Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-24, 07:39   #391
soffinka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
U jas noc spokojna. Marcelinka spala podpięta do pulsoksymetru ale cala noc bylo ok. Mąż czuwal do północy a ja moglam spokojnie się zdrzemnąć.
Dzis oczywiscie nic nam nie powiedza ani nie wybadają więc dzień nudów.

Spokojnego dnia dla Mamuś i Dzieciaczków

Napewno wszystko bedzie dobrze ! Całuje!

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63367721]Hana wczoraj cały dzień na cycku a dzisiaj w nocy jadła tylko dwa razy... czuję się jak przy nawale! Właśnie ściągnęłm z jednej piersi ok 140ml mleka i jeszcze leci, ale już nie ściągam więcej. Drugą piers jej wystawiam ale poszła koopa i dziecko śpi niezainteresiwane jedzeniem.
To mam już mały zapasik mleka, ok 350ml, mogę zniknąć na parę godzin

Dziś chrzest

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Udanej Imprezki i brawa za taka ilośc mleka Ja tez nie mam żadnych zapasów :/

Ania230 i Elaine piękne te wasze córeczki tez kiedys bede taka miec :p

Co do wybudzania to mam wrażenie ze to ja sie Budze co 3h a nie moje dziecko :p
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 08:12   #392
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
U nas wczoraj od 18 płacz. W kąpieli płacz i pierwszy raz w nocyrozpieszczona do tej pory przez Wojtka byłam, bo to była pierwsza taka noc. Dziś ok bo odkryłam, że moje dziecko super zasypia jak je na brzuszku położe. A kiedyś w ogóle nie chciał tak leżeć.

Maria ja może nie tyle nienawidzę kp co nie powoduje ono u mnie jakiejś ekstazy. Czasami też bym w cholerę to rzuciła i odzyskała wolność i mogła w końcu normalna bieliznę nosić.

oby dziś byl lepszy dzień i noc

Cytat:
Napisane przez K_a_s_i_a_86 Pokaż wiadomość
Nikt nie karmi? My po nocnym jedzonku, najdłuższy sen moje dziecko zaliczyło dzisiaj 4,5h ale ja jestem wyspana mimo tego że jest prawie 3:30
Super

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Brawo za publiczne karmienie! fajnie, ze maz organizuje czas tak, aby troche odetchnac i zmienic otoczenie.

Opryszczka mi sie robi( niedobrze, dzieci nie będę mogła całować. Obejrzelismy wczoraj z mezem Prometeusza. Lubie filmy sci-fiction, lubie Ridleya Scotta, b.lubie Ch.Theron i Idrisa Albe, ale... ten film byl slaby...szkoda tracic wieczor na taki.

Milo mi słyszeć komplementy odnosnie Gabi jeszcze dziewczyns trochę zezuje.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Czosnek na opryszczke, albo jak masz purelan

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Pojedź, wyluzujesz się, odetchniesz. My byliśmy u znajomych, dziewczyny były grzeczne, a dla nasd fajnie, bo w końcu inny świat.

Tata jest na emerturze, więc kwestia dogadania, jest jeszcze opcja pobytu w domu rodzinnym, ale jako że to 250 km stąd mąż za bardzo nie chce się zgodzić, a ja się bojję, że sama nie dam rady, nawet jak będą większe.

elaine takie wyjścia rzeczywiscie dużo dają, nudno chodzić ciągle w to samo miejsce na spacery. Dziś może pojedziemy do Wielkopolskiego Parku Narodowego.

no ale sama z dziećmi miałabyś tam zamieszkać? Czy maz tez?

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63367721]Hana wczoraj cały dzień na cycku a dzisiaj w nocy jadła tylko dwa razy... czuję się jak przy nawale! Właśnie ściągnęłm z jednej piersi ok 140ml mleka i jeszcze leci, ale już nie ściągam więcej. Drugą piers jej wystawiam ale poszła koopa i dziecko śpi niezainteresiwane jedzeniem.

Dziś chrzest

brawo za ilość ) i udanego chrztu

Cytat:
Hej Mamusie
U jas noc spokojna. Marcelinka spala podpięta do pulsoksymetru ale cala noc bylo ok. Mąż czuwal do północy a ja moglam spokojnie się zdrzemnąć.

Dobre wieści

Moje dziecko zjadlo wczoraj o 19.20 mleczko, usnęła okolo 19.40. Przebudzila sie po godzinie i zasypiala okolo godzine, ale wiecie o której wstala na kolejne jedzenie? O 6.10
Zjadla,dwie godziny aktywności i spi dalej maz wstawał do Hani a ja spałam
Milej niedzieli życzę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

Edytowane przez haneczkab92
Czas edycji: 2016-07-24 o 10:05
haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 08:40   #393
ania230
Zakorzenienie

Dzień dobry

Dzisiaj zostalam przywitana szerokim uśmiechem

Maja wstala o 3 potem o 7 i 8 i 9 cyca sobie cyca.
Ja jestem w miarę wyspana

Na Opryszczke MASC CYNKOWA max 3 dni i po krzyku.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Dziś chrzest

Brawo za ilość mleka!

Udanego chrztu i imprezy

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Hej Mamusie

To bardzo dobrze

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Edytowane przez ania230
Czas edycji: 2016-07-24 o 08:38
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 09:06   #394
kanwa
Zakorzenienie

U nas też ładne nocki od 23 jak usnęła to spała do 5.Obudziła się zmieniłam pieluszkę,dałam jeść i spała do6.30 dałam cycka.Zjadła i pospała do 8.20 Także nocki mamy fajne już

Honcia kciuki za maleńką żebyście szybko wyszły że szpitala i wszystko było dobrze

kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 09:09   #395
Honcia
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63368336]Dobrze że noc spokojna, jesteście bezpieczne
Książkę wysłałam

Elaine też nie lubię i sama nie będę ale mam jeszcze jednego maluszka w domu któremu czasem chciałabym poświęcić 100%swojej uwagi
Więc jak tylko będzie okazja wybrać się na Kinder party do któregos z jej rocznikowych kolegów, wsiadamy w auto i ruszamy same. A Hania zostanie z tatusiem
Jestem pewna ze Hania wypije min 120ml jak będzie głodna. Opróżnia mi pierś a ja z łatwością ściągam tyle

MariaFrancesca Książka poszła omyłkowo chyba dwa razy [/QUOTE]
Dziękuję serdecznie za ksiazkę jeden pozytyw z tego pobytu będzie, ze ja sobie przeczytam
Udanej imprezki

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość

Ania230 i Elaine piękne te wasze córeczki tez kiedys bede taka miec

Heh tez mam takie wrazenie

Ja zawsze chcialam miec synów ale córeczki chyba fajniejsze
Ty juz chyba mozesz działać w tym temacie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 09:39   #396
__Veronique
Wtajemniczenie

Honcia, ile wy stresu musieliście się najeść!! Szczerze współczuję! Dużo dużo zdrówka dla Maleństwa a dla Was dużo siły i cierpliwości

MariaF, dobrze, że napisałaś co Ci leży na sercu. Nie każda kobieta musi kochać kp, mamy różne charaktery i różnie do tego podchodzimy. Dla mnie kp po prostu jest. Ani go kocham, ani nienawidzę. Karmię, bo ma to mega korzyści dla dziecka, ale też i dla mnie (ponoć zapobiega przed rakiem piersi i szyjki). Tak więc, też można powiedzieć, że w pewnym stopniu jestem egoistką.

Eleine, śliczna Gwiazdeczka!

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 09:55   #397
MariaFrancesca
Zakorzenienie

dzanet dzięki wielkie za książkę i udanej imprezy.

Cytat:
Ja się często budzę przed dziećmi i jestem pewna, że je karmię, mówię do męża, żeby uważał, bo mam dziecko, a okazuje się, że one obie leza w łóżeczku. Dziś podtrzymywałam mężowi wirtualne dziecko, bo byłam pewna, że na nim leży. Wkurza mnie to, bo się niepotrzebnie wybudzam.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
oby dziś byl lepszy dzień i noc
no ale sama z dziećmi miałabyś tam zamieszkać? Czy maz tez?

Moje dziecko zjadlo wczoraj o 19.20 mleczko, usnęła okolo 19.40. Przebudzila sie po godzinie i zasypiala okolo godzine, ale wiecie o której wstala na kolejne jedzenie? O 6.10
Zjadla,dwie godziny aktywności i spi dalej maz wstawał do Hani a ja spałam
Milej niedzieli życzę
Pozazdrościć takiego dziecka, ja taka byłam jak byłam mała, dkaczego moje takie nie są
Mąż musi do pracy, więc byłabym tam sama, on by przyjeżdżał na weekendy, ale wiesz, tak miesiąc, góra dwa. Tym bardziej, że on pracuje w terenie i często w tygodniu go nie ma.

W avatarze Andie MacDowell.
MariaFrancesca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 10:08   #398
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Dziś chrzest

O rany to rzeczywiście, mleka a mleka masz.
Udanej imprezki 😙

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dzanet spokojnego chrztu

Ja wczoraj miałam gości. Wieczorem oczywiście kolki. Zaczęłam czytać i cytować i po 2h obudziłam się z tel w ręku, wszystko się skasowało.

Ja już nie wiem czy to co jem to ma wpływ czy nie. Świra już dostaje. Opadam z sił całkowicie.
Fiazo współczuję. A nie ma szansy, żeby tż przez przynajmniej 2h cię zastąpił a ty się prześpisz ?
Powiem Ci szczerze, że ja też już nie wiem czy wierzyć w to że jedzenie nie ma wpływu czy nie...
Cytat:
Hej Mamusie

Dobrze że u Marcelinki wszystko ok. Kciuki żeby wszystko było ok i żebyście szybko wyszli do domu.

Cytat:

Ania230 i Elaine piękne te wasze córeczki tez kiedys bede taka miec
Kurcze też zaczęłam się ostatnio nad córką zastanawiać. .. wcześniej chciałam mieć dwóch synów, ale z córką moglabym suknie ślubną wybierać, jej ciążę przeżywać czy nawet do kosmetyczki razem chodzić ...
A z synową to nie to samo😕
Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
U nas też ładne nocki od 23 jak usnęła to spała do 5.Obudziła się zmieniłam pieluszkę,dałam jeść i spała do6.30 dałam cycka.Zjadła i pospała do 8.20 Także nocki mamy fajne już

Honcia kciuki za maleńką żebyście szybko wyszły że szpitala i wszystko było dobrze

Rozpieszcza Cie ta córeczką😊my dziś co 2-2,5 h mieliśmy pobudkę

Stary 2016-07-24, 10:42   #399
australia87
Zakorzenienie

Dziś chrzest

Wow, jesteś chodzącą mleczarnią

Udanych chrzcin

Cytat:
Napisane przez MariaFrancesca Pokaż wiadomość
Ja się często budzę przed dziećmi i jestem pewna, że je karmię, mówię do męża, żeby uważał, bo mam dziecko, a okazuje się, że one obie leza w łóżeczku. Dziś podtrzymywałam mężowi wirtualne dziecko, bo byłam pewna, że na nim leży. Wkurza mnie to, bo się niepotrzebnie wybudzam.
O matko, wirtualne dziecko Biednaś :glaszcze:

australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 11:08   #400
fiazo
Zakorzenienie

Dzanet u mnie starszy miał kolki, ale nie aż tak jak ten. Każdy spacer to płacz

Chudziaszek wczoraj mąż padł po %, zdołał posprzątać jeszcze. Ogólnie pomaga np teraz nosi małego

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 12:00   #401
miszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Przykro, że się Marysia tak męczy- też myślę, że po szczepieniu. Ja się nie wypowiem o działaniu Delicolu na kolki, bo po prostu podawałam go w innym celu. Na bączki stosuję Bobotic-
położna tylko mnie zganiła że zawiera benzoesan sodu i lepiej było kupić Espumisan. W ogóle mam taką położną, która preferuje naturalne metody pielęgnacji i jakoś się zgrałyśmy. Chociaż ona to już taki ultras kompletny

Ledwo ogarnęłam dzieci na ten moment- chciałam jeszcze iść na spacer z nimi przed spaniem, ale szczerze to nie mam siły...
Może nie umrą bez spaceru jak były do południa, a matkę mają tylko jedną

Mamy chłopców- jak ubieracie dzieciaki na chrzciny? Ja kupiłam białe koszulobody z krótkim rękawem, granatową muszkę, szelki. Mam biały sweterek z weluru jakby było zimno lub białą bawełnianą bluzeczkę na zapinanie. No i brakuje mi spodenek
U nas tylko lipa, bo nie ma gdzie karmić w restauracji gdzie będą chrzciny więc zostaje mi chyba samochód (nie naściągam na cały dzień mleka bo mi chyba piersi eksplodują w trakcie chrzcin).

Odnośnie kp- mały chyba zwiększył zapotrzebowanie na mleko, bo mam od dwóch dni tyyyyle mleka że wkładki johnsona nie nadążają.

Leosiek waży 4650- dzisiaj było ważenie. Urósł przez 6 tygodni 1370g

Śliczne Idka i Maja! Rosną maluszki widać na zdjęciach że to już nie takie noworodki, tylko patrzą świadomie
Moj starszak miał na chrzest takie kawowe spodenki na kant, białe miał tylko buciki i czapeczkę

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Przy butli na zdarza się ze się złości na początku a potem juz wszystko okey.
Mysle ze chodzi o to ze trzeba popracować aby mleczko było. I ja to złości.
Zabieram cyca to jest placz i wrzask az czasami się zanosi.

Przez dwa dni nie używalam laktatora. Wcześniej codziennie i nie było takich sytuacji.

A może za mocno jej leci i się wścieka.
Moj zachowuje się podobnie przy prawej piersi ale wiem, że tam potrafi ciurkiem lecieć i nie nadąża łykać.
Jak trochę ściągnie to już je spokojnie

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Ania. Albo właśnie, może po prostu chce odbijać. Podnosisz Maje w trakcie jedzenia?

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Dziewczyny zawsze w dzień okładacie dzieci do łóżeczka czy się zdarza ze np leza na łóżku w salonie?

Leży na łóżku w sypialni, koszyku, łóżeczku

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
My mamy bujak-huśtawkę, sam się buja Dzisiaj Marysia zaliczyła w niej pierwszą drzemkę, co prawda tylko 20 minut, ale zawsze coś

Jaki macie?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
My mamy huśtawke i często z niej korzystam, jak moja Panienka nie śpi to o lezeniu w wózku można zapomnieć, nudzi jej się tam a z huśtawki wszystko widać, dodatkowo motylki nad głową się ruszają, światełko miga
Moj z kolei uwielbia karuzele nad łóżeczkiem. Tfu, tfu, obym nie zapeszyla

Ania. A Maja polezy pod karuzela?

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Aa wazylyśmy się wczoraj z Marceliną u tesciowej.
Ja od porodu (4 tygodnie) jestem lzejsza o 15kg jeszcze 15 i będzie zaje**e Marcelina wazy cos kolo 4kg
Wow, to pięknie wazycie!
Jak bym miała minus 15 to byłabym na 0 po tej ciąży

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-24, 12:01   #402
Weronia93
Rozeznanie

Witam sie dziewczyny w nowym nowiutkim wątkiem nie zaglądałam tydzień a tu takie zmiany i tyle napisane skąd wy macie tyle czasu za tydzień oddaje prace inżynierska w końcu rozmiar troszkę wiecej czasu będę mieć

Moja Hania bedzie dzisiaj anioleczkiem ma chrzest Święty
Stary 2016-07-24, 12:23   #403
miszkaaa
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;63326481]U nas leżaczek bujaczek z FP też mnie rano ratuje... Jak mam zrobic starszej sniadanie, to mlodsza czeka w leżaczku albo w chuście.

Hania i Benjamin mają dziś równo miesiąc
Byliśmy u pediatry dzisiaj i mamy skierowanie do poradni laktacyjnej własnie w sprawie węzidełka. Na wizycie patronażowej pediatra powiedziała, że węzidełko jest skrócone ale w normie, więc temat olałam. Ale Hana ostatnio łykała strasznie dużo powietrza i zauwazyłam, że to węzidełko jest jakos bardziej krótkie, czyli chyba nie rosnie. Wolałam to sprawdzić u pediatry do której chodzę z dziewczynami prywatnie. I ona w sumie na razie potwierdziła tylko że faktycznie jest skrócone, ale nie az tyle by od razu kierowac na podcięcie i poleciła mi znajoma położną, która pracuje w poradni laktacyjnej i ona zerknie na nasze cycolenie i to węzidełko. Jeśli sie okaże, że lepiej je podciąc, to muszę załatwić skierowanie do poradni laryngologicznej i będzie jak Haneczka pisała (jeszcze raz dziekuję za opis, bałam sie ewentualnego leżenia w szpitalu i odstawienia od piersi) - ciachną na miejscu i do domu.
Póki co dużego problemu nie ma bo uwaga... Hana waży 5750, czyli w ciągu miesiąca przypakowała ponad 1,5kg A ja się dzisiaj zastanawiałam co ja taka słaba że jej z tym fotelikiem nie potrafię po schodach do domu wnieśc

Wrzuciłam do klubu kilka zdjęc z sesji [/QUOTE]
Wow. Piekna waga! I powodzenia!

Dziewczyny, jakie macie lezaczki? bo my chcemy kupić a wybór ogromny

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
Ponadrabiałam trochę ale nie mam kiedy, od kilku dni mamy jakąś masakrę nie wiem czy to skok rozwojowy czy cos.

Kąpiel po 19 a zasypia koło 23 ;/ ciągle marudzenie i na rękach albo przysypia na 10 minut i sie wybudza tak jakby nie mogła porzadnie zasnac, w dzień ma tylko jedną dłuzszą drzemkę co chyba nie jest normalne u 6 tygodniowego dziecka, żeby więcej nie spalo niz spało ?

dzisiaj jeszcze od 4 rano do 7:30 była masakra z kolką i bączkami ;( jestem wyyykończonaaaaa

wieczorem wychodze na piwo z koleżanką, musze odspanac, pewnie wypije 1 i wróce na czworakach

a propos naszej niskiej hemoglobiny, to narazie nie rozmawiałam z lekarzem bo jak jej wczoraj pobierali to Pani w Labolatorium tylko na cito mi to sprawdziła i stąd wiem, ze 9,1 a po wyniki wszystkie mam iść dopiero 5 sierpnia, ale w przyszlym tygodniu mam wizyte u pediatry to zobaczymy co powie, teraz będziemy dawac Actiferol zwykły bo wczesniej brała Actiferol Start i moze ten zaakceptuje
Moj starszak też tak spał.
Pierwszy miesiąc spał pięknie.
Od drugiego spał 2-3 godz.na spacerze a reszta dnia to takie krótkie drzemki wlasnie

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
zwróce uwagę jak to u Mai wygląda.

Dziewczyny kolejny raz wielki placz przy kąpieli woda ok atmosfera ok zastanawiam się czy w pokoju nie jest za zimno. Kolejny raz się zanosila.

Az sama sie poplakalam

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Maria

Próbuj z temperaturą wody.
Może jednak za zimna

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Chudziaszek dokładnie tak. Czyscisz pupkę jak zawsze i na to maka. Krem juz zbedny. Ja uzywam wacika tak jak do pudru panie w filmach
O tak, nas często mąka też ratowała. Ja miałam w małej miseczce i normalnie palcami nakładalam na pupę.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Madziuś, no nie pocieszasz mnie, a we środę mamy szczepienie, więc nawet w spokoju nie poumieram jakby co. Też dolną ósemkę mam do usunięcia. Jaki paracetamol, ja tu o ketonalu myślę

Chudziaszek, normalnie zasypujesz pupę mąką i tyle tak, jakbyś zwykłą zasypką to robiła. Ja trzymam mąkę w pudełku po takiej właśnie zasypce.

A ząb znośnie, ale cały czas go czuję. Boję się nocy
Zapytaj o Nimesil. Super działanie, jak ketonal ale delikatniejszy dla żołądka.
Sprawdziłam po usunięciu ósemki właśnie

Żabinek
miszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 12:37   #404
fiazo
Zakorzenienie

Weronia kciuki z chrzciny

Bujaczek my mamy fisher price, ale jeszcze nie używam, za wcześnie dla takiego maluszka

Synek
Stary 2016-07-24, 12:38   #405
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Ania. Albo właśnie, może po prostu chce odbijać. Podnosisz Maje w trakcie jedzenia?

Ania. A Maja polezy pod karuzela?

Nie podnosze i nie odbijam bo nie ulewo jej się. Pod karuzela nie lubi leżeć.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-24, 12:46   #406
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

A odbijanie to robi się tylko jak się dziecku ulewa? Jest na to teoria jakas?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 12:48   #407
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
A odbijanie to robi się tylko jak się dziecku ulewa? Jest na to teoria jakas?

tak mi powiedziala położna :/

Teraz będą Ja odbijać. Nic mi to nie zaszkodzi.

Zbieramy się do rodziców i potem może pojedziemy do znajomych.
Milego dnia

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-07-24, 13:00   #408
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi powiedziala położna :/

Teraz będą Ja odbijać. Nic mi to nie zaszkodzi.

Zbieramy się do rodziców i potem może pojedziemy do znajomych.
Milego dnia

Nie słyszałam takiej teorii dlatego pytam. U Nas czasem jak Hani się za lekko odbije i nie wiadomo czemu marudzi odlozona w łóżeczku,przy podniesieniu d góry odbije jeszcze raz i nastaje spokój 1469361527577.jpg

Wrzucam Wam zdjęcie które zrobilam do antyramy dla koleżanki na wieczór panienski. Każda z,dziewczyn robiła sobie śmieszne zdjęcie z hasłem co dobrego bedzie po ślubie, imrezka była w stylu pin up

Sophia Loren
Stary 2016-07-24, 13:09   #409
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miszkaaa Pokaż wiadomość
Zapytaj o Nimesil. Super działanie, jak ketonal ale delikatniejszy dla żołądka.
Sprawdziłam po usunięciu ósemki właśnie

O właśnie, zapomniałam o nim. Swego czasu ratował mnie przy bólach miesiączkowych

Cytat:

Starszej nie odbijałam, bo jej się nie ulewało, i była spokojna, także potwierdzam to co Ci położna powiedziała, widocznie nie każde dziecko tego potrzebuje.

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 13:17   #410
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
O właśnie, zapomniałam o nim. Swego czasu ratował mnie przy bólach miesiączkowych

Starszej nie odbijałam, bo jej się nie ulewało, i była spokojna, także potwierdzam to co Ci położna powiedziała, widocznie nie każde dziecko tego potrzebuje.
Czyli jest coś takiego, że nie trzeba podnosić na "beka"Hm ja odbijam Hani się sporadycznie ulewa. W nocy często już pod koniec karmienia przysypia wtedy nie odbijamy.

Sophia Loren
Stary 2016-07-24, 13:45   #411
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słyszałam takiej teorii dlatego pytam. U Nas czasem jak Hani się za lekko odbije i nie wiadomo czemu marudzi odlozona w łóżeczku,przy podniesieniu d góry odbije jeszcze raz i nastaje spokój Załącznik 6551026

Wrzucam Wam zdjęcie które zrobilam do antyramy dla koleżanki na wieczór panienski. Każda z,dziewczyn robiła sobie śmieszne zdjęcie z hasłem co dobrego bedzie po ślubie, imrezka była w stylu pin up

śliczne zdjęcie

ja odbijam w dzień , jak nie odbije to albo czkawka, albo nie chce leżeć, albo sie uleje, w nocy nie odbijam

Synek
Stary 2016-07-24, 13:54   #412
australia87
Zakorzenienie

Miszka my mamy huśtawkę Lionelo Ruben

Stary 2016-07-24, 14:11   #413
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
śliczne zdjęcie

ja odbijam w dzień , jak nie odbije to albo czkawka, albo nie chce leżeć, albo sie uleje, w nocy nie odbijam
Dziękujemy

U mnie często jest tak ze odbije i po odbiciu czkawki dostaje :/ może za mało się wtedy odbija czy jak.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

My mamy bujaczko-huśtawke z Tiny Love taka z kaczka
Hania nie bardzo ja lubi, przypinamie pasami ją złości

Sophia Loren

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-24, 16:56   #414
agusiia69
Zakorzenienie

Mała dziś nie spala 7-17 cały dzień płaczu i marudzenia. Mam dość

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Wiecie może przy karmieniu mieszanym co jaki czas jest kupa? U nas już 4 dzień nie ma, pierwszy raz tak długo. Może to ja męczy? Ale nie pręży się i puszcza bącZki.
Stary 2016-07-24, 17:39   #415
Radena
Zadomowienie

Hello, dawno nie pisałam. U nas od piątku dni gości więc nie odpoczelismy za bardzo. Dziś byliśmy na chrzcinach u kuzynki męża,dzieciaczek teoretycznie ma okropne kolki,ale moim zdaniem jej dieta powoduje,że jest ciągle głodny. A je ona głównie chleb:-/
U nas chrzciny będą 4 września,menu od 80 do 120 PLN za osobę, prawie jak wesele,heh...
Barbarze zrobiła się tzw.ssawka,taki babelek na górnej wardze. Od rana się martwilam,że ja to boli,ale wpisalam w wyszukiwarkę i to mi wyskoczylo. Uspokoilam się trochę,ale jutro u okulisty zapytam pediatrke co o tym sądzi.
Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Wiecie może przy karmieniu mieszanym co jaki czas jest kupa? U nas już 4 dzień nie ma, pierwszy raz tak długo. Może to ja męczy? Ale nie pręży się i puszcza bącZki.
Agusia,u mnie jest tak,że karmię mm z 1-2 razy dziennie i robi kupkę praktycznie codziennie,jedynie po zelazie się trochę spina. Ale skoro Twoja Mała się nie spina to bym się nie martwila
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 17:43   #416
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

Dzisiaj dzień chrzcin na wątku, pewnie imprezki już dobiegają końca. My chrzcimy 18 września, a co do liczby gości to chyba będzie u nas najwięcej 58 razem z dziećmi dużo sami chodziliśmy na tego typu imprezy, a po za tym my rodzinni raczej jesteśmy i jest przynajmniej okazja do spotkania.

Lezaczek mamy z FP ale jeszcze nie korzystamy bo za bardzo siedząca pozycja w nim jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1469378632580.jpg (53,1 KB, 5 załadowań)
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-24, 17:53   #417
agusiia69
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj dzień chrzcin na wątku, pewnie imprezki już dobiegają końca. My chrzcimy 18 września, a co do liczby gości to chyba będzie u nas najwięcej 58 razem z dziećmi dużo sami chodziliśmy na tego typu imprezy, a po za tym my rodzinni raczej jesteśmy i jest przynajmniej okazja do spotkania.

Lezaczek mamy z FP ale jeszcze nie korzystamy bo za bardzo siedząca pozycja w nim jest
Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hello, dawno nie pisałam. U nas od piątku dni gości więc nie odpoczelismy za bardzo. Dziś byliśmy na chrzcinach u kuzynki męża,dzieciaczek teoretycznie ma okropne kolki,ale moim zdaniem jej dieta powoduje,że jest ciągle głodny. A je ona głównie chleb:-/
U nas chrzciny będą 4 września,menu od 80 do 120 PLN za osobę, prawie jak wesele,heh...
Barbarze zrobiła się tzw.ssawka,taki babelek na górnej wardze. Od rana się martwilam,że ja to boli,ale wpisalam w wyszukiwarkę i to mi wyskoczylo. Uspokoilam się trochę,ale jutro u okulisty zapytam pediatrke co o tym sądzi.

Agusia,u mnie jest tak,że karmię mm z 1-2 razy dziennie i robi kupkę praktycznie codziennie,jedynie po zelazie się trochę spina. Ale skoro Twoja Mała się nie spina to bym się nie martwila
No właśnie mała żelazo bierze ale wcześniej codziennie się zalatwiala, potwm co 2 dni, 3 dni i już dziś 4 dzień
Stary 2016-07-24, 18:13   #418
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie często jest tak ze odbije i po odbiciu czkawki dostaje :/ może za mało się wtedy odbija czy jak.
Moja ma tak samo

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
To przykre, że niektóre mamy aż za bardzo biorą dietę matki karmiącej do serca
Jezus, jakie ceny! My jutro idziemy obejrzeć lokal - 50zł od osoby, także tego
Stary 2016-07-24, 18:36   #419
fiazo
Zakorzenienie

Madzia ja to nie wiem jak to jest z czkawką, dla mnie czarna magia. Pamiętam że u starszaka też często była.

Agusia ja pamiętam przy starszaku tak bywało. Max 5 dni nie było. Karmiłam mieszanie.

Radena to kolejny przypadek niby nie je wzdymających a dziecko kolki ma. Ja już pisałam. Płaciłam 85zł za os dorosłą i połowę za dziecko

Zaliczyliśmy pierwszy spacer bez płaczu. Jupi. Może jest dla nas nadzieja. Dziś dałam małemu rumianek do picia może coś pomógł hmm zobaczymy jak dalej będzie.

Synek
Stary 2016-07-24, 18:40   #420
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

My już po chrzcinach. Hania była aniołkiem- kościoł przespala, na imprezie sie przywitała, zjadła obiad i dalej spanko. Za to starsza dała popalić nie wiem co w nią wstąpiło.
Hana dostała głównie pieniaxki ktore jutro wplace na jej konto oszczędnościowe.
Solenizantka
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości