![]() |
#3421 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017
Hej!
![]() Wymioty trochę mi odpuściły, mdłości mam nadal ale na szczęście bez wymiotowania. Niestety od kilku dni męczy mnie rwa kulszowa. No i nie mogę poradzić sobie z infekcją ![]() ![]() A to nasz malec w 12 tygodniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3422 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;63527371]Ja już jestem na zwolnieniu :p Szkoda że cię impreza ominie, ale czasem lepiej sobie odpuścić. Ja o 22 mogłabym spokojnie iść spać. Aż się zdziwiłam jak w sobotę posiedziałam do drugiej. Ale nie wiem wytrzymam na weselu we wrześniu i październiku :-/ Ale znaczy się, ze ciebie obudziły? Nie było mi okazji sprawdzić jaka to przyjemność w ciąży ![]() Ja trochę boję się tej soboty bo tak jak w ciągu dnia dobrze się czuję to wieczory niestety mam ciężkie jeszcze, przychodzi godzina 19 i przychodzą mdłości ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3423 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To możemy sobie podać rękę. Przerabiałam już pumafcin i nystatynę. Mija miesiąc od kiedy skończyłam brać globulki i uczucie swędzenia wróciło. Średnio raz w miesiącu coś biorę i wraca ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3424 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, wow u nas kuchnia zrobiona, koniec życia o kanapkach
![]() Fujatka te teściowe.... Moja codziennie do mnie pisze smsy. Doprowadza mnie to do szału! "Jak tam A.?", "Kuchnia przyszła?" "A. zadowolony z pracy?" "Jadł coś A.?" "A co tam ogólnie?" Co ja mam jej pisać? Co mnie obchodzi czy jej dorosły syn zjadł, chyba jakby był głodny to ma rączki, sklep itp. ![]() Candid takie zawroty po wstaniu są w ciąży częste... Przed wstaniem dobrz polezec chwile na lewym boku, usiąść i powolii wstać. Heh ale wiem jak to jest gdy w praktyce co 4h budzę się na siku z dużą desperacją ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3425 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Takie to już są te teściowe, za dużo nie pomogą ale dyktować to pierwsze ![]() Ja bym chyba w takiej sytuacji zadzwonila i powiedziala że oddzwaniam bo nie lubie pisac smsow ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3426 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mój mąż mi na moje narzekania powiedział: Ja twoim rodzicom odpisuję i odbieram, a ty masz pecha że moja matka tak dużo pisze" ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2016-07-28 o 13:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3427 |
Zakorzenienie
|
Ach te teściowe, chyba taki jest ich "urok".
![]() Moi teściowie mieszkają za granicą, ale Tż codziennie z nimi rozmawia. Wszystko muszą wiedzieć, nawet co mamy na obiad. Zwariowałabym, gdyby byli na miejscu, bo teściowa ma "charakterek" i potrafi na mojego 30-letniego Tż krzyczeć. Zawsze mu mówię, że jest maminsynkiem. ![]() Moi rodzice za to są kompletnie wyluzowani, są na miejscu, a rozmawiam z mamą przez telefon raz na kilka dni, z tatą tylko jak coś potrzebujemy. Widujemy się też raz na jakiś czas, powiedzmy raz na tydzień czy 2. Nie wyobrażam sobie, aby dzwonili / pisali do Tż, albo do mnie codziennie. ![]() Głowa mnie coś boli. ![]()
#3428 |
Zadomowienie
|
Takie mam wrażenie po opowieściach waszych i po doświadczeniu życiowym ze dowcipy są o teściowych ze strony kobiety (matkach dziewczyn), a w realnym życiu mamusie synów sa gorsze
![]() ![]() O ile rozumiem pytanie w sms czy kuchnia przyszła, o tyle pytanie czy jej synuś coś zjadł ... bez komentarza Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
#3429 |
Zakorzenienie
|
Moja teściowa już poinformowała rodzinę, że jestem w ciąży. A ja wcale tego nie chciałam i np. Babci Tz chcieliśmy powiedzieć sami...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3430 |
Rozeznanie
|
Tak czytam to w sumie mam szczęście, moi teściowie w ogóle się nie wtrącają, raczej dobrze z nimi żyje. Z rodzicami moimi mieszkamy i też jest oki, mój ma z nimi dobry kontakt więc git
![]() Co do wymiotów to we wtorek wyszlam ze szpitala a wczoraj znów wymiotowałam :/ eh... Ale i tak czuje sie lepiej niż przed szpitalem. Dzisiaj wypis odebrałam i glukoza 139... 4.08 powtarzam morfologie i zobaczymy bo w niedziele przed szpitalem jadłam i może przez to ten cukier
#3431 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3432 |
Konto usunięte
|
Byłam właśnie na lumpkach, spodni ciążowych w ogóle w tym tygodniu nie mieli, ale znalazłam ładną sukienkę i jak ją mierzyłam to coś do mnie dotarło...
Mam ciążowy brzuchol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3433 |
Rozeznanie
|
Uffff....ja na moich teściów nie mogę złego słowa powiedzieć
![]() I też zauważyłam już, że mój brzuszek robi się bardziej okrągły ![]() Tzn może nie tyle okrągły...co nie da się go wciągnąć tak jak wcześniej czyli po prostu nie ma się "gdzie wciągnąć" bo Dzidziul rośnie;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#3434 |
Rozeznanie
|
Oj z teściowymi bywa bardzo różnie... Moja za każdym razem pyta, czy na pewno nie jest mi przykro, że wszyscy jedzą to czego ja nie mogę albo piją alkohol przy mnie. I cały czas panikuje, że się głodzę bo jak to możliwe że jeszcze nie przytyłam tylko schudłam :p
Byłam rano u diabetologa, nie było bury - dostałam jedynie zalecenie, by na dobre wykreślić te rzeczy, które powodują skoki cukru, niestety z glukometrem mam się nie rozstawać bo to ważne, i muszę zwiększyć ilość posiłków. Wyszło że nadal za dużo zjadam za jednym zamachem ![]() Podaję normy - dla kobiet w ciąży wg mojej książeczki samokontroli: Na czczo - 70-90 mg/dl (ani razu nie zeszłam poniżej 85 ![]() 1 godzinę po posiłku - poniżej 120 mg/dl (z tym mam rozmaicie) Między 2:00 a 4:00 w nocy - powyżej 60 mg/dl (wstyd ale ani razu nie udało mi się przebudzić by to zmierzyć) |
![]() ![]() |
![]() |
#3435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3436 |
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63545141]Byłam właśnie na lumpkach, spodni ciążowych w ogóle w tym tygodniu nie mieli, ale znalazłam ładną sukienkę i jak ją mierzyłam to coś do mnie dotarło...
Mam ciążowy brzuchol ![]() A bo ty marudzisz na ten swój brzuch, a z tego co widziałam to to na pewno nie jest ciąża spozywcza. Ja mam bardzo podobny, na dniach mi wywalila taka kulka. Niestety już się nie da ukryc, ze to dziecko. Za nami okres: "przytylo jej się ![]() oj, zabilabym za to! Chociaż podejrzewam że moim rodzice też się wcześniej wygadali, tylko ja się o tym nie dowiedziałam :p |
![]() ![]() |
![]() |
#3437 |
Zadomowienie
|
Niebie moi rodzice tacy sami jak Twoi, mają swoje życie a nie żyją naszym
![]() Candid my też jesteśmy po stracie (o której nie mówilśmy), teraz chcemy jak najpóźniej powiedzieć. Tylko że ja już mam piłkę do siatki zamiat brzucha, więc rodzice pewnie niebawem przyuważą ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#3438 |
Zakorzenienie
|
Moniczi czyli generalnie u diabe dobrze, tak?
![]() Dziękuję za podanie norm. Dziś pierwszy raz mierze i miałam 86, 123, 127 i zaraz siadam do kolacji. Uważam, że póki co nie jest źle, choć normy trochę przekroczone. Candid, ja też nikomu za bardzo nie mowilam, bo po poronieniu postanowiłam być bardziej powściągliwa. I teraz wiedzą ciotki ze strony męża, których nie widziałam na oczy, a z mojej rodziny tylko rodzice... Jeśli chodzi o wścibstwo, to jak śpimy w domu męża, a oni są akurat na święta, to bywa,że już leżymy w łóżku, drzwi do pokoju zamknięte, a ona bez pukania wchodzi i siada, zaczyna gadać. Nagle pytanie: a ona to śpi czy udaje? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3439 |
Rozeznanie
|
NiEBiE tak, generalnie w porządku - tylko jeszcze nie jest super. Na 18 sierpnia mam kolejną kontrolę. Byle nie musieć zażywać tabletek - to jest dla mnie najważniejsze...
Co do wygadania info o ciąży - ja nie chciałam nikomu mówić do końca I trymestru. Przypadkiem dowiedziała się jedna dziewczyna w pracy i pomimo mojej prośby o dyskrecję, w czasie mojej dwudniowej nieobecności w połowie czerwca rozgadała absolutnie wszystkim. Byłam strasznie zdołowana tym, bo moja najbliższa rodzina nie wiedziała, a w pracy dosłownie "huczało", zostało to potraktowane jako skandal (mam ksywkę "pracuś", a tu pracuś może zniknąć). Dziś ponownie mój szef przyjechał do mnie i mówi, że apeluje do mnie, bym wzięła tylko ten miesiąc L4 a potem pracowała przynajmniej do końca listopada :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3440 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moi tak nie włażą jak u nich śpimy ale ja podczas pobytu tam praktycznie nie mam męża. Ciągle go angażują do jakichś prac koło domu nawet takich które spokojnie samodzielnie można wykonać. Mój małż przyjeżdża do roboty a pozostałe dzieci na wczasy ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3441 |
Zakorzenienie
|
Candid u nas sytuacja mieszkaniowa wygląda tak, że to jest dom męża (spadek po dziadku), a oni mieszkają za granicą. Więc to w zasadzie bardziej mój dom, niż teściów.
![]() Teraz ten dom remontujemy i przed porodem chcemy się przeprowadzić. Nie ukrywam, że zastanawiam się, jak oni będą się zachowywać w kolejnych odwiedzinach w domu wyremontowanym przeze mnie ![]() Mąż nie zwrócił jej nigdy uwagi, bo takich sytuacji było raptem kilka, a ja nie chciałam póki co robić afery, skoro widujemy się raz na pół roku. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3442 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63529261]Współczuję... A miało nam już odpuszczać w drugim trymestrze! ![]() Ja dziś co chwila na siku w nocy wstawałam ![]() ja wstaje 3 razy w nocy, prawie co noc o tej samej porze - klade sie ok 22:30, wstaje 00:30, 2:30, 4:30 i wstaje po 7. masakra ![]() Cytat:
![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63545141]Byłam właśnie na lumpkach, spodni ciążowych w ogóle w tym tygodniu nie mieli, ale znalazłam ładną sukienkę i jak ją mierzyłam to coś do mnie dotarło... Mam ciążowy brzuchol ![]() brzuszek ![]() Moja tesciowa jest w miare spoko, ale panikuje z moja ciaza na maksa. Powiedziala, ze nie moge myc sama glowy, bo nie powinnam podnosic rak, takze wierzy w to, ze Tż myje mi glowe za kazdym razem ![]() wklejam zdjecie dzisiejszego brzucha w spodniach z H&M ![]() i sorki ale nie wiem jak przekrecic zalacznik... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3443 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3444 |
Konto usunięte
|
Faaajnie te spodnie wyglądają! I brzuszek oczywiście też
![]() Czy w stacjonarnym H&M też są te promocje na ciążowe spodnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3445 |
Zakorzenienie
|
H&Mowe spodnie ciążowe
![]() Orlica, podejrzewam, że też, bo teraz są wyprzedaże na wszystkich działach. ![]() naprawdę Ci polecam, bo mają większe rozmiary. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3446 |
Rozeznanie
|
Candid, MrsDorota mój szef jest w nieciekawej sytuacji bo po pierwsze jest okropnie skąpy, a na moje miejsce musiałby wziąć kogoś z podobnymi kwalifikacjami, co wiązałoby się z wyłożeniem kasy na pensję (moją pensję negocjowałam z jego poprzednikiem, więc sytuację miał już wyklarowaną) :p No a po drugie - przychodzi do pracy codziennie na 3 godziny, bo wie że wszystkim zajmę się ja - pozostali żartują, że ta firma to "moje królestwo". Tym trudniej jest mi odejść - bo czuję, ze powrotu może nie być... Ale już zdecydowałam, co jest dla mnie najważniejsze w życiu
![]() Agnes_K jak ładnie wygląda Twój brzuszek ![]() Ja rano jestem płaska, a wieczorem uhuhhuu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3447 |
Zadomowienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;63553331]Faaajnie te spodnie wyglądają! I brzuszek oczywiście też
![]() Czy w stacjonarnym H&M też są te promocje na ciążowe spodnie?[/QUOTE] Muszę i ja się wybrać do HM jakieś spodnie upolować bo w sumie na całą jesień i zimę się przydadzą, a może i po ciąży zanim schudnę. Agnes ładny brzunio, u mnie narazie to tłuszczyk tylko widać bo mam nadwagę. |
![]() ![]() |
![]() |
#3448 |
Konto usunięte
|
Tylko nie każdy hm ma dział ciążowy. trzeba sprawdzić w necie. ciuchy ciążowe w rozmiarze xl są ogromne. wg mnie na kobiety ważące powyżej 100 kg :p jutro odsyłam sukienkę i bluzkę w tym rozmiarze. Biust mam słuszny, wagę też, a sukienka bym mogła się owinąć ze trzy razy!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3449 |
Zadomowienie
|
Zastanawiam się czy nie kupić takiej kurtki. W sumie już od pazdziernika może byc przydatna
![]() http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0228465005.html Edytowane przez Candid Czas edycji: 2016-07-28 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3450 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.