Chłopak zabronił mi wyjść na plażę. - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-23, 23:30   #151
zakonna
Naczelna Nastolatka

Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.

Nie musisz, możesz sobie mieć potrzebę chodzenia goło wszędzie i bzykania się na środku skrzyżowania. Ja mam potrzebę chodzenia w bikini i bzykania się w sypialni.
Jak rozumiem, moje potrzeby muszą zostać poddane analizie i terapii, bo ty nie kupujesz tego, że ludzie mają inne granice niż ty. To by było na tyle, a propos szacunku dla czyichś granic, potrzeb i wolności.
Stary 2016-07-23, 23:31   #152
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
potrzeba intymności nie jest dla człowieka naturalna, więc nie kupuję tego.
Cóż za nowatorskie podejście do ludzkiej psychiki.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 23:31   #153
malgo96
Zadomowienie

Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.

Ale poczucie wstydu jest.
Mi by było głupio na zwykłej plazy chodzic topless,w stringach,bo wiem ze nie każdy sobie życzy tego oglądać, i ze tak mogę na innej plazy tzn naturystycznej
Powinnam isc na terapie?
malgo96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 23:32   #154
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
jak mam ochotę przejść przez miasto w stroju kąpielowym, to to robię.

albo zakryjesz tyłek albo nie idziemy razem to jest szantaż.

motywacja do stringów nie ma tu nic do rzeczy.

ona się wstydziła swojego nieopalonego tyłka.

jak on chce mieć tyłek zakryty, to niech sobie zakrywa.

ja nie mam nic przeciwko, żeby nosił stringi. nie rusza mnie to.

nie, kochana, właśnie nie. nikogo w naturze nie obrzydzają genitalia, to jest narzucona norma i wyprany mózg przez społeczeństwo

a ja sobie zadaję pytanie, skąd ten opór i czym jest spowodowany. bo ja nie jestem odpowiedzialna za jego emocje, tak samo, jak on za moje. jesteśmy dorośli i sobie z tym radzimy u źródła, a nie zamiatając problem pod dywan za pomocą wielce zbawiennych wizażowych kompromisów.
idac tym tropem niedlugo niektórzy stwierdza ze wypróżnianie sie w toalecie na osobnosci to tylko narzucona norma i wyprany mozg przez spoleczenstwo i czemu by nie robic tego publicznie

i serio jezeli jakakolwiek uwaga badz niezadowolenie z czegos facerta to dla was szntaz emocjonalny to wspolczuje waszym tż'tom bo pewnie od lat nawet nie wyjzeli spod pantofla ja tu widze jasny komunikat "nie ubierasz sie - nie ide z toba" a ona moze wybrac ktoras z opcji i tyle
LadyArya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 23:35   #155
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
potrzeba intymności nie jest dla człowieka naturalna, więc nie kupuję tego.
Argument naturalności jest najgłupszym jaki ogólnie istnieje. W naturze jest normalna poligamia (u ludzi to tylko umowa między partnerami, o zgrozo społeczny konstrukt) oraz gwałty. To ostatnie jest naturalne. Czy ludziom także powinno się na to pozwalać? Czy może jednak ewoluowaliśmy nieco bardziej i wiemy, że nie wszystko co naturalne jest dla wszystkich odpowiednie?

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 23:37   #156
cleopadra
Wtajemniczenie

majtki typu stringi sa niemodne,teraz sie nosi brazyjany
wielu facetow uwaza ze dziewczyna w stringach to osoba ktora szuka faceta na seks,moze twoj chlopak tez jest z tych ktorzy tak mysla
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 23:38   #157
Konto usunięte

No ja tam nie wiem, ale 2,5 letnie dziecko każe mi wychodzić z toalety kiedy chce zrobić kupę. Pewnie zaburzone jest i do terapii.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-23, 23:40   #158
LadyArya
Amounted Princess

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6336613 1]No ja tam nie wiem, ale 2,5 letnie dziecko każe mi wychodzić z toalety kiedy chce zrobić kupę. Pewnie zaburzone jest i do terapii.[/QUOTE]

zdecydowanie lepiej juz umawiaj wizyte u psychiatry
Stary 2016-07-23, 23:42   #159
zakonna
Naczelna Nastolatka

To akurat nie jest dobry przykład bo dziecko się uczy od dorosłych, którzy się zamykają w toalecie. Więc ewentualnie do terapii byliby dorośli, którzy lubią robić kupę na osobności i nauczyli tego dziecko.
Stary 2016-07-23, 23:44   #160
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
To akurat nie jest dobry przykład bo dziecko się uczy od dorosłych, którzy się zamykają w toalecie. Więc ewentualnie do terapii byliby dorośli, którzy lubią robić kupę na osobności i nauczyli tego dziecko.
Jakby nie patrzeć, terapeuci będą mieli mnóstwo klientów z zaburzeniem naturalności.

Stary 2016-07-23, 23:44   #161
malgo96
Zadomowienie

Kurde co za rozkminy 🏼 szykuje sie zbiorowa terapia
Stary 2016-07-23, 23:49   #162
Konto usunięte

Cytat:
A np. bardzo małe dzieci (zwłaszcza chłopcy) lubią się ukrywać w różnych dziwnych miejscach w domu kiedy jeszcze robią kupę w pieluchę i mało czają konwenans to nie jest dowód na to, że jednak potrzebuja intymności ?
A że ja jestem do terapii to już dawno się dowiedziałam z tego wątku. Podobno ten temat mnie pali i hit ! mam osobisty problem ze stringami

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-07-24 o 06:40
Stary 2016-07-23, 23:53   #163
zakonna
Naczelna Nastolatka

osobiście uważam, że doszło do jakiegoś absurdu w temacie intymności czy różnych potrzeb. Nie ma jednego poprawnego modelu czy wzoru. I mnie to dziwi i trochę boli, że niektórzy tak chętnie trąbią o wolności wyrażaniu siebie, ale potrzeb innych już nie uważają za możliwe do zaakceptowania, tylko do wysłania na terapię.
Stary 2016-07-23, 23:57   #164
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Bosze, bo to bzdura, rozumiesz? to jest bzdura, kaprys, a nie żadna wolność czy godność osobista. To jest coś, o co nie warto kruszyć kopii
Dokładnie, nie warto. Więc dlaczego on robi problem?
Cytat:
I czasem warto się zastanowić, czy w tej zażartej walce o swoje prawa, nie przesadzamy i nie przestajemy szanować praw partnera.
Niech sobie każdy ustala indywidualnie.
Cytat:
Napisane przez LadyArya Pokaż wiadomość
zgadzam sie calkowicie mam wrazenie ze wg wielu wizazanek facet wogole nie powienien wypowiadac nigdy swojego zdania ani miec zadnych uwag bo od razu jest oglaszany szantazysta emocjonalnym i dreczycielem rozumiem ze u was w domu tż wogole sie nie odzywa ? co ciekawe to dziala tylko w jedna strone bo zapewne jakby byl tu watek laski ktora nie chce zeby jej facet chodzil z golymi posladkami prawie wszyscy by tu ja poparli
Zależy od sytuacji. I nie, nie przeszkadzałby mi facet chodzący w stringach.
Cytat:
i kahoko hino to ze nie chce ogladac np obcych kolesi z jajami na wierzchu nie jest dlatego ze wbito mi to do głowy i powtórzono milion razy tylko ze zwyczajnie mnie to brzydzi. czy tak trudno jest zalozyc te majtki i oszczedzic innym widoku ?
To już jesteśmy przy jajach na wierzchu? Kto tak chce chodzić?
Cytat:
No dobrze, skoro pokazywanie tyłka i cycków obcym ludziom, pomimo tego, że się tak nie postępowało, to jest wolność osobista, którą partner MUSI zaakceptować, to spoko.
Ale o czym piszesz? Nie postępowało się tak, tzn. teraz się tak postępuje specjalnie? Kto Ci to narzuca?
Nie musi. Może odejść. Albo możesz się dostosować. Zależy od relacji i ustaleń.
Cytat:
Ja sobie inaczej wyobrażam dobry, zrównoważony związek. Między innymi tak, że nie oczekuję, że partner zaakceptuje mój każdy wymysł. Bo mam baczenie na to, co on czuje.
Takie masz wyobrażenie i do niego dopasowałaś swój związek. Nie każdemu to odpowiada.
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63365886]Jeśli w związku możemy robić co nam się żywnie podoba i nie musimy liczyć się ze zdaniem tej drugiej strony -to może nawet zdradzać jeśli już się na to uprzemy.[/QUOTE]Nie trzeba się upierać, po prostu się ustala że związek jest otwarty.[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63365886]Też moim zdaniem się nie da być z drugim człowiekiem bez kompromisów nie ma na świecie dwóch klonów które myślą,robią i mówią to samo żeby bezkompromisowo mogli sobie żyć jak w bajce .[/QUOTE]Są ludzie, którzy uważają swojego partnera za oddzielny byt z osobnym życiem i preferencjami i nawet nie pomyślą o tym, żeby je oceniać.
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-24, 00:05   #165
cleopadra
Wtajemniczenie

na pewnym forum rodzinnym przeczytalam jak pewna mama uczyla dzieci kozystac z sedesu,mianowicie chlopcy sikali do sedesu razem z tata a gdy zrobil kupe to pokazal zawartosc i spuscil wode
wiele mamusiek bylo zbulwersowanych takim postepowaniem i uwazaly ze dzieci dostana traumy bo nie powinny ogladac takich rzeczy
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-24, 00:07   #166
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
idac tym tropem niedlugo niektórzy stwierdza ze wypróżnianie sie w toalecie na osobnosci to tylko narzucona norma i wyprany mozg przez spoleczenstwo i czemu by nie robic tego publicznie
Akurat to nie jet tylko kwestia kultury, ale też kwestia higieny (i to higieny osób postronnych). Z kolei widok damskich sutków nie jest szkodliwy, a już na pewno nie bardziej niż widok męskich sutków, który jakoś w naszej kulturze nie został uznany za gorszący.
Stary 2016-07-24, 00:11   #167
LadyArya
Amounted Princess

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Akurat to nie jet tylko kwestia kultury, ale też kwestia higieny (i to higieny osób postronnych). Z kolei widok damskich sutków nie jest szkodliwy, a już na pewno nie bardziej niż widok męskich sutków, który jakoś w naszej kulturze nie został uznany za gorszący.
a w jaki sposob widok osoby zalatwiajacej sie na toalecie jest szkodliwy (dla zdrowia) ?
Stary 2016-07-24, 00:16   #168
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Zakonna sobie tak ustala, a hipotetyczna autorka nie ustaliła nic.
Dlaczego partner nie na prawa się odezwać i wyrazić swojej dezaprobaty? Ja wiem, że partnera bierzemy z dobrodziejstwem inwentarza i tak dalej ale serio, nie ma obowiązku akceptowana wszystkich dziwactw, szczególnie jak dziwactwa wychodzą w trakcie związku. I w takiej sytuacji problem należy przegadać, a nie uznać "moja upa - moja sprawa". Bo zaraz dojdziemy do absurdu. Bo w sumie dlaczego partner mnie szantazuje ze odejdzie jak przespie się z kimś innym skoro to nadal moja sprawa (i moja upa)? Tyran i despota.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-24, 00:17   #169
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
a w jaki sposob widok osoby zalatwiajacej sie na toalecie jest szkodliwy (dla zdrowia) ?
Widok jako taki nie jest w żaden sposób szkodliwy. Za to publiczne wypróżnianie się powiązane byłoby też (jak mniemam) z dość bliskim kontaktem osób postronnych z treściami wydalanymi, co już niekoniecznie byłoby higieniczne.
Inna sprawa, że „jeszcze niedawno bywalcy Wersalu defekowali po kątach wprost na podłogę” (http://wyborcza.pl/1,145452,20383503...i-latryny.html) Nawet konieczność odosobnienia podczas pobytu w toalecie jest w jakimś stopniu kwestią kulturową.
Stary 2016-07-24, 00:21   #170
Konto usunięte

Cytat:
Można się zagazować.

Ostrzegam , że jutro w Sopocie w godzinach 13 - 18 będę miażdżyć złym spojrzeniem wszystkie stringi i gołe biusty. O ile się pojawią. Bo na szczęście na sopockiej plaży tylko raz widziałam grupę rozchichotanych nastolatków mających na wprost od swego kocyka panią bez biustonosza. A tak to ludzie kulturalni tam przebywają

Miłego końca weekendu życzę.

---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Widok jako taki nie jest w żaden sposób szkodliwy. Za to publiczne wypróżnianie się powiązane byłoby też (jak mniemam) z dość bliskim kontaktem osób postronnych z treściami wydalanymi, co już niekoniecznie byłoby higieniczne.
Inna sprawa, że „jeszcze niedawno bywalcy Wersalu defekowali po kątach wprost na podłogę” (http://wyborcza.pl/1,145452,20383503...i-latryny.html) Nawet konieczność odosobnienia podczas pobytu w toalecie jest w jakimś stopniu kwestią kulturową.
I komu to przeszkadzało. I czemu chowali się po katach miast walić klocki na środku. Zacofańcy.

Kurde, szkoda, że tak niewielu przeszkadzają psie treści wydalnicze na chodnikach w naszym kraju w ruinie.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2016-07-24 o 07:06
Stary 2016-07-24, 00:22   #171
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Dlaczego partner nie na prawa się odezwać i wyrazić swojej dezaprobaty? Ja wiem, że partnera bierzemy z dobrodziejstwem inwentarza i tak dalej ale serio, nie ma obowiązku akceptowana wszystkich dziwactw, szczególnie jak dziwactwa wychodzą w trakcie związku. I w takiej sytuacji problem należy przegadać, a nie uznać "moja upa - moja sprawa". Bo zaraz dojdziemy do absurdu. Bo w sumie dlaczego partner mnie szantazuje ze odejdzie jak przespie się z kimś innym skoro to nadal moja sprawa (i moja upa)? Tyran i despota.
Dokładnie. Nie wierzę, że temat noszenia stringów, czy pełniejszych gaci jest omawiany przez wszystkie wyzwolone wizażanki na pierwszych randkach. Tego typu sprawy wychodzą naturalnie w związku. Wtedy następuje obgadanie.

Do tego to okropne czepianie się konstruktów społecznych... Konstrukty społeczne są potrzebne ludziom. A to czy konstrukt aprobuje goliznę publiczną, czy nie, to inna sprawa. Jeśli ktoś nie zgadza się z konstruktem danej kultury/kraju, to nikt go nie zmusza do przebywania w takim kraju. Argument identyczny jak argumenty Ruchu Niezakrytych Pośladów pod tytułem "to się nie oglądaj".

Stary 2016-07-24, 00:38   #172
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Dlaczego partner nie na prawa się odezwać i wyrazić swojej dezaprobaty? Ja wiem, że partnera bierzemy z dobrodziejstwem inwentarza i tak dalej ale serio, nie ma obowiązku akceptowana wszystkich dziwactw, szczególnie jak dziwactwa wychodzą w trakcie związku.
Dlatego gdyby komuś przyszło do głowy sugerować, jaki kostium mam założyć na plażę, to byśmy się pożegnali.
Cytat:
I w takiej sytuacji problem należy przegadać, a nie uznać "moja upa - moja sprawa". Bo zaraz dojdziemy do absurdu.
Już doszliśmy - niektórzy chcą wyznaczać, jak inni powinni chodzić na plażę.
Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Dokładnie. Nie wierzę, że temat noszenia stringów, czy pełniejszych gaci jest omawiany przez wszystkie wyzwolone wizażanki na pierwszych randkach. Tego typu sprawy wychodzą naturalnie w związku. Wtedy następuje obgadanie.
Takie poglądy jest bardzo łatwo rozpoznać na samym początku, chociażby przez czyjś dobór słów.
Cytat:
Do tego to okropne czepianie się konstruktów społecznych... Konstrukty społeczne są potrzebne ludziom. A to czy konstrukt aprobuje goliznę publiczną, czy nie, to inna sprawa. Jeśli ktoś nie zgadza się z konstruktem danej kultury/kraju, to nikt go nie zmusza do przebywania w takim kraju. Argument identyczny jak argumenty Ruchu Niezakrytych Pośladów pod tytułem "to się nie oglądaj".
I to samo tyczy się Ciebie. Nie jesteś wyznacznikiem norm.
Stary 2016-07-24, 00:40   #173
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Takie poglądy jest bardzo łatwo rozpoznać na samym początku, chociażby przez czyjś dobór słów.
To tylko Twoja opinia. Wg mnie nie można.

Cytat:
I to samo tyczy się Ciebie. Nie jesteś wyznacznikiem norm.
Jak również Ciebie. Kto w takim razie wyznacza normy?

Stary 2016-07-24, 01:04   #174
stewardesa
BAN stały

Cytat:
To tylko Twoja opinia. Wg mnie nie można.
Pytałeś kobiet wyzwolonych. My umiemy.
Cytat:
Jak również Ciebie. Kto w takim razie wyznacza normy?
Prawo.
Stary 2016-07-24, 01:24   #175
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Pytałeś kobiet wyzwolonych. My umiemy.
Nikogo się nie pytałem. Wyraziłem jasno swoje zdanie, że nie wierzę byście taki temat w jakikolwiek sposób poruszały na początku znajomości. W zgadywanki i domysły tym bardziej nie wierzę.

Cytat:
Prawo.
Prawo ustanawia przepisy, nie normy społeczne.

Stary 2016-07-24, 01:29   #176
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Ale jakie tabu? mogłabyś czasem spróbować zrozumieć, że ludzie mają różne granice intymności. Moja granica to taka, że cycki i tyłek są intymne i nie pokazuję obcym.
I oczekuję, że mój TŻ nie będzie swoich pośladków pokazywał szeroko rozumianemu ogółowi.
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63365886]Zgadzam się . U mnie to już takie paradowanie nago przed obcymi ludźmi podchodzi pod zdradę -tego typu intymne widoki mojego partnera powinny być zarezerwowane tylko i włącznie dla mnie a nie dla innych ludzi -dlatego bym tego nie zaakceptowała co więcej bym na to nie pozwoliła -to jest nasza intymność i koniec albo wypad.
[/QUOTE]

No i super.
Ale to co innego, niż pieprzenie o braku kultury i inne wyciągnięte z tyłka teorie, jakie się tu pojawiły i troska, żeby misio siary nie narobił, bo co ludzi powiedzą. Innym nie da się zabronić, co najwyżej można obrzydzać natrętnym gapieniem się i, jakże kulturalnymi, komentarzami, to przynajmniej partnera się szantażem przywoła do porządku.

Cytat:
Skoro ona miała prawo się wstydzić przed obcymi ludźmi z powodu majtek, to tak samo facet miał prawo się wstydzić przed obcymi ludźmi z powodu majtek.
Ona się wstydziła swojej d*py, wstydzenie się nie swoich pośladków wydaje mi się co najmniej dziwne.

Cytat:
i kahoko hino to ze nie chce ogladac np obcych kolesi z jajami na wierzchu nie jest dlatego ze wbito mi to do głowy i powtórzono milion razy tylko ze zwyczajnie mnie to brzydzi. czy tak trudno jest zalozyc te majtki i oszczedzic innym widoku ?
No to sobie wstydu czy innym widoku. I czy ma oszczędzać, czy nie obdzielać?
Skąd w ogóle założenie, że inni będą się wgapiać jak by w życiu gołego zadka nie widzieli?

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6336580 6]Tu jest w ogóle niezła histeria
Napiszesz, że wolałabyś na plaży nie dla nudystów nie oglądać cudzych gołych piersi i tyłka, to od razu wpadasz do worka 'zacofana zazdrośnica z Pcimia wypisująca idiotyzmy'. A mówisz, tylko że WOLAŁABYŚ nie oglądać tego, ale kiedy napatoczy ci się to na oczy, to wiadomo, że ani ich sobie nie wydłubujesz ani nie zasłaniasz w popłochu misiaczkowi ukochanemu.
[/QUOTE]

To raczej powód, żeby partnerowi zakazać pojawiania się na plaży, a nie noszenia stringów. Nie trzeba będzie mu oczu zasłaniać, ani innych części ciała.

Cytat:
Ja sobie inaczej wyobrażam dobry, zrównoważony związek. Między innymi tak, że nie oczekuję, że partner zaakceptuje mój każdy wymysł. Bo mam baczenie na to, co on czuje.
Ja też, dlatego jego komfort na plazy jest dla mnie ważny.

Cytat:
Otóż powód jest prosty, pewne rzeczy chcemy mieć tylko dla siebie, uważamy je za intymne i chcemy żeby takie pozostały.
Tego się nie czepiam. Ale to co innego, niż bredzenie o tych paradujących laskach, które wstydu nie mają.

Cytat:
i serio jezeli jakakolwiek uwaga badz niezadowolenie z czegos facerta to dla was szntaz emocjonalny to wspolczuje waszym tż'tom bo pewnie od lat nawet nie wyjzeli spod pantofla
Ale czego im współczujesz? Tego, że nie wpadamy na pomysł wybierania im stroju na plażę i dyktowania, co mają robić? Poradzą sobie, duzi już są.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-24, 01:33   #177
malgo96
Zadomowienie

Ja nie rozumiem, przecież sa plaże dla nudystów, tam można bez problemu chodzic jak sie ma ochotę rozebranym. A wy chcecie z wszystkich plaz zrobic plaże nudystów? Taki to by miało skutek
"Gola dupa" nikogo nie dziwi, ale na plazy odpowiedniej

Edytowane przez malgo96
Czas edycji: 2016-07-24 o 01:36
Stary 2016-07-24, 01:41   #178
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a
Konto usunięte

Cytat:
Ponawiam pytanie: czy w ramach walki ze sztucznymi normami chodzisz w stroju kąpielowym/topless poza plażą?

I nie, to nie był szantaż emocjonalny. Hipotetyczny facet nie zaakceptował gołego tyłka swojej dziewczyny na plaży i jasno powiedział, że tak z nią nie pójdzie.

I tak, kompromisy warto mieć w związku. Bo hipotetyczna autorka nie walczyła z patriarchatem uwalniając dupę z okowów zalrytych majtek, tylko WSTYDZIŁA SIĘ pokazać z bladym tyłkiem przed obcymi kobietami w przebieralni.

Skoro ona miała prawo się wstydzić przed obcymi ludźmi z powodu majtek, to tak samo facet miał prawo się wstydzić przed obcymi ludźmi z powodu majtek.
Pozwolę sobie odpowiedzieć, bo jestem turbowyzwolona i jak dla mnie każdy mógłby chodzić nago gdzie chce i kiedy chce. Nie przeszkadza mi to.
Ale w stroju kąpielowym nie chodzę. Ani na plaży, ani poza plażą, ani w ogóle nigdy. Bo nie mam stroju kąpielowego, nie interesuje mnie chodzenie na plażę i mam gdzieś jak się tam ubierają inni ludzie.
18d73f41c1c01aef8fdf04b5e3282c14752c25f5_62181c6d1d29a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-24, 01:43   #179
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Ona się wstydziła swojej d*py, wstydzenie się nie swoich pośladków wydaje mi się co najmniej dziwne.
Chęć świecenia tyłkiem publicznie wydaje mi się co najmniej dziwna.

Tak, miał prawo się wstydzić tego, że ktoś z kim przebywa świeci tyłkiem. Tak samo jak moja TŻ miałaby prawo się oburzyć i wstydzić mnie, gdybym stwierdził, że od dziś będę wychodził z nią tylko w koronie z różowych dildo.

Stary 2016-07-24, 01:56   #180
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Chęć świecenia tyłkiem publicznie wydaje mi się co najmniej dziwna.

Tak, miał prawo się wstydzić tego, że ktoś z kim przebywa świeci tyłkiem. Tak samo jak moja TŻ miałaby prawo się oburzyć i wstydzić mnie, gdybym stwierdził, że od dziś będę wychodził z nią tylko w koronie z różowych dildo.

To już wyższy stopień wtajemniczenia wg mnie, rozumiem, że ktoś może być konformistą i nie mieć odwagi robić czegośtam, bo co ludzie powiedzą. Ale żeby komuś bronic i motywować to swoim wstydem... przypomina mi to czasy podstawówki, kiedy dzieciaki się wstydziły, bo mama przyszła z siostrą na sankach czy coś w ten deseń.

Jak pisałam - rozumiem jeszcze zazdrośników, strażników intymności albo ludzi, których generalnie to oburza, stoi u nich w jednym szeregu z handlem narkotykami czy bieganiem z dildo na głowie, którzy nie chcą mieć takiej osoby za partnera, byle dali żyć innym jak uważają. Ale odsyłanie swojego partnera na osobny kocy, żeby siary nie było...

Edytowane przez 201705042038
Czas edycji: 2016-07-24 o 01:57
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości