|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Skutki uboczne diety - miałyscie?
Cytat:
Gratuluje powrotu tej miesiaczki ! ;-) Tez bym tak chciala...ale niestety miesiaczka sie nie pojawia. Jak nie pojawi sie do stycznia to dostane hormony... Cudownie no nie? A ja dalje nie moge sobie poradzic z przerazliwym zimnem i wypadaniem wlosow:-( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
U mnie się rodzinka zaczyna śmiać, że te ogórki to oznaki ciązy
![]() Hmm, moze jeszcze Ci wróci? Bo przyjmowanie hormownów nie nalezy chyba do najlepszych rozwiązań wiec współczuję. Mi też jest zimno, szczególnie szybko palce mi kostnieją i nos marźnie ![]() A na włosy polecam tabletki SILICA, dla mnie pomagają ![]()
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie skończyło się tak, że jak to moja matula ostatnio ujęła: "...ech, Ciebie już takie normalne jedzenie nie rajcuje, prawda?" ![]() Co do miesiączki - to bardzo dobra wiadomość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Baby ja piję pokrzywę, stsuję Waxa i olejek rycynowy. Przestały tak straszliwie wypadać i jakby się ich optycznie więcej zrobiło.
A na zimno nie wiem, mi samej jest non stop zimno
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
od 3 tygodni jem juz raczej normalnie, dla mnie to ataki obrzarstwa ale jak patrze na plany innych to wyglada normalnie..
Wczesniej [od wakacji] malo jadlam i schudlam 6 kilo z 52 kg lecz skutki uboczne juz sie pojawily: -brak miesiaczki juz pare miesiecy -wypadaja wlosy -sucha skora -ciagle mi zimno mysle tez ze to ma tez z tym wspolnego ze nie jem miesa i do tego doszlo odchudzanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dlaczego brranie hormonow do przyjemnych rzeczy nie nalezy? sa jakies uboczne skutki? A z tym zimnem to ja mam nawet siwe paznokcie xD w szkole nazwali mnie trupkiem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
jak i dlaczego odchudzanie na to wpływa?
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
przewaga testosteronu (męskie hormony płciowe) nad estrogenami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
chyba tez ten meszek zauwazylam
![]() ![]() Musze sie pochwalic.Otoz uczucie zimna juz minelo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Takowy meszek mam osobiście na dłoniach. Poza tym włosy wypadają od pazdziernika. Niby wyniki mam idealne,wczesniej jak odzywialam sie samymi slodyczami prawie,były gęste jak cholera.
Chyba,że przyczyną jest chroniczny stres od czerwca do wrzesnia... A propos miesiączki ostatnio miałam charakterystyczne objawy i mam (jak ból biustu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a ja znów nie mam okresu... po tym jak nie miałam przez 5 miesięcy miałam tylko raz, i potem takie jednodniowe krwawienie i teraz od hmm ponad 3 miesięcy znów nie ma... mam nadzieję, że wróci i to szybko ![]() no i niech te włosy przestaną mi wypadać no! tak się przerzedziły , że szok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Iza a u ginekologa byłas? Moze jednak sie wybierzesz bo im wczesniej tym lepiej ![]() a z wlosami to jak pisałam to dziwie sie ze je jeszcze mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Miałam już tak wiele skutków ubocznych diety, że pewnie wszystkich nie wymienię, ale najczęściej pojawiało się:
- ciągłe uczucie zimna, dreszcze, lodowate stopy i dłonie (o sinych paznokciach już nie wspomnę ![]() - problemy z włosami, szczególnie zwiększona łamliwość - osłabione paznokcie - zanik okresu - duże niedobory witamin i składników mineralnych (najbardziej magnezu) - anemia - kłopoty ze snem - gorszy nastrój (wiadomo... ![]() - arytmia i bóle w okolicy serca, najprawdopodobniej spowodowane obniżeniem ciśnienia - zawroty głowy - sucha skóra - bóle piersi To chyba najważniejsze skutki uboczne. Najgorsze jest to, że znowu muszę wrócić do diety, ale wiem, że powinnam bardziej uważać na siebie i nie przesadzać z ograniczeniami bo w końcu mój organizm tego nie wytrzyma. W ogóle powinnam zrobić sobie całe mnóstwo zaległych badań i wreszcie zatroszczyć się o zdrowie (niestety mam taką "przypadłość", że o sobie myślę na samym końcu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak, jeśli od ostatniej diety minęło wystarczająco dużo czasu, a nowa będzie dobrze zbilansowana i odpowiednio kaloryczna, te objawy nie powinny się powtórzyć. ![]() Okres już wrócił, że tak niedyskretnie spytam?
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miesiączki są niestety bardzo nieregularne i skąpe, kiedyś miałam duży problem z obfitymi krwawieniami, teraz odwrotnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie, nie myślałaś, aby wstrzymać się z dietą aż wszystko wróci do normalnego stanu?
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Zgodze się z dziewczynami:
zanik okresu, ciągłe uczucie zimna, zimne dłonie, sine paznokcie, nadmierne wypadanie włosów, niedobór żelaza, przygnębienie, uczucie ciągłe zmęczenia, czasem problemy ze snem... ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Z dietą musiałam wstrzymać się ostatnio na kilka miesięcy, ponieważ miałam inne dolegliwości, ale teraz czas najwyższy wrócić do diety. Postaram się jednak zrobić to rozsądnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W razie czego wal ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
U mnie to głównie podkrążone, zmęczone oczy i zanik okresu
![]() ![]() Aha i swego czasu strasznie bolały mnie zęby...
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myśle, że jak ktos odchudza się "z głową" to jakieś uboczne skutki mu nie grożą... ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Z tym zanikiem okresu zastanawia mnie jedna rzecz
![]() Przyczyną (wykluczając inne hormonalne schorzenia) jest zbyt mała ilość spożywanego tłuszczu (de facto potrzebnego aby wytworzyć cholersterol,sterujący m.in.pracą jajników) czy też niska waga (lecz z wartosciowym odżywianiem) powodująca ,że organizm przechodzi na tryb rezerwowy i wyłącza z pracy jajniki...(w sumie znam osoby bardzo szczupłe a miesiączkę posiadające ;P) ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
eh dziewczyny..od jakiegos czas mam pewien problem z odzywianiem...odchudzalam sie kiedys przez pol roku zdrowo 1500 kcl schudlam 10 kg i nie mialam zadnych problemow.teraz gdy mi sie troche rpzytylo postawnoailm zaczac odchudzanie ejszcze raz.tylko jest jeden problem... zawsdze jak cos zjem,to po 3 godzinach ( jak mi sie to wszystko strawi) czuje okropne pustke w zoladku,jest mi niedobrze,nawet chce mi sie wymiotowac i co gorsza mam okropny zapach z ust... nie przeszkadza mi to,az tak,bo wtedy szybko cos zjem i przynajmniej mi wychodzi te 5 posilkow dziennie ;p gorzej jest w nocy..to mnie budzi co trzy godziny i JA MUSZE WSTAC I COS ZJESC i dopiero wtedy jestem w stanie zasnac...tak mnie to okropnie meczy,chcialabym w koncu przespac cala noc
![]() ![]() moze ktos czuje sie podobnie i wie o co moze chodzic ? ![]()
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej pustki w żołądku - to normalne, gdy jesteś glodna. Może po prostu za mało jesz w przeliczeniu na posiłek, i stąd ten głód? Jeśli chodzi o zaburzenia snu - przyznam, nie słyszałam o czymś takim. Być może wcale nie jest to związane z dietą, ale ze stresem na przykład. Moja propozycja jest taka: zrób sobie jeden dzień odstępstwa od diety, jedz zupełnie normalnie, każdy posiłek do syta i sprawdź, jaka jest reakcja, czy objawy ustępują.
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ok jutro postaram sie jesc normalnie i zobaczymy.. tylko nie wiem co ze slodyczami ? mozliwe,ze to jest nimi spowodowane? za malo cukru we krwi np ? napisz jutro jak wyniki badan .. mam nadzieje,ze nie bede musiala skonczyc z odchudzaniem ![]() az mi sie plakac chce na to wszystko ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.