|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Pierwsze karmienie. Cycki mi eksploduja.
Mam podłogi do wyszorowania, jakby ktoras chetna byla to aie zglaszam. tylko prosze za bardzo nie halasowac przy tym. maz do roboty idzie, wracam do wyra.
#4922 |
Zakorzenienie
|
Pierwsze karmienie o 4.45
![]() Tyle godzin bez jedzenia ![]() ![]() Ciekawe czy spała spokojnie czy kręciła się a ja nie słyszałam. Mąż zawsze słyszy, ale dziś śpi w poprzek łożka w naszych nogach bo chorawy coś. Co do przebicia uszu to też jestem na nie, choć sama posiadam kolczyki tu i tam. Ale to świadoma decyzja, a nie na sile prze kogoś zadany ból. Dziecko śpi przecież z głową na boku, wbijałoby sie to, no bez sensu. A teskt, ze przebijają teraz bo nie będzie pamietać jest durny. Ja bede pamietac, ze zadałam dziecku niepotrzebny ból. A pistolet to jakiś chory wynalazek, przecież miazdzy on ucho, a nie przebija. Do mnie tez zapraszam na jakies porządki, ja jeszcze pośpie ![]() ---------- Dopisano o 05:26 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ---------- A apropo pajacow i w ogole ubranek to mam problem bo 56 pajace czy niektore body na długosć za małe, a na szerokość ok. 62 na długość w wiekszości dobre lub ciut za duże, a na szerokośx masakra. I wygląda jak wygląda.. ![]()
![]() |
#4923 |
Wtajemniczenie
|
Polecam przedluzki do body z allegro
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4924 |
Zakorzenienie
|
Nie ma problemów z zapinaniem tych bodziaków? Jedne mają rozstaw na dwa, inne na trzy za trzaski. Zastanawiałam się czy to warto kupować.
#4925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zakorzenienie
|
Miałam wczoraj tak wspaniały dzień z moją małą rodzinką az zaluje ze niedziela nie jest codziennie...❤ Mała nasza zasypia coraz wczesniej wieczoren i spi coraz dluzej w nocy jedna 10 min pobudka na karmienie o 3.20 i dopiero teraz o 7. Jestesmy wyspane. Nadrobiłam o czym na wizazu piszczy, jesli chodzi o pampersy to najlepsze poki co dla nas sa premium care mimo ze smierdza strasznie, tyle ze 2 juz zaczynaja byc małe a mamy cala pake z agito za to zielone pampy kilka razy przeciekly co np.nie zdarzylo sie w tesco loves baby trzymaja dobrze i nie odparzaja do wyprobowania czekaja lidlowe 3.
Pajace- uzywam tylko na noc gdy nie ma upalow nigdy nie zdaza sie zeby Iga nosila w dzien traktujemy je bardziej jak pizamke. Mamy swoje poranne rytualy i codzienie ja przebieram chce zeby to bylo dla niej naturalne ze rano trzeba sie "ubrac" zeby wiedziala ze juz jest dzien i odrozniala ja od nocy,moze jest jeszcze za mała ale ja sie dobrze czuje jak wstaniemy rano ogarniemy sie obie lepiej zaczynam dzien ![]() Najczesiej zakladam body i spodenki jak byla noworodkiem byly polspiochy bo mialam takie cudne ![]() Kolczyki u niemowlaka - stanowcze nie. Nie dosc ze to niebezpieczne, niepotrzebne to jeszcze jakto wyglada? Taki lysalek a tu kolczyk w uchu? Bez sensu. Najwazniejsze nie rozumiem jak mozna takiemu dzieciatku zafundowac bol na wlasna prosbe? Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-07-25 o 06:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak nic nie boli,czucia nie mają? Premium care super, teraz uzywamy zielonych bo mamy zapas, od znajomych caly karton no i trzeba wykorzystać. Ale siku w nocy kilka razy przebieram, bo w zielonych wilgotna ta dupcia. W premium care tego nie było.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-25 o 07:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4930 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez zaluje, ze niedziela jest raz w tygodniu ![]() U nas poczatek dnia wyglada tak samo. Ubieramy sie, ogarniamy ladnie, wtedy schodzimy na dol i "zyjemy" ![]() Cytat:
Ja mialam przebijanie jak mialam moze rok czy cos takiego i sie ciesze, bo sama bym sie nie zdecydowala teraz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A dziś jestesmy same - moge sie poczuc jak na swoim przez chwile haha. Wlasnie jem sniadanie w ogrodzie czytam ksiazke mała spi w wozku i ta ciszaaa no zyc nie umierac ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 |
Z deszczem w butach
|
Ja mialam przebijane uszy, gdy bylam bardzo mala. To jedno z moich pierwszych wspomnien. Rodzice kupili mi zlote kolczyki robione na zamowienie, ktore mam do tej pory i czekaja na Hanie. A uszy przekluwala ciotka, ktora jest pielegniarka. Najpierw przejlyla na probe mojemu ojcu, jedno ze znieczuleniem, drugie bez
![]() ![]() Gdybym miala Hani przekluwac chyba zainwestowalabym w masc z lidokaina, ktora miejscowo znieczula. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do ubranek - mój ogólnie jest dość szczupły i jedynie po jedzeniu mu brzuchol się zaokrągla. 62 też są luźne w tułowiu, ale lepiej wygląda niż w za ciasnych już 56. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Zakorzenienie
|
Co do tych ubranek - każdy mi gadał, nie kupuj dużo 56, bo szybko wyrośnie... mały ma teraz ponad 2 miesiące i nadal chodzi w 56, jakbym posłuchała, to chyba pasowałby na niego tylko pampers.
#4935 |
Z deszczem w butach
|
Organizm niektorych osob chyba po prostu nie akceptuje cial obcych. Mam kokezanke, ktora wlasnie zawsze miala problem z dziurkami w uszach.
Ja z kolei po kilku miesiacach od zrobienia kolczyka w brwi wyjelam go na jeden dzien i juz nie dalam rady wlozyc.. A teraz mysle nad zrobieniem dodatkowych dziurek w uszach i nad pierwszym tatuazem, ale to wole zrobic po zakonczeniu karmienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4936 |
Zadomowienie
|
manu a jak z Waszym ZUMem? Wyszło cos?
Dla mnie kolczyki u małego dziecka sa absolutnie nieakceptowalne ze względów bezpieczeństwa. Jak patrzę co wyprawia moj ancymon to z kolczykami juz pare razy miałby naderwane ucho... |
![]() ![]() |
![]() |
#4937 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko w trakcie jedzenia zwrocilo chyba cala weekendowa zawartosc zoladka - jest taka zdolna ze sobie urzygala jedynie rekawk a ja mam mokry stanik brzuch spodenki i ....tak majtki tez mam mokre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zakorzenienie
|
My też wczoraj bardzo fajnie spędziliśmy dzień ale wieczór był już gorszy. Zdecydowanie przebodźcowaliśmy Alunię i wieczorem już biedna płakała ze zmęczenia a nie mogła zasnąć
![]() ![]() ![]() W nocy budziła się o 2,4 a o 6 wstała już na dobre z bananem od ucha do ucha - uwielbiam ten widok z rana. Moja dziewczynka kochana ![]() ![]() Kolczyki - jestem stanowczo na nie. Gdyby ktoś wpadł na taki głupi pomysł przekłucia uszu mojemu dziecku to w kosmos wystrzelę (przypomina mi się scena z Przyjaciół gdzie siostra Rachel zrobiła jej 'niespodziankę' i bez jej wiedzy przekłuła uszy Emmie - zatłukłabym ![]() ![]() Ubranka - dla nas również pajacyki to piżamki, na dzień nigdy nie zakładam ich Aluni. Zwykle ubieram jej body albo koszulkę plus jakieś spodenki, na gorące dni uwielbiamy rampersy albo samo body. Nie uznaję śpiochów i półśpiochów, mamy ich może jedną czy dwie sztuki i w ogóle nie zakładam. Kaftaniki to tylko jako sweterek/narzutka do założenia na body z krótkim rękawkiem jak już robi się chłodno wieczorem ale też mamy może ze dwa. Sukienki zakładam tylko takie z wszytym body pod spodem, te lubimy. Inne omijam szerokim łukiem a mamy ich sporo i tak sobie leżą ![]() Też mamy swój poranny rytuał ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Roses łóżeczko złożone, wygląda bardzo porządnie i ładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mysle tak samo. Niektorzy poprostu beda mieli problemy ze wszystkim, a niektorym nic sie nigdy nie stanie. Jaki tatuaz planujesz?? I w jakim miejscu? Mi sie marzy trzeci tatuaz, ale najpierw to musze go przemyslec, chociaz miejsce juz mam wybrane ![]() Cytat:
Moj za dwa dni 3 miesiace konczy a te 56 czy jeszcze mniejsze sa ok :p 62 tez nosi, ale jeszcze luzne sa. Cytat:
Mojej mamie przekluwala kuzynka! Zadna pielegniarka, zadne znieczulenie, ZIEMNIAKIEM!!! Z opowiesci o tym pamietam tylko, ziemniak, krew, krzyk! Haha ![]() Cytat:
Haha tez czekamy na urlop tatusia. Chociaz za te pieniedze wolalabym nowy komputer, co bym mogla porzadni pracowac bo na ipadzie srednio to idzie, ale wszyscy potrzebujemy wakacji, wiec na komputer jeszcze poczekam ![]() Ja polubilam poniedzialki odkad jestem mama! Tata wraca do pracy, a ja steskniona po calym weekendzie mam malucha dla siebie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Zakorzenienie
|
Siostra męża pisze mi abym to ja wrzucila na luz nosz k#@@# ja p&#^@/$@
---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Teraz to zaluje, ze nie wyszlam odrazu. A tesciowej nie powiedziałam, że jak chcą niech jadą do nas.
![]() |
#4942 | ||
Zakorzenienie
|
Czy Wasze dzieciaczki tez tak szaleja na przewijaku? Moja odpycha sie nozkami dupcia do gory i wedruje. Dobrze ze ma chmurke za glowa bo by waliła głowa w sciane
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Ja sie zastanawiam chcialabym gdzies na kilka dni we wrzesniu jechac na poczatku myslalam o Zakopanym ale co my bedziemy z nia tam robic chodzic po krupowkach? Chyba ze dolina Koscieliska itd. A moze jakies jezioro na kilka dni we wrzesniu juz nie powinno byc tlumow. Kto planuje jakis wypad wakacyjny i da pomysl??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4943 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() najgorsze, że przy tym krztusi się śliną - wtedy zaczynam sie bać Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Kolczyki u dziewczynki mi się podobają, ale napewno jeszcze nie teraz. Sama miałam przekłuwane uszy jak szłam do komunii.
![]() |
#4945 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 |
Zakorzenienie
|
Rose nie czyta postow tralalala mamy Cie
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Moja spi juz drugi raz a Twoja jeszcze nie wstała? Spioch Ci sie trafil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O tak, najgorzej w lozku! Poloze go prosto a za 20s lezy w poprzek haha to samo w kapieli, trzeba mocno trzymac. My lecimy do Paryza na tydzien ![]() Jezioro to chyba spoko pomysl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Zakorzenienie
|
Pobudka
![]() Pisałam wcześniej, że jest ok, trochę rozkminialiśmy jak je rozłożyć ale jak już załapaliśmy to rozłożyliśmy raz dwa. Ale łożeczko jeszcze nie ochrzczone bo Ali jeszcze w nim nie kładliśmy. Także uroczyste obsikanie dopiero przed nim ![]() Cytat:
Fajnie, że tak słodko śpi tylko czemu nie w nocy ja się pytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za to w nocy od 21 do 7 rano z jedna szybka pobudka na karmienie ktorej nawet nie pamietam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.