![]() |
#61 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Cytat:
![]() ![]() no jak tak, to złoty chłop! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a jeśli tak było to co? |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze, niedawno oglądałam na włoskim kanale przegląd mody plażowej i w tym roku stringi są totalnie niemodne...
![]() Po drugie... Plaża to miejsce publiczne, gdzie są rodziny z dziećmi i każdy chce się czuć komfortowo. Każdy ma inną wrażliwość, każdy widzi daną sprawę w inny sposób, dlatego powinno się zadbać również o dobre samopoczucie innych. Ja np. nie toleruję kobiet opalających się topless. A często mi się zdarza właśnie, że obok mnie na plaży ląduje rodzinka z dzieciakami i mamusia z biustem na wietrze. To wygląda po prostu wulgarnie, bo Włoszki mają zwykle duże biusty... Człowiek nie bardzo wie jak się zachować, żeby nie wyszło, że się przypatruje, ani, że ostentacyjnie unika patrzenia w daną stronę. Takim zachowaniem wprowadza się w zakłopotanie innych ludzi wokół... A plaża należy do wszystkich. Naprawdę, nie musisz tych stringów zakładać, bo nawet nie zauważysz różnicy podczas noszenia stroju. Stringi zakłada się tylko po to, aby być bardziej sexy. Jeżeli to przeszkadza Twojemu chłopakowi, to albo uszanujesz jego komfort i założysz całe majtki, albo to początek końca, bo to naprawdę bzdura a już toczycie wojnę. Co będzie kiedy pojawią się poważniejsze problemy? Moim zdaniem, ludzie przed wejściem w jakikolwiek związek powinni sobie zdać sprawę, że wchodzą na drogę niekończących się kompromisów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Serio???? Nie szanuje jej jako wolnego człowieka bo co? Bo nie chce zeby świeciła tyłkiem na plaży? Zgadzam sie z postem wyzej, Twój chłopak uchronił Cie przed kompromitacja. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Tak. Uważam ze kobieta nie powinna karmić piersią w miejscach publicznych. Gdy gdzieś wychodzisz zawsze możesz odciągnąć pokarm.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Serio?
Nie rozumiem w ogóle jak z takiej bzdury powstał wątek, który u mnie ma już 7 stron... Autorko on Co zabronił wyjść w tych gaciach a Ty hop na wizaż? Zamiast tego pogadaj z nim i tyle. Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
„Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć” Edytowane przez solll Czas edycji: 2016-07-16 o 20:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63098186]
A moim zdaniem ze związku składającego się z kompromisów należy zrezygnować na rzecz takiego, w którym jest ich minimalna ilość.[/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- bo dubel konta to jedno, a ciekawy temat i dyskusja - drugie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||||
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6309347 1]Ludzie w internetach sobie mogą pisać swoje zdanie kiedy ktoś inny w internetach ich o nie pyta, albo wywleka swoje problemy, nota bene - z tyłka. Pojmij. I skończ.[/QUOTE]
Nie rozmawiamy o tym, co kto sądzi o stringach na plaży. [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6309358 6]No to w czym masz problem ? Skoro rozumiesz, że mu to przeszkadza, to załóż inne gacie. Nie chcesz kwasów, zrób to tym bardziej. Nie będziesz paradować tylko ze sznurkiem w tyłku, to i piachu mniej ci tam nawłazi. Tyle wygrać.[/QUOTE] Twoja opinia oczywiście wcale nie jest podyktowana Twoją prywatną niechęcią do stringów. Chodziło o zrobienie dobrze autorce i jej chłopakowi, a nie Tobie. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Plaża to miejsce dla wszystkich, również kobiet w stringach i topless. Co do podkreślonego - normalnie, jeśli Cię razi ten widok, to nie musisz patrzeć. I daaaj spokój, kobiety na plażach chodzą w stringach, opalają się topless, a Ty się zastanawiasz, co ludzie powiedzą, jeśli przypadkiem spojrzysz/wcale nie popatrzysz? Myslisz, że ktoś będzie analizował, jak długo pozostajesz odwrócona w ich stronę czy jak? I związek to nieustanna walka, tak... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Watek jest dla mnie ważny. Dowiedziałam się z niego, że 'pałam prywatna niechęcia do stringów'
![]() Popytam po rodzinie skad to się może brać. Prawdopodobnie w czasie II W. Ś. stringi zabiły któregoś z moich przodków. To może być to. To jednak faktycznie kończę, it's official. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-07-17 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
hmm może to nie jest daleko posunięta zazdrość i zaborczość, tylko zwyczajny WSTYD że musi pokazywać się z dziewczyną która chodzi z gołym tyłkiem po plaży?
![]()
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Konto usunięte
|
Ja tam uwzazam ze jesli ktos czuje sie niekomfortowo przy kobiecie bez stanika czy w stringach to ma problem ze soba. To nie sa miejsca intymne. Nie powinny wzbudzac zadnej sensacji. Dzieci tez maja gdzies czy kobieta ma piersi na wierzchu. Argument o wloszkach o duzych piersiak mnie zabil. Nie wiem jak komus zwykly biust moze wydawac sie wulgarny. Proponuje popracowac nad postrzeganiem ciala, bo cos po drodze poszlo nie tak.
Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
Chodzenie po plaży w stringach jest po prostu... nieestetyczne. Nie czułabym się dobrze w stringach na plaży i z pewnym niesmakiem bym patrzyła na takie dziewczyny (chociaż przyznam, że nigdy chyba nie widziałam kobiety tak ubranej na plaży, to nie jest bardzo popularne)
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę żadnego zabraniania.
Facet powiedział tylko tyle, ze co najwyżej nie będzie jej towarzyszył na tej plaży. Że ona _może _ sobie iść w stringach, ale każdy wtedy idzie na swój kocyk. Ja tam rozumiem, jakby mój mąż wyskoczył z pomysłem latania po plaży w stringach, to proszę bardzo, ale beze mnie. Ja nie muszę tego brać na siebie i się pokazywać z osobą która publicznie ma potrzebę robić za pawiana i obnosić gołe poślady na plaży dla tekstylnych. Od razu dodam, ze nie mam nic przeciwko goliźnie całkowitej na plaży i bywaniu na plażach dla nudystów i owszem korzystamy. Tam akurat koncepcję stringów dopuszczam u kobiet, wiadomo- miewamy okres i czasami potrzeba się zabezpieczyć i majtki założyć. Człowiek jak najbardziej ma prawo wyznaczać granice, a nie ze jak się jest w związku to każde sobie, rzepkę skrobie. Rozbieranie się nadmierne na plażach "ubranych" uważam za tak samo niestosowane jak łażenie w kostiumie kąpielowym do baru, czy chodzenie po mieście , nawet typowo turystycznym, w samym bikini czy bez koszulki (panowie).
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam sie ze wszystkim. Ale i tak pewnie te nowoczesne i wyzwolone, a i z ekstra ciałem przeciez, napiszą co myślą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach ![]() Mała Mi "Dobrze jest umieć odróżniać życie od procesu powolnego umierania." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Konto usunięte
|
No ja przyłączam się do odpowiedź innych ,wcale się nie dziwię że twojemu facetowi to przeszkadza Autorko ,też zawsze jak idę na plażę i widzę kobiety w stringach bądź nie daj Boże toples to się zastawiam jaki one mają interes w tym aby pokazywać swoje ciało zupełnie obcym ludziom ?
![]() Jeśli się uprzesz to możesz iść nawet naga na plaże ale będziesz tam sama ,twój facet się do Ciebie nie przyzna i będzie Cie omijał szerokim łukiem ,no ale jak chcesz narobić mu takiego wstydu to twoja sprawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Mi jakoś wisi i powiewa kwestia obecności (lub nie) gaci na czyjejś d.upie, natomiast mamy z chłopem taki przedziwny i staroświecki układ, że dopuszczamy możliwość braku zachwytu drugiej strony nad czyimś pomysłem ubraniowym i nawet pozwalamy na wyrażenie tegoż braku.
Natomiast nie ma mowy o jakimś zabranianiu, litości - co więcej, w poście Autorki też zabraniania nie widzę. Facet wyrazić opinię miał prawo, a co Autorka z tym zrobi to już jej sprawa; ale powodu do dramy nie widzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas jest tak że jak coś mi się nie podoba w ubiorze męża to to mówię i on zwykle zmienia bo chce mi się podobać. I vice versa. Tak więc jeśli jakimś cudem chciałby iść na plażę w stroju borata to sorry al u mnie akceptacji by nie znalazł tak samo jak ja nie znalazłabym u niego akceptacji na mój pomysł wyjścia w stringach. I |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Są osoby, które nie wyjdą z partnerem, jak założy skarpetki do sandałów, bo to wstyd i w ogóle co ludzie powiedzą. Czy człowiek nie może po prostu korzystać z miejsc do tego przeznaczonych i liczyć na to, że nikt nie będzie się wgapiać w jego tyłek jednocześnie pielęgnując uczucie zgorszenia i oburzenia? Bikini też było kiedyś kontrowersyjne. Za absurd uważam pójść na plażę (jeszcze najlepiej w jakimś południowym kraju) i mieć za złe ludziom, że się rozbierają. Tak samo gorszyć się, jak ktoś bierze prysznic na basenie bez kostiumu itd. Jeśli ktoś jest tak wrażliwy, to niech on sobie siedzi na działce w kostiumie rodem z lat 30 i nie będzie nękany mało estetycznym widokiem innych ciał. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plaża topless- bez stanika, plaze na których standardem sa stringi, w stringach; plaża dla nudystów- na golasa. Niemniej jednak : - można nie znaczy koneicznie od razu nalezy - jak się w związek weszło, to nalezy szanowac zdanie partnera/ki i uzgadniać co jest a co nie jest fajne. dziwne ze w ogóle temat wynikł, jakim cudem ona nie wiedziała, jakie on ma na ten temat zdanie ![]() O to własnie chodzi.
![]() |
![]() |
#90 |
BAN stały
|
Przeczytałem i postanowiłem się wypowiedzieć.
Czytam tu, że niektóre osoby irytują stringi na plaży, czy kobiety opalające się toples. Powiem tak, byłem z rodzicami na wakacjach w Hiszpanii, a dokładnie w Barcelonie, i tam jest zupełnie normalne że kobiety chodzą w stringach, napisze więcej dziewczyny były tylko w stringach czyli z nagimi piersiami. Nikogo to nie irytowało pomimo, że to była publiczna plaża dla wszystkich nie tylko dla naturystów, były również dzieci. Rozumiem, że tamta kultura pozwala na topless, ale nad naszym Bałtykiem również widuję dziewczyny w stringach, i jest to normalne, i naturalne, ale stanik raczej musi być. Aczkolwiek napiszę coś na koniec, nie chciałbym aby moja dziewczyna pokazywała się na plaży w stringach, a tym bardziej topless. Pisał ktoś, że to nie miejsca intymne, ale jak nie? Tylko krocze to miejsce intymne? Nie uważam tak, jeśli tak by było, to dlaczego dziewczyny nie przebierają się ze stanika przy innych ludziach czy to w domu, czy w szkole czy innym miejscu ? Piersi są intymne, podobnie jak pośladki. Tak uważam, co pod stanikiem i pod pełnymi majtkami to są intymne strefy, i nie miałbym ochoty aby moja dziewczyna odkrywała je w miejscu publicznym zwłaszcza przed płcią męską. A inne kobiety jak sobie chcą, nie zgarszają mnie, nawet mężczyzna w stringach mnie nie zniesmacza co nie oznacza, że chciałbym sam tak się pokazać, czy chciałbym aby moja partnerka pokazywała więcej niż powinna niż nakazuje przyzwoitość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.