![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chłopak zabronił mi wyjść na plażę.
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63381636]Zasady inne niż twoje nie oznaczają, 1) że nie ma związku, 2)że nie ma zasad.
Jeśli kolor odpowiada obu osobom, to nie jest kompromis.[/QUOTE] To może ci nakreślę. Syt.1 A:Malujemy ściany na żółto? B: Ok Syt. 2 A:Malujemy ściany na żółto? B:EEE... a może na biało? A:A beż? B:Ok, może być. W sytuacji pierwszej facet nie ma chyba nawet swojego zdania. Druga jest kompromisem. Więc nie mam pojęcia jak to u was się objawia. Bo śmiem twierdzić, że raczej facet po prostu się zbytnio nie wychyla, żeby kłótni nie robić, a wy myślicie, że dogadujecie się na każdej płaszczyźnie na tip top ![]() ![]() To nie moje zasady, tylko normalne pojmowanie związku w społeczeństwie. Jeżeli ja będąc w "związku" mogę robić to samo (czytaj - całować się z każdym, dawać się obmacywać, udostępniać komuś swoją dupę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | ||||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i tak, w związku jesteśmy od 7 lat, w środę bierzemy ślub. a u Ciebie jak? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() czasem i się pokłócę; nigdy nie twierdziłam, że nie. Cytat:
Cytat:
nie, nie zawsze trzeba ustąpić, można się dogadać. dwoje dorosłych ludzi potrafi się dogadać. i to bez ustępstw, bez kompromisów. wiem, kosmos. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ver. 1. osoba 1: malujemy salon - ja chcę żółty. osoba 2: super, uwielbiam żółty, będzie bosko! to jest zgodność. ver. 2. osoba 1: malujemy salon - ja chcę żółty. osoba 2: nie ma mowy, ja chcę niebieski. osoba 1: chodźmy na kompromis, pomalujmy na zielono. to jest kompromis - nikt nie osiągnął tego, czego oryginalnie chciał i każdy musiał pójść na ustępstwa. ver. 3. osoba 1: malujemy salon- ja chcę żółty. osoba 2: może lepiej beż? żółty będzie jaskrawy. osoba 1: ale to nijakie trochę. może błękit w takim razie? osoba 2: świetny pomysł. to jest dogadanie się. rozwiązanie w pełni satysfakcjonuje obie strony, nawet, jeśli nie było pierwszym możliwym. Cytat:
Cytat:
Cytat:
nigdy nie powiedziałam, że nie należy zwracać uwagi na cudze zdanie. powiedziałam, że partner nie ma prawa szantażować. czytaj ze zrozumieniem, na miłość boską. |
||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;63382036]Bardzo mnie nie obchodzi co robi 99% ludzi w swoich związkach, bo to nie moja sprawa. Jeśli ktoś sobie nie ustalił wyłączności w życiu seksualnym, to ta zasada nie obowiązuje, ale nie wpływa to na fakt istnienia związku.[/QUOTE]
Nie oszukujmy się, ale jesteś w znacznej mniejszości, która w ogóle to ustala. Dla niemalże każdego związek = wierność partnerowi i brak kontaktów seksualnych z innymi. Skoro autorka/troll tak przedstawiła swoją sytuację, to chyba można sobie wydedukować, że jest właśnie w związku w którym te reguły obowiązują. Skoro są zasady to można, a nawet należałoby od partnera czegoś oczekiwać. Jeżeli ty masz taką relację, że nie razi cię to, że twój partner idzie z jakąś inną do łóżka to spoko, tylko nie wiem co w takim razie robią tu twoje rady dotyczące tego, że druga połowa nie ma prawa komuś dyktować co ma nosić. Owszem nie ma prawa w relacji takiej jak twoja. Jeżeli jednak jestem z kimś w normalnym związku to jednak oczekiwania jakieś mam, i nie chciałabym być z kimś kto ma w dupie to, że mnie jakieś jego zachowanie boli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Weź już nie używaj większości jako argumentu, bo to śmieszne. Chcesz dopasować swoje życie do tego, jak żyje większość - Twoja sprawa. Ja tam żyję dla siebie, dla kogo innego niby? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2016-07-24 o 17:54 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
zgadzam sie calkowicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To ktoś tu pisał o relacjach tego typu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję związku, gratuluję ślubu ![]() ![]() Skoro kogoś boli, że zasłaniam się większością, więc wypowiem się za siebie. Gdy ja wchodziłam w związek, absurdem byłoby dla mnie ustalanie typu "czyli teraz już z nikim innym nie mogę się całować tak?". Dla mnie to oczywista oczywistość i z tego co widzę nie tylko dla mnie. W internecie jest mnóstwo takich osób, które deklarują się jako wyzwolone, takie stanowcze, pewne siebie, twardo stąpające po ziemi, ale no właśnie, to jest internet. ![]() Już się tak tym słownikiem nie zasłaniaj, bo czepianie się słówek to chyba twoje ulubione zajęcie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczekiwania to są Twoje wyobrażenia, a nie czyjeś obietnice. to, czy Cię boli czyjeś zachowanie, to jest tylko Twoja sprawa - nie wiem, czy sobie z tego zdajesz sprawę. To Ty masz władzę nadania tym czynom wartości emocjonalnej - zwłaszcza, gdy kompletnie w Ciebie nie uderzają, jak np. założenie stringów na plażę. Cytat:
i nie, bycie w związku nie oznacza nabycia prawa do ingerowania w wybory. i nie do Ciebie było to pytanie ![]() jesteś pierwszą osobą, która tu zaczęła mówić o układach ff. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Wniosek, że w jej związku nie ma zasad wzięłaś z tyłka. Jeśli w Twoim związku tylko te zasady funkcjonują, to ok, ale to że nie znasz innych zasad o niczym nie świadczy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Ciebie jest absurdem ustalanie czegokolwiek, bo partner ma Ci w głowie czytać i przecież wszyscy wiedzo, że tak jest i koniec? to faktycznie jesteś 'zbyt młoda i głupia'. Twoje wyparcie rzeczywistości i teorie na temat internetowej egzaltacji są słodkie. skąd masz taką wiedzę, skoro w takich związkach nie byłaś? ja się nie czepiam słownictwa. ja po prostu lubię rozmawiać na poziomie, ale to takie moje mrzonki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Konto usunięte
|
Było tutaj już chyba kilkadziesiąt przykładów różnic między oznajmieniem swojej opinii a szantażem w tej samej sprawie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
ten watek to kwintesencja wizazu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#262 | |||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Czy krój stroju na plażę jest taką podstawową kwestią muszą zdecydować sami zainteresowani. Cytat:
Cytat:
Dla części z was podejrzewam stringi do kostiumu są kaprysem i nie zależy Wam specjalnie na tym, więc nie byłoby to dla Was żadne specjalne wyrzeczenie, skoro gacie w stylu lat 40 również by Was satysfakcjonowały. To nie jest kompromis. Ale jeśli dla kogoś z jakichś przyczyn to jest ważne, to na cholerę ma z tego zrezygnować, żeby być z kimś, z kim najwyraźniej się nie dogaduje. Cytat:
Cytat:
Absolutnie nie ma takiego prawa. Wszystkie "uprawnienia" dostaje od swojego partnera i to on decyduje, w jakim zakresie pozwala na ingerencje w swój strój i zachowanie. Cytat:
Ty mu to prawo dajesz, albo nie. A potem przychodzą tutaj dziewczyny żyjące w jakiejś patologii przekonane, że przecież tak jest w związkach, miś miał prawo no i relacje opierają się na nieustannych kompromisach.... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Kahoko bodajże, napisałaś kilka stron wcześniej, że to co na siebie zakładasz to tylko i wyłącznie twój wybór. I nie było w tym momencie mowy o żadnych szantażach. Po prostu, twoje ciało, twoje ciuchy i robisz sobie z nimi co chcesz. Powiewa totalnym ignorowaniem zdania partnera w tym momencie. Szantaż to jedno i nie napisałam przez cały ten wątek słowa, w którym popieram szantażowanie kogokolwiek. Ciągle jedyne co czytam, to jak u was błogo, 0 kompromisów, całkowita zgodność. Co byś zrobiła, gdyby partner zwrócił ci uwagę na twój ubiór i powiedział, że lepiej byłoby gdybyś założyła coś innego? Rozumiem, że miałabyś to totalnie w dupie? O tym mówiłam właśnie, mając na myśli arogancję.
Wasze prośby o statystyki mnie powalają. Nie trzeba być szerlokiem, żeby twierdzić, że w Pl znacznie więcej jest KK niż meczetów. A związek otwarty przestaje takim być w momencie zawarcia małżeństwa, więc ten tego... ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. Cytat:
Cytat:
ja czekam ino na wątek z nowego konta. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
on tired little feet
|
Cytat:
Związek przestaje być otwarty wtedy kiedy obie strony taką decyzję podejmą.
![]() |
![]() |
#266 |
Amounted Princess
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- to spróbuj poczytać ze zrozumieniem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłoby miło, gdybyś Ty też pisała poprawnie: Polecam sprawdzić w słowniku, skoro tak chętnie do niego sama odesłałaś, co oznacza "norma". Mi nie przeszkadza, że w niektórych sprawach jestem nienormalny względem ogólnie przyjętych norm społecznych. Natomiast nie biegam i nie krzyczę po wątkach, że coś nie jest normalne, tylko "czyjeś". Ty również odpowiadałaś na wiadomości z pytaniem nie do Ciebie.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Amounted Princess
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.