Perypetii Październikówek 2016 cz. III - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-20, 13:08   #241
sandra1515
Rozeznanie

Dot.: Perypetii Październikówek 2016 cz. III

Cytat:
Napisane przez paryzanka84 Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj zamowilam poduszke, ale ten model
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...762677031.html
w sobote jade do PL to juz pewnie dojdzie, bo teraz to jedna poduszke mam pod brzuchem, a druga pomiedzy nogami

Wszystkiego najlepszego, przyjemnej ciazy i szybkiego porodu

ja mam jutro urodziny i spedze je sama bo maz od 9 do 23 bedzie w pracy ( do 19 pracuje a potem maja wyjscie firmowe na gokarty)

Dziewczyny nadszedl moment kiedy zaczelam kompletowac wyprawke. Na dzien dzisiejszy nie mam kompletnie nic. W koncu od pon mam urlop, wszystkie wyjazdy za mna i mam czas by sie za to zabrac. Wczoraj zamowilam poduszke do spania, wiec bedzie do karmienia i to by bylo na tyle.
Z pierwszej strony spisalam liste rzeczy potrzebnych mi i dziecku.
Chcialabym kupic praktycznie wszystko z apteki Gemini.
Nie mam czasu na przegladanie i porownywanie cen, wiec powiedzcie mi czy tam jest rzeczywiscie najtaniej? Wy tez tam kupowalyscie?

Co sadzicie o tym wiaderku?
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...332968372.html
preferujecie raczej wanienki?
Ja wczoraj odebrałam spore zamówienie na doz wszystko dla siebie dwie paczki podkładów poporodowych jedne z seni podobno najlepsze drugie z hartmanna tak samo majty siateczkowe z tej firmy, jeszcze 2 opakowania chusteczek z seni podobno najlepsze (do podmywania krocza) i podkłady na łóżko też z seni to wszystko 45 zł ja w szpitalu pracuje na produktach tej firmy osobiście uważam, że nie ma lepszych pampersy, podkłady i chusteczki tylko seni a hartmann zaopatruje nasz blok operacyjny

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marta0o01 Pokaż wiadomość
Witam sie w kiepskim humorze
Mam dzisiaj urodziny a TZ mi nawet nie złożył życzeń Chociaż synuś zrobił mi prezent i spał do 8
Od kilku dni jest u nas straaasznie gorąco
I do tego wszystkiego dostałam informacje z UPC że wózek jednak został uszkodzony i będą kontaktować się z nadawcą Nie wiecie co w takiej sytuacji? UPC pokrywa koszty skoro został uszkodzony przy transporcie? Ehh dobrze ze nie czekaliśmy z tym na ostatnią chwilę
Idę sobie zaraz upiec sernik na pocieszenie
A z dobrych informacji udało mi się w końcu sprzedać wózek po marcelu. Chyba największy minus kupowania wózków mniej znanych firm jest taki że baaardzo ciężko je sprzedać. Ale sie w końcu udało
Wszystkiego Najlepszego! Spełnienia Wszystkich Marzeń!
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:11   #242
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Marta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin

Pearl, Konwalia, Karolajna ja tez mam nisko brzuszek, wczoraj dostalam "najwyzszego" kopniaka, bo nieco ponad pepkiem. Ale nie wydaje mi sie, zeby to byl powod do niepokoju. Przynajmniej narazie zebra nie obrywaja i mamy mniejsze problemy z oddychaniem

Lunus mialam ten sam problem jesli chodzi o te wzorki kolekcje Rozdzki odpuscilam ze wzgledu na kwiaty, ale mysle, ze jednorozce sa ok maz generalnie nie wnika w to, co kupuje, ale kilka dni temu zastrzegl, ze dopuszczalne wzory i motywy dla jego syna to tylko te z kategorii: motoryzacja i natura haahah... Upchne jednorozca pod ta druga

Megula nadal sie nie zdecydowalam u mnie tak jest z kazda ☠☠☠☠☠☠☠a, ktora dla niego kupuje musze przejrzec dokladnie to, co juz mam i wtedy zdecydowac, ktory komplet bedzie najbardziej pasowac.
Jeszcze mi się ta kolekcja z królikami podoba http://www.lamillou.com/shop/la-mill...ey-funny-bunny sama nie wiem cholerka

Lunus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:12   #243
sandra1515
Rozeznanie

Ja wczoraj przegrzebałam wszystkie ciuszki które mam zawsze myśl przewodnia wezmę większe dłużej pochodzi, na 56 nie biorę bo ja byłam duża mama mówiła, że ani razu mnie w takie nie ubrała i tym sposobem wszystko mam na 62 cm i wzwyż
Nie wiem ile mam kupić tych rzeczy na 56 cm czy w ogóle kupować kilka czy tylko jedne/dwa ??

Odnośnie kopania nie wiem w czym jest problem moje kopie mnie "tam" daleko pod linią majtek a czasami na linii bo jest źle ułożony a przecież krzywda mu się nie dzieje więc nie ma powodu do obaw jeszcze jest czas
sandra1515 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:24   #244
Inka_25
Rozeznanie

Co do wiaderka-ciezko mi sie wypowiedzieć bo nie próbowałam. Miałam od poczatku wanienkę-zreszta nie mam wanny na mieszkaniu a moja Z nie uznaje prysznica wiec..... Kapiemy ja w wanience-2 latanie dziecko-na środku salonu.....paranoja normalnie!!!!

Zastanawiam sie tylko przy tym wiaderku w jaki sposób sie myje główkę dziecku??? Bo w wanience to normalnie na leżąco sie trzyma na rece......a w takim wiaderku???

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Lunus-jakie cudne kocyki na tej stronie!!!!! Jejku-jak ja żałuje ze mam tyle ciuchow i rzeczy po mojej Z bo teraz mi szkoda wydawać kase na cos co mam ale z drugiej strony to takie cudne ze szkoda nie kupic.....ehhhh.... Juz i tak nowe Ciuchy pokupilam dla Nelki-tylko narazie mam schowane zeby nikt nie mowil ze przepuszczam kase bez potrzeby..... Na weekendzie sie wreszcie wybiorę na strych i zniosę klamoty i zrobie przegląd tego co mam.....
Inka_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:25   #245
konwalia39
Wtajemniczenie

coś mi wizaz kurcze szwankuje... napisałam wiadomosć i mi się usunęła ;<

Edytowane przez konwalia39
Czas edycji: 2016-07-20 o 13:33
konwalia39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:39   #246
WKasiarr
Zakorzenienie

Marta Wszystkiego co najpiękniejsze z okazji urodzin! :kwiatek:

Konwalia śliczny jest, zupełnie mój gust kolorystyczny!

Ale się zdenerwowałam... Głupia sprawa. Myłam naczynia i od razu wkładałam na suszarkę nad zlewem. Z góry wyślizgnął mi się kubek, spadł, odbił mi się od brzucha i wylądował w zlewie... Co za tor lotu! Serce mi dosłownie na moment stanęło, w brzuchu zrobiło się nagle cicho. Teraz znów czuję harce.
WKasiarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:44   #247
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta0o01 Pokaż wiadomość
Witam sie w kiepskim humorze
Mam dzisiaj urodziny a TZ mi nawet nie złożył życzeń Chociaż synuś zrobił mi prezent i spał do 8
Od kilku dni jest u nas straaasznie gorąco
I do tego wszystkiego dostałam informacje z UPC że wózek jednak został uszkodzony i będą kontaktować się z nadawcą Nie wiecie co w takiej sytuacji? UPC pokrywa koszty skoro został uszkodzony przy transporcie? Ehh dobrze ze nie czekaliśmy z tym na ostatnią chwilę
Idę sobie zaraz upiec sernik na pocieszenie
A z dobrych informacji udało mi się w końcu sprzedać wózek po marcelu. Chyba największy minus kupowania wózków mniej znanych firm jest taki że baaardzo ciężko je sprzedać. Ale sie w końcu udało
wszystkiego najlepszego, szkoda, że wózek uszkodzony, oby szybko udało się go wymienić
Cytat:
Napisane przez Inka_25 Pokaż wiadomość
Marta-wszystkiego najlepszego!!!! Nie smuć sie-moze tz planuje jakaś niespodziewanke po pracy i chce cie zaskoczyć!!!!!

Co do uszkodzenia paczki przez kuriera-my jak nadajemy przesyłkę-zawsze ja ubezpieczamy-jak sie cos stanie z paczka-wówczas oni rozmaiwaja z nami na temat zwrotu kosztów-bardzo dobrze ze paczki nie odebrałas-jakbyś podpisała kurierowi list przewozowy, to byłoby bardzo ciezko udowodnić, ze to z ich winy i bys sie bujala z reklalamcja bardzo długo. Mielismy przypadek, ze klient odebrał rozwalona przesyłkę a potem do nas z pretensjami, ze kurier ja rozwalił...... Czasami ludzi sie nie zrozumie....

Rety-wczoraj na chwile weszłam na forum lipcowek..... Ale im fajnie idzie rozpakowywanie! Nas to czeka za 2 miesiące niektóre juz😀 Która chętna na pierwszy ogień?????
ja nie chcę szybciej urodzić bo mąż nie dostanie urlopu, więc ja się nie pcham
Cytat:
Napisane przez paryzanka84 Pokaż wiadomość
ja tez wczoraj zamowilam poduszke, ale ten model
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...762677031.html
w sobote jade do PL to juz pewnie dojdzie, bo teraz to jedna poduszke mam pod brzuchem, a druga pomiedzy nogami

Wszystkiego najlepszego, przyjemnej ciazy i szybkiego porodu

ja mam jutro urodziny i spedze je sama bo maz od 9 do 23 bedzie w pracy ( do 19 pracuje a potem maja wyjscie firmowe na gokarty)

Dziewczyny nadszedl moment kiedy zaczelam kompletowac wyprawke. Na dzien dzisiejszy nie mam kompletnie nic. W koncu od pon mam urlop, wszystkie wyjazdy za mna i mam czas by sie za to zabrac. Wczoraj zamowilam poduszke do spania, wiec bedzie do karmienia i to by bylo na tyle.
Z pierwszej strony spisalam liste rzeczy potrzebnych mi i dziecku.
Chcialabym kupic praktycznie wszystko z apteki Gemini.
Nie mam czasu na przegladanie i porownywanie cen, wiec powiedzcie mi czy tam jest rzeczywiscie najtaniej? Wy tez tam kupowalyscie?

Co sadzicie o tym wiaderku?
http://allegro.pl/wiaderko-do-kapiel...332968372.html
preferujecie raczej wanienki?
ja wolę wanienkę, na stojaku nie trzeba się schylać a poza tym dłużej posłuży

ja czuję ruchy różnie, najczęściej powyżej pępka, może mały już główką w dół ułożony, zobaczymy we wtorek na wizycie. A w piątek na glukozę idę

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:45   #248
bzyczek
Rozeznanie

I ja też się pisze na początek października! Co prawda mam termin na 20 październik ale chciałabym urodzić wcześniej i oszczędzić sobie chodzenie w ciazy w tych 3 ostatnich tygodniach bo ten czas wspominam najgorzej z pierwszej ciąży.
bzyczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:48   #249
pannazwanny
Rozeznanie

WKasiarr spokojnie, nasz brzuch jest dość dobrze amortyzowany Wydaje mi się, że musimy serio dostać mocne uderzenie, żeby zaszkodzić maluchom. Mi na USG połówkowym kobieta tak strasznie silnie jeździła głowicą po brzuchu i mówiła że nic się nie stanie, że teraz się nie przejmuję małymi wstrząsami. A spadający kubek jest na pewno za lekki żeby zaszkodzić.

Przyłączam się do pytania z Gemini, czy tam jest serio tak tanio? Paryżanka ja też mam na razie tylko poduszkę i 3 sztuki ciuszków.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 13:57   #250
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannazwanny Pokaż wiadomość
WKasiarr spokojnie, nasz brzuch jest dość dobrze amortyzowany Wydaje mi się, że musimy serio dostać mocne uderzenie, żeby zaszkodzić maluchom. Mi na USG połówkowym kobieta tak strasznie silnie jeździła głowicą po brzuchu i mówiła że nic się nie stanie, że teraz się nie przejmuję małymi wstrząsami. A spadający kubek jest na pewno za lekki żeby zaszkodzić.
Wiem, wiem. Ale, że to taki pierwszy przypadek, to mnie zestresowało... Dzięki

Cytat:
Przyłączam się do pytania z Gemini, czy tam jest serio tak tanio? Paryżanka ja też mam na razie tylko poduszkę i 3 sztuki ciuszków.
Robiłam zamówienie na Gemini, nie wiem czy ceny dzieciowo maminych rzeczy są w niższych cenach niż gdzieś indziej, bo nigdy wcześniej nie kupowałam tych rzeczy. Nawet nie porównywałam z innymi miejscami. Mam jedynie porównanie przy innych produktach i rzeczywiście jest taniej. 5zł, 11zł na produkcie udało mi się taniej kupić. Zamawiam też na DOZ, bo darmowo można odebrać w wybranej aptece. Koszt ewentualnej wysyłki jest tańszy niż na Gemini.

Edytowane przez WKasiarr
Czas edycji: 2016-07-20 o 14:05
Stary 2016-07-20, 13:57   #251
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:

Zależy co. Bo niektóre rzeczy są tańsze na doz a niektóre na gemini ale ja wole zamawiać na doz bo mają tańszą wysyłkę i wtedy lepiej mi cenowo wychodzi na dozie. W gemini mają darmową przesyłkę od 299zł to jak ktoś zamawia powyżej tej kwoty to mu się tam opłaca,ale ja aż za taką kwotę nie kupuję.
Stary 2016-07-20, 14:25   #252
Fasolka10
Zakorzenienie

Ale w gemini reż jest opcja odbioru w aptece

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-07-20, 14:25   #253
słonik
Zakorzenienie

marta - wszystkiego najlepszego, dobrego samopoczucia!

Cytat:
Napisane przez wontrubka Pokaż wiadomość
Witam w słoneczny dzień dzisiaj wizyta u fryzjera w końcuuuu
W co się pakujecie do szpitala? Ja chciałam w walizke, ale TŻ mnie wyśmiał i teraz nie wiem. Lepiej w walizke wziąć reklamówki i podzielić - szpital mama, szpital dzidziuś itp. Czy lepiej np. 2-3 mniejsze torby ?
ja planuję się zapakować w dużą torbę sportową

Cytat:
Napisane przez Kruszynkaa86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ! Nareszcie wyszło słoneczko u mnie remontu ciąg dalszy i ciągle wychodzi coś nowego ale dziś dzień lenia ! odpoczywamy

słonik oooo już mi lepiej, że nie tylko ja kupuje małe rozmiary meble wystawiłaś na oxl ? też tam codziennie zaglądam, ale Ty mieszkasz daleko to kiepsko z transportem ładne zdobycze i miłego seansu

Ja mam czasem tak, że dostaje nagłego szybkiego bicia serca tak, że puls czuje na szyi nawet jej nie dotykając (wiecie o co mi chodzi ). I zakupiłam ciśnieniomierz żeby sprawdzać ciśnienie, taki na nadgarstek - pomyślałam będzie wygodniej. A tu w instrukcji pisze, że on się nie nadaje dla kobiet w ciąży nie wiecie może dlaczego ? i niby te nadgarstkowe źle pokazują wyniki ?
Tak, na olx Dziękuję, bajka była przesłodka, oczywiście 2x ryczałam :P
Nadgarstkowe są uważane za mniej dokładne niż te naramienne
słonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 14:35   #254
konwalia39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fasolka10 Pokaż wiadomość
Ale w gemini reż jest opcja odbioru w aptece

U nas na śląsku nie ma ani jednej apteki gemini. W doz też jest opcja odbioru w aptece i tych akurat mamy dużo ale po co dźwigać jak wysyłka kurierem 4,99zł
Stary 2016-07-20, 14:38   #255
Fasolka10
Zakorzenienie

A no to e sumie lepiej wam tak. U mnie nawet nie wiem czy do jest ale gemini mamy.

A właśnie na gemini są smoczki lovi 2 szt plus zawieszka za 19.99 jak kogoś interesuje wydaje mi się ze to naprawdę tanio ...

Mikołaj- 16/10/2016 3650g 55cm

Stary 2016-07-20, 14:50   #256
EveryGirl
Raczkowanie

Marta Wszystkiego Najlepszego:r oza:
A TŻ nie skreślaj, bo przecież dzień się jeszcze nie skończył

Ja się na pewno spakuję w jedną większa torbę, ale w środku porozdzielam na tematycznie. Najwygodniej by pewnie było w walizkę, ale nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądało. Jak byłam na IP to raczej dziewczyny przyjeżdżały z takimi sportowymi torbami.

Dziewczyny a jak czujecie, że Wam brzuch twardnieje? Dopiero jak go dotkniecie to stwierdzacie, że jest twardy czy to jeszcze jakoś inaczej czuć? Ja nie mam jakiegoś dyskomfortu, ale jak dotknę to jest taki dość napięty, ale wydaje mi się, że to raczej skóra jest już tak naciągnięta...

Ja dzisiejszy dzień zaliczam do udanych - jak do tej pory posprzątałam balkon, powynosiłam rzeczy po malowaniu, poodkurzałam, wyprałam nosidełko, byłam na zakupach, upiekłam chleb i zrobiłam połowę robótki na drutach
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 15:37   #257
Ewula88
Wtajemniczenie

uff odebrałam wyniki na glukozę i wszystko ok, HGB znowu 12,5 i toxo w igm 0,17 ale to chyba też ok.

U nas dziś w końcu słonecznie przez co mam więcej energii więc zabrałam się za porządki

Marta 100 lat

ale słodkie rzeczy maja w tchibo

http://www.tchibo.pl/wszystko-dla-ni...400069299.html

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2016-07-20 o 15:48
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 17:09   #258
Kruszynkaa86
Raczkowanie

paryzanka84 ja porównywałam ceny i w aptece gemini fakt jest najtaniej. Mam jeszcze dwóch użytkowników allegro, których porównałam i będę się zastanawiać u którego złożyć zamówienie, ale oni nie mają wszystkich kremów i leków więc w aptece zamówieni kremy + leki, a u nich resztę typu smoczki, pieluszki, ręczniki, pościel itd. Co do wiaderka to ja zostaję przy wanience

EveryGirl mnie zaczyna tak mocno ciągnąć, uciskać i wtedy jak dotknę to czuje, że jest twardy

Adaś 15.10.2015 25tc[*]
Zosia i Marysia 25.08.2016 31tc[*]

Nasz Największy Cud Jasiu 13.07.2018

Bo jak się czegoś niewiarygodnie mocno pragnie to walczy się do upadłego
Kruszynkaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 17:21   #259
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj odebrałam spore zamówienie na doz wszystko dla siebie dwie paczki podkładów poporodowych jedne z seni podobno najlepsze drugie z hartmanna tak samo majty siateczkowe z tej firmy, jeszcze 2 opakowania chusteczek z seni podobno najlepsze (do podmywania krocza) i podkłady na łóżko też z seni to wszystko 45 zł ja w szpitalu pracuje na produktach tej firmy osobiście uważam, że nie ma lepszych pampersy, podkłady i chusteczki tylko seni a hartmann zaopatruje nasz blok operacyjny

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Wszystkiego Najlepszego! Spełnienia Wszystkich Marzeń!

Mam w koszyku paczkę seni lady (wkł. urologiczne) - to o tych piszesz? Poza tym mam jedną paczkę baby ono, do tego dwie pary gatek siateczkowych z canpola i podkłady na łóżko seni soft. Do tego butla antykolkowa avent i tt, zestaw pielegnacyjny (nozyczki, szczoteczka i grzebyk), dwa smoki LOVI z łańcuszkiem (dzięki Fasolka za cynk)!
Znalazłam na allegro fajną koszulę do porodu. Miała któraś z Was taką?
http://allegro.pl/marzenie-koszula-n...326969299.html

Ale się obżarłam. Miałam jajka sadzone z boczkiem, kartofelki i brokuł. Pycha. Muszę się stopować. Raz, żeby się nie upaść, a dwa, jak się najem to brzuch mnie tak ciągnie, aż bolą plecy.

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2016-07-20 o 17:39
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 18:02   #260
pannazwanny
Rozeznanie

megilla a do porodu nie wolałabyś czegoś że tak powiem bardziej zabudowanego? ja sobie kupię coś raczej pod szyję, rozpinane, i z rękawkiem. Ja bym się chyba czuła niekomfortowe, ale ja też mam cycki rozmiaru E i pewnie by mi wypływały z tego. I nie wiem czy październiku by juz nie było zimno.
pannazwanny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 18:34   #261
megilla
Zakorzenienie

Cytat:
megilla a do porodu nie wolałabyś czegoś że tak powiem bardziej zabudowanego? ja sobie kupię coś raczej pod szyję, rozpinane, i z rękawkiem. Ja bym się chyba czuła niekomfortowe, ale ja też mam cycki rozmiaru E i pewnie by mi wypływały z tego. I nie wiem czy październiku by juz nie było zimno.
Właśnie myślałam sobie, że pewnie będę się pociła i byłoby wygodniej być bardziej rozebraną, ale sama już nie wiem.
Mam nieduży ciust (B/C zalezy od numeracji), więc on raczej mi nie będzie przeszkadzał.

Edytowane przez megilla
Czas edycji: 2016-07-20 o 18:37
megilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 18:49   #262
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
uff odebrałam wyniki na glukozę i wszystko ok, HGB znowu 12,5 i toxo w igm 0,17 ale to chyba też ok.

U nas dziś w końcu słonecznie przez co mam więcej energii więc zabrałam się za porządki

Marta 100 lat

ale słodkie rzeczy maja w tchibo

http://www.tchibo.pl/wszystko-dla-ni...400069299.html
śliczności, fajna koszula do karmienia ale strasznie droga
brawo za ładne wyniki
Cytat:
Napisane przez megilla Pokaż wiadomość
Mam w koszyku paczkę seni lady (wkł. urologiczne) - to o tych piszesz? Poza tym mam jedną paczkę baby ono, do tego dwie pary gatek siateczkowych z canpola i podkłady na łóżko seni soft. Do tego butla antykolkowa avent i tt, zestaw pielegnacyjny (nozyczki, szczoteczka i grzebyk), dwa smoki LOVI z łańcuszkiem (dzięki Fasolka za cynk)!

Ale się obżarłam. Miałam jajka sadzone z boczkiem, kartofelki i brokuł. Pycha. Muszę się stopować. Raz, żeby się nie upaść, a dwa, jak się najem to brzuch mnie tak ciągnie, aż bolą plecy.
fajna ale na ramiączkach ja nie biorę, w październiku za ciepło nie będzie, chociaż jak do samego porodu to mogła by być

przeglądałam wczoraj ciuszki, które dostałam od koleżanki i mam całe mnóstwo na 0-3 ale rozmiarowo są jakby dwa rozmiary 56 i 62. Większe już muszę trochę bodziaków podkupować

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 19:24   #263
WKasiarr
Zakorzenienie

Ewula Super, że wyniki dobre!
Megilla Fajna koszulka, ale ja bym się chyba na ramiączka nie zdecydowała. No ale to rzecz też bardziej osobista jednak. Ważne byś czuła sie dobrze.

Ja dzisiaj wypatrzyłam fototapetę do kącika przy łóżeczku, która wymiarowo jest chyba ok, co więcej w razie potrzeby mogą wykonać wiekszą lub mniejszą. Ze ścianami, które i tak są niebieskie mi się powinno fajnie scalić, a ten miś jest słodziutki. Jeszcze mężowi musze pokazać i jesli mu się spodoba i dokładnie wymierzy mi kącik to zamówię.
ImageUploadedByWizaz Forum1469035427.184858.jpg
Stary 2016-07-20, 20:27   #264
Lunus
Wtajemniczenie

Paula mogę mieć do Ciebie prośbę o zrobienie zdjęć wózkowi bo masz akurat kolor który rozważam (Gris) i chciałabym zobaczyć czy to bardziej w beż i jakie ma wnętrze i czy wszystko jak coś to możesz mi na priv podesłać plisss

Stary 2016-07-20, 20:36   #265
ja1003
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EveryGirl Pokaż wiadomość
Marta Wszystkiego Najlepszego:r oza:
A TŻ nie skreślaj, bo przecież dzień się jeszcze nie skończył

Ja się na pewno spakuję w jedną większa torbę, ale w środku porozdzielam na tematycznie. Najwygodniej by pewnie było w walizkę, ale nie wiem czy to nie będzie głupio wyglądało. Jak byłam na IP to raczej dziewczyny przyjeżdżały z takimi sportowymi torbami.

Dziewczyny a jak czujecie, że Wam brzuch twardnieje? Dopiero jak go dotkniecie to stwierdzacie, że jest twardy czy to jeszcze jakoś inaczej czuć? Ja nie mam jakiegoś dyskomfortu, ale jak dotknę to jest taki dość napięty, ale wydaje mi się, że to raczej skóra jest już tak naciągnięta...

Ja dzisiejszy dzień zaliczam do udanych - jak do tej pory posprzątałam balkon, powynosiłam rzeczy po malowaniu, poodkurzałam, wyprałam nosidełko, byłam na zakupach, upiekłam chleb i zrobiłam połowę robótki na drutach
Mnie zaczyna boleć i czuje mega ucisk w podbrzuszu. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Cytat:

Ja mam podobną koszulę, ale w niej nie rodziłam, dopiero na sali ubrałam i mi cycki wypływały (a że chodziłam w staniku do karmienia i z wkładkami bo ciekło to śmiesznie wyglądałam). Teraz jej na pewno brać nie będę.

Byłam w tesco. Jest tyle rzeczy na wyprzedaży z F&F....

Mam głupie pytanie. Czy Wam też tak bardzo pępek wystaje? Ja dziś pierwszy raz czułam się niekomfortowo jak na dziale owoców jakieś dziecko powiedziało swojej mamie "mamo a tej pani siusiak stoi?" wskazując na mój brzuch
ja1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:39   #266
KC Karolajna
Zadomowienie

Mój pępek nie wystaje w ogóle przynajmniej na razie. Ale ja 27 tydz. Wiec jeszcze pewnie mam czas na to

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
KC Karolajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:40   #267
Lunus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja1003 Pokaż wiadomość
Mnie zaczyna boleć i czuje mega ucisk w podbrzuszu. W pierwszej ciąży też tak miałam.

Ja mam podobną koszulę, ale w niej nie rodziłam, dopiero na sali ubrałam i mi cycki wypływały (a że chodziłam w staniku do karmienia i z wkładkami bo ciekło to śmiesznie wyglądałam). Teraz jej na pewno brać nie będę.

Mam głupie pytanie. Czy Wam też tak bardzo pępek wystaje? Ja dziś pierwszy raz czułam się niekomfortowo jak na dziale owoców jakieś dziecko powiedziało swojej mamie "mamo a tej pani siusiak stoi?" wskazując na mój brzuch
U mnie twardnienie brzusia jest tylko jak idę na spacer i mnie pies przeciągnie w poszukiwaniu pokemonów ale wystarczy że chwilę poleżę i jest ok

Jeżeli chodzi o pępek mam dalej wklęsły i też żadnej linii pionowej nie widać. ( jestem 29/30 tydzień)

Stary 2016-07-20, 20:41   #268
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

hahaha uśmiałam się z tego pępka

mój pępek jeszcze nie wystaje ale jest płaski.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-20, 20:48   #269
WKasiarr
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam dzisiaj w Tesco, u mnie rzeczywiście też trochę zniżek jest, ale wszystko różowe.

Hehe dobre z tym pępkiem. Szczerość dzieci jest urocza! Mnie jak na razie pępek nie wystaje. Czasem robi się płaski, głownie jak się młody rozpycha i to wszystko. Linii ciemnej też nie mam.
Stary 2016-07-20, 21:03   #270
Miraya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Pokaż wiadomość
Ten ciśnieniomierz nadgarstkowy to najgorsze badziewie nie wiem jakim cudem mój lekarz go stosuje ja mam u niego ciśnienia 170/130 gdzie nigdy takiego nie mam w domu mam swój zwykły zawsze mam 110/70 to moje normy i nie wierze, że na każdej wizycie mi tak podskakuje skoro czuje się dobrze

Dodam, że mam jeszcze elektryczny z lidla i jest najbardziej dokładny z jakim miałam do czynienia pokrywa się z tym zwykłym zestawem w sensie ze stetoskopem
Sandra ja mam ciśnieniomierz nadgarstkowy i moim zdaniem mój dobrze mierzy. Nie ma wielkiej różnicy między ciśnieniem jakie mierzę w domu a u lekarza (mój standard to 110/70), więc chyba zależy od aparatu. Zastanawia mnie tylko, dlaczego go nie zalecają dla kobiet w ciąży, to ma jakieś znaczenie?

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Właśnie myślałam sobie, że pewnie będę się pociła i byłoby wygodniej być bardziej rozebraną, ale sama już nie wiem.
Mam nieduży ciust (B/C zalezy od numeracji), więc on raczej mi nie będzie przeszkadzał.
megilla wiesz, jak tam wolisz, do samego porodu mogłaby być niemniej tak do szpitala biorę jakąś bardziej zabudowaną, przynajmniej z rękawkami plus szlafroczek. Mi już teraz było chłodnawo w szpitalu w ciągu dnia, a mamy lipiec
Miraya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości