![]() |
#3271 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Fajne, fajne i teraz są bardzo duże wyprzedaże na stronie H&M.
Znalazłam sobie jeszcze 1 jeansy i 2 sukienki - na krótki rękaw i taką "dresową". Jutro po genetycznym sobie zamówię. ![]() Idę po zakupy, dziś będę gotować krem z brokuła. Tylko ten upał... I nawet loda nie mogę zjeść. ![]()
#3272 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3273 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za poznanie płci - jakieś przeczucia? Cytat:
![]() Niestety mało który pracodawca jest lojalny względem mam - nie wiedzą, że to bardzo popłaca. Cytat:
![]() Cytat:
Jedzenie masakra... Cytat:
![]() Przerabiałam szpital z młodym i bardzo źle to wspominamy. Miał 8 tygodni i tak mu się włączyły lęki separacyjne ![]() Cytat:
![]() Uroczo wyglądasz ![]() Co do jedzenia w szpitalach dla ciążówek i mam po porodzie - przerabiałam 3 patologie i w jednej były pyszne posiłki. Domowe jedzenie, dobrze zbilansowane posiłki, do obiadów deser - śmiałam się, że jestem w spa ![]() Z grzechow szpitalnej dietetyki - białe pieczywo, brak warzyw, składniki zapierające - po porodzie sporo kobiet ma ten problem, a oni na upartego serwują ryż z gotowaną marchewką ![]()
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, Tż też się podoba mój bębenek.
![]() Właśnie dlatego pytałam o jedzenie w szpitalu, bo dla ciężarnej z wymiotami powinni podać coś lekkostrawnego i wartościowego, a nie taki syf. Nawet na Facebooku jest strona o jedzeniu w szpitalach i tam można pooglądać, że takie żywienie to standard. Krem szpinakowo-brokułowy brzmi pysznie! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3275 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam spodnie z H&M - moje zamówienie też dziś przyszło, od razu zmieniłam
![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-07-25 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3276 |
Zadomowienie
|
dubel
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-07-25 o 12:23 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
#3277 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam do domu na chwile, teściowa mnie zmieniła żebym mogła usiąść na czymś normalnym bo jak siedzę długo na krześle to mnie brzuch zaczyna boleć. Właśnie śniadanie jem,nawet nie było kiedy wcześniej ani nie chciało przez gardło przejść.
Ali robią różne badania, dostaje co troche leki od gorączki bo szybko rośnie, po 4h od zastrzyku dożylnego miała już 39. Drugą kroplówkę ma dostać i czekają na wyniki, krwi,moczu i wymazu. Pozwolili jej zjeść cieniutki rosołek z ryżem, może nabierze siły. W szpitalu bardzo mili ludzie, każdy dosłownie z kim narazie miałam styczność. Opieka ok, ale warunki.. Jak weszłam do ubikacji ( dla dzieci!!) to omało co nie zwymiotowałam, gorzej niż na dworcu i nie przesadzam ani odrobinę.. Trochę dalej znalazłam inny kibelek, przynajmniej miał deskę sedesową.. Dla Ali mam na szczęście nocnik bo nie wolno jej z sali wychodzić. Już się wypłakałam ze strachu i stresu, teraz się kładę zregenerować trochę.Dzięki za wsparcie dziewczyny ![]()
#3278 |
Rozeznanie
|
kiciulec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wzięłam te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0371287001.html i mają materiał pod sam biust. ![]() Teraz czaję się jeszcze na: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0344190002.html Oraz 2 sukienki: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0378829004.html http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0335309001.html Kurczę, u Was też taki upał? Słońca od godziny nie ma, a ponad 30 stopni i tak. Na dodatek na tym moim strychu jest w ogóle piekarnik.
![]() |
#3280 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3281 |
Zadomowienie
|
Ja mam te http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277009.html Bardzo milutki materiał mają.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0354571002.html tę bluzkę jeszcze zamówiłam i jest spoko. Trzymam kciuki za wszystkie chore, szpitalne, czuwające przy dzieciach i zestresowane badaniami. Dużo siły dziewczyny na dziś!! A dziewczyny od cukrzycy - nie myślcie nawet że zaśmiecacie wątek, przecież po to tu jesteśmy żeby się wspierać w trudnościach, nawet jeśli nie dotyczą nas wszystkich. U mnie od soboty duszno, ale słońce prawie cały czas za chmurami. Bez sensu. Jak ja wytrwam ten tydzień z pielgrzymkami, zakorkowanym miastem... Wczoraj mnie trafił dół pod tytułem "na pewno zaraz się roztyję będę wyglądać jak monstrum a mój mąż będzie z przerażeniem patrzył na to co ciąża zrobiła z moim ciałem i zazdrośnie będzie zerkał na tumany zgrabnych lasek na mieście". Na szczęście po praniu mózgu mój TŻ mi wygonił takie myślenie z głowy. I szczerze, o ile jego przekonania, że mu się podobam itp do mnie nie trafiają (bo wiadomo że mi nie powie Ty krowo aleś się rozrosła), o tyle przestałam marudzić jak mi powiedział że jemu też jest przykro że mam go za takiego łosia i bezmózga który zaraz poleci za jakąś inną jak ja utyję i się zmienię. No fakt może niesprawiedliwie jest tak myśleć o własnym mężu że myśli wyłącznie pindolem. No i że on myślał że ja wiem że teraz to on mnie kocha jeszcze bardziej i skoro noszę jego dziecko to on ma świadomość że moje ciało się będzie zmieniać i on się nie może doczekać aż będę mieć bęcol jak piłka. Ehhh czemu faceci tak sami z siebie nie mogą powiedzieć takich rzeczy tylko dopiero jak się człowiek pobeczy. A to podobno kobiety działają na zasadzie "domyśl się". A brzuszka się sama nie mogę doczekać ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() Edytowane przez furjatka Czas edycji: 2016-07-25 o 12:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3282 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem, że zakorkowane miasto przez ŚDM? Bardzo jest to odczuwalne w mieście? Cytat:
![]() Takie wątpliwości mamy wszystkie i zmiany w naszych ciałach są momentami trudne do zaakceptowania. To takie dziwne, że nagle mamy duże brzuchy, bolą nas plecy, mamy mdłości czy jeszcze inne dolegliwości. Nasze ciała często są takie inne, jakby nie nasze. Musimy się z tym pogodzić, wszystko przyjmować z pokorą i wyrozumiałością dla samych siebie. Tak po prostu musi być. ![]() Masz cudownego TŻ, zresztą chyba wszystkie mamy i oni od tego właśnie są, aby nas teraz wspierać, zapewniać o swojej miłości, kochać nas jeszcze bardziej i całować nasze rosnące brzuszki. ![]()
![]() |
#3283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A bluzka ma miejsce, ale jest jakaś taka śmieszna że na razie brzuch niewielki, miejsce widać że jest, ale materiał "nie wisi" luźno. Zaraz cyknę foto. Ja mam do pracy blisko więc tak bardzo tych korków nie odczuję z powodu ŚDM, ale w środę i czwartek całe miasto ma być praktycznie zamknięte. Dużo ludzi widać już dziś. Jestem z Częstochowy, muszę być wyrozumiała dla pielgrzymek ![]() ![]()
![]() |
#3284 |
Rozeznanie
|
Witam sie po wizycie ;-)
Dzieciatko zdrowe i ruchliwe ;-) Krew jakk zzwykle oddana, dodatkowe badania robia.. Iii...mamy dziewczynkę ;-) Bedzie Victoria ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#3285 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3286 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3287 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj jest ostatni dzien 16 tc ;-)
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#3288 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli potrzebujesz więcej słów od Tż, to po prostu mu to powiedz, jestem pewna, że zrozumie i się zastosuje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3290 |
Zadomowienie
|
Kiepsko ta bluzka wychodzi na zdjęciu
![]()
#3291 |
Zakorzenienie
|
Fajna, też wezmę
![]()
#3292 |
Konto usunięte
|
Oficjalnie jestem w ciąży - zostawiłam telefon w lodówce.
![]() Ja ciążowych zakupów ciuchowych jeszcze nie robię, i tak mam ciuchy l-xxl, w które jeszcze się mieszczę, ale jakieś większe spodnie też by się przydały... Na razie jesteśmy spłukani, ale po wypłacie pójdę kupić jakieś luźne haremki i może na lumpku coś upoluję ![]() Piękne te Wasze brzuszki ![]() Kiciulec, zdrowia dla córeczki! Camilla, a Tobie gratuluję córeczki, u mnie jeśli dziewczynka to też będzie Wiktoria, choć w polskiej wersji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3293 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63415471]Oficjalnie jestem w ciąży - zostawiłam telefon w lodówce.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3294 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Moniczi nie ma sensu sie poświęcać dla pracodawcy. Dziewczyny maja rację że i tak nikt tego nie doceni.A brak zastępstwa za Ciebie to sprawa szefa, nie twoja. Myśl o dziecku i o sobie. Cornflower: biore magnez, nawet zanim mi się te jazdy zaczęły. Jedynie co mi zostaje to nospa, magnez i spokój. Śniło mi się dzisiaj że muszę wziąść sobie acard w ciąży...skąd takie coś- nie mam pojęcia hehe. |
![]() ![]() |
![]() |
#3295 |
Rozeznanie
|
Fajnie, że już płeć znacie i zazdraszczam córeczki
![]() Spodnie z hm też posiadam, chociaż brzuchola u mnie nie widać ale inne jednak sie wpijają a te są takie mięciusie ![]() A ja sobie czekam na obchód, jutro mnie zbada jeszcze lekarz i pewnie do domku ![]() ![]()
#3296 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jesteście naprawdę kochane, tyle wsparcia
![]() Po Waszych postach nabrałam odwagi i rozmawiałam dzisiaj z szefem, zakomunikowałam, że będę jeszcze max do długiego weekendu sierpniowego w pracy - był bardzo rozczarowany. Powiedział, że musi szybko znaleźć kogoś, bym zdążyła go przyuczyć - niestety awansowanej dziewczynie zaszkodziło wzięcie tego urlopu akurat teraz, obawiam się, że po urlopie wróci do swoich obowiązków... Pytał też, czy może nie wzięłabym wolnego sierpnia a we wrześniu znowu przyszła do pracy ![]() Ale macie rację, muszę w końcu skupić się na rodzince ![]() ![]() Miło słyszeć o kolejnych prawidłowych wynikach badań - oby tak dalej! |
![]() ![]() |
![]() |
#3297 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie została mi bariera psychiczna przed pójściem na basen/fitness i bycia ocenianą przez pryzmat niedoskonałości... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#3298 |
Zakorzenienie
|
Moniczi i bardzo słuszna decyzja!
Co tu dziś tak cicho? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cornflower, generalnie lody są zabronione, a czy by mi cukier nie skakał, to nie wiem - nie mam glukometru by zbadać, wiec profilaktycznie unikam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3299 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dzisiaj sprawdziliśmy, ze do naszego autka zmieszczą się dwa wózki (spacerowka i gondola ze stelazem), a na tylnej kanapie dorosły, nosidełko z 4 miesieczniakiem i nasz dwulatek w swoim foteliku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mąż zaspał do pracy i jak mnie obudził, tak już nie mogę zasnąć. Bąbel jest chyba głodny, bo mnie ssie w żołądku - pora wstawać. Dziś kolejny dzień upałów. ![]() Jakie plany macie na dziś? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.