Lutówki 2017 ❤ - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-24, 23:27   #3961
__malaMi__
Zadomowienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Myślę,że trochę przesadzasz. Nawet jeśli założycielka nie chce zrobić listy, to chyba może to zrobić 2 albo 3 w kolejności osoba?
poza tym tamten wątek się ładnie kręci, zawsze jak jakimś pojedynczym osobom nie pasuje, to mogą się przenieść do nas. Uważam, że pomysł wspólnej odchowalni jest ok, ale na tym etapie chyba fajniej jak są osobne wątki. Fajnie jest przeżywać emocje z osobami na podobnym etapie ciąży. W tym momencie nawet tydzień to dużo, a co dopiero miesiąc. Bałabym się zbyt dużego chaosu na wątku, ale to tylko moje skromne zdanie
wprowadzę trochę chaosu, bo ja raczej z połowy marca bedę, ale lubię Was czytać i nie ruszam się stąd

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
A jednak

Dziewczyny nie dam rady pisać...ale wejdę tu któregoś dnia i napisze coś...może nawet dziś.. później...ale nie teraz

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Jak mi ☠☠☠☠a ...ciężko

Nic a nic dzidzia nie drgnela
Obumarla gdzieś między 5 a 6 tygodniem.....

Lekarz powiedział że się samo zacznie....ale kiedy???? ...niech to już będzie za mną .

Czemu nie poronilam od razu w tym 5tym tygodniu...tylko musiałam się tak cieszyć tak pokochać mocno

Czeeemuuuu

Dziewczyny dzięki za ciepłe słowa....wsparcie mi potrzebne...w realu wiedzą tylko 3 osoby....nie mam gdzie się wygadac za bardzo

Tak myślę że byłam ostatnia z lutowek....takže dziewczyny...jesteście bezpiecznie

Zdrowo do lutego!

ojej, strasznie mi przykro, tak bardzo liczyłam, że zobaczysz jednak serduszko jak

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
No to teraz moja kolej:

Pfffffffffffffffffffff... . A ja mam 38 i pierwsza ciąża Pffff....

A w ogóle to witaj

Cytat:
Dziewczyny, a w ogóle to chciałam Wam powiedzieć, (mając nadzieję, że nikogo nie urażę), że bardzo fajny jest nasz wątek i jesteście tu same fajne, inteligentne i mądre dziewczyny Dużo można się dowiedzieć, pogadać normalnie i w ogóle Piszę to dlatego, że podczytywałam parę innych wątków, na których dziewczyny wierzą w różne zabobony, mają pomysły nie z tej ziemi, albo są tak mega przewrażliwione na swoim punkcie, że szok! Na jedno takie forum się zapisałam na samym początku, ale uciekłam
dlatego Was czytam o początku
Cytat:
Anolta, super połączenie dla kobiety. Ja zawsze marzyłam żeby przy moich ciemnych włosach mieć niebieskie oczy... ale cóż

W ogóle jaki dziś sen miałam świetny. Byłam na statku na którym okazało się, że wszyscy są wampirami i żeby mnie nie zabili też udawałam wampirkę haha ciąża mnie tak inspiruje, że chyba książkę napiszę

Lecę się ogarniać i potem biegnę świętować swoje urodziny
sto lat! i cudownej ciąży!

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdarza mi się, że łapią mnie skurcze, chciałam kupić jakiś magnes, ale w tabletkach do rozpuszczenia, bo ostatnio lykam sporo tabletek i boję się, że mój żołądek nie wytrzyma. Co byście polecily?

Myslalam, żeby pić na razie doraźnie, w przypadku skurczy, a za miesiąc poradzić się mojego gina

ale rozpuszczalny też "idzie przez żołądek"... poza tym ma pewnie dodatkowy syf w postaci słodzików itp.

Zaczęły się u mnie mdłości... strasznie się dzisiaj czuję, słaba, głowa boli, mdłości, u Was to już końcówka pewnie i te piersi ogromne, twarde i bolące. Dobrze, że to mija
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 00:30   #3962
Escorpio
Zakorzenienie

Wyszlam dzisiaj rano z domu i wrocilam godzinę temu... Padam na twarz, a jeszcze musiałam 3 strony nadrobić
Mariea, Anolta wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
:part y: sto lat!!!

Dziewczyny, kończymy powolutku I trymestr, napiszcie czy będziecie brały witaminy dla kobiet w ciąży? a jeśli tak to jakie?
Mi ciążę prowadzi gin na NFZ i gin prywatnie, jeden kazał brać 1 tabl.kwasu foliowego podczas pierwszych trzech miesięcy a drugi kazał brać dwie tabl.dziennie , witaminy też różne zapisali na drugi trymestr..
Ja wole się suplementować, teraz kończę Femibion 1, potem przejdę na 2.

Cytat:
Ja biorę Prenatal Uno i się zastanawiam, czy w czwartek zmieniać, bo zaczynam II trymestr. Co radzicie?

Ja zacznę kolejne dopiero jak wykończę 1, szkoda wyrzucać parę tabletek.
Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość
Hejka
Jak się czujecie? Bo u mnie jakoś dziwnie, wszystko nieprzeciętnie mnie wzrusza. Oglądając ziarno zaczęłam płakać, bo powiedzieli, że rodzeństwo, wolontariusze z Nowej Zelandii przyjechało pomagać na ŚDM..

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

My też mieliśmy zaproszenie na wesele do kuzynki męża, jednak nie pojechaliśmy. 😕 tłum się 1500 km trochę się bałam. No i nie oferowali bg menu jedynie wegetariańskie i vegan.

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Ja biorę od jakiegoś roku na zmianę komplex wit b, kwas foliowy 800 i femibion dla staraczek bez jodu, który muszę unikać ze względu na ch. Dühringa.

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

A ile Ci zostało? Ja bym chyba dokończyła a potem zaczęła brać tamte.

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Witaj nie bierz na własną rękę żelaza, bo wcale nie musisz mieć niedoboru. Z tego co wiem lekarz bada jego poziom i zaleca lub nie suplementacje.

Jeju ja też się wzruszam. Dzisiaj była msza międzynarodowa, bo byli tez pielgrzymi z ŚDM. Tak pięknie śpiewali i klaskali przy tym, ze juz miałam świeczki w oczach a ja nie wiedziałam czemu
Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
matko laktatory gatki ciazowe... nie moje tematy
wczoraj zostałąm zbombardowana pytaniami gdzie rodze, jak bede karmic, co mysle o spirytusie do pepuszka, gdzie bedzie lozeczko malego, czy ide na szkole rodzenia, jak planuje ogarniac noce////

brzucha nie mam. nic nie planuje...
Spirytus do pepuszka? jeszcze nic o takich sprawach nie myslalam...
Cytat:
He he, ja to się przyzwyczaiłam, że nikt nie wie tak bardzo, że wcale nie mam ochoty nikomu mówić... Już czuję te pytania, porady i inne
Na wszystkie rany to ja polecam octenisept zamiast spirytusu i wody utlenionej. U nas w szkole to się stosuje od kilku lat, i działa rewelacyjnie, goi dzieciom rany i otarcia i co najważniejsze nie szczypie, a wręcz łagodzi ból Tylko nie sprawdzałam, czy noworodkom można aplikować, ale ogólnie dzieciaki go lubią
Ooo cała moja rodzina jest fanką Octeniseptu juz od paru dobrych lat. Na wszystko go używamy, przeważnie litrowa butle kupujemy z mama i sobie rozlewamy

Co do wesel, idę na jedno 13 sierpnia, a potem 1 października. W przyszłym roku raczej bedzie posucha ale nawet się cieszę, bo szkoda mi kasy teraz
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 01:46   #3963
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
wprowadzę trochę chaosu, bo ja raczej z połowy marca bedę, ale lubię Was czytać i nie ruszam się stąd
udzielaj się ile chcesz dla mnie może pisać i ktoś kto rodzi w maju, po prostu głośno i wyraźnie sprzeciwiłam się obgadywaniu i oskarżaniu dziewczyn z drugiego forum, uważam, że to nie przystoi i takie rzeczy są poniżej pewnego poziomu. nawet jak ktoś tak uważa, należy zachować niektóre sprawy dla siebie.

Anolta, super że masz dziś urodziny, a raczej miałaś wczoraj, bo już 2 dochodzi jestem pewna, że Twoje skończyły się lepiej niż moje, bo moje zostały uhonorowane pobytem na IP. TŻ został pogryziony przez psa sąsiadów. został zaszczepiony na tężec i opatrzony, ale musimy jutro sprawdzić czy wszystkie psy są na wściekliznę szczepione i jeszcze tour po lekarzach zrobic, także lekka masakra. ale co tam, myślę sobie, że różnym rzeczom w życiu trzeba podołać. raz w życiu nie ja chodzę po szpitalach i lekarzach
Escorpio, ja też uwielbiam octanisept i często go stosuję. lubie też oczar w psikaczu na drobne rany. ładnie się po tym wszystko goi

Dziekuję za wszystkie życzenia jeszcze raz! oby reszta roku była lepsza niż dzisiejszy wieczór i noc

Edytowane przez mariea
Czas edycji: 2016-07-25 o 01:49
mariea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 07:20   #3964
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Witajcie
Przyszło i mi sie w końcu ujawnić i przywitać z Wami , a podglądam Was od czasu kiedy sama dowiedziałam się ze rośnie we mnie mały człowieczek tj. 13.06.
Cos o mnie Mam 26 lat, męża od roku i to moja pierwsza ciąża termin na 17.02.2017
Witajcie czekają nas fajne ,miesiące razem Dobrze ,że jesteście
Witaj :róża:
Lutówki ujawniajcie się !
Cytat:
Też uwielbiam uurydze

O tak kukurydza <3 ale ponoc teraz to samo gmo nie da sie bez tego wychodowac kukurydzy i Tz nie pozwala mi jesc
Cytat:
Napisane przez ydzia Pokaż wiadomość
Czyli razem będziemy się stresowaly właśnie dziewczyny czy wy tez tak macie przed usg ? Stres trochę paniki strachu?

Ja chyba juz tyle razy mialqm ze teraz nie czuje strachu wogole chyba nic nie czuje no moze troche ekscytacji jak tam sie rozwija ale ja wogole na codzien zapomniam i ciazy
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ja parę rzeczy mam po córce, wózek mam. Pewnie coś też dostanę od siostry.

Ale póki jeszcze nawet nie mam brzucha to nie myślę o tym.

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Ja mam wszystko po dwocb corkach
Z druga w ciazy mowilam ze nic nie kupie a i tak szalam
jak bedzie chlopczyk to bede nadal mogla szalec juz widze takiego modnisia malego
Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
same lwice na wątku ja mam za 5dni...
Ja tez lwica mam 28 lipca .
Tyle lwic dlatego wątek takj fajny

Ja biore witaminki ale kazda oddzielnie ale bralam je za nim zaszlam w ciaze teraz dorzucilam tylko zelazo a dokladnie biofer folik w kazdej ciazy szybko mi zelazo spadalo i czulam sie zmeczona a teraz juz mi lepiej
Biore wit firmy swanson , magnes wit e, d, k+d , jakos inna wit e (tocotrenole) selem i chyba cos jeszcze. Mam podzielone na dawki wieczorne i poranne tak Tz o mnie dba teraz pojechalam na wakacje z dziecmi woec nie bralam zapasu bo by mnie z nimi z lotniska wygonili

AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 07:46   #3965
Lilotka
Zakorzenienie

Mariea proszę przestań drążyć temat, bo robi sie to nudne. Odpuscilam ten temat, ale widze, ze Twoja fascynacja nie przeszla i nakrecasz sprężyne. Nie chce sie denerwować, bo jakbys chciała zauważyc tez jestem w ciazy i stresem nie chce zaszkodzić dziecku. Bez przerwy wcinasz swoje trzy grosze. I bawisz się w stróża moralności. Nikogo nie obgadywałam za plecami (tak jak ty mnie na priv) moje posty są dostępne dla wszystkich zainteresowanych. Oceniłam atmosferę na innym watku, do nikogo nic personalnego nie mam a Ty ewidentnie cos do mnie. Jesli Ci sie nie podoba, ze jestem na tym wątku daj mi ignore i daj sobie na luz. Nie będę siedzieć cicho i biernie się przyglądać jak jedziesz po mnie i przez to atmosfera na wątku nie będzie przyjemna. Jeśli sytuacja się powtórzy zgłoszę twój post administracji. Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać a nie denerwować.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 08:02   #3966
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Mariea proszę przestań drążyć temat, bo robi sie to nudne. Odpuscilam ten temat, ale widze, ze Twoja fascynacja nie przeszla i nakrecasz sprężyne. Nie chce sie denerwować, bo jakbys chciała zauważyc tez jestem w ciazy i stresem nie chce zaszkodzić dziecku. Bez przerwy wcinasz swoje trzy grosze. I bawisz się w stróża moralności. Nikogo nie obgadywałam za plecami (tak jak ty mnie na priv) moje posty są dostępne dla wszystkich zainteresowanych. Oceniłam atmosferę na innym watku, do nikogo nic personalnego nie mam a Ty ewidentnie cos do mnie. Jesli Ci sie nie podoba, ze jestem na tym wątku daj mi ignore i daj sobie na luz. Nie będę siedzieć cicho i biernie się przyglądać jak jedziesz po mnie i przez to atmosfera na wątku nie będzie przyjemna. Jeśli sytuacja się powtórzy zgłoszę twój post administracji. Jesteśmy tu po to, żeby się wspierać a nie denerwować.

Nie denerwuj się, niepotrzebnie znowu to wyszło... Ja chciałam zerknąć i troszkę podpatrzeć, co tam ciekawego u styczniówek i marcówek, ale zarówno wczoraj jak i przedwczoraj na wątku marcowym temat cały czas jest w jakiś sposób wałkowany, więc stwierdziłam, że nie mam co szukać. A dziewczyny, które tam czytają może podświadomie są nakręcane przez te wtrącenia
Stary 2016-07-25, 08:28   #3967
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Witam
Jak wy to robicie, że tyle piszecie, co?
Wczoraj mieliśmy grilla, rodzina męża przyjechała, cały dzień miałam mdłości, ale wieczorem jakoś ustały.
Dziś już od 6 na nogach, byłam w laboratorium, bo dziś wieczorem mam wizytę

Cytat:
matko laktatory gatki ciazowe... nie moje tematy
wczoraj zostałąm zbombardowana pytaniami gdzie rodze, jak bede karmic, co mysle o spirytusie do pepuszka, gdzie bedzie lozeczko malego, czy ide na szkole rodzenia, jak planuje ogarniac noce////

brzucha nie mam. nic nie planuje...
Już twoje
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Octenisept stosowałam u córki po urodzeniu. Nawet położna kazała pępuszek tych psikać. Rewelacyjny jest

Jest tu któraś ze Śląska?

Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Ja również używałam octenisept, generalnie sprawdza się do dziś, na skaleczenia, otarcia idealny
Teraz też będę zamawiać, już powoli robię sobie listę rzeczy, które muszę dokupić, wczoraj z kuzynką męża rozmawiałam i pod koniec sierpnia razem złożymy zamówienie w gemini, bardziej się będzie opłacało
Cytat:
udzielaj się ile chcesz dla mnie może pisać i ktoś kto rodzi w maju, po prostu głośno i wyraźnie sprzeciwiłam się obgadywaniu i oskarżaniu dziewczyn z drugiego forum, uważam, że to nie przystoi i takie rzeczy są poniżej pewnego poziomu. nawet jak ktoś tak uważa, należy zachować niektóre sprawy dla siebie.

Anolta, super że masz dziś urodziny, a raczej miałaś wczoraj, bo już 2 dochodzi jestem pewna, że Twoje skończyły się lepiej niż moje, bo moje zostały uhonorowane pobytem na IP. TŻ został pogryziony przez psa sąsiadów. został zaszczepiony na tężec i opatrzony, ale musimy jutro sprawdzić czy wszystkie psy są na wściekliznę szczepione i jeszcze tour po lekarzach zrobic, także lekka masakra. ale co tam, myślę sobie, że różnym rzeczom w życiu trzeba podołać. raz w życiu nie ja chodzę po szpitalach i lekarzach
Escorpio, ja też uwielbiam octanisept i często go stosuję. lubie też oczar w psikaczu na drobne rany. ładnie się po tym wszystko goi

Dziekuję za wszystkie życzenia jeszcze raz! oby reszta roku była lepsza niż dzisiejszy wieczór i noc
Zgodzę się z ostatnim zdaniem, że pewne sprawy należy zachować dla siebie, też powinnaś tak zrobić, i już nie przeżywać, bo naprawdę nic się nie stało strasznego, niepotrzebnie jest wprowadzana taka atmosfera.
Stary 2016-07-25, 08:32   #3968
MartaMagda
Zakorzenienie

Marcowki, styczniowki - wszystkie jesteśmy w ciąży i ulegamy emocjom, nie dajmy się jednak im ponieść. Ja wierzę, że rozmowa i spokojne przedstawienie swojego punktu widzenia rozwiązuje spory i nieporozumienia

Nie chcę być jednak w to tu wplatywana, dlatego proszę kontynuujcie te dyskusje na priv.

Anolta spóźnione 100 lat!!! Wiecie, że ja też jestem spod znaku lwa

Dzisiaj mam genetyczne - trzymajcie kciuki o 11:00 Przydadzą się

Stary 2016-07-25, 08:36   #3969
Krysilla
Rozeznanie

Ja obudzilam sie z lekkim plamieniem. Mam nadzieje, ze to dlatego, że wczoraj miałam intensywny dzień. Dalej biorę duphaston. Cieszyłam się, że już ok, ale widzę że to nie jest tak prosto. Zadzwoniłam do mojej lekarz i póki nie jest czerwono to mam odpoczywać, a jak tylko zacznie być to na izbę przyjęć. Ehhh.

Stary 2016-07-25, 08:39   #3970
Lilotka
Zakorzenienie

Omg rzeczywiście same lwice i żadna nie chce dać sobie w kaszę dmuchać. 😂 Jak wasze noce? Bo ja jakoś spać nie mogę i śnią mi się jakieś robaki. No i na siusiu muszę około 3 wstać.

Paulina
Stary 2016-07-25, 08:40   #3971
zuzkka
Zakorzenienie

Cytat:
Marcowki, styczniowki - wszystkie jesteśmy w ciąży i ulegamy emocjom, nie dajmy się jednak im ponieść. Ja wierzę, że rozmowa i spokojne przedstawienie swojego punktu widzenia rozwiązuje spory i nieporozumienia

Nie chcę być jednak w to tu wplatywana, dlatego proszę kontynuujcie te dyskusje na priv.

Ooooo! Trzymam kciuki! Może ty pierwsza dowiesz się czy to chłopak czy dziewczyna zazdroszczę, że to już i będziesz miała z głowy 😃

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 08:40   #3972
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez Krysilla Pokaż wiadomość
Ja obudzilam sie z lekkim plamieniem. Mam nadzieje, ze to dlatego, że wczoraj miałam intensywny dzień. Dalej biorę duphaston. Cieszyłam się, że już ok, ale widzę że to nie jest tak prosto. Zadzwoniłam do mojej lekarz i póki nie jest czerwono to mam odpoczywać, a jak tylko zacznie być to na izbę przyjęć. Ehhh.

No to leż i się relaksuj
Stary 2016-07-25, 08:40   #3973
Lilotka
Zakorzenienie

MartaMagda kciuki za genetyczne. Zobaczysz swoje maleństwo.

Paulina
Stary 2016-07-25, 08:41   #3974
zuzkka
Zakorzenienie

No i spóźnione spełnienia marzeń lwice 😊 😘!

zuzkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 08:42   #3975
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Omg rzeczywiście same lwice i żadna nie chce dać sobie w kaszę dmuchać. 😂 Jak wasze noce? Bo ja jakoś spać nie mogę i śnią mi się jakieś robaki. No i na siusiu muszę około 3 wstać.

Ja wodnik
W nocy jedna pobudka i śpię jak zabita

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

Mocne kciuki trzymamy
Stary 2016-07-25, 08:49   #3976
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:

Oszczędzaj się ile możesz, oby to nic poważnego. Dobrze, że masz duphaston. Dawaj znać jak się czujesz.

Paulina
Stary 2016-07-25, 08:52   #3977
patiuszka
Zadomowienie

Dziewczyny, może zrobimy tu na jakiejś stronie, albo na początku dopiszemy taką listę niezbędnych zakupów?
Doświadczone mamy byłyby nieocenione w tym dla tych, które pierwszy raz...
Ja się przyznam szczerze, że mam taki mętlik, że zupełnie nie wiem, co i jak
Stary 2016-07-25, 08:57   #3978
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciukiiii juz od teraz

jeszcze nie moje tematy gatki ciazowe... serio ja mam taie majstaski ze no.. daleko im do cisniecia...na takich luzynych koronkach... hm..

poniedzialek wracalam sie do domu 2 razy, w korkach prawie wjechalam w pachołki odzdielajace pasy...a do pracy przez miasto 50min :/ dramat!!! -_-

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Dziewczyny, może zrobimy tu na jakiejś stronie, albo na początku dopiszemy taką listę niezbędnych zakupów?
ale to juz? moze to i lepiej... bo ja tu widze dyskusje, polecane laktatory ale to omijam i kurde pozniej zaczne temat po raz 108 jak juz laskawie zacznie mnie dotyczyc

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:

no łatwo nie jest...

ja dzis siusiałam 6razy w nocy... oczywiscie lece pedze bo zaraz nie dobiegne a tam 3kropelki -_-'
w dzien tak czesto nie siusiam jak w nocy -_-'
Stary 2016-07-25, 09:08   #3979
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
trzymam kciukiiii juz od teraz

jeszcze nie moje tematy gatki ciazowe... serio ja mam taie majstaski ze no.. daleko im do cisniecia...na takich luzynych koronkach... hm..

poniedzialek wracalam sie do domu 2 razy, w korkach prawie wjechalam w pachołki odzdielajace pasy...a do pracy przez miasto 50min :/ dramat!!! -_-

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

ale to juz? moze to i lepiej ... bo ja tu widze dyskusje, polecane laktatory ale to omijam i kurde pozniej zaczne temat po raz 108 jak juz laskawie zacznie mnie dotyczyc

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

no łatwo nie jest...

ja dzis siusiałam 6razy w nocy... oczywiscie lece pedze bo zaraz nie dobiegne a tam 3kropelki -_-'
w dzien tak czesto nie siusiam jak w nocy -_-'
No może powoli? Jak się już pojawił temat wózków, to wpisać wózek, laktatorów to laktator, octenisept... A potem uzupełniać stopniowo?
Stary 2016-07-25, 09:13   #3980
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że z mężem wszystko w porządku

Cytat:

daj znac jak poszło

Cytat:
Tez jestem za, ale juz taka lista? Ja jeszcze o niczym nie mysle i moze byc tez lista najpotrzebniejszych rzeczy do szpitala
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 09:15   #3981
Lilotka
Zakorzenienie

Ja wam powiem, że wyprawkę lepiej juz kompletować, żeby rozłożyć koszta i siły w czasie. 7, 8, 9 miesiąc jest bardzo ciężki bo brzuch duży bóle kręgosłupa i inne takie. Teraz o tym nie myslimy, ale nim się obejrzymy nie będziemy mogły nawet Franciszki ogarnąć i butów zawiązać.

Paulina
Stary 2016-07-25, 09:19   #3982
MartaMagda
Zakorzenienie

Dziewczyny z tymi listami poczekajmy do 2 wątku. Cześć z nas jeszcze nie myśli o zakupach. Mysle, że jak zaczniemy 2 trymestr to taka lista będzie nieoceniona

Stary 2016-07-25, 09:25   #3983
Lilotka
Zakorzenienie

Dla synka wyprawkę zaczęłam szykować jak byłam w 4 miesiacu i już w 8 prawie wszystko było gotowe. Później tylko prałam i układałam.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Dziewczyny z tymi listami poczekajmy do 2 wątku. Cześć z nas jeszcze nie myśli o zakupach. Mysle, że jak zaczniemy 2 trymestr to taka lista będzie nieoceniona

Drugi trymestr będzie idealnym momentem na pierwsze zakupy, ale listę możemy zrobić, żeby pierworódki oswoiły się z ogromem rzeczy które trzeba kupić.

Paulina
Stary 2016-07-25, 09:25   #3984
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra myśl Ja większe zakupy (robię i tak głównie online) zostawiam pewnie na świąteczne wyprzedaże ale jak coś się fajnego trafi to kupię wcześniej. Od drugiego trymestru lista na pewno się przyda.

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-07-25 o 09:27
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 09:26   #3985
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dobra myśl Ja większe zakupy (robię i tak głównie online) zostawiam pewnie na świąteczne wyprzedaże ale jak coś się fajnego trafi to kupię wcześniej

ja chce sie jak najdluzej wstrzymac z wozkiem... i innymi rzeczami na ktore daja gwarancje
pierwsze ciuszki juz w sobote zgodnie z zaleceniem lekarza
Stary 2016-07-25, 09:33   #3986
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
Zaczęły się u mnie mdłości... strasznie się dzisiaj czuję, słaba, głowa boli, mdłości, u Was to już końcówka pewnie i te piersi ogromne, twarde i bolące. Dobrze, że to mija
Który to tc u Ciebie?

Cytat:

Kciuki za dzisiaj!

Cytat:

Zgadzam się
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 09:35   #3987
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Dla synka wyprawkę zaczęłam szykować jak byłam w 4 miesiacu i już w 8 prawie wszystko było gotowe. Później tylko prałam i układałam.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Drugi trymestr będzie idealnym momentem na pierwsze zakupy, ale listę możemy zrobić, żeby pierworódki oswoiły się z ogromem rzeczy które trzeba kupić.

Spoko, spoko, pierworódki zdają sobie sprawę z ilości zakupów, aż tak nieogarnięte nie jesteśmy

Wiele z nas nie będzie teraz kupować rzeczy, na które można stracić gwarancję. A ciuszki, chemię i inne apteczne rzeczy można kupić on-line - więc nie ma co panikować i straszyć bólami kręgosłupa w 3 trymestrze

Mój plan wygląda tak, że po badaniu połówkowym zaczynam kompletować wyprawkę + odkładać kasę na rzeczy, które kupię na ostatnią chwilę, aby nie stracić gwarancji

Poza tym nowy wątek już za 1000 postów - lecimy jak burza - kto go zakłada? Bo to by musiała być osoba, która podejmie się też zrobienia listy
Stary 2016-07-25, 09:35   #3988
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:

ja chce sie jak najdluzej wstrzymac z wozkiem... i innymi rzeczami na ktore daja gwarancje
pierwsze ciuszki juz w sobote zgodnie z zaleceniem lekarza
To tak jak ja Ale pooglądać wózki i foteliki będę chciała już niedługo, żeby później nie jeździć tylko zamówić wszystko przez neta
Stary 2016-07-25, 09:37   #3989
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Dobra myśl Ja większe zakupy (robię i tak głównie online) zostawiam pewnie na świąteczne wyprzedaże ale jak coś się fajnego trafi to kupię wcześniej. Od drugiego trymestru lista na pewno się przyda.
Anx - świąteczne wyprzedaże - czuję, że będzie szał

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
To tak jak ja Ale pooglądać wózki i foteliki będę chciała już niedługo, żeby później nie jeździć tylko zamówić wszystko przez neta
Ha ha ha, ja zrobię tak samo
Stary 2016-07-25, 09:40   #3990
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Anx - świąteczne wyprzedaże - czuję, że będzie szał

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Ha ha ha, ja zrobię tak samo
Nawet łóżeczko mam już upatrzone ale zamawiać też będę przez neta- niespodzianka!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości