Mamy styczniowe 2017 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-25, 10:24   #3271
NiEBiE
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowe 2017

Fajne, fajne i teraz są bardzo duże wyprzedaże na stronie H&M.
Znalazłam sobie jeszcze 1 jeansy i 2 sukienki - na krótki rękaw i taką "dresową". Jutro po genetycznym sobie zamówię.

Idę po zakupy, dziś będę gotować krem z brokuła. Tylko ten upał... I nawet loda nie mogę zjeść.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 10:41   #3272
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Fajne, fajne i teraz są bardzo duże wyprzedaże na stronie H&M.
Znalazłam sobie jeszcze 1 jeansy i 2 sukienki - na krótki rękaw i taką "dresową". Jutro po genetycznym sobie zamówię.

Idę po zakupy, dziś będę gotować krem z brokuła. Tylko ten upał... I nawet loda nie mogę zjeść.
Uwielbiam krem brokułowo-szpinakowy jak byłam na diecie często go robiłam
Lidka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 10:50   #3273
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez camilla21 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wszystkie jeszcze śpią?
Ja właśnie pijem kawkę, a za godzinę mam wizytę
Mamy nadzieję poznać płeć
My się urlopujemy
Trzymam kciuki za poznanie płci - jakieś przeczucia?

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Tzt ma racje. NIKT! Tego poswiecenia potem nie doceni, doswiadczylam to na wlasnej skorze i po macierzynskim stracilam prace gdzie bylam przez 8 lat na kazde wezwanie i prosbe. Pamietaj nie ma ludzi niezastapionych i na pewno ktos sie znajdzie na Twoje miejsce.
Zgadzam się z tym
Niestety mało który pracodawca jest lojalny względem mam - nie wiedzą, że to bardzo popłaca.

Cytat:
Napisane przez muffi24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, my już w warszawskim mieszkaniu Jeszcze oczywiście kuchnia do zrobienia i mebli mało ale da się żyć.

Ja miałam nieprzyjemny epizod i zasłabłam w sklepie Nie wiem sama, może byłam zmęczona tą przeprowadzką, a może to ciśnienie. Tak czy inaczej nie zemdlałam całkiem więc obyło się bez pogotowia. Robiłam morfologię niecały mc temu, ale chyba powtórzę Najbardziej to się z tego wszystkiego przestraszyłam!
Może ciśnienie? Generalnie organizm pracuje na większych obrotach, więc możesz być slabsza

Cytat:
Napisane przez wild_girl1 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie Kochane jesteście szczerze to już bym chciala do domu, łóżka twarde... Nie wyspałam się w ogóle. Któraś pytała o jedzenie.... I szczerze.... Koszmar... Trafiłam na obiad, był rosół który smakował bardziej jak ryżówka z kluskami, na drugie niezachęcające ziemniaki, do tego "mielony" pachnący trawskiem i buraczki... Jedynie buraczki zjadłam no i ten "rosół". Na kolacje 3 kromki chlebka, maslo i mielonka:/ tragedia, gdyby nie mąż to z głodu bym umarła... Od 7 nie śpie i jeszcze śniadania nie ma:/ ogólnie jeśli nie trzeba lepiej nie lądować w szpitalu...
Przynosi Ci ktoś prowiant?
Jedzenie masakra...

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Kolejna melduje sie ze szpitala. Pediatryczny oddzial dla odmiany. Corka od soboty goraczkowala a dzisiaj nad ranem juz nie dawalismy rady zbic goraczki. Ani leki, ani oklady nie pomagaly. Po 4h 39stopni a lek co 6mozna podac. Lezy pod kroplowka, bo lekka biegunka i raz wymioty. Mam nadzieje z3 szybko sie jej polepszy.
Mam w przydziale twarde drewniane krzeslo, mam nadzieje ze na noc przywioza mi lozko.. Juz 2 noce nie spie bo ciagle mierzenie temp, chlodne oklady. Martwie sie strasznie
Ojej, dużo zdrowia dla małej. Mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu
Przerabiałam szpital z młodym i bardzo źle to wspominamy. Miał 8 tygodni i tak mu się włączyły lęki separacyjne

Cytat:
Powiem Wam, że ja po usunięciu migdałów (bardzo bolesne) dostałam chleb z mielonką, a na obiad właśnie kotlety mielone. Oczywiście nic nie ruszyłam, a po powrocie do domu ponad tydzień byłam na diecie płynnej.

Słuchajcie, przyszły spodnie ciążowe z H&M. Ale są fajne i wygodne! Kupię sobie zaraz coś jeszcze, póki wyprzedaże.
Pochwalę się też brzuszkiem, który w połowie jest ciążowy, a w połowie po prostu jest brzuchem
Mielonka
Uroczo wyglądasz

Co do jedzenia w szpitalach dla ciążówek i mam po porodzie - przerabiałam 3 patologie i w jednej były pyszne posiłki. Domowe jedzenie, dobrze zbilansowane posiłki, do obiadów deser - śmiałam się, że jestem w spa
Z grzechow szpitalnej dietetyki - białe pieczywo, brak warzyw, składniki zapierające - po porodzie sporo kobiet ma ten problem, a oni na upartego serwują ryż z gotowaną marchewką

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 11:40   #3274
NiEBiE
Zakorzenienie

Dziękuję, Tż też się podoba mój bębenek.

Właśnie dlatego pytałam o jedzenie w szpitalu, bo dla ciężarnej z wymiotami powinni podać coś lekkostrawnego i wartościowego, a nie taki syf.
Nawet na Facebooku jest strona o jedzeniu w szpitalach i tam można pooglądać, że takie żywienie to standard.

Krem szpinakowo-brokułowy brzmi pysznie!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Stary 2016-07-25, 12:02   #3275
furjatka
Zadomowienie

Potwierdzam spodnie z H&M - moje zamówienie też dziś przyszło, od razu zmieniłam Jeszcze się czaję na te dżinsy które mają ten luźny materiał aż pod biust bo ten jest niziutko.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160725_124540.jpg (161,8 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez furjatka
Czas edycji: 2016-07-25 o 12:24
furjatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 12:03   #3276
furjatka
Zadomowienie

dubel

Edytowane przez furjatka
Czas edycji: 2016-07-25 o 12:23 Powód: dubel
Stary 2016-07-25, 12:26   #3277
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Wpadłam do domu na chwile, teściowa mnie zmieniła żebym mogła usiąść na czymś normalnym bo jak siedzę długo na krześle to mnie brzuch zaczyna boleć. Właśnie śniadanie jem,nawet nie było kiedy wcześniej ani nie chciało przez gardło przejść.
Ali robią różne badania, dostaje co troche leki od gorączki bo szybko rośnie, po 4h od zastrzyku dożylnego miała już 39. Drugą kroplówkę ma dostać i czekają na wyniki, krwi,moczu i wymazu. Pozwolili jej zjeść cieniutki rosołek z ryżem, może nabierze siły.
W szpitalu bardzo mili ludzie, każdy dosłownie z kim narazie miałam styczność. Opieka ok, ale warunki.. Jak weszłam do ubikacji ( dla dzieci!!) to omało co nie zwymiotowałam, gorzej niż na dworcu i nie przesadzam ani odrobinę.. Trochę dalej znalazłam inny kibelek, przynajmniej miał deskę sedesową.. Dla Ali mam na szczęście nocnik bo nie wolno jej z sali wychodzić.
Już się wypłakałam ze strachu i stresu, teraz się kładę zregenerować trochę.Dzięki za wsparcie dziewczyny
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-25, 12:32   #3278
Amalte
Rozeznanie

kiciulec
Amalte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 12:34   #3279
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez furjatka Pokaż wiadomość
Potwierdzam spodnie z H&M - moje zamówienie też dziś przyszło, od razu zmieniłam Jeszcze się czaję na te dżinsy które mają ten luźny materiał aż pod biust bo ten jest niziutko.
Też fajne, a powiesz, który to konkretnie model?
Ja wzięłam te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0371287001.html i mają materiał pod sam biust.

Teraz czaję się jeszcze na:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0344190002.html
Oraz 2 sukienki:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0378829004.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0335309001.html

Kurczę, u Was też taki upał? Słońca od godziny nie ma, a ponad 30 stopni i tak. Na dodatek na tym moim strychu jest w ogóle piekarnik.

Stary 2016-07-25, 12:44   #3280
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Kolejny brzuchol

Cytat:
Wpadłam do domu na chwile, teściowa mnie zmieniła żebym mogła usiąść na czymś normalnym bo jak siedzę długo na krześle to mnie brzuch zaczyna boleć. Właśnie śniadanie jem,nawet nie było kiedy wcześniej ani nie chciało przez gardło przejść.
Ali robią różne badania, dostaje co troche leki od gorączki bo szybko rośnie, po 4h od zastrzyku dożylnego miała już 39. Drugą kroplówkę ma dostać i czekają na wyniki, krwi,moczu i wymazu. Pozwolili jej zjeść cieniutki rosołek z ryżem, może nabierze siły.
W szpitalu bardzo mili ludzie, każdy dosłownie z kim narazie miałam styczność. Opieka ok, ale warunki.. Jak weszłam do ubikacji ( dla dzieci!!) to omało co nie zwymiotowałam, gorzej niż na dworcu i nie przesadzam ani odrobinę.. Trochę dalej znalazłam inny kibelek, przynajmniej miał deskę sedesową.. Dla Ali mam na szczęście nocnik bo nie wolno jej z sali wychodzić.
Już się wypłakałam ze strachu i stresu, teraz się kładę zregenerować trochę.Dzięki za wsparcie dziewczyny
To jest okropne że takie warunki mają w szpitalach jeszcze dla dzieci

Cytat:
Też fajne, a powiesz, który to konkretnie model?
Ja wzięłam te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0371287001.html i mają materiał pod sam biust.

Teraz czaję się jeszcze na:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0344190002.html
Oraz 2 sukienki:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0378829004.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0335309001.html

Kurczę, u Was też taki upał? Słońca od godziny nie ma, a ponad 30 stopni i tak. Na dodatek na tym moim strychu jest w ogóle piekarnik.
Tak na dworze bardzo gorąco, u mnie słońca od rana nie ma w ogóle ale powietrze nie do wytrzymania
Stary 2016-07-25, 12:49   #3281
furjatka
Zadomowienie

Ja mam te http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277009.html Bardzo milutki materiał mają.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0354571002.html tę bluzkę jeszcze zamówiłam i jest spoko.

Trzymam kciuki za wszystkie chore, szpitalne, czuwające przy dzieciach i zestresowane badaniami. Dużo siły dziewczyny na dziś!! A dziewczyny od cukrzycy - nie myślcie nawet że zaśmiecacie wątek, przecież po to tu jesteśmy żeby się wspierać w trudnościach, nawet jeśli nie dotyczą nas wszystkich.

U mnie od soboty duszno, ale słońce prawie cały czas za chmurami. Bez sensu. Jak ja wytrwam ten tydzień z pielgrzymkami, zakorkowanym miastem...

Wczoraj mnie trafił dół pod tytułem "na pewno zaraz się roztyję będę wyglądać jak monstrum a mój mąż będzie z przerażeniem patrzył na to co ciąża zrobiła z moim ciałem i zazdrośnie będzie zerkał na tumany zgrabnych lasek na mieście". Na szczęście po praniu mózgu mój TŻ mi wygonił takie myślenie z głowy. I szczerze, o ile jego przekonania, że mu się podobam itp do mnie nie trafiają (bo wiadomo że mi nie powie Ty krowo aleś się rozrosła), o tyle przestałam marudzić jak mi powiedział że jemu też jest przykro że mam go za takiego łosia i bezmózga który zaraz poleci za jakąś inną jak ja utyję i się zmienię. No fakt może niesprawiedliwie jest tak myśleć o własnym mężu że myśli wyłącznie pindolem.

No i że on myślał że ja wiem że teraz to on mnie kocha jeszcze bardziej i skoro noszę jego dziecko to on ma świadomość że moje ciało się będzie zmieniać i on się nie może doczekać aż będę mieć bęcol jak piłka. Ehhh czemu faceci tak sami z siebie nie mogą powiedzieć takich rzeczy tylko dopiero jak się człowiek pobeczy. A to podobno kobiety działają na zasadzie "domyśl się".

A brzuszka się sama nie mogę doczekać ale serdelkowych nóg i ramion to już niekoniecznie

Edytowane przez furjatka
Czas edycji: 2016-07-25 o 12:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-25, 13:03   #3282
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam te http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262277009.html Bardzo milutki materiał mają.
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0354571002.html tę bluzkę jeszcze zamówiłam i jest spoko.
A ta bluzeczka ma rzeczywiście miejsce na brzuszek?

Cytat:
Trzymam kciuki za wszystkie chore, szpitalne, czuwające przy dzieciach i zestresowane badaniami. Dużo siły dziewczyny na dziś!! A dziewczyny od cukrzycy - nie myślcie nawet że zaśmiecacie wątek, przecież po to tu jesteśmy żeby się wspierać w trudnościach, nawet jeśli nie dotyczą nas wszystkich.
Dziękuję, zaliczam się zarówno do grona czekających na badania (jutro o 18:40) jak i do słodkich mam. Dobrze wiedzieć, że możemy na siebie wzajemnie liczyć.

Cytat:
U mnie od soboty duszno, ale słońce prawie cały czas za chmurami. Bez sensu. Jak ja wytrwam ten tydzień z pielgrzymkami, zakorkowanym miastem...
Nie znoszę takiej pogody! Dla mnie w zeszłym tygodniu było idealnie: okolo 20-22 stopni, słoneczko, wiaterek. Cudnie!

Rozumiem, że zakorkowane miasto przez ŚDM? Bardzo jest to odczuwalne w mieście?

Cytat:
Wczoraj mnie trafił dół pod tytułem "na pewno zaraz się roztyję będę wyglądać jak monstrum a mój mąż będzie z przerażeniem patrzył na to co ciąża zrobiła z moim ciałem i zazdrośnie będzie zerkał na tumany zgrabnych lasek na mieście". Na szczęście po praniu mózgu mój TŻ mi wygonił takie myślenie z głowy. I szczerze, o ile jego przekonania, że mu się podobam itp do mnie nie trafiają (bo wiadomo że mi nie powie Ty krowo aleś się rozrosła), o tyle przestałam marudzić jak mi powiedział że jemu też jest przykro że mam go za takiego łosia i bezmózga który zaraz poleci za jakąś inną jak ja utyję i się zmienię. No fakt może niesprawiedliwie jest tak myśleć o własnym mężu że myśli wyłącznie pindolem.

No i że on myślał że ja wiem że teraz to on mnie kocha jeszcze bardziej i skoro noszę jego dziecko to on ma świadomość że moje ciało się będzie zmieniać i on się nie może doczekać aż będę mieć bęcol jak piłka. Ehhh czemu faceci tak sami z siebie nie mogą powiedzieć takich rzeczy tylko dopiero jak się człowiek pobeczy. A to podobno kobiety działają na zasadzie "domyśl się".

A brzuszka się sama nie mogę doczekać ale serdelkowych nóg i ramion to już niekoniecznie
Przepraszam, nie zrozum mnie źle, ale okropnie mnie to rozczuliło.

Takie wątpliwości mamy wszystkie i zmiany w naszych ciałach są momentami trudne do zaakceptowania. To takie dziwne, że nagle mamy duże brzuchy, bolą nas plecy, mamy mdłości czy jeszcze inne dolegliwości. Nasze ciała często są takie inne, jakby nie nasze. Musimy się z tym pogodzić, wszystko przyjmować z pokorą i wyrozumiałością dla samych siebie. Tak po prostu musi być.
Masz cudownego TŻ, zresztą chyba wszystkie mamy i oni od tego właśnie są, aby nas teraz wspierać, zapewniać o swojej miłości, kochać nas jeszcze bardziej i całować nasze rosnące brzuszki.

Stary 2016-07-25, 13:24   #3283
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
A ta bluzeczka ma rzeczywiście miejsce na brzuszek?

Dziękuję, zaliczam się zarówno do grona czekających na badania (jutro o 18:40) jak i do słodkich mam. Dobrze wiedzieć, że możemy na siebie wzajemnie liczyć.

Nie znoszę takiej pogody! Dla mnie w zeszłym tygodniu było idealnie: okolo 20-22 stopni, słoneczko, wiaterek. Cudnie!

Rozumiem, że zakorkowane miasto przez ŚDM? Bardzo jest to odczuwalne w mieście?

Przepraszam, nie zrozum mnie źle, ale okropnie mnie to rozczuliło.

Takie wątpliwości mamy wszystkie i zmiany w naszych ciałach są momentami trudne do zaakceptowania. To takie dziwne, że nagle mamy duże brzuchy, bolą nas plecy, mamy mdłości czy jeszcze inne dolegliwości. Nasze ciała często są takie inne, jakby nie nasze. Musimy się z tym pogodzić, wszystko przyjmować z pokorą i wyrozumiałością dla samych siebie. Tak po prostu musi być.
Masz cudownego TŻ, zresztą chyba wszystkie mamy i oni od tego właśnie są, aby nas teraz wspierać, zapewniać o swojej miłości, kochać nas jeszcze bardziej i całować nasze rosnące brzuszki.
Jest kochany i go bardzo doceniam. Z drugiej strony oni tego nie są w stanie zrozumieć że jest nam dziwnie że lekko tracimy kontrole nad swoim ciałem. Rzadko mnie takie smutki biorą, ale nie oszukujmy się, takich słów potrzebuje każda z nas, bez okazji. Domyślam się że dla faceta to też nie jest łatwe - może tylko stać i patrzeć na to z boku, pomóc może niewiele. Naprawdę podziwiam samotne dziewczyny w ciąży, mój menżu to dla mnie mega wsparcie.

A bluzka ma miejsce, ale jest jakaś taka śmieszna że na razie brzuch niewielki, miejsce widać że jest, ale materiał "nie wisi" luźno. Zaraz cyknę foto.

Ja mam do pracy blisko więc tak bardzo tych korków nie odczuję z powodu ŚDM, ale w środę i czwartek całe miasto ma być praktycznie zamknięte. Dużo ludzi widać już dziś. Jestem z Częstochowy, muszę być wyrozumiała dla pielgrzymek ale nic bardziej nie wpienia niż pielgrzymka o 7 rano w NIEDZIELĘ która idzie i śpiewa przez MEGAFON jakby się kurde nie mogli do tej 8 czy 9 wstrzymać z darciem .... można przecież śpiewać ciszej albo się modlić...
Stary 2016-07-25, 13:35   #3284
camilla21
Rozeznanie

Witam sie po wizycie ;-)
Dzieciatko zdrowe i ruchliwe ;-)
Krew jakk zzwykle oddana, dodatkowe badania robia..
Iii...mamy dziewczynkę ;-)
Bedzie Victoria

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 13:44   #3285
furjatka
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie po wizycie ;-)
Bedzie Victoria

Gratulacje!
Stary 2016-07-25, 13:52   #3286
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Witam sie po wizycie ;-)
Bedzie Victoria

Super gratuluję córci a w którym tc jesteś?
Stary 2016-07-25, 13:53   #3287
camilla21
Rozeznanie

Dzisiaj jest ostatni dzien 16 tc ;-)

Drugie szczęście Tp. 19.05.2019
camilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 13:57   #3288
Lidka99
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj jest ostatni dzien 16 tc ;-)

To szybko udało się zobaczyć że dziewczynka mojej siostrze dopiero w 23tc udało się dowiedzieć
Stary 2016-07-25, 14:01   #3289
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Jest kochany i go bardzo doceniam. Z drugiej strony oni tego nie są w stanie zrozumieć że jest nam dziwnie że lekko tracimy kontrole nad swoim ciałem. Rzadko mnie takie smutki biorą, ale nie oszukujmy się, takich słów potrzebuje każda z nas, bez okazji. Domyślam się że dla faceta to też nie jest łatwe - może tylko stać i patrzeć na to z boku, pomóc może niewiele. Naprawdę podziwiam samotne dziewczyny w ciąży, mój menżu to dla mnie mega wsparcie.
Oczywiście, oni też trochę zmian doświadczają: nasze humorki, gorsze samopoczucie,brak (lub mniejsza częstotliwość) seksu. I przede wszystkim jestem pewna, że bardzo się o nas martwią. Oczywiście my i tak mamy milion razy gorzej.
Jeśli potrzebujesz więcej słów od Tż, to po prostu mu to powiedz, jestem pewna, że zrozumie i się zastosuje.

Cytat:
A bluzka ma miejsce, ale jest jakaś taka śmieszna że na razie brzuch niewielki, miejsce widać że jest, ale materiał "nie wisi" luźno. Zaraz cyknę foto.
Koniecznie zrób fotkę, czekam z niecierpliwością. Może też zamówię.

Cytat:
Ja mam do pracy blisko więc tak bardzo tych korków nie odczuję z powodu ŚDM, ale w środę i czwartek całe miasto ma być praktycznie zamknięte. Dużo ludzi widać już dziś. Jestem z Częstochowy, muszę być wyrozumiała dla pielgrzymek ale nic bardziej nie wpienia niż pielgrzymka o 7 rano w NIEDZIELĘ która idzie i śpiewa przez MEGAFON jakby się kurde nie mogli do tej 8 czy 9 wstrzymać z darciem .... można przecież śpiewać ciszej albo się modlić...
No wiadomo, że mogliby to robić ciszej.

Cytat:
Witam sie po wizycie ;-)
Bedzie Victoria

Gratulacje, super wieści!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-25, 14:09   #3290
furjatka
Zadomowienie

Kiepsko ta bluzka wychodzi na zdjęciu tu wypięłam mocno brzuch, a jest jeszcze sporo miejsca. Ten "luz" można przesunąć na górę do cycków albo na brzuch. Albo tak ułożyć te paseczki że wygląda po prostu jak nieobcisła bluzka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160725_144805.jpg (239,9 KB, 38 załadowań)
Stary 2016-07-25, 14:19   #3291
NiEBiE
Zakorzenienie

Fajna, też wezmę

Stary 2016-07-25, 15:20   #3292
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Oficjalnie jestem w ciąży - zostawiłam telefon w lodówce.

Ja ciążowych zakupów ciuchowych jeszcze nie robię, i tak mam ciuchy l-xxl, w które jeszcze się mieszczę, ale jakieś większe spodnie też by się przydały... Na razie jesteśmy spłukani, ale po wypłacie pójdę kupić jakieś luźne haremki i może na lumpku coś upoluję

Piękne te Wasze brzuszki Zazdroszczę, ja z moim wyglądam jakbym się bardziej nażarła, zwłaszcza teraz jak ciągle wzdęta jestem...

Kiciulec, zdrowia dla córeczki!

Camilla, a Tobie gratuluję córeczki, u mnie jeśli dziewczynka to też będzie Wiktoria, choć w polskiej wersji
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 15:22   #3293
Lidka99
Zadomowienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63415471]Oficjalnie jestem w ciąży - zostawiłam telefon w lodówce. [/QUOTE]

ja mój kiedyś wykąpałam w zmywarce
Stary 2016-07-25, 16:51   #3294
NataliaMB
Raczkowanie

Hej dziewczyny Nadmuchałam sobie dzisiaj basen bo z okazji ŚDM jestem uziemiona w domu.Jakąś rozrywkę muszę mieć

Moniczi nie ma sensu sie poświęcać dla pracodawcy. Dziewczyny maja rację że i tak nikt tego nie doceni.A brak zastępstwa za Ciebie to sprawa szefa, nie twoja. Myśl o dziecku i o sobie.

Cornflower: biore magnez, nawet zanim mi się te jazdy zaczęły. Jedynie co mi zostaje to nospa, magnez i spokój.

Śniło mi się dzisiaj że muszę wziąść sobie acard w ciąży...skąd takie coś- nie mam pojęcia hehe.
NataliaMB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 18:44   #3295
wild_girl1
Rozeznanie

GG do wild_girl1

Fajnie, że już płeć znacie i zazdraszczam córeczki
Spodnie z hm też posiadam, chociaż brzuchola u mnie nie widać ale inne jednak sie wpijają a te są takie mięciusie póki co więcej ciążowych zakupów nie robie, chociaż z czasem jeszcze jedne takie spodnie sobie kupie tylko z maxi nogawką bo teraz mam 7/8.
A ja sobie czekam na obchód, jutro mnie zbada jeszcze lekarz i pewnie do domku widziałam sie z moją gin dzisiaj bo dyżur miala i wyniki badań określiła na "w miare" :P nie jest źle, pewnie po kroplówkach byłyby lepsze

http://www.suwaczek.pl/cache/a51c7de9d8.png
wild_girl1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 19:54   #3296
Moniczi
Rozeznanie

Dziewczyny, jesteście naprawdę kochane, tyle wsparcia
Po Waszych postach nabrałam odwagi i rozmawiałam dzisiaj z szefem, zakomunikowałam, że będę jeszcze max do długiego weekendu sierpniowego w pracy - był bardzo rozczarowany. Powiedział, że musi szybko znaleźć kogoś, bym zdążyła go przyuczyć - niestety awansowanej dziewczynie zaszkodziło wzięcie tego urlopu akurat teraz, obawiam się, że po urlopie wróci do swoich obowiązków... Pytał też, czy może nie wzięłabym wolnego sierpnia a we wrześniu znowu przyszła do pracy
Ale macie rację, muszę w końcu skupić się na rodzince No i wreszcie będę mogła na bieżąco śledzić wszystkie wpisy
Miło słyszeć o kolejnych prawidłowych wynikach badań - oby tak dalej!
Moniczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 21:05   #3297
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet sorbetu? Koleżanka z cukrzycą ciążową akurat mogla jeść lody, bo cukier nie skakał
Cytat:
Straszne, to co piszesz Mam nadzieję, że gorączka spadnie. No i gest teściowej - bardzo dobry z jej strony.
Cytat:
Napisane przez furjatka

Mnie pierwsza ciąża nie oszczędziła - kilogramy, rozstępy. Ale mąż tego nie dostrzegał - mówił, że jestem atrakcyjna.
Jedynie została mi bariera psychiczna przed pójściem na basen/fitness i bycia ocenianą przez pryzmat niedoskonałości...

Cytat:
Nie wiem, czy Cię to pocieszy - w Wadowicach to samo...

Cytat:
Witam sie po wizycie ;-)
Bedzie Victoria
Gratuluję - piękne imię.

Cytat:
Napisane przez Moniczi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesteście naprawdę kochane, tyle wsparcia
Po Waszych postach nabrałam odwagi i rozmawiałam dzisiaj z szefem, zakomunikowałam, że będę jeszcze max do długiego weekendu sierpniowego w pracy - był bardzo rozczarowany. Powiedział, że musi szybko znaleźć kogoś, bym zdążyła go przyuczyć - niestety awansowanej dziewczynie zaszkodziło wzięcie tego urlopu akurat teraz, obawiam się, że po urlopie wróci do swoich obowiązków... Pytał też, czy może nie wzięłabym wolnego sierpnia a we wrześniu znowu przyszła do pracy
Ale macie rację, muszę w końcu skupić się na rodzince No i wreszcie będę mogła na bieżąco śledzić wszystkie wpisy
Miło słyszeć o kolejnych prawidłowych wynikach badań - oby tak dalej!
To nic trudnego - niech zatrudnia już teraz, przyuczenie nie powinno być trudne - niech tylko znajdzie specjalistę.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 21:13   #3298
NiEBiE
Zakorzenienie

Moniczi i bardzo słuszna decyzja!

Co tu dziś tak cicho?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Cornflower, generalnie lody są zabronione, a czy by mi cukier nie skakał, to nie wiem - nie mam glukometru by zbadać, wiec profilaktycznie unikam.

Stary 2016-07-25, 21:13   #3299
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
Moniczi i bardzo słuszna decyzja!

Co tu dziś tak cicho?

Ja dzisiaj cały dzień poza domem. Teraz wreszcie odpoczywam. nadal się gryze co zrobić z tym moim lekarzem. Masakra żeby trafić na kogoś lepszego... nawet nie chce mi się o tym myśleć
Dzisiaj sprawdziliśmy, ze do naszego autka zmieszczą się dwa wózki (spacerowka i gondola ze stelazem), a na tylnej kanapie dorosły, nosidełko z 4 miesieczniakiem i nasz dwulatek w swoim foteliku
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 06:58   #3300
NiEBiE
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Mąż zaspał do pracy i jak mnie obudził, tak już nie mogę zasnąć. Bąbel jest chyba głodny, bo mnie ssie w żołądku - pora wstawać.

Dziś kolejny dzień upałów.

Jakie plany macie na dziś?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości