|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) III
Witam
)Dzięki pomysłowym sąsiadom,którym o 8 rano zachciało się włączyć żałosne pojękiwania pseudo-zespoliku spałam zaledwie 6 godzin Do tego doszła informacja,że za 3 tygodnie w całym bloku wymieniać będą kanalizację i rozwalą 3 lata temu odremontowaną kuchnię i łazienkę ;/ Bossko. Żeby nie było poczytałam sobie notatki z wosu i słówka z anglika (tych ostatnich jest z 500 do nauczenia,więc nonsensem byłoby ich wkuwanie )Do końca dnia poddaję się zasłużonemu relaksowi (jak zwykle
|
|
|
|
#4622 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
btw. "zaledwie" 6 godzin to ja bym chciała spać codziennie, byłabym wtedy wyspana i szczęśliwa ![]() Cytat:
|
|
#4623 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz racje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jednak dziś się ważyłam. Nie schudłam, najwazniejsze, narazie mam troche spokoju. Kupiłam mamie na imieniny różyczke i Rafaello, skromnie, bo skromnie, ale liczy się pamięć prawda ? ![]() ![]() Miłego dnia
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Moniczko - uwielbiam dostawac rafaello i inne takie, więc uważam, ze świetny prezencik
![]() A ja własnie wróciłam z siłowni i.. umieram ;( Zapomniało mi się, że mam ores i zbyt intensywnie ćwiczyłam i mam teraz za swoje. Brzuch boli niemiłosiernie ;( Chciałabym, aby przestał raz dwa, bo jestem dzisiaj ugadana do kumpla na film Ostatnio tak jakos się skumaliśmy i spędzamy sobie czas razem hyhy ![]() A za chwilkę biorę się za naukę, bo wyrzuty sumienia zaczną mnie męczyć..
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Tak się rozleniwiłam, że aż nie chce mi się na internet wchodzić... ![]() A z tego okresu to jednak nie wiem co będzie... chyba pstro. Mimo tego, że obżeram się niemiłosiernie późnyi wieczorami [np. wczoraj - paczka "pryncypałek", pół paczki płatków, michałki i śliwki w czekoladzie] brzuch mam jak deskę i nie wskazuje to na miesiączkę ![]() Dalej mam ciężki oddech, po lekach antydepresyjnych śpię jak suseł w ciągu dnia [dzisiaj zasnęłam ponownie o 9, a wstałam o 12:30], a po przebudzeniu objawy wracają. Na chwilę obecną pomogła mi trochę melisa ![]() Przeżyłam dzisiaj HORROR! W celu pochrupania czegoś podążałam do szafki pare minut temu... Otwieram, a tam widzę... MOLA! Znowu! To chyba przez tę cholerną granolę... A mam cholerną owado-fobię Zdecydowałam się więc na coś bardziej bezpiecznego [zimnego] - lody i jogurt.![]() Czeka mnie późnym wieczorem akcja-likwidacja wszystkich przypraw. Dobrze, że ostatnimi czasy działam jak odkurzacz i płatki nie są otwarte dłużej niż 2 dni. Nie zmarnuje się więc żadna paczka płatków - zostały tylko fabrycznie zapakowane Muszę nabrać odwagi i opróżnić swoją szafkę nocną... w jej szufladzie walają się rozsypane płatki migdałowe, daktyle i inne hasie... Pozostaje mi jedynie modlić się, żeby nie spotkała mnie tam niespodzianka typu ukrócone motyle... |
|
|
|
#4626 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jednak ktoś chciałby taki dostać Ojj Kochana nie forsuj się tak, żebyś nie zemdlała (tfu, tfu !) ![]() Cytat:
i to w zimie Ja miałam wczoraj lepszy motyw... w moim nowym ( no w sumie w nowym, bo ma 3 lata) domu wczoraj złapała się mysz i co najgorsze taka przytrzaśnięta przez łapke jeszcze żyła i tzrepotała się skubana i chciała się uwolnić a rodzice sobie smacznie spali... no to ich obudziłam Troszke mało delikatnie Tata myslal, ze coś mi się stało i z takim imptetem wpadł do kuchni, że myslałam, że zamiast umierać ze starchu to padne, ale... ze śmiechu Cytat:
zakładając, że dziś spałam 4 godziny i jeszcze pare razy się budzilam... :coo l: Geografia, francuski, polski, matematyka i angielski wzywają I tak się pewnie z połowy nie naucze Wezme może nie przygotowanie...:rolleyes :
|
|
|
#4627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli masz jakieś wątpliwości, czy Twój dom jest nowy to... ja płacę dodatkowo za przedwojenne budownictwo Ooo, myszka Fajna akcja W sumie zwierząt to ja się nie boję Z wyjątkiem... martwych ryb |
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam się niby zwierząt tez nie boje Ale mysz w kuchni, w niedziele, o 23, to lekkie przegięcie No i e zwierząt to jeszcze boję się pająków... mam zaawansowaną arachnofobię wysta rczy, że zobacze pająka na obrazku, a już mnie wszystko swędzi ![]() ![]() No to dobrze, że "motylków" nie było ![]() Taaaa... porobiłam notatki, nawet poytałam, ale... nic nie umiem chyba Ups... ![]() Btw. Co tu taka cisza ??!!
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Słoneczka
Dopiero teraz do Was zajrzałam,bo najpierw rano byłam na łyżwach z koleżankami,świetnie było,dawno się nie widziałyśmy i trzeba było się nagadać A jedna z nich cały czas mi mówiła jaka to ja szczupła nie jestem,była pod wrażeniem,że tak wyglądam Chociaż myślę,że po prostu chciała być miła .A potem pojechałam do babci,dałam prezenty,trochę posiedzieliśmy,no i jestem już wreszcie w domku. Wiecie,ja dzisiaj mam taki właśnie dziwny,smutny dzień. Na podwórku szaro,beznadziejnie,a ja ciągle tylko myślę o tym co mnie dręczy ostatnio,ale mam nadzieję,że to minie,niech ten poniedziałek już się skończy! ![]() LoLcia - Super fryzurka ![]() Zaraz dokładniej poczytam co tam naskrobałyście
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#4630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie tez nie jest bardzo depresyjnie poki co. Tyle,ze mamy z TZ tyle na glwoei istrasznie sie boje jak to wszystko sie uda..Mamy 3 rozne plany i ciezko wybrac co bedzie dla nas lepsze. A zdecydowwac sie trzeba niedlugo. Zeby sie nie okazalo,ze nie mamy gdzie mieszkac jak sprzedamy dom a ja bede bez pracy.. Z jednej strony chcemy sie przeniesc do Liverpoolu ale to by znaczylo,ze oboje rzucamy prace i zaczynamy od nowa (co przy wydatkach na slub i kredyt nie jest wskazane)..Druga opcja taka,ze wynosimy sie z Glasgow do Falkirk (40mil za Glasgow,TZ tam pracuje, a on ma bardzo dobra prace i szkoda jej rzucac..) Wiec moze na 6mcy do Falkirk a od nowego roku do Liverpoolu ,jak juz bedzie po slubie i wydatkach.. Nie wiem co robic sama. Sa jeszcze czynniki ktore musimy wziasc pod uwage.. wrrrrr nie cierpie takich powaznych spraw..Lece zaraz do domu, obiad i poten TZ ma mnie zawiesc do Falkirk i pokazac jak wyglada,czy mi sie podoba. Milego popoludnia dziewczynki
|
|
#4631 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super prezent Cytat:
udanego filmu ![]() Cytat:
najważniejsze ze podejmujecie tą decyzję razem u mnie dziś jakiś dziwny dzień.. to chyba ten depresyjny poniedziałek.. cały czas stwarzam problemy sobie i innym... najchętniej bym sie zakopała w ogóle na TŻ-cie się wyżywam, jakby było o co sama nie wiem o co mi chodzi ja chcę wiosnę !
|
||||||
|
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Ather: O widze ze jakas artystke tu mamy!
Swoja droga to fajne to hobby masz. Tez bardzo lubie rysowac ale niestety z moim talentem to rysunki lepsze wykonuja dzieci z zerowki... A co do ksiazki to faktycznie pech...Ale nastepnym razem zobaczysz ze jeszcze lepszy skarb upolujesz Kawe kup bo warto.Ale uprzedzam-same wegle![]() (: Iza : Mi tez sie teraz na dietetyce podoba![]() tamonita: czemu do drugiej babci nie chce jechac? Bo uwarzam ze to nie babcia. Wogole sie mna nie interesuje,nie oodzywa sie do mnie, stara zgrzeda z niej i tyle I ile razy probuje byc dobra tyle razy mi sie to nie udaje. Nie pamietam nawet kiedy ostatni raz ja widziałam...wogole nie odwiedza mojej rodziny... Co do dziadka to jednemu tez musze kupic znicza zmarl jak moja mama miala 7 lat... Szkoda ze nie mialam go okazji poznac nawet. A drugi dziadek to maz okropnej babki , ktory ostatnio odezwal sie pod pretekstem ze mam przytyc...cud ze zauwazyl ze schudlam cokolwiek... A dlaczego mieli by cie niby w szkole wazyc co?Waza tylko ciebie?neffre: Podrzuc 1 wejsciowke co? Nigdy nie bylam na silowni a ciekawi mnie jak tam jest ![]() LoLcIa123: sliczna fryzurka naprawde! Hehe cyrklem? Alez troskiliwy jest ten Twoj Tż-et![]() A u mnie wspanialy dzien byl dzis Wstalam godzine wczesniej niz zwykle zeby wlosy wyprostowac. Na geografie nie poszlam tylko siedzialam na hali bo zawody byly Na szczescie ogladali film i nauczycielka nie sprawdzala obecnosci Po szkole pogadałam sobie z kumplami. Relacje coraz lepsze Nauki praktycznie 0 takze luz. Pogoda taka wiosenna ze tylko na spacer sie wybrac... Lece juz bo brat sie dobija Milego wieczorku |
|
|
|
#4633 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
haha Ty wyjadaczu ![]() Cytat:
a ja dziś byłam u obydwu babć dałam im bombonieerki (ambitny prezent ![]() mi to graj ![]() wyniki rezonansu jutro .. |
||||
|
|
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cóż.. rodziny sie nie wybiera ![]() ![]() ![]() ja nie mam babci żadnej, wiec tylko dziadkowi (którego nota bene nie trawię zbyt ) dałam prezent już w piątek, jak byłam u rodziny no i pojechałam Babci zaświecić znicze i postawić kwiatkina grobie Dziadków od strony mamy nie byłam już od 1,5 roku muszę w końcu sie tam wybrać... ale to ponad 350 km przydałyby sie jakieś ferie, chociaż z 5 dni idę sie uczyć bo od 3 dni nic nie ruszyłam ![]() leń
|
|
|
|
|
#4635 |
|
♥
|
Witam
własnie wróciłam z pracy padam dzisiaj cały dzien w biegu . rano o 9.00 wstałam mialam 40 min n to by zjesc ubrac sie dojsc na przystanek i pojechałam do scc kupiłam sobie czarne rurki i bluze potem szybko na tramwaj autobus zjesc obiad i do pracy ![]() nie mam sił nawet czytac co napisałyscie jutro przeczytam lolciu dziękuje
|
|
|
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie dziś dzień babci
Zadzwoniłam niedawno do swojej mieszkającej 140km stąd,pogadałam. Mimo wietrznej pogody udałam się na godzinny spacer,tu i tam. Przemyślałam różne sprawy,wyciszyłam się Po nim pofolgowałam se odrobinkę ,dużym kawałkiem pizzy z mozzarellą i sosem ,na deser zaś miodownik ![]() Btw dowiedziałam się,że również wyremontowany pokój będą rozkuwać Huh muszę 'przestawić' dziś zegar biologiczny, gdyż jutro z samego rańca pobudka i ekscytująca jazda do Akademii Medycznej w Gdańsku,aby sprawdzić jak miewa się ósemka,która za nic,nie chce się ze 'środka' wyrżnąć .Eee tam Dam radę ;D |
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
"Powiem" tylko tyle... NIC nie umiem !
|
|
#4638 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=Ewusia_marchew;6354 847
mam nadzieję zę cokolwiek postanowicie będzie dobrze najważniejsze ze podejmujecie tą decyzję razem u mnie dziś jakiś dziwny dzień.. to chyba ten depresyjny poniedziałek.. cały czas stwarzam problemy sobie i innym... najchętniej bym sie zakopała w ogóle na TŻ-cie się wyżywam, jakby było o co sama nie wiem o co mi chodzi ja chcę wiosnę ! [/quote]ja tez mam dzis podobny dzien jesli to cie w jakis sposob pocieszy Rozmowa z TZ zakonczyla sie jedna wielka wojna i teraz siedzimy i sie do sieie nie odzywamy. Wiem,ze to chwilowe ale nie zmienia to faktu,ze jestem zla jak osa ja tez juz chce wiosne... nie martw sie kochana.Nie tacy zdawali w sensie co dalej robic,,tak ogolnie...z zyciem...dopiero wrocilismy, zdazylismy sie w samochodzie niezle poklocic, ale to dobrze bo wkoncu powiedzialm co mnie gryzie. Teraz udaje,ze mam focha ale tak naprawde nie mam,tylko TZ tak mysli i co chwila na mnie zerka a ja udaje,ze nie widze i pomyslec,ze mam 28 lat..no to zajme sie szukaniem ofert pracy dla TZ w razie jakbysmy sie przeprowadzali jednak.. dobranoc aniolki
|
#4639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak miło Cię widzieć Naprawdę tyle jesz ? I nie tyjesz? A ja też ostatnio rzadko zaglądam bo musze się uczyć. I najgrosze, że średnio mi to wychodzi... Niby oceny dobre, ale coś mi nie gra. Brakuje mi przyjaciółki Niestety, tak bywa...
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Zadomowienie
|
łaczę się z Tobą w bólu kochana :P tez NIC nie umiem... Trzymajcie za mnie jutro kciuki bo bedzie rzeźnicki dzień
![]() ![]() ech...i ja, i ja! ![]() Cytat:
![]() ![]() owocnych poszukiwań! schism - powodzenia jutro u denstysty ![]() ewuś wrzuc zdjecia płaszczyka ![]() aniaa, wypocznij sobie po pracy jutro masz wolne?hypnotic brakuje Ci przyjaciolki w sensie,ze jej nie masz czy masz,ale wyjechala albo teraz nie ma dla Ciebie czasu?echhh mam dość. czuje, ze nic nie umiem mimo,ze sie uczylam. teraz juz nie rozumiem co czytam. strasznie chce mi sie spac bo wstalam dzis o 5 i jutro znowu musze. chyba sie poloze wczesniej spac - wole mniej sie pouczyc, ale wstac wypoczeta zeby kontaktowac chociaz mniej wiecej jutro^^ Buuuuuzi dla Was i niech jutro bedzie dla odmiany biały wtorek - optymistyczny i pelen dobrych zdarzen! ![]()
|
|
#4641 |
|
Wtajemniczenie
|
Brakuje mi, bo nie mam. Znaczy kiedyś miałam, ale ona się przeprowadziła daleko od Warszawy
Kiedyś miałam mnóstwo znajomych, a teraz... szkoda gadać.Dobranoc
Edytowane przez Hypnotic Eyes Czas edycji: 2008-01-21 o 22:22 Powód: . |
|
|
|
#4642 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój dziadek jeden żyje, zaś drugi (ten "bardziej kochany") niestety od 6 ( Matko, ale ten czas leci ) już nie...Wiesz, Twoi dziadkowie, mimo, ze są tacy jacy sa, to napewno się martwią o Ciebie, wkońcu to jednak dziadkowie... ![]() Cytat:
Z tym rezonansem to zobaczysz, że będzie dobrze ![]() Nie martw się, nie tylko Ty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ), ale u Ciebie to chodzi o takie prawdziwe życie, więc nie ma nawet co porównywać... jak pisłam wcześniej wierze, że uda Ci sie to dobrze rozegrać... Napewno tak będzie, a odnosnie kłótni z TŻtem to pamiętaj godzenie zawsze jest przyjemne, więc nie smuć się Cytat:
Ja za Ciebie Jabłuszko trzymać będe ![]() ![]() Cytat:
![]() No troche się pouczyłam, ale i tak wiem, że nic z tego nie wiem... jak przezyje jutrzehjszy dzien to bedzie juz dobrze, bo środa w domu Tylko najpierw trzeba przezyć...Ehhh w międzyczasie pokłócilam się z mama, tzn. nakrzyczała na mnie i wogóle (temat: nie odłącznie moje ED, jedzenie itd.) mimo tego, że wkurza mnie jak tak się drze, ale rozumiem ją i jest mi jej szkoda... I niby był to zwykły dzień, a jednak kończy się smutno i beznadziejnie ... ![]() Ehhh... idę sobie jeszcze poczytać te lekcje... Wpadne jutro rano. Słodkich snów Robaczki ![]() Emotki pooooszłyyy....
|
|
|
#4643 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję że kłótnie i fochy już przeszły Cytat:
![]() zdjęcie jest, troszkę niewyraźne, i w ogóle, bo w lustrze robiłam, ale coś tam widać ![]() Cytat:
![]() i trzymam kciuki jutro prawie nic naukowego nie zrobiłam.. pocieszam sie ze jutro też ma wolne więc trochę nadrobię (tiaaa, już to widzę )jeszcze zajrzę na chwilę do tłumaczenie a później już tylko do łazienki i do łóżeczka ... i niech ten dzień już sie kończy, o tak słodkich snów |
|||
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc kochane ;*
|
#4645 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Dziękuje Kochana ![]() ![]() Boje się dzisiejszego dnia Naprawde... 2,3,5,6 godzina lekcyjna i po części 4 będą tragiczne.. serio, jak nie zalicze dziś żadnej 'wpadki' to będe w szoku (ale oczywiście pozytywnym... ) ![]() Miłego Dnia Kobietki
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tak niewyspana że szok
![]() aż sie zastanawiam, czy iść do szkoły ale chyba dzisiaj musze ![]() chyba dzisiaj kawe zalicze ![]() miłego dnia
|
|
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kawe ![]() Miłego
|
|
|
#4648 |
|
Zakorzenienie
|
ja jednak wybrałam zieloną herbatę
ide do szkoły
|
|
|
|
#4649 | |
|
♥
|
Cytat:
e wolno wolne dopiero w sobote dzisiaj znowu powtórka pełno ludzi mało pracowników wszystko pamietac jeszcze klienci zapłacą po czym stwierdza ze jednak chca coś innego Asiu napewno umiesz ![]() tamonita bedzie dobrze , bede trzymac kciuki aby wszystko sie udało ![]() Ewuś super ten płaszcz Co do dzien dziadka i babci ja prezenty dałam w niedziele a w niedziele na grób babci i dziadka pojade |
|
|
|
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
[quote=tamonita;6358079]Nie da się ukryć, że troszke pokomplikowana sytuacja i sam w sobie niezbyt ciekawa, ale rozumiem Twoje rozterki wkońcu tu chodzi o poważne sprawy... dom, praca, mieszkanie, ślub, a to jednak bardzo istotne wszystko, mam jednak nadzieję, ze uda Wam się podjąć tę właściwa i poprawną decyzję, będe trzymała za to szczerze kciuki
Wiesz Agolku moja sytuacja w porównaniu do Twojej to pikuś... Ja moge dostać jutro tylko 5 jedynek ( ![]() ![]() ![]() ![]() ), ale u Ciebie to chodzi o takie prawdziwe życie, więc nie ma nawet co porównywać... jak pisłam wcześniej wierze, że uda Ci sie to dobrze rozegrać... Napewno tak będzie, a odnosnie kłótni z TŻtem to pamiętaj godzenie zawsze jest przyjemne, więc nie smuć się quote] dzieki za trzymanie kciukow a co do tych 5 jedynek to nie martw sie,nie znam takiego pechowca co by zaliczyl 5 w jeden dzien bede trzymala za ciebie kciuki. ja juz po sniadaniu i zaraz wychodze. Zasnelam o 22 chyba i wstalam przed 8 wiec odespalam troche nerwow i juz mi lepiej dzis. A TZ wlasnie napisal sms,ze przeprasza za wczoraj i ze on juz wszystko sobie poukladal w glowie i wogole. Nie wime co wymyslil jeszcze ale przynajmniej atmosfera sie poprawila. ![]() zimno dzis strasznie.Strzele sobie w pracy kawke bo juznie ma czasu teraz. milego dnia dziewczyny
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

)
)

(przecież ma szkole świat się nie kończy ..
paranoja jakaś...
ja tego nie rozumiem w ogóle,mnie nigdy higienistka nie ważyła! raz zapytała się mnie pani pedagog,czemu tak schudłam i czy dobrze się odżywiam,to było na tyle tematu

Ostatnio tak jakos się skumaliśmy i spędzamy sobie czas razem hyhy 

wysta rczy, że zobacze pająka na obrazku, a już mnie wszystko swędzi
udanego filmu 

Milego wieczorku 

Po nim pofolgowałam se odrobinkę ,dużym kawałkiem pizzy z mozzarellą i sosem ,na deser zaś miodownik