Ostatnio obejrzane filmy - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-21, 14:08   #4411
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana
Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Lolita(juz kiedys o niej pisalam, wiec nie bede sie powtarzac)
Łowcy Umysłów(wg mnie swietny, trzymajacy w napiecie film, do konca nie wiadomo czego sie spodziewac)
W Rytmie Hip Hop 2(z nasza rodaczka Izabela Miko. Pierwsza czesc nieporownywalnie lepsza, pod wzgledem tanca i fabuly. Ogolem nie poruszylam sie.)
Widzę Cię(głupawa komedyjka o chlopaku, ktory zaklada kamery w calym domu i dzieki niewiedzy jego rodziny robi ze swojego domu "Big Brothera". W sumie bylo kilka fajnych akcji, ale naprawde malutko.)
Wpadka(tak jak Lolita, pisalam tu juz o niej)
Pamietnik (piekny, wzruszajacy film, szkoda ze tvn wycial taka wazna scene:/ ryan gosling )
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 16:02   #4412
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
Pamietnik (piekny, wzruszajacy film, szkoda ze tvn wycial taka wazna scene:/ ryan gosling )
Chodzi Ci o ta scene koncowa?

Ja dzisiaj widzialam film Into the blue z Alb i pewnym przystojniakiem
Film dobry, taki z serii obyczajowo-przygodowy.
7 na 10

Nieprzyzwoicie uparta i troszkę złośliwa

Kachulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 16:18   #4413
awia
Zakorzenienie

Jaką scene wycieli z Pamiętnika?
Napiszcie proszę.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 16:34   #4414
misi@
Rozeznanie

GG do misi@

Na sam koniec gdy Noah położył się z Ali spać, nie ma tego jak rano pielęgniarka znajduje ich martwych.

Carlos Ruiz Zafón "Cień wiatru"

misi@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 16:57   #4415
nati360
Zakorzenienie

Obejrzałam ostatnio "The life of David Gale" (polski tytuł Zycie za życia) - bardzo mi sie podobał Film porusza temat kary śmierci. Polecam.
nati360 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 17:01   #4416
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

"The Game Plan" - o futboliscie, ktory sie dowiaduje ze ma corke... niby komedia, ale raczej kiepski film;/

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 17:08   #4417
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez Kachulec Pokaż wiadomość
Otóż to.

______
zapomniałam dopisać. wczoraj w autokarze oglądaliśmy 'U Pana Boga w ogródku'. Nie oglądałam pierwszej częsci, wiec srednio sie orientuje 'kto był kim'. Film sam w sobie troszke przynudnawy, ale moze to efekt zmeczenia.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 17:58   #4418
Kachulec
Zakorzenienie

To mi ulzylo. Jak ostatnio ogladalam to czekalam na ta scene. I gdy napisy polecialy zaczelam sie zastanawiac czy ja sobie przypadkiem tej pieknej a zarazem smutnej sceny nie dosnilam.

Stary 2008-01-21, 19:36   #4419
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
"motyl i skafander"

zmiażdżył mi serducho, przesiąkł mi w mózg
jeszcze długo będę żyła obrazami z tego filmu (Kamiński i jego genialne zdjęcia )
typ filmu: mądry i piękny
jak dla mnie 10/10
nie mogę się doczekać aż zobaczę ten film.

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
,,Małe dzieci,, Swietny film 9/10
patrick wilson.

Cytat:
To mi ulzylo. Jak ostatnio ogladalam to czekalam na ta scene. I gdy napisy polecialy zaczelam sie zastanawiac czy ja sobie przypadkiem tej pieknej a zarazem smutnej sceny nie dosnilam.
heh, no właśnie ja tak samo miałam.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 20:02   #4420
littleola1
Zadomowienie

ranczo wilkowyje

jeszcze raz - lubie wszystkie części tego filmu, mimo że nie mają ze sobą aż takiego powiązania jak myślałam ; )
Stary 2008-01-21, 20:37   #4421
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

Cytat:

Ja dzisiaj widzialam film Into the blue z Alb i pewnym przystojniakiem
Film dobry, taki z serii obyczajowo-przygodowy.
7 na 10
chyba ogladalam ten film w wakacje...szukali jakiegoś skarbu po wodą? ;> zdaje sie, ze partnerowal jej Paul Walker

ja wlasnie po 'Eurotrip' XD
heh, podobno dzisiaj przypada najgorszy dzien w roku...najbardziej depresyjny i w ogole marny...tak go odczułąm wiec wieczór musial być totalnie odstresowujacy ;P i był.
ale z tą europą wschodnia to chyba troche przesadzili :p
dobrze sie ogladalo... coz, typowa komedyjka, w ktorej pojawiaja sie nagie biusty, glupie zarty itp. ;D czyli akurat coś na dziś.
7/10 - wole troche inne kino ;p ale od czasu do czasu nie pogardzę i filmami typu 'eurotrip'. nie pokładałam się ze smiechu ale banan na twarzy sie pojawial ;D

jutro poszukam w wypozyczalni 'barfuss' (nasz polski wspaniale oddajacy nastroj tytuł 'leila i nick' XD)
film niemiecki, niestety nie udalo mi sie obejrzec go do konca (ogladalismy w szkole na jednej lekcji ;P) i zamierzam to nadrobic. zapowiadal sie naprawde fajnie. tylko gdzie ja znajde niemiecki film xD obawiam sie, ze wypozyczalnia, z ktorej obecnie korzystam nie ma tego filmu
w razie czego mam andzieje, ze poratują mnie jakimś filmem z Goslingiem

FC BAYERN - Stern des Südens

magda_aparatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 20:46   #4422
honey999
Rozeznanie

wiec i ja dolaczam do watku jako iz moj TZ sciaga multum filmow, moje obejrzane od soboty ;

Good Luck Chuck z Jessica Alba nawet smieszny chociaz to poczucie humoru amerykanskie ;/ i te non stop obecne podteksty seksualne troszke meczace

Katakumby z Pink...nie wiem co napisac, film do prawie konca bardzo nudny i glupi koniec

Hypnos - film o wariatach nie zrozumialam nic ;p

Robak - jeszcze glupszy

Strych - malo nie usnelam w pracy jak go ogladalam

no i mialam sie brac za V jak Vendetta ale zostawilam sobie na jutro
Stary 2008-01-21, 21:48   #4423
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
heh, no właśnie ja tak samo miałam.
A tak sie zastanawiam czy i dlaczego oni tak mogą robić? Przecież to jest zmienianiem fabuły.

Cytat:
Napisane przez magda_aparatka Pokaż wiadomość
chyba ogladalam ten film w wakacje...szukali jakiegoś skarbu po wodą? ;> zdaje sie, ze partnerowal jej Paul Walker

Tak! To ten film. Ten aktor ma śliczne błękitne oczka.

A teraz oglądam Pytając o miłość

Stary 2008-01-21, 22:15   #4424
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:

ja wlasnie po 'Eurotrip' XD
heh, podobno dzisiaj przypada najgorszy dzien w roku...najbardziej depresyjny i w ogole marny...tak go odczułąm wiec wieczór musial być totalnie odstresowujacy ;P i był.
ale z tą europą wschodnia to chyba troche przesadzili :p
dobrze sie ogladalo... coz, typowa komedyjka, w ktorej pojawiaja sie nagie biusty, glupie zarty itp. ;D czyli akurat coś na dziś.
7/10 - wole troche inne kino ;p ale od czasu do czasu nie pogardzę i filmami typu 'eurotrip'. nie pokładałam się ze smiechu ale banan na twarzy sie pojawial ;D
jak głupich komedii dla młodzieży bardzo nie lubię, tak Eurotrip mi się niesamowicie podobał!

scotty doesn't know! kocham ścieżkę dźwiękową. ^^
Stary 2008-01-21, 23:04   #4425
Cassandra 23
Zakorzenienie

Zgadzam się w Wami... PAMIĘTNIK, cudny film i ta scena końcowa, poplakalam sie na maksa. Ciekawe dlaczego Tvn wycielo koncowke? Przecież to cała esencja filmu

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-21, 23:15   #4426
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

Cytat:
A tak sie zastanawiam czy i dlaczego oni tak mogą robić? Przecież to jest zmienianiem fabuły.

Tak! To ten film. Ten aktor ma śliczne błękitne oczka.

A teraz oglądam Pytając o miłość
odnosnie 'pamietnika' to myslalam, ze skoro tak sobie postanowili umrzec razem to i to zrobią ;p a tu nic...wiec jednak usuneli tą scene? szkoda. niemniej jednak film i tak byl bardzo ok.

ojjj...co racja, to racja ja paulem jestem zauroczona od 'szybcy i wsciekli' ...chociaz przyznam szczerze, ze wtedy wieksze emocje wzbudzil we mnie vin diesel ;P
obu panow lubie ogladac tak wiec jak upatrze sobie ich nazwiska w spisie aktorów, to biore narazie mam maraton z Goslingiem, ale juz upatrzylam w wypozyczalni ostatnio "Podwójna tożsamość" ("Death and Life of Bobby Z") z Walkerem a poza tym dzis przegladalam swoje dvd i natknelam sie na 'Sekte', w ktorej rowniez zdaje sie gral.

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
jak głupich komedii dla młodzieży bardzo nie lubię, tak Eurotrip mi się niesamowicie podobał!

scotty doesn't know! kocham ścieżkę dźwiękową. ^^
heh, slyszalam kiedys tą piosenke u mojego brata w komputerze i mi sie spodobala... oczywiscie dopiero dzis dowiedzialam sie skad pochodzi xD a naprawde wpada w ucho
'eurotrip' oprocz glupotek pokazal w krzywym zwierciadle europe ;p a raczej w amerykanskim zwierciadle
najbardziej niepodobala mi sie scena ostrego seksu w amsterdamie xD reszta naprawde byla ok ;D
nie mam doswiadczenia z takimi filmami ... nom, oprocz 'american pie' (wszystkie czesci... moje rodzenstwo uraczylo mnie kazdym filmem z tej serii )

Stary 2008-01-21, 23:31   #4427
17pochodni
Przyczajenie

Ja tez zazwyczaj nie oglądam filmów typu: amerykańskie i "przezabawne" kino dla nastolatków, nie jest to czcze wypieranie się, ale ten film naprawdę mnie rozbawił. Może właśnie ten maksymalny kicz i absurd prawie wszystkich sytuacji, a może to, że był to jedyny nie hiszpańsko języczny film jaki miałysmy z kumpelami pod ręką.

Własnie, zastanawia mnie czy Amerykanie naprawde widzą Europę wschodnią, jako jeden wielki kołchoz, gdzie za dolara można pławić się w luksusie, czy to kolejny dowcip filmu. No ale to chyba raczej temat: Ignorancja Amerykanów, a nie Ostatnio obejrzane filmy.
Stary 2008-01-21, 23:59   #4428
żurawinka
Zakorzenienie

zostań z Goslingiem - nie podobał mi się, G. grał dobrze ale film taki trochę przynudnawy i bez sensu. 2/10
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 13:07   #4429
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:

heh, slyszalam kiedys tą piosenke u mojego brata w komputerze i mi sie spodobala... oczywiscie dopiero dzis dowiedzialam sie skad pochodzi xD a naprawde wpada w ucho
'eurotrip' oprocz glupotek pokazal w krzywym zwierciadle europe ;p a raczej w amerykanskim zwierciadle
najbardziej niepodobala mi sie scena ostrego seksu w amsterdamie xD reszta naprawde byla ok ;D
nie mam doswiadczenia z takimi filmami ... nom, oprocz 'american pie' (wszystkie czesci... moje rodzenstwo uraczylo mnie kazdym filmem z tej serii )

właśnie to mi się w tym filmie podoba- na pierwszy rzut oka obrażają Europejczyków, ale jak się tak przyjrzeć to widać, że to ignorancja (niektórych) Amerykanów jest bardziej wyśmiewana.

seks w Amsterdamie to scena taka sobie, ale nie najgorsza. przegięciem bł seks w Watykanie.

Cytat:
Napisane przez 17pochodni Pokaż wiadomość
Ja tez zazwyczaj nie oglądam filmów typu: amerykańskie i "przezabawne" kino dla nastolatków, nie jest to czcze wypieranie się, ale ten film naprawdę mnie rozbawił. Może właśnie ten maksymalny kicz i absurd prawie wszystkich sytuacji, a może to, że był to jedyny nie hiszpańsko języczny film jaki miałysmy z kumpelami pod ręką.

Własnie, zastanawia mnie czy Amerykanie naprawde widzą Europę wschodnią, jako jeden wielki kołchoz, gdzie za dolara można pławić się w luksusie, czy to kolejny dowcip filmu. No ale to chyba raczej temat: Ignorancja Amerykanów, a nie Ostatnio obejrzane filmy.
no właśnie. ten absurd bardzo mi się podobał.
Stary 2008-01-22, 17:05   #4430
Kachulec
Zakorzenienie

Cytat:
odnosnie 'pamietnika' to myslalam, ze skoro tak sobie postanowili umrzec razem to i to zrobią ;p a tu nic...wiec jednak usuneli tą scene? szkoda. niemniej jednak film i tak byl bardzo ok.
Tak, pozbyli się tej sceny gdzie oni umierają razem. Właściwie to razem zasypiają na zawsze.

Stary 2008-01-22, 18:41   #4431
magda_aparatka
Zakorzenienie

GG do magda_aparatka

cóż tym razem?
jestem niepocieszona, bo niczego z Goslingiem dziś nie znalazłam i coś czuje, ze moj maraton sie konczy XD ferie sie skoncza a moj czas na filmy wraz z nimi ;p
nom ale, zeby na darmo nie pojawic sie w wypozyczalni wybralam z mama kilka filmow...
na pierwszy ogien poszla 'Królowa' zadnej wielkiej historii na sile... samo życie. nigdy nie moglam...nawet nie probowalam sobie wyobrazic jakie jest zycie monarchow w dzisiejszych czasach. ot, sa i juz. nie mają zbyt wiele do powiedzenia a jednak ludzie ich szanuja. rzeczy dla nas normalne są im obce a kazda proba wyjscia z ukrycia rodzi sensacje. chyba nie moglabym tak zyc. chce robic, to co ja uwazam za sluszne i zyc tak, jak ja chce. Królowa nie ma tego przywileju. Dobrze mi sie ogladalo, wlasnie pod wplywem rozmyslan ;p bylam rowniez pod wrazeniem historii Diany...nie pamietam tego czasu, kiedy zginela. cóż... byłam w podstawówce ;d nie interesowaly mnie zadne królowe i ksiezniczki...no, moze poza tymi z ksiazeczek i filmow disneya ;p jak jedna osoba mogla poniesc za soba takie tlumy? nie wiem.
8/10 - nie dolaczy raczej do filmow, na ktorych obejrzenie przyjdzie mi ochota w kazdej chwili...ale dla mnie dobry.

po 'krolowej' byla 'Wpadka' - cóóóóż...pan w wypozyczalni skwitowal moj wybor tym oto zdaniem 'bardzo pouczajaca historia ukryta w komedyjce' ;D coś jest na rzeczy haha. nie chcialabym znalezc sie w sytuacji glownej bohaterki ;P ten facet byl nie do pokochania od samego poczatku xD nawet nie wiem, czy zakonczenie jest dobre ;p bo watpie, zeby tego typu historie konczyly sie w ten sposob ale mam nadzieje, ze chociaz niektore mial zabawne momenty, troche rozpraszal mnie zbyt przystojny mąż siostry Alison ... generalnie, mi się podobał. troche sie posmialam a tego oczekuje od komedii (chociaz moznaby liczyc na troche wiecej smiechu ;p jednak to byla komedia romantyczna ;D jest ok)

mama wziela jeszcze 'Z ust do ust' :P nie wiem co to bedzie (podobno komedia)...Aniston jakos nie sprawia, ze chetniej go obejrze (jedyny film, w ktorym zbytnio mi nie przeszkadza to 'Wykolejony' ... sama nie wiem, czy z sentymentu do ksiazki i Clivea Owena...czy dobrze grała , jakos jej nie lubie)... nom ale zobaczymy...chociaz moze i nie ;P bo wątpie, żeby moja chęć obejrzenia Jenny w akcji przebiła chęć obejrzenia dzisiejszego meczu Bayernu

Stary 2008-01-22, 19:07   #4432
żurawinka
Zakorzenienie

Jestem legendą 8.5/10 lubię s-f, popłakałam się nawet, świeżo po filmie - fajny
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 19:17   #4433
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Jestem legendą 8.5/10 lubię s-f, popłakałam się nawet, świeżo po filmie - fajny

Nie spodziewałam się za wiele po tym filmie, ale szczerze to nawet mi się spodobał 8/10
Stary 2008-01-22, 21:52   #4434
Melodia mgieł nocnych
Wtajemniczenie

Jestem legendą Dziś byłam w kinie Bardzo fajny film! 8,5/ 10 również

All the single ladies, now put your hands up!!!

Pani Magister

OPENER 2010
Melodia mgieł nocnych jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 21:58   #4435
pAtiŚ
Zakorzenienie

Step Up, Taniec Zmysłów - ŚWIETNY
Nic nie było takiego, co by mi się nie podobało
Na pewno nie pierwszy i nie ostatni raz oglądałam ten film.
10/10

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 22:02   #4436
madame paranoja
Zadomowienie

Cytat:
Tak, pozbyli się tej sceny gdzie oni umierają razem. Właściwie to razem zasypiają na zawsze.
? ja widziałam tę scenę...
eh, ok doczytałam ja oglądałam na kompie, więc już wiem o co cho

madame paranoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-22, 23:12   #4437
Quietly92
Raczkowanie

Dzisiaj obejrzałam A mighty heart - w polskim tłumaczeniu Cena odwagi.
Nie zachwyciłam się, ale też nie mogę powiedzieć, żeby mi się nie podobało. Film zainteresował mnie, dzięki zwrotom akcji nie nudził i przyjemnie się oglądało przy dobrze dobranej ścieżce dźwiękowej. Ponadto gra aktorska była na poziomie, brawa dla Angeliny Jolie. Nie mam zastrzeżeń do reszty ekipy.
Myślę, że warto obejrzeć, by wyrobić sobie własne zdanie na temat tego filmu i miło spędzić czas.
Quietly92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 00:09   #4438
miss_sunshine
Raczkowanie

Sluchajcie ( nie wiedzialam gdzie to napisac dlatego przepraszam za offtopa ) . Wlasnie sie dowiedzialam ze zmarl Heath Ledger - ten aktor , ktory gral w Brokeback Mountain i Casanovie. Mial 28 lat. Podobno przedawkowal tabletki ale to jeszcze oficjalnie nie wiadomo.
Strasznie smutna wiadomosc , normalnie jestem w szoku ze tak mlodo zmarl , bardzo go lubilam
miss_sunshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 10:15   #4439
talus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melodia mgieł nocnych Pokaż wiadomość
Jestem legendą Dziś byłam w kinie Bardzo fajny film! 8,5/ 10 również
też mam właśnie ochotę ten film zobaczyć

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-23, 11:56   #4440
Kissi
Raczkowanie

Ostatnio obejrzałam:
- "Biegnij Lola, biegnij". Film ten traktuje o przypadku, jako czynniku determinującym nasze życie . Banalna historia jest tylko tłem do zilustrowania tej ogólno znanej prawdy życiowej . Nie zachwycił mnie, nie wniósł nic nowego, nie skłonił do refleksji. Mimo to, film ciekawie zrealizowany (graficzne wstawki). Całość przywołuje skojarzenia z teledyskiem czy grą komputerową. Jeszcze z taką formą się nie spotkałam. 5/10

- "Goodbye Lenin". Jestem daleka od zachwytu. Film mówi o pięknej miłości i niezwykłym poświęceniu dla matki. Pomysł na scenariusz może i ciekawy, ale wykonanie kuleje. Przede wszystkim film jest zbyt długi, oglądając, już po 40 minutach byłam znudzona, brak punktu kulminacyjnego, przez to film nie trzyma w napięciu, ogląda się go "bez emocji". Cała historia, kochającego syna starającego się stworzyć matce nową rzeczywistość, przez co uniknąć brutalnego jej wejścia do nowego, nieznanego świata, może poruszyć. Jednak pomysł ze starymi opakowaniami uważam za chybiony. Dzieci chcąc, by matka była szczęśliwa, zrobiły z jej życia teatr. 5/10
Kissi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości