Lutówki 2017 ❤ - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-25, 21:46   #4171
eyo
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Witam kochane mamusie
Niesamowicie szczęśliwa czuje iż mogę się w końcu ujawnić
Mam 27lat, pierwszą ciąże niestety straciłam w 10tc w marcu tego roku... w drugą udało się zajść dwa cykle po łyżeczkowaniu.

Dzisiaj byłam na usg, maleństwo 11w1d 4,2 cm Piękny maleńki człowieczek ruszający rączkami i nóżkami Usg genetyczne 4 sierpnia
Poruszam się po forum trochę po omacku , więc z góry przepraszam za jakieś gafy
witamy
jakiego dużego masz już maluszka, super
jak ja wam zazdroszczę tych machających rączek i nóżek - ja ostatnie usg miałam w 9 tygodniu i teraz dopiero genetyczne w 13 ale obiecałam sobie, że nie zeświruję i nie pobiegnę na boku na kolejne

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
kurde ostatnio mialam godzine, mowie nie jade do domu, poczekam na meza, zajde do hm wlasnie... a tam dzialu mama nie bylo

to ze jest kod to ja wiem.. ale to jest tak ze oni moga mu powiedziec? o moim stanie zdrowia? to nie poufna informacja?
i chyba pierwszy miesiac placi pracodawca to sie połapią co nie?
ja kupiłam ciążowe jeansy w h&m w zeszłym tygodniu - na wadze niby mam 1,5kg na minusie ale brzuch mam kompletnie w innych miejscach niż kiedys normalnie spodnie niby normalnie wchodziły i się dopinały ale jednak jakoś tak w mało komfortowym miejscu uciskały

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewcyzny
Przyszłam się pożegnać
Dziękuję wszystkim za mile spędzony czas.
Życzę każdej duuuzo zdrowia i żeby wszysykie kryszynki rosły pięknie i zdrowo.

Będę Was podglądać

Pozdrawiam

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
trzymaj się i nie żegnaj się z nami bo będziemy tu czekały na dobre wieści od Ciebie

a ja w ogóle dziewczyny was cały czas nadrabiam ale rzadko piszę bo narazie tryb wiecznego snu wciąż działa jedyna moja nadzieja w II trymestrze ale chyba do tego czasu zostanę śpiącą królewną

@sQuaara
u mnie w pracy na pewno by się coś takiego wydało z bardzo prostego powodu - budżet działowy - czy hr powiedzą czy nie to raczej by się przełożony zorientował czy płaci za pracownika na zwolnieniu 100% czy 80%

z jeszcze innej strony pracodawca ma możliwość sprawdzić czy pracownik przebywa zasadnie na zwolnieniu więc trudno żeby miał sprawdzać gdyby nie wiedział co ma sprawdzić

ale poczytaj sobie np. tutaj http://www.zdrowie.abc.com.pl/aktual...ika,22387.html

Cytat:
2.1. Informacje na zaświadczeniach lekarskich
Szczególny wyjątek od obowiązku zachowania tajemnicy o stanie zdrowia pracownika wskazuje przepis art. 57 ust. 1 ustawy z dnia 25 czerwca 1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (tekst jedn.: Dz. U. z 2010 r. Nr 77, poz. 512 z późn. zm.) – dalej u.ś.c.m., gdzie sankcjonuje się umieszczenie na zaświadczeniu lekarskim informacji o rodzaju określonych chorób lub przyczyn stanu niezdolności do pracy. Ustawodawca reguluje w ten sposób zasady umieszczania na zaświadczeniu tzw. kodów literowych, od A do E.
Pracownik w myśl art. 57 ust. 2 u.ś.c.m. może jednak na pisemny wniosek zażądać od lekarza nieumieszczania danych o oznaczeniu literowym B, co oznacza niezdolność do pracy spowodowaną stanem ciąży, oraz D, co oznacza niezdolność do pracy spowodowaną gruźlicą. Pracownik nie ma zaś wpływu na zachowanie tajemnicy o swoim stanie zdrowia, jeśli rozpoznanie dotyczy choroby zakaźnej (kod E) i choroby spowodowanej nadużywaniem alkoholu (kod C). Jeśli niezdolność do pracy powstała z tych przyczyn, lekarz ma obowiązek umieszczenia tej informacji na zaświadczeniu lekarskim. Lekarz ma nadto obowiązek umieścić na zaświadczeniu lekarskim informację o powstaniu niezdolności do pracy po przerwie nieprzekraczającej 60 dni spowodowanej tą samą chorobą, która była przyczyną niezdolności do pracy przed przerwą (kod A).
a czemu nie chcesz się przyznać? boisz się o ciąże czy boisz się reakcji pracodawcy?

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 21:48   #4172
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co wy na to żeby zmieniać kolory naszych danych na liście (w pierwszym poście) jak poznamy płeć? (odpowiednio; chłopiec- kolor niebieski, dziewczynka- różowy- wiadomo). To taka luźna sugestia, bo z racji, że wszystkie powoli zbliżamy się do USG genetycznego i coraz więcej z nas dowie się co nosi w brzuszkach, możnaby systematycznie to na liście oznaczać, żeby się nie pogubić Jeśli nie macie ochoty to luz, tak mi do głowy przyszło
Jak dla mnie fajny pomysł ☺

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 21:57   #4173
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

Lwica wegetarianka

w ogóle to mięsożerna, ale widocznie bobas jest wegetarianinem

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Tak miałam właśnie w pierwszej ciąży, najwięcej przytylam na początku. Włącza mi się jakiś takie ssanie, ze sobie poradzić z tym nie mogę, a jak czuję głód to od razu mdłości x100. Boczki mi się zrobiły 😊

jak jest apetyt w ciąży, to trzeba ulec i jeść. w końcu całe życie się martwimy o linię, to choć teraz odpuśćmy
Stary 2016-07-25, 22:07   #4174
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze myślałam o zestawie: zwykłe łóżeczko + coś takiego http://allegro.pl/tiny-love-lezaczek...184118127.html ale domyślam się że taka miniaturka długo nie posłuży
Mam ten bujaczek i był intensywnie codziennie w użyciu do ok 7/8 msc. Najpierw jako leżaczek podczas dziennych drzemek. Wszędzie tachalam w nim synka. Jak się rano kapalam to Marcel leżał w nim w łazience i usypial go szum wody spod prysznica. Jak robiłam obiad to miałam go w kuchni i zasypial przy okapie...później przydał się do karmienia jak rozszerzalam dietę. Fajna sprawa, warta zakupu.
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Stokke Sleepi
Strasznie podoba mi się to łóżeczko ale cena jak dla mnie zaporowa.
Ze stokke mam krzesełko trip trapp.
Cytat:
Napisane przez ewemis Pokaż wiadomość
Witam kochane mamusie
Niesamowicie szczęśliwa czuje iż mogę się w końcu ujawnić
Mam 27lat, pierwszą ciąże niestety straciłam w 10tc w marcu tego roku... w drugą udało się zajść dwa cykle po łyżeczkowaniu.

Dzisiaj byłam na usg, maleństwo 11w1d 4,2 cm Piękny maleńki człowieczek ruszający rączkami i nóżkami Usg genetyczne 4 sierpnia
Poruszam się po forum trochę po omacku , więc z góry przepraszam za jakieś gafy
Hej, witaj! Fajnie ze jest nas coraz więcej.

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co wy na to żeby zmieniać kolory naszych danych na liście (w pierwszym poście) jak poznamy płeć? (odpowiednio; chłopiec- kolor niebieski, dziewczynka- różowy- wiadomo). To taka luźna sugestia, bo z racji, że wszystkie powoli zbliżamy się do USG genetycznego i coraz więcej z nas dowie się co nosi w brzuszkach, możnaby systematycznie to na liście oznaczać, żeby się nie pogubić Jeśli nie macie ochoty to luz, tak mi do głowy przyszło
Dobry pomysł.
Będę różowa będę różowa będę różowa. ..
Oby się spełniły te modły.

MartaMagda gratuluję wielkoluda i córeczki w jednym ☺ cudownie ze wszystko ok.

Alla trzymaj się i nie poddawaj. Wpadaj do nas.

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 22:25   #4175
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Kochana trzymaj się dzielnie! Jeszcze wszystko przed Tobą - będzie dobrze!

Tak Poznań od urodzenia! I wyobraź sobie, że H&M z dzialem dla mam jest tylko w Starym Browarze! Skandal

Gdzie chodzisz do lekarza?

Ja od maja mieszkam w Mosinie. Kupiliśmy tutaj mały domek w bliźniaku. Ale Poznań często odwiedzam bo zostało tam wiele znajomych tutaj mieszka się dużo spokojniej. Ale Poznań też lubiłam pomimo korków i natlokow
Do lekarza chodzę w Mosinie do Medikomplexu. Przyjmuje tu dr Robert Stanek. Świetny lekarz naprawde.. nie chce mu robić tu żadnej reklamy Ale trafiłam do niego przypadkiem bo chciałam potwierdzić ciążę. Wcześniej jeździłam do medicovera w Poznaniu. I po tej wizycie postanowialam, ze zostaje u niego. Pierwszy raz spotkałam takiego lekarza który podchodzi z pasją i zamilowaniem do tego co robi. Zawsze z uśmiechem wszystko wyjaśnia i tłumaczy. Pracuje też na polnej więc pewnie tam będę rodziła

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Kochana trzymaj się dzielnie! Jeszcze wszystko przed Tobą - będzie dobrze!

Tak Poznań od urodzenia! I wyobraź sobie, że H&M z dzialem dla mam jest tylko w Starym Browarze! Skandal

Gdzie chodzisz do lekarza?

A z tym h&m to lipa bo tyle ich jest w Poznaniu i tylko w jednym ten dział... Ja póki co jeszcze mieszcze się w swoje ciuchy Ale powoli trzeba będzie pomyśleć

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
witamy
jakiego dużego masz już maluszka, super
jak ja wam zazdroszczę tych machających rączek i nóżek - ja ostatnie usg miałam w 9 tygodniu i teraz dopiero genetyczne w 13 ale obiecałam sobie, że nie zeświruję i nie pobiegnę na boku na kolejne

ja kupiłam ciążowe jeansy w h&m w zeszłym tygodniu - na wadze niby mam 1,5kg na minusie ale brzuch mam kompletnie w innych miejscach niż kiedys normalnie spodnie niby normalnie wchodziły i się dopinały ale jednak jakoś tak w mało komfortowym miejscu uciskały

trzymaj się i nie żegnaj się z nami bo będziemy tu czekały na dobre wieści od Ciebie

a ja w ogóle dziewczyny was cały czas nadrabiam ale rzadko piszę bo narazie tryb wiecznego snu wciąż działa jedyna moja nadzieja w II trymestrze ale chyba do tego czasu zostanę śpiącą królewną

@sQuaara
u mnie w pracy na pewno by się coś takiego wydało z bardzo prostego powodu - budżet działowy - czy hr powiedzą czy nie to raczej by się przełożony zorientował czy płaci za pracownika na zwolnieniu 100% czy 80%

z jeszcze innej strony pracodawca ma możliwość sprawdzić czy pracownik przebywa zasadnie na zwolnieniu więc trudno żeby miał sprawdzać gdyby nie wiedział co ma sprawdzić

ale poczytaj sobie np. tutaj http://www.zdrowie.abc.com.pl/aktual...ika,22387.html

a czemu nie chcesz się przyznać? boisz się o ciąże czy boisz się reakcji pracodawcy?
Ja miałam usg w zeszłym tygodniu i miałam wtedy 9t4d. I widziałam rączki nozki. Do tego maluszek ssal kciuka i widzialam jak się rusza

GAgnieszka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 22:40   #4176
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GAgnieszka89 Pokaż wiadomość
(...)Ja miałam usg w zeszłym tygodniu i miałam wtedy 9t4d. I widziałam rączki nozki. Do tego maluszek ssal kciuka i widzialam jak się rusza

ja miałam w 8+3 ale to było takie usg "potwierdzające" i mało co było widać - tydzień wcześniej ześwirowałam bo nie mogłam tego 9 tygodnia doczekać i poszłam prywatnie na usg to przyznam szczerze, że widać było o wiele więcej mimo tygodniowej różnicy także sprzęt robi swoje
no ale w 13 tygodniu się napatrzę

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 22:54   #4177
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
w ogóle to mięsożerna, ale widocznie bobas jest wegetarianinem

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

jak jest apetyt w ciąży, to trzeba ulec i jeść. w końcu całe życie się martwimy o linię, to choć teraz odpuśćmy
A jak ja mam apetyt na chrupki, to tez mam ulegac? Tak się powstrzymuje, czasem az mnie skręca. Ale staram sie omijać chrupki, chociaz jak na złość sa obok owoców i warzyw w moim sklepie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Mam ten bujaczek i był intensywnie codziennie w użyciu do ok 7/8 msc. Najpierw jako leżaczek podczas dziennych drzemek. Wszędzie tachalam w nim synka. Jak się rano kapalam to Marcel leżał w nim w łazience i usypial go szum wody spod prysznica. Jak robiłam obiad to miałam go w kuchni i zasypial przy okapie...później przydał się do karmienia jak rozszerzalam dietę. Fajna sprawa, warta zakupu.

Strasznie podoba mi się to łóżeczko ale cena jak dla mnie zaporowa.
Ze stokke mam krzesełko trip trapp.

Hej, witaj! Fajnie ze jest nas coraz więcej.

Dobry pomysł.
Będę różowa będę różowa będę różowa. ..
Oby się spełniły te modły.

MartaMagda gratuluję wielkoluda i córeczki w jednym  cudownie ze wszystko ok.

Alla trzymaj się i nie poddawaj. Wpadaj do nas.

Dziewczyny mozemy na pierwszej stronie dodać tez link do tego bujaczka. Pewnie sie przyda pod koniec roku jak bedziemy w szale kupowania
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-25, 23:11   #4178
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eyo Pokaż wiadomość
ja miałam w 8+3 ale to było takie usg "potwierdzające" i mało co było widać - tydzień wcześniej ześwirowałam bo nie mogłam tego 9 tygodnia doczekać i poszłam prywatnie na usg to przyznam szczerze, że widać było o wiele więcej mimo tygodniowej różnicy także sprzęt robi swoje
no ale w 13 tygodniu się napatrzę
Niby tydzień a robi wielką różnicę

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
A jak ja mam apetyt na chrupki, to tez mam ulegac? Tak się powstrzymuje, czasem az mnie skręca. Ale staram sie omijać chrupki, chociaz jak na złość sa obok owoców i warzyw w moim sklepie

Dziewczyny mozemy na pierwszej stronie dodać tez link do tego bujaczka. Pewnie sie przyda pod koniec roku jak bedziemy w szale kupowania
A ja mam apetyt na slodkie... Jakieś paczki, ciasta z kremem... I do tego banan, naktarynka. Codziennie obiecuję sobie ze przystopuje z tym słodkim chociaż ale na nic innego ochoty nie mam. Na mięso patrzeć nie mogę a wcześniej miecho codziennie na obiad

Stary 2016-07-25, 23:14   #4179
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nigdy do Poznania nie dotarłam. Za daleko mam do Was jest tam cos ciekawego do zobaczenia?
No wiesz, uderzasz w czuły punkt, bo Poznań jest fantastyczny - Stary Rynek, kamieniczki i Ratusz są urokliwe (tam miałam ślub); wokół jest pełno uroczych kafejek - polecam ul. Żydowska i Wodna Do tego mamy genialne muzea jeśli się lubi historię i sztukę. Rozrywka też niczego sobie, mamy różne festiwale i jarmarki. Do tego ciekawe miejsca jak Kontener Art i Malta. Tereny wokół sprzyjają rekreacji. Jest sporo lasów, jeziora, nad Wartą też można fajnie spędzić czas i pogrillowac Poznań jest warty poznania!
Cytat:
Ja od maja mieszkam w Mosinie. Kupiliśmy tutaj mały domek w bliźniaku. Ale Poznań często odwiedzam bo zostało tam wiele znajomych tutaj mieszka się dużo spokojniej. Ale Poznań też lubiłam pomimo korków i natlokow
Do lekarza chodzę w Mosinie do Medikomplexu. Przyjmuje tu dr Robert Stanek. Świetny lekarz naprawde.. nie chce mu robić tu żadnej reklamy Ale trafiłam do niego przypadkiem bo chciałam potwierdzić ciążę. Wcześniej jeździłam do medicovera w Poznaniu. I po tej wizycie postanowialam, ze zostaje u niego. Pierwszy raz spotkałam takiego lekarza który podchodzi z pasją i zamilowaniem do tego co robi. Zawsze z uśmiechem wszystko wyjaśnia i tłumaczy. Pracuje też na polnej więc pewnie tam będę rodziła

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

A z tym h&m to lipa bo tyle ich jest w Poznaniu i tylko w jednym ten dział... Ja póki co jeszcze mieszcze się w swoje ciuchy Ale powoli trzeba będzie pomyśleć

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Ja miałam usg w zeszłym tygodniu i miałam wtedy 9t4d. I widziałam rączki nozki. Do tego maluszek ssal kciuka i widzialam jak się rusza

Mosina to całkiem blisko. Też mam takiego lekarza w Poznaniu i w dodatku na NFZ ale rodzić chce w szpitalu Raszei

Ja bym chciała, żeby te ciuchy ciążowe same do mnie przyszły Nie chcę mi się ich szukać.

Stary 2016-07-25, 23:20   #4180
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
No wiesz, uderzasz w czuły punkt, bo Poznań jest fantastyczny - Stary Rynek, kamieniczki i Ratusz są urokliwe (tam miałam ślub); wokół jest pełno uroczych kafejek - polecam ul. Żydowska i Wodna Do tego mamy genialne muzea jeśli się lubi historię i sztukę. Rozrywka też niczego sobie, mamy różne festiwale i jarmarki. Do tego ciekawe miejsca jak Kontener Art i Malta. Tereny wokół sprzyjają rekreacji. Jest sporo lasów, jeziora, nad Wartą też można fajnie spędzić czas i pogrillowac Poznań jest warty poznania!

Mosina to całkiem blisko. Też mam takiego lekarza w Poznaniu i w dodatku na NFZ ale rodzić chce w szpitalu Raszei

Ja bym chciała, żeby te ciuchy ciążowe same do mnie przyszły Nie chcę mi się ich szukać.

Zostają zakupy online

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:

A dlaczego akurat na Raszei?

Stary 2016-07-25, 23:30   #4181
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Zostają zakupy online

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

A dlaczego akurat na Raszei?

Raszei dlatego, że stamtąd mam lekarza, a do tego wg rankingu jest całkiem dobry http://www.gdzierodzic.info

Dziewczyny znacie jakieś sklepy on-line z odzieżą ciążowa?

Stary 2016-07-25, 23:36   #4182
GAgnieszka89
Raczkowanie

Cytat:
Raszei dlatego, że stamtąd mam lekarza, a do tego wg rankingu jest całkiem dobry http://www.gdzierodzic.info

Rzeczywiście w rankingu najlepsi ja rodzilam 6 lat temu synka na polnej.. warunków super nie było muszę przyznać. Opieki rewelacyjnej też nie. Ale ja sugerowalam się tym, ze w razie gdyby małemu coś było to zabrali by go i tak na polną a ja zostalabym tam gdzie rodzilam. A tego sobie nie mogłam wyobrazić. Tylko ja miałam powody żeby tego się bać. W ciąży toksoplazmoza nabyta w ciąży, cukrzyca i nadciśnienie...

Stary 2016-07-25, 23:41   #4183
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam apetyt na slodkie... Jakieś paczki, ciasta z kremem... I do tego banan, naktarynka. Codziennie obiecuję sobie ze przystopuje z tym słodkim chociaż ale na nic innego ochoty nie mam. Na mięso patrzeć nie mogę a wcześniej miecho codziennie na obiad
Mnie się smak tak naprawdę nie zmienił. Zawsze wolałam słone niż słodkie. Chętniej sięgne po chipsy niż ciasto. Teraz to już nic, a nic słodkiego nie jem. Cukier spozywam chyba tylko w takich produktach jak np. ketchup, chleb itp.

Cytat:
Wybacz Jakoś nigdy się Poznaniem nie interesowałam. Bywam jedynie w Warszawie i Krakowie. I raz w życiu odwiedziłam Wrocław A Poznań bardzo chętnie bym odwiedziła, tylko taki do Ciebie kawał drogi Ale jak nie jedziemy na zagraniczne wakacje, to może zrobimy sobie Polish Trip

Cytat:
http://pieknamama.pl
http://www.smyk.com/dziecko-mama/mama/moda-ciazowa.html
http://www.mamaija.com.pl
http://www.limone.pl
https://maternity24.pl
Słyszałam jeszcze o Happymum, ale bardzo drogi. Warto jeszcze na Zalando zajrzeć.
Stary 2016-07-26, 06:16   #4184
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Miałam wczoraj wieczorem wizytę, moje bąki są już takie duże, że dostałam juz chyba jedno z ostatnich zdjęć na którym widać je razem teraz juz raczej będą osobno pozować
Wszystko dobrze, za 2 tyg znowu wizyta i usg genetyczne

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ja wczoraj byłam w gościach i miałam mega apetyt. pożarłam wszystko (oczywiście wegetariańskie), potem ciasto, owoce, odbijało się (standard), ale wszystko strawiłam
według mnie dużo dało, że tego nie gotowałam. mam taki problem, że nie mogę gotować, bo od tych zapachów i oparów mnie mdli, a jak zemdli, to nie mogę tego jeść. nic tylko skombinować kogoś, kto codziennie obiad będzie mi robił
Ja mam tak samo, zapachy i opary mi wystarczą i już apetytu i głodu nie czuje
Cytat:
Bylam dzisiaj w H&M i rozczarowanie. Dział ciążowy maja tylko w jednym sklepie na cały Poznań... więc już tam nie jechałam, bo za daleko...

Przez internet możesz zamówić w hm, w c&a tez mają dział ciążowy
Stary 2016-07-26, 06:44   #4185
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj wieczorem wizytę, moje bąki są już takie duże, że dostałam juz chyba jedno z ostatnich zdjęć na którym widać je razem teraz juz raczej będą osobno pozować

Super. Gratuluję udanej wizyty.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 06:48   #4186
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Rzeczywiście w rankingu najlepsi ja rodzilam 6 lat temu synka na polnej.. warunków super nie było muszę przyznać. Opieki rewelacyjnej też nie. Ale ja sugerowalam się tym, ze w razie gdyby małemu coś było to zabrali by go i tak na polną a ja zostalabym tam gdzie rodzilam. A tego sobie nie mogłam wyobrazić. Tylko ja miałam powody żeby tego się bać. W ciąży toksoplazmoza nabyta w ciąży, cukrzyca i nadciśnienie...

Ja też mam lekarza prowadzącego z Polnej, i właśnie ze względu na oddział neonatologiczny bardzo się cieszę, że będę tam rodzić. Moje bliźniaki mogą przyjść szybciej na świat, muszę głównie o nich myśleć.
Stary 2016-07-26, 07:18   #4187
sQuaara
Zakorzenienie

co do mnie to nie chce sie przyznac jeszcze... raz ze 1 trymestr sie nie skonczył, dwa ze chcialam jak najdluzej nie mowic... ludzie juz mnie cisna 'to byl slub, byla delegacja za granice to teraz dziecko' kurde wiadomo bardzo chcialam, jaram sie, bylam w pracy 1 w kolejce ale denerwuje mnie takie podejscie ze 8 osob na tydzien mi mowi ze powiennam miec dziecko

pojde na L4 na 80% nie zbiednieje tydzien. a i tak mysle ze te plecy to nic im nie pomoze bo raz mnie ciagnie w 1 noge, raz w druga, dwa dni pozniej nic...

milego dnia!!

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Cytat:

super ze super!!!!!!!!!! ))

ciazowego ubrania chyba bym przez neta nie zamowila..tzn koszulka czy cos to tak, ale spodni na pewno nie...normalnych bym nie zamowila: D

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ----------

Cytat:

ja jak mam ochote to zjem 5chrupek ;D woletak niz jak kiedys sie dorwe i wdu.pie cale opakowanie

za to mnie ciagnie do chemicznych rzeczy...w calym sklepie nic mi sie nie podobało tylko zupka w proszku :O
Stary 2016-07-26, 07:25   #4188
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Ale super Gratulacje

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

ciazowego ubrania chyba bym przez neta nie zamowila..tzn koszulka czy cos to tak, ale spodni na pewno nie...normalnych bym nie zamowila: D
ja jak mam ochote to zjem 5chrupek ;D woletak niz jak kiedys sie dorwe i wdu.pie cale opakowanie

za to mnie ciagnie do chemicznych rzeczy...w calym sklepie nic mi sie nie podobało tylko zupka w proszku :O
Ja nigdy nie zamówiłam żadnego ubrania przez internet. Nie mam typowych wymiarów modelki i wszystko muszę przymierzyć. Zresztą co fason, to inny rozmiar potrzebuję. Ostatnio przymierzałam ciążowe spodnie w hm i 38 było za małe w dupce. A mama pozyczyła mi swoje spodnie 38, w innym fasonie, no i są za duże Na pewno do końca wakacji starczą.
Co do chrupek, to ja wolę nie zaczynać, bo na 5 się nie skończy
Do chemicznych mnie na szczęście nie ciągnie, bo to już by była masakra

Aha i oczywiście obudziłam się o 6, bo chyba Fasola się głodna zrobiła… Zanim się zwlekłam z łóżka, to dopiero teraz jem jajecznicę… Ja się wykończę z tym wstawaniem…

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2016-07-26 o 07:27
Stary 2016-07-26, 07:33   #4189
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

O to są właśnie bąki Wstawie na chwilę a potem usunę
Jeden ma 4,05 cm, a drugi 4,03cm

Edytowane przez lolita25
Czas edycji: 2016-07-28 o 19:13
lolita25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 07:59   #4190
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Na telefonie nie widać, muszę komputer włączyć ☺

2017 - synek
Stary 2016-07-26, 07:59   #4191
Escorpio
Zakorzenienie

Lolita piękne
Znalazłam stronkę z fajnymi pomysłami Może kiedyś z nich skorzystamy http://mamy-mamom.pl/sprytne-rozwiaz...la-mam-zobacz/
Stary 2016-07-26, 08:00   #4192
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

Używki można dostać za 200 zł wiec cena niezła.. a i pójdą później w świat za tyle samo

Cytat:

Świetnie ze z dziećmi wszystko ok.
Minął już szok ze to dwójka a nie jedno?

Nie chce nic mówić ale ja już chyba 4 /5 kg przywalilam ostatnio ważyłam się dwa tyg temu i boję się stanąć ponownie

gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 08:03   #4193
anolta
Zakorzenienie

Cytat:

MartaMagda, zapomniałaś napisać o Ikei 😁😅. My się w Szczecinie jeszcze nie dorobilismy i właśnie w sierpniu jedziemy do Was 😊 Lista zakupów długa, bo mamy remont. Przy okazji pójdziemy do palmiarni, bo tam nas jeszcze mi było 😊

2017 - synek
Stary 2016-07-26, 08:04   #4194
axn22
Zakorzenienie

Cytat:
Super widok!

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:

Ja nigdy nie zamówiłam żadnego ubrania przez internet. Nie mam typowych wymiarów modelki i wszystko muszę przymierzyć.

Ja zamawiam sporo ale tylko tam gdzie mogę bezproblemowo zwrócić albo kurierem za darmo albo stacjonarnie Jak wszystko na genetycznym 8.08 bedzie ok to zacznę zmieniać zawartość szafy powoli

Edytowane przez axn22
Czas edycji: 2016-07-26 o 08:06
axn22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 08:13   #4195
__malaMi__
Zadomowienie

cześć dziewczyny!

mam do was małe pytanko, bo wy już doświadczone z mdłościami. Od kilku dni miałam mdłości, nie wymiotowałam, ale ze 2 razy mnie "szarpało", ciągle mi było niedobrze, odbijało mi się. Apogeum było w niedzielę. A wczoraj i dzisiaj super, wszystko minęło
Miałyście tak? trochę się niepokoje, bo ustanie objawów na takim etapie to chyba nic dobrego? Jestem w 7t3d...
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 08:17   #4196
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
MartaMagda, zapomniałaś napisać o Ikei 😁😅. My się w Szczecinie jeszcze nie dorobilismy i właśnie w sierpniu jedziemy do Was 😊 Lista zakupów długa, bo mamy remont. Przy okazji pójdziemy do palmiarni, bo tam nas jeszcze mi było 😊
No nie i jeszcze Ikea Kiedy ja się jej u siebie doczekam

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Ja zamawiam sporo ale tylko tam gdzie mogę bezproblemowo zwrócić albo kurierem za darmo albo stacjonarnie Jak wszystko na genetycznym 8.08 bedzie ok to zacznę zmieniać zawartość szafy powoli
Ja już po 5.08 Ale szybciej zacznę kompletować te maleńkie ubranka niż swoje

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

mam do was małe pytanko, bo wy już doświadczone z mdłościami. Od kilku dni miałam mdłości, nie wymiotowałam, ale ze 2 razy mnie "szarpało", ciągle mi było niedobrze, odbijało mi się. Apogeum było w niedzielę. A wczoraj i dzisiaj super, wszystko minęło
Miałyście tak? trochę się niepokoje, bo ustanie objawów na takim etapie to chyba nic dobrego? Jestem w 7t3d...
Ja tak mam od paru dni. Jak zjem, to wszystko przychodzi
Stary 2016-07-26, 08:32   #4197
ila26
Raczkowanie

Dziewczyny, w temacie łóżeczek ja biorę pod uwagę Hensvik lub Sundvik z Ikei. Dziecko chyba tak szybko z niego nie wyrośnie, ponieważ córka kuzyna śpi już w Sundviku 3 rok.

Ale chciałabym poruszyć trochę szalony temat - SZCZEPIENIA. Nie jestem ani zwolenniczką, ani przeciwniczką, ale jak zaczęłam o tym wszystkim czytać to po każdej stronie znajduje się pełno dobrych argumentów.

Chciałam zapytać o szczepienia w pierwszej dobie? Planujecie, a może jesteście całkiem przeciwne? Jestem też bardzo ciekawa jak to w praktyce wygląda "na zachodzie".

Mam nadzieję, że te szczepienia nie zrobią tutaj burzy, ale temat na czasie to może warto to razem pokonsultować.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Ps. Nie umiem nic krótko i zwięźle napisać. Z góry przepraszam za te "krótkie" posty.

ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 08:42   #4198
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczyny!

ja pierwszy raz wymiotowałam w 8t1d. Cały dzień byłam wyłączona z życia. Cały dzień z przerwami wymioty. Myślałam, że tak będzie codziennie, a potem nic kilka dni. Apogeum miałam w trakcie 9 tygodnia, wtedy wymiotowałam chyba 4x. teraz jestem w 11t2d i jest już lepiej. czasem mnie rwie do wymiotów na czczo, ale nie mam czym i nie wymiotuje. takie tabletki Prevomit trochę pomagają. Pytałam lekarza i powiedział, że faktycznie hormony mogą rosnąć skokowo, dlatego nie codziennie się wymiotuje. Choć są kobiety, które niestety każdego dnia mają taką nieprzyjemność...

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w temacie łóżeczek ja biorę pod uwagę Hensvik lub Sundvik z Ikei. Dziecko chyba tak szybko z niego nie wyrośnie, ponieważ córka kuzyna śpi już w Sundviku 3 rok.

Ale chciałabym poruszyć trochę szalony temat - SZCZEPIENIA. Nie jestem ani zwolenniczką, ani przeciwniczką, ale jak zaczęłam o tym wszystkim czytać to po każdej stronie znajduje się pełno dobrych argumentów.

Chciałam zapytać o szczepienia w pierwszej dobie? Planujecie, a może jesteście całkiem przeciwne? Jestem też bardzo ciekawa jak to w praktyce wygląda "na zachodzie".

Mam nadzieję, że te szczepienia nie zrobią tutaj burzy, ale temat na czasie to może warto to razem pokonsultować.

---------- Dopisano o 06:32 ---------- Poprzedni post napisano o 06:32 ----------

Ps. Nie umiem nic krótko i zwięźle napisać. Z góry przepraszam za te "krótkie" posty.

o rany, jeszcze nie myślałam tak szczegółowo o szczepieniach. na pewno będę szczepić. pewnie będę omijać szczepionki skojarzone i te z rtęcią. widziałam w necie tabele które szczepionki mają dodatek rtęci. podejrzewam, że zamienniki za dopłatą można jakoś zamówić. ale jestem zwolenniczką szczepień i dziecko na pewno będzie szczepione.
Stary 2016-07-26, 08:43   #4199
olinekwroc
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to olinekwroc

Cytat:
cześć dziewczyny!

hej hej
Ja miałam na Twoim etapie tylko mdłości, które mi mijały...aż do wczoraj (a jestem na początku 12 tc)
Wczoraj po pracy w aucie zaliczyłam pierwsze ciązowe wymioty na szczęście od 1,5 roku woziliśmy w schowku taki szpitalny woreczek (teściowa jest pielęgniarką i dała nam kiedyś na wszelki wypadek). Wreszcie się przydał doceniłam geniusz projektanta - woreczek jest rozpięty na takim mini stelażu w kształcie trójkąta. Idealny do szybkiego użycia bez stresu zabrudzenia okolicy

Zaręczyny 01.05.2013

Ślubujemy 20.09.2014
olinekwroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-26, 08:48   #4200
mariea
Zakorzenienie

Cytat:

haha ja 2 tygodnie miałam apetyt na chrupki i je jadłam bez opamiętania, potem mi przeszlo. dostałam chrupkowstrętu
zaczęły mi strasznie śmierdzieć tłuszczem, co wcześniej nie miało miejsca

a huśtawka dla niemowlęcia ta mi się podoba, już wcześniej oglądałam:
http://allegro.pl/hustawka-elektroni...250246687.html

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości