|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy
Lolita(juz kiedys o niej pisalam, wiec nie bede sie powtarzac)
Łowcy Umysłów(wg mnie swietny, trzymajacy w napiecie film, do konca nie wiadomo czego sie spodziewac) W Rytmie Hip Hop 2(z nasza rodaczka Izabela Miko. Pierwsza czesc nieporownywalnie lepsza, pod wzgledem tanca i fabuly. Ogolem nie poruszylam sie.) Widzę Cię(głupawa komedyjka o chlopaku, ktory zaklada kamery w calym domu i dzieki niewiedzy jego rodziny robi ze swojego domu "Big Brothera". W sumie bylo kilka fajnych akcji, ale naprawde malutko.) Wpadka(tak jak Lolita, pisalam tu juz o niej) Pamietnik (piekny, wzruszajacy film, szkoda ze tvn wycial taka wazna scene:/ ryan gosling |
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzisiaj widzialam film Into the blue z Alb i pewnym przystojniakiem ![]() ![]() Film dobry, taki z serii obyczajowo-przygodowy. 7 na 10
|
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
Jaką scene wycieli z Pamiętnika?
Napiszcie proszę.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
|
|
|
#4414 |
|
Rozeznanie
|
Na sam koniec gdy Noah położył się z Ali spać, nie ma tego jak rano pielęgniarka znajduje ich martwych.
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam ostatnio "The life of David Gale" (polski tytuł Zycie za życia) - bardzo mi sie podobał
|
|
|
|
#4416 |
|
Zakorzenienie
|
"The Game Plan" - o futboliscie, ktory sie dowiaduje ze ma corke... niby komedia, ale raczej kiepski film;/
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
To mi ulzylo. Jak ostatnio ogladalam to czekalam na ta scene. I gdy napisy polecialy zaczelam sie zastanawiac czy ja sobie przypadkiem tej pieknej a zarazem smutnej sceny nie dosnilam.
|
#4419 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
patrick wilson. heh, no właśnie ja tak samo miałam. |
|
|
|
|
#4420 |
|
Zadomowienie
|
ranczo wilkowyje
jeszcze raz - lubie wszystkie części tego filmu, mimo że nie mają ze sobą aż takiego powiązania jak myślałam ; )
|
#4421 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie po 'Eurotrip' XD heh, podobno dzisiaj przypada najgorszy dzien w roku...najbardziej depresyjny i w ogole marny...tak go odczułąm wiec wieczór musial być totalnie odstresowujacy ;P i był. ale z tą europą wschodnia to chyba troche przesadzili :pdobrze sie ogladalo... coz, typowa komedyjka, w ktorej pojawiaja sie nagie biusty, glupie zarty itp. ;D czyli akurat coś na dziś. 7/10 - wole troche inne kino ;p ale od czasu do czasu nie pogardzę i filmami typu 'eurotrip'. nie pokładałam się ze smiechu ale banan na twarzy sie pojawial ;D jutro poszukam w wypozyczalni 'barfuss' (nasz polski wspaniale oddajacy nastroj tytuł 'leila i nick' XD) film niemiecki, niestety nie udalo mi sie obejrzec go do konca (ogladalismy w szkole na jednej lekcji ;P) i zamierzam to nadrobic. zapowiadal sie naprawde fajnie. tylko gdzie ja znajde niemiecki film xD obawiam sie, ze wypozyczalnia, z ktorej obecnie korzystam nie ma tego filmu w razie czego mam andzieje, ze poratują mnie jakimś filmem z Goslingiem
|
|
|
#4422 |
|
Rozeznanie
|
wiec i ja dolaczam do watku jako iz moj TZ sciaga multum filmow, moje obejrzane od soboty ;
Good Luck Chuck z Jessica Alba nawet smieszny chociaz to poczucie humoru amerykanskie ;/ i te non stop obecne podteksty seksualne troszke meczace Katakumby z Pink...nie wiem co napisac, film do prawie konca bardzo nudny i glupi koniec Hypnos - film o wariatach nie zrozumialam nic ;p Robak - jeszcze glupszy Strych - malo nie usnelam w pracy jak go ogladalam no i mialam sie brac za V jak Vendetta ale zostawilam sobie na jutro
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
A tak sie zastanawiam czy i dlaczego oni tak mogą robić? Przecież to jest zmienianiem fabuły.
![]() Cytat:
A teraz oglądam Pytając o miłość
|
|
#4424 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
scotty doesn't know! kocham ścieżkę dźwiękową. ^^ |
|
|
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się w Wami... PAMIĘTNIK, cudny film i ta scena końcowa, poplakalam sie na maksa. Ciekawe dlaczego Tvn wycielo koncowke? Przecież to cała esencja filmu
|
|
#4426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojjj...co racja, to racja ja paulem jestem zauroczona od 'szybcy i wsciekli' ...chociaz przyznam szczerze, ze wtedy wieksze emocje wzbudzil we mnie vin diesel ;P obu panow lubie ogladac tak wiec jak upatrze sobie ich nazwiska w spisie aktorów, to biore narazie mam maraton z Goslingiem, ale juz upatrzylam w wypozyczalni ostatnio "Podwójna tożsamość" ("Death and Life of Bobby Z") z Walkerem a poza tym dzis przegladalam swoje dvd i natknelam sie na 'Sekte', w ktorej rowniez zdaje sie gral.Cytat:
'eurotrip' oprocz glupotek pokazal w krzywym zwierciadle europe ;p a raczej w amerykanskim zwierciadle najbardziej niepodobala mi sie scena ostrego seksu w amsterdamie xD reszta naprawde byla ok ;D nie mam doswiadczenia z takimi filmami )
|
|
|
#4427 |
|
Przyczajenie
|
Ja tez zazwyczaj nie oglądam filmów typu: amerykańskie i "przezabawne" kino dla nastolatków, nie jest to czcze wypieranie się, ale ten film naprawdę mnie rozbawił. Może właśnie ten maksymalny kicz i absurd prawie wszystkich sytuacji, a może to, że był to jedyny nie hiszpańsko języczny film jaki miałysmy z kumpelami pod ręką.
Własnie, zastanawia mnie czy Amerykanie naprawde widzą Europę wschodnią, jako jeden wielki kołchoz, gdzie za dolara można pławić się w luksusie, czy to kolejny dowcip filmu. No ale to chyba raczej temat: Ignorancja Amerykanów, a nie Ostatnio obejrzane filmy.
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
zostań z Goslingiem - nie podobał mi się, G. grał dobrze ale film taki trochę przynudnawy i bez sensu. 2/10
|
|
|
|
#4429 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
właśnie to mi się w tym filmie podoba- na pierwszy rzut oka obrażają Europejczyków, ale jak się tak przyjrzeć to widać, że to ignorancja (niektórych) Amerykanów jest bardziej wyśmiewana. seks w Amsterdamie to scena taka sobie, ale nie najgorsza. przegięciem bł seks w Watykanie. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, pozbyli się tej sceny gdzie oni umierają razem. Właściwie to razem zasypiają na zawsze.
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
cóż tym razem?
jestem niepocieszona, bo niczego z Goslingiem dziś nie znalazłam i coś czuje, ze moj maraton sie konczy XD ferie sie skoncza a moj czas na filmy wraz z nimi ;p nom ale, zeby na darmo nie pojawic sie w wypozyczalni wybralam z mama kilka filmow... na pierwszy ogien poszla 'Królowa' zadnej wielkiej historii na sile... samo życie. nigdy nie moglam...nawet nie probowalam sobie wyobrazic jakie jest zycie monarchow w dzisiejszych czasach. ot, sa i juz. nie mają zbyt wiele do powiedzenia a jednak ludzie ich szanuja. rzeczy dla nas normalne są im obce a kazda proba wyjscia z ukrycia rodzi sensacje. chyba nie moglabym tak zyc. chce robic, to co ja uwazam za sluszne i zyc tak, jak ja chce. Królowa nie ma tego przywileju. Dobrze mi sie ogladalo, wlasnie pod wplywem rozmyslan ;p bylam rowniez pod wrazeniem historii Diany...nie pamietam tego czasu, kiedy zginela. cóż... byłam w podstawówce ;d nie interesowaly mnie zadne królowe i ksiezniczki...no, moze poza tymi z ksiazeczek i filmow disneya ;p jak jedna osoba mogla poniesc za soba takie tlumy? nie wiem. 8/10 - nie dolaczy raczej do filmow, na ktorych obejrzenie przyjdzie mi ochota w kazdej chwili...ale dla mnie dobry. po 'krolowej' byla 'Wpadka' - cóóóóż...pan w wypozyczalni skwitowal moj wybor tym oto zdaniem 'bardzo pouczajaca historia ukryta w komedyjce' ;D coś jest na rzeczy haha. nie chcialabym znalezc sie w sytuacji glownej bohaterki ;P ten facet byl nie do pokochania od samego poczatku xD nawet nie wiem, czy zakonczenie jest dobre ;p bo watpie, zeby tego typu historie konczyly sie w ten sposob ale mam nadzieje, ze chociaz niektore mial zabawne momenty, troche rozpraszal mnie zbyt przystojny mąż siostry Alison ... generalnie, mi się podobał. troche sie posmialam a tego oczekuje od komedii (chociaz moznaby liczyc na troche wiecej smiechu ;p jednak to byla komedia romantyczna ;D jest ok)mama wziela jeszcze 'Z ust do ust' :P nie wiem co to bedzie (podobno komedia)...Aniston jakos nie sprawia, ze chetniej go obejrze (jedyny film, w ktorym zbytnio mi nie przeszkadza to 'Wykolejony' ... sama nie wiem, czy z sentymentu do ksiazki i Clivea Owena...czy dobrze grała
|
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem legendą 8.5/10 lubię s-f, popłakałam się nawet, świeżo po filmie - fajny
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spodziewałam się za wiele po tym filmie, ale szczerze to nawet mi się spodobał 8/10
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem legendą
Dziś byłam w kinie Bardzo fajny film! 8,5/ 10 również
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Step Up, Taniec Zmysłów - ŚWIETNY
![]() Nic nie było takiego, co by mi się nie podobało Na pewno nie pierwszy i nie ostatni raz oglądałam ten film. 10/10
|
#4436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() eh, ok doczytałam ja oglądałam na kompie, więc już wiem o co cho
|
|
|
#4437 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj obejrzałam A mighty heart - w polskim tłumaczeniu Cena odwagi.
Nie zachwyciłam się, ale też nie mogę powiedzieć, żeby mi się nie podobało. Film zainteresował mnie, dzięki zwrotom akcji nie nudził i przyjemnie się oglądało przy dobrze dobranej ścieżce dźwiękowej. Ponadto gra aktorska była na poziomie, brawa dla Angeliny Jolie. Nie mam zastrzeżeń do reszty ekipy. Myślę, że warto obejrzeć, by wyrobić sobie własne zdanie na temat tego filmu i miło spędzić czas. |
|
|
|
#4438 |
|
Raczkowanie
|
Sluchajcie ( nie wiedzialam gdzie to napisac dlatego przepraszam za offtopa ) . Wlasnie sie dowiedzialam ze zmarl Heath Ledger - ten aktor , ktory gral w Brokeback Mountain i Casanovie. Mial 28 lat. Podobno przedawkowal tabletki ale to jeszcze oficjalnie nie wiadomo.
Strasznie smutna wiadomosc , normalnie jestem w szoku ze tak mlodo zmarl , bardzo go lubilam
|
|
|
|
#4439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4440 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio obejrzałam:
- "Biegnij Lola, biegnij". Film ten traktuje o przypadku, jako czynniku determinującym nasze życie . Banalna historia jest tylko tłem do zilustrowania tej ogólno znanej prawdy życiowej . Nie zachwycił mnie, nie wniósł nic nowego, nie skłonił do refleksji. Mimo to, film ciekawie zrealizowany (graficzne wstawki). Całość przywołuje skojarzenia z teledyskiem czy grą komputerową. Jeszcze z taką formą się nie spotkałam. 5/10 - "Goodbye Lenin". Jestem daleka od zachwytu. Film mówi o pięknej miłości i niezwykłym poświęceniu dla matki. Pomysł na scenariusz może i ciekawy, ale wykonanie kuleje. Przede wszystkim film jest zbyt długi, oglądając, już po 40 minutach byłam znudzona, brak punktu kulminacyjnego, przez to film nie trzyma w napięciu, ogląda się go "bez emocji". Cała historia, kochającego syna starającego się stworzyć matce nową rzeczywistość, przez co uniknąć brutalnego jej wejścia do nowego, nieznanego świata, może poruszyć. Jednak pomysł ze starymi opakowaniami uważam za chybiony. Dzieci chcąc, by matka była szczęśliwa, zrobiły z jej życia teatr. 5/10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:42.

:p

ja paulem jestem zauroczona od 'szybcy i wsciekli' ...chociaz przyznam szczerze, ze wtedy wieksze emocje wzbudzil we mnie vin diesel ;P