|
|
#571 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Cytat:
A koperek tak ladnie z rana piła, wiec chyba chodzi o smak rumianku ale poddawac sie nie bede ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- I tez zawsze po rumianku strzela koope przy piersi hehe
|
|
|
#572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mąz przywiózł Nasivin dla Marceliny ale jest napisane, ze od 3miesiaca dopiero. Zglupialam bo rozmawialam z lekarką i kazala podawać
|
#573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej na noc jej podamy bo madakryczny ma ten katar... Mam nadzieję, ze nic w tym szpitalu nue zlapała...
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Soffinko jakiej firmy masz ten bujaczek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#576 |
|
Zadomowienie
|
Aniu ja nie mam bujaczka
jeszcze... Kupuje jak sie wprowadzimy do swojego bo tu miejsca nie ma i robie rozeznanie narazie
|
|
|
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam brightstary
![]() Kupilam uzywke, cały Materiał można wyprać.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-26 o 18:28 |
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maja mi marudzi :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia od wczoraj delicol i herbata z kopru i jakby troszkę lepiej. Prawdziwy obraz bede miała po paru dniach jak będzie rano i od 20stej
Nad rota to i ja się zastanawiam, starszak złapał jak byliśmy w szpitalu, wolałbym żeby ten się uchronił. Gdzie jakieś info znaleźć o tej szczepionce? |
|
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
On jest elektryczny? I spisuje się?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#581 |
|
Zakorzenienie
|
,my będziemy szczepić 5w1 bo 6w1 ma niepotrzebna dawkę na żółtaczkę no i neonatolog mówi że najlepszą myślę jeszcze nad pneumokokami ale się boje
Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
|
#582 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy dwie białe plamy na dolnym dziąśle to juz pierwsze zabki? Zauważyłam dzis takie, mieszko ślini się bardziej...
|
#583 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam model inqenity ślimak. Cytat:
http://dziecisawazne.pl/pneumokoki-szczepic-czy-nie/ Albo ząbki albo afta.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-26 o 20:36 |
||
|
|
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/bright-starts-leza...154494281.html 78 ten ? http://allegro.pl/bright-starts-hust...327391984.html ile dalas za uzywke? ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- śliweczko a Ty jakiej firmy masz bujaczek ![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Maja dała się wykapać w nowej wanience - relaksowała się , ale przy ubieraniu bardzo się rozpłakała mimo tego ze zrobiłam jej masaż. Ale i tak sie ciesze ze nie było płaczu i krzyków. Zajdla i smacznie śpi. Jak sie przebudzi dostanie lekarstwa na noc.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-07-26 o 20:50 |
|
|
|
|
#585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja małej mam zamiar na przemiennie dawać raZ koperek a raZ rumianek. Dziś był koperek i bącZki, mam nadzieję, ze jjutro po rumianku będzie kupa ![]() Ja cały czas myślę ze mala boli brzusZek, że ma kolki, dostaje espumisan a może ona ma zespół napięcia mięśniowego 1.08 mamy neurologa, ale miesiąc temu miala robione badanie metoda vojty i wszystko było ok. Musze chyba przestać czytać wujka Google, bo zwariuje
|
|
#586 | |||
|
Ania
|
Wszystkiego najlepszego wszystkim Aniom z okazji imienin
![]() ![]() Mam małego głodomorka.. moje dziecko potrafi zjeść 170ml mleka, po czym po np godzinie znowu jest głodna.. ![]() Rozmawiałam z siostrą i jej syn miał tak samo, a próbowała różnych mlek.. no cóż, taki to głodomor z mojego dziecka ![]() A co do herbatek, to podaje czasem Hani koperkową- bardzo lubi, wodę nie bardzo.. ![]() Hania usypia w czym kładziecie spać maluchy? tzn czym przykrywacie wiem, ale długi rękaw, krótki?cudne Cytat:
Na pewno bedzie ok trzymam kciuki!![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym podała, większość leków jest dla starszych dzieci, a podaje się maluchom.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-07-26 o 21:19 |
|||
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
Cud nad wisłą. Syn przespal 3h po samej piersi. Ja obiad zrobiłam. Poświeciłam trochę czasu dla starszaka i jeszcze drzemkę 15min zaliczyłam. Jakby tak cały czas było to mogłabym góry przenosić
|
|
|
|
#588 |
|
Konto usunięte
|
Aniu ja też mam bright Stars. Funkcje te same które zabcia opisała. Huśtawka jest na 4 duże baterie. Też mam uzywke. Zapłaciłam na allegro 150 zł z przesyłka. Wszystko zdejmowane do prania.
|
|
|
|
#589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Haneczko wzajemnie ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- oby takich dni było więcej!! życzę z całego serca!
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
150 + 20 zł przesyłka. Znalazłam na olx Pajac lub body długi rekaw, bo raczki ma zawsze na wierzchu. A ogólnie mamy chłodno w salonie gdzie przeniosłyśmy sie spać i sama przykrywam sie kołdrą. Czy wasze dzieci chrapią? Gabi tak, ze mi ciezko usnąć. Czyszcze jej nosek co rano ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Co zazyc, zrobić domoweg aby nie zarazic sie od mega chorego męża przy kp? Moja broń CZOSNEK odpada
|
|
|
#591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba zdecyduje się i kupię. A to chrapanie to nie bedzie ta sapka ?
|
|
#592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do olx, to poprosiłam aby kobieta wystawiła ten leżaczek na allegro, jakoś wieksze zaufanie mam do tego portalu. Choć pózniej odważyłsm się i kupilam woombi na olx i było wszystko ok. Są rozne modele- hipopotam, ślimak,safari. I to bardzo polecana firma. To jest akurat biedronka: http://m.ceneo.pl/31078663 Ale one wszystkie chyba takie same. Tylko inne zwierzątka.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-07-26 o 22:14 |
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
dddd
Edytowane przez Asiek121 Czas edycji: 2016-07-27 o 14:28 |
|
|
|
#594 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam powodu żeby nie polecić aczkolwiek się nie znam za bardzo. Może i są jakieś fajniejsze w podobnej cenie.
Popatrz sobie na allegro lub olx. Jesteś z dużego miasta więc może udałoby się coś znaleźć na miejscu. Fajnie jakby udałoby się wyhaczyć coś jeszcze na gwarancji, nie zaszkodzi zapytać sprzedającego czy ma paragon. __________ haneczko Ignaś śpi w body z krótkim rękawem ale u nas na poddaszu teraz nawet przy otwartym oknie mamy 28 stopni. Przykrywamy się samą poszewką. fiazo wreszcie jakiś fajny dzień u Was. Oby było takich więcej! Honcia, super że już w domku i że wszystko u Marcelinki w porządku. asiek współczuję kolek Radena jak tam po szczepieniu? A gdzie się podziewa Miqesi? ________ U nas dzisiaj w miarę spokojny dzień. Po marnej nocy Ignaś spał do 11. Ja oczywiście zamiast jakoś ten czas rano wykorzystać leżałam razem z nim. A potem ciężko było coś porobić bo nie spał do 15:30 tylko drzemał podczas kp. Dzisiaj tz go wykąpał, a ja w tym czasie miałam wychodne do biedronki ![]() Zauważyłam, że po kąpieli Ignaś już wie, że noc się zbliża i że pora na karmienie i spanko. Wtedy ma też najdłuższą przerwę w jedzeniu. I zasypia sam szybciutko. |
|
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#596 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Piękne maluszki
![]() Cytat:
Na problemy z bączkami dają też czasem miętę. Mam suszoną od mamy z własnego ogródka ![]() Cytat:
![]() Ja nad rota nawet się nie zastanwialam ze względu na specyfike prace TŻ ![]() Cytat:
Cytat:
I przeczuwa, że mleczko lada chwila zostanie podane :PCytat:
![]() Haneczkab w gorące noce Hania śpi w bodziaku z krótim rękawem. Wrzucam ją na noc w cieniutki spiworek. Zapinam go nie do końca. Jak nie ma upału to śpi w bodziaku z długim rękawkiem też wrzucam ja w śpiworek Kocyk czy pieluszkę bambusową duzą zrzuca z siebie tzn tak kopie i wierzga nóżkami, ze w chwilę nie jest przykryta. U Nas śpiworki sprawdzają się rewelacyjnie! ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
|
#597 | |||||
|
Ania
|
Cytat:
Moja Hania przy ubierabiu po kapielo prawie zawsze placze, nie ważne, czy głodna czy nie, nie lubi sie ubierac po i juz Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, ze polezalas Ja też mam ciepło w pokoju.. Ale moje dziecko w nocy lubi spac z dlugim rekawem. Tzn nie lubi spiworka, z bamusowej pieluszki sie odkopuje, wiec mysle, ze ten dlugi rekaw jest ok. Moja Hania tez wie, ze kapiel rowna sie za chwile spanie Najczęściej dojada jeszcze przed spaniem i wtedy idzie spac. A co najlepsze, w dzien nie usnie w lozeczku. Ale po kapieli i w nocy jak ja odkladam to zasypia Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczko Ty karmisz przed kąpielą i po kapieli w razie potrzeby dokarmiasz?
|
#599 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I też karmię przed kąpielą, żeby wrzasku nie było z głodu, a po kąpieli znowu idzie cyc w ruch na ukojenie po traumatycznym ubieraniu i na dobre spanko
|
|
|
|
|
#600 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.

i Ignasia Soffinki też
tzn dostaliśmy dla Hani kropelki na oczko, w końcu dowiedziałam się jak dokładnie masowac oczko.za miesiąc do kontroli. U zginęło też ok. Macie mam obkurczona, okres juz nawet dostałam akurat w sobotę. Także nawet ze zgody na seks nie zdążyliśmy skorzystac buu ćwiczyć bym bardzo chciała ale ze względu na operację nerek musze min 2miesiące odczekać. Rowerem mogę jeździć
pomoglam podkurczajac nogi do brzuszka i mam teraz grzeczna i spokojną córkę
będzie co wieczorami jeść
A koperek tak ladnie z rana piła, wiec chyba chodzi o smak rumianku
ale poddawac sie nie bede 

1.08 mamy neurologa, ale miesiąc temu miala robione badanie metoda vojty i wszystko było ok. Musze chyba przestać czytać wujka Google, bo zwariuje