|
|
#241 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.lamillou.com/shop/la-mill...ey-funny-bunny sama nie wiem cholerka
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj przegrzebałam wszystkie ciuszki które mam zawsze myśl przewodnia wezmę większe dłużej pochodzi, na 56 nie biorę bo ja byłam duża mama mówiła, że ani razu mnie w takie nie ubrała i tym sposobem wszystko mam na 62 cm i wzwyż
Nie wiem ile mam kupić tych rzeczy na 56 cm czy w ogóle kupować kilka czy tylko jedne/dwa ?? Odnośnie kopania nie wiem w czym jest problem moje kopie mnie "tam" daleko pod linią majtek a czasami na linii bo jest źle ułożony a przecież krzywda mu się nie dzieje więc nie ma powodu do obaw jeszcze jest czas
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Co do wiaderka-ciezko mi sie wypowiedzieć bo nie próbowałam. Miałam od poczatku wanienkę-zreszta nie mam wanny na mieszkaniu a moja Z nie uznaje prysznica wiec..... Kapiemy ja w wanience-2 latanie dziecko-na środku salonu.....paranoja normalnie!!!!
Zastanawiam sie tylko przy tym wiaderku w jaki sposób sie myje główkę dziecku??? Bo w wanience to normalnie na leżąco sie trzyma na rece......a w takim wiaderku??? ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Lunus-jakie cudne kocyki na tej stronie!!!!! Jejku-jak ja żałuje ze mam tyle ciuchow i rzeczy po mojej Z bo teraz mi szkoda wydawać kase na cos co mam ale z drugiej strony to takie cudne ze szkoda nie kupic.....ehhhh.... Juz i tak nowe Ciuchy pokupilam dla Nelki-tylko narazie mam schowane zeby nikt nie mowil ze przepuszczam kase bez potrzeby..... Na weekendzie sie wreszcie wybiorę na strych i zniosę klamoty i zrobie przegląd tego co mam..... |
|
|
|
#245 |
|
Wtajemniczenie
|
coś mi wizaz kurcze szwankuje... napisałam wiadomosć i mi się usunęła ;<
Edytowane przez konwalia39 Czas edycji: 2016-07-20 o 13:33 |
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Marta Wszystkiego co najpiękniejsze z okazji urodzin! :kwiatek:
Konwalia śliczny jest, zupełnie mój gust kolorystyczny! ![]() Ale się zdenerwowałam... Głupia sprawa. Myłam naczynia i od razu wkładałam na suszarkę nad zlewem. Z góry wyślizgnął mi się kubek, spadł, odbił mi się od brzucha i wylądował w zlewie... Co za tor lotu! Serce mi dosłownie na moment stanęło, w brzuchu zrobiło się nagle cicho. Teraz znów czuję harce.
|
|
|
|
#247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja czuję ruchy różnie, najczęściej powyżej pępka, może mały już główką w dół ułożony, zobaczymy we wtorek na wizycie. A w piątek na glukozę idę
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
I ja też się pisze na początek października! Co prawda mam termin na 20 październik ale chciałabym urodzić wcześniej i oszczędzić sobie chodzenie w ciazy w tych 3 ostatnich tygodniach bo ten czas wspominam najgorzej z pierwszej ciąży.
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
WKasiarr spokojnie, nasz brzuch jest dość dobrze amortyzowany
Wydaje mi się, że musimy serio dostać mocne uderzenie, żeby zaszkodzić maluchom. Mi na USG połówkowym kobieta tak strasznie silnie jeździła głowicą po brzuchu i mówiła że nic się nie stanie, że teraz się nie przejmuję małymi wstrząsami. A spadający kubek jest na pewno za lekki żeby zaszkodzić.Przyłączam się do pytania z Gemini, czy tam jest serio tak tanio? Paryżanka ja też mam na razie tylko poduszkę i 3 sztuki ciuszków. |
|
|
|
#250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robiłam zamówienie na Gemini, nie wiem czy ceny dzieciowo maminych rzeczy są w niższych cenach niż gdzieś indziej, bo nigdy wcześniej nie kupowałam tych rzeczy. Nawet nie porównywałam z innymi miejscami. Mam jedynie porównanie przy innych produktach i rzeczywiście jest taniej. 5zł, 11zł na produkcie udało mi się taniej kupić. Zamawiam też na DOZ, bo darmowo można odebrać w wybranej aptece. Koszt ewentualnej wysyłki jest tańszy niż na Gemini. Edytowane przez WKasiarr Czas edycji: 2016-07-20 o 14:05 |
|
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
Zależy co. Bo niektóre rzeczy są tańsze na doz a niektóre na gemini ale ja wole zamawiać na doz bo mają tańszą wysyłkę i wtedy lepiej mi cenowo wychodzi na dozie. W gemini mają darmową przesyłkę od 299zł to jak ktoś zamawia powyżej tej kwoty to mu się tam opłaca,ale ja aż za taką kwotę nie kupuję.
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
|
#253 | ||
|
Zakorzenienie
|
marta - wszystkiego najlepszego, dobrego samopoczucia!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję, bajka była przesłodka, oczywiście 2x ryczałam :PNadgarstkowe są uważane za mniej dokładne niż te naramienne |
||
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
A no to e sumie lepiej wam tak. U mnie nawet nie wiem czy do jest ale gemini mamy.
A właśnie na gemini są smoczki lovi 2 szt plus zawieszka za 19.99 jak kogoś interesuje wydaje mi się ze to naprawdę tanio ... ![]() ![]()
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Marta Wszystkiego Najlepszego
A TŻ nie skreślaj, bo przecież dzień się jeszcze nie skończył ![]() Ja się na pewno spakuję w jedną większa torbę, ale w środku porozdzielam na tematycznie. Najwygodniej by pewnie było w walizkę, ale nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądało. Jak byłam na IP to raczej dziewczyny przyjeżdżały z takimi sportowymi torbami. Dziewczyny a jak czujecie, że Wam brzuch twardnieje? Dopiero jak go dotkniecie to stwierdzacie, że jest twardy czy to jeszcze jakoś inaczej czuć? Ja nie mam jakiegoś dyskomfortu, ale jak dotknę to jest taki dość napięty, ale wydaje mi się, że to raczej skóra jest już tak naciągnięta... Ja dzisiejszy dzień zaliczam do udanych - jak do tej pory posprzątałam balkon, powynosiłam rzeczy po malowaniu, poodkurzałam, wyprałam nosidełko, byłam na zakupach, upiekłam chleb i zrobiłam połowę robótki na drutach
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
uff odebrałam wyniki na glukozę i wszystko ok, HGB znowu 12,5
U nas dziś w końcu słonecznie przez co mam więcej energii więc zabrałam się za porządki Marta 100 lat ale słodkie rzeczy maja w tchibo ![]() http://www.tchibo.pl/wszystko-dla-ni...400069299.html
http://www.suwaczki.com/tickers/klz99vvj5q3ffljn.png Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2016-07-20 o 15:48 |
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
paryzanka84 ja porównywałam ceny i w aptece gemini fakt jest najtaniej. Mam jeszcze dwóch użytkowników allegro, których porównałam i będę się zastanawiać u którego złożyć zamówienie, ale oni nie mają wszystkich kremów i leków więc w aptece zamówieni kremy + leki, a u nich resztę typu smoczki, pieluszki, ręczniki, pościel itd. Co do wiaderka to ja zostaję przy wanience
![]() EveryGirl mnie zaczyna tak mocno ciągnąć, uciskać i wtedy jak dotknę to czuje, że jest twardy
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam w koszyku paczkę seni lady (wkł. urologiczne) - to o tych piszesz? Poza tym mam jedną paczkę baby ono, do tego dwie pary gatek siateczkowych z canpola i podkłady na łóżko seni soft. Do tego butla antykolkowa avent i tt, zestaw pielegnacyjny (nozyczki, szczoteczka i grzebyk), dwa smoki LOVI z łańcuszkiem (dzięki Fasolka za cynk)! Znalazłam na allegro fajną koszulę do porodu. Miała któraś z Was taką? http://allegro.pl/marzenie-koszula-n...326969299.html Ale się obżarłam. Miałam jajka sadzone z boczkiem, kartofelki i brokuł. Pycha. Muszę się stopować. Raz, żeby się nie upaść, a dwa, jak się najem to brzuch mnie tak ciągnie, aż bolą plecy.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-07-20 o 17:39 |
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
megilla a do porodu nie wolałabyś czegoś że tak powiem bardziej zabudowanego? ja sobie kupię coś raczej pod szyję, rozpinane, i z rękawkiem. Ja bym się chyba czuła niekomfortowe, ale ja też mam cycki rozmiaru E i pewnie by mi wypływały z tego. I nie wiem czy październiku by juz nie było zimno.
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nieduży ciust (B/C zalezy od numeracji), więc on raczej mi nie będzie przeszkadzał.
https://www.suwaczki.com/tickers/relgf71xvwrssli7.png https://www.suwaczki.com/tickers/4c3t0tc7dfj2u4kr.png Edytowane przez megilla Czas edycji: 2016-07-20 o 18:37 |
|
|
|
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo za ładne wyniki Cytat:
przeglądałam wczoraj ciuszki, które dostałam od koleżanki i mam całe mnóstwo na 0-3 ale rozmiarowo są jakby dwa rozmiary 56 i 62. Większe już muszę trochę bodziaków podkupować
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
Ewula Super, że wyniki dobre!
![]() Megilla Fajna koszulka, ale ja bym się chyba na ramiączka nie zdecydowała. No ale to rzecz też bardziej osobista jednak. Ważne byś czuła sie dobrze.Ja dzisiaj wypatrzyłam fototapetę do kącika przy łóżeczku, która wymiarowo jest chyba ok, co więcej w razie potrzeby mogą wykonać wiekszą lub mniejszą. Ze ścianami, które i tak są niebieskie mi się powinno fajnie scalić, a ten miś jest słodziutki. Jeszcze mężowi musze pokazać i jesli mu się spodoba i dokładnie wymierzy mi kącik to zamówię. ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1469035427.184858.jpg |
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Paula mogę mieć do Ciebie prośbę o zrobienie zdjęć wózkowi bo masz akurat kolor który rozważam (Gris) i chciałabym zobaczyć czy to bardziej w beż i jakie ma wnętrze i czy wszystko jak coś to możesz mi na priv podesłać plisss
|
|
#265 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam w tesco. Jest tyle rzeczy na wyprzedaży z F&F.... Mam głupie pytanie. Czy Wam też tak bardzo pępek wystaje? Ja dziś pierwszy raz czułam się niekomfortowo jak na dziale owoców jakieś dziecko powiedziało swojej mamie "mamo a tej pani siusiak stoi?" wskazując na mój brzuch |
||
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Mój pępek nie wystaje w ogóle
przynajmniej na razie. Ale ja 27 tydz. Wiec jeszcze pewnie mam czas na toWysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale wystarczy że chwilę poleżę i jest okJeżeli chodzi o pępek mam dalej wklęsły i też żadnej linii pionowej nie widać. ( jestem 29/30 tydzień)
|
|
|
#268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój pępek jeszcze nie wystaje ale jest płaski.
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam dzisiaj w Tesco, u mnie rzeczywiście też trochę zniżek jest, ale wszystko różowe. Hehe dobre z tym pępkiem. Szczerość dzieci jest urocza! Mnie jak na razie pępek nie wystaje. Czasem robi się płaski, głownie jak się młody rozpycha i to wszystko. Linii ciemnej też nie mam.
|
|
|
|
|
#270 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
niemniej tak do szpitala biorę jakąś bardziej zabudowaną, przynajmniej z rękawkami plus szlafroczek. Mi już teraz było chłodnawo w szpitalu w ciągu dnia, a mamy lipiec |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

Chociaż synuś zrobił mi prezent i spał do 8 
Ehh dobrze ze nie czekaliśmy z tym na ostatnią chwilę

Big Day - 7 czerwiec
Głupia sprawa. Myłam naczynia i od razu wkładałam na suszarkę nad zlewem. Z góry wyślizgnął mi się kubek, spadł, odbił mi się od brzucha i wylądował w zlewie... Co za tor lotu! 

u mnie remontu ciąg dalszy i ciągle wychodzi coś nowego
meble wystawiłaś na oxl ? też tam codziennie zaglądam, ale Ty mieszkasz daleko to kiepsko z transportem