Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-29, 10:36   #2551
papaPapaya
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
hej pytanie nie do mnie o fotel ale pokażę ci co ja mam na oku już się zakochałam w turkusowym ale myślę nad żółtym

http://allegro.pl/uszak-fotel-next-n...304547541.html
Piekny ten fotel!!!!! O tym samym myslalam jak przegladalam wczoraj internet, ale nie jestem pewna czy bedzie wygodny musialabym wczesniej przetestowac mozna go gdzies dostac w stacjonarnym sklepie?

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:40   #2552
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
hej pytanie nie do mnie o fotel ale pokażę ci co ja mam na oku już się zakochałam w turkusowym ale myślę nad żółtym

Ten fotel byl chyba z 2 lata temu wybrany w eurpie jakos najlepszy fotel dla matek karmiących! O ile to ten co w ikea. Tez nad nim myslalam nawet tz stwierdzil, ze mega wygodny!

Cytat:
Napisane przez xjustyniaaax Pokaż wiadomość
Ehh boski dzien od rana...
Najpierw nie moglam zasnac bo mąż tak chrapał ze myslalam ze go udusze poduszka.. Zasnelam przed 3.. Potem obudzil mnie o 6 ... Do 8 drzemalam i pojechalam na badania. Przy pobieraniu krwi slabo mi sie zrobilo wiec posiedzialam tam kilkanascie minut. Wychodzac poszlam do apteki obok po herbate zurawinowa na te cholerne bakterie w moczu... Powiem Wam ze to moja najdrozsza herbata bo 5 zl a wychodzac dostalam mandat 50zł bo przeszlam pomiedzy pasami... Auto mialam po drugiej stronie ulicy i szybko przebieglam...nosz kurde co za pech wolalabym te 50 zl inaczej przeznaczyc Mąż sie śmieje a ja rycze od godziny
Moja kuzynka miala taka sytuacje, ze w ciazy przechodzila poza pasami. Powiedziala, ze jest w ciazy i musi jak najszybciej skorzustac z toalety i biegnie na druga strone do galerii bo tam jest wc i od razu ja puscili. Dali pouczenie ale to trwalo minutke.
Czasem ciaze mozna wykorzystać
LuckySparkle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:42   #2553
xjustyniaaax
Zakorzenienie

takie fotele to w tk maxx kiedyś fasjne widziłam fajny ale ja nie chce zagracić mieszkania w sypialni nie wejdzie w salonie by było już za dużo a w pokoju małej chyba się nie zmieści zresztą karmić tam raczej nie bede wiec lipka... ale zawsze taki chciałam

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez LuckySparkle Pokaż wiadomość
Ten fotel byl chyba z 2 lata temu wybrany w eurpie jakos najlepszy fotel dla matek karmiących! O ile to ten co w ikea. Tez nad nim myslalam nawet tz stwierdzil, ze mega wygodny!

Moja kuzynka miala taka sytuacje, ze w ciazy przechodzila poza pasami. Powiedziala, ze jest w ciazy i musi jak najszybciej skorzustac z toalety i biegnie na druga strone do galerii bo tam jest wc i od razu ja puscili. Dali pouczenie ale to trwalo minutke.
Czasem ciaze mozna wykorzystać
u mnie na przeciwko był tylko monopolowy właśnie miałam luźną bluzkę i nie było widać brzuszka a nie chciałam mówić bo się bałam że mnie pojedzie że w ciąży tym bardziej powinnam uważać..
Stary 2016-07-29, 10:42   #2554
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
pokaż pieluszki ! ja do pepco już nie wchodzę... mam zakaz od samej siebie

Dziś idziemy wózek zamówić i kupię sobie poduche do spania bolą mnie od kilku dni plecy i może ona pomoże.. I w tym sklepie widziałam super pieluszki bambusowe ale 25 zł szt nie wiedziałam że to takie drogie. I mają piękny kocyk bambusowy 65 zł - genialny
pokazuję są miłe w dotyku

pokazuje a i dodałam kocyk i ciuszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20160721-WA0006[1].jpg (120,5 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01223[1].jpg (93,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20160721-WA0000[1].jpg (101,3 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG-20160721-WA0004[1].jpg (103,4 KB, 16 załadowań)
kamisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 10:43   #2555
LuckySparkle
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Piekny ten fotel!!!!! O tym samym myslalam jak przegladalam wczoraj internet, ale nie jestem pewna czy bedzie wygodny musialabym wczesniej przetestowac mozna go gdzies dostac w stacjonarnym sklepie?

Ikea! Siedzialam... testowalam. Mega wygodny
Stary 2016-07-29, 10:46   #2556
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

widzialam go!
na pewno kupie!

sa tańsze niż w ikea

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Ikea
są prawie identyczne
Stary 2016-07-29, 10:51   #2557
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh boski dzien od rana...

Nie dziwie ci sie 😐
Ja szlam po ziolowe leki uspokajajace przed sesja i w drodze tez dostalam mandat 50 zl i tez wtedy caly dzien ryczalam 😀
A w ciazy nie bylam!

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Ja mam często zawroty głowy i ciemno przed oczami jak wstaje. Wczoraj sobie mierzyłam ciśnienie u Dziadków i miałam 99/56 puls 75. Jakieś niskie, dziwić się, że ospała chodzę.

Faktycznie już macie sporo kupione do wyprawki Ja tylko coś ciuszków i poducha do karmienia
Ja mam na kazdej wizycie 130/70, az nawet polozna sie smieje ze jestem taka ustatkowana 😄
A ty masz bardzo niziutkie!

Cytat:
Napisane przez kamisha Pokaż wiadomość
ja kupiłam pieluchy flanelowe w pepco ale cudne mówie wam
i kocyk
z ubrań to czapeczkę , i kilka body nie znam płci i ciężko kupować..
Pokazesz pieluchy?
Obiecuje ze dzisiaj juz wlacze komputer zeby zobaczyc zdjecia

Cytat:
pokaż pieluszki ! ja do pepco już nie wchodzę... mam zakaz od samej siebie
Ja tez. Chociaz ostatnio kupilam tam taki sliczny szary kocyk z myszka i kapturkiem do zakladania na glowe - o ile sie nie myle to PaniMigdalek taki rozowy kupila swojej coreczce 😍
W tym tygodniu planuje kupic termometr dla Juliana i codziennie patrze na oferty olx za lozeczkiem - moze trafi sie jakies biale uzywane 😊

Co do wozkow to ja mam tylko jedna uwage - bardzo polecam firme Adamex - sa swietni pod wzgledem oddawania wozka na gwarancje. Pan nie wiedzial ze my dopiero spodziewamy sie dzidziusia, wyslal do nas kuriera, odebral ten wozek w czwartek i w sobote rano przyjechal kurier z naprawionym wozkiem, zebysmy mogli sobie juz w weekend spacerowac! Wszystko zrobione na cacy, zadnego problemu nie bylo 😄 wiec z calego serducha polecam ta firme wlasnie pod takim wzgledem.

PaniMigdalek - moze na pierwszej stronie dopisalabys akapit pt. "Fury naszych maluchow" czy cos takiego i wpisala tam przy mnie Adamex Pajero Alu Len?
Przetestowalam wozeczek na synku kolezanki i wozi sie naprawde super kamien z serca

Julian chyba uwielbia jezdzic pociagami bo jak tylko wsiadam to zaczyna tancowac w brzuchu

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Aha - melduje tez ze w koncu sie wysypiam, codziennie spie po 10 godzin 😍 bosko jest czuc sie wypoczeta!

13.12.2016 Julian

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 10:51   #2558
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Pokazesz pieluchy?
Obiecuje ze dzisiaj juz wlacze komputer zeby zobaczyc zdjecia

Ja tez. Chociaz ostatnio kupilam tam taki sliczny szary kocyk z myszka i kapturkiem do zakladania na glowe - o ile sie nie myle to PaniMigdalek taki rozowy kupila swojej coreczce 😍
W tym tygodniu planuje kupic termometr dla Juliana i codziennie patrze na oferty olx za lozeczkiem - moze trafi sie jakies biale uzywane 😊
dodałam wyżej

ja chcialam taki na główkę ale nie wiem jaki kolor i stwierdziłam ze potem się kupi

łóżeczko mam sosnowe ale bede na biało malować niedługo
Stary 2016-07-29, 10:57   #2559
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
łóżeczko mam sosnowe ale bede na biało malować niedługo
Ja nie wiem jakiej farby bym mogla uzyc, chyba jest potrzebny jakis atest? Wiec odpuscilam sobie i szukam juz gotowego bialego

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 11:00   #2560
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam często zawroty głowy i ciemno przed oczami jak wstaje. Wczoraj sobie mierzyłam ciśnienie u Dziadków i miałam 99/56 puls 75. Jakieś niskie, dziwić się, że ospała chodzę.

Ja mam czasami wrażenie, że Jagoda kopie jak pies w ogrodzie w mojej Bożenie

Ja od 13 tygodnia mam w karcie ciąży za każdym razem ciśnienie 100/60
Rozwaliłaś mnie tym tekstem

Wczoraj o północy pojechałam z tż po mojego brata i tatę do Krakowa, bo wracają z pracy z Niemiec na urlop, aż żałowałam bo w domu byłam o 2 padnięta! ŚDM i ciężko przejechać gdziekolwiek... Ale za to zarobiłam wielgaśną pakę kinder czekoladek niemieckich, pyyyyyyycha
Teraz biorę się za sprzątanie, bo wieczorem przyjedzie brat w odwiedziny

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 11:00   #2561
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem jakiej farby bym mogla uzyc, chyba jest potrzebny jakis atest? Wiec odpuscilam sobie i szukam juz gotowego bialego
chyba sa specjalne akrylowe
bede szukac, ja mam lozeczko od siostry wiec taniej wyjdzie mi pomalowac hehe

na pewno cos znajdziesz

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 11:13   #2562
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itstoolatex3 Pokaż wiadomość
Ja od 13 tygodnia mam w karcie ciąży za każdym razem ciśnienie 100/60
Rozwaliłaś mnie tym tekstem

Wczoraj o północy pojechałam z tż po mojego brata i tatę do Krakowa, bo wracają z pracy z Niemiec na urlop, aż żałowałam bo w domu byłam o 2 padnięta! ŚDM i ciężko przejechać gdziekolwiek... Ale za to zarobiłam wielgaśną pakę kinder czekoladek niemieckich, pyyyyyyycha
Teraz biorę się za sprzątanie, bo wieczorem przyjedzie brat w odwiedziny
O cholipcia. Ty pochlaniasz tyle slodyczy ze az dziwi mnie ze bedziesz miala Marcelka a nie Marcelinke

Cytat:
chyba sa specjalne akrylowe
bede szukac, ja mam lozeczko od siostry wiec taniej wyjdzie mi pomalowac hehe

na pewno cos znajdziesz

Aaa no to wiadomo ze wyjdzie taniej!

Szukam szukam, do grudnia jeszcze kupa czasu.
A jak nie to widzialam na all lozeczko z materacem za 250 zl, wiec tez nie jest zle 😊

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 11:21   #2563
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:

Aaa no to wiadomo ze wyjdzie taniej!

Szukam szukam, do grudnia jeszcze kupa czasu.
A jak nie to widzialam na all lozeczko z materacem za 250 zl, wiec tez nie jest zle 😊
oo to nie jest zle
ja chce nowy materac do lozeczka bo jednak powinien byc nowy

Stary 2016-07-29, 11:24   #2564
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
oo to nie jest zle
ja chce nowy materac do lozeczka bo jednak powinien byc nowy

Ja tez ta cena z materacem to za nowy zestaw

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 11:27   #2565
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez ta cena z materacem to za nowy zestaw
no super tylko brac

Stary 2016-07-29, 11:37   #2566
LuckySparkle
Zadomowienie

DZWONIŁAM DO SZPITALA

Wszystko w normie. Mam zbyt niski poziom bialka w moczu i tyle. Zero infekcji, takze tylko sie cieszyć.

Teraz tylko czekac na 9 sierpnia na usg i spotkanie z Liliana
Stary 2016-07-29, 11:43   #2567
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
DZWONIŁAM DO SZPITALA

Wszystko w normie. Mam zbyt niski poziom bialka w moczu i tyle. Zero infekcji, takze tylko sie cieszyć.

Bialka chyba w ogole nie powinno byc w moczu, wiec pewnie to o cos innego chodzi
Ale super ze wszystko jest ok!
Aa i czytalam a jakos nie napisalam - fajnie ze zwolnili to wredne dziewcze nie popsuje wam atmosfery

13.12.2016 Julian
Stary 2016-07-29, 11:44   #2568
kociulek
Zakorzenienie

Ja łóżeczko też będę na biało malować. Po moich dzieciach już dawno łóżeczka się pozbyłam, a bratowa mówiła mi ostatnio, że po ich bliźniakach zostały im 2. Wiem, że są specjalne, bezpieczne farby, ale bliżej się coś o nich dowiem jak przyjdzie czas.
Podobają mi się te fotele które wrzuciłyście Motylek i Kamisha. Widziałam takie jak byłam przy okazji w sklepie meblowym, w różnej kolorystyce. nie skojarzyłam, że świetnie sprawdziłyby się przy karmieniu. Ja ostatnio mam jakąś manię na temat foteli bujanych. Moje dzieci łóżeczko miały na biegunach, których teraz nie chcę, ale jakoś nie wierzę, że synuś nie będzie chciał lulania. I chyba stad w moich marzeniach widzę biały bujany fotel.

Justynia, mnie osobiście bardziej podoba się ten szary wózeczek. Wiem, że to kwestia indywidualna, ale ja nie jestem zwolenniczka czarnego koloru, chyba że jest przełamany jakimś żywszym.

Jeśli chodzi o ciśnienie, to ja od początku ciąży mam 90/60, ale przypominam sobie, że przy córce też miałam takie niskie.

Folinka, chyba jeszcze tylko ja ci nie pogratulowałam córci Cudownie! Będziemy miały taki sam podział dzieci
A co do wychowania, to wiesz, ja wcale nie uważam, że aż takie dobre metody stosuje na moich dzieciach. Za dużo krzyczę, czego bardzo się wstydzę. U nas w domu to niestety ja jestem ten "zły policjant". Jestem aż za bardzo konsekwentna w swoich postanowieniach, nakazach, wymaganiach.

A tak poza tym to Folinka, Mademoiselle_m, Pestka, nie macie dzisiaj święta Sto lat! Spełniania marzeń! Cudownych kolejnych tygodni z brzuszkiem i lekkich porodów!

I oczywiście dziewczyny jeszcze raz bardzo wam wszystkim dziękuję za wsparcie Troszkę się uspokoiłam.

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 11:46   #2569
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
DZWONIŁAM DO SZPITALA

I super!
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 11:57   #2570
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emosz Pokaż wiadomość
Dziś mam prenatalne o 15 40, niestety idę bez tż, bo nie może się wyrwać z pracy ale i tak się ogromnie cieszę, że zobaczę co tam u malutkiej
Miłego podglądania i czekamy na relacje

Cytat:
Napisane przez ewelinuus Pokaż wiadomość
U mnie też apka nie informuje o nowych postach:/
Moja apka nigdy mnie nie informowała

Cytat:
Ja mam często zawroty głowy i ciemno przed oczami jak wstaje. Wczoraj sobie mierzyłam ciśnienie u Dziadków i miałam 99/56 puls 75. Jakieś niskie, dziwić się, że ospała jestem
Ja na takich domowych elektronicznych ciśnieniomierzach mam zawsze ciśnienie książkowe 120/80 a w szpitalu zawsze wychodzi mi 90/60

Cytat:
I w tym sklepie widziałam super pieluszki bambusowe ale 25 zł szt nie wiedziałam że to takie drogie. I mają piękny kocyk bambusowy 65 zł - genialny
Ja na Allegro widziałam dużo droższe, ale to tez pewnie zalezy od rozmiaru

Cytat:
codziennie patrze na oferty olx za lozeczkiem - moze trafi sie jakies biale uzywane
Ja widziałam na Allegro nówkę za 200 zł i to z szuflada na dole wiec pewnie takie kupie

Cytat:
O cholipcia. Ty pochlaniasz tyle slodyczy ze az dziwi mnie ze bedziesz miala Marcelka a nie Marcelinke
Ja jem tyle słodyczy ile przez całe życie nie jadłam Bedzie z Kubusia słodki pamper

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
DZWONIŁAM DO SZPITALA

No to super
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:02   #2571
kamisha
Zakorzenienie

kociulek - ja bede sie niedlugo o te farby pytac bo chce malowac w polowie sierpnia

swietne sa te fotele mega mi sie podobaja

Stary 2016-07-29, 12:07   #2572
monika0185
Zakorzenienie

Możecie polecić jakąś stronę z rożkami? Albo jakąś firmę? Może macie jakiś sprawdzony sklep? Chce zamówić jakiś rożek a tego jest tyle, że oczopląsu dostać można
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 12:11   #2573
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kociulek Pokaż wiadomość
A tak poza tym to Folinka, Mademoiselle_m, Pestka, nie macie dzisiaj święta Sto lat! Spełniania marzeń! Cudownych kolejnych tygodni z brzuszkiem i lekkich porodów!
Dziekuje dziekuje i Tobie życzę przede wszystkim szczęśliwego zakończenia ciąży !!
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 12:13   #2574
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
kociulek - ja bede sie niedlugo o te farby pytac bo chce malowac w polowie sierpnia

swietne sa te fotele mega mi sie podobaja

To daj znać jak czegoś się dowiesz na temat tych farb. Jestem zainteresowana. A przez to moje uziemienie nie mam jak na razie popytać. Jak mąż przyjedzie będę wiedziała po co go wysłać

My + A + K +
Stary 2016-07-29, 12:15   #2575
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
To daj znać jak czegoś się dowiesz na temat tych farb. Jestem zainteresowana. A przez to moje uziemienie nie mam jak na razie popytać. Jak mąż przyjedzie będę wiedziała po co go wysłać
dobrze, a jak Ty bedziesz wiedziec to tez daj znac

Stary 2016-07-29, 12:19   #2576
kociulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mademoiselle_m Pokaż wiadomość
Dziekuje dziekuje i Tobie życzę przede wszystkim szczęśliwego zakończenia ciąży !!
I niech się spełni

Aż w przypływie entuzjazmu kupiłam sobie dziś na all spodnie i spódnicę ciążową. Niby nigdzie nie wychodzę, ale brzuszek tak mi urósł, że chyba nawet do lekarza nie będę miała w czym iść.

Kamisha, ok

My + A + K +
Stary 2016-07-29, 12:21   #2577
itstoolatex3
Zakorzenienie

Cytat:
Mówisz jak moja mama Szkoda tylko, że te wszystkie słodkości idą w mój tyłek a mały bąbel nie wiele sobie zabiera

15.01.2021 - Aniołkowa Mama 🤍

itstoolatex3 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-29, 12:33   #2578
kamisha
Zakorzenienie

Cytat:
I niech się spełni

Aż w przypływie entuzjazmu kupiłam sobie dziś na all spodnie i spódnicę ciążową. Niby nigdzie nie wychodzę, ale brzuszek tak mi urósł, że chyba nawet do lekarza nie będę miała w czym iść.

Kamisha, ok
też muszę sobie legginsy kupić
Stary 2016-07-29, 12:53   #2579
ewelinuus
Zadomowienie

A mi wpadła w ucho piosenka Arki Noego i słucham i słuacham https://www.youtube.com/watch?v=_YXLLbQ9h_Y
ewelinuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-29, 13:17   #2580
pestka_11
Raczkowanie

Cytat:

I oczywiście dziewczyny jeszcze raz bardzo wam wszystkim dziękuję za wsparcie Troszkę się uspokoiłam.
dziękuję kochana, nosz nie spodziewałam się mam nadzieję, że się spełni
Folinka, Mademoiselle_m wszystkiego naj, cudownej ciąży i szczęśliwego porodu oczywiście bezalkoholowe

ja właśnie w ramach świętowania zjadłam lody i zaraz biorę się za porządki
pestka_11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości