![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
W 2014 weszly nowe zalecenia
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
To ja wtrącę - starsza raczej na blw, chociaż teraz czasami chce, żeby ją karmić
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
My ze Starszą blw wprowadziliśmy jak siedziała na kolanach (miała.5,5 miesiąca i nie siadała sama - czy siedziała - nie wiem, bo nie sadzaliśmy, usiadła jak miała.6,5 a wcześniej rozszerzać kazała nam.doradczyni laktacyjna,.bo córka spadała w centylach, teraz bym po prostu częściej przystawiała). Pies się przydaje - podłoga czystsza niż przed posiłkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Biedronka wlasnie miałam pisać,ze przeciez u nas nie można do parków z psami
![]() Z jednej strony nie moge sie napatrzeć na tą moją kruszynke, a z drugiej strony nie mogę się doczekać kupna nosidełka i wedrowania po górach ![]()
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
Ja słyszałam tak jak Dagmara, tj. Przy kp po ok. 6 msc, a na pewno nie później niż ukończenie 7, a przy mm najwczesniej po ukończeniu 17 tyg. przy czym muszą nastąpić jeszcze dodatkowe przesłanki, tj.m.in. że dziecko nienajada się dostatecznie porcjami mleka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Pamiątka urodzenia
Roses, piękny zestaw! Mój K. tradycyjnie, niestandardowo założył Nineczce adres email do przesyłania na niego wyjątkowych zdjęć, filmików jak coś broi itp. na 18tke dostanie hasło ![]()
#246 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
A ja spędziłam ostatnia godzinę aktywnie - zrobilam 10 km na rowerze i czuje ze żyje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | ||
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
![]() Jak sie czujesz Mona? Nastroje juz lepsze? ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Z deszczem w butach
|
Ech.. ale wieczór mieliśmy.. byliśmy dziś na zakupach, więc rytm dnia był inny. Młody o 18 zasnął, wstał o 19 w super humorku, śmiechy chichy, bawimy się, w końcu zaczął ziewać, przystawiam i od razu widziałam, co będzie... ogrooooomne wymioty i na przewijaku powtórka, aż mu nosem poszło, tak się wystarszył, kichał potem raz za razem, bo organizm ten nos próbował oczyścić. A czemu? Moim zdaniem z przejedzenia. Olgierd kończy jutro 3 miesiące a moja laktacja jest taka, że chyba dwójkę dzieciaków bym wykarmiła... zazwyczaj połowa mleka ląduje na flanelce, a dziś jadł chętnie całe popołudnie i takie są tego efekty... czy to jest normalne? Chyba zacznę popijać szałwię, żeby trochę to przystopować..
Mona - uwielbiam Twojego K. i jego pomysły ![]() Roses - jesteś szalona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już lepiej, poprawilam koronę, trzeba jechać dalej z tym koksem ![]()
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Słuchajcie padnę zaraz z tą moją aparatką małą ![]() Uśpiłam ją przed godziną i pełna wiary, że dziecko szczęśliwe śpi, słyszę takie pac!, pac! - dochodzące z pokoju Ali. Mamy przewijak na łóżeczku - ja nie wiem jak ona to zrobiła ale przeczołgała się tak na plecach prawie pod niego i nogą pod kątem 90 stopni, a właściwie stopą od spodu waliła pac, pac, pac o ten przewijak, aż normalnie podskakiwał taką ma siłę w tej nodze. No to już przewijaka na łóżeczku położonego nie zostawię bo jeszcze go wykopie w kosmos, albo jej spadnie na głowę w tym łóżeczku jak go zepchnie.
![]() |
#252 |
Moderatorka z pazurem
|
Daga, daj troche mlenia. Ja walcze o utrzymanie laktacji. Pompuje od wczoraj
![]() Mona, jestes wielka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do kp i powrotu do pracy - moja koleżanka ma synka 16 miesięcy, niedawno wróciła do pracy i dalej karmi.Mały je tylko rano, po jej powrocie do domu, przed samym spaniem i raz w nocy. Nie ma publicznego ściągania bluzki i wołania o cyca. A dietę rozszerza właśnie blw, mały potrafi sam zjeść zupę łyżeczką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Mona cyc do przodu, smuty na bok, dasz radę ze wszystkim
![]() Adres mailowy mistrzowski :LOL: Zainspirowalyscie mnie, idę sprawdzić czy mail imię i nazwisko Ali jest wolny |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy nasz adres mailowy byłby dostępny. Ale szanse są, bo nasza córka ma podwójne nazwisko. Zresztą tak jak mąż i ja
![]() Blw - w sumie bardzo bym chciała, tylko trzeba coś z podłogą pomyśleć. Jedynym mankamentem jest to, że dziecko się krztusi, a mnie to przeraża.
#257 |
Zadomowienie
|
Ja starszego karmiłam rok i 10 miesięcy, Ule chciałabym podobnie. Po roku przestałam karmić w nocy i na zadanie, ostatnie pol roku karmiłam raz dziennie.
Dietę bedziemy rozszerzać jak najpóźniej, mam nadzieje, ze po 6 miesiącu, aczkolwiek ze względów logistycznych nie jestem pewna czy to sie uda. Starszak dostał stałe jedzenie jak miał 5 miesięcy, ale tak naprawdę zaczął cos jeść mając 6,5. Jutro wracamy do Polski, ciekawe czy przeżyjemy lot - lecimy o głupiej porze, bo wieczorem... |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | ||||
Konto usunięte
|
dziękuję
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A w chuście to może jak mocniej dociągniesz? ja jak robiłam za luźno to było darcie, że nic tylko policje wzywać ;P Cytat:
![]() u nas jest tradycja przekazywania zegarka na łańcuszku ![]() ![]() Czy wasze maluchy podczas karmienia wpychają rączki jeszcze do buzi? No nie wiem co robić.. związywać małemu ręce?! ;p cały czas je pakuje do buzi.. a mnie przy okazji wbija paznokcie w pierś ;/ już nie wiem w jakiej pozycji mam karmić.. każda zła ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#259 | ||
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oczekuj kuriera. |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Moderatorka z pazurem
|
Lambada, raczki pchane do buzi w czasie karmienia, to chyba jakis standard
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
Lambada, u nas czasami zdarzają mu się takie napady. Staram się wtedy jedna ręka przytrzymać łapkę a druga naprowadzić na pierś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Moderatorka z pazurem
|
Nie moge zasnac. Jestem chyba przebodzcowana po szopingu w galerii handlowej... narzucam sobie pieluche na twarz, ale to nie pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W Karkonosze można z psami ☺ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Rose fajny prezent dla malutkiej
![]() Ja ostatnio zastanawiałam się nadbiżuteria z mlekiem matki.... Co wózka i spacerów to u nas też masakra...płacz i jak jestem z TŻ to on ją na ręce, a ja prowadzę wózek...a jak jestem sama to wzbudzam zaciekawienie otoczenia prowadząc moją piszczałke...kiedy to się unormuje...
#266 |
Zakorzenienie
|
Od 3 nie śpimy, to burza, to pies który sie boi,to karmienie, to koppa, to znow karmienie, to efekt moro..no i tak się bawimy 1,5 godz. Tego jeszcze nie było
![]()
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, wlasnie trwa pierwsze karmienie. Moja lalunia obudzila sie po 9h i zamiast plakac to gadala do karuzelki
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
U nas bez zmian, do 4tej ok, po 4 tej Nina zaczyna gonić mlenio i biegnie i bieeeeeegnie
![]() ![]()
#269 |
Zakorzenienie
|
ELo.
U nas pierwsza pobudka o 4.40... cycuś, mlenio, przytulanki i uśmiechy... Dziecko padło, a ja walczyłam z laktatorem. W ciągu dnia co chwilę jeść i jeść, a w nocy jedna pobudka... ciekawe czy moje cycki w końcu zakumają system i nie będę budzić się z dwoma arbuzami zamiast... Miłego dnia!
#270 | |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
Mam wrecz wrazenie, ze tym razem kp to moja fanaberia. Jak piszecie o oszczednosciach z kp to u mnie taniej by bylo karmic mm...juz wydalam na to kupe kasy: - wypozyczenie laktatora szpitalnego 390 pln -akcesoria do tego laktatora 150 pln -wypozyczenie wagi 40 pln -sns 150 pln -porady laktacyjne 600 pln -laktator 510 pln - butelki 80 pln RAZEM: 1920 pln Nie zaluje tej kasy bo wiem, ze moje mleko jest dla niej najlepsze ale naprawde slabo nam idzie wspolpraca. Znow mam dola z tego powodu... czy ja jestem jalas glupia, ze tak walcze...moze powinnam przejsc na mm. Az mi lzy teraz leca z zalu. Bardzo fajny pomysl. Tylko pytanie czy za 18 lat bedzie dalo sie to obejrzec? Czy technologia nie pojdzie za bardzo do przodu? Dzisiejsze komputery nie obsluguja gier sprzed 10-15 lat... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.