|
|
#1291 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VII.
bardzo fajne wskazowki. Wielu rzeczy nie wiedzialam
![]() Polecam, jesli macie czas obejrzec ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nie wymacalam na ile palcow, ale widze ze szyjka itwarta wiec rozwarcie jakies jest :P
Cytat:
a ja ostatnio takimi goframi sie zajadalam, nie zdawalam sobie sprawy ile to kcal ![]() Cytat:
spacerowalabym dzien i noc ![]() Wszystkiego naj!!
|
|
#1293 |
|
Rozeznanie
|
zjadłabym nektarynkę ale nie chce mi się po nią iść do kuchni
jjjjjjjjjeeeeeeeeeeeeeeee ej co za leń
|
#1294 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to też nieźle.....My się już chyba przygotowujemy do nowego rytmu nocy...
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1296 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale w tej ciąży to już zdycham na poddaszu a najgorzej jest w pokoiku przeznaczonym dla Tosieńki Dzisiaj spałam sama, zostawiłam TŻa na poddaszu i mówię że śpię na dole bo na górze to się nie wyśpię w ogóle. Chciał iść ze mną na dół ale wolałam spać sama bo on też grzeje przecież ![]() Cytat:
Lunalov, Świniaczek wszystkiego naj Edytowane przez ziuta. Czas edycji: 2016-07-26 o 15:28 |
|||
|
|
|
#1297 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i książkowe KTG. Ale Wam się wszystkim do porodu spieszy! Przecież w brzuszku u mamy najlepiej . Ja też się zarzekałam, że teraz już ledwie zipię i że jak mnie ginka nie skieruje na cc to chyba sama ją o to poproszę jutro (mam wizytę) ale jeśli się okaże że wszystko OK to chyba jednak się przemęczę jeszcze troszkę .Oj tak, w ciąży mózg pracuje na zdecydowanie niższych obrotach. Cytat:
![]() .Cytat:
Cytat:
A szczerze to już mnie przeraża wizja powrotu do formy. U mnie tych kg nie jest 5 do zrzucenia a dużo więcej i obawiam się, że tak łatwo i szybko to nie pójdzie....a czuję się już jak słonica .Jadę po córę do żłobka. W ten skwar aż się boję wychodzić z domu... ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Swiniaczek Ty też dziś świętujesz? Bo nie doczytałam.... Samych cudowności dla Ciebie! Jutro moja Natalka ma imieniny a 30.07 ja . Miałam coś robić ale już chyba sobie daruję. Dziś teściowa powiedziała, że odrobimy jak już urodzę Kasię.
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też uwielbiam najlepsze są zwykłe i karmelowe, sam cukier Obrzydliwie słodkie W akcie desperacji potrafię kupić nawet puszkę mleka słodzonego zagęszczonego, to dopiero jest zło, ilość przerażająca Jak policzyłam, to cała puszka ma skromne ok 1500 kcal Ale nie do zjedzenia na raz, zawsze mam na jakieś 3 dni podjadania Dziękuję Virginia, razem z LunaLov imieninowo dzisiaj świętujemy
Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-07-26 o 15:39 |
||
|
|
|
#1299 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1300 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za odpowiedź w sprawie aplikacji.. Cytat:
![]() Cytat:
omomom..zjadłabym taki kubełek.. Cytat:
wysłac Ci? |
|||||
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
Ziuta, co do klimy, to mam mieszkanie niecałe 50 m, urządzenie jest jedno w domu takie
![]() I drugie zewnętrzne na balkonie takie ![]() Jak widać na zdjęciu firma to galanz. Koszt montażu to 2500, chociaż dostałam dwie stówki zniżki potem jeszcze. Wiercenia było tyle co nic, połączenie tego zewnętrznego z wewnętrznym tylko, one wiszą na tej samej ścianie. Ogólnie rzecz biorąc jestem zachwycona. Umarłabym bez tego sprzętu w to lato. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
Co do chłodzenia całego mieszkania, to my mamy ekspzycję wschodnio- zachodnią i sprzęt mamy w tym pokoju od wschodu. Siłą rzeczy te zachodnie są cieplejsze, bo jednak słońce tam operuje od jakiejś 15 do wieczora, ale mimo wszystko dochodzi tam chłodne powietrze.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- I jeszcze dodam, bo to ważne, że dostalam wyrównanie za prąd i tylko o 9 zł nam podnieśli zaliczkę, a wlicza się w to też suszarka do ubrań, więc nie zjada dużo prądu. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1304 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Lunalov, Świniaczek wszystkiego najlepszego imieninowego
![]() Cytat:
Przypomnij mi proszę, który szpital wybrałaś - Ujastek![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za książkowe KTGMoja z kolei na każdym jest ok. tygodnia mniejsza, ale też mi gin terminu nie przesuwa z tego powodu - trzyma się tego co było na pierwszym USG i OM. Cytat:
Identyfikator za szybą miał może co 5 samochód, policji i innych służb dużo, ale nie widziałam, żeby kogokolwiek zatrzymywali czy kontrolowali także z tym dojazdem nie powinno być tak źle, no chyba, że z Ruczaju na Ujastek chcesz dojechać![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja po KTG, podobno zapis ok, jutro lekarka będzie interpretować. Chciałam w sklepie zapłacić kartą...brak połączenia...no dobra, poszłam do bankomatu, w każdym sklepie może się zdarzyć. A pod bankomatem spotkałam...własnego męża który na stacji benzynowej obok też nie mógł kartą zapłacić (inny bank) - na wszelki wypadek wybrałam więcej gotówki, bo coś czuję, że przez całe ŚDM będą takie akcje...Będzie burza, bo pogrzmiewa za oknem... |
||||||
|
|
|
#1305 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Inaczej ja bym była już w 42 tc Michał jest większy o 3 tygodnie niż inne dzieci![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Cytat:
Po mieszkaniu chodził mi wielki włochaty pająk. Złapałam go w szklankę, by byłam ciekawa co to za drań. Zaczęłam szukać informacji i okazało się, że to jest bardzo niegroźny kątnik. Często polecany jako pierwszy pająk do hodowania, bo tka przepiękne pajęczyny Po drugiej stronie ulicy miałam sklep terrarystyczny, kupiłam terrarium, trochę żarcia dla niego. I tak sobie siedział w tym terrarium. Ale niezbyt długo. Później upolowałam kolejnego. Problemem było, że te świerszcze były za duże i niestety prawo natury wystąpiło - zjedz albo będziesz zjedzonym;/ A później już w domu pojawiły się koty i od tamtej pory nie mam pająków. Ale jak byłam u znajomego, który hodował tarantule, bez problemu trzymałam na dłoni - choć z sercem na ramieniu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty byś była w 42, a ja w dwóch różnych tc jednocześnie, bo moje dziewczyny wg pomiarów różnią się o tydzień. To dla mnie strasznie dziwne, że lekarze tego nie wyjaśniają. Na tym etapie każde dziecko ma przecież już swoje indywidualne rozmiary... Ja się pająków nie boję, kiedyś nawet bawiłam się z ptasznikiem. Ale na sam dźwięk słowa mysz/ szczur mam wzrost ciśnienia. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1307 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej! Witam się imieninowo! Stawia brownie z bitą śmietaną i czereśniami!
Świniaczek, Luna - wszystkiego najlepszego! Cytat:
Cytat:
![]() I mi też w ostatnich 2 tygodniach wychodził inny TP, ale kazali się trzymać tego z OM i pierwszych usg (ten sam termin, 19 sierpnia ). Tłumaczyli mi, że te ostatnie pomiary usg i tp z nich niekoniecznie są 100% pewne, bo dzieciaczek jest coraz większy i nie zawsze da się go idealnie pomierzyć, zwłaszcza, że mój Syn już kilka tygodni siedzi główką w kanale rodnym i ledwo mu gin zmierzył główkę!Ech, widzę, że nie tylko ja cierpię z powodu upałów. Wiatrak chodzi na okrągło i jakoś daję radę. Spacery już tylko wieczorne, jak jest chłodniej ![]() Spakowałam torbę, a raczej dopchałam. Ledwo wszystko zmieściłam!
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdro burzy
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spełnienia marzeń Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1310 |
|
Zadomowienie
|
Hmmmm albo sobie wymyślam, albo u mnie jest podobna sytuacja do Świniaczka. Cały dzień brzuch mi twardnieje, nigdy tak nie miałam.
Cały czas czuję coś dziwnego w dole brzucha, ale to inne jest niż skurcz. Skurcze się pojawiają i znikają. Pomyłam już dziś okna:P Zostałi mi podłogi:P Może je umyję na czworaka:P
|
|
#1311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) rozpieszczają..wszystkiego wymarzonego, po stokroć uśmiechu i powodów do radości za dopchanie![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1312 |
|
Zadomowienie
|
ImageUploadedByWizaz Forum1469542877.854537.jpg jedna ze znajomych kupiła hamak dla córeczki- 3 tygodnie ma jej mała .fajne toto
zamazalam twarz dziecka na fotce
|
|
|
|
#1313 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1314 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To super, że jesteś w domu! Cytat:
Dobrze, że ktg ok. ![]() Pewnie, lepiej wziąć więcej gotówki przed tym eventem, będę musiała dopilnować męża, żeby się odpowiednio przygotował, bo wyrusza na ŚDM w sobotę. ![]() U nas idzie na burzę, grzmi, ale na razie nic z tego. :P Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!! ![]() I brawa za spakowanie torby. ![]() Cytat:
Hmm chyba coś tu się szykuje, poza porządkiem.
|
||||
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
Aneks17, wszystkiego najlepszego!
![]() TinkerrBell, myj, moze Ci tylko na zdrowie wyjsc U mnie ten bol to taki poprzedzony twardnieniem dosc dlugim i w pewnym momencie takie bardzo nasilajace sie klucie calego brzucha, wszystko szlo raczej w dol niz w gore. A z tego co wyczytalam to skurcze sa roznie opisywane, moze sie dorobilas nowych dodatkowo do takich jak zwykle?
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie cisza. Próbuję zasnac ale to nie takie łatwe.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1317 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz właśnie najpierw mocno twardnieje brzuch i tak trzyma a później właśnie schodzi w dół. Ale skoro wiem, że jeszcze nie rodzisz to jestem ciekawa czy to u mnie się może zamienić w coś więcej. Nie pogardziłabym ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Ja nie mam szans na drzemki w ciągu dnia. Nie dam rady zasnąć;/
|
|
|
#1318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym zaczela sprzatac/lazic/itd to najprawdopodobniej bym zaczela rodzic, wiec szalej ile wlezie a ograniczam sie doslownie do wycieczek do lazienki ale cos czuje ze dam rade tak max ze dwa dni
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kładzie się je na parapetach. U nas działało od tej pory gdziekolwiek mieszkam to rozkładam kasztany przy oknach w całej chałupie kot się nimi na początku interesował, ale teraz już je ignoruje u nas popadało trochę, powietrze się oczyściło i... dalej zaduch przyszedł ale wiatrak daje radę.Tinkerr - bioderkami ruszaj, przysiady rób piłki nie masz to może jakiś taniec brzucha? my tu wszystkie kciuki trzymamy żeby Ci się samoistnie akcja rozkręciła ![]() poszłam w końcu po nektarynkę, warto było, pyszna taka chrupiąca jak jabłuszko... mniam.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

z 14 godzinami lezenia 

a ja ostatnio takimi goframi sie zajadalam, nie zdawalam sobie sprawy ile to kcal 

a najgorzej jest w pokoiku przeznaczonym dla Tosieńki
za wizytę i książkowe KTG. Ale Wam się wszystkim do porodu spieszy! Przecież w brzuszku u mamy najlepiej
.

Szyjka zamknięta, nic nie wskazuje na to żebym miała zacząć rodzić.