|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutówki 2017 ❤
Cytat:
2500zł
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny a USG genetyczne wykonywane jest dowcipnie czy już przez powłoki brzuszne???
|
||
|
|
|
#3663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega wrazenie na nim to robi ![]() choc mnie denerwuje bo zadaje pytania ktore jakby go nie dotycza tzn o dziecko moze pytac wszystko, co ja moge jesc...no dobra jak chce niech pyta choc wolalabym zeby mnie najpierw zapytal bo ja wiem wiecje ale ostatnio zapytal od kiedy mam jezdzic w samochodzie z przepietym pasem... no to jest juz tylko moja sprawa jakby..tzn ja chce juz bo mnie cisnie i kiedys sie posiusiam...ale no... to tak jakby pytal kiedy mam sie smarowac na rozstepy ![]() tzn ja wiem ze to bezpieczenstwo dziecka, ale kwesttia taka moja osobista..no nie wiem jak to opisac...ja moglabm o to zapytac...
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Wtajemniczenie
|
Alla trzymam kciuki za wizytę! !
Jezu, tak lecicie ze ciężko nadrobić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3667 | |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, poczytuję Was od jakiegoś czasu, w sumie przebrnęłam cały wątek tak pobieżnie
![]() Wygląda na to, ze jestem marcówką, ale to Was więcej czytałam i chciałam poinformować, że nadal będę to robić ![]() Mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie, chociaż jako gościa ![]() Wcześniej nie ujawniałam się, bo 1 wizyta ukazała mi tylko pęcherzyk, ale wczoraj był już mini zarodek ok. 3 mm i serduszko Właściwie niewiele było widać, bo usg słabe, ale lekarz powiedział, ze wszystko w porządku.Teraz mam 6t6d ![]() Także witajcie i mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nifty u mnie to koszt 2490 czy jakos tak.. jeszcze jes tharmony i iowa czy cos takiego (ajoła chyba mowi moj lekarz )
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam w naszych skromnych progach, rozgość się ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sprawdzalismy... teraz (10+1) tez robil dowcipne i przez brzuch łapał inny obraz malucha podobno 11+6 pojedziemy przez brzuszek ![]() w ogole tak sie martwie, jak z usg wychodzi mi duzy bobasek (ze starszy) to jak bedzie przeziornosc karkowa badal i porowna do dziecka tydzien starszego a moje jest mlodsze i wyjdzie niby dobrze a jednak zle? rozumiecie..? tzn mojej decyzji to nie zmieni ale tak sie zastanawiam...
|
|
#3672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
on by też zadawał takie pytania albo probowalby żartować. Zresztą sam pomysł badania przez pochwę go wielce bawi bo to prawie dwumetrowe dziecko jest i bym się tylko denerwowala na niego więc zobaczy dzidzie i wypad z gabinetu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3673 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczekam az na usg bedzie wszystko widoczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A Ty to sie nie martw, lekarz bedzie wiedział co robi ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
bo co innego widziec tylko na zdjęciach, a co innego na ekranie. Zwłaszcza ze maleństwo juz nie jest takim maleństwem bo widac rączki i nóżki, ktore machają do rodziców |
||||||
|
|
|
#3674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Krysilla Czas edycji: 2016-07-22 o 10:48 |
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
1. co do meza, to na 1 wizycie weszlam sama, pozniej badanie i zostalismy razem
na druga od razu weszlismy razem Niech zadaje glupie pytania zawsze to cos wiecej sie dowiemy2. co do pasow to bede jezdzila z zapietymi ale ten dolny w dol chce sciagac takim czyms http://www.empik.com/besafe-izi-fix-...B&gclsrc=aw.ds lekarz mi to tez poradził.. nawet juz za miesiac bo teraz maluch jest nisko ale zacznie wedrowac w strone pepka ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
duzo laske jezdzi tak ze pasy w aucie ma zapiete na pusto, wsiada do auta i przeglada przez glowe tylko ten skosny... jednak wg mnie bezpiecznie jest miec oba.. inaczej brzuch dostaje pierwszy.. . wiec adapter bedziemy miec![]() chcialam pozyczac, ale 120zł i plan na 2-3dzieci to jednak kupie szczegolnie ze chce juz, a do ciazy nie przyznaje sie nikomu kto takowy moze miec
|
|
#3676 |
|
Raczkowanie
|
alla - trzymam kciuki za wizytę
Nie piszę mamuśki bo mdłości mi żyć nie dają, posłuchałam rady jednej z Was i staram się pić zimną wodę i ogólnie zimne produkty jeść - muszę przyznać, że troszkę pomaga .Toxo wyszła ujemna a na resztę badań czekam i za tydzień do gina ![]() Witam nowe mamusie
|
|
#3677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powiem ci ze jak zobaczyłam wymiary Twojej kryszynki to mi tak raźniej się zrobiło trochę Ja stajnia @ miałam 29 maja (ale dostałam ja późnym popoludniem) Dlaczego ta informacja jest istotna w tym momencie...zaraz napiszę Na pierwszym usg byłam tydzień temu i lekarz mnie nieźle nastraszyl (mam nadzieję że zupełnie niepotrzebnie) I tak tydzień temu miałam 6+5d...ale uwzględniając to że @ dostałam późnym popołudniem...tydzień albo naprawdę było 6+4d Porównując nasze dzidzie to ja wcale nie jestem tak do tyłu...bo u mnie w 6+4 dzidzia miała 2mm....a u ciebie w 6+5 było 3mm U Ciebie Lekarza mówi że wszystko ok.... to po jakiego mój mnie tak nastraszyl ????? Tydzień miałam wyjęty z życia...rozmyślań nie było końca....dzisiaj będzie w każdym razie wszystko wiadomo (mam nadzieję)....I musi być ok.... usg p 18.10 polskiego czasu. Pozdrawiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
__malaMi__ może napisz o sobie coś więcej, żeby dziewczyny mogły Cię lepiej poznać
|
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
Po mojej akcji omdlenia w aptece mama mi kupiła ciśnieniomierz właśnie Omron M3. Sama taki ma i chwali.
Na wizyty chodzimy razem jak możemy. Przeżyliśmy tyle IUI razem, IVF ze na prawdę już Tz widział wszystko i mi to w ogóle nie przeszkadza. Na genetyczne bierze pol dnia wolnego. I już lekarz mówił ze badanie bedzie przez brzuch. |
|
|
|
#3680 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnia @ miałam 4 czerwca, ale miałam późno owulację, ok. 19 dc dlatego maluch ma prawo być mały. Lekarz powiedział, ze tak naprawdę koło 9 tyg. może okreslic ten wiek bliżej, bo teraz to jest za wcześniej. A ty serduszko miałaś, bo nie pamiętam? Cytat:
![]() Więc to moja pierwsza ciąża, bardzo wystarana, szczerze mówiąc myślałam, ze czeka nas kręta droga, a zaskoczyło wtedy kiedy się naprawdę nie spodziewałam - choroba itp. Zrobiłam masę testów, kilka bet oj działo się ![]() W tej chwili przyjmuje luteine i duphaston, nie wiem czy jest to konieczne, ale lekarz stwierdził, ze lepiej dmuchać na zimne, że miałam skoki progesteronu i z tego mogły być bóle brzucha. Tp. lekarz nie określał, to jeszcze za wcześniej, z kalkulatorów wychodzi mi ok. 11 marca. No i mam 31 lat więc jestem wiekowa
|
||
|
|
|
#3681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co jak sobie przypomnę to moja2 wizytę to jakiś dramat normalnie Ja nawet nie wiem czy on w ogóle patrzył i szukał serca....bo jak ja zobaczyłam to moje 2mm ...to od razu panika.... coś jest nie tak ...coś jest nie tak....powinno być trochę większe dziecko....coś jest nie tak ..... On do mnie no tak rzeczywiście zmierzył i powiedział że wiele widział i nie jest tak źle jak ja mówię... Nie pamiętam żeby mówił...popatrzmy czy jest serce... nie ...na pewno nie mówił nic o sercu....skupilismy się że takie małe i w ogóle i trzeba przyjść za tydzień....dziękuję do widzenia Ech... zobaczymy dziś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdybyś zdecydowała się do nas dołączyć na stałe, to daj mi znać- dopiszę Cię do listy mamuś ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- alla83 od rana jestem myślami z Tobą |
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trudno ![]() to dzisiaj masz wizyte? trzymam kciuki, przez tydzien na pewno urósł, u mnie przez tydzień z pęcherzyka 8 mm zrobił się zarodek i serduszko wiec tydzień to kupa czasu
|
|
|
|
|
#3684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przez brzuch. Ja już wczoraj normalnie u gina miałam przez brzuch, no ale wiadomo, że szyjkę też sprawdzał, więc męża nie zabieram na takie atrakcje ![]() W poniedziałek idziemy razem, biedak się już doczekać nie może |Cytat:
W przypadku zderzenia, nawet stłuczki, jeśli nie macie pasów możecie wylądować brzuchem na desce rozdzielczej, jeśli macie pas z adapterem to w przypadku zderzenia brzuch nie jest uciskany, a Wy zostajecie w siedzeniu. Wierzcie mi dużo na ten temat czytałam, jak i na temat mocowania fotelików dzieci tyłem do kierunku jazdy i to jest mega poważna sprawa. ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
|
|
#3685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Stara się zrobiła z tymi swoimi 31....ja druga urodziłam na 29 ...wielka mi różnica Tydzień temu nawet sam lekarz może zwrócił uwagę....a co mi pani napisała za wiek tutaj? a ja mowie ze ...noooo..... to moje lata.... a on ze dalej nie wierzy Także ten...mam tyle na ile wyglądam....od jakiegis5 czasu zawsze 18 jak ktoś pyta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziwnie u tych marcówek musi być, aż sobie tam chyba kiedyś zajrzę
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
średnia 28,63
Edytowane przez axn22 Czas edycji: 2016-07-22 o 13:05 |
|
|
|
|
#3689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

2500zł 

.
be cool
a ja mowie ze ...noooo..... to moje lata.... a on ze dalej nie wierzy