|
|
#1261 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek plotkowy część VI
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
po pierwsze jak wysylasz paczke pani na poczcie ja waży i na blankiecie masz wage po drugie jak laska odbierala z poczty to nie widziala uszkodzonego opakowania? waga nie byla jej dziwna ze nic nie wazy? sorry ale ja nigdy bym nie oddala zanim nie zrobila bym wojne reklamacje na poczcie a oddala kase na gebe bo laska moze tak sobie powidziala...
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2016-07-22 o 22:25 |
||
|
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości o co chodzi na Alie to proszę - poniżej odpowiedź na moją skargę w sprawie zablokowania konta:
Cytat:
Nie chodzi o żadną blokadę ani pogwałcenie ich polityki tylko o to żeby ściągnąć prowizję ze sporów, nic więcej. Jak już wspominałam, teraz - w myśl zasad tej genialnej blokady - od ręki odrzucają każdy spór mimo, że te które są w toku mają trackingi z których ewidentnie wynika, że paczka nijak nie dotarła do miejsca przeznaczenia. Program ochrony kupujących istnieje tylko póki się im hajs z prowizji zgadza, na inne przypadki mają furtkę.
Edytowane przez eyo Czas edycji: 2016-07-22 o 23:13 |
|
|
|
|
#1263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W innym wypadku bardzo słabo wypadają w Twoich ustach dwa powyżej podkreślone zdania... PS: Chciałam to zignorować, ale nie mogę. Jak można pisać "perfuma"?!
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż, jak wpisałam w internet, to wyskoczyło, jako dopuszczalne słowo, tyle, ze używane dawno dawno temu. Perfuma, to określenie na stary zapach. Sama już nie wiem Wysłane z 📱
|
|
#1265 | |
|
CORELIPS
|
Cytat:
Wszystko wskazywało na to, że na poczcie stało się "kuku" - zapakowywałam perfumę na miejscu, Pani w okienku nie wpisała mi wagi na papierek z poleconego (nie zwróciłam na to uwagi nawet). Dziewczyna została poproszona o zdjęcie paczki - była zaklejona inną taśmą niż tą, którą ja używałam, nie była to taśma pocztowa. Zapakowywałam w papier pakunkowy, takich jest na każdej poczcie od groma. Nie problem nowy wykorzystać. Swoją drogą, pracownica PP była nowa. Nie mówię, że to ona na pewno jest winna, bo nie udowodniłam jej winy. Ale dziwne jest wiecie co? Ta sytuacja miała miejsce 3 lata temu, od 2 lat nie pracuje już. Było to wysyłane na poczcie wiejskiej. Od tej pory nagrywam zapakowywanie sprzedawanych rzeczy droższych niż 50 zł. Tego mnie ten kłopot nauczył. Nikt mi się nie przyczepi, że rzecz wygląda inaczej albo nie dotarła. Przykre nieco to,że ufać ludziom nie można. Ale z aliexpress i ebaya żadna paczka mi nie zaginęła. Listonosz nie posądza o zamiary zniszczenia gospodarki krajowej itd ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Ostatnio była rozmowa o celnikach. I akurat się mi trafiła rewizja przesyłki - był to błyszczyk - http://www.aliexpress.com/item/Water...08.0.91.vb2uX5 - niezmywalne cudo. Abstrahując... gdyby to była podróbka Maca to bym ile musiała zapłacić kary... ? Drżę w związku z tymi zakupionymi okularami
|
|
|
|
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do malowideł, jak długo trzymają Ci się na ustach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#1267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po pierwsze poleconym nie wysyla sie rzeczy handlowych po drugie na poleconym nie masz wagi a na paczce jak nadajesz po trzecie takie rzeczy jak zawsze sa kuku robi sie reklamacje na poczcie po czwarte perfum ma swoja wage wiec laska odbiera pusta koperte karton i nie jest zdziwiona po piate laska poprostu na moje dostala i kase i perfum a ciebie zrobila w jajo bo sie dałaś tak zrobic sama
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2016-07-23 o 11:37 |
|
|
|
|
#1268 | |
|
dead & alive
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zadomowienie
|
sorki jest masa faktycznie
ale fakt jest taki ze poleconym wartosci handlowej sie nie wysyla a podejrzewam jak laska nawalila i wagi nie wpisala to poczty tez wina i nie rozumiem czemu reklamacja nie byla zrobiona.
|
#1270 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie sądzę by UC uruchamiał procedury dla rzeczy wartej jednego dolara. Chodzi Ci o zieloną pieczątkę UC na przesyłce? Nie jest to rewizja, bo raczej tych paczek nie otwierają. Mnóstwo moich przesyłek miało informacje o dopuszczeniu przez Urząd i tyle ![]() Co do listów poleconych - wg mnie to najlepsza forma do przesyłki rzeczy z ograniczoną wartością. Tez miałam raz sytuację, że wysłałam perfumy, jakieś chyba z avonu i list wsiąkł. Nie otrzymała go adresatka, na poczcie też nic nie potrafili powiedzieć. Złożyłam pisemną reklamacje z wnioskiem o odszkodowanie i zwrócili około 130 zł z tego co pamiętam. Jak najbardziej w przypadku problemów z poleconymi trzeba reagować, bo to przynajmniej idzie udowodnić. |
|
|
|
|
#1271 |
|
Zadomowienie
|
[1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;63349641]Jak rewizja paczki? Nie kumam
![]() Nie sądzę by UC uruchamiał procedury dla rzeczy wartej jednego dolara. Chodzi Ci o zieloną pieczątkę UC na przesyłce? Nie jest to rewizja, bo raczej tych paczek nie otwierają. Mnóstwo moich przesyłek miało informacje o dopuszczeniu przez Urząd i tyle ![]() Co do listów poleconych - wg mnie to najlepsza forma do przesyłki rzeczy z ograniczoną wartością. Tez miałam raz sytuację, że wysłałam perfumy, jakieś chyba z avonu i list wsiąkł. Nie otrzymała go adresatka, na poczcie też nic nie potrafili powiedzieć. Złożyłam pisemną reklamacje z wnioskiem o odszkodowanie i zwrócili około 130 zł z tego co pamiętam. Jak najbardziej w przypadku problemów z poleconymi trzeba reagować, bo to przynajmniej idzie udowodnić.[/QUOTE] dokladnie jak kolezanka napisała wiec warto wiedziec zanim nadamy list paczke itd mi osobiscie tez poczta zagubila paczke i oddali ok 130zl oraz kupilam stanik Freye i pani z allegro reklaowala trwalo to 3 miesiace zanim mi kase oddala (bo poczta wydluzała termin wyjasnienia) ale co wazne nawet ta dziewczyna na poczcie mogla zglosic ze paczka jest pusta ... I. Zasady reklamacji usługi pocztowej Zasady zgłaszania reklamacji usługi pocztowej określa rozporządzenie Ministra Administracji i cyfryzacji z dnia 26 listopada 2013 r. w sprawie reklamacji usługi pocztowej (Dz. U. 2013 r., poz. 1468). W przypadku niewykonania lub nienależytego wykonania usługi pocztowej (np. ubytek zawartości, zniszczenie, zwrot bez przyczyny) reklamację może wnieść nadawca przesyłki lub adresat (w przypadku gdy nadawca zrzeknie się na jego rzecz prawa dochodzenia roszczeń albo gdy przesyłka pocztowa lub kwota pieniężna określona w przekazie pocztowym zostanie doręczona adresatowi). Reklamację można wnieść w każdej placówce pocztowej operatora pocztowego, który zawarł umowę o świadczenie usługi pocztowej z nadawcą, jednakże nie później niż w terminie 12 miesięcy od dnia nadania przesyłki pocztowej. Operator ma obowiązek rozpatrzyć reklamację niezwłocznie, nie później niż w ciągu 30 dni od dnia otrzymania reklamacji (liczy się data nadania odpowiedzi na reklamację). Jeżeli reklamacja będzie uzasadniona operator co do zasady ma obowiązek zapłaty odszkodowania w następującej wysokości: 1) za utratę przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż pięćdziesięciokrotność opłaty pobranej przez operatora wyznaczonego za traktowanie przesyłki pocztowej jako przesyłki poleconej; 2) za utratę paczki pocztowej - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż dziesięciokrotność opłaty pobranej za jej nadanie; 3) za utratę przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości żądanej przez nadawcę, nie wyższej jednak niż zadeklarowana wartość przesyłki; 4) za ubytek zawartości lub uszkodzenie paczki pocztowej lub przesyłki poleconej - w wysokości żądanej przez nadawcę lub w wysokości zwykłej wartości utraconych lub uszkodzonych rzeczy, nie wyższej jednak niż maksymalna wysokość odszkodowania, o którym mowa w pkt 1 lub 2; 5) za ubytek zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości zwykłej wartości utraconych rzeczy; 6) za uszkodzenie zawartości przesyłki z zadeklarowaną wartością - w wysokości zwykłej wartości rzeczy, których uszkodzenie stwierdzono. Jeżeli natomiast operator odmówi uznania reklamacji, reklamujący może wnieść odwołanie w terminie 14 dni od dnia otrzymania odpowiedzi na reklamację. Takie odwołanie operator również powinien rozpatrzyć w terminie 30 dni.
Audentes fortuna iuvat Edytowane przez migea Czas edycji: 2016-07-23 o 13:34 |
|
|
|
#1272 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A o ta paczkę to też bym obwiniała kupującą... i na pewno nie oddałabym pieniędzy... A że ktoś nie pracuje na poczcie to nie może oznaczać że po prostu znalazł sobie lepszą prace?
|
|
#1273 | ||
|
CORELIPS
|
Cytat:
![]() Po drugie i ostatnie teraz nie ma znaczenia juz czy dostala pusta czy dostala pelna przesylke, bo sprawa miala miejsce dawno temu w trawie. Moze bylo tak jak mowisz ale to juz nie ma znaczenia. Dobra, juz nie angazuj sie juz w ta sytuacje skoro nie mozesz mnie czytac w kazdym razie,dzieki za rozjasnienia, na przyszlosc bede reagowac i nie dam w jajco zrobic. Cytat:
![]() [1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;63349641]Jak rewizja paczki? Nie kumam ![]() Nie sądzę by UC uruchamiał procedury dla rzeczy wartej jednego dolara. Chodzi Ci o zieloną pieczątkę UC na przesyłce? Nie jest to rewizja, bo raczej tych paczek nie otwierają. Mnóstwo moich przesyłek miało informacje o dopuszczeniu przez Urząd i tyle ![]() Co do listów poleconych - wg mnie to najlepsza forma do przesyłki rzeczy z ograniczoną wartością. Tez miałam raz sytuację, że wysłałam perfumy, jakieś chyba z avonu i list wsiąkł. Nie otrzymała go adresatka, na poczcie też nic nie potrafili powiedzieć. Złożyłam pisemną reklamacje z wnioskiem o odszkodowanie i zwrócili około 130 zł z tego co pamiętam. Jak najbardziej w przypadku problemów z poleconymi trzeba reagować, bo to przynajmniej idzie udowodnić.[/QUOTE] Dzieki za rozjasnienia sprawy z UC. Myslalam, ze otwierali Teraz to sobie nagrywam paczki, a jakbym sprzedawala cos sprzedawanego za ponad 200 zl - to skorzystam z uslugi zadekalrowanej wartosci. Naprawde nie wiedzialam jak nalezy postapic i nie mialam czasu aby sie zorientowac. Juz niewazne. Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2016-07-23 o 19:10 |
||
|
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Co Ci da nagrywanie paczki? Jak ktoś będzie chciał Cię oszukać, to powie, że nagrałaś i po nagraniu wyciągnęłaś.
|
#1275 |
|
CORELIPS
|
Hmmm, jest i takie ryzyko. Plus taki nagrywania jest, że rzeczy widać jak wyglądają przed wysyłką.
Dobra, trzeba przede wszystkim pilnować czy waga wpisana (i właściwa). A w razie takich dziwnych sytuacji - reklamowac. Ja mam nadzieję, ze mi się to już nigdy nie przydarzy - i Wam również życzę samych dobrych kupujących i uczciwych listonoszy/pań na PP. Ok, bo się offtop zrobił |
|
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
Czy miałyście któryś z tych zegarków Geneva?
Interesuje mnie czarny, tylko obawiam się, czy nie ma tak sztywnego paska jak szary Cluse.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2016-07-24 o 18:25 |
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny widzialyscie moze te paski do stanikow?
http://www.selfieroom.pl/pl/p/Ramiac...tonosza-1/2689 http://www.selfieroom.pl/pl/p/Ramiac...tonosza-3/2691 |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i nie mam na mysli baterii.
|
|
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczę nie wiem co robić.. zamówiłam 3 etui do tel od jednego sprzedawcy. Przyszło jedno i to połamane, założyłam spór o to jedno tylko - rozstrzygnięty na moją korzyść, kasa odzyskana. Zostały 24dni i być może sprzedawca dosle pozostałe ale jeżeli nie to będę musiała robić kolejny spór? O te pozostałe 2..
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
CO: Silikonowe obudowy na Samsunga Galaxy J5
LINK: http://www.aliexpress.com/item/For-S...122-&af=d99%3A CENA: 5,67 zł/szt. ZAMÓWIONE: 7.07.2016 DOSTARCZONE: 25.07.2016 OCENA: 10/10 Bardzo fajnie zrobione obudowy, dopasowane i odpowiednio przycięte. Wzory wyraźne i nasycone. Polecam ![]() CO: Szkło hartowane do Samsunga Galaxy J5 LINK: http://www.aliexpress.com/item/0-3mm...122-&af=d99%3A CENA: 5,62 zł ZAMÓWIONE: 7.07.2016 DOSTARCZONE: 26.07.2016 OCENA: 2/10 Szkło niestety przyszło uszkodzone
NOWA WYMIANA W LIPCU - wszystkowątek -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1276537 Edytowane przez Sonciaaa Czas edycji: 2016-07-27 o 00:28 |
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi podpowiedziec jak to jest z rozmiarami pierścionków na ali? Będę wdzięczna za podpowiedź.
U nas noszę 11
|
|
#1283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z 📱
|
|
#1284 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie dzisiaj alie zaskoczyło 😲 pędzle do makijażu zamówione 19 lipca już dzisiaj doszły
Nigdy tak szybko nic nie doszło do mnie
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Możesz podać aukcje?
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
A co mnie żadna paczka nie przyszła od dłuższego czasu. Czekam na 10 przesyłek i lipa. Nic nie dochodzi
|
|
|
|
#1287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
założyłam już tyle sporów, że aż boję się tej blokady konta. Przypuszczam, że ktoś na poczcie kradnie, ale za rękę niestety nie złapię. Przez te niedochodzenie paczek odechciało mi się zamawiać z ali.
|
|
|
|
|
#1288 |
|
żona bez ogona
|
Do mnie też nie doszła paczka z końca kwietnia, Chińczyk mi przedłużył ochronę i za dwa dni się kończy. Zastanawiam się czy zakładać spór, to tylko pędzelek za 6 zeta, pisałam do gościa, ale wydaje mi się, że akurat wcale nie wysłał przesyłki...
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
najzwyklejsze pędzelki
w zamiarze używania do rozświetlacza http://pl.aliexpress.com/item/1Pcs-M...0-4fac5db52326
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

Chociaż, jak wpisałam w internet, to wyskoczyło, jako dopuszczalne słowo, tyle, ze używane dawno dawno temu. Perfuma, to określenie na stary zapach. Sama już nie wiem
68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 

teraz nie ma znaczenia juz czy dostala pusta czy dostala pelna przesylke, bo sprawa miala miejsce dawno temu w trawie. Moze bylo tak jak mowisz ale to juz nie ma znaczenia. Dobra, juz nie angazuj sie juz w ta sytuacje skoro nie mozesz mnie czytac
i nie mam na mysli baterii.