszyła!! Cytat:
Współczuję ![]() Do nas przyjedzie tylko moja przyjaciółka z mężem, reszcie mówiłam wprost, że przez pierwsze 2 tyg nie chcemy gości. Oby dalej było u Was tylko lepiej!! Przepakowałam torbę i po długich kombinacjach postanowiłam, że nie zgłaszam się rano od razu na oddział tylko umówiliśmy się na konsultację do takiego profesora z innego oddziału - chcę dopytać obiektywną osobę o wywoływanie i parę innych szczegółów i ok 10 się stawię do przyjęcia. Obym nie usłyszała, że już nie ma wolnych łóżek ani nic z tych rzeczy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1725 |
Raczkowanie
|
Trzymam za Was kciuki dziewczyny, oby akcja rozpakowywanie skończyła się wkrótce.
Mały właśnie ssie. Nie mam problemu z mlekiem, jest dużo, że musiałam zacząć nosić wkładki laktacyjne. Mały zazwyczaj po jedzeniu śpi 3h,więc spokojnie w nocy się wysypiam. Oliwka zakochana w bracie. Mówi, że mógłby mniej spać, bo chcę go poprzytulać, pogłaskać. Dziś moja 6,5latka sama zrobiła ciasto na gofry. Zdążyłam wyjąć miskę i się młody obudził, Ja go karmiłam w sypialni, a Oliwka sama w kuchni rządziła, a Ja jej mówiłam co ma gdzie znaleźć i mieszać. Najlepiej poradziła sobie z jajkami. Wystukała paluszkiem dziurkę wyleciało jej białko do osobnej miseczki, a jak rozłupała skorupkę miała żółtko do ciasta i sama to wymyśliła ![]() Normalni teraz widzę jakie duże mam już pierwsze dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1726 |
Zadomowienie
|
Oliwka to mała gospodyni,i jak fajnie,ze tak szybko pokochala braciszka
Ananka,fajnie że już jesteście w domku,Dzidziuś zapewne za parę dni się zaklimatyzuje i oby mniej płakał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
Pszczolinka, ale super
![]() Oliwka jest mega dzielna ![]() Musisz być ogromnie dumna z tego, jak ją wychowałaś! |
![]() ![]() |
![]() |
#1728 |
Zadomowienie
|
Wesoła Ania tak mi sie wydaje ze mam za mało jak laktatorem nie schodzi zbytnio a on dalej głodny
![]() Pszczolinka kochana masz ta Córę i dorosła jak na swój wiek ![]() Od dwóch nocy walczę z komarami:/ masakraaa |
![]() ![]() |
![]() |
#1729 |
Zakorzenienie
|
Witam z cycania o 3
![]()
#1730 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zuch dziewczyna ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:12 ---------- Poprzedni post napisano o 04:10 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:13 ---------- Poprzedni post napisano o 04:12 ---------- Eskav, Kamila meldowac sie ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:16 ---------- Poprzedni post napisano o 04:13 ---------- Z pocieszeniem do braku objawow porodowych ![]() Pisalam Wam, ze kiedys na ktg dziewczynie pisaly sie regularne skurcze i polozna mowila o niedlugim porodzie, a moj wykres byl bardzo plaski ![]() Ona dalej w ciazy ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1731 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się w dwupaku ![]() Miałam mooooze jakieś 2 przepowiadacze w nocy ale nie wiem bo okres mnie bardziej bolał niż to coś. Jadę dziś do lekarza i niech nawet wyssa tego klocka :P Czytałam Was w nocy ale już nie pamiętam co pisalyscie.:/ Mnie zlapala kolka nerkowa w nocy ale przeszło i obyło się bez szpitala. Wspomnę o tym na wizycie dziś. A teraz jak zombie udaje się ogarniać.... Olutka dziś rodzisz. Śniło mi się to ![]()
#1732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może dlatego że ja ciągle na patologii jestem? Dziś niby mają mnie zabrać na porodówkę i oxy już tam ale położna mnie nastraszyła że jak będzie obłożenie na porodówce to nic dziś nie zrobią 😔 Cytat:
Melduję się dalej w dwupaku. Po wyjęciu cewnika wszelkie skurcze ustały, boje się że oxy na mnie nie zadziała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaraz po porodzie też nie chcę za bardzo odwiedzin. Chcę trochę dojść do siebie i ogarnąć życie z noworodkiem w domu. Bardzo dobry pomysł z tą konsultacją, będziesz się czuła pewniej i poznasz wszystkie argumenty za i przeciw konkretnym metodom. Trzymam kciuki za miejsce na porodówce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1734 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Was dziewczyny
![]() Oby dziś już się wszystko rozwiązalo ![]()
#1735 | |
Zakorzenienie
|
My tez trzymamy za Was kciuki, zeby kazda mogla Szybko poznac swoj najcenniejszy Skarb
![]() Polozna dzis rano sie smiala, ze mam dziecko, ktorego nie ma, bo nikt go jeszcze nie slyszal ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1736 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1737 |
Zakorzenienie
|
Kamila, zobaczymy czy Twoje sny mają moc sprawczą
![]() ![]() Alloffkowa, trzymam kciuki za oxy! Inka, nie dziwię Ci się, że rozważasz wypis. Bez sensu takie leżenie... Margosia, ewenement, fenomen i nie wiem co jeszcze ![]() ![]() Wstaję i się szykuję... Mam stresa ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Zakorzenienie
|
Olutka powodzenia
![]() Kamila kciuki za wizytę ![]() my znowu cycamy :p
#1739 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Zakorzenienie
|
Jakie było prawdopodobieństwo korków i tego, że parking jest zamknięty i pół miasta nie ma gdzie postawić samochodu?
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.