|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
O RLY?
|
Dot.: Janusze, Grażyny, Sebixy i Karyny - odsłona III
bo ustawy o transporcie drogowym i prawie przewozowym.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:23 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Co więcej, jesli firma pana Zenka wybudowała na własne potrzeby (oczywiscie legalnie) przystanek to nie znaczy, ze firma pana Gienka też może się tam zatrzymywać.
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:23 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
#4653 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pierwszy raz slysze (czytam) o czasie orientacyjnym odjazdów-ja dziękuję jesli w takiej pipidowie na koncu swiata jedzie 1 autobus dziennie i ma orientacyjna godzine odjazdu, przeciez to mozna sie wsciec. tez tego nie cierpiałam-moze znizeczka dla stałego klienta (a goscia widzisz 2 raz w zyciu), bo przeciez moze to pani "na siebie" nabic. Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:23 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się z takimi orientacyjnymi czasami spotkałam w Rzymie. Tam było napisane, że autobus odjeżdża co 10 lub 15 minut bez podania konkretnej godziny. Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:22 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Orientacyjnie jezdze tylko metrem
w roznych godzinach rozna czestotliwosc. W przypadku autobusow, ktore jezdza co 15 min chyba byloby mi ciezko sie przestawic na orientacyjny czas odjazdu. Nie znosze czekac
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:22 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
#4656 |
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle frontem do człowieka. Przykład kontrastowo inny, ze Szkocji. Kilka lat temu byłam tam an obozie wędrownym. Obóz na prawie 30 osób, pierwszego dnia, w Edynburgu kupiliśmy bilety na wszystkie przejazdy autobusowe, na cały wyjazd (na konkretne dni i godziny). Siedzimy potem w jakiejś turystycznej miejscowości, czekamy na nasz autobus. Przyjeżdża i kierowca mówi, że nas nie zabierze (nauczeni doświadczeniami z Polski, gdzie kiedyś np., mimo zakupu 40 biletów tydzień przed podróżą, PKS podstawił 20-osobowego busika, w którego prawie nikt oprócz stałych podróżnych się nie zmieścił, a w zamian usłyszeliśmy, że mamy problem i to nie ich sprawa, byliśmy lekko przerażeni). Ale facet mówi, że zaraz za nim jedzie kolejny i ten nas zabierze. Okazało się, że tamtejszy PKS widząc dużą grupę i wiedząc, że trasa turystyczna i zazwyczaj dość uczęszczana, podstawił kolejny autobus. Dodatkowo pan nie tylko nie zawiózł nas z punktu a do b. Ale dowiózł nas nie na przystanek a na pole namiotowe, poczekał aż się zameldujemy, bo jak stwierdził "gdyby tu nie było dla nas miejsca, to on nas zawiezie na kolejne" W Polsce miesiąc wcześniej kierowca robił nam awanturę, że śmiemy wyjeżdżać w piątek po południu. Wtedy to się z bagażami nie jeździ i on nie musi otwierać nam bagażnika... Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:22 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
#4657 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi przystankami na żądanie nie jest tak idealnie, niektórzy kierowcy olewaja machanie i nie zatrzymują się ( mówię o Warszawie) . Ostatnio byłam świadkiem jak kierowca się nie zatrzymał przy naciśnięciu stop przed przystankiem na żądanie - następny przystanek był około kilometra dalej
709 z drugiej strony często zatrzymuje się na Puławskiej na wszystkich przystankach mimo że nikt nie ma zamiaru ani wsiadac ani wysiadac... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:22 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
#4658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:21 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
|
#4659 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:30 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
|
#4660 | |
|
sissy that walk
|
Dziewczyny, myślę że posty odnośnie komunikacji warto byłoby pokolorować/pisać na szaro, żeby główny temat wątku nie zniknął i żeby ułatwić innym czytanie o Januszach
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2016-07-24 o 14:31 Powód: Zaznaczenie off-topicu na szaro |
|
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Grażyna w fast foodzie
![]() Byłam dzisiaj w north fishu, gdzie płaci się za rybę + 8zł za dodatki i tyle ile zdołasz nałożyć sobie na talerz to w cenie jest. No to babka podchodzi do kasy i pyta się czy może dostać drugi talerz
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tak trochę nie w temacie, ale chyba któraś z wizazanek widziałam kilka dni temu na plaży. Mówiły ze brajana i Janusza juz widzialy i rozgladaly się za Grażyna.
|
|
|
|
#4663 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Tak samo jest z barem sałatkowym w Pizza Hut. Dostajesz miseczkę, nakładasz sobie co chcesz ale do baru możesz podejść tylko raz. Ja już widywałam wypiętrzone, kapiące sosem wulkany sałatkowe oraz grażyny i janusze próbujący podejść z miseczką kolejny raz i awanturujący się na uwagę kelnera bo "oni przecież zapłacili i wymagają a tak w ogóle to w tej cenie miseczka powinna być większa".
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
A to dziwne bo w byłam w Pizza Hut ostatnio w Londynie i nie było limitu ile razy można było podejść? Hmm
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
|
|
|
#4665 |
|
O RLY?
|
Tak samo jak w kfc zdazaja sie ludzie, ktorzy dolewaja sobie napoje do kubka a pod stolikiem kitraja wlasne butelki i chca przeoewac myslac, ze nikt nie zauwazy.
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba Grażynizmu sklepowego dostałam.
Byliśmy w małej knajpce nad jeziorkiem, zamawiamy "danie dnia". Pani tylko nas poinformowała, że ziemniaków nie ma więc da nam frytki. No okej, nie ma to nie ma. Sęk w tym, że zapłaciliśmy za tę zamianę i do tego więcej, niż gdybyśmy te frytki osobno kupili (sic!). Pani nas obsługująca niestety nie była zbyt rozmowna (no bo tak ma być i sie zgadza), a byłam z babcią trochę słabo słyszącą, która dopytywała co chwilę, o co chodzi, więc nie miałam jak. Przykre takie, bo przecież wystarczyło poinformować jak to cenowo wygląda. Nie wiem, w innej knajpie nam się tak zdarzyło, to firma na własny koszt nam te pyry zamieniła na frytki i jeszcze nas przeproszono za niedogodność. |
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście że powinni poinformować że będzie dopłata. Ja gdybym była w złym humorze to pewnie bym się kłócila.
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
Ja widziałam rasowego Janusza we Wrocławiu na dworcu PKP. Bez koszulki klapki skórzane I skarpety po kolana i saszetka na ramieniu oraz wąsik
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja to widziałam w subway.. matka wysłała dziecko z butelka pod automat żeby sobie nalalo picia..
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
edit: wiem, bo jedyne co w pizza hut jem to bar salatkowy
|
|
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4676 |
|
Konto usunięte
|
Dziś z okna autobusu widziałam Janusza, który dojadł coś ze styropianowego pudła, dopił z kubka i obie rzeczy rzucił dokładnie tam, gdzie stał. Nawet nie zerknął za koszem, po prostu upuścił na ziemię i wuj.
|
|
|
|
#4677 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cos jeszcze jest niejasne? A dopuszczalna predkosc autobusu w terenie niezabudowanym to 70km/h, wiec jazda 60 to zadne "wleczenie sie" Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-07-25 o 00:01 |
|
|
|
|
#4679 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mega żenada
|
|
|
|
|
#4680 |
|
Wtajemniczenie
|
Papierki to pikuś, w bloku naprzeciwko na trawniku widzę kości z obiadu, resztki warzyw, obierki, tony chleba dla ptaszków :banghead: cześć okien z tamtej strony to okna kuchenne, chyba debilom łatwiej wyrzucić za okno niż do kosza:banghead:
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

w roznych godzinach rozna czestotliwosc. W przypadku autobusow, ktore jezdza co 15 min chyba byloby mi ciezko sie przestawic na orientacyjny czas odjazdu. Nie znosze czekac 

mega żenada