ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-22, 22:23   #1261
migea
Zadomowienie

Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI

Cytat:
Napisane przez anna_wawa Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak wy zamawiacie te rzeczy z aliexpress? Tam często widziałam, że wysyłka do polski jest za darmo, faktycznie? No robicie przelew w obcej walucie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kolezanko polecamy 1 post na owym forum tam dowiesz sie wszytkiego a jak nie skumasz wyjasnimy

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez sylvia_doll Pokaż wiadomość
Listonosze miewają lepkie ręce. Raz wysyłałam perfumę, nie jakaś warta miliony tylko 200zł, i dotarła do dziewczyny pusta paczka. Nic nie mogłam zrobić, tylko oddać kupującej pieniądze. Mimo, że nie była to moja wina. Ale swoją drogą.. eh, my ludzie tak bardzo staramy się szukać winnych... Jakby miało to jakieś znaczenie

Podobają się Wam? Zamówiłam http://www.aliexpress.com/item/Big-f...999.331.i40EtW

Ale jeszcze patrzę czy coś w tym kształcie ładnego znajdę... Bo jak nie jedne, to drugie zostawię sobie. Czekam na Wasze propozycje jak coś upatrzycie albo macie do polecenia
nie kumam w Polsce wysyłałas ta paczkę?
po pierwsze jak wysylasz paczke pani na poczcie ja waży i na blankiecie masz wage
po drugie jak laska odbierala z poczty to nie widziala uszkodzonego opakowania? waga nie byla jej dziwna ze nic nie wazy?
sorry ale ja nigdy bym nie oddala zanim nie zrobila bym wojne reklamacje na poczcie a oddala kase na gebe bo laska moze tak sobie powidziala...

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2016-07-22 o 22:25
migea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-22, 23:08   #1262
eyo
Zakorzenienie

Gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości o co chodzi na Alie to proszę - poniżej odpowiedź na moją skargę w sprawie zablokowania konta:

Cytat:
"This is a reminding email of your request to open your account again.We have checked your account, and We have noticed irregular activities beingcarried out by your account which violate the AliExpressBuyer Protection Program rules .Accordingly, we regret to inform you that we have terminated your account. You will still be able to access your account and ongoing order will stay remain, however the buying, dispute, feedback privileges has been taken out. And there is no way to open it again . Sorry for that.Hope you register one new account to place orders."
Podsumowując - zablokowali mi konto, zbiorą prowizję z kilkunastu zamówień w toku (!) bo zwrotów nie dostanę i zachęcają mnie do założenia nowego konta żebym mogła sobie dalej zamawiać. Tyle w kwestii przyzwoitości.

Nie chodzi o żadną blokadę ani pogwałcenie ich polityki tylko o to żeby ściągnąć prowizję ze sporów, nic więcej. Jak już wspominałam, teraz - w myśl zasad tej genialnej blokady - od ręki odrzucają każdy spór mimo, że te które są w toku mają trackingi z których ewidentnie wynika, że paczka nijak nie dotarła do miejsca przeznaczenia. Program ochrony kupujących istnieje tylko póki się im hajs z prowizji zgadza, na inne przypadki mają furtkę.

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥

Edytowane przez eyo
Czas edycji: 2016-07-22 o 23:13
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-23, 09:37   #1263
grewana
Wtajemniczenie

Cytat:
Listonosze miewają lepkie ręce. Raz wysyłałam perfumę, nie jakaś warta miliony tylko 200zł, i dotarła do dziewczyny pusta paczka. Nic nie mogłam zrobić, tylko oddać kupującej pieniądze. Mimo, że nie była to moja wina. Ale swoją drogą.. eh, my ludzie tak bardzo staramy się szukać winnych... Jakby miało to jakieś znaczenie
Ja akurat listonosza oskarżyłabym jako ostatniego o coś takiego! Tak jak dziewczyny powyżej - w życiu nie uwierzyłabym odbiorcy, że dostał pustą paczkę i nie zdziwiła go waga pustego opakowania, naruszone pakowanie czy tym podobne. A na pewno zrobiłabym wszystko, żeby to wyjaśnić na poczcie. No chyba, że Ty to zrobiłaś i zostało udowodnione, że to listonosz.
W innym wypadku bardzo słabo wypadają w Twoich ustach dwa powyżej podkreślone zdania...

PS: Chciałam to zignorować, ale nie mogę. Jak można pisać "perfuma"?!

grewana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-23, 10:03   #1264
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grewana Pokaż wiadomość
Ja akurat listonosza oskarżyłabym jako ostatniego o coś takiego! Tak jak dziewczyny powyżej - w życiu nie uwierzyłabym odbiorcy, że dostał pustą paczkę i nie zdziwiła go waga pustego opakowania, naruszone pakowanie czy tym podobne. A na pewno zrobiłabym wszystko, żeby to wyjaśnić na poczcie. No chyba, że Ty to zrobiłaś i zostało udowodnione, że to listonosz.
W innym wypadku bardzo słabo wypadają w Twoich ustach dwa powyżej podkreślone zdania...

PS: Chciałam to zignorować, ale nie mogę. Jak można pisać "perfuma"?!
Mój tz tez używa "perfuma". Nie idzie mu przetłumaczyć, że mówi się "perfumy" Chociaż, jak wpisałam w internet, to wyskoczyło, jako dopuszczalne słowo, tyle, ze używane dawno dawno temu. Perfuma, to określenie na stary zapach. Sama już nie wiem

Wysłane z 📱

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-23, 11:17   #1265
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A skąd masz pewność, że dostała pustą paczkę?
Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
nie kumam w Polsce wysyłałas ta paczkę?
po pierwsze jak wysylasz paczke pani na poczcie ja waży i na blankiecie masz wage
po drugie jak laska odbierala z poczty to nie widziala uszkodzonego opakowania? waga nie byla jej dziwna ze nic nie wazy?
sorry ale ja nigdy bym nie oddala zanim nie zrobila bym wojne reklamacje na poczcie a oddala kase na gebe bo laska moze tak sobie powidziala...
Dziewczyny już Wam tłumaczę dlaczego oddałam grzecznie pieniądze. Najpierw trochę rozmawiałam z nią, ale nie miałam czym się wybronić, że włożyłam normalnie perfumy. Perfuma była warta 200, sprzedawałam ją za 80. Zwróciłam 80, koszt wysyłki już stratna była kupująca. Uwierzyłam jej po prostu, dziewczyna jako kupująca i sprzedająca miała już bardzo dużo pozytywów, ale to nie wszystko...... -->

Wszystko wskazywało na to, że na poczcie stało się "kuku" - zapakowywałam perfumę na miejscu, Pani w okienku nie wpisała mi wagi na papierek z poleconego (nie zwróciłam na to uwagi nawet). Dziewczyna została poproszona o zdjęcie paczki - była zaklejona inną taśmą niż tą, którą ja używałam, nie była to taśma pocztowa. Zapakowywałam w papier pakunkowy, takich jest na każdej poczcie od groma. Nie problem nowy wykorzystać.

Swoją drogą, pracownica PP była nowa. Nie mówię, że to ona na pewno jest winna, bo nie udowodniłam jej winy. Ale dziwne jest wiecie co? Ta sytuacja miała miejsce 3 lata temu, od 2 lat nie pracuje już. Było to wysyłane na poczcie wiejskiej.

Od tej pory nagrywam zapakowywanie sprzedawanych rzeczy droższych niż 50 zł. Tego mnie ten kłopot nauczył. Nikt mi się nie przyczepi, że rzecz wygląda inaczej albo nie dotarła. Przykre nieco to,że ufać ludziom nie można. Ale z aliexpress i ebaya żadna paczka mi nie zaginęła. Listonosz nie posądza o zamiary zniszczenia gospodarki krajowej itd

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Ostatnio była rozmowa o celnikach. I akurat się mi trafiła rewizja przesyłki - był to błyszczyk - http://www.aliexpress.com/item/Water...08.0.91.vb2uX5 - niezmywalne cudo. Abstrahując... gdyby to była podróbka Maca to bym ile musiała zapłacić kary... ? Drżę w związku z tymi zakupionymi okularami
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-23, 11:25   #1266
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny już Wam tłumaczę dlaczego oddałam grzecznie pieniądze. Najpierw trochę rozmawiałam z nią, ale nie miałam czym się wybronić, że włożyłam normalnie perfumy. Perfuma była warta 200, sprzedawałam ją za 80. Zwróciłam 80, koszt wysyłki już stratna była kupująca. Uwierzyłam jej po prostu, dziewczyna jako kupująca i sprzedająca miała już bardzo dużo pozytywów, ale to nie wszystko...... -->

Wszystko wskazywało na to, że na poczcie stało się "kuku" - zapakowywałam perfumę na miejscu, Pani w okienku nie wpisała mi wagi na papierek z poleconego (nie zwróciłam na to uwagi nawet). Dziewczyna została poproszona o zdjęcie paczki - była zaklejona inną taśmą niż tą, którą ja używałam, nie była to taśma pocztowa. Zapakowywałam w papier pakunkowy, takich jest na każdej poczcie od groma. Nie problem nowy wykorzystać.

Swoją drogą, pracownica PP była nowa. Nie mówię, że to ona na pewno jest winna, bo nie udowodniłam jej winy. Ale dziwne jest wiecie co? Ta sytuacja miała miejsce 3 lata temu, od 2 lat nie pracuje już. Było to wysyłane na poczcie wiejskiej.

Od tej pory nagrywam zapakowywanie sprzedawanych rzeczy droższych niż 50 zł. Tego mnie ten kłopot nauczył. Nikt mi się nie przyczepi, że rzecz wygląda inaczej albo nie dotarła. Przykre nieco to,że ufać ludziom nie można. Ale z aliexpress i ebaya żadna paczka mi nie zaginęła. Listonosz nie posądza o zamiary zniszczenia gospodarki krajowej itd

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Ostatnio była rozmowa o celnikach. I akurat się mi trafiła rewizja przesyłki - był to błyszczyk - http://www.aliexpress.com/item/Water...08.0.91.vb2uX5 - niezmywalne cudo. Abstrahując... gdyby to była podróbka Maca to bym ile musiała zapłacić kary... ? Drżę w związku z tymi zakupionymi okularami
Przepraszam, ale ja też już nie mogę... Mówi sie: "zapakowalam perfumy" "perfumy były warte..." itd. Nie ma liczby pojedynczej od perfum.

Co do malowideł, jak długo trzymają Ci się na ustach?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-23, 11:28   #1267
migea
Zadomowienie

Cytat:

dziewczyno wiesz co ja tego nie moge czystac:
po pierwsze poleconym nie wysyla sie rzeczy handlowych
po drugie na poleconym nie masz wagi a na paczce jak nadajesz
po trzecie takie rzeczy jak zawsze sa kuku robi sie reklamacje na poczcie
po czwarte perfum ma swoja wage wiec laska odbiera pusta koperte karton i nie jest zdziwiona
po piate laska poprostu na moje dostala i kase i perfum a ciebie zrobila w jajo bo sie dałaś tak zrobic sama

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2016-07-23 o 11:37
Stary 2016-07-23, 11:36   #1268
blue3
dead & alive

Cytat:
po czwarte laska poprostu na moje dostala i kase i perfum a ciebie zrobila w jajo bo sie dałaś tak zrobic sama
Oczywiście, że na poleconym wpisywana jest waga
blue3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-23, 11:43   #1269
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blue3 Pokaż wiadomość
Oczywiście, że na poleconym wpisywana jest waga
sorki jest masa faktycznie
ale fakt jest taki ze poleconym wartosci handlowej sie nie wysyla
a podejrzewam jak laska nawalila i wagi nie wpisala to poczty tez wina i nie rozumiem czemu reklamacja nie byla zrobiona.
Stary 2016-07-23, 11:55   #1270
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426
Konto usunięte

Cytat:

Jak rewizja paczki? Nie kumam
Nie sądzę by UC uruchamiał procedury dla rzeczy wartej jednego dolara. Chodzi Ci o zieloną pieczątkę UC na przesyłce? Nie jest to rewizja, bo raczej tych paczek nie otwierają. Mnóstwo moich przesyłek miało informacje o dopuszczeniu przez Urząd i tyle

Co do listów poleconych - wg mnie to najlepsza forma do przesyłki rzeczy z ograniczoną wartością. Tez miałam raz sytuację, że wysłałam perfumy, jakieś chyba z avonu i list wsiąkł. Nie otrzymała go adresatka, na poczcie też nic nie potrafili powiedzieć. Złożyłam pisemną reklamacje z wnioskiem o odszkodowanie i zwrócili około 130 zł z tego co pamiętam. Jak najbardziej w przypadku problemów z poleconymi trzeba reagować, bo to przynajmniej idzie udowodnić.
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-23, 13:33   #1271
migea
Zadomowienie

[1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;63349641]Jak rewizja paczki? Nie kumam
Nie sądzę by UC uruchamiał procedury dla rzeczy wartej jednego dolara. Chodzi Ci o zieloną pieczątkę UC na przesyłce? Nie jest to rewizja, bo raczej tych paczek nie otwierają. Mnóstwo moich przesyłek miało informacje o dopuszczeniu przez Urząd i tyle

Co do listów poleconych - wg mnie to najlepsza forma do przesyłki rzeczy z ograniczoną wartością. Tez miałam raz sytuację, że wysłałam perfumy, jakieś chyba z avonu i list wsiąkł. Nie otrzymała go adresatka, na poczcie też nic nie potrafili powiedzieć. Złożyłam pisemną reklamacje z wnioskiem o odszkodowanie i zwrócili około 130 zł z tego co pamiętam. Jak najbardziej w przypadku problemów z poleconymi trzeba reagować, bo to przynajmniej idzie udowodnić.[/QUOTE]
dokladnie jak kolezanka napisała wiec warto wiedziec zanim nadamy list paczke itd
mi osobiscie tez poczta zagubila paczke i oddali ok 130zl oraz kupilam stanik Freye i pani z allegro reklaowala trwalo to 3 miesiace zanim mi kase oddala (bo poczta wydluzała termin wyjasnienia) ale co wazne nawet ta dziewczyna na poczcie mogla zglosic ze paczka jest pusta ...

I. Zasady reklamacji usługi pocztowej
Zasady zgłaszania reklamacji usługi pocztowej określa rozporządzenie Ministra Administracji i cyfryzacji z dnia 26 listopada 2013 r. w sprawie reklamacji usługi pocztowej (Dz. U. 2013 r., poz. 1468). W przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania usługi pocztowej (np. ubytek zawartości, zniszczenie, zwrot bez przyczyny) reklamację może wnieść nadawca przesyłki lub adresat (w przypadku gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń albo gdy przesyłka pocztowa lub kwota pieniężna określona w przekazie pocztowym zostanie doręczona adresatowi). Reklamację można wnieść w każdej placówce pocztowej operatora pocztowego, który zawarł umowę o świadczenie usługi pocztowej z nadawcą, jednakże nie później niż w terminie 12 miesięcy od dnia nadania przesyłki pocztowej.
Operator ma obowiązek rozpatrzyć reklamację niezwłocznie, nie później niż w ciągu 30 dni od dnia otrzymania reklamacji (liczy się data nadania odpowiedzi na reklamację). Jeżeli reklamacja będzie uzasadniona operator co do zasady ma obowiązek zapłaty odszkodowania w następującej wysokości:
1) za utratę przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż pięćdziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora wyznaczonego za traktowanie przesyłki pocztowej jako przesyłki poleconej;
2) za utratę paczki pocztowej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż dziesięciokrotność opłaty pobranej za jej nadanie;
3) za utratę przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż zadeklarowana wartość przesyłki;
4) za ubytek zawartości lub uszkodzenie paczki pocztowej lub przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę lub w wysokości zwykłej wartości utraconych lub uszkodzonych rzeczy, nie wyższej jednak niż maksymalna wysokość odszkodowania, o którym mowa w pkt 1 lub 2;
5) za ubytek zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości zwykłej wartości utraconych rzeczy;
6) za uszkodzenie zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości zwykłej wartości rzeczy, których uszkodzenie stwierdzono.
Jeżeli natomiast operator odmówi uznania reklamacji, reklamujący może wnieść odwołanie w terminie 14 dni od dnia otrzymania odpowiedzi na reklamację. Takie odwołanie operator również powinien rozpatrzyć w terminie 30 dni.

Edytowane przez migea
Czas edycji: 2016-07-23 o 13:34
Stary 2016-07-23, 15:32   #1272
akakowalska
Raczkowanie

Cytat:

Napisz coś o tych błyszczykach- czy sie nie lepią po wyschnięciu i czy się nie kruszą po czasie? Bo się nad nimi zastanawiałam...
A o ta paczkę to też bym obwiniała kupującą... i na pewno nie oddałabym pieniędzy... A że ktoś nie pracuje na poczcie to nie może oznaczać że po prostu znalazł sobie lepszą prace?
Stary 2016-07-23, 19:05   #1273
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
po czwarte perfum ma swoja wage wiec laska odbiera pusta koperte karton i nie jest zdziwiona
po piate laska poprostu na moje dostala i kase i perfum a ciebie zrobila w jajo bo sie dałaś tak zrobic sama
Po pierwsze to masz racje, ubiegac sie o reklamacje moglam. Nawet i powinnam jak widze to co wstukalas z regulaminu PP, ale nie zorientowalam sie jak to wyglada, bo mialam wtedy na glowie inne problemy i nie chcialam sobie dokladac wyklocenia sie o oszustwo. Wychodze z zalozenia, ze jesli to babsko na poczcie zawinelo perfumy, to stracila prace (jak nie rpzez ta sytuacje to przez inna) a jesli kupujaca mnie oklamala i zabandazowala specjalnie ta paczke ineczej to obrocilo sie to lub obroci przeciwko niej. Chamstwo zawsze wraca

Po drugie i ostatnie teraz nie ma znaczenia juz czy dostala pusta czy dostala pelna przesylke, bo sprawa miala miejsce dawno temu w trawie. Moze bylo tak jak mowisz ale to juz nie ma znaczenia. Dobra, juz nie angazuj sie juz w ta sytuacje skoro nie mozesz mnie czytac w kazdym razie,dzieki za rozjasnienia, na przyszlosc bede reagowac i nie dam w jajco zrobic.

Cytat:
sorki jest masa faktycznie
ale fakt jest taki ze poleconym wartosci handlowej sie nie wysyla
a podejrzewam jak laska nawalila i wagi nie wpisala to poczty tez wina i nie rozumiem czemu reklamacja nie byla zrobiona.
Reklamacja nie byla zrobiona, bo nie mialam czasu jezdzic wtedy na ta wiejska poczte, z ktorej wysylalam. Nie wiedzialam ,ze moge to zrobic online, glowa zaprzatnieta byla czym innym. A szukanie winnych juz nie ma teraz znaczenia.. Stalo sie, mam nauczke i wiem jak postapic w przyszlosci

[1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;63349641]Jak rewizja paczki? Nie kumam

Co do listów poleconych - wg mnie to najlepsza forma do przesyłki rzeczy z ograniczoną wartością. Tez miałam raz sytuację, że wysłałam perfumy, jakieś chyba z avonu i list wsiąkł. Nie otrzymała go adresatka, na poczcie też nic nie potrafili powiedzieć. Złożyłam pisemną reklamacje z wnioskiem o odszkodowanie i zwrócili około 130 zł z tego co pamiętam. Jak najbardziej w przypadku problemów z poleconymi trzeba reagować, bo to przynajmniej idzie udowodnić.[/QUOTE]
Dzieki za rozjasnienia sprawy z UC. Myslalam, ze otwierali

Teraz to sobie nagrywam paczki, a jakbym sprzedawala cos sprzedawanego za ponad 200 zl - to skorzystam z uslugi zadekalrowanej wartosci. Naprawde nie wiedzialam jak nalezy postapic i nie mialam czasu aby sie zorientowac. Juz niewazne.

Edytowane przez sylvia_doll
Czas edycji: 2016-07-23 o 19:10
Stary 2016-07-24, 08:58   #1274
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz to sobie nagrywam paczki, a jakbym sprzedawala cos sprzedawanego za ponad 200 zl - to skorzystam z uslugi zadekalrowanej wartosci. Naprawde nie wiedzialam jak nalezy postapic i nie mialam czasu aby sie zorientowac. Juz niewazne.
Co Ci da nagrywanie paczki? Jak ktoś będzie chciał Cię oszukać, to powie, że nagrałaś i po nagraniu wyciągnęłaś.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 10:03   #1275
sylvia_doll
CORELIPS

Hmmm, jest i takie ryzyko. Plus taki nagrywania jest, że rzeczy widać jak wyglądają przed wysyłką.

Dobra, trzeba przede wszystkim pilnować czy waga wpisana (i właściwa). A w razie takich dziwnych sytuacji - reklamowac. Ja mam nadzieję, ze mi się to już nigdy nie przydarzy - i Wam również życzę samych dobrych kupujących i uczciwych listonoszy/pań na PP. Ok, bo się offtop zrobił
Stary 2016-07-24, 18:19   #1276
Hosenka*
Zakorzenienie

Czy miałyście któryś z tych zegarków Geneva?
Interesuje mnie czarny, tylko obawiam się, czy nie ma tak sztywnego paska jak szary Cluse.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2016-07-24 o 18:25
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 23:13   #1277
JuStYsCk2
Zadomowienie

dziewczyny widzialyscie moze te paski do stanikow?

http://www.selfieroom.pl/pl/p/Ramiac...tonosza-1/2689

http://www.selfieroom.pl/pl/p/Ramiac...tonosza-3/2691
JuStYsCk2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 23:53   #1278
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JuStYsCk2 Pokaż wiadomość
Nie na ali ale na all widziałam za niecałe 10zl chyba
assiuci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 22:43   #1279
Wieszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Czy miałyście któryś z tych zegarków Geneva?
Interesuje mnie czarny, tylko obawiam się, czy nie ma tak sztywnego paska jak szary Cluse.
Mialam kiedys geneve i zepsula sie po tygodniu i nie mam na mysli baterii.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 23:02   #1280
assiuci
Zakorzenienie

Kurczę nie wiem co robić.. zamówiłam 3 etui do tel od jednego sprzedawcy. Przyszło jedno i to połamane, założyłam spór o to jedno tylko - rozstrzygnięty na moją korzyść, kasa odzyskana. Zostały 24dni i być może sprzedawca dosle pozostałe ale jeżeli nie to będę musiała robić kolejny spór? O te pozostałe 2..
Stary 2016-07-26, 23:00   #1281
Sonciaaa
Zakorzenienie

CO: Silikonowe obudowy na Samsunga Galaxy J5
LINK: http://www.aliexpress.com/item/For-S...122-&af=d99%3A
CENA: 5,67 zł/szt.
ZAMÓWIONE: 7.07.2016
DOSTARCZONE: 25.07.2016
OCENA: 10/10
Bardzo fajnie zrobione obudowy, dopasowane i odpowiednio przycięte. Wzory wyraźne i nasycone. Polecam

CO: Szkło hartowane do Samsunga Galaxy J5
LINK: http://www.aliexpress.com/item/0-3mm...122-&af=d99%3A
CENA: 5,62 zł
ZAMÓWIONE: 7.07.2016
DOSTARCZONE: 26.07.2016
OCENA: 2/10
Szkło niestety przyszło uszkodzone Ale wydaje mi się, że pasowałoby idealnie, dobrze docięte. Zakładam spór i zamawiam kolejne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160725_225934.jpg (141,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160725_225943.jpg (922,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160725_225957.jpg (825,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160725_225950.jpg (743,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20160726_130442.jpg (693,1 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez Sonciaaa
Czas edycji: 2016-07-27 o 00:28
Sonciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 14:13   #1282
Sesja
Zakorzenienie

Możecie mi podpowiedziec jak to jest z rozmiarami pierścionków na ali? Będę wdzięczna za podpowiedź.
U nas noszę 11
Stary 2016-07-27, 14:19   #1283
Olushka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sesja Pokaż wiadomość
Możecie mi podpowiedziec jak to jest z rozmiarami pierścionków na ali? Będę wdzięczna za podpowiedź.
U nas noszę 11
Wg tabeli na aukcji. Zawsze trafiam

Wysłane z 📱

redukcja od 05.2023
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58
Olushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 15:26   #1284
ArabicPrincess
Zakorzenienie

Ale mnie dzisiaj alie zaskoczyło 😲 pędzle do makijażu zamówione 19 lipca już dzisiaj doszły
Nigdy tak szybko nic nie doszło do mnie

Life is a story written by Allah's hand

Instagram - PatrycjaLeila zapraszam

ArabicPrincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 15:43   #1285
Sesja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ArabicPrincess Pokaż wiadomość
Ale mnie dzisiaj alie zaskoczyło 😲 pędzle do makijażu zamówione 19 lipca już dzisiaj doszły
Nigdy tak szybko nic nie doszło do mnie
Możesz podać aukcje?
Stary 2016-07-27, 16:56   #1286
assiuci
Zakorzenienie

A co mnie żadna paczka nie przyszła od dłuższego czasu. Czekam na 10 przesyłek i lipa. Nic nie dochodzi
Stary 2016-07-27, 18:58   #1287
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez assiuci Pokaż wiadomość
A co mnie żadna paczka nie przyszła od dłuższego czasu. Czekam na 10 przesyłek i lipa. Nic nie dochodzi
Do mnie nie przyszła prawie żadna przesyłka z maja, z czerwca zaczęły przychodzić, ale od tygodnia znów cisza założyłam już tyle sporów, że aż boję się tej blokady konta. Przypuszczam, że ktoś na poczcie kradnie, ale za rękę niestety nie złapię. Przez te niedochodzenie paczek odechciało mi się zamawiać z ali.
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-27, 19:15   #1288
wildDaisy
żona bez ogona

Do mnie też nie doszła paczka z końca kwietnia, Chińczyk mi przedłużył ochronę i za dwa dni się kończy. Zastanawiam się czy zakładać spór, to tylko pędzelek za 6 zeta, pisałam do gościa, ale wydaje mi się, że akurat wcale nie wysłał przesyłki...
Stary 2016-07-27, 19:50   #1289
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flofferek Pokaż wiadomość
Do mnie nie przyszła prawie żadna przesyłka z maja, z czerwca zaczęły przychodzić, ale od tygodnia znów cisza założyłam już tyle sporów, że aż boję się tej blokady konta. Przypuszczam, że ktoś na poczcie kradnie, ale za rękę niestety nie złapię. Przez te niedochodzenie paczek odechciało mi się zamawiać z ali.
Mam to samo. Wcześniej wszystko dochodziło a od miesiąca nic... A zamówienia z czerwca i maja.. rejestrowane niektóre wychodzą drożej i się nie opłaca. I tak jak piszesz strach spory zakładać bo nie wiadomo jak to odbiorą..
Stary 2016-07-27, 21:44   #1290
ArabicPrincess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sesja Pokaż wiadomość
Możesz podać aukcje?
najzwyklejsze pędzelki w zamiarze używania do rozświetlacza

http://pl.aliexpress.com/item/1Pcs-M...0-4fac5db52326

Life is a story written by Allah's hand

Instagram - PatrycjaLeila zapraszam

ArabicPrincess jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości