Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-07-22, 18:01   #1501
Taranka
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. VI

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;63331981]Effuniaki są zwykle bardzo ścisłe - oni szyją na tzw. 'realne obwody', nie ma potrzeby zaniżania jak to czasem bywa np. z Freyą. Ile masz cm pod biustem? Czy mogłaś w ciągu dnia spokojnie oddychać?[/QUOTE]

87, tak z oddychaniem nie było żadnego problemu, nie miałam żadnych obtarć ani nic, ale po prostu czułam że jest ścisło, taki lekki dyskomfort, nie ból. Teraz tego nie odczuwam ale mówiąc szczerze nie chciałabym znowu tego uciskania przechodzić. Przeglądałam tabele i jutro chyba spróbuje 85F.
Stary 2016-07-22, 18:10   #1502
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Taranka Pokaż wiadomość
87, tak z oddychaniem nie było żadnego problemu, nie miałam żadnych obtarć ani nic, ale po prostu czułam że jest ścisło, taki lekki dyskomfort, nie ból. Teraz tego nie odczuwam ale mówiąc szczerze nie chciałabym znowu tego uciskania przechodzić. Przeglądałam tabele i jutro chyba spróbuje 85F.
Jeżeli to Twój pierwszy prawidłowo dobrany stanik to uczucie dyskomfortu na początku jest całkowicie normalne (chyba większość kobiet, które się "uświadamiają" przez to przechodzi) - jeżeli do tej pory nosiłaś zbyt luźne obwody - jeżeli możesz oddychać i nie robią Ci się rany to na 95% obwód jest okej
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-22, 18:15   #1503
Taranka
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;63332721]Jeżeli to Twój pierwszy prawidłowo dobrany stanik to uczucie dyskomfortu na początku jest całkowicie normalne (chyba większość kobiet, które się "uświadamiają" przez to przechodzi) - jeżeli do tej pory nosiłaś zbyt luźne obwody - jeżeli możesz oddychać i nie robią Ci się rany to na 95% obwód jest okej [/QUOTE]

Dziękuję za rady

A mogłabyś mi powiedzieć jak wypadają rozmiary Frei i Panache przy Effuniakach?
Stary 2016-07-25, 00:31   #1504
a*a*a*
Ania

Kupiłam jednak biustonosz Wiesmann i jestem zakochana. Wzięłam rozmiar jaki zawsze noszę i leży idealnie. A do tego jest piękny, cud, miód i orzeszki. Kupiłam tego push-upa: klik Mam nadzieję, że na dłuższą metę też będzie się dobrze nosić.
Stary 2016-07-25, 08:21   #1505
Glodomorek
Zakorzenienie

Ładny, szkoda, że poza moją rozmiarówką.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 11:16   #1506
ally5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MyNameIsSophie Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie jakieś☠doświadczenie z firmami Chantelle i Gossard?
Jestem absolutną fanką Panache i Freya, ale ostatnio mi wpadły w oko (niestety nie na żywo) modele tych dwóch firm, macie jakieś porównanie, co do jakości, rozmiarówki, ogólne wrażenia?
Gossard dobrze trzyma rozmiarówkę, większość modeli ma standardowe miski, obwody ciaśniejsze niż Freya (ale Freya to w ogóle robi dość luźne), wypełnienie lub wkładki push-up najczęściej dają do misek A-D. Tak jak ktoś napisał - bardzo porządnie wykonane i z miękkich materiałów.

Co do Chantelle, to miałam tylko jeden stanik z ich jakiejś podmarki Passionata by Chantelle. Jakościowo wykonanie bardzo dobre, miękki i wygodny w noszeniu, ale miski wg mnie wypadają trochę mniejsze, niż standardowo.
ally5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 15:34   #1507
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pannaatopowa Pokaż wiadomość
Bo każda kobieta jest inna. Ma inną budowę. Jak była u brafitterki, to zapisała mi jakie kroje są najlepsze. ja mam taki kształt biustu, że każda pełna, sztywna miseczka odstaje
Dobra, dlatego napisałam, że są takie przypadki, ale cytuję twoją wypowiedź:
Cytat:
Nie abym się znała, ale uważam, że ten model stanika w ogóle nie jest dla Ciebie.
Gdyby na zdjęciu faktycznie było widać jakąś oczywistą niekompatybilność, to jasne, ale jedynę co widze to typowe dla tego stanika problemy, które u części osób znikają po pokombinowaniu z ułożeniem stanika na ciele (głównie przesuwaniu obwodu w górę i dół pleców) albo dobraniem innego rozmiaru. U mnie ten stanik w większym rozmiarze układa się podobnie rozczarowująco, bez szczególnego efektu dekoltowego, średnio z profilu i niewygodnie zachodzi pod pachy. Przy mniejszej miseczce te problemy znikają.

Ogólnie tak jest, że im sztywniejsza miska, tym mniej dopasowuje się do biustu. Duże znaczenie ma też otwartość/zamkniętość misek. Ale w tym staniku jest odrobinę inaczej przez to, że nie ma fiszbin, tylko łapki, no i nie ma ramiączek.
Stary 2016-07-25, 23:21   #1508
tllt
Przyczajenie

Czesc dziewczyny - potrzebuje pomocy od kogos z Warszawy. Kiedys na Grochowskiej w sklepie xxx pracowala kobieta, do ktorej przyjezdzalo sie z calej polski /i nie tylko/, grzecznie stalo sie w kolejce 2-3 godziny i czekalo, az dobiora dobrze stanik, naucza go ubierac, 'prostowac' biust itd. Czasem tez nakrzycza, jak sie czlowiek nie stosowal do instrukcji i np nosil swoje stare zle staniki, albo kupowal jakis wynalazek niby w tym samym rozmiarze, ale innej firmy i oczywisice nijak sie to mialo do tego co trzeba nosic. Oczywiscie pelna rozmiarowka na polkach. Kobieta wiedziala od razu jaki masz rozmiar, nawet jak wchodzilas w futrze. Oczywiscie weszlam w 75C i wyszlam w 70E, po 'wyprostowaniu' biustu sie okazalo, ze F. Przez lata przyjezdzalam do niej z Krakowa, ale niestety pewnego pieknego dnia okazalo sie , ze poklocila sie z wlascicielem i otworzyla wlasny sklep. Podobno na Chmielnej, ale nie chcieli nic powiedziec wiecej /nie dziwie sie, bo jakos pusto zupelnie bylo w ich sklepie jak ona odeszla/. Na Grochowskiej niestety jej wychowanka nie daje rady i jeden ze stanikow, ktory mi wybrala zupelnie sie nie nadawal do noszenia. Czy ktoras z Was kojarzy moze ten sklep i ta kobiete? Nawet nie pamietam jak sie nazywa /chyba podwojne nazwisko/. A moze wiecie gdzie w Warszawie jest jakis niewielki /chyba/ sklepik z Triumphem, pewnie z Felina tez, w ktorym czeka sie w kolejce jak za komuny? Bo to na pewno jej sklep Poniewaz mam do Wawy kawalek to moze ktos z Was pomoze? Juz zupelnie nie mam w czym chodzic, stare zapasy sie zdarly, zostal mi JEDEN ostatni dogorywajacy biustonosz. Ostatnio przymierzylam ponad 50 stanikow w kilka godzin w 6 lub 7 sklepach i niestety lipa. Mam ochote siasc i plakac. Jedyna moja nadzieja w tamtej kobiecie, w Krakowie albo sie nie znaja albo po prostu nie maja rozmiarowki /70-75G teraz chyba, bo mi sie przytylo niestety troche/. Szukam juz ponad rok wiec sytuacja jest naprawde dramatyczna - za chwile nie bede miala w czym chodzic.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-09-04 o 00:46 Powód: Reklama.
tllt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-25, 23:22   #1509
Konto usunięte

Cytat:
Krakowie albo sie nie znaja albo po prostu nie maja rozmiarowki /70-75G teraz chyba, bo mi sie przytylo niestety troche
Ale herezje szerzysz
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-26, 00:46   #1510
Taranka
Zakorzenienie

Byłam w Lady's place w centrum ale nic dla mnie tam nie znalazłam, bo uparłam się na czarny stanik a tam większość koralowych i beżowych Myślałam że sobie już tego dnia odpuszczę zakupy ale byłam w Złotych i weszłam do Li Parie.
Boże jakie tam pracują cudowne kobiety!
Kupiłam Corin Virginia 80G - luźniejszy od Effuniaka ale też dobrze trzyma, jestem bardzo zadowolona
Stary 2016-07-26, 15:46   #1511
zoskaaaa232
Raczkowanie

Dot.: Bielizna łódź

Ewa michalak <3!
Stary 2016-07-27, 10:35   #1512
dominikaa_z
Przyczajenie

Cześć dziewczyny 😊

Od dawna śledzę wątki na wizażu, jednak dopiero teraz się zarejestrowałam (wybaczcie jeśli zrobię coś nie tak) 😊

Zacznę od początku 😊 mam 19 lat stanik noszę w rozmiarze 70C. Moje wymiary natomiast to: 72 cm pod biustem i 86 cm w biuście . Jaki rozmiar powinnam wybrać? Zamierzam kupić swój pierwszy prawidłowo dobrany biustonosz 😊 pomóżcie 😁
dominikaa_z jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-27, 20:37   #1513
a*a*a*
Ania

Cytat:
Napisane przez dominikaa_z Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny 😊

Od dawna śledzę wątki na wizażu, jednak dopiero teraz się zarejestrowałam (wybaczcie jeśli zrobię coś nie tak) 😊

Zacznę od początku 😊 mam 19 lat stanik noszę w rozmiarze 70C. Moje wymiary natomiast to: 72 cm pod biustem i 86 cm w biuście . Jaki rozmiar powinnam wybrać? Zamierzam kupić swój pierwszy prawidłowo dobrany biustonosz 😊 pomóżcie 😁
Ja przy bardzo podobnych wymiarach (centymetr więcej w biuście ), noszę 65E. Ale stanik stanikowi nierówny i może pierwszy prawidłowo dobrany biustonosz warto dobrać z pomocą brafitterki?
Stary 2016-07-29, 08:16   #1514
dominikaa_z
Przyczajenie

Dziękuję, chociaż wiem w jaki rozmiar mniej więcej celować 😊 ile taka usługa brafiterki kosztuje?

Możecie polecić jakieś sklepy w okolicach Poznania?
Stary 2016-07-29, 08:37   #1515
Konto usunięte

Cytat:
Dziękuję, chociaż wiem w jaki rozmiar mniej więcej celować 😊 ile taka usługa brafiterki kosztuje?

Sama usługa brafittingu jest darmowa (jeżeli gdzieś powiedzą Ci coś innego to absolutnie tam nie kupuj), płacisz tylko za biustonosz. Od tego jest brafitterka w sklepie żeby pomóc Ci go dobrać, to jest wliczone w cenę stanika.

Ja Ci mogę napisać jakieś sklepy, ale to popołudniu.
Stary 2016-07-29, 10:05   #1516
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:

Powinna być za darmo taka usługa, bo jest w interesie sklepu, żebyś coś kupiła i była z tego zakupu na tyle zadowolona, żeby wracać.

W Poznaniu ja mogę polecić Onlyher i jeszcze ponoć fajny jest taki sklep Iza-Bra, w Koziegłowach, a ostatnio chyba otworzyli drugi w Poznaniu. W Onlyher są raczej zagraniczne + ich własna marka a w Iza-Bra raczej polskie, z tego co się orientuję.

Są jeszcze inne sklepy, Yoshi imho przereklamowane ale można spróbować, w Avocado kiedyś był super brafitting, ale nie wiem jak teraz (i nie wiem czy mają aktualnie otwarty sklep stacjonarny), w Butique Bielizny w galerii dworcowej mają fajne rzeczy, ale nie wiem jak z brafittingiem, poza tym ostatnio jakby skręcili w stronę bardziej luksusowych marek.

Ogólnie jest sporo tych sklepów obecnie, ale jak z brafittingiem - tutaj lepiej właśnie pozbierać opinie po ludziach, ale też pamiętaj, że jeśli brafiterka ci mówi, że stanik jest super i lepiej nie będzie, a ty nie jesteś przekonana, to nie musisz kupować. To tak do końca nigdy nie wiadomo czy rację ma ona (czesto kobiety nieprzwyczajone do dopasowanych biustonoszy czują się z początku niewygodnie albo bywa, że mają nierealistyczne oczekiwania) czy ty (w końcu tylko ty czujesz, czy ci faktycznie wygodnie, czy nie), ale każdy ma inny budżet i wydanie pieniędzy na stanik, którego się potem nie nosi może być bardzo frustrujące.
Stary 2016-07-31, 16:26   #1517
chubby_bunny
Raczkowanie

Hej, chciałabym spytać, w jaki rozmiar biustonosza powinnam celować. Mam 19 lat, mój obwód pod biustem mierzony ciasno, na wydechu to 72, a w biuście 91. Będę wdzięczna za poradę Kalkulator pokazał 65H, czy to nie za dużo?

Edytowane przez chubby_bunny
Czas edycji: 2016-08-02 o 17:25
chubby_bunny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-01, 18:48   #1518
dominikaa_z
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Powinna być za darmo taka usługa, bo jest w interesie sklepu, żebyś coś kupiła i była z tego zakupu na tyle zadowolona, żeby wracać.

W Poznaniu ja mogę polecić Onlyher i jeszcze ponoć fajny jest taki sklep Iza-Bra, w Koziegłowach, a ostatnio chyba otworzyli drugi w Poznaniu. W Onlyher są raczej zagraniczne + ich własna marka a w Iza-Bra raczej polskie, z tego co się orientuję.

Są jeszcze inne sklepy, Yoshi imho przereklamowane ale można spróbować, w Avocado kiedyś był super brafitting, ale nie wiem jak teraz (i nie wiem czy mają aktualnie otwarty sklep stacjonarny), w Butique Bielizny w galerii dworcowej mają fajne rzeczy, ale nie wiem jak z brafittingiem, poza tym ostatnio jakby skręcili w stronę bardziej luksusowych marek.

Ogólnie jest sporo tych sklepów obecnie, ale jak z brafittingiem - tutaj lepiej właśnie pozbierać opinie po ludziach, ale też pamiętaj, że jeśli brafiterka ci mówi, że stanik jest super i lepiej nie będzie, a ty nie jesteś przekonana, to nie musisz kupować. To tak do końca nigdy nie wiadomo czy rację ma ona (czesto kobiety nieprzwyczajone do dopasowanych biustonoszy czują się z początku niewygodnie albo bywa, że mają nierealistyczne oczekiwania) czy ty (w końcu tylko ty czujesz, czy ci faktycznie wygodnie, czy nie), ale każdy ma inny budżet i wydanie pieniędzy na stanik, którego się potem nie nosi może być bardzo frustrujące.
Dziękuję bardzo dziewczyny 😊 muszę rozejrzeć się po mieście 😉
Kusi mnie zamówienie online tylko boję się o rozmiar a potem odsyłać się nie chce 😜
Stary 2016-08-01, 21:04   #1519
dominikaa_z
Przyczajenie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;63563821]Sama usługa brafittingu jest darmowa (jeżeli gdzieś powiedzą Ci coś innego to absolutnie tam nie kupuj), płacisz tylko za biustonosz. Od tego jest brafitterka w sklepie żeby pomóc Ci go dobrać, to jest wliczone w cenę stanika.

Ja Ci mogę napisać jakieś sklepy, ale to popołudniu.[/QUOTE]
Tylko, że wtedy biustonosze są drogie prawda ? Pow. 200 zł?
Stary 2016-08-01, 21:14   #1520
Konto usunięte

Cytat:
Ceny są przeróżne, zależy od firmy, ale ceny stacjonarne oscylują raczej pomiędzy 170-210 zł jeśli chodzi o brytyjczyki, polskie staniki bywają, ale nie zawsze są, tańsze, też zależy od marki. W internecie można też oczywiście dużo taniej kupić - szczególnie brytyjskie marki. Ale opłaca się, serio, ja jeszcze od uświadomienia nie wyrzuciłam żadnego biustonosza, z żadnego nie wylazła fiszbina, nie rozciągnął mi się obwód, nic się nie porwało, nie popruło, nie pofarbowało itd. A piorę je w pralce i nie oszczędzam ich w ogóle.

Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Czas edycji: 2016-08-01 o 21:20
Stary 2016-08-01, 23:53   #1521
dominikaa_z
Przyczajenie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;63687396]Ceny są przeróżne, zależy od firmy, ale ceny stacjonarne oscylują raczej pomiędzy 170-210 zł jeśli chodzi o brytyjczyki, polskie staniki bywają, ale nie zawsze są, tańsze, też zależy od marki. W internecie można też oczywiście dużo taniej kupić - szczególnie brytyjskie marki. Ale opłaca się, serio, ja jeszcze od uświadomienia nie wyrzuciłam żadnego biustonosza, z żadnego nie wylazła fiszbina, nie rozciągnął mi się obwód, nic się nie porwało, nie popruło, nie pofarbowało itd. A piorę je w pralce i nie oszczędzam ich w ogóle.[/QUOTE]
Rozumiem 😊 teraz przede mną najgorszy pierwszy krok, żeby poprzymierzać w sklepach i znać swój rozmiar 😊 dzięki dziewczyny 😊
Stary 2016-08-02, 12:02   #1522
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy. Stacjonarnie płaciłam między 120(polski) a 160zł(brytyjczyk), ew. 250 za strój kąpielowyt.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 16:15   #1523
aniaa_s
Raczkowanie

Stwierdziłam, że muszę się pochwalić - kilka dni temu chodziłam po galerii w poszukiwaniu nowego biustonosza. Coś skusiło mnie, żeby zajrzeć do jakiegoś innego sklepu niż zawsze. Wstąpiłam do wrocławskiego salonu Alles i nie dość, że okazało się, że moje 75B to 65D to jeszcze była promocja . Także dołączam do klubu dziewczyn z dobrze dobranymi stanikami!
aniaa_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 17:15   #1524
a*a*a*
Ania

Cytat:
Napisane przez aniaa_s Pokaż wiadomość
Stwierdziłam, że muszę się pochwalić - kilka dni temu chodziłam po galerii w poszukiwaniu nowego biustonosza. Coś skusiło mnie, żeby zajrzeć do jakiegoś innego sklepu niż zawsze. Wstąpiłam do wrocławskiego salonu Alles i nie dość, że okazało się, że moje 75B to 65D to jeszcze była promocja . Także dołączam do klubu dziewczyn z dobrze dobranymi stanikami!
Gdzie dokładnie jest ten salon i jakie promocje mają? :-D
Stary 2016-08-02, 18:01   #1525
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez a*a*a* Pokaż wiadomość
Gdzie dokładnie jest ten salon i jakie promocje mają? :-D
W Arkadach .

Witam się, tutaj mnie jeszcze nie było.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-02, 21:05   #1526
a*a*a*
Ania

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
W Arkadach .

Witam się, tutaj mnie jeszcze nie było.
O, nie wpadłabym na to. Myślałam, że to jakiś taki sklepik, gdzieś przy jakieś ulicy.
Stary 2016-08-02, 21:07   #1527
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez chubby_bunny Pokaż wiadomość
Hej, chciałabym spytać, w jaki rozmiar biustonosza powinnam celować. Mam 19 lat, mój obwód pod biustem mierzony ciasno, na wydechu to 72, a w biuście 91. Będę wdzięczna za poradę Kalkulator pokazał 65H, czy to nie za dużo?
65F/70E w rozmiarówce brytyjskiej, w rozmiarówce polskiej to będzie większa miska.
Stary 2016-08-03, 17:51   #1528
zoila
Klientka w krawacie

Dziewczyny, czy dobrze rozumiem, że jeśli w Dalii kupuję miskę F, to z firmy Freya powinnam wziąć E?

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 18:23   #1529
BestAsiaEver
Przyczajenie

Dot.: czy w Krakowie jest sklep z brafitterką?

Jeśli chodzi o brafitting to w Krakowie warto popytać na ul. Długiej, jest tam kilka sklepów tego typu.
BestAsiaEver jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-03, 18:34   #1530
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy dobrze rozumiem, że jeśli w Dalii kupuję miskę F, to z firmy Freya powinnam wziąć E?
W polskiej rozmiarówce nie stosuje się oznaczeń dwuliterowych (wyjątkiem jest Ewa Michalak) czyli nie ma np. miseczki DD, FF, GG itd. w związku z czym przy przeliczeniu w marce polskiej w większości przypadków wyjdzie miska o 1-2 więcej niż w brytyjskiej. Im większy biust, tym większa najpewniej będzie literkowa różnica.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości