|
|
#151 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Nie musisz, możesz sobie mieć potrzebę chodzenia goło wszędzie i bzykania się na środku skrzyżowania. Ja mam potrzebę chodzenia w bikini i bzykania się w sypialni.
Jak rozumiem, moje potrzeby muszą zostać poddane analizie i terapii, bo ty nie kupujesz tego, że ludzie mają inne granice niż ty. To by było na tyle, a propos szacunku dla czyichś granic, potrzeb i wolności.
|
|
#152 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
Ale poczucie wstydu jest.
Mi by było głupio na zwykłej plazy chodzic topless,w stringach,bo wiem ze nie każdy sobie życzy tego oglądać, i ze tak mogę na innej plazy tzn naturystycznej Powinnam isc na terapie? |
|
|
|
|
#154 | |
|
Amounted Princess
|
Cytat:
i serio jezeli jakakolwiek uwaga badz niezadowolenie z czegos facerta to dla was szntaz emocjonalny to wspolczuje waszym tż'tom bo pewnie od lat nawet nie wyjzeli spod pantofla ja tu widze jasny komunikat "nie ubierasz sie - nie ide z toba" a ona moze wybrac ktoras z opcji i tyle
|
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Argument naturalności jest najgłupszym jaki ogólnie istnieje. W naturze jest normalna poligamia (u ludzi to tylko umowa między partnerami, o zgrozo społeczny konstrukt) oraz gwałty. To ostatnie jest naturalne. Czy ludziom także powinno się na to pozwalać? Czy może jednak ewoluowaliśmy nieco bardziej i wiemy, że nie wszystko co naturalne jest dla wszystkich odpowiednie?
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
majtki typu stringi sa niemodne,teraz sie nosi brazyjany
wielu facetow uwaza ze dziewczyna w stringach to osoba ktora szuka faceta na seks,moze twoj chlopak tez jest z tych ktorzy tak mysla |
|
|
|
|
#157 |
|
Konto usunięte
|
No ja tam nie wiem, ale 2,5 letnie dziecko każe mi wychodzić z toalety kiedy chce zrobić kupę. Pewnie zaburzone jest i do terapii.
|
|
|
|
|
#158 |
|
Amounted Princess
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6336613 1]No ja tam nie wiem, ale 2,5 letnie dziecko każe mi wychodzić z toalety kiedy chce zrobić kupę. Pewnie zaburzone jest i do terapii.[/QUOTE]
zdecydowanie lepiej juz umawiaj wizyte u psychiatry
|
|
|
|
|
#159 |
|
Naczelna Nastolatka
|
To akurat nie jest dobry przykład bo dziecko się uczy od dorosłych, którzy się zamykają w toalecie. Więc ewentualnie do terapii byliby dorośli, którzy lubią robić kupę na osobności i nauczyli tego dziecko.
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby nie patrzeć, terapeuci będą mieli mnóstwo klientów z zaburzeniem naturalności.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#161 |
|
Zadomowienie
|
Kurde co za rozkminy
![]() 🏼 szykuje sie zbiorowa terapia
|
|
|
|
|
#162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A że ja jestem do terapii to już dawno się dowiedziałam z tego wątku. Podobno ten temat mnie pali i hit ! mam osobisty problem ze stringami Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-07-24 o 06:40 |
|
|
|
|
|
#163 |
|
Naczelna Nastolatka
|
osobiście uważam, że doszło do jakiegoś absurdu w temacie intymności czy różnych potrzeb. Nie ma jednego poprawnego modelu czy wzoru. I mnie to dziwi i trochę boli, że niektórzy tak chętnie trąbią o wolności wyrażaniu siebie, ale potrzeb innych już nie uważają za możliwe do zaakceptowania, tylko do wysłania na terapię.
|
|
#164 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie musi. Może odejść. Albo możesz się dostosować. Zależy od relacji i ustaleń. Cytat:
[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63365886]Jeśli w związku możemy robić co nam się żywnie podoba i nie musimy liczyć się ze zdaniem tej drugiej strony -to może nawet zdradzać jeśli już się na to uprzemy.[/QUOTE]Nie trzeba się upierać, po prostu się ustala że związek jest otwarty.[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;63365886]Też moim zdaniem się nie da być z drugim człowiekiem bez kompromisów nie ma na świecie dwóch klonów które myślą,robią i mówią to samo żeby bezkompromisowo mogli sobie żyć jak w bajce . [/QUOTE]Są ludzie, którzy uważają swojego partnera za oddzielny byt z osobnym życiem i preferencjami i nawet nie pomyślą o tym, żeby je oceniać.
|
||||||
|
|
|
|
#165 |
|
Wtajemniczenie
|
na pewnym forum rodzinnym przeczytalam jak pewna mama uczyla dzieci kozystac z sedesu,mianowicie chlopcy sikali do sedesu razem z tata a gdy zrobil kupe to pokazal zawartosc i spuscil wode
wiele mamusiek bylo zbulwersowanych takim postepowaniem i uwazaly ze dzieci dostana traumy bo nie powinny ogladac takich rzeczy |
|
|
|
|
#166 |
|
ma zielone pojęcie
|
Akurat to nie jet tylko kwestia kultury, ale też kwestia higieny (i to higieny osób postronnych). Z kolei widok damskich sutków nie jest szkodliwy, a już na pewno nie bardziej niż widok męskich sutków, który jakoś w naszej kulturze nie został uznany za gorszący.
|
|
#167 | |
|
Amounted Princess
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#168 |
|
zuy mod
|
Zakonna sobie tak ustala, a hipotetyczna autorka nie ustaliła nic.
Dlaczego partner nie na prawa się odezwać i wyrazić swojej dezaprobaty? Ja wiem, że partnera bierzemy z dobrodziejstwem inwentarza i tak dalej ale serio, nie ma obowiązku akceptowana wszystkich dziwactw, szczególnie jak dziwactwa wychodzą w trakcie związku. I w takiej sytuacji problem należy przegadać, a nie uznać "moja upa - moja sprawa". Bo zaraz dojdziemy do absurdu. Bo w sumie dlaczego partner mnie szantazuje ze odejdzie jak przespie się z kimś innym skoro to nadal moja sprawa (i moja upa)? Tyran i despota.
|
|
|
#169 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Inna sprawa, że „jeszcze niedawno bywalcy Wersalu defekowali po kątach wprost na podłogę” (http://wyborcza.pl/1,145452,20383503...i-latryny.html) Nawet konieczność odosobnienia podczas pobytu w toalecie jest w jakimś stopniu kwestią kulturową.
|
|
|
#170 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ostrzegam , że jutro w Sopocie w godzinach 13 - 18 będę miażdżyć złym spojrzeniem wszystkie stringi i gołe biusty. O ile się pojawią. Bo na szczęście na sopockiej plaży tylko raz widziałam grupę rozchichotanych nastolatków mających na wprost od swego kocyka panią bez biustonosza. A tak to ludzie kulturalni tam przebywają ![]() Miłego końca weekendu życzę. ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
Kurde, szkoda, że tak niewielu przeszkadzają psie treści wydalnicze na chodnikach w naszym kraju w ruinie. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2016-07-24 o 07:06 |
||
|
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego to okropne czepianie się konstruktów społecznych... Konstrukty społeczne są potrzebne ludziom. A to czy konstrukt aprobuje goliznę publiczną, czy nie, to inna sprawa. Jeśli ktoś nie zgadza się z konstruktem danej kultury/kraju, to nikt go nie zmusza do przebywania w takim kraju. Argument identyczny jak argumenty Ruchu Niezakrytych Pośladów pod tytułem "to się nie oglądaj".
|
|
|
|
|
#172 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak również Ciebie. Kto w takim razie wyznacza normy?
|
|
|
|
|
#174 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Nikogo się nie pytałem. Wyraziłem jasno swoje zdanie, że nie wierzę byście taki temat w jakikolwiek sposób poruszały na początku znajomości. W zgadywanki i domysły tym bardziej nie wierzę.
Prawo ustanawia przepisy, nie normy społeczne.
|
|
|
|
#176 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[/QUOTE] No i super. Ale to co innego, niż pieprzenie o braku kultury i inne wyciągnięte z tyłka teorie, jakie się tu pojawiły i troska, żeby misio siary nie narobił, bo co ludzi powiedzą. Innym nie da się zabronić, co najwyżej można obrzydzać natrętnym gapieniem się i, jakże kulturalnymi, komentarzami, to przynajmniej partnera się szantażem przywoła do porządku. Cytat:
Cytat:
Skąd w ogóle założenie, że inni będą się wgapiać jak by w życiu gołego zadka nie widzieli? [1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;6336580 6]Tu jest w ogóle niezła histeria ![]() Napiszesz, że wolałabyś na plaży nie dla nudystów nie oglądać cudzych gołych piersi i tyłka, to od razu wpadasz do worka 'zacofana zazdrośnica z Pcimia wypisująca idiotyzmy'. A mówisz, tylko że WOLAŁABYŚ nie oglądać tego, ale kiedy napatoczy ci się to na oczy, to wiadomo, że ani ich sobie nie wydłubujesz ani nie zasłaniasz w popłochu misiaczkowi ukochanemu. [/QUOTE] To raczej powód, żeby partnerowi zakazać pojawiania się na plaży, a nie noszenia stringów. Nie trzeba będzie mu oczu zasłaniać, ani innych części ciała. Cytat:
Cytat:
Ale czego im współczujesz? Tego, że nie wpadamy na pomysł wybierania im stroju na plażę i dyktowania, co mają robić? Poradzą sobie, duzi już są. |
|||||
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie rozumiem, przecież sa plaże dla nudystów, tam można bez problemu chodzic jak sie ma ochotę rozebranym. A wy chcecie z wszystkich plaz zrobic plaże nudystów? Taki to by miało skutek
"Gola dupa" nikogo nie dziwi, ale na plazy odpowiedniej Edytowane przez malgo96 Czas edycji: 2016-07-24 o 01:36 |
|
|
|
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale w stroju kąpielowym nie chodzę. Ani na plaży, ani poza plażą, ani w ogóle nigdy. Bo nie mam stroju kąpielowego, nie interesuje mnie chodzenie na plażę i mam gdzieś jak się tam ubierają inni ludzie. |
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, miał prawo się wstydzić tego, że ktoś z kim przebywa świeci tyłkiem. Tak samo jak moja TŻ miałaby prawo się oburzyć i wstydzić mnie, gdybym stwierdził, że od dziś będę wychodził z nią tylko w koronie z różowych dildo.
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To już wyższy stopień wtajemniczenia wg mnie, rozumiem, że ktoś może być konformistą i nie mieć odwagi robić czegośtam, bo co ludzie powiedzą. Ale żeby komuś bronic i motywować to swoim wstydem... przypomina mi to czasy podstawówki, kiedy dzieciaki się wstydziły, bo mama przyszła z siostrą na sankach czy coś w ten deseń. Jak pisałam - rozumiem jeszcze zazdrośników, strażników intymności albo ludzi, których generalnie to oburza, stoi u nich w jednym szeregu z handlem narkotykami czy bieganiem z dildo na głowie, którzy nie chcą mieć takiej osoby za partnera, byle dali żyć innym jak uważają. Ale odsyłanie swojego partnera na osobny kocy, żeby siary nie było... Edytowane przez 201705042038 Czas edycji: 2016-07-24 o 01:57 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja tu widze jasny komunikat "nie ubierasz sie - nie ide z toba" a ona moze wybrac ktoras z opcji i tyle

🏼 szykuje sie zbiorowa terapia

[/QUOTE]Są ludzie, którzy uważają swojego partnera za oddzielny byt z osobnym życiem i preferencjami i nawet nie pomyślą o tym, żeby je oceniać.