Ostatnio obejrzane filmy - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-18, 21:49   #4381
Kissi
Raczkowanie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Wczoraj obejrzałam "Palimpsest".
Strach, groza, mrok. Film ten ma charakter sennego koszmaru. Świat przedstawiony jest w nim, z perspektywy człowieka chorego psychicznie, z podwójną osobowością. Główny bohater balansuje na granicy jawy i snu. Mroczny charakter potęguje dodatkowo muzyka. To film zagadka, jak dla mnie, na razie nie rozwikłana 6/10
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-18, 23:22   #4382
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

Zaliczyliśmy dziś "wpadkę"
znajomi mieli podzielone zdania ale ja osobiście daję 9/10
ciepły film, wzruszający i zabawny, można by mieć nadzieję, że ludzie się zmieniają a prawdziwa miłość istnieje i trwa (w takich bajkach lubię żyć).
Miłe na poprawę humoru

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 12:48   #4383
misi@
Rozeznanie

GG do misi@

Oglądał ktoś film "Dobry Agent"?? Leży u mnie w domu już od jakiegoś czasu a ja jakoś nie mogę się do niego zabrać Podzieli się ktoś ze mną wrażeniami jakie ma po obejrzeniu filmu??

Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru"

misi@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 14:42   #4384
lapus
Wtajemniczenie

Między słowami - bardzo przyjemny film, choć tak naprawdę niewiadomo o czym. Dziwne zakończenie, dosyć oryginalne. No i świetna rola Scarlett Johansson.

Przerwana lekcja muzyki, tego filmu chyba nie muszę reklamować

A ja mam jeszcze pytanie do dziewczyn które oglądały Across the Universe, a parę ich było macie może napisy do tego filmu? :/ bo ja nie mogę znaleźć...

Gonna walk because it would save me
And my fragility could kill me
Is this the best I can be?
Is this the best I can give?
lapus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 14:56   #4385
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

Cytat:
Napisane przez Veris Pokaż wiadomość
Dziś kolejna noc z filmami:

Obejrzane: The United States of Leland z Goslingiem.... to nazwisko stało się dla mnie pewnym wyznacznikiem filmu! Jeśli w filmie występuje Gosling..wiadomo, że film będzie niezwykły. Tak jest też w przypadku The United States of Leland (polski tytuł: Odmienne stany moralności). Jest to opoieść o wrażliwym, zdolnym nastolatku Lelandzie P. Fitzgeraldzie, który pewnego dnia popełnia niewyobrażalną zbrodnię - morduje z premedytacją upośledzonego chłopca. W ułamku sekundy zmienia się wszystko - nie tylko dla Lelanda, ale dla jego rodziny, rodziny zamordowanego chłopca - wszyscy obsesyjnie szukają odpowiedzi - dlaczego? Chłopak trafia do poprawczaka. Tam jeden z nauczycieli, Pearl, próbuje za wszelką cenę dociec, co popchnęło zdolnego, wrażliwego, obiecującego syna znanego pisarza do popełnia tak brutalnej zbrodni.
10/10
ostatnio z braku dobrych filmow w wypozyczalni znowu postanowilam obejrzec 'stay' z goslingiem ;D
ogladam i ogladam i ciagle nie rozumiem ;D jednak jednoczesnie bardzo lubie do niego wracac

po Twoim opisie filmu chyba poszukam go u siebie

zdaje się, że dziś w tv będzie leciał jakiś film z goslingiem zamierzam obejrzec...jeszcze na swiezo zauroczona jego kreacją w 'stay' (ilekroć oglądam ten film...gosling siedzi w mojej glowie kilka dobrych dni XD a kiedys kojarzyl mi sie tylko i wylacznie z seanem z serialu na fox kids )

co ogladalam ostatnio poza 'stay'?
'wyznania gejszy' po raz enty :P
'maria antonina' - oglądałam z braćmi...zupełnie im się nie spodobał, stwierdzili, że brak tam jakiejkolwiek fabuły XD a wszystko sprowadza się do tego, czy książę w koncu 'bzyknie' marie antonine XD
mnie osobiscie urzekła cala oprawka...kolorowe stroje...potrawy...królew skie zycie i calkiem przyjemnie zlecial mi czas na tym filmie
'pachnidło' - mniej wiecej rok temu czytalam książke i dopiero teraz wypozyczylam film bardzo mi się podobał...myślę jednak, że gdybym nie przeczytala ksiazki i nie znala opisow tych zapachow...motywacji mordercy nie bylabym w stanie wyobrazic sobie tego ogladajac film i prawdopodobnie nie spodobalby mi sie tak bardzo.
jeszcze 'dom woskowych ciał' - nie lubie horrorów...bo to nie na moje nerwy ;p jednak ten jakos przeszłam...być może dla fanów horrorow bedzie znaczylo, ze byl malo straszny (może i racja XD ja naprawde mam slabe nerwy). jesli juz ma byc strasznie to wole mniej krwi a wiecej grozy...tutaj jest kilka scen obrzydliwych...słabo mnie trzymal w napieciu (byc moze dlatego, ze juz wczesniej ogladalam go 'do pierwszej ofiary' i nie dokonczylam)...ale woskowe rekwizyty...i dom z wosku byly super iiii paris hilton XD miala boską rolę

ferie...wiec tych filmow sie troche uzbieralo zazwyczaj nie moge obejrzec kompletnie nic, bo brak mi czasu ;P
dzis mam zamiar właczyc tv i obejrzec ten film z goslingiem (zdaje sie, ze 'pamiętnik')...i chyba wrócę sobie do 'green street hooligans' (jedyny film w ostatnich latach, przy ktorym wylałam naprawde morze łez XD)

FC BAYERN - Stern des Südens

magda_aparatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 15:05   #4386
jessy
Zakorzenienie

ACROSS THE UNIVERSE
Ładny, barwny film o latach 60. O tworzącej się kulturze rock'n'rolla, o kolorowych imprezach, eksperymentach ze wszelakimi używkami, o miłości, potrzebie zmieniania świata i wierze, że cos sie zmienić może, na tle rozgrywającej sie wojny w Wietnamie. Jak dla mnie trochę za mało 'kulis' wojny i samego tego tematu. Aha - piosenki Beatlesów, ponadczasowe i przyjemne
7,5/10

Napisów nie mam
Stary 2008-01-19, 21:32   #4387
nebraska
Zakorzenienie

Butelki zwrotne - kolejny czeski film w 'czeskim stylu', czyli zwyczajna opowieść o zwyczajnych ludziach, która wzrusza i śmieszy. Historia o starzeniu się, marzeniach i poniekąd też o miłości - normalnie, bez łzawego patosu. O tym, że bez względu na wiek potrzebujemy uwagi i troski innych. Zwyczajne rzeczy, ale nie banalnie.

Polecam - czeskie kino jak zawsze na piątkę

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 21:33   #4388
calkiem-spoko
BAN stały

"Piła IV"

Jedyna scena, która mi się spodobała, to początkowa sekcja zwłok. MOCNA.

Reszta to już bezsensowna rąbanina.
calkiem-spoko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 00:36   #4389
wybujana
Wtajemniczenie

Pamietnik - fajny, ciekawa historia,momentami wzruszająca,jakby dawne lata ;-) Prosta historia, głupawy koniec. Nie bardzo wiem co sie pozniej z bohaterami stało. Nie lubie gdy tak konczą.
-4

http://www.youtube.com/watch?v=R9xUQwdVKhQ
wybujana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 09:57   #4390
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wybujana Pokaż wiadomość
Pamietnik - fajny, ciekawa historia,momentami wzruszająca,jakby dawne lata ;-) Prosta historia, głupawy koniec. Nie bardzo wiem co sie pozniej z bohaterami stało. Nie lubie gdy tak konczą.
-4
Owszem, prosta jakby historia, ale czy głupawy koniec? Czy przeżycie całego szczęśliwego życia i to, że miłość przetrwała do czasów starości i demencji uważasz za głupawe?
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 10:57   #4391
madzior22
Wtajemniczenie

GG do madzior22

Cytat:
-4
Też obejrzałam i na kończu mało isę nie popłakałam Zakończenie wydaje ci się głupawe, bo tvn wyciął 2 minuty filmu gdzie pielęgniarka znajduje ich rano, nieżywych. TA historia jest cudowna, polecam z całego serca 10/10

Prawo jazdy !
madzior22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 11:09   #4392
201710120930
Konto usunięte

Wczoraj zapodałam sobie Memento
Nieźle mi pod kopułą iskrzyło by się nie pogubić.
Trudny ,ciekawy film
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 13:51   #4393
wybujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Owszem, prosta jakby historia, ale czy głupawy koniec? Czy przeżycie całego szczęśliwego życia i to, że miłość przetrwała do czasów starości i demencji uważasz za głupawe?

nie zrozumialas Mnie
Głupawy, bo nie wiem co sie z nimi stało ; umarli? co z narzeczonym.
Historia ładna, ale nie lubie takich zakonczen

Stary 2008-01-20, 14:07   #4394
misi@
Rozeznanie

GG do misi@

Cytat:
Napisane przez madzior22 Pokaż wiadomość
Też obejrzałam i na kończu mało isę nie popłakałam Zakończenie wydaje ci się głupawe, bo tvn wyciął 2 minuty filmu gdzie pielęgniarka znajduje ich rano, nieżywych. TA historia jest cudowna, polecam z całego serca 10/10
o tak świetny film !! 10/10

Cytat:
Napisane przez ŁAJKA Pokaż wiadomość
Wczoraj zapodałam sobie Memento
Nieźle mi pod kopułą iskrzyło by się nie pogubić.
Trudny ,ciekawy film
9/10

Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru"

misi@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 14:07   #4395
Kota
Zakorzenienie

Cytat:
nie zrozumialas Mnie
Głupawy, bo nie wiem co sie z nimi stało ; umarli? co z narzeczonym.
Historia ładna, ale nie lubie takich zakonczen
Nie, nie za bardzo zrozumiałam Twój skrótowy post, fakt.
Dowiedziałam sie o końcówce- dziewczyny wyżej napisały, ze umarli. Głupio, że skrócili o te kilka minut, ale właściwie wydźwięk filmu był taki sam- i tak, nawet bez tej koncowej sceny miałam pewność, ze będą się do konca kochali.
Kwestia przyszłych losów byłego narzeczonego- dla mnie była zupełnie nieistotna.
Ale właściwie jakie byś chciała zakończenie- że wyzdrowieli, stali się znowu młodzi i piękni itd?
Stary 2008-01-20, 14:21   #4396
wybujana
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, nie za bardzo zrozumiałam Twój skrótowy post, fakt.
Dowiedziałam sie o końcówce- dziewczyny wyżej napisały, ze umarli. Głupio, że skrócili o te kilka minut, ale właściwie wydźwięk filmu był taki sam- i tak, nawet bez tej koncowej sceny miałam pewność, ze będą się do konca kochali.
Kwestia przyszłych losów byłego narzeczonego- dla mnie była zupełnie nieistotna.
Ale właściwie jakie byś chciała zakończenie- że wyzdrowieli, stali się znowu młodzi i piękni itd?
Że kochali to wiem,nie musiałas zrozumieć mojego postu.Dla mnie film średni - tyle.
Lubie mieć czarno na białym - a nie jakieś gdybanie, co by było gdyby,jak być mogło.Widzę, że umarli, zdążyłam przeczytać.

Stary 2008-01-20, 15:13   #4397
Kota
Zakorzenienie

Jakoś nabrałam ochoty na napisanie trochę dłuższej recenzji Pamiętnika.
Film wydawałoby się - zamknięty w schemacie melodramatu, dość przewidywalny, ze zgranym motywem- jej bogatej, jego biednego, niechęci rodziny, miłości przezwyciężającej na koniec przeszkody w połączeniu sie bohaterów, miłości po grób itd.

Ale w tych ramach zawarto sporo treści.
Przede wszystkim- padają dwa ważne pytania- oba zadaje Noah- co naprawdę lubisz robić dla siebie (bohaterka odpowiada, że malować) i potem- przy czego naprawdę chcesz.

Przypominają mi się podobne pytania, a właściwie jedno- z Uciekającej Panny Młodej- pytanie o te jajka, kóre Julia lubi jeść na śniadanie- każdy z jej niedoszłych mężów odpowiada, że takie jak i on- czyli za każdym razem inne, a sama Julia- na początku nawet nie wie, jakie, potem dopiero dochodzi do tego. Tyle że w Uciekającej Pannie Młodej- komedii romantycznej- to jej dochodzenie do odkrycia swojej łasnej osoby- choćby w tym temacie ulubionych jajek-bylo pokazane skrótowo, lekko, z przymrużeniem oka, przy okazji tylko.
Tutaj jest poważniej i głębiej- Allie dochodzi w trudzie do tych odpowiedzi.

Następny plus Pamiętnika- świetne aktorstwo- Gosling zwłaszcza. Jak można by łatwo zajechać jego rolę- mógł to być następny z setki, młodych, koniecznie przystojnych, zakochanych chlopców.
A tu wychodzi taki Gosling z ciepłem w oczach i charyzmą, jest przekonujący w każdym calu, jest zdecydowanie jakiś, jest mądrzejszy - wierniejszy sobie, wierzy się w jego miłość.
Swietna była też Allen w roli matki.

W ogóle film ujął mnie uczciwym podejściem- nie lubię, jak twórcy igrają z moimi uczuciami i wymuszają wzruszenie. Tutaj film - w sumie melodramat- kroczył po tej granicy, ale nie osunął sie na stronę czułostkowości, rozmamłania, łzawości- jak np w Szkole uczuć.

Poza tym- większości postaci udało się uniknąć schematu- np. odrzucony narzeczony mógł pozostać tylko odrzuconym, a tu pokazuje się jako mądry facet- pierwszy raz w scenie oświadczyn, kiedy to wie i jasno mówi o tym, że jest spełnieniem snu rodziców i to jest przeszkodą największą, i drugi raz- że nie chce na siłę zatrzymywać- zachowuje godność i chce dobra Allie...Tak samo matka- i scena w samochodzie, jak płacze, patrząc na swą dawna miłość.

No i sam problem starości i wierności do końca- najpiękniejszy motyw.

To film zrobiony serio, w sposób niedzisiejszy- bo bez zblazowania, prosto i uczciwie pokazujący uczucia.
Stary 2008-01-20, 16:08   #4398
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
-4
głupawym to bym tego końca nie nazwała.

Cytat:
Napisane przez madzior22 Pokaż wiadomość
hah, no właśnie. oglądałam ten film jakiś czas temu, ryczałam jak bóbr, ostatnie minuty filmu chyba najbardziej wzruszające. wczoraj oglądałam w tv i trochę się zdziwiłam, bo wydawało mi się, że wcześniej widziałam tam jeszcze jedną scenę, właśnie tą, o której piszesz. no ale pomyślałam, że może tam takiej sceny nie było, a ja ją sobie dorobiłam.

Cytat:
A tu wychodzi taki Gosling z ciepłem w oczach
matko, ten jego wzrok...

w weekend byłam w kinie na Zaczarowanej (Charmed)- bardzo przyjemny film, ładna historia, trochę naiwna, ale taka konwencja. bardzo mi się podobało.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 17:01   #4399
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

Cytat:
Jakoś nabrałam ochoty na napisanie trochę dłuższej recenzji Pamiętnika.
Film wydawałoby się - zamknięty w schemacie melodramatu, dość przewidywalny, ze zgranym motywem- jej bogatej, jego biednego, niechęci rodziny, miłości przezwyciężającej na koniec przeszkody w połączeniu sie bohaterów, miłości po grób itd.

Ale w tych ramach zawarto sporo treści.
Przede wszystkim- padają dwa ważne pytania- oba zadaje Noah- co naprawdę lubisz robić dla siebie (bohaterka odpowiada, że malować) i potem- przy czego naprawdę chcesz.

Przypominają mi się podobne pytania, a właściwie jedno- z Uciekającej Panny Młodej- pytanie o te jajka, kóre Julia lubi jeść na śniadanie- każdy z jej niedoszłych mężów odpowiada, że takie jak i on- czyli za każdym razem inne, a sama Julia- na początku nawet nie wie, jakie, potem dopiero dochodzi do tego. Tyle że w Uciekającej Pannie Młodej- komedii romantycznej- to jej dochodzenie do odkrycia swojej łasnej osoby- choćby w tym temacie ulubionych jajek-bylo pokazane skrótowo, lekko, z przymrużeniem oka, przy okazji tylko.
Tutaj jest poważniej i głębiej- Allie dochodzi w trudzie do tych odpowiedzi.

Następny plus Pamiętnika- świetne aktorstwo- Gosling zwłaszcza. Jak można by łatwo zajechać jego rolę- mógł to być następny z setki, młodych, koniecznie przystojnych, zakochanych chlopców.
A tu wychodzi taki Gosling z ciepłem w oczach i charyzmą, jest przekonujący w każdym calu, jest zdecydowanie jakiś, jest mądrzejszy - wierniejszy sobie, wierzy się w jego miłość.
Swietna była też Allen w roli matki.

W ogóle film ujął mnie uczciwym podejściem- nie lubię, jak twórcy igrają z moimi uczuciami i wymuszają wzruszenie. Tutaj film - w sumie melodramat- kroczył po tej granicy, ale nie osunął sie na stronę czułostkowości, rozmamłania, łzawości- jak np w Szkole uczuć.

Poza tym- większości postaci udało się uniknąć schematu- np. odrzucony narzeczony mógł pozostać tylko odrzuconym, a tu pokazuje się jako mądry facet- pierwszy raz w scenie oświadczyn, kiedy to wie i jasno mówi o tym, że jest spełnieniem snu rodziców i to jest przeszkodą największą, i drugi raz- że nie chce na siłę zatrzymywać- zachowuje godność i chce dobra Allie...Tak samo matka- i scena w samochodzie, jak płacze, patrząc na swą dawna miłość.

No i sam problem starości i wierności do końca- najpiękniejszy motyw.

To film zrobiony serio, w sposób niedzisiejszy- bo bez zblazowania, prosto i uczciwie pokazujący uczucia.
też zdecydowałam się obejrzeć 'pamiętnik' i nie żaluję. nie oglądam filmów o miłości zazwyczaj... być może dlatego nie znam oklepanych historii milosnych ;P (a na filmwebie czytalam wczesniej recenzje i pisano, ze jest wlasnie oklepana) tak wiec wcale nie wydala mi sie oklepana i dobrze się oglądało.
obejrzalam ze wzgledu na goslinga i sie nie zawiodlam. poznalam takze dziewczyne, ktora grała allie...kiedys widzialam ją we 'wrednych dziewczynach' i strasznie mi to skojarzenie przeszkadzalo w ogladaniu filmu ;p
moze 10 bym nie dała...ale mocne 8

jutro wybieram sie do wypozyczalni poszukać 'fracture' (slaby punkt) oraz 'half nelson' (szkolny chwyt) z goslingiem ;p oglądal ktos?

FC BAYERN - Stern des Südens

magda_aparatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 17:08   #4400
swish
BAN stały

Oglądałam "Klątwa" -szczerze mówiąc to długo się nie pobałam, słaby jak dla mnie. Wole "The Ring" - tam było więcej tajemniczości i momentów napięcia -ten jakiś taki przekombinowany...
swish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 17:23   #4401
benito_mruffkolini
BAN stały

"motyl i skafander"

zmiażdżył mi serducho, przesiąkł mi w mózg
jeszcze długo będę żyła obrazami z tego filmu (Kamiński i jego genialne zdjęcia )
typ filmu: mądry i piękny
jak dla mnie 10/10
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 17:34   #4402
st_ella
Wtajemniczenie

Objerzałam dziś "12" Rosyjski film Nikity Mihałkowa... Film, kurcze nie wiem czy można napisać remake.... ale skusze się - remake filmu 12 gniewnych ludzi - czyli o 12 ławnikach którzy maja zdecydować czy oskarżony jest niewinny czy winny zabicia przyrodniego ojca. Wszystko osadzone w realiach rosyjskich.
Przez niektórych może być oceniony jako nudny... Bo te dwie i pół godziny filmu to poznawanie 12 ławników, ich codziennych zajeć podejscia do życia, obaw a takze tego jak patrzą na sprawę...
dla mnie 9/10

inny film to "Love Lies Bleeding", który okazał sie porażką 1/10
Dla zainteresowanych mogę napisac ze Christian Slater gra tu złego policjanta...

st_ella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 18:24   #4403
izohieta
Przyczajenie

Ja ostatnio byłam na nowym filmie Anga Lee "Ostrożnie, pożądanie" daje mu 9/10. warto sie na niego udać. Dobra obsada... Można, także poobserwować debiut aktorki Tang Wei ( poradziła sobie naprawdę dobrze) Zdjęcia, sceneria, muzyka no same plusy ...
izohieta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 18:57   #4404
ona1981
Zakorzenienie

,,Małe dzieci,, Swietny film 9/10
Stary 2008-01-20, 20:34   #4405
madzior22
Wtajemniczenie

GG do madzior22

Całe Szczęście - Lekki łatwy i przyjemny film. daję 6/10 bo nie wyróżnił się z tłumu filmików o pododbnej tematyce

Prawo jazdy !
madzior22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 00:00   #4406
nisiaq
Zadomowienie

GG do nisiaq Send a message via Skype™ to nisiaq

Cytat:
Napisane przez magda_aparatka Pokaż wiadomość
jeszcze 'dom woskowych ciał' - nie lubie horrorów...bo to nie na moje nerwy ;p jednak ten jakos przeszłam...być może dla fanów horrorow bedzie znaczylo, ze byl malo straszny (może i racja XD ja naprawde mam slabe nerwy). jesli juz ma byc strasznie to wole mniej krwi a wiecej grozy...tutaj jest kilka scen obrzydliwych...słabo mnie trzymal w napieciu (byc moze dlatego, ze juz wczesniej ogladalam go 'do pierwszej ofiary' i nie dokonczylam)...ale woskowe rekwizyty...i dom z wosku byly super iiii paris hilton XD miala boską rolę
uwielbiam moment w którym ginie

Cytat:
Napisane przez swish Pokaż wiadomość
Oglądałam "Klątwa" -szczerze mówiąc to długo się nie pobałam, słaby jak dla mnie. Wole "The Ring" - tam było więcej tajemniczości i momentów napięcia -ten jakiś taki przekombinowany...
jeśli chodzi o japoński the ring to jest jednym z lepszych tego typu filmów japońskich (z tych co widziałam) wszystkie później wydawały mi się naciągane i ten przewijający się motyw dziewcząt z długimi czarnymi włosami w roli zmory. Pfff. A Klątwa 2 to już w ogóle porażka
z takich japońskich filmów poleciłabym poza ringami "wizje". Naprawdę fajne (momentami przypomina "efekt motyla")

Dziś relaksacyjny wieczór filmowy:
"Transformers" po raz kolejny, tym razem na małym ekranie. Może łatwiej załapać akcję niż w kinie ale cały urok w postaci efektów specjalnych ginie. Nie mogłam się doczekać na moment w którym robot skacze nad kobietą w niebieściutkiej sukience- niestety, kompletnie nieefektowny na monitorze. No cóż, po prostu bajka którą powinno się oglądać w kinie i tyle.
"Residend Evil 3"- naprawdę świetny, najlepsza część jak dla mnie

nisiaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 03:17   #4407
julka:)
Zakorzenienie

When a stranger calls-swietny!
how much I care"

I told myself I won't miss you,but I remember what it feels like beside you...
julka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 07:10   #4408
jessy
Zakorzenienie

Z cyklu 'nigdy nie mogę spać w noc z niedzieli na poniedziałek'

WYZNANIA NAŁOGOWEJ KARIEROWICZKI
Komedia romantyczna, z naparwdę przyjemnie opowiedzianą historią. Momentami zabawny, Jennifer miała śliczne stroje, czasem nie mogłam się napatrzeć na te sukienki No wiadomo jak się kończy, zaskoczenia nie było. Polecam na zimny wieczór
6,5/10

BENNY I JOON
Tu już nieco ambitniejsze kino. Film wciągający, momentami fantastycznie zabawny, ma w sobie coś ciepłego. Porusza on z pozoru nieciekawy i trudny temat, ale opowiedziany jest w sposób tak przystępny i frapujący, że mnei do końca rozbudził Szczerze polecam .
8/10
Stary 2008-01-21, 08:57   #4409
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jessy Pokaż wiadomość

Komedia romantyczna, z naparwdę przyjemnie opowiedzianą historią. Momentami zabawny, Jennifer miała śliczne stroje, czasem nie mogłam się napatrzeć na te sukienki No wiadomo jak się kończy, zaskoczenia nie było. Polecam na zimny wieczór
6,5/10
Tez go ogladalam. Film mnie nie powalil, choc widzialam gorsze. Czasem mnie jednak nudzil.
daje 5 na 10

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 12:00   #4410
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jessy Pokaż wiadomość

6,5/10
Ja też nie mogłam dziś spać, to chyba była jakaś dziwna noc, bo co rusz czytam komentarze w necie od niewyspanych.

A co do Jennifer - ona chyba tak zawsze W serialu, w którym gra (Ghost Whisperer) ma piekne sukienki, spódnice, płaszczyki. Spodnie rzadko -ona ma specyficzną budowę i w tych rozkloszowanych sukieneczkach jej najładniej

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości