A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-19, 13:01   #1231
niv_
Zakorzenienie

Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)

Ana dziękuję za info o nowej serii Dziennika, pewnie kupię pozycje, których mi brakuje.

scarlet - Kapuścińskiego lubię, ale nie mogę przekonać się do Marqueza. Kilka lat temu próbowałam przeczytać " Sto lat samotności" oraz "Miłość w czasach zarazy". Niestety, jak dla mnie były nudne i bez wyrazu. Owszem były fragmenty, które bardzo dobrze mi się czytało, ale było ich niewiele.

Taverney, foxina - kuscie Cejrowskim. Ostatnio dużo dobrego słyszałam na temat jego ksiązęk. Zachwyty foxiny jeszcze pogłębiły moje zainteresowanie twórczością lieteracką tego Pana. Chyba skuszę się na "Gringo wśród dzikich plemion".

ps. Ehhh...napisałm post i podczas wysyłania pojwaił się napis " Database error" coś ten Wizaż ostatnimi czasy często się psuje.
Stary 2008-01-19, 13:35   #1232
Ondine
Rozeznanie

niv_, asiek14, amber2046, majumi, Taverney, Ana , basilissa- gratuluję zakupów.
Widzę, basilisso, że też skusiłas sie na "Tajemnicę Vivaldiego".U mnie czeka na swoją kolejkę, która jakoś się ciagle zmienia. Kupiłaś jednak korzystniej niż ja - gratuluję-, choc skorzystałam z światecznej oferty ŚK.
Złożyłam zamówienie w ŚK.Poczekam , a potem napiszę , o co się wzbogaciłam.
Ondine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 15:27   #1233
sss87
Zadomowienie

Witam wszystkich!

Pierwszy raz zabieram głos na tym wątku chociaż obserwuję już od dawna. Dopiero zaczynam kompletować biblioteczkę dlatego na razie nie mam się czym chwalić. Ale jestem pod wrażeniem Waszych kolekcji, i co tu dużo mówić - często dzięki temu wątkowi nakręcam się na nowe książki. To tak tytułem wstępu.

Anahstasia
dzięki za informacje o kolekcji Kapuścińskiego!

A przy okazji...
Wiecie może gdzie najlepiej kupować książki z kolekcji gazet? Często nie mogłam czegoś dostać w żadnym kiosku. Może polecacie jakąś sieć - Empik, InMedio, czy może lepiej w jakiś małych kioskach szukać?

sss87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 15:54   #1234
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sss87 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

A przy okazji...
Wiecie może gdzie najlepiej kupować książki z kolekcji gazet? Często nie mogłam czegoś dostać w żadnym kiosku. Może polecacie jakąś sieć - Empik, InMedio, czy może lepiej w jakiś małych kioskach szukać?
Ja tam polecam allegro - trochę po czasie wydania tych książeczek- sama tak kupiłam całą serię Podróże Marzeń za niecałe 300 zł, a gdybym tak chciała w kiosku 25x25 i jeszcze pilnowanie każdego tomu... Ech... Nie chciałoby mi się a jeszcze ile gotówki nadpłaconej W dodatku widziałam ostatnio w empiku że są nadal w tej samej cenie co z gazetą...
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-19, 23:00   #1235
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Taverney, foxina - kuscie Cejrowskim. Ostatnio dużo dobrego słyszałam na temat jego ksiązęk. Zachwyty foxiny jeszcze pogłębiły moje zainteresowanie twórczością lieteracką tego Pana. Chyba skuszę się na "Gringo wśród dzikich plemion".
skuś się i nie będziesz żałować, książka jest super. Podczytywałam mężowi przez ramię, a czasem sam śmiał się w głos, jak ją czytał. Teraz ja się za nią zabieram jak przystało, czyli od początku.
A w kolejce czeka Rio Anaconda.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 18:21   #1236
amber2046
Zakorzenienie

Nie wrzucona tutaj wcześniej Matka Boska Płatnych Morderców z ostatniego internetowego zamówienia w Merlinie plus dwie pozycje ze Świata Książki kupione w zeszłym tygodniu.

Mam do was pytanie - co myślicie o książkach Coelho?
Zastanawiam sie nad zakupem Alchemika i Piątej Góry, ale czy warto?
Jeśli ktoś czytał obie to, która z nich jest ciekawsza?

Basilissa, Ondine dziękuje za miłe słowa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0001.jpg (65,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (62,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0003.jpg (71,5 KB, 6 załadowań)

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-20, 19:29   #1237
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Nie wrzucona tutaj wcześniej Matka Boska Płatnych Morderców z ostatniego internetowego zamówienia w Merlinie plus dwie pozycje ze Świata Książki kupione w zeszłym tygodniu.

Mam do was pytanie - co myślicie o książkach Coelho?
Zastanawiam sie nad zakupem Alchemika i Piątej Góry, ale czy warto?
Jeśli ktoś czytał obie to, która z nich jest ciekawsza?

Basilissa, Ondine dziękuje za miłe słowa.
Amber , możesz cos wiecej napisać o 'Matce Boskiej płatnych morderców"?
Coelho czytałam kilak lat temu "Alchemika " i " Pielgrzyma".Mnie akurat średnio zachwyciły.Bardziej podobał mi się "Pielgrzym".
Stary 2008-01-20, 19:52   #1238
Taverney
Zakorzenienie

o tak, Pielgrzym był ładny, Alchemik też

amber, musisz być przygotowana, że książki Coelho to wyegzaltowane bajeczki stylizujące się z lekka na biblijne przypowieści dostosowane do wymogów współczesnego czytelnika, spokojne, nierealne, w których autor starał się pisać metaforą itp. Ale przeczytać warto, bo bądź co bądź są przyjemne w odbiorze.
Stary 2008-01-20, 21:23   #1239
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ondine Pokaż wiadomość
Amber , możesz cos wiecej napisać o 'Matce Boskiej płatnych morderców"?
Coelho czytałam kilak lat temu "Alchemika " i " Pielgrzyma".Mnie akurat średnio zachwyciły.Bardziej podobał mi się "Pielgrzym".
Na razie wiem tylko tyle ile było w opisie zamieszonym na stronie Merlina
http://merlin.pl/frontend/browse/product/1,518508.html

Cytat:
Napisane przez Taverney Pokaż wiadomość
o tak, Pielgrzym był ładny, Alchemik też

amber, musisz być przygotowana, że książki Coelho to wyegzaltowane bajeczki stylizujące się z lekka na biblijne przypowieści dostosowane do wymogów współczesnego czytelnika, spokojne, nierealne, w których autor starał się pisać metaforą itp. Ale przeczytać warto, bo bądź co bądź są przyjemne w odbiorze.
To mnie lekko zniechęciło.

Wstrzymam sie z zakupem póki nie przeczytam ostatnio kupionych i pożyczonych książek. Szczególnie ta druga kategoria staję się priorytetowa. Mam dwie znajome osoby z wyjątkowo obszernymi biblioteczkami, z którymi pragnę żyć w zgodzie i nienadużywań ich cierpliwości.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-20, 23:24   #1240
Taverney
Zakorzenienie

amber, książki Coelho nie są złe... myślę że warto choć Alchemika przeczytać
jest dość krótki, czyta się szybko, to taka lekka lektura. A ocena we wcześniejszym poście jest subiektywna.
Stary 2008-01-21, 01:55   #1241
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
amber, książki Coelho nie są złe... myślę że warto choć Alchemika przeczytać
jest dość krótki, czyta się szybko, to taka lekka lektura. A ocena we wcześniejszym poście jest subiektywna.

Pewnie po niego sięgnę, bo czuję że uchowałam sie jako jedyna nie czytająca Coelho.
Choć skoro on taki lekki, bajkowy i stylizowany na biblijne przypowieści to nie chcę go na własność.
Pożyczę sobie od koleżanki, która ma jego wszystkie albo prawie wszystkie książki.

Tu muszę sie do czegoś przyznać. Jeśli jest duża szansa na to, że książka mi sie spodoba (pozytywne recenzje, interesująca mnie tematyka czy lubiany przeze mnie autor), to o ile jest w rozsądnej cenie wolę ją kupić niż pożyczać. Powód- na 99% nie kupię książki, którą już raz czytałam, a do tych najbardziej lubianych często i chętnie wracam.

Godzinę temu skończyłam czytać Murakamiego, nareszcie mogę zabrać sie za naukę.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-21, 02:56   #1242
201701160947
Konto usunięte

Amber, ja przeczytałam parę książek Paulo Coelho : "Alchemik" (którą w efekcie sobie kupiłam), "Zahir" (mam zamiar kupić), "Pielgrzym" (nie dałam rady do końca przeczytać), "Weronika postanawia umrzeć" (dosyć ciekawa), "Demon i Panna Prym" (bardzo ciekawa, ale nie na tyle, żeby ją kupić ) i Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam (mnie nie zachwyciła).

Na pewno czyta się je lekko, są refleksyjne, często zmuszają do przemyśleń. W każdym razie ja mam takie właśnie odczucia po przeczytaniu tych książek.
Poluję na kolejne, ale nie mogę trafić na nie w bibliotece, ludzie przetrzymują w domu i nie można przeczytać.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 07:02   #1243
asiek14
Zakorzenienie

ja książek Coehlo nie czytałam, więc nie jesteś sama

12.10.2012 moje włosy
14.09.2012 CP
asiek14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 09:04   #1244
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anahstasia Pokaż wiadomość
Są, są - zapomniałam załączyć zdjecie
dzięki Ana!
Cieszę się z tych ebooków też, urozmaici mi to nieco poranne stanie w korkach w drodze do pracy!

Cytat:
Napisane przez basilissa Pokaż wiadomość
Dzisiaj z Merlina przyszła przesyłka, a w niej zamówione z okazji promocji:
  • Orhan Pamuk Nazywam się Czerwień (najmodniejsza ostatnio książka na wizazu???)
  • Bodil Malmsten Cena wody w Finistere
  • Tobiasz W. Lipny Barocco
  • Pedro Mendoza Tajemnica Vivaldiego ( za 8,50 zł)
Gratuluję zakupów Basilissa!

Ja jestem właśnie po lekturze 'Cena wody w finistere'. Czyta się ją szybciutko, momentami zabawna, zawiera wiele trafnych myśli i spostrzeżeń na temat bieżących wydarzeń na świecie. Książka przede wszystkim o poszukiwaniu swojego miejsca na ziemi, a co jest nieodłącznie z tym związane o poszukiwaniu szczęścia. Niestety ja fanką prac ogródkowych nie jestem narazie, może dlatego nie zachwyciłam się tak do końca książką.

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Ana dziękuję za info o nowej serii Dziennika, pewnie kupię pozycje, których mi brakuje.

Ja już nic nie mówię, nie naciagam...
Tak tylko na podsumowując jeszcze <Gringo>...
musisz ją mieć Niv!

Cytat:
Witam wszystkich!

Pierwszy raz zabieram głos na tym wątku chociaż obserwuję już od dawna. Dopiero zaczynam kompletować biblioteczkę dlatego na razie nie mam się czym chwalić. Ale jestem pod wrażeniem Waszych kolekcji, i co tu dużo mówić - często dzięki temu wątkowi nakręcam się na nowe książki. To tak tytułem wstępu.
Witaj sss!
I czekamy na Twoje aktualizacje.

Cytat:
A przy okazji...
allegro!!!

Cytat:
Gratuluję Amber!

foxina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 09:54   #1245
foxina
Rozeznanie

A ja w weekend przypadkiem przechodziłam w pobliżu empiku i przypadkiem czekała na mnie do odebrania zamówiona wcześniej przesyłka.

- 'Ja' - Martel
- 'Pałac snów' - Ismail Kadare
- 'Dom z papieru' - Dominiquez
- 'Chmara wróbli' - Takashi Matsuoka
- 'Ostateczne wyjście' - Natsuo Kirino

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1100391.JPG (76,4 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez foxina
Czas edycji: 2008-01-21 o 13:15
Stary 2008-01-21, 11:42   #1246
dziewczyna
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie po niego sięgnę, bo czuję że uchowałam sie jako jedyna nie czytająca Coelho.
Choć skoro on taki lekki, bajkowy i stylizowany na biblijne przypowieści to nie chcę go na własność.
Pożyczę sobie od koleżanki, która ma jego wszystkie albo prawie wszystkie książki.
Cytat:
Napisane przez asiek14 Pokaż wiadomość
Ja też nie czytałam Coelho. Może kiedyć go przeczytam, bo jak na razie jakoś mnie nie przyciąga.
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 12:44   #1247
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
I ja też nie....

A co do wydawania - to póki co z kuroniówki

"Choroby jelita grubego u dzieci" Kamińskiej za 32,70 i "Pediatrię" Szaflarskiej za 44 zł . Siedzę i czytam bo jutro egzamin i jak dobrze pójdzie to od marca będę pracować. Trzymajcie kciuki, bo się boję i czytam i już mnie brzuch boli a co dopiero będzie jutro....
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 14:23   #1248
Germini
Zakorzenienie

Foxino, Ty "Chmarę wróbli" masz

Co do Coelho - ja jestem na nie. Wieki temu, gdy byłam nastolatką , zachłysnęłam się wręcz mądrością i głębią "Alchemika" i "Weroniki". Teraz, gdy dojrzałam już nieco, widzę, że to jest po prostu grafomania, ot co. Coelho zebrał do kupy wszystkie, raczej powszechnie znane, prawdy życiowe, nadał im pseudofilozoficzną i pseudoodkrywczą otoczkę i tyle. Do tego zadbał o to, żeby język był na tyle prosty, żeby każdy mógł to przeczytać i "zrozumieć".
I elementy religijne, wylewające się wręcz z każdej strony... A fe!
Stary 2008-01-21, 15:12   #1249
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Germini Pokaż wiadomość
Co do Coelho - ja jestem na nie. Wieki temu, gdy byłam nastolatką , zachłysnęłam się wręcz mądrością i głębią "Alchemika" i "Weroniki". Teraz, gdy dojrzałam już nieco, widzę, że to jest po prostu grafomania, ot co. Coelho zebrał do kupy wszystkie, raczej powszechnie znane, prawdy życiowe, nadał im pseudofilozoficzną i pseudoodkrywczą otoczkę i tyle. Do tego zadbał o to, żeby język był na tyle prosty, żeby każdy mógł to przeczytać i "zrozumieć".
I elementy religijne, wylewające się wręcz z każdej strony... A fe!
Podpisuję się pod wypowiedzią Germini!

I bynajmniej nie wynika to z lenistwa, a trafności wypowiedzi.
Irytuje mnie Coelho.
Stary 2008-01-21, 15:56   #1250
shachownica
Zakorzenienie

też nie przepadam za coelho, czyniłam kiedyś podejścia do "alchemika" ale tak mnie zirytował po 20 stronach, że zrezygnowałam

ja sie witam po przerwie grypowej, podłe to było chorowanie, bo nie miałam nawet siły na czytanie a międzyczasie przybyło mi kilka książek(empik, allegro)
-bryan sykes "przekleństwo adama"
-sarah strohmeyer "bubbles in trouble"
-barbara cleverly "last kashimiri rose"

zauważyłam ostatnio, że uzależniłam się od dodatku kulturalnego w piątkowym "dzienniku" (niebieskim, jak nazywa go mój kioskarz) i pod wpływem ich recenzji kupiłam już kilka książek, "przekleństwo adama" to jedna z nich.

mam też opory przed kupowaniem książek poza allegro, mam prawdziwą satysfakcję jak uda mi się upolować za pół ceny książkę na, której mi zależy, ciężko mi zrezygnować z tego uczucia

twory i potwory

shachownica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 18:46   #1251
Ondine
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez foxina Pokaż wiadomość
A ja w weekend przypadkiem przechodziłam w pobliżu empiku i przypadkiem czekała na mnie do odebrania zamówiona wcześniej przesyłka.

- 'Ja' - Martel
- 'Pałac snów' - Ismail Kadare
- 'Dom z papieru' - Dominiquez
- 'Chmara wróbli' - Takashi Matsuoka
- 'Ostateczne wyjście' - Natsuo Kirino

Foxino, To my posty z Germini piszemy o "Chmarze wróbli ", ktora w efekcie owych przeczytała "Honor samuraja" , no i mnie tu zacheca do lektury, a Ty sobie spokojnie kupiłas!Napisz, jak sie spodobała.
A mogę coś wiecej prosić o "Pałacu snów" .
Stary 2008-01-21, 19:05   #1252
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez dziewczyna Pokaż wiadomość
Ja też nie czytałam Coelho. Może kiedyć go przeczytam, bo jak na razie jakoś mnie nie przyciąga.
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
I ja też nie....

A co do wydawania - to póki co z kuroniówki

"Choroby jelita grubego u dzieci" Kamińskiej za 32,70 i "Pediatrię" Szaflarskiej za 44 zł . Siedzę i czytam bo jutro egzamin i jak dobrze pójdzie to od marca będę pracować. Trzymajcie kciuki, bo się boję i czytam i już mnie brzuch boli a co dopiero będzie jutro....
Wyleczyłyście mnie z irracjonalnego myślenia, że o to tylko ja go nie czytałam.

Silva Germini, shachownica dziękuje wam za wasze opinie.

Foxina gratuluję zakupów.

Podczas podróży do babci przeczytałam połowę Matki Boskiej Płatnych Morderców i jestem mile zaskoczona. Mogłabym się tłuc MPK jeszcze z godzinkę, żeby skończyć tą książkę.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-22, 09:10   #1253
foxina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez shachownica Pokaż wiadomość
ja sie witam po przerwie grypowej, podłe to było chorowanie, bo nie miałam nawet siły na czytanie a międzyczasie przybyło mi kilka książek(empik, allegro)
-bryan sykes "przekleństwo adama"
-sarah strohmeyer "bubbles in trouble"
-barbara cleverly "last kashimiri rose"
Gratuluję zakupów Shachownica i zdrówka życzę!

Cytat:
Foxino, To my posty z Germini piszemy o "Chmarze wróbli ", ktora w efekcie owych przeczytała "Honor samuraja" , no i mnie tu zacheca do lektury, a Ty sobie spokojnie kupiłas!Napisz, jak sie spodobała.

Cytat:
A mogę coś wiecej prosić o "Pałacu snów" .
Ksiązka nominowana do literackiej Nagrody Europy Środkowej Angelus.
„Od dawna chciałem opisać piekło” – Ismail Kadaré.

W sercu bałkańskiego Imperium wznosi się złowieszczy Pałac Snów, siedziba tajnej policji. W labiryntach pomieszczeń, w nieskończonej liczbie pokoi, na półkach, które wypełniają każdy skrawek wolnej przestrzeni, znajdują się archiwa snów. Analiza marzeń sennych służy policji do inwigilacji obywateli; armia ponurych urzędników nieustannie selekcjonuje, interpretuje i klasyfikuje sny, które mogą okazać się niebezpieczne dla Imperium. Perfekcyjnie zorganizowana biurokratyczna machina zdolna jest wychwycić każdy, nawet najdrobniejszy przejaw nieposłuszeństwa wobec Państwa.

Książki jeszcze nie przeczytałam Ondine, dlatego pozwolę sobie przytoczyć pewien komentarz z pewnego bloga:
"...Przeczytałam ją jednym tchem, od deski do deski. Jest znakomicie napisana, trzyma w napięciu, świetnie balansuje na granicy snu i jawy, fikcji i rzeczywistości, powieści politycznej i baśni. Polecam..."
Stary 2008-01-22, 17:51   #1254
Germini
Zakorzenienie

A wiecie, co mi się marzy? (Oczywiście poza całą masą książek, które wynotowałam sobie w moim magicznym notesiku )
Książkowe podforum na Wizażu, gdzie każdy tytuł czy pisarz miałby swój własny, prywatny wątek

I pytanie mam: miała któraś z Was do czynienia z "Cyklem barokowym" N. Stephensona? (Po więcej informacji można sobie zajrzeć TUTAJ.)
Tematyka jest bardzo interesująca, ale mam wrażenie, że fabuła (o ile jakaś tam jest ) jest jakoś tak dziwacznie skonstruowana.
Ktoś coś wie?

Edytowane przez Germini
Czas edycji: 2008-01-22 o 18:18
Germini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 18:57   #1255
Taverney
Zakorzenienie

Germini, a pamiętasz oceniaj.net?
Z tego co ja pamiętam byłaś tam często. Szkoda, że zlikwidowali

Do mnie dzisiaj przyszła kolejna paczka z merlina:
Łamacze kodów Davida Kahna
Skrzydła nad Transylwanią Marty Cywińskiej
i Zagubieni w Tokio Marcina Bruczkowskiego
wczoraj dostałam jeszcze Bieguni Olgi Tokarczuk, a mąż dostał Lód Jacka Dukaja

A jeszcze w kolejce trzy inne...
Jestem obłożona książkami na ładnych kilka tygodni , w tym trzy z nich mają ponad 1000 stron. Zaczyna mi brakować czasu na czytanie
Stary 2008-01-22, 19:28   #1256
amber2046
Zakorzenienie

Co do Merlina to przekombinowałam, bo chciałam kupić kilka dodatkowych książek z wyprzedaży, ale z odroczonym terminem płatności. Wymyśliłam fortel polegający na wrzuceniu do mojego pokaźnego zamówienia pozycji trudno dostępnej z czasem realizacji 40 dni roboczych. Pojawiło mi sie że paczka będzie przesłana 12 marca, wiec ja cała w skowronkach, a dziś dostaję od nich maila że zamówienie zrealizowane i książki są w drodze. Do tego dziwnie jest się złościć na ich sprawną pracę.
Dostawca chyba zapamięta sobie mój adres po kilku wizytach w przeciagu paru dni.

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-22, 19:53   #1257
Germini
Zakorzenienie

Cytat:
Germini, a pamiętasz oceniaj.net?
Z tego co ja pamiętam byłaś tam często. Szkoda, że zlikwidowali
Yyyy
Nie pamiętam. Cóż to takiego było?

Cytat:
Zagubieni w Tokio Marcina Bruczkowskiego

Sama się na to zgrzewam od dłuższego czasu. Jak przeczytasz, to daj znać, czy warto kupić
Stary 2008-01-22, 20:47   #1258
amber2046
Zakorzenienie

1. Węgierski pacjent
2. Rodzina Theodore
3. Ojciec i ojciec
4. Dobra wiadomość, zła wiadomość
5. Żegnając umarłych
6. Zapisywacze ojcowskiej miłości
7. Wytwórca makaronu
8. Bestie znikąd
9. Był sobie chłopiec
10. Chłopiec w pasiastej piżamie
11. Pan Lehmann
12. Poradnik dla niegrzecznych kobiet
13. Opowieść o Królu Pół
14. Ja urodzona w Warszawie

Długa ta moja lista, ale wyszło mi 11zł za książkę, więc żal było nie kupić.
Teraz tylko Kapuściński (czwartkowa misja kupienia Cesarza została już zlecona) i czytam to co mam plus książki o mobbingu, które właśnie do mnie pędzą z Merlina w przesyłce numer trzy (z tym, że one są do pracy magisterskiej wiec sie nie liczą).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0008.jpg (107,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0007.jpg (48,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0006.jpg (36,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0012.jpg (48,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0014.jpg (46,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0010.jpg (54,3 KB, 3 załadowań)

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-01-27 o 14:06
Stary 2008-01-22, 20:55   #1259
amber2046
Zakorzenienie

Cd.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0009.jpg (40,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0005.jpg (53,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0004.jpg (28,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0003.jpg (53,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0011.jpg (35,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0002.jpg (43,9 KB, 3 załadowań)

Crucify Your Mind
Stary 2008-01-22, 20:57   #1260
amber2046
Zakorzenienie

Ostatnie.

Zaszalałam.

Edit: Ktoś coś z tego czytał?
Jeśli tak to proszę o polecanie lub odradzanie, bo na razie wymyśliłam, że zacznę od najcieńszej.

Edit2: Taverney Łamacze kodów tobie to dobrze. Dużo bym dała, żeby móc ją przeczytać. Daj znać jak skończysz jakie wrażenia. Czy ona była w Merlinie na wyprzedaży? Co jakiś czas myślę o niej intensywnie (nawroty przypadłości pod tytułem jak ja bym ją chciała dostać w swoje ręce) , ale wydaje mi się nie na moją kieszeń i ciekawa jestem czy nie przegapiłam okazji. Swoją drogą 1370 stron to teraz masz co czytać.
Gratuluję Ci tego zakupu serdecznie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0001.jpg (118,4 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0013.jpg (36,1 KB, 2 załadowań)

Crucify Your Mind
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości